ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ

Ξεκίνησε από jumbo, 15 Φεβ 2010, 14:58:57 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

ΝΑΙ
44 (72.1%)
ΟΧΙ
11 (18%)
ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
6 (9.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 55

jumbo

φιλοι και συνχομπιστες, για να αρχισουμε να συμαζευομαστε σιγα, σιγα, σας παραθετω μια σκεψη προς ψηφιση :
Την συσταση ενος << πειθαρχικου οργανου>> που θα αποτελειται απο τους αρχηγους των ομαδων που ηδη υπαρχουν και καποιους ανεξαρτητους παικτες που εχουν αποδειξη κατα καιρους το ηθος και τον χαρακτηρα τους, ωστε να επιβαλουν ποινες σε παικτες που καταστρατηγουν κανονες ασφαλειας, fair play, επιδυκνυουν επικυνδινη και αναρμοστη συμπεριφορα κ.λ.π.
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Aeronflame

Συμφωνώ και ψήφισα και θετικά αν και με θλίβει το γεγονός που παρά την ηλικία μας ακόμα χρειαζόμαστε τον μπαμπούλα από πάνω μας για να ακολουθούμε κάποιους στοιχειώδες κανονισμούς... ::)
Στόχος μας να γινόμαστε καλύτεροι

Maleficus

Παράθεση από: vagelaras221 στις  15 Φεβ 2010, 15:12:53 ΜΜ
Συμφωνώ και ψήφισα και θετικά αν και με θλίβει το γεγονός που παρά την ηλικία μας ακόμα χρειαζόμαστε τον μπαμπούλα από πάνω μας για να ακολουθούμε κάποιους στοιχειώδες κανονισμούς... ::)
+1 αν και δυστηχως εδω φτασαμε .....

baldcoyote

ψηφιζω θετικα αλλα μονο στην περιπτωση που αυτο το οργανο θα ειναι ενα τοπικ ψηφοφοριας στο φορουμ οπου αυτος που θα το σηκωνει θα δινει επαρκη στοιχεια για καποιο συμβαν,αυτα θα επιβεβαιωνονται απο επαρκη αριθμο παικτων που ειδαν το συμβαν και εννοειται θα υπαρχει και η συμφωνη γνωμη των mods αυτου του φορουμ στο να χρησιμοποιηθει ενα κομματι του για να γινει κατι τετοιο εφοσον κρινουν εκεινοι οτι δεν επηρεαζει τη λειτουργια ή αυτο που αντιπροσωπευει το φορουμ ή για οποιον αλλο λογο κρινουν αυτοι οτι κατι τετοιο θα ηταν αναρμοστο για το φορουμ τους.
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

Dtq

Διαφωνώ! Υποτίθεται ότι παίζουμε ένα παιχνίδι ευγενούς άμιλλας και όχι αρχηγείας και του ποιος κάνει κουμάντο!
Όσον αφορά την τιμωρία των παικτών που πρέπει να τιμωρηθούν, ας μαθευτεί ποιοί είναι να μην ξαναπαίξουν!
Ναι, θέλουμε κάποιον πάνω απ το κεφάλι μας ΑΛΛΑ όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν πάρει ο έλληνας εξουσία στα χέρια του έτσι?
Άλλωστε υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει μία κάποια αμιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτών και κάποιος πρέπει να προσέχει συνηδητά και όχι με το φόβο του μπαμπούλα πάνω απ'το κεφάλι του!
Τέλος έστω ότι τελικά γίνεται αυτό, ποιός θα επιβάλλει τις ποινές? Πως θα του δωθεί αυτή η εξουσία? Και τι ποινές θα επιβάλλει? Χρηματικές? Θα καταλήξουμε να μαλλώνουμε για το τι θα γίνουν τα χρήματα!
Κατάσχεση όπλου? Με ποιό δικαίωμα? Εσύ το πλήρωσες?
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πιστεύω είναι να δημοσιοποιούμε κάποια στοιχεία έτσι ώστε το άτομο αυτό να μην ξαναπαίξει σε κάποια παιχνίδια!
Αυτά τα ολίγα, ελπίζω να μην σας κούρασα. (Όχι όλους, μερικοί κουραστείτε!)
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

jumbo

Παράθεση από: Dtq στις  15 Φεβ 2010, 15:31:00 ΜΜ
Διαφωνώ! Υποτίθεται ότι παίζουμε ένα παιχνίδι ευγενούς άμιλλας και όχι αρχηγείας και του ποιος κάνει κουμάντο!
Όσον αφορά την τιμωρία των παικτών που πρέπει να τιμωρηθούν, ας μαθευτεί ποιοί είναι να μην ξαναπαίξουν!
Ναι, θέλουμε κάποιον πάνω απ το κεφάλι μας ΑΛΛΑ όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν πάρει ο έλληνας εξουσία στα χέρια του έτσι?
Άλλωστε υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει μία κάποια αμιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτών και κάποιος πρέπει να προσέχει συνηδητά και όχι με το φόβο του μπαμπούλα πάνω απ'το κεφάλι του!
Τέλος έστω ότι τελικά γίνεται αυτό, ποιός θα επιβάλλει τις ποινές? Πως θα του δωθεί αυτή η εξουσία? Και τι ποινές θα επιβάλλει? Χρηματικές? Θα καταλήξουμε να μαλλώνουμε για το τι θα γίνουν τα χρήματα!
Κατάσχεση όπλου? Με ποιό δικαίωμα? Εσύ το πλήρωσες?
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πιστεύω είναι να δημοσιοποιούμε κάποια στοιχεία έτσι ώστε το άτομο αυτό να μην ξαναπαίξει σε κάποια παιχνίδια!

Και σου απαντω λοιπον οτι: για τις ποινες θα αποφασιζουν οι αρχηγοι των ομαδων, που ουτως η αλλως αντιπρωσοπευουν τους παικτες που ειναι ενταγμενοι σε συτες, και καπιοι ανεξαρτητοι παικτες που εχουν αποδεδειγμενο ηθος, οι ποινες θα ειναι ο αποκλεισμος του απο εναν αριθμο παιχνιδιων ή οριστικοι αποβολη τους απο το χομπυ και γ) δεν νομιζω οτι μιλησε κανεις για κατασχεσεις και χρηματικες ποινες

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

mirrage

Το θέμα είναι απλό...Φτιάχνουμε ένα thread που θα τιτλοφορείται
"Banned airsofters" η "Αποβεβλημένοι παίκτες", επί το ελληνικότερον,
όπου θα αναφέρουμε όσους δεν παίζουν δίκαια, δεν τηρούν τους κανόνες
ασφαλείας κτλ.
Η αναφορά θα γίνετε αφότου συζητηθεί το θέμα στο thread του παιχνιδιού
όπως έγινε με το χθεσινό παιχνίδι και όχι στο thread με τις αποβολές.
Έτσι θα μένει καθαρό το thread.Επίσης θα ήταν σωστό να βάζουμε μία σύντομη
περιγραφή δίπλα στο nickname του παίκτη που αποβάλλεται και ένα link προς το
thread του παιχνιδιού στο οποίο βρέθηκε να παραβαίνει κανόνες.

Dtq

1. Ποιός μπορεί να κρίνει το ποιος θα κάνει κουμάντο? Έστω στις ομάδες οκ, γνωρίζονται αλλά εμένα π.χ. δεν με ξέρεις, πως θα καταλάβεις αν έχω την αντικειμενικότητα και ότι χρειάζεται για να κάνω αυτό που πρέπει? Και από τους αρχηγούς, πόσες  ομάδες υπάρχουν? Άρα και πόσοι αρχηγοί? Ποιοί είναι οι σωστοί? Αν φτιαχτεί νέα ομάδα, πως ξέρεις οτι ο αρχηγός τους είναι ή δεν είναι οκ?
2. Για να αποκλείσεις κάποιον απ το χόμπι θα πρέπει ή να τον έχεις κλειδωμένο κάπου έτσι ώστε να μην μπορεί να παρευρεθεί σε κανένα παιχνίδι ή να δημοσιοποιήσεις κάποια στοιχεία του έτσι ώστε να μάθουν όλοι ποιος είναι και να μην τον δέχονται στα παιχνίδια!

Edit: Αυτό που λέει ο mirrage είναι πολύ καλή ιδέα και συμφωνώ αν δεν υπάρχει κάποιος που το αποφασίζει αλλά κάποιος μπαίνει εκεί αν και μόνο αν έχει συζητηθεί εκτενώς το θέμα και υπό τον όρο δίπλα στο nickname να μπαίνει και η "παράβαση" μαζί με το λινκ και ότι άλλο απαραίτητο!
Κάτι δεν πάει καλά...

My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

jumbo

Παράθεση από: Dtq στις  15 Φεβ 2010, 15:51:40 ΜΜ
1. Ποιός μπορεί να κρίνει το ποιος θα κάνει κουμάντο? Έστω στις ομάδες οκ, γνωρίζονται αλλά εμένα π.χ. δεν με ξέρεις, πως θα καταλάβεις αν έχω την αντικειμενικότητα και ότι χρειάζεται για να κάνω αυτό που πρέπει? Και από τους αρχηγούς, πόσες  ομάδες υπάρχουν? Άρα και πόσοι αρχηγοί? Ποιοί είναι οι σωστοί? Αν φτιαχτεί νέα ομάδα, πως ξέρεις οτι ο αρχηγός τους είναι ή δεν είναι οκ?
2. Για να αποκλείσεις κάποιον απ το χόμπι θα πρέπει ή να τον έχεις κλειδωμένο κάπου έτσι ώστε να μην μπορεί να παρευρεθεί σε κανένα παιχνίδι ή να δημοσιοποιήσεις κάποια στοιχεία του έτσι ώστε να μάθουν όλοι ποιος είναι και να μην τον δέχονται στα παιχνίδια!

1. εχεις ολο τον χρονο μπροστα σου για να δειξεις το ηθος και τον χαρακτηρα σου ωστε να κερδισεις τον σεβασμο ολων οπως ο Θανος ή ο mirrage, o missericord, o maleficus και πολυ αλλοι που θα γεμισουν πολλα ποστ για να τους αναφερω
2.δεν χρειαζεται να κλειδωνεις κανεναν, οταν θα γινετε γνωστη η παραβαση του, θα γινετε γνωστο ταυτοχρονα και το ονομα του και η πονη που του επιβαλεται

Dtq

Κάτι δεν πάει καλά...

alegolas

Εδώ δεν υπάρχει το υπόβαθρο να γίνει ένας απλός σύλλογος airsoft και εσείς μιλάτε για πειθαρχικό όργανο? Και ποιοι θα το αποτελούν? Να είμαι κ εγώ μέσα που μου αρέσει? Δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.

Χρειάζεται μια γενικότερη οργάνωση σε ομάδες με έναν υπεύθυνο (ας πούμε αρχηγό). Δεν παίζει σωστά κάποιος παίκτης? Πιάνεις τον αρχηγό της ομάδας (ο διοργανωτής) και τον προειδοποιείς για τη συμπεριφορά του. Αν επαναληφθεί ενημερώνεις τον αρχηγό για την αποβολή του από μερικά παιχνίδια κλπ (κλιμακωτά).

Ο ορισμός του οργάνου που λέτε είναι κάτι πολύ αόριστο και μη υλοποιήσιμο κατά την άποψή μου.
Kefalonia Airsoft Club
http://airsoftkefalonia.com

Maleficus

Παράθεση από: Dtq στις  15 Φεβ 2010, 15:31:00 ΜΜ
Ναι, θέλουμε κάποιον πάνω απ το κεφάλι μας ΑΛΛΑ όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν πάρει ο έλληνας εξουσία στα χέρια του έτσι?αυτη τη στιγμη ειναι αναγκαιο το "κακο"
Τέλος έστω ότι τελικά γίνεται αυτό, ποιός θα επιβάλλει τις ποινές? Πως θα του δωθεί αυτή η εξουσία? Και τι ποινές θα επιβάλλει? Χρηματικές? Θα καταλήξουμε να μαλλώνουμε για το τι θα γίνουν τα χρήματα!και ειδαμε μπολικη ευγενη αμιλλα εχθες και ειδες π οδηγησε η υπερβολικη εμπιστοσυνη.... και ποιος μιλησε για χρηματα?λολ!!!!
Κατάσχεση όπλου? Με ποιό δικαίωμα? Εσύ το πλήρωσες?αυτο ειναι θεμα που αφορα τα παιδια της Lost Infranty Division και οχι εμας....κανεις δεν μιλησε για κατασχεσεις εδω δεν ειμαστε αστυνομοι ασχετα αν μερικες ομαδες μπορει να εχουν καποιον κωδικα και οτι κανουν το κανουν αναμεταξυ τους και δεν ειναι δικη μας δουλεια να το κρινουμε!
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε πιστεύω είναι να δημοσιοποιούμε κάποια στοιχεία έτσι ώστε το άτομο αυτό να μην ξαναπαίξει σε κάποια παιχνίδια!και εμεις τι λεμε τοση ωρα δλδ? και οταν λες στοιχεια γινε ποιο συγκεκριμενος διοτι εγω το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι μια φωτο και υψος
με κοκκινο χρωμα ειναι οι απαντησεις μου
Dtq  ειπαμε αρχηγους ομαδων και μερικους ανεξαρτητους παικτες που ξερουμε οτι ξερουν τι τους γινεται σχετικα με το airsoft και μας το δειχνουν σε καθε παιχνιδι
υπαρχουν πολλες ομαδες και μπορουν να αποφασισουν νομιζω εστω και αν δυο τρεις δεν ειναι σωστοι....(λεω γω τωρα)

εγω δεν ξερω αν εχω ηθος αυτο ας το κρινουν οι αλλοι διοτι ειμαι ακομα νηπιο στο airsoft
οσο για την επιλογη τν ανεξαρτητων ας αποφασισουν πρωτα οι αρχηγοι των ομαδων και οχι καποιος αλλος

εδω δεν υπαρχει ομοσπονδια paintball αλλα το milsim εχει ενα παρομοιο οργανο γιατι να μην κανουμε και εμεις κατι τετοιο?
η προταση του Jumbo ειναι σοβαρη και πηγαζει απο αγανακτηση για μερικους μερικους γνωστους αγνωστους μεγαλους μικρους με κρανη ή χωρις
συγγνωμη κυριοι αλλα εσεις το ζητησατε με τη συμπεριφορα σας γενικοτερα ...

οτι λεω τα λεω επωνυμα , βαριεμαι να γραφο το ονοματεπωνυμο μου .... μεχρι και στο facebook με εχουν βρει ορισμενοι ....

Dtq

Δεν μίλησα για συγκεκριμένα, εδώ μλάμε γενικά.
Όπως είπε και ο αλεγκολας, αν είναι σε ομάδα, το κανονίζει ο αρχηγός και η ομάδα αλλά γενικότερα, σε μεγάλη έκταση, δεν μπορεί να γίνει αυτό! Θα καταλήξουμε "μπαμπά ο *** με χτύπησε!". Άλλωστε αν δεν είσαι εκεί να ξέρεις τι έγινε, πιστεύω δεν μπορείς να πεις επί του θέματος! Όπως στα δικαστήρια, πόσες φορές την έχουν πληρώσει αθώοι? Είναι να έχεις καλό δικηγόρο! Άσε που μπορείι να γυρίσει σε βεντέτα... Με κάρφωσες? Θα στο κρατάω και με το παραμικρό την έκατσες!
Κάτι δεν πάει καλά...

Θάνος

...σαφώς συμφωνώ!!

Κάποια στιγμή πρέπει να μπουν κανόνες απαράβατοι καί με τιμωρία του παραβάτη!

Δυστυχώς αλλά έτσι δουλεύουν όλα, είτε είναι παιχνίδια είτε είναι στην καθημερινότητα με τους νόμους του κράτους.

Αυτό που ανέφερε ο jumbo σαν ιδέα σήμερα, μαζί καί με άλλες ακόμα παραμέτρους (θυμάστε την ιδέα "ταυτότητα airsofter")? ...είναι δυστυχώς ή ευτυχώς (εξαρτάται πως το βλέπεις), μονόδρομος!!
keep safe distance...

mirrage

Πάντως και ο σύλλογος δεν θα μπορούσε να ελέγξει τέτοια μπάχαλα.
Θα έπρεπε να εργάζονται συστηματικά κάποιοι και να παρακολουθούν τα fora
και τα παιχνίδια ένα προς ένα πράγμα δύσκολο.
Το σύστημα που σας λέω έχει δοκιμαστεί αλλού.Για παράδειγμα σε θέματα
αγοραπωλησιών όπου όποιος δεν πληρώνει η δεν δίνει το εμπόρευμα στιγματίζεται.
Δεν λέω να κάψουμε στην πυρά όποιον κάνει κάτι αλλά αν δεν συμμορφώνεται να
αποβάλλεται.Τόσες άσχετες ψηφοφορίες βλέπουμε κάθε μέρα ας κάνουμε και μία που
αξίζει και όχι μόνο για το αν θέλει ο λαός το M4 η το SCAR.Δεν χρειάζονται πειθαρχικά.
Απλά πείτε στο thread του παιχνιδιού ότι κάποιος έκανε κάτι και αν βρεθούν μάρτυρες
δώστε το όνομά του για αποκλεισμό.

salamine153

δεν με πειραζει ο μονοδρομος, αρκει αυτοι που τον προτινουν να εχουν και ευθυνες και οχι μονο δικαιωματα συνεχεια
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

Maleficus

δυστηχως πλεον πρεπει να σταματησουμε να μιλαμε γενικα και να δουμε τι εγινε συγκεκριμενα

το οτι δεν ημουν εκει μ δημιουργηγε μια αρνητικη εικονα και εχω παλικαρι διπλα μ και διαβαζει το τι εγινε και το τι μου ειπε δεν κανει να το γραψω εδω και δεν εχει παιξει ποτε στη ζωη του αλλα ασχολειται με αεροβολα ....φαντασου τι θα πει ενα παλικαρι που δεν ξερει τι ειναι το χομπυ ... θα φερω εναν αλλο να διεξαγω το πειραμα .....
ειναι οπως η κοινη γνωμη για την 17 Νοεμβρη αλλοι λενε οτι ειναι καλη αλλοι λενε οτι ειναι κακη χωρις να εχουν καμια σχεση μαζι της ... ετσι ειμαι και εγω αυτη τη στιγμη λεγοντας οτι ειναι κακη η χθεσινη ενεργεια και οποιωσδηποτε το καταλαβαινει αμα εχει υποψιν του τους κανονες ασφαλειας

αμα τον καρφωσω θα το κανω για το καλο ολων και αμα μ την φυλαξει ... δεν θελει να μου την φυλαξει !!!!!!! :-* :-* :-*

μερικοι το ζητησαν με τη συμπεριφορα τους ξαναλεω και οπως ειπε και ο Θανος πρεπει να κοιταξουμε την ταυτοτητα Airsofter

Dtq

Παράθεση από: mirrage στις  15 Φεβ 2010, 16:41:55 ΜΜ
Πάντως και ο σύλλογος δεν θα μπορούσε να ελέγξει τέτοια μπάχαλα.
Θα έπρεπε να εργάζονται συστηματικά κάποιοι και να παρακολουθούν τα fora
και τα παιχνίδια ένα προς ένα πράγμα δύσκολο.
Το σύστημα που σας λέω έχει δοκιμαστεί αλλού.Για παράδειγμα σε θέματα
αγοραπωλησιών όπου όποιος δεν πληρώνει η δεν δίνει το εμπόρευμα στιγματίζεται.
Δεν λέω να κάψουμε στην πυρά όποιον κάνει κάτι αλλά αν δεν συμμορφώνεται να
αποβάλλεται.Τόσες άσχετες ψηφοφορίες βλέπουμε κάθε μέρα ας κάνουμε και μία που
αξίζει και όχι μόνο για το αν θέλει ο λαός το M4 η το SCAR.Δεν χρειάζονται πειθαρχικά.
Απλά πείτε στο thread του παιχνιδιού ότι κάποιος έκανε κάτι και αν βρεθούν μάρτυρες
δώστε το όνομά του για αποκλεισμό.

+150
Κάτι δεν πάει καλά...

alekoukos_kalashnikov

Διαφωνω!Μου φτανει που εχω στην καθημερινοτητα μου τον μπαμπουλα!Οσοι νομοι και να υπαρχουν παντα θα υπαρχουν παρανομοι...Αυτος που κανει βλακεια αποβαλλεται απο την κοινοτητα με το  που διαπραξει την παρανομια,ποιος απο εσας θα ηθελε να ξανα''παιξει'' με τον PITBULL??????Μονο με την ταυτοτητα ειμαι 100%συμφωνος!
why so serious...?

Dtq

Mπορεί κάποιος να δώσει κάποιο λινκ ή/και να εξηγήσει για την ταυτότητα στους νέους?
Κάτι δεν πάει καλά...