google Vs mask

Ξεκίνησε από akis, 08 Μαρ 2009, 03:23:10 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ti protimate k giati?

goggle (gialia)
mask (full face)

Falcon

Εγώ ψήφισα τα γυαλιά για τον εξής λογο:

Προσωπικά δεν έχω πολεμήσει ποτέ με μάσκα, όμως από όλα όσα έχω ακούσει ότι θολώνει και μειώνει την όραση -σε μακρινές αποστάσεις- ούτε και θα 'θελα. Όσες φορές έχω παίξει με γυαλιά δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ κανένα πρόβλημα κι ήταν σα να μην υπάρχουν στο πρόσωπό μου. Επίσις τα γυαλιά είναι και πιο ''διακριτικά'' απο τη μάσκα (κατά τη γνώμη μου).
Προτιμώ τα γυαλιά 1000ες φορές περισσότερο από τη μάσκα (άσχετα αυτά που διάβασα παραπάνω που λέει πως η μάσκα έχει φτιαχτεί για σκόπευση).
Το μόνο που μπορείς να χάσεις είναι τα μάτια σου, οπότε τα γυαλιά είναι τ'απαραίτητα, η υπόλοιπη ''προστασία'' προσώπου είναι λίγο περιττή.

Υ.Γ. Δεν προσπαθώ να σνομπάρω τη μάσκα, απλα εκφράζω την άποψή μου.

fanioles

Βρε Billy και αμα τη φάς στο δόντι ?  παει έσπασε !  ή μια ουλή στο πρόσωπο μπορεί να μείνει για πάντα...
Ακούγεται τραγελαφικό αλλα για πλακα παιζουμε... Οσο ερωτευμένος κι αν είμαι με το airsoft, Δε διατίθεμαι να αποκτήσω ουτε ενα σημαδακι.

Ο Dulas νομίζω το έλεγε στο θέμα του URBAN..  Αν σου λέει ο παλίος οτι δε λεει και οτι εχει 3 σημαδια που μπορει να μη φύγουν....

Και αντε πες εμείς είμαστε ασχημομουρηδες κωλόγεροι !   εσυ γιατι να χαρακωθείς ωρε ?

;D ;D ;D

kinmid

Είναι καθαρά προσωπικό το ζήτημα παιδιά.
Το ερώτημα εξ'άλλου είναι σαφές (τι προτιμάμε από τα δύο, δηλαδή τι μας αρέσει γενικά και αόριστα), αν και ο τίτλος είναι κάπως παραπλανητικός διότι θέτει το θέμα σε άλλο επίπεδο.
Μάσκα ή/και γυαλιά δεν φοράμε (μόνο) για να είμαστε όμορφοι ή πιο tactical, ούτε μόνο για λόγους άνεσης, αλλά αποκλειστικά για έναν μόνο λόγο την ασφάλεια μας (τα υπόλοιπα έπονται).
Από άποψη ασφάλειας η μάσκα είναι πάντα καλύτερη, αφού καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου, και επί πλέον η "ασφάλεια" περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο κάποιου ελαφρού τραυματισμού (όπως το σπάσιμο ενός δοντιού π.χ.).

Προσωπικά επειδή ενδιαφέρομαι καθαρά για λόγους μετεκπαιδεύσεως εφεδρείας και στο να συνηθίζω σε κάποια πράγματα, προτιμώ τα ESS γυαλιά μου, έστω και αν ρισκάρω κάποιο χτύπημα με ανάλογες συνέπειες στο πρόσωπο (ζυγίζεις υπέρ/κατά και αποφασίζεις).
Νομίζω ότι αναλόγως ενεργούν και οι υπόλοιποι για τον εαυτό τους.

Geo

An kai tholonei i mask tin protimo giati prosferei polu kaliteri prostasia.

Falcon

Σα πως η δικη μου μουρη ειν'καλυτερη??
Και δοντι πως ειναι δυνατον να σπασεις?-πρεπει να'ναι απο ζαχαρη το δοντακι  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Οσο για θεμα προστασιας δε με νοιαζει και τοσο, αν κι εχεις απολυτο δικιο.
Παιζαμε μια φορα πριν 8 μηνες με ενα φιλο και πηγαινε να μου τη κανει απο γωνια, τον πηρα πρεφα κι εβγαλα τ'όπλο για να του ριξω και μου ριξε κι αυτος στο χερι απο αποσταση χιλιοστων... Ειχαν ματωσει τα σημαδια. Ακομη τα εχω, θα στα δειξω καμια φορα... Μια αλλη φορα που παιξαμε και τον πετυχα, τον πετυχε διαγωνια, ''ξυστα'', με αποτελεσμα να δημιουργηθει ''τριβη'' και να του προκαλεσει κατι σαν εγκαυματακι. Το σημαδι το 'χει ακομη και θα το εχει για πολυ καιρο ακομα.
Οποτε καταλαβαινεις πως ξερω τι θα πει σημαδι...

kinmid

Παράθεση από: Falcon στις  15 Μαρ 2009, 15:44:30 ΜΜ
Σα πως η δικη μου μουρη ειν'καλυτερη??
Και δοντι πως ειναι δυνατον να σπασεις?-πρεπει να'ναι απο ζαχαρη το δοντακι  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Οσο για θεμα προστασιας δε με νοιαζει και τοσο, αν κι εχεις απολυτο δικιο.
Παιζαμε μια φορα πριν 8 μηνες με ενα φιλο και πηγαινε να μου τη κανει απο γωνια, τον πηρα πρεφα κι εβγαλα τ'όπλο για να του ριξω και μου ριξε κι αυτος στο χερι απο αποσταση χιλιοστων... Ειχαν ματωσει τα σημαδια. Ακομη τα εχω, θα στα δειξω καμια φορα... Μια αλλη φορα που παιξαμε και τον πετυχα, τον πετυχε διαγωνια, ''ξυστα'', με αποτελεσμα να δημιουργηθει ''τριβη'' και να του προκαλεσει κατι σαν εγκαυματακι. Το σημαδι το 'χει ακομη και θα το εχει για πολυ καιρο ακομα.
Οποτε καταλαβαινεις πως ξερω τι θα πει σημαδι...

Τώρα όμως είμαστε πολύ εκτός θέματος και μάλιστα ακούγονται σχόλια που παραπέμπουν σε πολύ εκτός κανόνων airsoft συμπεριφορά σε παιχνίδι... οπότε παρακαλώ σταματάει εδώ η συζήτηση για σημάδια και σημαδεμένους, διαφορετικά πάμε κατευθείαν για σβήσιμο μηνυμάτων και warnings, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να μην δίνετε λάθος μήνυμα σε πρωτο-ασχολούμενους με το airsoft.

akis

Παράθεση από: Falcon στις  14 Μαρ 2009, 17:42:40 ΜΜ
Εγώ ψήφισα τα γυαλιά για τον εξής λογο:

Προσωπικά δεν έχω πολεμήσει ποτέ με μάσκα, όμως από όλα όσα έχω ακούσει ότι θολώνει και μειώνει την όραση -σε μακρινές αποστάσεις- ούτε και θα 'θελα. Όσες φορές έχω παίξει με γυαλιά δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ κανένα πρόβλημα κι ήταν σα να μην υπάρχουν στο πρόσωπό μου. Επίσις τα γυαλιά είναι και πιο ''διακριτικά'' απο τη μάσκα (κατά τη γνώμη μου).
Προτιμώ τα γυαλιά 1000ες φορές περισσότερο από τη μάσκα (άσχετα αυτά που διάβασα παραπάνω που λέει πως η μάσκα έχει φτιαχτεί για σκόπευση).
Το μόνο που μπορείς να χάσεις είναι τα μάτια σου, οπότε τα γυαλιά είναι τ'απαραίτητα, η υπόλοιπη ''προστασία'' προσώπου είναι λίγο περιττή.

Υ.Γ. Δεν προσπαθώ να σνομπάρω τη μάσκα, απλα εκφράζω την άποψή μου.

ine ospou na spasis kapio dontaki meta ta leme...
WARLORDS

RAMIREZ

και τα 2 αντικείμενα της ψηφοφορίας έχον και θετικά και αρνητικά υποκειμενικά ή αρνητικά στοιχεία τα οποία αναφέρανε όλοι οι προηγούμενοι παρα πολύ καλά.
Προσωπικά προτιμω τα googles γιατί απλά με βολευουν και μου δίνουν καλύτερη ορατήτα(προφανώς και λόγω φ'ιλτρων που χρησιμοποιούν)
Προσοχή όμως γιατί ότι και αν προτιμάει καθένας από εμάς είναι τα πλέον απαραίτητα για να κάνουμε το hobby μας με ασφάλεια

mpambis

Psifisa gialia.Pisteuw oti voleuoun perissotero.Twra sto 8ema tis prostasia tou prosopou enas skoufos nomizw oti einai mia xara

dawg

Ψηφίζω μάσκα καθαρά για λόγους ασφάλειας και συγκεκριμένα αυτήν της Marui  με τα ανεμιστηράκια, που λήνει το πρόβλημα του θολώματος.

Χθές στο παιχνίδι στη Καισαριανή που έβρεχε κιόλας, δεν θόλωσε ούτε μια στιγμή !

Μπορεί να κοστίζει παραπάνω, αλλά αξίζει.

Dadiaki

"Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν."
Αλβέρτος Αϊνστάιν

dawg

@dadiaki    Ανεμιστηράκια, που λειτουργούν με μικρές μπαταρίες, σε δύο σκάλες.....χαμηλή (που την δουλεύεις όλη την ώρα) και μία δυνατή.....σε περίπτωση που "δείς" τα δύσκολα.

Dadiaki

kalh periptwsh 8)
mipos leitourgei kai gia klimatistiko to kalokairi ???
"Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα Οι ιδιοφυΐες τα προλαμβάνουν."
Αλβέρτος Αϊνστάιν

akis

Παράθεση από: Dadiaki στις  26 Μαρ 2009, 20:16:02 ΜΜ
kalh periptwsh 8)
mipos leitourgei kai gia klimatistiko to kalokairi ???

nai kai clima gia to kalokairi , ama 8elis plirofories rota ton aderfo sou pou tin dokimase simera sto magazi na sou pei entiposis.
WARLORDS

george35

Προτιμώ να παίζω με μάσκα νιώθω ασφαλής και αποδίδω καλύτερα :)

CostasV

Αυτά είναι.... πέστα.... ακριβός το ίδιο συναίσθημα είχα όταν έπαιξα πρώτη φορά με μάσκα... τρελή αυτοπεποίθηση... άντε για να ανεβαίνουμε σιγα, σιγα οι μασκάδες....

Θυμάμαι όταν την είχα πρώτο φορέσει έπαιζα στο πλευρό του canibal, και θυμάμαι τα λόγια που του είχα πει: Μεγάλε τώρα δεν νιώθω τίποτα... θα τους βγάλω όλους...
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

elchroum

Εγώ χρησιμοποιώ αντιβαλιστικά γυαλιά, δε θολώνουν και έχεις καλύτερο
οπτικό πεδίο.
Βέβαια έχω φάει και εγώ bb στο πρόσωπο αλλά εκτός από τη κοκκινίλα
που φεύγει την επόμενη μέρα δεν έχω πάθει ευτυχώς τίποτα κακό :D :D :D

SPIDER

Παράθεση από: CostasV στις  13 Μαρ 2009, 15:45:11 ΜΜ
@Kinmid
Με κολακέυεις  :P
Καλά... καλά... κορόιδευε... Να δεις την επόμενη φορά που θα βάζω στόχο μόνο το κεφάλι σου.... να δεις τι θα πάθεις... (φυσικά αστειεύομαι ε?):)

Κάτι άλλο που ήθελα να προσθέσω στα αρνητικά της μάσκας είναι ότι δυσκολεύει λιγάκι την στόχευση σε περίπτωση που το όπλο πρέπει να τοποθετηθεί με το κοντάκι στον ώμο. Σίγουρα δεν δίνει την αίσθηση της αμεσότητας που έχουν τα γυαλιά...
Παιδια ....τι ειναι ο πονος μπροστα στη μαχη του airsoft.....?Αν δεν το νιωσεις λιγο πως θα τολμησεις να βγεις χυμα?Ετσι αυξανεται και η ανδρεναλινη και τσιτωνεις αγρια.....Πιστευω οτι μια καλη λυση ειναι ενα fullface με τα advance googles απο το .Δεν πονας πολυ και μπορεις να στοχευεις και καλυτερα
HERE COMES THE PAIN...

airsoftFTW

Καλά οσοι λένε οτι "α, σιγά μην με πετύχει στο πρόσωπο, βάζω γυαλιά" είναι απλά απερίσκεπτοι. Με την μάσκα είσαι απόλυτα προστατευμένος στο πρόσωπο, αν και άμα αρχίσεις να τρέχεις θα θολώσει το τζαμάκι (εκτός αν έχεις αυτήν με τα ανεμιστηράκια). Εξάλλου έχω παίξει και με GOGGLES (ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΡΕΕΕΕ:Pσιγα μην είναι και Yahoo!) και είναι πολύ σπαστικά γιατι κάθε φορά που κάνεις έντονες κινήσεις πέφτουν.

TOYRKOFAGOS

Παράθεση από: fanioles στις  14 Μαρ 2009, 01:05:51 ΠΜ
Ειδα μερικες φωτο σε βιντεακια του utube , σημαδια απο airsoft και ειναι φρικη. !

Τι σπασμενα δοντια τι μελανιες στη κουρουπα ! (και εμεις τα καραφλά τι να κανουμε).. !!   ;D

υπαρχει πιθανότητα να σπάσεις δόντι αμα σε πάρει εκεί και φορας γυαλια αντί για μάσκα..;
εγω δεν ψήφησα γιατί απλά δεν έχω παίξει ακόμα για να ξερω...
και ποια η αναλογία ψήφων γιατι δεν μπορώ να δω αφου δεν έχω ψηφήσει..
Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ