M1 Garand AEG !!!

Ξεκίνησε από Νέαρχος, 31 Μαρ 2010, 12:37:31 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Νέαρχος

To Kar 98k που έχω δεν μπορούσε να μείνει μόνο του και τι καλύτερο απο το M1 Garand.Υπάρχει βέβαια το Μ1 της Marushin αλλά εκτός απο τα χρήματα, που είναι πολλά, είναι και 8mm.
Ψάχνωντας βρήκα στο Forum του Airsoft Canada την μετατροπή του leecas για το TM Μ14. http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=33861
Με βάση αυτό ξεκίνησα την μετατροπή.

1ο βήμα. Απαραίτητα υλικά και εξαρτήματα.

1) 1 AEG M14 (εγώ χρησιμοποίησα το CA M14 με το πλαστικό σώμα)
             2) 1 γνήσιο ξύλινο σώμα απο Μ1 (εναλακτικά ακολουθείται το σχέδιο του leecas με το πλαστικό σώμα.Πολύ πιο εύκολο)
             3) Απάρτια απο Μ1 (μπροστά σκοπευτικό, μπροστά θαλάμη αερίου πλήρες)
             4) Εργαλεία κοπής ξύλου και μετάλλου.

Νέαρχος

Στην φώτο είναι τα απάρτια απο Μ1.

Νέαρχος

Εδώ είναι η μπαταρία στο κοντάκι. (έπρεπε να κόψω και να ενώσω τις δύο θήκες για τα σύνεργα καθαρισμού που έχει εκεί το Μ1)

Nikolai

Παράθεση από: Νέαρχος στις  31 Μαρ 2010, 12:48:20 ΜΜ
Στην φώτο είναι τα απάρτια απο Μ1.

Ποσο εκαναν και που τα βρικες αυτα ??????????????????????????????

cpt.Price

δεν εχω λογια ετσι...!! αυτο που εκανες ειναι φοβερο!!!
και μαλιστα πολυ πρωτοπορο γιατα Ελληνικα δεδομενα!!!!
αληθεια το μ1 που το βρηκες?
ριχνει κανονικα? περιμενουμε videaki ;D ;D ;D ;D
Current project :
G3 SBS

Current armory :
MC51
Mp5a5 (for sale)
Ak74 (scrap)

Winter is coming!

Θάνος

...απλά..υποκλίνομαι καί περιμένω περισσότερες λεπτομέρεις, φωτος καί φυσικά βιντεάκι καί μετρήσεις αυτού.  ;)
keep safe distance...

Nikolai

Τα καματια του Μ1 ειναι απο replika

mirrage

Παράθεση από: cpt.Price στις  31 Μαρ 2010, 18:57:57 ΜΜ

και μαλιστα πολυ πρωτοπορο γιατα Ελληνικα δεδομενα!!!!

Καλά χαλαρώστε λίγο...
Δεν το προσάρμοσε και σε τορπίλη...
Εξάλλου ακόμα δεν το είδατε και ολόκληρο.

Πάντως φίλε Νέαρχε είναι καλό το project
και πιστεύω πως θα το χαρείς πολύ μετά.
Θα είσαι και ο μόνος που θα έχει Μ1!! ;D ;D

Νέαρχος

Όλα τα κομμάτια είναι αυθεντικά και τα βρήκα, με κόπο, εντός Ελλάδος αν και μπορούσα να βρώ και στο eBay.

Πίσω στο έργο ...

Η μπαταρία ήταν εύκολο να γίνει αλλά το σώμα του Μ1 είναι μικρότερο σε διαστάσεις απο αυτό της CA.
Η διακεκομένη γραμμή είναι το σημείο που πρέπει να κοπή το ξύλο με προσοχή, για το gearbox και μετά να κάνουμε χώρο για το μοτέρ μέσα στο κοντάκι. ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί το πάχος του ξύλου που θα μείνει στο τέλος είναι πολύ λεπτό.

mirrage

Και εδώ πια πάει το ξεσάλωμα!
Λίγα λίγα μας τα λες όμως και ανυπομονούμε! ;D ;D ;D

Μπορείς να μας πεις πόσο σου στοίχισε η ανεύρεση του Μ1?

Νέαρχος

Μετά από πολύ δουλειά έφτασα εδώ, αν και με κάποια μικρά ατυχήματα που φαίνονται στο κοντάκι. (το τρυπάνι βρήκε μερικές φορές στο ξύλο)
Τώρα το gearbox χωράει σχεδόν όλο στο σώμα αλλά χωρίς το μοτέρ.

Δυστυχώς έπρεπε να κάνω μια τομή στο κοντάκι περίπου 6χ3 στο άνω τμήμα για να μπορέσω να δουλέψω τον χώρο για το μοτέρ.Τώρα σχεδόν εφαρμόζει τέλεια.

Νέαρχος

Δέν έχω ολόκληρο το Μ1 παιδιά!Μόνο αυτά τα κομμάτια που χρειάζομαι για την μετατροπή.

Συνέχεια ...

Μετά έπρεπε να ενώσω το χώρο της μπαταρίας με το μοτέρ.Στην φώτο η ταινία δείχνει την διαδρομή του τρυπανιού.

Nikolai

Το εχει τελειοποιήσει ή οχι ακομα ???

Νέαρχος

Τελικά μετά απο ΠΟΛΥ δουλειά με το ξύλινο σώμα κατάφερα το gearbox και το μοτέρ να χωρέσουν στον κορμό.Θα πρέπει κάπως να ενισχύσω το ξύλο σε αυτό το σημείο γιατί είναι πολύ λεπτό.

Σειρά έχει η κάνη και να προσαρμόσω τη θαλάμη αερίου.Το κενό θα το καλύψω με σωλήνα αλουμινίου στο κάτω μέρος.

Χρειάζομαι βοήθεια σε ένα πρόβλημα που έχω.
Πρέπει να προσθέσω ένα κομμάτι περίπου 6εκ. στην εξωτερική κάνη με αποτέλεσμα η airsoft κάνης να είναι σχεδόν 10εκ.. μέσα στην εξωτερική.Το μήκος της κάνης στο CA M14 είναι 510 χιλ. Θα έχω πρόβλημα με την απόσταση;Να βάλω μιά πιο μεγάλη κάνη;

alegolas

Πολύ καλή δουλειά. Χαρά στο κουράγιο σου.  Respect!!!
Kefalonia Airsoft Club
http://airsoftkefalonia.com

salamine153

Με το Μ1 εριξα μονο μια φορα αλλα ακομα θυμαμαι την αισθηση.....Περιμενουμε βιντεο και να το δουμε και ετσι καποια στιγμη))))
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

Dtq

Τα συγχαρητήριά μου!
Είναι δύσκολο αυτό που κάνεις? Εννοώ η κατασκευή γιατί τα υλικά ξέρω ότι δεν βρίσκονται εύκολα!
Πολύ καλό, tribute στο Μ1!
Ελπίζω κάποια στιγμή να βγει και σε mass production!
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

dash

ωραια δουλεια.οσο για τα σωματα μ1 υπαρχει μαντρα πισω απο τα κτελ του κηφισου που εχει στρατιωτικο υλικο(που χαμε παλια).συγκεκριμενα ο κυριος εκει εχει απο μ1 ολοκληρα με κομμενους μηχανισμους αλλα και εκατονταδες κοντακια ,σωματα (και οχι μονο απο μ1 )κλπ .

ειχα καποτε στο μυαλο να βαλω το μηχανισμο του μ14 που χα σε σωμα μ1 αγορασμενο απο κει αλλα δεν εκατσε η φαση  ;D

dash

για του λογου το αληθες

Dtq

Που ακριβώς βρίσκεται αυτός?
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.