ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Ξεκίνησε από queef, 16 Οκτ 2009, 19:20:02 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Θάνος

Συμφωνώ σε όλα, εκτός άπό τη λέξη "παππούς"...  :-X... γιά εμένα δηλαδή...  :P
keep safe distance...

Powerplant

Συνχομπίστα Fanioles συμφωνούμε. Να είμαστε αυστηροί με το θέμα 18+ και οι διοργανωτές αλλά  και οι συμμετέχοντες να βοηθάμε τους διοργανωτές στον εντοπισμό ανήλικων.
Μήπως έχουμε βγει λίγο εκτός τόπικ με τα fps, τα πεδία και τα όρια;
Σύμφωνω με τις απόψεις αλλά μήπως να τα συζητήσουμε σε άλλο τόπικ;
Και επειδή δεν βρίσκω κάτι στο forum, ξέρει κάποιος συνχομπίστας αν έχει γίνει κάποια κίνηση να επισημοποιήσουμε το χόμπυ μας;

fanioles

Νομίζω οτι με τον τίτλο  ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ  θα μπορούμε να συζητάμε και για τα φπσ. Αν ήταν θα μας είχε κόψει ο Sapper   :P

Θάνο, αυτα που παράθεσες εννοούσα. Δεν είχα σκοπό να παραφράσω. Απλα νόμιζα οτι δε θα έμπαιναν καν μέσα στα κτήρια και θα κινούταν με κάλυψη τους εξωτερικούς τοίχους. Μάλον δε τα κατάλαβα σωστά..   :-X

Για το woodland της ελευσίνας (καθαρά woodland) που είναι και αραιό, τα 450 με σύνεση στις βολές είναι μια χαρά.
Αλλα αυτό που θέλω να τονίσω είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε παρεκλίσεις απο τα πεπατημένα και τα όρια που θέτουμε οι κάπως παλιότεροι και φυσικά εσείς που διοργανώνετε παιχνίδια.
ΝΑ συγχαρώ και πάλι τα παιδιά που διοργανώνουν και προσφέρουν χαρά σε μας τους υπόλοιπους.

Φίλε powerplantmaster σε πολύ λιγο καιρό ίσως και πρίν το τέλος του έτους, θα υπάρχει νομική πλαισίωση και σύλογος. Και μετα τον πρώτο θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Powerplant

Συγνώμη αν ακούστηκε σαν παρατήρηση απλά εξέλαβα το τόπικ σαν ανταλλαγή απόψεων επί της πρότασης του queef για τσεκάρισμα ηλικίας.

Φίλε Fanioles σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, εύχομαι το συντομότερο γιατί πλέον θα ανοιχθούν άλλοι ορίζοντες και θα μπορούμε να ευχαριστίομαστε το χόμπυ μας έχοντας ένα εργαλείο για την προστασία και την προωθησή του, χωρίς να βασιζόμαστε απλά στις καλές προθέσεις μας.

Συγνώμη που σε πρήζω αλλά μήπως έχεις κάποιο link να ενημερωθώ περισσότερο και αν τυχόν υπάρχει και ανάγκη και μπορώ να βοηθήσω σε κάτι να δηλώσω την επιθυμία μου; Δεν θέλω να μπλέκομαι απλά δεν μ'αρέσει να τρέχουν για εμένα άλλοι και να τα βρίσκω έτοιμα.

pakatsao

με όλη αυτή την ανταλλαγή απόψεων και αναρωτιέμαι αν θα ήταν σκόπιμο να έχουμε κάποιες αποκλίσεις στα όρια . Και πριν αρχίσετε να μου την πέφτετε εξηγούμαι:

Χώρος και σενάριο τύπου Hotel όριο 300 επιτρεπόμενη απόκλιση +10% = 330

Χώρος ανοιχτός σενάριο τύπου Καισαριανή ή Ελευσίνα με σχετικά κοντινή εμπλοκή όριο 350 επιτρεπόμενη απόκλιση +10%  = 385. Στο σενάριο αυτό είσοδος και άμυνα στα κτήρια μόνο με πιστόλι ηλεκτροκίνητο ή το πολύ αερίου με όριο 200-250. Όποιος δεν έχει πιστόλι δεν παίζει (ή αν θέλετε ο διοργανωτής αλλάζει το σενάριο).

Χώρος πολύ ανοιχτός σενάριο τύπου «Μετέωρο βήμα» χωρίς κοντινές εμπλοκές όριο 400 επιτρεπόμενη απόκλιση +10% = 440.

Οι αποκλίσεις στα ΑΕΓ είναι σύνηθες φαινόμενο, όπως σε όλα τα μηχανήματα και στην ζωή μας αν θέλετε να το φιλοσοφήσουμε.  Όσο μικρότερη ποιότητας είναι ένα μηχάνημα τόσο μεγαλύτερη απόκλιση στα όριά του έχει. Και τα ΑΕΓ είτε κινέζικα είτε ταιβενάζικα είτε γιαπωνέζικα, δεν είναι και μηχανήματα χειρουργείου.

Από την άλλη είναι και ποιο τίμιο και πιο κοντά στην πραγματικότητα, ώστε να μη κόβετε κάποιος που ξεπερνά το όριο κατά ένα ποσοστό, ούτε και ο διοργανωτής να αναγκάζεται να κάνει τα στραβά μάτια για κάποιον που έχει ΑΕΓ με 360 και όχι με 350.

Αυτά για σκέψη και περισυλλογή και μόνο. Γιατί προσωπικά αν πρόκειται να διοργανώσω κάτι, θα στείλω mail σε κάποιους (λέμε τώρα) μιας και δεν έχω καμιά όρεξη να γίνω στόχος της μίας ή της άλλης φατρίας , ούτε παίξω τα παιχνίδια κανενός.

fanioles

Παράθεση από: powerplantmaster στις  22 Οκτ 2009, 23:14:29 ΜΜ
Συγνώμη αν ακούστηκε σαν παρατήρηση απλά εξέλαβα το τόπικ σαν ανταλλαγή απόψεων επί της πρότασης του queef για τσεκάρισμα ηλικίας.

Φίλε Fanioles σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, εύχομαι το συντομότερο γιατί πλέον θα ανοιχθούν άλλοι ορίζοντες και θα μπορούμε να ευχαριστίομαστε το χόμπυ μας έχοντας ένα εργαλείο για την προστασία και την προωθησή του, χωρίς να βασιζόμαστε απλά στις καλές προθέσεις μας.

Συγνώμη που σε πρήζω αλλά μήπως έχεις κάποιο link να ενημερωθώ περισσότερο και αν τυχόν υπάρχει και ανάγκη και μπορώ να βοηθήσω σε κάτι να δηλώσω την επιθυμία μου; Δεν θέλω να μπλέκομαι απλά δεν μ'αρέσει να τρέχουν για εμένα άλλοι και να τα βρίσκω έτοιμα.

Μα δε το εξέλαβα σα παρατήρηση αλλα και πάλι ευπρόσδεκτη θα ήταν!   ;)
Δεν υπάρχει κάποιιο λίνκ αλλα γίνεται δουλειά. Όταν με το καλό συσταθεί, θα έχουμε και ψήφους και ΔΣ και όλοι όσοι ενδιαφέρονται θα κληθούν να προσφέρουν.

Παράθεση από: pakatsao στις  23 Οκτ 2009, 09:43:06 ΠΜ
με όλη αυτή την ανταλλαγή απόψεων και αναρωτιέμαι αν θα ήταν σκόπιμο να έχουμε κάποιες αποκλίσεις στα όρια . Και πριν αρχίσετε να μου την πέφτετε εξηγούμαι:

Χώρος και σενάριο τύπου Hotel όριο 300 επιτρεπόμενη απόκλιση +10% = 330

Χώρος ανοιχτός σενάριο τύπου Καισαριανή ή Ελευσίνα με σχετικά κοντινή εμπλοκή όριο 350 επιτρεπόμενη απόκλιση +10%  = 385. Στο σενάριο αυτό είσοδος και άμυνα στα κτήρια μόνο με πιστόλι ηλεκτροκίνητο ή το πολύ αερίου με όριο 200-250. Όποιος δεν έχει πιστόλι δεν παίζει (ή αν θέλετε ο διοργανωτής αλλάζει το σενάριο).

Χώρος πολύ ανοιχτός σενάριο τύπου «Μετέωρο βήμα» χωρίς κοντινές εμπλοκές όριο 400 επιτρεπόμενη απόκλιση +10% = 440.

Οι αποκλίσεις στα ΑΕΓ είναι σύνηθες φαινόμενο, όπως σε όλα τα μηχανήματα και στην ζωή μας αν θέλετε να το φιλοσοφήσουμε.  Όσο μικρότερη ποιότητας είναι ένα μηχάνημα τόσο μεγαλύτερη απόκλιση στα όριά του έχει. Και τα ΑΕΓ είτε κινέζικα είτε ταιβενάζικα είτε γιαπωνέζικα, δεν είναι και μηχανήματα χειρουργείου.

Από την άλλη είναι και ποιο τίμιο και πιο κοντά στην πραγματικότητα, ώστε να μη κόβετε κάποιος που ξεπερνά το όριο κατά ένα ποσοστό, ούτε και ο διοργανωτής να αναγκάζεται να κάνει τα στραβά μάτια για κάποιον που έχει ΑΕΓ με 360 και όχι με 350.

Αυτά για σκέψη και περισυλλογή και μόνο. Γιατί προσωπικά αν πρόκειται να διοργανώσω κάτι, θα στείλω mail σε κάποιους (λέμε τώρα) μιας και δεν έχω καμιά όρεξη να γίνω στόχος της μίας ή της άλλης φατρίας , ούτε παίξω τα παιχνίδια κανενός.

Φατριές δε ξέρω αν υπάρχουν. Ξέρω οτι υπάρχουν άνθρωποι που το αγαπάνε και εχουν δώσει πολλά για το χόμπυ μας και κάποιες φορές ίσως να παρεξηγείται κάθε προσπάθεια διαφύλαξης του. Ο χρόνος θα δείξει.

Επι του θέματος να πώ πως τα συγκεκριμένα όρια που αναφέρες εμένα με καλύπτουν και τα βρίσκω λογικά. (εκτος του πιστολιου που είναι πολύ χαμηλα)

Απλα αντί να λέμε τοσο +10%, είχαν μπεί τα όρια μια και καλή σε ενα συγκεκριμένο μέγιστο και απο κει και κάτω όλα αποδεκτά.
πχ το 1Joule = 328φπσ με 0,20.  Μπήκε και ενα ποσοστό επιπλεον 6-7% για να φτάσει το στρογγυλό 350..

Το θέμα με τα φπσ είναι σχετικό..  Οταν γίνονται δημόσια παιχνίδια και συμμετέχει νέος κόσμος πρέπει να γίνεται αντιληπτό οτι τα όρια τίθενται για κάποιο λόγο γι αυτό και ΄πρέπει να είμαστε αυστηροί στη τήρηση τους.
Αν θέλουν 5-10 φίλοι σα παρέα να παίξουν με ανοιχτά φπσ, ας το κάνουν αλλα για τον πολύ κόσμο και για τη διασφάλιση του σπόρ πρέπει να γινόμαστε σχολαστικοί. Γι αυτό και η συνεχόμενη μουρμούρα.

dash

@pakatsao :200-250 fps ειναι υπερβολικα λιγα για αεριου πιστολια.ηλεκτρικα υπαρχουν σε αυτα τα fps.αεριου δυσκολα ειτε κινεζικα ειτε γιαπωνεζικα
επισης στο τελος του ποστ σου γραφεις οτι αν ειναι να διοργανωσεις παιχνιδι θα στειλεις mail σε καποια ατομα.αν καταλαβαινω οπως το διαβαζω εννοεις για να τα προσκαλεσεις στο παιχνιδι οποτε αυτοματως γινεται ενα πριβε παιχνιδι (αφου προσκαλεις καποιους και δεν το ανακοινωνεις)αρα τα ορια δεν παιζουν ρολο,  παιζεται οτι ορια θελεται  :).Τωρα αν προτεινεις να γινει συζητηση για τα  ορια  που υπαρχουν ειδη για τα public αυτο ειναι αλλο θεμα.

pakatsao

@dash
"200-250 fps ειναι υπερβολικά λιγα για αεριού πιστόλια. ηλεκτρικά υπαρχουν σε αυτα τα fps." Το ξέρω, συμφωνώ, γιαυτό και καταλήγω ότι ποιο ασφαλή (αλλά λιγότερο αληθοφανή) είναι τα ηλεκτρικά.  :(
"οτι αν ειναι να διοργανωσεις παιχνιδι θα στείλεις mail σε καποια ατομα" . Ναι αυτό λέω, και φυσικά τα όρια θα ειναι όπως μας καπνίσει. Αλλα το γράφω με τέτοιο τρόπο γιατί δεν πιστεύω στα πριβε παιχνίδια που έχουν γίνει πολύ της μόδας τώρα τελευταία. Και ακόμα και πριβέ να ειναι πάντως η ασφάλεια είναι ή πρέπει να ειναι το κύριο μέλημα των διωργανοτών.  >:(
Τώρα αν προτείνεις να γίνει συζητηση για τα  ορια  που υπάρχουν ειδη για τα public αυτό είναι άλλο θέμα.. το ανέφερα ώς συνεχεία της φιλολογίας που αναπτύχθηκε σε αυτό το νήμα. Με τόσα ΑΕΓ που έχω μαζέψει καλύπτω όλα τα όρια για την συμμετοχή μου. Για την ασφάλειά μου όταν βλέπω ότι το σενάριο είναι επίφοβο να χτυπήσω, παίρνω τα μέτρα μου. δηλαδή μάσκα ή γυαλιά ανάλογα, και κρατάω αποστάσεις ή όταν βλέπω ότι δεν μπορώ να περιορίσω το κίνδυνο δεν πάω. απλά 8)
Αλλά πιστεύω ότι αυτό ακριβώς ειναι που πρεπει να ξαναδούμε. Να αυξάνουμε συμμετοχές στο χόμπυ μας, εκτός και άν θελουμε να το κάνουμ prive club όπως το "politia tennis club"  :-X

SAPPER

Παιδιά τα όρια των FPS δεν έγιναν από άσχετους και χθεσινούς στο hobby μας.
Δεν είναι τυχαία τα νούμερα και έχουν γίνει με γνώμονα τον υπολογισμό παραμέτρων που αφορά την τελική μεταφορά ενέργειας στην επιφάνεια του παίχτη, και όχι πόσο μακριά θα πάει το μπαλάκι.
Αυτά δεν είναι μόνο για εμάς στην Ελλάδα, αλλά και για χώρες πολύ πιο μπροστά στο Airsoft από εμάς.

Powerplant

Θα συμφωνήσω με τον συνχομπίστα pakatsao για την ύπαρξη απόκλισης στις μετρήσεις. Είναι απόλυτα σωστό για την ύπαρξη αποκλίσεων στα όπλα και ιδιαιτερα τα πιο χαμηλής ποιότητας συναρμολόγησης όπως και το δικό μου. Είναι κρίμα να μένει κάποιος έξω γιατί έχει 5-10 fps παραπάνω και το έχω δει να συμβαίνει.
Ναι, να γίνει downgrade σε ένα όπλο με 390 που θέλει να μπεί σε παιχνίδι με όριο 300 ή 350 και να μην παίξει αλλά πρέπει σε νέους παίκτες (βάζω και τον εαυτό μου ως νέο) να έχουν το περιθώριο να παίξουν όταν έχουν ένα όπλο κοντά στα όρια και να μην αναγκάζονται σε άμεσο άνοιγμα του όπλου για αλλαγή ελατηρίου. Έχει σκεφτεί κανείς και αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν 2 όπλα (ένα για woodland και ένα για urban);
Προσωπικά διαφωνώ με κάποια όρια αλλά θα σεβαστώ αυτό που έχει οριστεί και δεν θα ανοίξω καν θέμα σεβόμενος ότι έχουν και κάποια ΄"επιστημονική" βάση αλλά και της πλειοψηφίας στο χώρο.
Πιστεύω ότι κανένα λογικό άτομο δεν θέλει να έχει ένα όπλο με το οποίο θα έχει κάθε Κυριακή το άγχος "Θα παίξω ή θα με διώξουν;" οπότε μάλλον άλλοι είναι οι λόγοι που δεν πειράζουν κάποιοι τα κινέζικα όπλα τους και ένας βασικός λόγος είναι το θέμα υποστήριξης και εγγύησης. Εγώ προσωπικά δεν πήρα κινέζικο για να το παίξω ράμπο αλλά γιατί τόσα διέθετα. Και μετά από όσο έμαθα το 90% των κινέζικων έιναι παραπάνω από αυτά που δηλώνουν οι κατασκευαστες. Τα μετά την αγορά και όσα αντιμετώπισα από συμπεριφορές έιναι άλλου παπα ευαγγέλιο και δεν θα το ανοίξω εδώ.

pakatsao

@Sapper.
"από άσχετους και χθεσινούς στο hobby μας", Εγώ δεν είμαι χθεσινός. Είμαι σημερινός. Και είμαι και άσχετος αν το θέλεις. Για το τί είναι ο καθένας μας και ποιο το παρελθόν και οι γνώσεις του, είναι μεγάλη κουβέντα και δεν πρόκυτε να την κάνω εδώ . Γενικά όμως δεν είμαι ούτε 18 χρονών (να έχω την ορμή του νέου), είμαι οικονομικά ανεξάρτητος (και έχω και πιστωτική κάρτα  ;) ) Και έχω και άποψη. τεκμηριωμένη.
Αγαπητέ σαπερ και λοιποί admin, σέβομαι πραγματικά ότι το φόρουμ αυτό είναι εμπορικό. Και Κοστίζει και αποφέρει και κέρδη και φυσικά προάγει το χόμπυ (ελπίζω περισσότερο το τρίτο). Και προσπαθώ να είμαι προσεκτικός στο τί γράφω. Και νομίζω ότι εσύ ειδικά ξέρεις γιατί τα 3000++ χιλιάρικα που έχω δώσει για το χόμπυ μου, δεν έχει φθάσει στο μαγαζί. Σου υπενθυμίζω όμως ότι τα πρώτα χρήματα για το χόμπυ εκεί κατέληξαν. (και ούτε ειμαι κολητός και με κανέναν, και με εκνευρίζουν τα κολλητιλίκια με σκοπό... με κατάλαβες νομίζω)

@powerplantmaster
Φίλε μου νομίζω ότι έπιασες το νόημα.

SAPPER

Παράθεση από: pakatsao στις  24 Οκτ 2009, 13:50:58 ΜΜ
@Sapper.
"από άσχετους και χθεσινούς στο hobby μας", Εγώ δεν είμαι χθεσινός. Είμαι σημερινός. Και είμαι και άσχετος αν το θέλεις. Για το τί είναι ο καθένας μας και ποιο το παρελθόν και οι γνώσεις του, είναι μεγάλη κουβέντα και δεν πρόκυτε να την κάνω εδώ . Γενικά όμως δεν είμαι ούτε 18 χρονών (να έχω την ορμή του νέου), είμαι οικονομικά ανεξάρτητος (και έχω και πιστωτική κάρτα  ;) ) Και έχω και άποψη. τεκμηριωμένη.
Αγαπητέ σαπερ και λοιποί admin, σέβομαι πραγματικά ότι το φόρουμ αυτό είναι εμπορικό. Και Κοστίζει και αποφέρει και κέρδη και φυσικά προάγει το χόμπυ (ελπίζω περισσότερο το τρίτο). Και προσπαθώ να είμαι προσεκτικός στο τί γράφω. Και νομίζω ότι εσύ ειδικά ξέρεις γιατί τα 3000++ χιλιάρικα που έχω δώσει για το χόμπυ μου, δεν έχει φθάσει στο μαγαζί. Σου υπενθυμίζω όμως ότι τα πρώτα χρήματα για το χόμπυ εκεί κατέληξαν. (και ούτε ειμαι κολητός και με κανέναν, και με εκνευρίζουν τα κολλητιλίκια με σκοπό... με κατάλαβες νομίζω)

@powerplantmaster

Έλα που δεν κατάλαβα...
Το post σου είναι λίγο ακαταλαβίστικο, τι θέλω να πω..? χωρίς σωστή διατύπωση, αδυνατώ να καταλάβω, και τι να υποθέσω. ::)
Επίσης γιατί απαντάς σαν να αναφέρετε κάποιος σε εσένα, η αναφορά μου έγινε γιατί το συγκεκριμένο θέμα έχει χιλιοεξαντληθεί πολλές φορές σε αυτό και σε άλλα forum και κανόνας του forum είναι να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια θέματα.
Η τοποθέτηση λοιπόν ήταν γενική και όχι στοχευμένη.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

Για τα παρακάτω είναι εκτός θέματος και δεν μας ενδιαφέρουν. ;)
ΠαράθεσηΑγαπητέ σαπερ και λοιποί admin, σέβομαι πραγματικά ότι το φόρουμ αυτό είναι εμπορικό. Και Κοστίζει και αποφέρει και κέρδη και φυσικά προάγει το χόμπυ (ελπίζω περισσότερο το τρίτο). Και προσπαθώ να είμαι προσεκτικός στο τί γράφω. Και νομίζω ότι εσύ ειδικά ξέρεις γιατί τα 3000++ χιλιάρικα που έχω δώσει για το χόμπυ μου, δεν έχει φθάσει στο μαγαζί. Σου υπενθυμίζω όμως ότι τα πρώτα χρήματα για το χόμπυ εκεί κατέληξαν. (και ούτε ειμαι κολητός και με κανέναν, και με εκνευρίζουν τα κολλητιλίκια με σκοπό... με κατάλαβες νομίζω)

Powerplant

Φίλε pakatsao δεν ήθελα να πιστέψω.  Μάλλον είμαι πολύ ρομαντικός. Αρχίζω να καταλαβαίνω πλέον πολύ καλά τι συμβαίνει. Λογικά αυτά που λες και τώρα βγαίνει νόημα σε πολλά πράγματα και από τα λίγα που έχω ακούσει και από άλλους σε συζητήσεις εκτός φορουμ έχουν αρχίσει πολλοί να καταλαβαίνουν τι ακριβώς παίζεται. Σταματάω εδώ και σε ευχαριστώ πολύ για τα "φώτα" σου.

SAPPER

Παράθεση από: pakatsao στις  24 Οκτ 2009, 13:50:58 ΜΜ
@Sapper.

@powerplantmaster

Είναι κάτι που δεν έχω καταλάβει,? μπορείς να μου το εξηγήσεις παρακαλώ.?
Τα παραπάνω υπονοούμενα προς τι ?

Δεν θα ανεχτώ καμιά αόριστη λασπολογία από κανένα, ότι είναι ξεκάθαρα και περιμένω.
Έχετε δημιουργήσει εντυπώσεις παραβιάζοντας δυο κανόνες του Forum.

leonardo sunbird

Προτείνω επίσης σε καθε διοργανωτη  να καλει ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΝΟΙΚΤΑ Ολες τις Οργανωμένες Ομάδες του Airsoft της Αθήνας
και αναλογα να απαντουν Θετικά ή Αρνητικά για την Συμμετοχη τους .

Ευχαριστώ !

Powerplant

SAPPER  η απάντηση σου αφορά και το άτομο μου ή κατάλαβα λάθος και ο πληθυντικός πήγαινε αλλού;