11-1-2009 Woodland

Ξεκίνησε από kinmid, 05 Μαρ 2009, 10:51:08 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kinmid

Νωρίς-νωρίς όπως συνηθίζεται η ανακοίνωση μας!  ;D
Συνάντηση στο γνωστό σημείο και ώρα 12:00 (εκτός αν θέλετε να γίνει 11:00, οπότε δηλώστε το ταυτόχρονα με την συμμετοχή σας), ενώ οι δηλώσεις συμμετοχών κατά προτίμησιν έως την 20:00 Σάββατο 10-1-2009

-Συμμετοχές:

kinmid
Konstantin
hellenicsun (+1)
makislad
george35
filakio-8 (+2)
Siegfried ? (+1-2?)
pit (+3)
Dragoon ?
Falcon
PsychoBoyJAck
RAMIREZ
MAG ?
CAMOUFLAGE
CostasV
Spook
Noob
papaflesas (+1)
loxias
ted
fanioles
FOX
SAPPER
LOU
MARKSMAN
VASILIAS
Theka74
GUNNER
apomaxos (+1?)
alexz ? (+2?)
archidim (+1)
Ghost (+1)

-Ομάδες-

Ομάδα Γ:
kinmid
Konstantin
makislad
george35
Siegfried ?
pit (+3)
Falcon
PsychoBoyJAck
Spook
ted
fanioles
SAPPER
LOU
MARKSMAN
VASILIAS
Theka74
GUNNER
Ghost (+1)

Ομάδα ΑΒ:
hellenicsun (+1)
filakio-8 (+2)
Dragoon ?
RAMIREZ
MAG ?
CAMOUFLAGE
CostasV
Noob
papaflesas (+1)
loxias
FOX
apomaxos (+1?)
archidim (+1)

-Οργάνωση Ομάδων & Επεισοδίων-

*Combat Patrol Squads Aplha & Delta*
kinmid
Konstantin
makislad
george35
Siegfried ?
pit (+3)
Falcon
PsychoBoyJAck
ted
fanioles
Theka74
GUNNER
Ghost (+1)

*Combat Patrol Point/Recce Element*
SAPPER
LOU
MARKSMAN
VASILIAS

*Sniper Team*
filakio-8 (+2)

*Machinegun Trench*
CostasV
Noob
FOX

*Ambush and/or Insurgent Patrol*
Dragoon ?
RAMIREZ
MAG?
CAMOUFLAGE
papaflesas (+1)
loxias
apomaxos (+1?)
archidim (+1)

*Scouts*
hellenicsun (+1)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

-Προειδοποιητική Διαταγή-

***Σενάριο : Full house***
----------------------------------

-Γενικό πλαίσιο σεναρίου:

Όπως και στα προηγούμενα σενάρια.

-Ειδικό πλαίσιο σεναρίου:

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση των δυνάμεων της χώρας Γ έχοντας πλέον αποτύχει τόσο στην εξουδετέρωση, όσο και στην διευκρίνηση ταυτότητας της άγνωστης τρίτης δύναμης (Β) που ενεργεί εναντίον της, αποφάσισε να ενισχύσει τον έλεγχο της στις κατεχόμενες-προστατευόμενες περιοχές εντός της χώρας Α με την δημιουργία ευρύτερων ζωνών ασφαλείας πέριξ των χώρων ευθύνης της.
Η επιχείρηση ξεκινάει με την δυναμική είσοδο στις γειτονικές περιοχές των χώρων ευθύνης μεσαίου μεγέθους περιπόλων-κλιμακίων προς εντοπισμό και καταγραφή κωλλυμάτων και δρομολογίων, και την εκκαθάριση τομέων από εχθρικες δυνάμεις. Της όλης επιχείρησης προηγήθηκαν έντονοι προπαρασκευαστικοί βομβαρδισμοί πυροβολικού και αεροπορίας με στόχους πιθανά κρυσφύγετα και εγκαταστάσεις δυνάμεων της Α ή και στοιχείων της Β που ενδεχομένως ενεργούσαν στις εν λόγω περιοχές.
Οι συνδυασμένες δυνάμεις Α & Β έχοντας αδυναμία επαρκούς κάλυψης και υποστήριξης προς αντιμετώπιση της απειλής προχωρούν σε ολική απαγκίστρωση των μονάδων τους και κεκαλυμμένη υποχώρηση, ενώ στοιχεία παρενόχλησης προσπαθούν να καθυστερήσουν την προέλαση των δυνάμεων της Γ και να προκαλέσουν το δυνατόν μεγαλύτερη φθορά στις μονάδες της.

-Σύντομη περιγραφή σεναρίου:

Το πεδίο παιχνιδιού θα χωριστεί σε 3-4 υποχώρους-πίστες με διαφορετική μορφολογία (βασικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά) και διακριτό γεωγραφικό διαχωρισμό.
Σε κάθε υποχώρο η άμυνα θα εγκαταστήσει επεισόδιο παρενόχλησης άγνωστο στην επίθεση (ενέδρα, περίπολο, ελ.σκοπευτή, πολυβολείο, συνδυασμό αυτών, κλπ).
Η επίθεση θα κινηθεί ως περίπολο μάχης από υποχώρο σε υποχώρο και επί συγκεκριμένου δρομολογίου, με άγνωστο στην άμυνα σημείο έναρξης και κατεύθυνση.
Η άμυνα θα γνωρίζει το γενικότερο δρομολόγιο της επίθεσης όχι όμως το σημείο έναρξης και την κατεύθυνση, ώστε να οργανώσει κατάλληλα τα επεισόδια στους αντίστοιχους υποχώρους.

-Σημαντική διευκρίνηση:

Το σενάριο είναι απαιτητικό τόσο από άποψη φυσικής κατάστασης, όσο και από άποψη κατανάλωσης πυρομαχικών.
Όσοι συμμετέχουν ας έχουν φροντίσει για ικανό αριθμό γεμιστήρων και ποσότητα πυρομαχικών, αλλά και για μεταφορά νερού πάνω τους καθότι μάλλον θα αργήσουν να πάνε στο safe-house (πιθανόν μόνο αφού τελειώσει όλο το σενάριο).
Ασύρματοι κρίνονται ώς απολύτως απαραίτητοι τόσο για την ροή του σεναρίου, όσο και για την άμεση ενημέρωση μεταξύ ομάδων και φυσικά αποφυγή καθυστερήσεων.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Και όπως συνηθίζεται να αναφέρω ξανά μερικά πολύ σημαντικά πραγματάκια για να έχουμε υπ'όψιν όσοι έρθουμε στο παιχνίδι της Κυριακής... 

-Όπλα.
Στις συμμετοχές ίσως να υπάρχουν άγνωστοι-ανώνυμοι παίκτες που θα έρθουν καλεσμένοι επώνυμων παικτών που δήλωσαν συμμετοχή ή ακόμη και νέοι άοπλοι παίκτες ή απλά παρατηρητές.
Αν και σχεδόν πάντα υπάρχουν παίκτες που θα φέρουν επί πλέον όπλα για χρήση από άοπλους, ενδεχομένως να μην φτάσουν για όλους.
Αν και ορισμένοι παίκτες μπορεί επί πλέον να παραχωρήσουν κάποιο πιστόλι σε άοπλους για να παίξουν και να πάρουν μία ιδέα, ενδεχομένως πάλι να μην φτάσουν.
Επίσης κανείς δεν υποχρεώνει κάποιον ένοπλο παίκτη να δώσει κάποιο όπλο του (επί πλέον ή δευτερεύον) σε κάποιον άγνωστο άοπλο παίκτη.
Οπότε όσοι ένοπλοι παίκτες έχουν επί πλέον όπλα, και σκοπεύουν να φέρουν άοπλους φίλους μαζί, καλό είναι να έχουν και τα επί πλέον όπλα μαζί τους.

-Πυρομαχικά.
Το σενάριο παίζεται για πρώτη φορά και ενδεχομένως να είναι απαιτητικό όσον αφορά την κατανάλωση πυρομαχικών (μπίλιες), ειδικά αν δεν γίνει σωστή χρήση. Όσοι φέρουν επί πλέον όπλα θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν μαζί και το ανάλογο απόθεμα BB's για αυτά.
Επίσης όσοι παίξουν με όπλα άλλων παικτών θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και οικονομία στην κατανάλωση πυρομαχικών, κάτι το οποίο εκτός από το ότι υποδηλώνει στοιχειώδη σεβασμό (στο κάτοχο του όπλου που τους το παραχώρησε) θα διευκολύνει και τους ίδιους και το παιχνίδι.

-Ρουχισμός
Δεν επιβάλλεται κάποιος ιδιαίτερος ρουχισμός και οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να φορέσουν οτιδήποτε τους εκφράζει.
Όμως ας έχουμε υπ'όψιν ότι το παιχνίδι είναι Woodland (σε ορισμένα σημεία το έδαφος αγγίζει το Woodland+Rugged), οπότε όσοι έρθουν τελικά θα πρέπει να φοράνε ρούχα και υποδήματα κατάλληλα για τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν (εδαφικές και ενδεχομένως καιρικές).

-Ασφάλεια.
Όπως ήδη ανέφερα πιο πάνω ενδεχομένως να έχουμε νέους παίκτες καλεσμένους άλλων παικτών και παρατηρητές.
Είναι σημαντικό να φροντίσουμε ώστε να έχουμε όλοι προμηθευτεί προστατευτικά γυαλιά (όχι οτιδήποτε, αλλά τα προβλεπόμενα ή ακόμη και καλλίτερα για airsoft). Αν και κάποιοι από εμάς θα έχουν επί πλέον γυαλιά να μοιράσουμε, ίσως δεν φτάσουν για όλους και τότε υποχρεωτικά οι "τυφλοί" θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον χώρο παιχνιδιού. Όσοι δεν έχουν ας μεριμνήσουν να αγοράσουν εγκαίρως. Το κόστος είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Αν και υπάρχει ελευθερία κινήσεως στα όρια του σεναρίου σε όλο τον χώρο του παιχνιδιού, καλό είναι να αποφεύγουμε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία. Μπορεί εμείς να αισθανόμαστε ότι είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάποια δύσκολη εδαφική ιδιαιτερότητα, όμως όσοι μας ακολουθήσουν ίσως δεν είναι, ενώ πάντα υπάρχει και η κακή στιγμή. Καλό είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα τον βηματισμό μας και να μην βιαζόμαστε στις κινήσεις μας από ενθουσιασμό για το παιχνίδι.
Μπορεί να αναλαμβάνουμε προσωπικά την ευθύνη για ότι μας συμβεί, όμως η συλλογική ευθύνη εξακολουθεί να υφίσταται αν συμβεί κάποιο ατύχημα.
Συνεπώς καλό είναι να επιδείξουμε επί πλέον προσοχή εαυτοί, και να αποφύγουμε όσα επικίνδυνα σημεία μας υποδειχθούν.

-Κανόνες & Συμπεριφορά.
Στο παρακάτω νήμα θα βρείτε χρήσιμες πρώτες πληροφορίες για το τι ισχύει στα παιχνίδια airsoft, ώστε να έχετε μία πρώτη ιδέα.
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,131.msg675.html#new
Έτσι και αλλιώς θα αναφερθούμε στους κανόνες και επί του πεδίου, ώστε να μαθαίνουν σωστά και οι νέοι παίκτες.

Υ.Γ.
Όπως πάντα τηλέφωνο (kinmid) για αλλαγές-ακυρώσεις-συμμετοχές-οδηγίες της τελευταίας στιγμής: 6946706087
Ισχύει και θα είναι ενεργό από Σάββατο πρωί και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού την Κυριακή.

Gus

Μεσα μεσα μεσα... Εμενα με βολευει καλυτερα στις 12 λογω αποστασης.

hellenicsun

Count me in please  :)

Αν και θέλω να επισημάνω τα εξής:

Φυσική κατάσταση γιοκ προς το παρόν. Έχω μόνο δύο πιστόλια και, αν δε καταφέρω να βρω εξτρά γεμιστήρες για το TM 1911 μου, τότε πιθανότατα θα είμαι και low σε θέμα ammo (τουλάχιστον σε ετοιμότητα). Το πολύ - πολύ να παραμείνω ως παρατηρητής αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Φυσικά θα φροντίσω να φέρω μαζί μου οτιδήποτε απαραίτητο για την ασφάλεια μου.

kinmid

@hellenicsun

Υπάρχουν θέσεις στο σενάριο για παίκτες μόνο με πιστόλι, και το θέμα πυρομαχικά λύνεται εύκολα επί τόπου, οπότε μην ανησυχείς θα παίξεις και μάλιστα σε καλή θέση, αρκεί να έχουμε καλό καιρό.
Η επισήμανση περί φυσικής κατάστασης και πυρομαχικών είναι απλά για όσους ήδη γνωρίζουν τι ανάγκες μπορεί να προκύψουν σε αυτά τα δύο θέματα, και ειδικότερα στην ομάδα της επίθεσης που θα έχει το περισσότερο "τρέξιμο" και συνεχείς εμπλοκές στην ροή του σεναρίου.

makislad

kalispera kai ego mesa eimai!! gia thn kyriakh!!! den exo problhma me thn ora!!! aplos einai logiko oti oso poio grhgora mazeutoume toso poio polu ora tha exoume sthn diathesh mas!!!!!!
makislad

george35

akis

WARLORDS

Siegfried

Και μένα με ερωτηματικό γιατί έχω βεβλαμένο όπλο και μπορεί να μην έχει γίνει καλά ως την Κυριακή.

pit

paidia balte kai emena mesa. oso gia tin wra kalo tha einai ligo poio nwris giati prwton tha mporoume na kanoume tin proetoimasia mas poio nwris kai deyteron mporei na mas menei kai wra gia na paizoume kai kana paixnidi parapanw alla apo tin alli ta paidia pou menoun makria den tha mporoun na einai stin wra tous kai tha xanoun tin arxi tou paixnidiou.

kinmid

Η ώρα συνάντησης μας εξακολουθεί να είναι 12:00 για την Κυριακή αυτή, εκτός και αν τελευταία στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία θέλει να γίνει 11:00, οπότε θα υπάρξει και η ανάλογη ενημέρωση εγκαίρως.
Έτσι και αλλιώς υπάρχει ενεργή μέχρι και την 13/1/2009 ψηφοφορία στο ανάλογο section του παρόντος φόρουμ ώστε να πάρουμε συλλογική απόφαση η οποία θα εφαρμοστεί από το μεθεπόμενο παιχνίδι κανονικά, οπότε όσοι δεν ψηφίσατε εκμεταλλευτείτε το εγκαίρως.

Να επισημάνω εδώ ότι το σενάριο απαιτεί και κάποιο χρόνο για την τοποθέτηση της άμυνας στις θέσεις των επεισοδίων, οπότε καλό θα είναι να είμαστε ακριβώς 12:00 στο σημείο συνάντησης και όσο πιο έτοιμοι γίνεται (πάντα στα πλαίσια των κανόνων σε ότι αφορά μετάβαση και μεταφορά εξοπλισμού), ώστε να χάσουμε το δυνατόν ελάχιστο χρόνο για τα διαδικαστικά του σεναρίου.
Αν μέχρι Παρασκευή έχουμε αρκετές δηλώσεις ώστε να οργανωθούν και οι αντίπαλες ομάδες σχετικά ικανοποιητικά, τότε θα περάσω μέσω pm ανάλογο χάρτη του σεναρίου και επί πλέον οδηγίες, ώστε να κερδίσουμε χρόνο από την ενημέρωση και την διαδικασία σχεδιασμού των ομάδων.

Υ.Γ.
Ξεκίνησα ήδη μία πρώτη ομαδοποίηση στις συμμετοχές, ώστε να έχουμε πάνω-κάτω μία ιδέα από τους πυρήνες των ομάδων (παίκτες που γνωρίζουμε εξοπλισμό).
Οι υπόλοιποι θα ενσωματωθούν σιγά-σιγά και αυτοί, ενώ αλλαγές θα μπορούν να γίνουν μέχρι τελευταία στιγμή (ακόμη και κατόπιν αιτήματος αν είναι δυνατόν).
Φυσικά θα σας περάσω εν καιρώ και πληροφοριακά στοιχεία μέσω pm, ώστε να είστε το δυνατόν ενήμεροι για το σενάριο και το πεδίο.

hellenicsun

Παρακαλώ στη συμμετοχή μου να προστεθεί +1 άτομο καθώς θέλει πολύ να έρθει ένας φίλος. Θα παίξει και αυτός με πιστόλι.

Falcon

Μεσα κι εγω. (προκειται για σκληρη μαχη τη Κυριακη, ή ετσι νομιζω??)          ;)

Gus

Παράθεση από: Falcon στις  06 Μαρ 2009, 18:13:53 ΜΜ
Μεσα κι εγω. (προκειται για σκληρη μαχη τη Κυριακη, ή ετσι νομιζω??)          ;)

Eτσι φαινεται φιλε μου. Θα γινει χαμος...

Falcon

@Siegfried

Μπορεί να έχω διαθέσιμο ένα πιστόλι ΤΜ 1911 αν θες να παιξεις.  ;)

PsychoBoyJAck

WAR IS HELL ! ! !

RAMIREZ

Άντε και καλή χρονιά παιδιά!
μπορείτε να υπολογιζετε και εμενα τον MAG(κουμπαρος μου εκτος αν γεννήσει η γυναίκα του) και τον CAMOUFLAGE (αδερφός μου)
σύνολο 3

CostasV

Έριξα τον σάλτο μου από τώρα με σημείο προσγείωσης την Καισαριανή....

P.S. θα έρθω μαζί με τον godzilla ...
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

pit

se emena balte ena +3 tha erthoun kai alloi telika  ;D

akis

Παράθεση από: Siegfried στις  05 Μαρ 2009, 21:37:15 ΜΜ
Και μένα με ερωτηματικό γιατί έχω βεβλαμένο όπλο και μπορεί να μην έχει γίνει καλά ως την Κυριακή.

k na min exis ,oi simaxikes dinamis 8a kanoun "ripsis" piromaxikon k oplon  ;D ;D ;D ;D
WARLORDS

Siegfried

Αν είναι έτσι αναθαρρώ. Η Τρίτη Στρατιά θα με ξελασπώσει! Εξέφρασε την επιθυμία και ένας φίλος μου με την κοπέλα του να ΄ρθουν να δουν τι είναι αυτό το πράγμα που το λένε airsoft και να ρίξουν και καμία μπίλια για αυτό θα ήμουν υπόχρεος για οποιαδήποτε βοήθεία σε πολεμοφόδια.