ΕΛΛΗΝΙΚΗ DIGITAL CAMO

Ξεκίνησε από el_ninio, 28 Οκτ 2008, 00:46:33 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SAPPER

@ kinmid Από το WAFF:
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/images/news/396728_2.gif

Μέρος από το υπό μελέτη concept για τον Τούρκο Land Warrior του μέλλοντος...  Γλώσσα

Το συγκεκρημενο συστημα το ειχαν προτηνει οι αμερικανοι για τις ειδικες δυναμεις του ελληνικου στρατου αλλα απορηφθηκε λογο κοστους, ιδιος μαζι με τις μιζες θα πηγαινε πολυ.  :-X
το ειχαν στην DEFENDORY και εφαγα μιση ωρα μεχρι να το κατανοησω, ειναι πολυ φευγα συστημα με τεραστιες δυνατοτητες, σαν να παιζεις game.
μου εξηγουσε ο αμερικανος της εκθεσης για τις δυνατοτητες και μου ηρθε να το φορεσω και να φυγω  ;D

Υ.Γ. Το συστημα ειναι πολυμορφικο δηλαδη προσθετεις η αφαιρεις πραγματα-δυνατοτητες, ο τουρκος δεν το εχει πληρες.

charisteas3

Dharry

Φιλε  Χαριστεα, οπως εγραψε και ο φιλος μου ο Παυλος απο τον Οτωβριο, αυτη ειναι η τουρκικη digital παραλλαγη,η οποια εχει μερικως υιοθετηθει απο τον τουρκικο στρατο....Για περισσοτερες πληροφοριες διαβασε απο την αρχη αυτο το θεμα....

Giokrik

Μερικές πληροφορίες για την και καλά τουρκική "digital"
http://www.x7og.net/gear/18246-my-new-camo-bdu.html

Uploaded with ImageShack.us

Spartan

Για την Ελληνικη digital camo , εχουν γινει καποιες προτασεις πριν 6 μηνες περιπου
για τους καταδρομεις μονο(και ειναι αρκετα ποιο σκουρη απ την τουρκικη)
Αλλα εχει μεινει λιγο στασιμο το θεμα, τους λογους δεν τους ξερω...
Τυχαινει να το ξερω απο πολυ εγκυρη πηγη (ο father μου ειναι στρατιωτικος)
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Greek_soldier

Από την ιστοσελίδα της ΛΕΦΕΔ βρήκα αυτό το δείγμα

http://img200.imageshack.us/i/defendoryinternational2.jpg/

cosvas

Δηλαδή, αν μας τα λέει καλά το τουρκάκι στο  http://www.x7og.net/gear/18246-my-new-camo-bdu.html , η νέα τους στολή είναι πολύ high tech αν και εκτός από water and dust repellent δεν νομίζω οτι είναι και lead and copper repellent... Και σχετικά με τα μαγνητικά κουμπιά μπορεί να μην κάνουν θόρυβο, αλλά τις ψηφιακές πυξίδες της γειτονιάς (που είναι πολύ ευαίσθητες) θα τις ζουρλένουν!!! Το μόνο που μας μένει είναι να φτιάξουμε καλούς ανιχνευτές μαγνητικού πεδίου για τα τους εντοπίζουμε. Ελπίζω όταν έρθει η ώρα να βγει και η επόμενη γενιά της Ελληνικής παραλλαγής να αποφευχθούν τέτοιες κοτσάνες και κυρίως να δοκιμαστεί εκτενώς στην ύπαιθρο και οχι πάνω σε "δορυφορικές φωτογραφίες" που μου θυμίζουν και κάτι από άσκηση επί χάρτου...

vagelis521

Παράθεση από: Konstantin στις  27 Δεκ 2008, 17:47:23 ΜΜ

Εμεις να υποθεσω ως Ελλαδα δεν εχουμε κατι αντιστοιχο ακομα στα σκαρια... Σωστα?
υπαρχει αυτο το συστημα...και το εχει η Δ.Υ.Κ!!!

Ozymandias

Αν δεν απαττομαι, η ΔΥΚ εκανε καποιες δοκιμες με την MARPAT, κυκλοφορησαν και καποιες φωτογραφιες. Δεν νομιζω ομως να ευεδωσε το προγραμμα......

WAR ANGEL

H φωτογραφια με τον εκλεκτο κ. Τουρκο μου κινησε την περιεργια.Μου φαινετε λοιπον οτι το οπλο του (Μ4 , ΗΚ 416 , Μechmetzick 1 δεν καταλαβα πιο ειναι ) εχει στην κανη του ενα χρωματιστο (πορτοκαλι) καπακι.Επισης την εξαρτηση του δεν την αναγνωριζω καθολου , πραγμα που την κανει Η να ειναι ιδιοτικη (πραγμα απιθανο για Τουρκο Στρατιωτικο) Η να ειναι μια εξαρτηση την οποια την αγορασαν σε μικρους αριθμους (παλι πραγμα απιθανο).Πιστευω λοιπον οτι ο εν λογος κυριος Η ειναι συναδελφος Airsofter H να ειναι ενας υπαλληλος της εταιριας που διαφημιζει το προιων του.Ολα αυτα φυσικα ειναι απλες υποθεσεις και δεν εχουν επ ουδενη σκοπο να πληξουν το κυρος του συμμαχικου Τουρκικου Στρατου.Οσων αφορα το συγκεκριμενο συστημα εχει ηδη γινει προταση απο τις μοναδες για εξεταση του απο τη Γενικη Διευθηνση Εξοπλισμων (Το κοστος δεν ειναι παραλογο στοιχιζει οσο ενα Ιαπωνικο αυτοκινητο περιπου... )

Το θεμα με την Digital παραλαγη τους ειναι οτι μοιαζει πολυ με την δικια μας Lizard πραγμα που κανει την θετικη αναγνωριση Τουρκου απο Ελληνα στρατιωτη  ακομη πιο δυσκολη.

Πιστευω οτι η Lizard ειναι μια καθως πρεπει παραλαγη αλλα με απαισια εκτελεση.Ξεβαφει γρηγορα , ειναι κακοραμμενη και πανω απο ολα σχεδον καμια δεν μοιαζει με την αλλη (αντιθετα με το τι συμβαινει στον Τουρκικο Στρατο)

kinmid

Είναι τουρκική παραλλαγή (εξωτερικό ντύσιμο δηλαδή) του ΗΚ416, το οποίο θα κατασκευάζουν με άδεια, και το οποίο πλάσαραν αρχικά στο ίντερνετ ορισμένοι φανατικοί forumers (τα παιδία παίζει) ως "indigenous" Τουρκικό τυφέκιο (όπως κάνουν με όλα τα αντίγραφα με άδεια κατασκευής στις ΤΕΔ), μέχρι που τους έκραξαν και τελικά δέχθηκαν να παραδεχτούν ότι είναι απλά ένα ΗΚ416 με άδεια παραγωγής στην Τουρκία.

Η νέα παραλλαγή πλέον παράγεται κανονικά και αντικαθιστά την παλαιά, όπως επίσης και οι πρώτες εκδόσεις σε εξάρτηση και σακίδια με το ίδιο σχέδιο, ενώ πρόσφατα στην έκθεση πολεμικού υλικού τους (IDEF) παρουσιάστηκαν μερικές εναλλακτικές/συμπληρωματικές εκδόσεις εξαρτήσεων-γιλέκων και σακιδίων.

Δεν μοιάζει καθόλου με την δική μας παραλλαγή, και αυτό έγινε φανερό στην τελευταία άσκηση EFES στο Doganbey απέναντι από την Σάμο, όπου όλα τα συμμετέχοντα στρατεύματα (Πεζοναύτες και καταδρομείς/αλεξιπτωτιστές) την φορούσαν.
Απ'ότι φαίνεται ακόμη και μία εντελώς ξεπλυμένη ελληνική παραλλαγή πάλι θα είναι πιο σκούρα και διαφορετική.
Επίσης σε κάποιο άλλο φόρουμ (δεν το έχω τώρα εύκαιρο στην μνήμη) γίνεται κριτική για κάποιες αρνητικώς κείμενες επιχειρησιακά νεοτροπίες της (π.χ. μαγνητικά κουμπιά).

Sniper_Gr

Άλλο ένα απίθανο πράγμα για Τούρκο στρατιώτη/στρατιωτικό είναι ότι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ δεν αφήνουν το κεφάλι ακάλυπτο ...
Σχεδόν πάντα εαν όχι πάντα φέρουν κάλυμμα κεφαλής με Τούρκικο Εθνόσημο...

Επιτρέψτε μου λόγω επαγγέλματος να την ξέρω πάρα πάρα πολύ καλά αυτή την λεπτομέρεια...

Βέβαια με μια δεύτερη παρατήρηση είδα και εγώ το πορτοκαλί σημείο στον φλογοκρύπτη..

Χμ χμ χμ χμ χμ

Μάλλον για airsofter πρόκειται

Gimli

http://www.youtube.com/watch?v=TcwZu1AhNJQ
δειτε το αφτο παει να πει η τεχνολοφγια στα χερια σου
(Η τυχη ευνοει τους Τολμηρους) Μεγας Αλεξανδρος
(Ευχαριστω τους Θεους που γενιθικα ελλινας)Μεγας Αλεξανδρος