ΕΛΛΗΝΙΚΗ DIGITAL CAMO

Ξεκίνησε από el_ninio, 28 Οκτ 2008, 00:46:33 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

el_ninio

Ελληνικη digital camo, υπαρχει, ή ειναι μονο φημη?
υπαρχει καμια φωτογραφια?

-Knights of Avalon-

theon

Η ελληνική digital camo προτάθηκε απο την εταιρία που την κατασκεύασε, στον ελληνικό στρατό αλλά δεν είχε τύχη αφού δεν προερχόταν απο Έλληνα κατασκευαστή(με οτι αυτό συνεπάγεται...μίζες δυναμό περιελίξεις  >:( >:(),με αποτέλεσμα να την υιοθετήσει ο Τουρκικός στρατός με ένα βασικό χρώμα στο μοτίβο λιγότερο! 
Περισσότερες λεπτομέρειες έχει ο kinmid που άπτεται τον εξοπλιστικών θεμάτων!
ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ!

el_ninio

an pantws yparxoun photos parakalw postarete tes h dwste kana link na thn dw giati ex megalh aporia to pws einai....

-Knights of Avalon-

theon

el_ninio

se eyxaristw, einai polu wraia ontws  ;D

-Knights of Avalon-

kinmid

Η εν λόγω παραλλαγή βάση πληροφοριών εκ των έσω δεν θα είναι πετυχημένη για σχεδόν προφανείς λόγους.
Αρχικά το ήδη "ξεθωριασμένο" των χρωμάτων της θα γίνει κυριολεκτικά μονόχρωμο ανοικτό μετά από 2-3 πλυσίματα (συγκριτικά αναλογιστείτε πως είναι η κλασσική Ελληνική παραλλαγή μετά από 3-4 πλυσίματα και φανταστείτε τι θα συμβεί στην Τουρκική "digital").
Επίσης από πιο κοντινή απόσταση βλέπει κανείς και τα πραγματικά "digital" χαρακτηριστικά της.

el_ninio

ontws, egw nomiza oti apla h photo eixe polu fllash kai to ekane na fainetai ksethoriasmeno

thanx kinmid! ;)

-Knights of Avalon-

Smygul

Ισως να ειναι ετσι το στυλ αυτου του καμουφλαζ,ψιλοξεθωριασμενο...
Εχει ο Ελληνικος στρατος urban καμουφλαζ? Γιατι τα μονα που εχω δει,ειναι το κλασικο το lizard και ετυχε να δω στην περιοχη μου στρατιωτικο με καμουφλαζ ερημου...Και μεχρι στιγμης μονο αυτα τα 2 εχω δει...

akis

Παράθεση από: Smygul στις  07 Νοε 2008, 01:18:22 ΠΜ
Ισως να ειναι ετσι το στυλ αυτου του καμουφλαζ,ψιλοξεθωριασμενο...
Εχει ο Ελληνικος στρατος urban καμουφλαζ? Γιατι τα μονα που εχω δει,ειναι το κλασικο το lizard και ετυχε να δω στην περιοχη μου στρατιωτικο με καμουφλαζ ερημου...Και μεχρι στιγμης μονο αυτα τα 2 εχω δει...

mpa den pezi .....malon kanenan paixti 8a ides  :o ;D 8)
WARLORDS

Smygul

Εχω και φοτογραφιες,απο παρελαση,και απο ασκηση,μπορω να τις βαλω? Καμουφλαζ του Ελληνικου στρατου,στο ιδιο θεμα ειμαι ετσι?....Α ναι,τωρα που το σκεφτομαι μετραει και το λευκο των αλπινιστων σαν καμουφλαζ,και οι ορεινοι καταδρομεις νομιζω το φορανε... Πως μπαινουν οι fotos,copy-paste?

Noob

Παιδιά να ρωτήσω και γώ κάτι;
Που μπορούμε να βρούμε μια πολύ καλή στολή παραλλαγής;

Εντάξει και στο Μοναστηράκι βρίσκεις αλλά ρωτάω αν είναι γνήσιες ΕΣ και τέτοια.. Πχ μην πάρω κάτι και ξεχωρίζω σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ???

Υπηρέτησα ναυτικό και τώρα έχω μόνο  αυτές τις αγκαρίας του ναυτικού
Αδύνατον τόν μηδέν πράττοντα πράττειν εύ

Αριστοτέλης

kinmid

akridas07

Αν μπορείς πετάξου μέχρι το Μεγάλο Πεύκο. Εκεί γύρο από το στρατόπαιδο έχει 1-2 μαγαζί με στρατιωτικά είδη. Οι τιμές του αν θυμάμαι καλά ειναι λογικές. :)

kinmid

Μία μικρή διευκρίνηση στο θέμα "Ελληνική digital".

Απλά δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ Ελληνική παραλλαγή digital, ούτε καν ως πρόταση-ιδέα.
Η "Ενέδρα" αν θυμάμαι καλά είχε κάνει μία καθαρά ιδιωτική προσπάθεια πριν από καιρό, αλλά δεν "πούλησε".
Τώρα για το digital της εν λόγω Τουρκικής, νομίζω ότι η close-up φώτο που έβαλα πιο πάνω αποδεικνύει ότι ούτε digital είναι (digital νοείται το patern, όχι οι τετράγωνες ραφές στο ύφασμα), ούτε Ελληνικά χρώματα έχει, και μέχρι στιγμής οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν την έχουν σε μεγάλη υπόληψη για να την βάλουν και σε παραγωγή.

theon

@NEMESIS
OPOS  KAI  NA'XEI  TO  PRAGMA  PANTOS  ME  TO  EAN  THA'TAN  PETIXIMENI  H  OXI  AYTH  H  STOLI , DEN  PAVEI

PANTOS  NA  HTAN  MIA  KAINOTOMIA  STON  STRATO  MAS, POU  EMEIS  APO  VLAKEIA  MAS  THN  AFISAME  KAI

PETAXE! BRAVO  MAS!!! ANTE  KAI  EIS  ANOTERA. TOU  XRONOU  NA  FORAME  KOURELIA!!! AAAAARE  ELLADA

ATHANATI!!! Ντροπή Απορία Θυμός

Κοίταξε,  η καινοτομία δεν αποτελεί συνταγή επιτυχίας!οι Αμερικανοί τραβάνε τα μαλλιά τους με τις digital ειδικά την ACU και πολλοί σύγχρονοι στρατοί αρνούνται να ακολουθήσουν την μόδα των digital paterns!
Oi USMC κάνουν χρήση της multicam που βασίζεται σε patern του Β΄ Π.Π.  όπως και οι Γερμανοί, και οι Ρώσοι χρησιμοποιούν μία lizard της δεκαετιάς του 80΄που εξακολουθεί να είναι η δυσκολότερη αναγνωρίσιμη παραλλαγή στο υπέρυθρο φάσμα!!Οπότε πρέπει να ανακαλυφθεί κάτι πρωτοποριακά αξιοποιήσιμο για τις ανάγκες του Ε.Σ. διότι μέχρι τώρα το ελληνικό τερέν απορροφάει ομαλά τα χρώματα της εν υπηρεσία παραλλαγής!Απλώς χρειάζεται μία ανανέωση στα πατρόν και στην ποιότητα των υλικών για να συνεργάζεται με τον σύγχρονο φόρτο του Έλληνα υπερασπιστή!! ;) ;)

Roadgunner

Ego pantos poy exo dei kapoies palies foto apo Katadromeis tis dekaetias toy '80 eixan kati apaixtoys xromatismoys stin Lizard toy E.S. Tetoies stoles poy mporoyme na broyme?

el_ninio

δυστηχως οσο και να ψαξεις ειναι πραγματικα δυσκολο να τις βρεις..... οσο και αν εχω ψαξει (Ελλαδα παντα) δεν εχω βρει τπτ :( >:(

-Knights of Avalon-

Spook

Οι παραλλαγες τύπου digital δημιουργήθηκαν λόγο συγκεκριμένων επιχειρησιακών αναγκών που έχουν να κάνουν κυρίως με την ικανότητα του digital pattern να εξομοιώνεται καλύτερα στο περιβάλλον κατα την νύκτα και ειδικότερα μέσα απο συσκευές νυκτερινής όρασης. Πρόγονος του digital pattern μπορούμε να πούμε πως ήταν μια μονόχρωμη BDU (Battle Dress Uniform) σε γκρι-μπεζ χρώμα γεμάτη κουτάκια σαν χαρτί μιλιμετρέ η ποία είχε δημιουργηθεί ακριβώς για τον σκοπό αυτό δηλαδή την αποφυγή εντοπισμού κατα την διάρκεια της νύκτας απο όργανα νυκτερινής παρατήρησης και σκόπευσης. Αυτά για το ορατό φάσμα.Τώρα για την υπέρυθρη ή υπεριώδη υπογραφή μιας παραλαγής υπέυθυνο είναι κυρίως το υλικό κατασκευής και ειδικότερα η χημική σύσταση του χρώματος παρά το σχήμα και το χρώμα αυτής.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη παραλλαγή που απεικονίζεται στις φωτογραφίες η ομοιότητες της με την αντίστοιχη Ελληνική περιορίζονται στο τύπου lizard pattern και μένουν εκεί. Οι βασικοί τόνοι των χρωμάτων (|βασικού και συμπληρωματικών) είναι διαφορετική όπως και η γενικότερη αίσθηση που αφήνει. Τα χρώματα είναι πολύ pastel και πολύ ευαίσθητα στις κακουχίες.

Η παρούσα παραλαγή του Ελληνικού στρατού κάνει για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού θεάτρου επιχειρήσεων και κυρίως για την χειμερινή περίοδο ενώ η παλαιότερη με βάση το μπεζ αντί για το ανοικτό πράσινο της τωρινής ταίριαζε καλύτερα στις περιβαλλοντολογικές και χρωματικές συνθήκες της Ελλάδος , κυρίως για την θερινή περίοδο αλλά και για φθινόπωρο και άνοιξη. Το Ελληνικό τοπίο μπορεί να χαρακτηριστεί ως "rugged" άρα κυρίαρχα χρώματα για την μεγαλύτερη περίοδο του χρόνου είναι το μπεζ (προς το κίτρινο) ως βάση 40%, οι αποχρώσεις του καφέ 30%, αποχρώσεις του πράσινου 22%  και του ανοικτού γκρί 7%. Το ιδανικότερο θα ήταν μία χειμερινή και μία θερινή φόρμα παραλλαγής ώστε να καλύπτονται όσο καλύτερα γίνεται οι ανάγκες. Οι παραλλαγές δεν αποτελούν πανάκεια και ας έχουμε στον νου μας πως ενα απο τα καλύτερα χρώματα για πάρα πολύ καλή προσαρμογή σε όλα σχεδόν τα περιβάλλοντα είναι απλώς...   το "χακί" (λαδί-ανοικτό μείγμα μπεζ και ελαφρύ πράσινου) ...  ;)
The circle is a perfect form...
in nature is repeated without end...
The power of the world always works in circles...

akis

Παράθεση από: Roadgunner στις  28 Νοε 2008, 00:19:22 ΠΜ
Ego pantos poy exo dei kapoies palies foto apo Katadromeis tis dekaetias toy '80 eixan kati apaixtoys xromatismoys stin Lizard toy E.S. Tetoies stoles poy mporoyme na broyme?

mporis na mas dosis ena digma ton fotografion pou exis dei?.....(apla istorika).
WARLORDS

kinmid

Μήπως ο φίλος Roadgunner εννοεί την παλαιά παραλλαγή των Πεζοναυτών;