Γονική συναίνεση...

Ξεκίνησε από agnostos x, 08 Δεκ 2008, 00:06:21 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

agnostos x

Ena 8ema pou apasxoli (fisika k emena) k pistevo pl akoma kosmo ine i nomo8esia pou apagoreui tn katoxi airsoft se atoma kato apo 18... kl os edo alla t 8ema ine oti g ka8e a i b logo oi gonis dn simpathoun k toso t aerovola... pite kamia gnomi  k (kirios) simvouli gia t pos n ts piso...

Idi dokimasa oti t airsoft dn ine kanonika opla alla pexnidia, oti t 8elo mono gia skopovoli, oti ine ligotero epikindina apo pl alla pragmata (maxeria ktl). Peritto na pros8eso oti tpt dn epiase...

-Edit:
Έγινε μετατροπή του τίτλου νήματος από Greeklish σε Ελληνικά.

akridas07

Πάρε μια μέρα τον πατέρα σου και πηγαίνεται σε έναν αγώνα. Πιστεύω είναι καλύτερο αν δεί άτομα που παίζουν το παιχνίδι να είναι θετικός.

Spook

Το ζήτημα είναι υπαρκτό και έχει να κάνει με την άγνοια όχι μόνο των γονιών ενός παιδιού, αλλά και άλλων συμπολιτών μας ενήλικων και μη. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν τι είναι το airsoft και τα όπλα τύπου airsoft είναι να παρακολουθήσουν κάποιο παιχνίδι ή να πάνε σε κάποιο ειδικευμένο μαγαζί όπως το  ώστε να λυθούν όλες τους οι απορίες αφού θα έχουν ειλικρινή απάντηση για κάθε τους ερώτημα. Και πάλι όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να μην κατανοήσουν ή να μην θέλουν να κατανοήσουν τι εστί airsoft για τους δικούς τους λόγους.
The circle is a perfect form...
in nature is repeated without end...
The power of the world always works in circles...

Falcon

Ισως οι γονεις σου να μην σε εμπιστευονται αρκετα ωστε να σου καταχωρησουν αεροβολο.
Παντως δοκιμασε να τους πεις την απλη αληθεια,οτι το airsoft ειναι ενα ασφαλες παιχνιδι απ'τη στιγμη που παιρνεις τα καταλληλα μετρα. ;) Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να μην εχεις το αεροβολο σου σε κοινη θεα-γτ μπορει να δημιουργιθουν παρεξειγησεις- παρα μονο οταν 8α ερχεσαι να παιζεις και παντα θα χρησιμοποιεις τα προστατευτικα γυαλια. προσπαθισε λιγο παραπανω κι ισως πεισεις τους γονεις σου... ;)

kinmid

Καλά όλα αυτά, αλλά καλό είναι να έχουμε υπ'όψιν μας και μία άλλη παράμετρο επ'αυτού...
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,160.0.html

Spook

Συμφωνώ με τον φίλο kinmid αλλά το να γνωρίζει ο γονέας αλλά και το παιδί τι ακριβώς είναι το airsoft και τα όπλα τύπου airsoft πιστεύω πως δεν είναι κακό να συμβαίνει για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Άλλωστε το κάθε είδους όπλο πάντα θα λειτουργεί ως κάτι "κακό" στο μυαλό ενός γονέα και πολλές φορές όχι άδικα. Αυτό που έχω μάθει εγώ είναι πως ένα όπλο γίνεται επικίνδυνο απο τον χρήστη του και όχι απο μόνο του. Ένα όπλο μπορεί να σκοτώσει το ίδιο εύκολα με μία πέτρα στο κεφάλι αλλά δεν φταίει ούτε το όπλο ούτε η πέτρα αλλά ο χειριστής τους και η μη σωστή χρήση τους. Άρα το σημείο κλειδί είναι η σωστή παιδεία, η σωστή νοοτροπία και η σωστή πληροφόρηση του καθενός με βάση αντικειμενικά κριτήρια.  ;)

CostasV

Παράθεση από: agnostos x στις  08 Δεκ 2008, 00:06:21 ΠΜ
Idi dokimasa oti t airsoft dn ine kanonika opla alla pexnidia

Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση στον φίλο μας agnostos x(καλός ήρθες κιόλας φίλε μου)... πιστεύεις ότι τα αεροβόλα όπλα airsoft είναι παιχνίδια?
Θα ήθελες σε παρακαλώ να μας πείς σε παρακαλώ πόσον χρονών είσαι? Προφανώς είσαι ανήλικος αλλά δεν το έχεις διευκρινίσει ακόμα....
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

agnostos x

egw 8a sou pw to e3is file costaV:exo paromoia apoyi me ton Spook, dld oti to oplo sou dini tn dinatotita na skotosis alla esi eisai autos pou pataei tn skandali stin teliki sosta...?oso gia ta aerovola, opos k opoiodipote allo adikeimeno dn diafono oti boroun na xrisimopoii8oun san opla, alla k olo to concept tou airsoft einai i E3OMOIWSH polemikis sigrousis.Gia na min ta polilogw:pistevw oti ta airsoft einai odws opla alla oxi me ameso skopo tn proklisi kapoias somatikis vlavis se ena atomo.Afto pou episimanes esi sto minima sou dn ine para ena epixeirima pou xrisimopoiisa gia na peisw tous goneis mou na alla3oun stasi apenadi sta aerovola.

oson afora to deftero melos ts erwtisis sou:nai exis dikio, eimai anilikos, gia afto allwste xreiazomai kai ti goniki sinainesi.8a se rotiso omws kai egw kati: epidi profanws eisai enilikos, otan isoun esi anilikos dn itheles aerovola?I mipws eixes goniki sinenaisi...?

CostasV

Καλέ μου φίλε η γονική συναίνεση δεν σε καλύπτει νομικά... Παρακαλώ εάν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος...

Το ότι εσύ μπορεί να είσαι αστέρι στην οδήγηση (αυτοκινήτου) και ας είσαι π.χ. 16 χρονών, δεν πάει να πει ότι με μία γονική συναίνεση μπορείς να οδηγήσεις αυτοκίνητο στους ελληνικούς δρόμους... Μου φένετε ότι δεν έχεις κατανοήσει μερικά βασικά πράγματα οπως:
Παράθεση από: Spook στις  01 Δεκ 2008, 00:41:13 ΠΜ
Ν 2168/1993 / Α-147 Οπλα-Πυρομαχικά-Εκρηκτικές ύλες-κλπ.θέματα
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ.2168.Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.

3. Για την κατοχή αεροβόλων όπλων και τυφεκίων αλιείας δεν απαιτείται άδεια. Απαγορεύεται η κατοχή τους από άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

6. Οι κάτοχοι των ειδών, που αναφέρονται στο άρθρο αυτό, υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή φύλαξή τους και να μην παραχωρούν αυτό σε τρίτα πρόσωπα. Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δύνανται να υποδεικνύουν εγγράφως στους ενδιαφερόμενους τη λήψη των κατά την κρίση τους επιβαλλόμενων μέτρων ασφαλείας.

Άρθρο 10: Οπλοφορία.

11. Απαγορεύεται να φέρουν αεροβόλα όπλα και τουφέκια αλιείας άτομα που δεν συμπλήρωσαν το 18ο και 16ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα. Η μεταφορά αυτών επιτρέπεται μόνο από τον τόπο κατοικίας στο χώρο άσκησης στη σκοποβολή και αλιεία και αντίστροφα. Η χρήση των όπλων αυτών έξω από τους ειδικούς χώρους που προορίζονται για την άσκηση στη σκοποβολή ή την αλιεία απαγορεύεται.

Και από ότι καταλαβαίνεις εάν πάς μαζί με τον γονέα σου σε κάποιο κατάστημα να αγοράσει ένα αεροβόλο όπλο τύπου airsoft (και το δώσει σε τρίτο πρόσωπο που στην προκειμένη περίπτωση είσαι εσύ) σύμφωνα με την παράγραφο 6.  αυτός αυτομάτως κρίνεται έκπτωτος απέναντι στον νόμο

Τώρα το να επιμένεις να λες στους γονείς σου ότι τα αεροβόλα όπλα τύπου airsoft είναι παιχνίδια δεν σε τιμάει ιδιαίτερα σαν προσωπικότητα...
Μπορεί να είσαι ανήλικος ακόμα αλλά από τα λεγόμενα σου φαίνεσαι ότι είσαι σκεπτόμενο άτομο... Μην προσπαθήσεις να αποκρύψεις την αλήθεια από τούς γονείς σου...
Εσύ μπορεί να είσαι εξίσου ή πολύ πιο προσεχτικός από έναν ενήλικο δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία που καλώς ή κακώς (για εμένα κάλως) θέτει κάποιους περιορισμούς.

Και εγώ με την σειρά μου θα σου πώ το εξής:
Δώσε στα χέρια του πατέρα σου ένα αντίγραφο του νόμου στα χέρια του, καθίστε να το διαβάσετε μαζί, και εάν θέλει εκείνος μπορεί κάλλιστα να οπλίσει τα χέρια σου με ένα αεροβόλο όπλο τύπου airsoft... Αλλά αγόρι μου μην ζητάς από εμένα ή εμάς να σου δώσουμε ιδέες για το πώς μπορείς να κοροϊδέψεις τους γονείς σου. Περίμενε λιγάκι να ενηλικιωθείς και έλα να παίξουμε όσα παιχνίδια θες.

Φιλικά,
Κώστας
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

agnostos x

Sorry an 8a epimeinw ligo akoma alla 8elw na diefkrinisw kati:den 3erw kata poso einai apolito, alla poloi goneis exoun mia toulaxiston arnitiki prodia8esi apenadi s otidipote 8espismeno ws kai sisxetismeno me tin ennoia tou "oplou" kai merikoi exoun kleista ta autia tous se opoiadipote logiki kouveda epi tou 8ematos so...strafika sti diplomatia...an dn pezoun dikaia autoi giati na pe3w dikaia egw (DN 8elw na dimiourgi8ei pare3igisi tipou "dn sevesai tous goneis sou k ayifas tn krisi tous" apla dn adexw siberifores tou sigekrimenou eidous )?Kai auto asxeta me ti goniki sinenaisi...Omws prepei na 3ereis oti iparxei kosmos pou exei apoktisei ta airsoft tou me afton ton tropo.Vasika dn eftia3a afto to 8ema me prosdokies sizitisis tou se tetoio epipedo kai xairomai pou to e8eses kai etsi

Episis eixa tin edipwsi, an kai fenetai esfalmena, oti o goneas dn agorazei to oplo gi auton kai epeita sto paraxwrei alla mesw kapoias diadikasias to agorazei gia esena.

Kai kati teleftaio:pws perneis ranks?

akis

rank pernis grafontas / postarontas sto forum.
WARLORDS

Spook

@agnostos x

Τους βαθμούς εντός του παρόντος φόρουμ τους αποκτάς ανάλογα με τα ποστς που κάνεις...όσο πιό πολλά τόσο ανεβαίνεις. Να πω εδώ ότι δεν έχουν καμμία ουσιαστική χρήση παρά μόνο λόγο της "φύσης" του hobby χρησιμοποιείούνται χάριν καλαισθησίας στο φόρουμ. Να τονίσω επίσης πως τα ποστς μας πρέπει να περιορίζονται σε ουσιαστικά θέματα και απαντήσεις και όχι σε spam !  ;)

el_ninio

Παράθεση από: agnostos x στις  11 Δεκ 2008, 22:10:53 ΜΜ
Sorry an 8a epimeinw ligo akoma alla 8elw na diefkrinisw kati:den 3erw kata poso einai apolito, alla poloi goneis exoun mia toulaxiston arnitiki prodia8esi apenadi s otidipote 8espismeno ws kai sisxetismeno me tin ennoia tou "oplou" kai merikoi exoun kleista ta autia tous se opoiadipote logiki kouveda epi tou 8ematos so...strafika sti diplomatia...an dn pezoun dikaia autoi giati na pe3w dikaia egw (DN 8elw na dimiourgi8ei pare3igisi tipou "dn sevesai tous goneis sou k ayifas tn krisi tous" apla dn adexw siberifores tou sigekrimenou eidous )?Kai auto asxeta me ti goniki sinenaisi...Omws prepei na 3ereis oti iparxei kosmos pou exei apoktisei ta airsoft tou me afton ton tropo.Vasika dn eftia3a afto to 8ema me prosdokies sizitisis tou se tetoio epipedo kai xairomai pou to e8eses kai etsi

Episis eixa tin edipwsi, an kai fenetai esfalmena, oti o goneas dn agorazei to oplo gi auton kai epeita sto paraxwrei alla mesw kapoias diadikasias to agorazei gia esena.

Kai kati teleftaio:pws perneis ranks?

exeis p.m. ;D :D ;)

-Knights of Avalon-

Falcon

Παιδες, οσο αφορα τα ranks... απο Δοκιμος παει κατευθειαν Ανθυπολοχαγος?, γιατι αυτο εχω παρατηρησει, ή κανω λαθος???

el_ninio

-Knights of Avalon-

Falcon

Λιγο κουλο. Χαθηκαν οι υπαξιοματικοι? ;D ;D ;D

kinmid

Έγιναν όλοι ΕΠΟΠ πλέον...   ;D

akis

Παράθεση από: Falcon στις  19 Δεκ 2008, 12:26:16 ΜΜ
Παιδες, οσο αφορα τα ranks... απο Δοκιμος παει κατευθειαν Ανθυπολοχαγος?, γιατι αυτο εχω παρατηρησει, ή κανω λαθος???

kai stin pragmatikotita etsi ine , dokimos k meta an8ipoloxagos , pou ine to paraxeno?
WARLORDS

dionisos1991hel

Φερ'τους προ τετελεσμένου... να το δουν αφού το αγοράσεις.
VENI-VIDI-FUGI (Ηρθα, είδα και... εφυγα!)

petrosgun

pedia exw na kanw mia erotisi an exw gonikii sinenese boro n kateko oplo tipou airsoft alla na ine paranomo kai 2 pos paragelno apo to ?
petrosime 14 xronon

Κατόπιν παράκλησης πολλών μελών τα Greeklish απαγορεύονται.

Όσοι δυσκολεύονται να γράφουν Ελληνικά, μπορούν να απευθυνθούν εδώ:

http://services.innoetics.com/Greeklish/

Post γραμμένα σε Greeklish θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση