Μελλοντικά παιχνίδια με θέμα τον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ξεκίνησε από XARAMADAS, 09 Ιουλ 2009, 00:49:43 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

XARAMADAS

Παιδιά θα σας παραθέσω εδώ κάποιες σκέψεις μου που ίσως ενδιαφέρουν κάποιους μελλοντικά σχετικά με σενάρια του Β! Π.Π.
Εγώ είμαι καινούριος παίκτης, για την ακρίβεια έχω παίξει 4 ή 5 παιχνίδια στη βάση και 2-3 με τους συμπαίκτες μου από την Lost Patrol σε κάποια άλλη βάση.
Καλά τα σενάρια, τα όπλα και ο εξοπλισμός μας, δε λέω, αλλά θα μου άρεσε να παίξουμε κάποια στιγμή στο μέλλον και κάποιο σενάριο από τον Β! Π.Π.
Και εννοώ με όπλα εκείνης της εποχής που κυκλοφορούν στο εμπόριο, όπως Kar-98, MP-40, MP-44, Μ-1 Garand, M1Α1 Thompson (ελπίζω στο μέλλον να κυκλοφορήσουν και άλλα διάσημα όπλα της εποχής εκείνης) και στολές εκείνης της εποχής, χωρίς όλα αυτά τα σημερινά βοηθήματα που κάνουν την μάχη εύκολη υπόθεση.
Έχω δει τέτοια σενάρια στο U-Tube από άλλες χώρες και πραγματικά με μάγεψαν.
Καταλαβαίνω ότι στη χώρα μας που το Airsoft είνα ακόμη νέο hobby, ίσως είναι λίγο νωρίς να μιλάμε από τώρα για σενάρια άλλων εποχών (που και extra οπλισμό απαιτούν και extra ρουχισμό, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση), αλλά εγώ πραγματικά το χάρηκα που σε κάποια παιχνίδια στη βάση, είδα συμπαίχτες μας με εξοπλισμό από την εν λόγω εποχή.
Σκέφτομαι λοιπόν μελλοντικά να προβώ κι εγώ σε ανάλογες αγορές, για ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις.
Ίσως τελικά να είναι και πιο ενδιαφέρον να παίζουμε άλλοτε σύγχρονα σενάρια και άλλοτε σενάρια παλαιότερων εποχών.
Παρακαλώ, γράψτε μου τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας πάνω σε αυτό το θέμα και όσοι πιστοί προσέλθετε.

Edit 5/9/09: Παιδιά μετά από πολλές ανταλλαγές απόψεων - προτάσεων - σχολίων, νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο για μελλοντικές διοργανώσεις παιχνιδιών της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Με πρωτοβουλία του Siegfried τον οποίο και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον του και την συμπαράστασή του, συγκεντρώθηκαν μέχρι τώρα κάποια στοιχεία για προτιμήσεις εμπολέμων πλευρών και επιθυμίες για όπλα και στολές τα οποία και παραθέτω:

Έλληνες          Γερμανοί         Αμερικάνοι           Άγγλοι            Ρώσοι       Γιαπωνέζοι
    0                     7                     2                       1                     0                 0
Jumbo
φιλε μου εχω ηδη ενα KAR98 και σκοπευω να κατευθυνθω προς τον γερμανικο στρατο την περιοδο των μεγαλων επιτυχιων του

Giokrik
Καλησπέρα! Giokrik για Άγγλο paratrooper. Σκοπεύω να πάρω τη στολή και το Sten mkII.

Falcon
Στολή : Κλασσική Αμερικανική χακύ & λαδί. ( khakis & olive drab a.k.a OD). Όπλο  : Μ1911Α1 colt.45 cal

Grenadier
Μέχρι στιγμής από οπλισμό διαθέτω ένα ΜP40 κι ένα MP44. Από λοιπό εξοπλισμό τα μόνα που διαθέτω είναι τρία feldmutze ένα μαύρο αρματιστών,  ένα αξιωματικού των DAK και ένα θερινό της WL. Επίσης είμαι προς άγραν ενός Ρ08 (μάλλον της WE) και του πρώτου "πακέτου" των βασικών της στολής. Ξέχασα να το γράψω, έχω κι ένα 98K. Σκεφτόμουν για "στήσιμο" κάποιας πιο "ειδικής" στολής κάτι σε Waffen SS  ή για να μην "μπαίνουμε" και στο μάτι ορισμένων "περίεργων" ως πιο normal επιλογή μια στολή Panzergrenadier της Groβdeutschland.

Fatboy
ειμαι στο τελικο σταδιο ολοκληρωσης της στολης γερμανου αξιωματικου των ss ενω απο aeg εχω mp 40 ,stg 44 και luger επισης διαθετω και στολη αμερικανου με thompson.Τελος εχω δυο jeep willys το ενα με αιρσοφτ 50αρι (ιδιοκατασκευη) και ειμαι στη διαδικασια αποκτησης μιας μηχανης bmw R 71 του 1938 με καλαθι.

Nikiforos
Αμερικανός (ακόμα δεν έχει τίποτα από εξοπλισμό)

Siegfried
Στολές: 1. Στολή Αξιωματικού Heer (ΠΖ)τυπου Μ36 χειμωνιάτικη με διακριτικά της Grossdeutschland, 2. Στολή Αλεξιπτωτιστή (Fallschirmjäger της Luftwaffe), Splinter field cap (feldmutze), κασκολ. Σε αυτά να προσθέσω εξαρτύσεις Y strap, ζώνη αξιωματικού ΠΖ, θήκη Luger και θήκη Artillery Luger και δύο τελαμώνες MP40. Επι παραγγελία: γάντια αλεξιπτωτιστή, κράνος πουκάμισο και τιράντες.  Surplus items: Σετ στολής Μ36 αξιωματικού ΠΖ. Χιτώνιο πεζικάριου Μ36. Παντελόνι γκρι τύπου ιππασίας αξιωματικού πεζικού ή Waffen SS. Όπλα: MP40, MP44, και δύο artillery luger (lange Pistole).

Xaramadas
Siegfried εγώ θα προσπαθήσω μέχρι τα Χριστούγεννα να πάρω ένα ΜΡ-40 που είναι το αγαπημένο μου και ότι είδη Γερμανικού ρουχισμού μπορέσω να βρω και να συγκεντρώσω. Το ίδιο κι ο φίλος μου Dr. Pain.

Ravenheart
Κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε πολύ κι εμένα. Είμαι πολύ καινούριος στο Airsoft (ακόμη δεν έχω AEG) αλλά το πρώτο μου θα είναι γεγονός τις επόμενες 2 εβδομάδες και θα είναι ένα MP40 (άρα μιλάμε για Γερμανία) και πιθανότατα ένα Luger P08. Πιστεύω ότι αν το βάλουμε στόχο μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα κι ας μην είναι κι όλα τέλεια από πλευράς στολών στη λεπτομέρεια.
Ο Θεός συγχωρεί τα λάθη, ο Χαραμάδας ποτέ...

Ozymandias

ΠαράθεσηΚαταλαβαίνω ότι στη χώρα μας που το Airsoft είνα ακόμη νέο hobby, ίσως είναι λίγο νωρίς να μιλάμε από τώρα για σενάρια άλλων εποχών (που και extra οπλισμό απαιτούν και extra ρουχισμό, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση)

Νομιζω οτι εκει εγγειται το ολο προβλημα. Η Αγορα ενος AEG εποχης Β΄ΠΠ μπορει να ειναι εφικτη και σχετικα φτηνη, αλλα η προκληση ειναι η αγορα ολων των παρελκομενων, ακριβεις στολες, εξαρτησεις, κτλ......εχω ψαξει και κοστιζουν αρκετα.

Προσωπικα εμενα θα με ενδιεφερε η αναπαρασταση μοναδας γερμανων αλεξιπτωτιστων του Β'ΠΠ

grenadier

Φίλε Xaramada κι εμένα όπως και 2-3 άλλους φίλους αρκετές φορές μας έχει απασχολήσει και έχουμε συζητήσει το θέμα παιχνιδιών σε συνθήκες reeanctment (οπλισμός & ρουχισμός) Β΄ Π.Π.. Κάτι το οποίο σίγουρα είναι πιστεύω ακόμα πιο εξειδικευμένο όσο και συναρπαστικό όπως κι εσύ είπες και βλέποντας μάλιστα τι γίνεται στο εξωτερικό όπου οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά σε αυτό τον τομέα.

Το θέμα ύπαρξης "κλασσικών" όπλων (Κar-98, MP-40, Thompson .... κλπ, κλπ) είναι το απλούστερο και ευκολότερο. Καθώς όπως σίγουρα λες και έχεις δει, ήδη κάποιος τα βρίσκει πολύ εύκολα και σε πολύ καλές τιμές και στην Ελλάδα και σίγουρα θα δούμε και ακόμα περισσότερα. Εγώ για παράδειγμα ήδη κατέχω στην μικρή συλλογή μου ένα MP-40, Kar-98, MP-44 ενώ σύντομα σκοπεύω να αποκτήσω και ένα Thompson όπως και από ένα πιστόλι P-08 Luger & Colt1911. 

Από κει και πέρα όμως όπως κι εσύ αλλά και ο φίλος Ozymandias το θέτετε, το πιο απαιτητικό, δύσκολο και κυρίως το πιο ΠΟΛΥΕΞΟΔΟ κομμάτι είναι αυτό του ρουχισμού-εξοπλισμού, όπου αυτή τη στιγμή (και με πολύ μικρές εξαιρέσεις) το εξωτερικό είναι αναγκαστικά μονόδρομος. Έτσι για να φτιάξει κάποιος μια αξιοπρεπή στοιχειώδη και σωστή ιστορικά όσο και καλή ποιοτικά reproduction στολή, το ποσό που απαιτείται είναι της τάξεως των 1000+!!!! Ευρώ (μην λέω και λίγα). Από αυτό και μόνο, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο και αρκετά για πολλούς. Σίγουρα πάντως αν κάποια στιγμή γινόταν κατορθωτό να μαζευτούν/μαζευτούμε αρκετοί ώστε να μπορεί να στηθεί κάτι τέτοιο θα ήταν ωραίο και έξω από τα συνηθισμένα.

ΥΓ Παρεμπιπτόντως και αφού το έθιξε και ο Ozy εγώ και άλλος ένας φίλος ψαχνόμαστε για το "στήσιμο" σιγά-σιγά από μιας στολής έκαστος, Γερμανών Waffen SS και μιας Αμερικανών αλεξιπτωτιστών.  ;)

LAFINA

Παράθεση από: grenadier στις  09 Ιουλ 2009, 10:11:17 ΠΜ
Φίλε Xaramada κι εμένα όπως και 2-3 άλλους φίλους αρκετές φορές μας έχει απασχολήσει και έχουμε συζητήσει το θέμα παιχνιδιών σε συνθήκες reeanctment (οπλισμός & ρουχισμός) Β΄ Π.Π.. Κάτι το οποίο σίγουρα είναι πιστεύω ακόμα πιο εξειδικευμένο όσο και συναρπαστικό όπως κι εσύ είπες και βλέποντας μάλιστα τι γίνεται στο εξωτερικό όπου οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά σε αυτό τον τομέα.

Το θέμα ύπαρξης "κλασσικών" όπλων (Κar-98, MP-40, Thompson .... κλπ, κλπ) είναι το απλούστερο και ευκολότερο. Καθώς όπως σίγουρα λες και έχεις δει, ήδη κάποιος τα βρίσκει πολύ εύκολα και σε πολύ καλές τιμές και στην Ελλάδα και σίγουρα θα δούμε και ακόμα περισσότερα. Εγώ για παράδειγμα ήδη κατέχω στην μικρή συλλογή μου ένα MP-40, Kar-98, MP-44 ενώ σύντομα σκοπεύω να αποκτήσω και ένα Thompson όπως και από ένα πιστόλι P-08 Luger & Colt1911. 

Από κει και πέρα όμως όπως κι εσύ αλλά και ο φίλος Ozymandias το θέτετε, το πιο απαιτητικό, δύσκολο και κυρίως το πιο ΠΟΛΥΕΞΟΔΟ κομμάτι είναι αυτό του ρουχισμού-εξοπλισμού, όπου αυτή τη στιγμή (και με πολύ μικρές εξαιρέσεις) το εξωτερικό είναι αναγκαστικά μονόδρομος. Έτσι για να φτιάξει κάποιος μια αξιοπρεπή στοιχειώδη και σωστή ιστορικά όσο και καλή ποιοτικά reproduction στολή, το ποσό που απαιτείται είναι της τάξεως των 1000+!!!! Ευρώ (μην λέω και λίγα). Από αυτό και μόνο, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο και αρκετά για πολλούς. Σίγουρα πάντως αν κάποια στιγμή γινόταν κατορθωτό να μαζευτούν/μαζευτούμε αρκετοί ώστε να μπορεί να στηθεί κάτι τέτοιο θα ήταν ωραίο και έξω από τα συνηθισμένα.

ΥΓ Παρεμπιπτόντως και αφού το έθιξε και ο Ozy εγώ και άλλος ένας φίλος ψαχνόμαστε για το "στήσιμο" σιγά-σιγά από μιας στολής έκαστος, Γερμανών Waffen SS και μιας Αμερικανών αλεξιπτωτιστών.  ;)

Πέραν του πολυέξοδου υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα η όλη φάση και το σκηνικό που θα στηθεί κι αυτό θέλει όχι απλώς χρήματα και
χώρο και εξοπλισμό από θέμα οχημάτων κ.λ.π.
Πιστεύω η ιδέα σου είναι πολύ καλή  ;)και μακάρι να μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Πιστεύω όμως ότι στο πρακτικό μέρος της κάπου δεν είναι εφικτό.
:)
Μπορεί να ΜΗΝ είμαι στρατηγός αααλλάάά τα λέω τσεκουράτα!

Admax

Polu wraio tha eitan kapoia paixnidia 2ou pagosmiou alla to monadiko problima einai to oikonomiko!! ;) :P

Ripper

Για να πω την αληθεια, θα μου αρεσε παρα πολυ μια σωστη αναπαρασταση μοναδων μεραχιας του WWII. Σαν μοντελλιστης και τρελλος με τις στολες των γερμανων (πολυ μπροστα απο την εποχη τους) θα επερνα μερος σε μια αναπαρασταση μοναδας Hitlerjugend ή  Frundsberg απο την εποχη της Νορμανδιας.

Εδω ομως εχουμε δυο πραγματα. Αν και εχω βρει site με τετοιες στολες:
1.  εχει καποιο κοστος για αγορα μεχρι ζωνων, αρβυλων κλπ εκτος των αλλων και....
2.  Μια γερμανικη μεραρχια ή ακομα και SS, ισως σε καποιους φανει, πως να το πω να μην ακουστει καπως,..... νεοναζιστικο!!! Και καταλαβαινεται σε τι κυκεωνα βλακιας μπορει να βρεθουμε απο το τιποτα!!!

GeR^PEZONAUTHS

Θα μπορουσε να φερει το  μερικες στολες εποχης , εστω για την αναγκη του σεναριου.
παντως αμα εφρερνε SS  camo την ειχα παρει το ιδιο λεπτο

Hornet

Κατα την γνωμη μου με μια απλη εξαρτηση απο τις ηδη υπαρχουσες στο αιρσοφτ σεντερ και με αγορα ενος κρανους αναλογα του <στρατου> που θελει να ειναι μερος καποιος και τελος φυσικα τον οπλισμο της εποχης μπορει ο καθενας με μικρο κοστος να εχει μια <στολη> και τον εξοπλισμο του ετσι ωστε να μπορει να νιωθει μερος των ss η των αλεξιπτωτιστων...αυτα βεβαια για καποιον που δεν θα θελει να χαλασει πολλα χρηματα ειναι η ιδανικη λυση πιστευω...
you'll fire your musket but l'll run you through...

GeR^PEZONAUTHS

εχεις δικιο , συμφωνω αλλα δεν θα με χαλαγε και μια ωραια ενδυμασια

Hornet

Πιστευω και οι στολες που υπαρχουν ηδη στο αιρσοοφτ σεντερ ειδικα των Γερμανων κανουν για τον σκοπο που τον θελουμε διοτι αν δεν απατωμαι δεν εχουν αλλαξει και πολυ απο τοτε...
you'll fire your musket but l'll run you through...

GeR^PEZONAUTHS

αυτη η στολη ειναι συγχρονη και οχι εκεινης της εποχης

XARAMADAS

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και τα σχόλιά σας.

Προσωπικά, το σκεπτικό μου για το εν λόγω θέμα, επικεντρώνεται πιο πολύ στον οπλισμό και λιγότερο στον ρουχισμό, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω αυτό το κομμάτι. Κι αυτό γιατί όπως είπατε κι εσείς τα όπλα βρίσκονται και στην Ελληνική αγορά εύκολα, ενώ τα είδη ρουχισμού είναι πιο δύσκολο να βρεθούν.

Παρ' όλα αυτά, θα μπορούσαμε να κάνουμε μερικές υποχωρήσεις στο θέμα του ρουχισμού (να βρούμε αρχικά στολές, κράνη, εξαρτήσεις που να μοιάζουν με τα αντίστοιχα που μας ενδιαφέρουν σε οικονομική τιμή), προς όφελος του αποτελέσματος που είναι η αναπαράσταση μαχών του Β! Π.Π. Και ποιος ξέρει ίσως στο κοντινό μέλλον να βρούμε και τις αυθεντικές στολές που μας ενδιαφέρουν είτε στην Ελληνική αγορά, είτε σε κάποιο site.

Πιστεύω πως θα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσουμε αρχικά από τα βασικά και σιγά σιγά να τελειοποιήσουμε τον εξοπλισμό μας και την εμφάνισή μας, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σκεφτείτε το........!
Ο Θεός συγχωρεί τα λάθη, ο Χαραμάδας ποτέ...

Ripper

Παντως το ebay εχει στολες και τιμες που δεν ειναι εξωπραγματικες. Δειτε μερικα links που βρηκα στα γρηγορα. Με λιγο παραπανω ψαξιμο ισως υπαρχουν ακομα καλυτερες τιμες καπου αλλου.

http://stores.shop.ebay.co.uk/Memorables1943_WW2-German-Uniforms_W0QQ_fsubZ11952651QQ_sidZ217636888QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

http://cgi.ebay.co.uk/WW2-German-Wehrmacht-Pullover-Sniper-Water-Tan-Smock-S_W0QQitemZ270397559068QQcmdZViewItemQQptZUK_Collectables_Militaria_LE?hash=item3ef4f3511c&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=|293%3A1|294%3A30

http://stores.shop.ebay.co.uk/Memorables1943_WW2-M35-Helmet_W0QQ_fsubZ11952654QQ_sidZ217636888QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322

Αντιστοιχα και συμμαχικες στολες υπαρχουν και μπορουν να βρεθουν ακομη πιο ευκολα!!!

ROOKIEJO

ανταρτες.ξεχνατε τους ανταρτες που επαιξαν ρολο σε ολοτον βππ.βρησκουμε τα οπλα και μετα τα αλλα σιγα σιγα.ραβε ξηλωνε κατι θα βρεθει

Θάνος

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που ανοίξατε. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε ακόμα, απλά δηλώνω το ενδιαφέρον μου, συγκεκριμένα για WWII US υλικό.  ;D
keep safe distance...

Admax

Omos na min ksexname kai thn ousia tou 2Π.Π. Germania-Rwsia! Rwsikes stoles yparxoun?? :P

GeR^PEZONAUTHS

αμα ειναι ομως να υλοποιηθει το πραγμα να κανονισουμε και ποιοι θα παρουν στολες Γερμανων και ποιοι των Συμμαχων ,
φανταζεστε να ξεκινησουμε να παιζουμε (sorry παιζετε , ειμαι 16 ακομα) και να πλακωσουν ολοι με στολες Γερμαναραδων , τι  σεναριο θα παιξουμε τοτε??????

GeR^PEZONAUTHS

καταρχας δυσκολα θα βρουμε ιαπωνικες στολες και ακομα ποιο δυσκολα θα βρουμε οπλα , ασε που εχω ασχημες εμπειριες με αυτους .....