Διευκρύνιση σχετική με όπλο για νέο παίκτη!

Ξεκίνησε από Thodoris Tsikrikonis, 08 Νοε 2018, 23:56:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Thodoris Tsikrikonis

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του airsoft!
Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να ασχοληθώ με το airsoft! Στο παρελθον έχω παίξει paintball αρκετές φορές, χωρίς όμως να μπω στην διαδικασία να μαθω περισσότερα! Έχω λοιπόν διαβάσει σχετικά forum, εχώ δει πολλά βίντεο, έχω επισκεφτεί τα περισσότερα σχετικα ελληνικά site που υπάρχουν για το airsoft!
Νομίζω πως έχω καταλήξει στο είδος του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιήσω. Εκεί που θε ήθελα την βοήθεια σας είναι στο κομμάτι του όπλου!
Μου αρέσει το mp5! Εχω δει κάποια όπλα! Ψάχνοντας μου δημιουργήθηκε η εξής απορία!
Η εταιρία heckler & koch κατασκευάζει εκτός απο πραγματικά όπλα και όπλα για το airsoft? Ή απλά τα όπλα airsoft που είδα να αναγράφουν h&k  είναι κάποιας εταιρίας που βγάζει airsoft όπλο βασισμένο στο πραγαμτικό h&k mp5?
Ευχαριστω!

Vangelis

Παράθεση από: Thodoris Tsikrikonis στις  08 Νοε 2018, 23:56:47 ΜΜ
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του airsoft!
Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να ασχοληθώ με το airsoft! Στο παρελθον έχω παίξει paintball αρκετές φορές, χωρίς όμως να μπω στην διαδικασία να μαθω περισσότερα! Έχω λοιπόν διαβάσει σχετικά forum, εχώ δει πολλά βίντεο, έχω επισκεφτεί τα περισσότερα σχετικα ελληνικά site που υπάρχουν για το airsoft!
Νομίζω πως έχω καταλήξει στο είδος του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιήσω. Εκεί που θε ήθελα την βοήθεια σας είναι στο κομμάτι του όπλου!
Μου αρέσει το mp5! Εχω δει κάποια όπλα! Ψάχνοντας μου δημιουργήθηκε η εξής απορία!
Η εταιρία heckler & koch κατασκευάζει εκτός απο πραγματικά όπλα και όπλα για το airsoft? Ή απλά τα όπλα airsoft που είδα να αναγράφουν h&k  είναι κάποιας εταιρίας που βγάζει airsoft όπλο βασισμένο στο πραγαμτικό h&k mp5?
Ευχαριστω!

Καλημέρα,

Η ΗΚ δεν κατασκευάζει αεροβόλα, παρέχει όμως την εξουσιοδότηση σε κατασκευάστριες εταιρείες να κάνουν χρήση του λογότυπου.
Πχ. VFC / Umarex

Η επιλογή ενός MP5 είναι μια καλή επιλογή, ειδικά για CQB. Τώρα για ποιο μεγάλα πεδία, θέλει συζήτηση.
Επίσης στα θετικά, αν έχεις θήκες για M4 τότε θα χωράνε άνετα δυο γεμιστήρες σε κάθε θήκη.

Τα δικά μου:

Καλή συνέχεια,
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

Thodoris Tsikrikonis

Φίλε Βαγγέλη!
Ευχαριστώ για την διευκρύνιση!
Βλέπω οτι και σένα σου άρεσειτο Μp5 και μάλιστα τα έχεις δοκιμάσει και αρκετά :D !
Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη!
Έχω βρεί σε κατάστημα (στο εξωτερικό) ένα Η&Κ MP5 SD6 sportline της umarex ηλεκτρικό με 199,90! Είναι καλή η τιμή του; Εδώ στην Ελλάδα θα το βρω στα ίδια λεφτά;
Ευχαριστώ και πάλι!

Vangelis

Παράθεση από: Thodoris Tsikrikonis στις  10 Νοε 2018, 09:05:08 ΠΜ
Φίλε Βαγγέλη!
Ευχαριστώ για την διευκρύνιση!
Βλέπω οτι και σένα σου άρεσειτο Μp5 και μάλιστα τα έχεις δοκιμάσει και αρκετά :D !
Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη!
Έχω βρεί σε κατάστημα (στο εξωτερικό) ένα Η&Κ MP5 SD6 sportline της umarex ηλεκτρικό με 199,90! Είναι καλή η τιμή του; Εδώ στην Ελλάδα θα το βρω στα ίδια λεφτά;
Ευχαριστώ και πάλι!

Αγαπητέ Θοδωρή,

Δεν ξέρω αν είσαι εξοικειωμένος με τα καταστήματα του εξωτερικού. Ελπίζω αυτό που βρήκες να είναι εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί αλλιώς θα έχεις τεράστιο θέμα με το τελωνείο.

Το άλλο θέμα είναι οτι το μοντέλο είναι Sportline. Δηλαδή αυτό σημαίνει πλαστικό σώμα! Προσωπικά δεν με ενοχλεί μιας που τα προτιμώ για μείωση του βάρους (έχω αρκετά)..., αλλά οφείλω να στο επισημάνω.
Επίσης τα fps του μετά βίας φτάνουν τα 320! Αυτό από μόνο του σε περιορίζει μόνο σε πεδία CQB. Αν βγεις με αυτό σε δάσος θα έχεις σημαντικό μειονέκτημα λόγω περιορισμένης εμβέλειας.

Επίσης δεν ανέφερες αν η τιμή βαρύνεται και από μεταφορικά!
Τώρα σαν επιλογή για τα χρήματα του; Αναλόγως..., μιας που για παράδειγμα με λιγότερα χρήματα παίρνεις μεταλλικό και με περισσότερα fps, αλλά όχι με trademark της H&K.
Ενώ με περισσότερα χρήματα παίρνεις καλύτερης ποιότητας/ταχυβολίας/ευθυβολίας πλαστικό ή μεταλλικό (ανάλογα την μάρκα / χώρα κατασκευής) και με πολύ καλά fps, αλλά όχι με trademark της H&K!

Όσο για το συγκεκριμένο αεροβόλο που ψάχνεις (Η&Κ MP5 SD6 sportline Umarex), στην Ελλάδα δεν θυμάμαι να το έχω δει κάπου διαθέσιμο, αλλά σίγουρα υπάρχει το MP5A3 SportLine με σχεδόν τα ίδια χρήματα που έχεις δει στο εξωτερικό (αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι κάπου στα 25euro παραπάνω).
Καθώς επίσης πολλά άλλα καλών εταιριών..., αλλά σίγουρα χωρίς trademark της H&K (δεν μπορείς να τα έχεις όλα!).

Γενικά η επιλογή από Ελλάδα είναι προτιμότερη γιατί έχεις το πλεονέκτημα του να μπορείς να το δεις από κοντά. Αν είσαι εκτός Αθήνας, τότε σου κάνει και το εξωτερικό.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα.

Βαγγέλης,
Vangelis aka IronHawk

Thodoris Tsikrikonis

Αγαπητέ Βαγγέλη.

Πρόσφατα βρέθηκα στη γερμανία όπου είδα το συγκεκριμένο mp5 hk της umarex.
Τυχαίνει στο μαγαζί που το είδα, δίπλα ακριβώς να έχει μαγαζί φιλος και συνεργάτης.
Το όπλο ήταν μεταλλικό σώμα και μου φάνηκε πολύ στιβαρό χωρίς τζογους!
Περί μεταφορικών στην σελίδα τουα χρεώνουν 25€ για ελλάδα! Περι τελωνείου δεν ξέρω τι γίνεται! Μπορεί για παράδειγμα να μου μπλοκάρουν το όπλο στο τελωνείο και να μην μπορώ να το παραλάβω; Αν μου το στείλει φιλος με dhl λες να έχω πρόβλημα;
Περί fps μάλλον τα 320 είναι όντως λίγα! Σηκώνει το όπλο βελτιώσεις; Και αξίζει να γίνουν;
Όντως βρίσκομαι μακρυά από Αθήνα! Πιαθανόν να έχεις συγκρίνει τιμές και να ξέρεις! Εγώ πάντως αν οι τιμές είναι κοντά (και λιγο πιο ακριβες να ειναι σε ελλαδα) θα προτιμήσω την ελλάδα! Είναι όμως κοντά οι τιμές;
Το μαγαζί ποθ υο βρήκα στη γερμανία έχει και site! Βέβαια δεν ξέρω αν επιτρέπεται από τους διαχειριστές του airsoftclub.gr να το ανρτήσω για να το δεις!
Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις!!!

Vangelis

Παράθεση από: Thodoris Tsikrikonis στις  11 Νοε 2018, 00:13:59 ΠΜ
Αγαπητέ Βαγγέλη.

Πρόσφατα βρέθηκα στη γερμανία όπου είδα το συγκεκριμένο mp5 hk της umarex.
Τυχαίνει στο μαγαζί που το είδα, δίπλα ακριβώς να έχει μαγαζί φιλος και συνεργάτης.
Το όπλο ήταν μεταλλικό σώμα και μου φάνηκε πολύ στιβαρό χωρίς τζογους!
Περί μεταφορικών στην σελίδα τουα χρεώνουν 25€ για ελλάδα! Περι τελωνείου δεν ξέρω τι γίνεται! Μπορεί για παράδειγμα να μου μπλοκάρουν το όπλο στο τελωνείο και να μην μπορώ να το παραλάβω; Αν μου το στείλει φιλος με dhl λες να έχω πρόβλημα;
Περί fps μάλλον τα 320 είναι όντως λίγα! Σηκώνει το όπλο βελτιώσεις; Και αξίζει να γίνουν;
Όντως βρίσκομαι μακρυά από Αθήνα! Πιαθανόν να έχεις συγκρίνει τιμές και να ξέρεις! Εγώ πάντως αν οι τιμές είναι κοντά (και λιγο πιο ακριβες να ειναι σε ελλαδα) θα προτιμήσω την ελλάδα! Είναι όμως κοντά οι τιμές;
Το μαγαζί ποθ υο βρήκα στη γερμανία έχει και site! Βέβαια δεν ξέρω αν επιτρέπεται από τους διαχειριστές του airsoftclub.gr να το ανρτήσω για να το δεις!
Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις!!!

Θοδωρή,

Αν είναι από Γερμανία δεν έχεις θέμα τελωνείου. Αλλιώς θα έμπλεκες σε μια πολύ δύσκολή διαδικασία που περιλαμβάνει και έγκριση από την Αστυνομική Διεύθυνση και όπως μπορείς να καταλάβεις το αποτέλεσμα δεν θα ήταν θετικό.

Είσαι σίγουρος οτι είναι μεταλλικό; Μήπως δεν μιλάμε για το ίδιο μοντέλο;
Μην βάλεις δημόσια κάποιο σύνδεσμο γιατί δεν επιτρέπεται. Ότι θέλεις με ΠΜ.

Σχετικά με το αν το Umarex είναι αναβαθμίσιμο και με ποια ανταλλακτικά έχει συμβατότητα, δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν έχει τύχει να ασχοληθώ. Ούτε είμαι τεχνικός για να έχω κάποια γενική άποψη.
Ότι γνωρίζω σε σχέση με τεχνικά θέματα (αναβαθμίσεις/αλλαγές/συμβατότητες) είναι αποκλειστικά από τα δικά μου όπλα και με βάση την εμπειρία που έχω αποκτήσει από τότε που τα απέκτησα.

Όσο για τις τιμές για το Umarex μιλάμε σχεδόν για το ίδιο ποσό (μαζί με τα μεταφορικά) + ή - κάτι ψιλά, για άλλες όμως μάρκες έχει και ποιο φθηνά έχει και ποιο ακριβά, ανάλογα μάρκας και προδιαγραφών.

Εγώ μπορώ να σου προτείνω και άλλα MP5 εκτός από Umarex. Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε αυτό, τότε καλύτερα να μιλήσουμε με PM για να ανταλλάξουμε πληροφορίες.
Προσωπικά θα σου πρότεινα να δεις και άλλες μάρκες αν σου κάνουν/αρέσουν, γιατί θα είναι κρίμα να μην σε καλύψει το Umarex και να απογοητευτείς από την αγορά του.
Αν το οικονομικό δεν είναι θέμα τότε δεν υπάρχει λόγος, παίρνεις προσθετικά και κάτι άλλο αν δεν σου κάνει, αν όμως έχεις συγκεκριμένο budget, τότε θέλει μια δεύτερη σκέψη.

Τα fora είναι για να γίνεται συζήτηση, οπότε δεν με ενοχλείς καθόλου.
Vangelis aka IronHawk