ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΣΕ AEG

Ξεκίνησε από axtipitos, 13 Οκτ 2015, 10:57:00 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

axtipitos

Καλημερα

Εχω το ΑΚ 47  της Cyma (οχι blowback εμπειρια εχει δειξει οτι ο ηχος δεν αλλαζει τρομερα με αυτο) ,ολα καλα σκυλι απροβληματιστο .Ομως σε σχεση με τα αλλα aeg ο ηχος που βγαζει ειναι παρα πολυ "ηλεκτρικος" .Διαβασα στο ιντερνετ οτι η μπαταρια πιθανος να παιζει καποιο ρολο (χρησιμοποιω 9.6v).
Η ερωτηση μου ειναι προς εσας τι πιστευεται οτι πρεπει να αλλάξω στο gearbox ωστε ο ηχος του οπλου να γινει πιο "μεταλλικος"? Η αλλαγη μοτερ κατι σε SHS θα εχει επιπτωση στο ηχο η αν οχι τι πρεπει να αλλαχτει?

Παντα μιλαμε στα πλαισια μιας λογικης σχετικα με το ποσο μεταλλικο ηχο μπορει να βγαλει ενα aeg γιαυτο παρακαλω μην ανοιξουμε συζητηση περι αεριου μπουκαλες κτλ..

cpervert

re shim και βγαλε γρασα και ξαναγρασαρισε..

Nick_the_Greek

Τι εννοείς ηλεκτρικός ;;;;  Εννοείς τον ήχου που παράγεται απο το gearbox ανάμεσα στις βολές και κατά συνέπεια στον ήχο που κάνουν αυτές;;;
Αν έχω καταλάβει τι εννοείς, με την αλλαγή της μπαταρίας σε lipo θα βελτιωθεί ο ήχος γιατί απλούστατα θα αυξηθεί η ταχυβολια του όπλου και δεν θα ακούγεται αυτός ήχος της λειτουργίας του gearbox αλλά τα "μπαμ"
Επίσης αν αλλάξεις μοτέρ με ένα καλύτερο πάλι δεν θα έχεις αυτόν τον ήχο γιατί το όπλο θα έχει καλύτερη ανταπόκριση. Αν αλλάξεις μοτέρ βάλε το hi torque κατά την γνώμη μου ανάλογος και το ελατήριο του όπλου πάντα.
Εγώ έχω το Cyma AKMS με lipo 11.1V και Element Ultra torque μοτέρ και δουλεύει υπέροχα. Αν θυμάμαι καλά έχεις περίπου 8 bbs/sec παραπάνω έτσι αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Για τα μοτέρ τα SHS δεν το  έχω ψαξει πότε και δεν ξέρω να σου πω αλλά τα Element εμένα μου έχουν βγει άριστα. Όσο για τα blow back AEG υπάρχουν κάποια που έχουν τεράστια διαφορά στον ήχο σε σχέση με τα μη blow back, π.χ. Tokyo Marui M4 SOPMOD
Ελπίζω να βοήθησα.
Ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο πράγμα, το χειρότερο είναι να ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες

axtipitos

Παράθεση από: Nick_the_Greek στις  14 Οκτ 2015, 06:59:14 ΠΜ
Τι εννοείς ηλεκτρικός ;;;;  Εννοείς τον ήχου που παράγεται απο το gearbox ανάμεσα στις βολές και κατά συνέπεια στον ήχο που κάνουν αυτές;;;
Αν έχω καταλάβει τι εννοείς, με την αλλαγή της μπαταρίας σε lipo θα βελτιωθεί ο ήχος γιατί απλούστατα θα αυξηθεί η ταχυβολια του όπλου και δεν θα ακούγεται αυτός ήχος της λειτουργίας του gearbox αλλά τα "μπαμ"
Επίσης αν αλλάξεις μοτέρ με ένα καλύτερο πάλι δεν θα έχεις αυτόν τον ήχο γιατί το όπλο θα έχει καλύτερη ανταπόκριση. Αν αλλάξεις μοτέρ βάλε το hi torque κατά την γνώμη μου ανάλογος και το ελατήριο του όπλου πάντα.
Εγώ έχω το Cyma AKMS με lipo 11.1V και Element Ultra torque μοτέρ και δουλεύει υπέροχα. Αν θυμάμαι καλά έχεις περίπου 8 bbs/sec παραπάνω έτσι αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Για τα μοτέρ τα SHS δεν το  έχω ψαξει πότε και δεν ξέρω να σου πω αλλά τα Element εμένα μου έχουν βγει άριστα. Όσο για τα blow back AEG υπάρχουν κάποια που έχουν τεράστια διαφορά στον ήχο σε σχέση με τα μη blow back, π.χ. Tokyo Marui M4 SOPMOD
Ελπίζω να βοήθησα.

ναι νικο με βοηθησες αρκετα .

Να σε ρωτησω ομως το cyma θα αντεξει την 11.1 ?
Ξερω οτι κανονικα πρεπει να μπει mosfet ,επειδη τα οικονομικα ειναι ομως οπως καταλαβαινεις....
Eσυ εχεις βαλει Mosfet στα ηλεκτρονικα του οπλου η το σηκωνει το stock?

Nick_the_Greek

Εγώ από την πρώτη μέρα που το πείρα το είχα με 11.1 lipo και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα και όχι δεν έχω βάλει mosfet ούτε στην αρχή ούτε τώρα. Το έχω 3 χρόνια και το δούλευα σαν κύριο όπλο σε κάθε παιχνίδι για 2 χρόνια και δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα, έχει ρίξει σίγουρα πάνω από 150.000 bbs μέσα σε αυτά τα χρόνια....
Τώρα τι να σου πω  μπορεί σε εμένα απλά να έκατσε, να ήμουν τυχερός και για αυτό να μην είχα θέμα, αν και εγώ σε όλα τα όπλα που έχω stock ή  μη βάζω 11.1 lipo, αλλά γενικά καλό είναι να βάλεις mosfet ή  μπορείς να βαλεις αυτό το μαραφέτι που το συνδέεται ανάμεσα στην μπαταρία και το όπλο και είναι mosfet-shotcontrol  έχει  δηλαδη και επιλογή για βολές 2-2 ή  3-3 και κάτι τέτοια. Αν ήμουν στην θέση σου εγώ δεν θα έβαζα  ή  θα έβαζα πιο μετά αλλά δεν μπορώ να σου προτείνω να μην βάλεις καθόλου για αν μετά πάθει κάτι τι όπλο σου θα το έχω βάρος στην συνείδηση μου  ;D  ;D   ;D  ;D  ;D
Σου προτείνω λοιπόν να βρεις από κάποιον μια μπαταρία 11.1 lipo  πρώτα να δεις αν έχει διαφορά και αν σε ικανοποιεί και μετά αν πάλι δεν σου φαίνεται οκ κοίτα για μοτέρ, αν αλλάξεις μοτέρ τελικά δοκίμασε το με την 9.6 πρώτα και μετά με lipo αν με την πρώτη είσαι καλά δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις καινούργια μπαταρία lipo και φορτιστή  ( καθώς ο παλιός δεν θα κάνει ). Αυτό θα έκανα εγώ σαν οικονομική λύση.
Ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο πράγμα, το χειρότερο είναι να ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες

axtipitos

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια Νικο ,να σε καλά