Heff KDB - Tools of the trade.

Ξεκίνησε από Shamrock, 14 Σεπ 2014, 18:47:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Shamrock

Χαιρετώ σας,

Λίγα λόγια για μένα:
Ονομάζομαι Κωνσταντίνος, γνωστός στην airsoft κοινότητα ως Heff, ψευδώνυμο που κουβαλάω πολλά χρόνια. Για την ιστορία ξεκίνησε σαν Hephaeston, όνομα χαρακτήρα που επέλεξα στο mmorpg, World of Warcraft. Oι Σουηδοί και Δανοί guildmates δυσκολεύονταν να το προφέρουν, οπότε και ένας από αυτούς με φώναξε Heff. Έτσι και έμεινε.
Στο πλαίσιο ενός γενικού αιρσοφτικού "reboot", μεταξύ άλλων, αποφάσισα να αλλάξω το ψευδώνυμο σε Shamrock. Φαίνεται πως δεν "έπιασε" οπότε το Heff είναι μια χαρά.  ;)
Γνώρισα το airsoft τυχαία μαζί με έναν φίλο, μέσω του "σωλήνα", το 2009. Παρακολουθούσαμε vids με βολές πραγματικών πυροβόλων όπλων οταν κατά τύχη πέσαμε πάνω σε ένα, στο όποιο αρχικά δεν δώσαμε σημασία στον τίτλο. Ήταν κάτι τύποι φορτωμένοι εξοπλισμό μέχρι τα δόντια και όταν ένας από αυτούς σήκωσε το ΑΚ του περιμέναμε να ακούσουμε το χαρακτηριστικό κροτάλισμα... αντίθετα ακούσαμε ένα "βζιιιιτ". Ψάχνοντας καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται και μοιραία κολλήσαμε.
Για μένα το airsoft είναι ένα πολύ ενδιαφέρον hobby. Ο συμμετέχων κοινωνικοποιείται, ακονίζει αισθήσεις και ικανότητες, καίει θερμίδες και εμπλουτίζει τις γνώσεις του. Δεν θα το έλεγα σε καμία περίπτωση άθλημα, μιας και αυτό προϋποθέτει πολλά περισσότερα.
Στα χρόνια που πέρασαν συμμετείχα σε πολλά παιχνίδια/σενάρια, γνώρισα αρκετό κόσμο, ποιοτικό και μη και σήμερα βρίσκομαι εδώ για να γνωρίσω ακόμα περισσότερο. Κατά κάποιο περίεργο τρόπο βρίσκομαι και πάλι στην αρχή, αφού μετά το πέρασμα από την ομάδα των Dogs of War και έπειτα Pri.M.E. συνεχίζω solo τις "περιπέτειες" μου. Από την μέρα 0, στόχος μου ήταν να "χτίσω" ένα άρτιο kit, τακτικά και οπτικά αναβαθμισμένο από κάθε άποψη, εφάμιλλο των εγχειρημάτων ξένων αναβιωτών.
Αυτή είναι η πρώτη μου απόπειρα να αναπαραστήσω πιστά ένα ACE/CAG kit του 2011+, συλλέγοντας κατά κύριο λόγο και όσο ο νόμος επιτρέπει real steel gear. Προφανώς είναι ένα έργο υπό εξέλιξη αλλά δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Κάθε ευγενική κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Συνοπτική περιγραφή:
Η 1η Special Forces Operational Detachment-Delta (1η SFOD - D), γνωστή και ως Delta Force, είναι κομμάτι της Joint Special Operations Command, (JSOC).  Παλαιότερα ήταν γνωστή ως Combat Applications Group (CAG) σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, αλλά κάποιοι ισχυρίζονται ότι μετονομάστηκε σε Army Compartmented Elements (ACE). Ενώ η 1η SFOD-D υποστηρίζεται διοικητικά από την USASOC, τελεί υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της JSOC.  Τα μέλη της Delta Force και οι ομόλογοι της στο ναυτικό των ΗΠΑ, τα μέλη της Naval Special Warfare Development Group (NSWDG), είναι οι κύριες αντιτρομοκρατικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρωταρχικά καθήκοντα της είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η άμεση επέμβαση, εντός και εκτός συνόρων ΗΠΑ.
Είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη ομάδα ικανή να διεξάγει πολλούς τύπους παράνομων αποστολών, συμπεριλαμβανομένων διάσωσης ομήρων και επιδρομών. To ιδιαίτερα μυστικοπαθές τμήμα της CIA, η Special Activities Division (SAD) και ειδικότερα η ελίτ ομάδα της Special Operations Group (SOG) συχνά συνεργάζεται με την Delta Force και στρατολογεί μέλη της.
Ιδρυτής: Συνταγματάρχης Charles Alvin Beckwith.
Ενεργοί: 1977 μέχρι σήμερα.

> Παράρτημα του : US Army.
> Τύπος: Eιδικές Δυνάμεις.
> Ρόλος: Αντιτρομοκρατικές και "μαύρες" επιχειρήσεις.
> Γνωστοί και ως: "The Unit", 'The Dboys".

Kitlist:

Combat Apparel:
-Crye Precision™ AC Combat shirt, MC/m,r.
-Crye Precision™ AC Combat pants, MC/32,r.
-Under Armour® Compression Cold/Heat gear shirts & leggings. (Δεν φαίνονται στην εικόνα)
-Arc'Teryx LEAF® Alpha Parka, MC/m

First line:
-Cobra Rigger's 1.75" Belt w/ velcro lining, Tan. (Ίσως αντικατασταθεί με Arc'teryx H-150 belt)
-Safariland 6354DO® multicam w/ UBL 1.5" adapter.

Second line:
-Crye Precision™ CAGE Plate Carrier(CPC) in MC/m.
-Crye Precision™ Platebags in MC/m.
-Crye Precision™ Pouch Zip-On Panel in MC/m.
-Crye Precision™ wide GP pouch in MC.
-Crye Precision™ roll up dump pouch.
-Source® WLPS 3L Low Profile Hydration system.
-Semapo (Crye style) 5.56mm mag pouch.
-Semapo (Crye style) 9mm mag pouch x2.
* Θα προστεθεί: Crye Precision™ large GP pouch *

Third line:
-Arc'Teryx LEAF® Khyber80.
-Thermarest®  Z-Lite, coyote.
* Σκοπεύω επίσης να χρησιμοποιήσω και ένα Eagle Industries Yote in MC. *

Brain bucket:
-TMC Airframe repro.
-Crye Precision™ Airframe cover MC/L.
-Crye Precision™ Airframe rails.
-Crye Precision™ adapters.
-Ops-Core ACH Head-Loc™ Retention System H-Nape.
-Peltor™ 3Μ Comtac adapters. (Paintjob needed.)
- Petzl TacTikka® RGB.
-Core Survival Hel-Star 6™.
-TRI/Peltor Comtac III.
-ANVIS mount & battery pack, αντίγραφα από ρητίνη.
* Θα προστεθούν: Team Wendy® Epic-Air pad set *

Protection:
-Crye Precision™ Airflex elbow pads. (Δεν φαίνονται στην εικόνα)
-Crye Precision™ Airflex knee pads.
-ESS® Crossbow
-Smith Optics® Boogie regulators, ignitor lence. (Δεν φαίνονται στην εικόνα)

Hand/Foot wear:
-Salomon® Quest 4D GTX boots.
-OR® Overlord gloves.

Electronics:
-Suunto® Core military, all black.
-Garmin® Foretrex 401.

Comms:
-Τοysoldier PRC-148 (446 MHz), cable entension, ΤΕΑ E-switch repros.

Misc:
-Chemlights. (Δεν φαίνονται στην εικόνα)
-Leatherman® MUT.
-Issued IR multicam US flag patches x2.
-Custom made, real IR multicam callsign patches x2.
-Delta Spartan patch.
-CAT red-tip.

Rifle/Sidearm & accessories:
-VFC/Umarex 416d, AEG.
- D|Boy Stanag type mags x8.
-Magpul® 5.56 mag rubber loops, 4xFDE, 4xBlack.
-DyTac LMT stock, repro.
-HAO Geissele style 10.5" rail, DE.
-G&P KAC style, steel flip-up sights.
-G&P/UFC Aimpoint T1 w/ riser, repro.
-Viking Tactics® 2-point padded sling, MC.
-S&S lopro mount, repro.
-AN/PEQ15 DE, repro.
-SureFire® M600c Scoutlight, black.
- SureFire FA556-212 mock suppressor, custom made by Mike Perr. (100% πιστό αντίγραφο του αληθινού εν αντιθέσει με αυτόν που κυκλοφόρησε στο εμπόριο από την Madbull, εξαιρετικά σπάνιο και συλλεκτικό κομμάτι.)

-VFC/Stark Arms Glock19, black με έγκυρα real steel markings. (Όχι G19, Milspec κτλ.)
-VFC/Stark Arms Glock19 mag με έγκυρα markings στο baseplate x2.
-Shooter's Design +2 Glock mag baseplate x2.
* Θα προστεθούν: SureFire® Χ300u και RMR repro. *

Θα ενημερώνω το αρχικό ανά χρονικά διαστήματα, κάθε φορά που θα προσθέτω/αλλάζω 4-5 items.

*** DISCLAIMER ***
Η περιστασιακή χρήση σημαιών των ΗΠΑ, διακριτικών, persec κοκ σκοπεύει καθαρά στο να προσδώσει ρεαλισμό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ μέλος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και ουδέποτε συσχετίστηκα μαζί τους.
Μόνο σεβασμός για τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν.
"When I raise my flashing sword, and my hand takes hold on judgment, I will take vengeance upon mine enemies, and I will repay those who haze me. Oh, Lord, raise me to Thy right hand and count me among Thy saints."

Memas13

Έλα ρε φίλος.
Για το kit σου δεν πρόκειται να σχολιάσω καθώς δεν υπάρχει κάτι να πω περισσότερο (εγκώμια κέρδισες στο fb).
Όμως το ποστ σου σε ένα φόρουμ που κατά την γνώμη μου αγγίζει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ αιρσοφτ μονοδιάστατα (δεν είναι για κακό αυτό που λέω, θα καταλάβετε στην συνέχεια) ανοίγει τον δρόμο για μια πιο ολκληρωμένη θεώρηση του χόμπι μας, που δεν έχει τόσο να κάνει με τα fps, joules, πιστόνια και γρανάζια. Και ερχόμαστε στο κιτ και στην έννοια του reenacting, όρος συχνά παρεξηγημένος ιδιαίτερα στην χώρα μας. Πολλοί τρελαινόμαστε όταν βλέπουμε φόρμα με αθλητικό παπούτσι ή κάποια αστεία ενδυμασία που βασίζεται πάνω στην greek lizzard κ ουδεμία σχέση έχει με το προβλεπόμενο του Ε.Σ. στα πεδία τα σαββατοκύριακα. Η παραπάνω παρουσίασή μακάρι μαζί κ με άλλες παρόμοιες να δώσει την ώθηση και σε αυτό το κομμάτι του ελληνικού ΑΙΡΣΟΦΤ, αλλά κ να ανοίξει καινούρια threads με όμορφες φωτογραφίες από τον εξοπλισμό μας, κάτι που πιστεύω ότι δεν πρέπει να λείπει από αυτό το φόρουμ.

Shamrock

Σε ευχαριστώ θερμά για τα ενθαρρυντικά σου σχόλια, Memas13. Πιστεύω ακράδαντα, όπως κι εσύ πολύ σωστά σημειώνεις, πως εκτός από gearboxes και λοιπά εσωτερικά, ο airsofter πρέπει να ενδιαφέρεται για ολοκληρωμένα set-up και επίσης για ένα αναλυτικό τρόπο παρουσίασης. 
"When I raise my flashing sword, and my hand takes hold on judgment, I will take vengeance upon mine enemies, and I will repay those who haze me. Oh, Lord, raise me to Thy right hand and count me among Thy saints."

Shamrock

Σύντομα θα υπάρχει και προσωπική σελίδα στο Facebook με αναλυτικά reviews. Stay tuned.

Valek

Whipe them up.. All of them.

Demon

Τα ευσημα στα εχω πει παμπολες φορές απο κοντά mate!
Ησουν και είσαι για πολλους απο εδω πηγη πληροφοριών σε kitlists και πολλα πολλά αλλα που δε θα αριθμήσω εδω!
Και θα τολμησω να πω το "μικροβιο" και για εμένα προσωπικά για να κάνουμε και εμείς οι υπόλοιποι κατι ξεχωριστό! (ξερεις πολύ καλα τι εννοώ ;) )
τα θερμά μου συγχαρητήρια και απο εδω μέσα!
ΣΥΝΕΧΙΣΕ την ηδη πολύ καλή δουλεία που κάνεις και με τον καιρό ευχομαι και ελπίζω να σπρώξει και άλλους σε αυτο το μονοπάτι!

Hoooyahh bro!

Shamrock

@ Valek:  Σε ευχαριστώ πολύ, φίλε! Έξυπνο λογοπαίγνιο! :D

@ Demon: Τα σχόλια σου με τιμούν ιδιαίτερα και χαίρομαι πραγματικά, αν έστω και στο ελάχιστο έχω συμβάλλει, στο να επιλέξεις εσύ ή και ο οποιοσδήποτε το "μονοπάτι" των impressions. Σκοπός είναι η ωραία αυτή, παράλληλη με το airsoft δραστηριότητα, να βρει την θέση της στην ελληνική κοινότητα.
Όσο για το "ΣΥΝΕΧΙΣΕ", για την ώρα, όπως σημειώνω και στο αρχικό post, το εγχείρημα είναι WIP (~70%), οπότε το μόνο που λέω στον εαυτό μου είναι ακριβώς αυτό, ΣΥΝΕΧΙΣΕ. :D

Παράθεση από: ΑXE στις  23 Σεπ 2014, 15:26:07 ΜΜ
Ησουν και είσαι για πολλους απο εδω πηγη πληροφοριών σε kitlists

Μου δίνεις εξαιρετική "πάσα" για να διευκρινίσω κάτι σημαντικό. Δεν είμαι κάποιος ιδιαίτερος γνώστης. Πριν μπορέσω να με χαρακτηρίσω ως τέτοιο, θα έπρεπε να γνωρίζω το αντικείμενο σφαιρικά. Αντίθετα τώρα κάνω τα πρώτα μου "βήματα" και οι όποιες γνώσεις έχω προέρχονται από γνωστά fora του εξωτερικού ή μέσω προσωπικής έρευνας στο internet και αφορούν κυρίως τις μοντέρνες ΕΔ στρατού των ΗΠΑ (~2004+).
Δεν κρύβω επίσης πως στο κομμάτι της έρευνας έχω δεχτεί μεγάλο ποσοστό βοήθειας από γνωστό Γάλλο reenactor, μέλος group των DevT6, με τον οποίο τυγχάνει να μιλάω πολύ μέσω FB.

Hooah, brother!

Shamrock

Έγινε edit στο αρχικό post. Συγκεκριμένα:
- Προστέθηκε Τοysoldier PRC-148 (446 MHz), cable entension & ΤΕΑ-ptt repros.
- Προστέθηκε SureFire® M600c Scoutlight, black.
- Άλλαξα το Glock17 gbbp με VFC/Stark Arms Glock19, black με έγκυρα real steel markings gbbp.

Σύντομα νέες φώτο.

Shamrock

Έγινε edit στο αρχικό post. Ενημερώθηκε το kitlist και η αντίστοιχη φώτο. N'joy. :)