Επιλογή πιστολιού από νέο χρήστη

Ξεκίνησε από paschos76, 11 Σεπ 2014, 10:02:06 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

paschos76

Καλησπέρα.
Είμαι καινούριος στο forum, δεν πέρασαν αρκετές ημέρες από τότε που ανακάλυψα την ύπαρξη του airsoft!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω πιστόλι, κυρίως για σκοποβολή & λιγότερο για να το χρησιμοποιήσω, αργότερα ίσως, σε κάποιο αγώνα airsoft.
Έχω αρκετές απορίες & ξεκινάω.

Να επιλέξω πιστόλι ηλεκτροκίνητο ή αερίου?
Έχω διαβάσει ότι τα πρώτα είναι πιο αποδοτικά, γρήγορα, αξιόπιστα, χρειάζονται λιγότερη περιποίηση & είναι πιο οικονομικά, σε μακροχρόνια χρήση,
ενώ τα δεύτερα πιο ρεαλιστικά, & πιο ισχυρά.
Γενικά για τα AEP λέγεται ότι είναι καλύτερα για νέους χρήστες/παίκτες.
Τι ισχύει από τα παραπάνω στα πιστόλια, ειδικά αν μείνουν 'απείραχτα'?

Η επόμενη ερώτηση μου έχει σχέση με τις μπίλιες.
Το πόσο βαριές είναι, έχει προφανώς σχέση με το πόση ζημιά κάνουν.
Λογικά επηρεάζεται & το βεληνεκές τους? Όσο ελαφρύτερες, τόσο πιο μακριά πηγαίνουν?
Επηρεάζεται σε κάτι η λειτουργία του πιστολιού? Πχ όσο βαρύτερες, τόσο μικρότερη η διάρκεια ζωής της κάνης (& του όπλου γενικότερα)?
Να υποθέσω ότι επηρεάζεται η διάρκεια του αερίου ή της μπαταρίας?
Γενικά, στα πιστόλια καλύτερα να χρησιμοποιούνται ελαφριές μπίλιες, ή δεν έχει & τόση σημασία?

Κατόπιν έρευνας, είμαι ανάμεσα στο ASG G18C (AEP) & στο WE G18C (GBB).
Τι να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο, ή τι άλλο έχετε να μου προτείνετε?
Ευχαριστώ πολύ.

Θεοδοσιος

Το βασικό στην επιλογή πιστολιού είναι το αν σε βολεύει η λαβή στο χέρι . Από εκει και πέρα. το ηλεκτρικό είναι "αψυχο" . Με μια καλή μπαταρία θα σε βγάλη αρκετή ώρα βολών , αλλα δεν θα αισθάνεσαι τίποτα στο χέρι. Από την άλλη το πιστόλι αερίου έχει ανάκρουση (κλώτσημα) ήχο , και γενικά αισθανεσαι ότι κρατάς "κάτι"  στα χέρια σου . Βέβαια το αέριο στην γεμηστήρα φτάνει για δυο γεμίσματα και η απόδοση εξαρταται απο τις καιρικες συνθήκες (ζέστη - κρύο). Επιπλέον το πιστόλι αερίου είναι κατα κανόνα πιό δυνατό από το ηλεκτρικό. Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι να παρεις αερίου και να δοκιμάσεις την λαβή του πρίν το αγοράσεις. Το G18 είναι μιά πολύ καλή επιλογή

paschos76

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Έκλεισε, παρήγγειλα το WE G18C Gen 4!
Καλό βόλι σε όλους!

Kallistos

Παράθεση από: paschos76 στις  11 Σεπ 2014, 10:02:06 ΠΜ
Η επόμενη ερώτηση μου έχει σχέση με τις μπίλιες.
Το πόσο βαριές είναι, έχει προφανώς σχέση με το πόση ζημιά κάνουν.
Λογικά επηρεάζεται & το βεληνεκές τους? Όσο ελαφρύτερες, τόσο πιο μακριά πηγαίνουν?
Επηρεάζεται σε κάτι η λειτουργία του πιστολιού? Πχ όσο βαρύτερες, τόσο μικρότερη η διάρκεια ζωής της κάνης (& του όπλου γενικότερα)?
Να υποθέσω ότι επηρεάζεται η διάρκεια του αερίου ή της μπαταρίας?
Γενικά, στα πιστόλια καλύτερα να χρησιμοποιούνται ελαφριές μπίλιες, ή δεν έχει & τόση σημασία?

Το βάρος του bb επιρρεάζει τα πάντα στη βολή, απο την απόσταση που θα φτάσει, ως και τη πορεία που θα ακολουθεί. Ενα πιο βαρύ bb επιρρεάζεται λιγότερο απο τον αέρα αλλα δεν φτάνει τόσο  μακρυά. Πρεπει να ψαξεις να βρεις τι ζητάς τη κάθε φορά για να υπάρχει ισορροπία.
Αφου θα αγοράσεις πιστόλι αερίου προτείνω να χρησιμοποιείς bb βάρους 0.25 γρ.
Μη ξεχάσεις να ρυθμίσεις το hop-up για τη βέλτιστη βολή.

Με εκτίμηση,
Ready... Steady... Fire...!!!

paschos76

Σήμερα έφτασε το WE!
Ένα μόνο θα πω:
Δεν περίμενα να είναι τόσο δυνατό.
Ευτυχώς δεν πήρα αεροβόλο.