Προτάσεις γιά αγορά πομποδέκτη.

Ξεκίνησε από Θάνος, 23 Ιουν 2009, 13:10:55 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Θάνος

Έφτασε η στιγμή κ.λ.π. κ.λ.π. να ασχοληθώ καί μ'αυτό, (με κάνατε καί ζήλεψα όσοι έχετε) ;D καί αποφάσσισα να σας ρωτήσω πριν ψάξω να αγοράσω, καθότι ψιλοάσχετος με το θέμα.  :-[

Δεν ζητάω κάτι ακριβό, χρειάζομαι ένα, εκτός εάν θέλει να αγοράσει κι άλλος φίλος, οπότε μπορούμε να πάρουμε ένα σετ καί να μοιραστούμε τα χρήματα.  ;)

Το θέλω σχετικό μικρό σε όγκο, αυτό βάζω σαν όρο γιά αρχή, γιατί όπως προανέφερα δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα γι αυτές τις συσκευές.  :-\

Ευχαριστώ προκαταβολικά, όσους με ενημερώσουν καί βοηθήσουν.

:)
keep safe distance...

EKAMenos

file thano exw tris suskeues (asurmatous VHF) arxika tha ithela na se enimerwsw oti uparxoun duo eidh ta walky talky
kai ta kala VHF tha sou steilw pm me tis diafores tous ;)
ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΑΜΥΝΣΘΕ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΣ  ΓΙΑΤΙ    Ο  ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ

http://www.rbgungraphics.com/thompson6in.jpg

dash

στην πλατεια καννιγγος στην στοα μεσα εχει παρα πολλα μαγαζια με ηλεκτρονικα που εχουν καλες μαρκες και φθηνα PMR

Θάνος

Εμμ...ευχαριστώ φίλε @ΕΚΑΜenos γιά την απάντηση καί την διάθεση να απαντήσεις, να προσθέσω ακόμα, (ασχολήθηκα λίγο ψάχνοντας καί διαβάζοντας), ότι ψάχνω γιά PMR (Private Mobile Radio), το οποίο δεν χρειάζεται καί άδεια χρήσης. Ο λόγος που το θέλω, είναι γιά να γίνεται χρήση επικοινωνίας, στα πεδία.  ;D

Παράθεση από: dash στις  23 Ιουν 2009, 17:20:09 ΜΜ
στην πλατεια καννιγγος στην στοα μεσα εχει παρα πολλα μαγαζια με ηλεκτρονικα που εχουν καλες μαρκες και φθηνα PMR
Ναί Γιώργο καί σ'ευχαριστώ, γνωρίζω ότι εκεί βρίσκεις πάρα πολλά, απλά θέλησα να μαζέψω μερικές πληροφορίες, μην μου πασάρουν ότι μου αρέσει στο μάτι.  ;)

Να κι ένα καλό σάϊτ που εξηγεί πολλά γι αυτές τις συσκευές. http://www.pmr446mania.com/en/index.html
keep safe distance...

SAPPER

Έχει και ένα κατάστημα με μεγάλη ποικιλία και καλές μάρκες κοντά στο  την DR Electronics και το τηλέφωνο τους είναι 210-6400100

Θάνος

Ευχαριστώ Βασίλη, γιά μία ακόμη φορά!  ;)
keep safe distance...

cosvas

Οι επιλογές που έχεις είναι πολλές αν και εξαρτάται για τι ακριβώς ψάχνεις. Π.χ. εγώ τυγχάνει να διαθέτω πολλούς πομποδέκτες αλλά αν χρειζόταν τα κρατήσω μόνο έναν θα διάλεγα να κρατήσω έναν dual band δηλαδή και VHF και UHF ώστε με τα VHF να μπορώ να επικοινωνώ με το δίκτυο της πυρασφάλειας στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας όπου εμπλέκομαι και παράλληλα στα UHF μπορώ να επικοινωνώ με όλα τα PMR που διαθέτουν άλλοι φίλοι για απλό μπλά-μπλά και παιχίδια. Έτσι ένας πομποδέκτης μου καλύπτει ΟΛΕΣ τις ανάγκες μου. Δες λοιπόν αν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο αλλιώς και ένα καλό σετ PMR σε καλύπτει άψογα.

Θάνος

Εμμμ...είμαι πάντα της άποψης, αν αγοράσω κάτι, να το πάρω "καλό"...όσο μπορώ βέβαια καί εξαρτάται από το κόστος.

Σκέφτηκα λοιπόν να μην αγοράσω δύο "φτηνά" αλλά να αγοράσω ένα, σχετικά καλό.

Αποφάσισα λοιπόν (κατά 90%), να αγοράσω το midland G7, ένα κομμάτι, το οποίο το βρήκα σε καλές τιμές θα έλεγα, περίπου στα 45 ευρώ, αλλά θέλω να βρω το "CAMO" το οποίο δεν το έχουν στην Ελλάδα καί σκέφτομαι να το πάρω από το εξωτερικό.

Αυτά...  ;D

(ευχαριστώ γιά την βοήθεια @cosvas)  ;)
keep safe distance...

cosvas

Αnytime Θάνο!

Δυστυχώς για το Midland δεν έχω γνώμη... άρα και δεν την εκφέρω ανεύθυνα! (αφιέρωμένο... ξέρει ποιός)

Cataphract

Παράθεση από: cosvas στις  28 Ιουν 2009, 19:32:41 ΜΜ
Αnytime Θάνο!

Δυστυχώς για το Midland δεν έχω γνώμη... άρα και δεν την εκφέρω ανεύθυνα! (αφιέρωμένο... ξέρει ποιός)

Κάτω από τη ζώνη.

Ωριμάστε λίγο.

cosvas

Σωστή η παρατήρηση σου Κατάφρακτε και δεκτή! Αν φάω και κανένα warning point θα μου αξίζει. Το φόρουμ δεν αξίζει τέτοια πικρόχολα σχόλια, εκτός θέματος, και δεν θα κάνω edit για να το αφαιρέσω μόνο και μόνο για να μην υποτιμήσω τους συναδέλφους και για να αναλάβω την ευθύνη των γραφομένων μου. Συγνώμη από όλους.

Θάνος

oftopic on
Όταν κάποιος καταλαβαίνει το λάθος του καί το αναφέρει κιόλας, δείχνει άτομο με σύνεση καί σκέψη.  ;)
oftopic off

Φίλε Dulas, πιστεύω ότι έβαλες το κερασάκι στην τούρτα που λένε καί μου συμπλήρωσες το 10% που με άφηνε διστακτικό. Ευχαριστώ.  ;)
keep safe distance...

goseu

μολις ανακάλυψα οτι εχω αυτό εδω κ κατι χρόνια

http://cpc.farnell.com/jsp/level5/module.jsp?moduleId=cpc/471222.xml

αλλα ούτε καν ξέρω πως δουλεύει. :P

Θάνος

Παράθεση από: goseu στις  19 Ιουλ 2009, 17:48:22 ΜΜ
μολις ανακάλυψα οτι εχω αυτό εδω κ κατι χρόνια

http://cpc.farnell.com/jsp/level5/module.jsp?moduleId=cpc/471222.xml

αλλα ούτε καν ξέρω πως δουλεύει. :P
Το συγκεκριμένο νομίζω ότι χρειάζεται άδεια. Τα PMR (Personal Mobile Radio) εκπέμπουν σε συγκεκριμένες συχνότητες καί δεν έχουν μεγάλη ισχύ.
Περισσότερα εδώ http://www.comm-spec.com/radios/2/PMR-446  αλλά καί εδώ http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,908.0.html
keep safe distance...

Dadias

δοκίμασε & το e-bay, έχει πολύ καλές προσφορές, τους δικούς μας από εκεί τους αγοράσαμε σε τιμή 35euro έκαστος μαζί με handsfree η τιμή μπορεί να ακούγετε εξεφτελιστική ή ότι το προιόν είναι μουφασιον έτσι νόμιζα και εγώ πριν τα αγοράσουμε αλλά τελικά μετά από έρευνα είναι αρκετά καλά , πρόκειτε για Midland LXT360 με εμβέλεια κάπου στα 22miles περίπου 35km μαζί με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και φορτιστή

Sniper_Gr

Λοιπόν....

Τα PMR ναι μεν δεν χρειάζονται άδεια αλλά...
Εδώ και 2 χρόνια περίπου και τα UHF δεν χρειάζονται άδεια πλέον με οδηγία/νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Εμένα όταν με ρωτάνε τι προτιμώ/προτείνω είναι UHF τα οποία τα προγραμματίζω σε συχνότητες pmr &  lpd...
(π.χ. px-777 , px-888 μέσω ebay...και φυσικά λαρρυγόφωνο)

Τώρα όμως όσον αφορά το θέμα τα διπλόμπαντα (2 μπάντες) δηλαδή VHF/UHF μαζί δεν επιτρέπονται σε κανέναν εκτός απο αυτούς που...

Εκτελούν μια διατεταγμένη υπηρεσία (Πολιτικής Προστασίας π.χ. ή Ερυθρός Σταυρός που ανήκω εγώ) και μόνο κατά την διάρκεια εκτελέσεως υπηρεσίας πέραν τούτου οποιαδήποτε μεταφορά θεωρείται παράνομη (και θεωρείται παράνομη για την συχνότητα των VHF) ή..

Μόνο εφόσον κατέχεις το απαραίτητο διακριτικό το οποίο αποκτιέται μετά απο σχετικά δύσκολες εξετάσεις στις κατά τόπους νομαρχίες στο τμήμα μεταφορών και επικοινωνιών...

Βέβαια οι πιθανότητες να έχετε νομικά προβλήματα με την χρήση οτιδήποτε πέραν των προβλεπομένων απο το νόμο είναι σχετικά δύσκολο εαν δεν γίνεται δημόσια επίδειξη ή παρεμβολή σε τυχόν συνομίλιες που μπορεί να κάνουμε  - είτε κατά λάθος είτε εξ επίτηδες - συνακρόαση.

Όσον αφορά τον φίλο που δίνει ενα url πιο πάνω και δείχνει κάτι σαν ασύρματο τον ενημερώνω ότι δεν είναι ασύρματος αλλά είναι scanner...
Δηλαδή ξεψαχνίζει όλες τις συχνότητες που υπάρχουν σε ενέργεια εκείνη την στιγμή και μπορείτε να ακούσετε αλλά δεν μπορείτε να μιλήσετε..
Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να σας επιστήσω την προσοχή γιατί είναι άκρως παράνομο και μόνο να το βρούν επάνω σας τότε τον ήπιατε και εφόσον δεν ξέρουν και οι συλλαμβάνοντες και περι τίνος πρόκειται άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...

Βαγγέλης - Λαμία

Θάνος

Κατατοπιστικότατος ο Βαγγέλης, σ' ευχαριστούμε γιά τις πληροφορίες.  :)
keep safe distance...

Greek_soldier

Στο ebay μπορείτε πάντως να βρείτε RACAL Clansman ασυρμάτους, με ή χωρίς το ακουστικό. Τώρα δεν ξέρω εάν τα σκουστικά (7 pin plug) είναι συμβατά και με τα PRM4720 τους Ελληνικού Στρατού.

Dennis

Ξερει κανεις που θα βρω λαρρυγόφωνο?

Ozymandias

Χμ.....στο ebay?

Ψαξε για throat microphone.

Eπισης μεγαλη ποικιλια θα βρεις εδω
http://www.409shop.com/

Πληρωνεις και με Paypal, αμα θες