Απορία για Tokyo Marui

Ξεκίνησε από ivdimentia, 13 Δεκ 2012, 15:02:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ivdimentia

Γεια χαρά παιδιά. Έχω την εξής απόρια και θα ήθελα την γνώμη σας. Αν πάρουμε ένα πιστόλι ΤΜ (π.χ. ένα Μ9), θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό όπλο αλλά δεν θα είναι μεταλλικό. Από εκεί και πέρα υπάρχει η επιλογή να βάλουμε μεταλλικό after market upper και lower receiver. Το θέμα είναι όμως: κατα πόσο το συγκεκριμένο όπλο θα συνεχίσει να είναι Marui? Θέλω να πω ότι το όπλο κατασκευάζεται με πλαστικά μέρη και είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με αυτά. Αν του βάλουμε μεταλικά, πόσο αξιόπιστο θα συνεχίσει να είναι? Και κάτι ακόμα. Εγώ έχω ένα Μ9 της kjw και απ' ότι βλέπω είναι ίσως ο καλύτερος κλώνος marui(όσον αφορά το σχεδιασμό). Άρα (θεωρητικά πάντα), αν αρχίσω να αλλάζω σιγά - σιγά τα εσωτερικά του μέρη με αυτά της marui, θα έχω κατά μία έννοια ένα marui?
Ευχαριστώ.
Say Hello To My Little Friend...

liongreek

Παράθεση από: ivdimentia στις  13 Δεκ 2012, 15:02:36 ΜΜ
Γεια χαρά παιδιά. Έχω την εξής απόρια και θα ήθελα την γνώμη σας. Αν πάρουμε ένα πιστόλι ΤΜ (π.χ. ένα Μ9), θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό όπλο αλλά δεν θα είναι μεταλλικό. Από εκεί και πέρα υπάρχει η επιλογή να βάλουμε μεταλλικό after market upper και lower receiver. Το θέμα είναι όμως: κατα πόσο το συγκεκριμένο όπλο θα συνεχίσει να είναι Marui? Θέλω να πω ότι το όπλο κατασκευάζεται με πλαστικά μέρη και είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με αυτά. Αν του βάλουμε μεταλικά, πόσο αξιόπιστο θα συνεχίσει να είναι? Και κάτι ακόμα. Εγώ έχω ένα Μ9 της kjw και απ' ότι βλέπω είναι ίσως ο καλύτερος κλώνος marui(όσον αφορά το σχεδιασμό). Άρα (θεωρητικά πάντα), αν αρχίσω να αλλάζω σιγά - σιγά τα εσωτερικά του μέρη με αυτά της marui, θα έχω κατά μία έννοια ένα marui?
Ευχαριστώ.

Χμμμ...πάμε σιγά-σιγά.

Ο λόγος που η Marui έχει καλό όνομα και επιδόσεις στα προιόντα της, έχει να κάνει με καλό quality control. Σπάνια έως ποτέ δεν θα φύγει προιόν από το εργοστάσιο αν δεν αποδίδει σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί ύστερα από μελέτες.

Τώρα, για την διαφορά πλαστικού-μεταλλικού...έχε υπόψη ότι τα Marui, και γενικά τα όπλα από Ιαπωνικές εταιρείες έχουν σεταριστεί με χαμηλά fps και χρήση κυρίως αερίου χαμηλής πίεσης HFC22 λόγω περιορισμών στην νομοθεσία της χώρας τους. Όπως και το πλαστικό σώμα.

Όταν λοιπόν περνάς σε μέταλλο, πιθανότατα πρέπει να πειραματιστείς ελαφρά. Κατά πρώτον, πας σε Green Gas, για καλύτερα αποτελέσματα στο βαρύτερο πλέον όπλο σου. (και το original λειτουργεί μια χαρά με Green Gas πάντως...).

Βαρύτερο slide πιθανόν να σημαίνει μεγαλύτερη ανάγκη για: δυνατότερο recoil spring, δυνατότερη βαλβίδα στην γεμιστήρα, ενισχυμένο hammer για να αντέξει την μεγαλύτερη δύναμη, καλύτερο nozzle και πάει λέγοντας...

...όπως καταλαβαίνεις, η μετατροπή ενός όπλου δεν είναι απλά αλλάζω ένα σώμα. Έχει πολύ ψωμί και...χώσιμο. Παρόλα αυτά, η ποιότητα των εσωτερικών μερών ενός Marui είναι αρκούντως καλή ώστε το όπλο σου να λειτουργεί ικανοποιητικά ακόμη και χωρίς after market επιλογές...

Από προσωπική εμπειρία, το στήσιμο ενός πιστολιού μπορεί να ξεφύγει τρελά...σου παραθέτω φωτό από 2 custom πιστόλια Marui, 1 1911 και 1 M92FS, που στοίχησαν το φθηνότερο 400 και το ακριβότερο 650 ευρώ...

κι όμως, ένα Marui πλαστικό μαμά που έχει ο ανηψιός μου, ρίχνει αποστασιακά το ίδιο...

tristan

φιλε  ivdimentia αυτα που σου γραφη ο φιλος liongreek ειναι πολυ σωστα  για να  μετατρεψης ενα Tokyo marui θελη πολυ δουλεια και οχι βιαστηκες κινησης
Εγω ειμαι τυχερος οτι αγορασα ενα hi-capa 4,3  και ειναι full metal την μετατροπη την εκανε ο προτος κατοχος του πιστολιου εγω ειμαι ο τριτος το εχω 3 χρονια και το χρησιμοποιω με green - gas και βγαση 320-330 φπς  και η αποσταση βολης φτανη οσο και το mp5 που εχω
To κακο ειναι οτι δεν μπορεσαμε να μαθουμε τη εξαρτηματα αλλαξε και χρησιμοποιησε στην μετατροπι