ICS ή G&G?

Ξεκίνησε από ivdimentia, 07 Οκτ 2012, 23:23:33 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ivdimentia

Παιδιά ήρθε η στιγμή που θα αγοράσω το πρώτο μου aeg. Είμαι μεταξύ του ICS m4a1 Sportline και του G&G GR16 blowback. Και τα δύο οπλάκια είναι στα 200 ευρώ. Μέχρι στιγμής αυτό που έχω δει από reviews είναι τα εξαιρετικής ποιότητας εξωτερικά μέρη του G&G σε αντίθεση με το ABS της ICS (σίγουρα το feeling σε ένα όπλο για μένα παίζει βασικό παράγοντα) Από την άλλη μεριά το ICS έχει σπαστό gearbox. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω το λόγο που αυτό είναι καλύτερο. Οπότε θα ήθελα τη βοήθειά σας, προκειμένου να κάνω την αγορά.
Επίσης εντελώς πληροφοριακά μήπως γνωρίζει κάποιος το βάρος του ICS?

Ευχαριστώ.
Say Hello To My Little Friend...

Sierraxray

To σπαστό gearbox έχει το θετικό ότι ανοίγει στο λεπτό για ν'αλλάξεις ελατήριο. Βολικό για έναν καινούριο που έχει ένα όπλο και θέλει να αλλάζει ελατήριο ανάλογα με τα όρια της πίστας.
Από την άλλη, άν το G&G πλέον βγάζει 330 (γιατί παλιά όταν το αγόρασα εγώ έβγαζε 370+ και νομίζω το αλλάξανε) τότε είσαι ήδη εντός ορίων χωρίς αλλαγή ελατηρίου και είναι και αρκετά fps για να σταθείς σε όλα τα πεδία... και στα woodland.

Δεν έχω συζήσει με ICS, αλλά όλοι οι χρήστες τους που ξέρω είναι ευχαριστημένοι. Από το Gr16 και το Gr15 που μπορώ να εκφέρω άποψη όμως είμαι παραπάνω απο ευχαριστημένος. Επιβεβαιώνω την ποιότητα των πλαστικών της G&G.
Γενικά ό,τι και να πάρεις από taiwan σκίζει είτε είναι G&G ,ICS, VFC...  με τα VFC να είναι τα καλύτερα, και τα άλλα 2 να είναι παραπλήσια με διαφορετικά υπέρ το καθένα. Θα σπαζοκεφαλιάσεις λίγο δηλαδή μέχρι να διαλέξεις, αλλά ό,τι και να πάρεις δεν θα έχεις λόγο να λές ότι διάλεξες κάτι κακό.
"Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα" - Goya.

ivdimentia

Το blowback που δίνει η G&G κάνει τίποτα ή είναι μόνο για να το βλαίπεις και να χαίρεσαι τις πρώτες φορές που θα ρίξεις?

Tsitouras

μην περιμενεις, να νιωθεις πως κρατας και cobreser , αεροβολο ειναι ... αμα θες ρεαλιστικη ανακρουση, θα κοιταξεις το bolt.  ;)
Umbrella Trashsweepers

Kallistos

Σου προτείνω ICS.
Ο λόγος είναι ότι η διαφορά απο τα ακριβά μοντέλα της ICS, είναι οτι το Upper και lower receiver ειναι πλαστικά, καθώς και στο γεγονός ότι στο πάνω διαιρούμενο μέρος του gearbox, έχει πλαστικό οδηγό ελατηρίου και πιστόνι με 1 μονο μεταλικό δόντι. Βέβαια ειναι σεταρισμένα για να τραβάνε αρκετά καλά το Μ100 ελατήριο που έχει μέσα.
Αν παιζεις στην Αθήνα, με τα ορια που εχουμε, δε θα χρειαστει άμεσα να κάνεις κάποια αλλαγή.

Επιπρόσθετα, στην ICS η εξωτερική κάνη ειναι μεταλική, σε αντίθεση με τα φθηνά μοντέλα της G&G που είναι πλαστική. Κάτι τέτοιο, δε το προτείνω με τίποτα, αρα ελεγξε αν η G&G εκδοση που θές, έχει πλαστική κάνη, και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να το απορρίψεις απο τις επιλογές σου. Ο λόγος ειναι, οτι στατιστικά πάντα, μεγαλυτερη πιθανότητα έχεις να χτυπήσεις σε ένα τοιχο την κάνη της ρέπλικας, παρα οποιαδήποτε άλλο σημείο, αρα καλό ειναι να είναι μεταλική.
Ready... Steady... Fire...!!!

ivdimentia

Παράθεση από: Tsitouras στις  08 Οκτ 2012, 00:30:54 ΠΜ
μην περιμενεις, να νιωθεις πως κρατας και cobreser , αεροβολο ειναι ... αμα θες ρεαλιστικη ανακρουση, θα κοιταξεις το bolt.  ;)
Δηλαδή σε σχέση με άλλα AEG που δεν έχουν blowback, θέλεις να πεις ότι καταλαβαίνεις κάποια διαφορά?

Kallistos

Παράθεση από: ivdimentia στις  08 Οκτ 2012, 00:51:27 ΠΜ
Δηλαδή σε σχέση με άλλα AEG που δεν έχουν blowback, θέλεις να πεις ότι καταλαβαίνεις κάποια διαφορά?

Το Blowback με λίγα λόγια υπάρχει για το θεαθήναι μόνο. Δεν κάνει τίποτα λειτουργικο αρα ειναι κατι που μπορεις να ζήσεις και χωρις αυτό. Τωρα αν μου ελεγες recoil shock της Marui, εκει ναι, εχει διαφορά.

ivdimentia

Παράθεση από: Kallistos στις  08 Οκτ 2012, 00:51:08 ΠΜ
Σου προτείνω ICS.
Ο λόγος είναι ότι η διαφορά απο τα ακριβά μοντέλα της ICS, είναι οτι το Upper και lower receiver ειναι πλαστικά, καθώς και στο γεγονός ότι στο πάνω διαιρούμενο μέρος του gearbox, έχει πλαστικό οδηγό ελατηρίου και πιστόνι με 1 μονο μεταλικό δόντι. Βέβαια ειναι σεταρισμένα για να τραβάνε αρκετά καλά το Μ100 ελατήριο που έχει μέσα.
Αν παιζεις στην Αθήνα, με τα ορια που εχουμε, δε θα χρειαστει άμεσα να κάνεις κάποια αλλαγή.

Επιπρόσθετα, στην ICS η εξωτερική κάνη ειναι μεταλική, σε αντίθεση με τα φθηνά μοντέλα της G&G που είναι πλαστική. Κάτι τέτοιο, δε το προτείνω με τίποτα, αρα ελεγξε αν η G&G εκδοση που θές, έχει πλαστική κάνη, και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να το απορρίψεις απο τις επιλογές σου. Ο λόγος ειναι, οτι στατιστικά πάντα, μεγαλυτερη πιθανότητα έχεις να χτυπήσεις σε ένα τοιχο την κάνη της ρέπλικας, παρα οποιαδήποτε άλλο σημείο, αρα καλό ειναι να είναι μεταλική.

Θεσσαλονίκη παίζω. Οπότε λογικά θα πάω για αλλαγή σε κάποια φάση? Όσο για το G&G, η εξωτερική κάνη είναι μεταλική.

Kallistos

Παράθεση από: ivdimentia στις  08 Οκτ 2012, 00:57:38 ΠΜ
Θεσσαλονίκη παίζω. Οπότε λογικά θα πάω για αλλαγή σε κάποια φάση? Όσο για το G&G, η εξωτερική κάνη είναι μεταλική.

Οι αλλαγές που χρειάζονται για 400 fps:
Μεταλικός Οδηγός ελατηρίου
Πιστόνι με όλα τα δοντια μεταλικά
Το Μ120

Φρόντισε να πάρεις μια μπαταρία που να μπορεί να αντέξει το Μ120 με το μαμα μοτερ. Πχ η 7,4v Lipo 1100 20C κανει το ICS CXP Sportline μου, να σερνεται στα 400 fps.

Τέλος, για πολύ αργότερα όμως, οταν θα έχεις δουλέψει αρκετούς μήνες την ρεπλικα, αντικατέστησε το φαγωμένο πια μαλακό λαστιχάκι του Hop-up, με σκληρό λαστιχάκι που χειριζεται καλύτερα τα 400fps.

ivdimentia

Παιδια το Ics όπως πωλείται στο eshop είναι χωρίς μπαταρία-φορτιστή. Σωστά?

Kallistos

Παράθεση από: ivdimentia στις  08 Οκτ 2012, 01:17:53 ΠΜ
Παιδια το Ics όπως πωλείται στο eshop είναι χωρίς μπαταρία-φορτιστή. Σωστά?

Σωστά

Sierraxray

1) Kallistos η εξωτερική κάνη στα G&G δεν είναι πλαστική. Είναι μεταλλική. Σε όλα τα μοντέλα.
2) Ό,τι αναφέρεις για τα εσωτερικά τμήματα του gearbox πλήν του σπαστού συστήματος ισχύουν και για τα G&G. (ανθεκτικό πιστόνι με ένα μεταλλικό δοντάκι κλπκλπ..)
3) τέλος μιλάμε και για δυνατότητα blowback που όντως δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, αλλά άν την αφαιρέσεις τότε μιλάμε για 50€ χαμηλότερη τιμή από το ICS...

Γενικά η ICS μπορεί να είναι καλύτερη μάρκα από την G&G αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτό ισχύει στα Low Badget οπλα...

Kallistos

Παράθεση από: Sierraxray στις  08 Οκτ 2012, 09:02:36 ΠΜ
1) Kallistos η εξωτερική κάνη στα G&G δεν είναι πλαστική. Είναι μεταλλική. Σε όλα τα μοντέλα.
2) Ό,τι αναφέρεις για τα εσωτερικά τμήματα του gearbox πλήν του σπαστού συστήματος ισχύουν και για τα G&G. (ανθεκτικό πιστόνι με ένα μεταλλικό δοντάκι κλπκλπ..)
3) τέλος μιλάμε και για δυνατότητα blowback που όντως δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο, αλλά άν την αφαιρέσεις τότε μιλάμε για 50€ χαμηλότερη τιμή από το ICS...

Γενικά η ICS μπορεί να είναι καλύτερη μάρκα από την G&G αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτό ισχύει στα Low Badget οπλα...

1. Αν κοιτάξεις το low badget G&G Raider εχει πλαστικότατη κάνη με ενσωματωμένο το μπροστινό σκοπευτικό. Το τονίζω στο φίλο που έκανε στο post γιατι είναι μια ρεπλκα που έχω δει και χρησιμοποιήσει και  δε μου άρεσε καθόλου. Δεν καλυπτω όλα τα G&G έχοντας την επιφύλαξη αυτή, μόνο τα φθηνα μοντέλα, που περιορίζεται ο φιλος μας.

ivdimentia

Παιδιά επειδή όπως είπα δεν γνωρίζω και πολλά, μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε και κάποια μπαταρία - φορτιστή για το Ics ώστε να ξέρω πόσο θα μου βγει και η τελική τιμή του?

Kallistos

Μια Lipo 7,4volt 1600mA 20C, με τον προτεινόμενο απο το εκάστοτε κατάστημα Lipo φορτιστή, θα σε καλύψει και στο μεγαλύτερο σενάριο, ιδιαίτερα αν παίζεις Αθήνα που το όριο είναι 350 fps.

Τώρα αν θες να αλλάξεις το άνω gearbox του sportline που έχει 330αρι (fps) ελατήριο, με το αναβαθμισμένο gearbox που πουλάται ξεχωριστά (400άρι ελατήριο), θα σου πρότεινα μια μπαταρία με περισσότερα Volt, δηλ Lipo 11,1volt 1600mA 20C. Αλλα με πολύ επιφύλαξη και προσοχή οσο αφορά τη χρηση της σκανδάλης σου.

Sierraxray

Ναι ζητώ συγνώμη πρέπει να έχεις δίκιο για την περίπτωση του GR15 Raider Combat machine. Γιατί στο GR16 είναι μεταλλική σίγουρα μιάς και το έχω το όπλο, τόσο στην έκδοση combat machine όσο και στην έκδοση Blowback.

anestis

Φιλε μου θα σου ελεγα να παρεις το G&G ειναι σκυλος μαυρος που λεμε και δεν θα σου εμφανισει πολα προβληματα .
''Σας υπόσχομαι ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα.'' Ειπε καποτε ο Τσωρτσιλ.
''Η πραγματικότητα είναι μία ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη οινοπνεύματος.'' Καποιος εξαρτημενος απο το αλκοολ.
Εγω παλι λεω ''Πόλεμος γαρ σχολείον αρετής εστί''