RESPAWN

Ξεκίνησε από Cataphract, 19 Μαΐου 2009, 11:26:38 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Cataphract

Καλημέρα,

Κατ'αρχάς περαστικά στο φίλο misericord με τον οποία είχα την τύχη να παίξω μια φορά και ελπίζω να επαναληφθεί ακόμα και μετά από αυτό γιατί είναι εξαιρετικός παίκτης.

Θα αναγκαστώ όμως να σχολιάσω την πρόταση έλλειψης respawn. Έτυχε το πρώτο μου παιχνίδι να είναι χωρίς respawn (3/5) και μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα για πολλούς λόγους.

Πρώτον, το θέμα της διασκέδασης. Όταν βγαίνεις από τα 10 πρώτα λεπτά και πρέπει να περιμένεις 2 ώρες ακόμα, είναι εκνευριστικό ακόμα και για τους πιο ήρεμους ανθρώπους. Αν είναι να ερχόμαστε με κανένα βιβλιαράκι ή επιτραπέζιο να γεμίζουμε το χρόνο μας.

Δεύτερον, πάντα και παντού όπως βλέπετε υπάρχουν αθάνατοι σε δημόσια παιχνίδια. Μέχρι να βρούμε αποτελεσματικό τρόπο να μην υπάρχουν, φανταστείτε πόσο εκνευριστικό είναι να βγαίνεις νωρίς όχι απλά από δίκαιη βολή αλλά επειδή ο άλλος την έχει δει highlander.

Οπότε όπως το βλέπω το να μην υπάρχει respawn περιορίζει σημαντικά τη διασκέδαση. Και αυτός είναι ο δεύτερος παράγοντας (μετά την ασφάλεια φυσικά) που μας ενδιαφέρει σε ένα airsoft game*

Υπάρχουν λύσεις για να γίνει το respawn λιγότερο προβληματικό, όπως κάποια χρονοκαθυστέρηση ανά respawn, και περιορισμός των ατόμων (π.χ. 5 ανα 15'). Ακόμα και περιορισμένα respawn ανά άτομο (δηλαδή δικαίωμα μέχρι 2 respawn) θα μπορούσε να γίνει, εφόσον φυσικά ο παίκτης το τηρεί.

*Οποιοσδήποτε θέλει στρατιωτική εξομοίωση, είναι ελεύθερος να οργανώσει πριβέ παιχνίδια, φυσικά. Αλλά δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις στα δημόσια...

cgwolf

Κάτι που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει είναι η ύπαρξη κριτών/διαιτητών...Βέβαια σε ενα σενάριο πολλών ατόμων
θα χρειάζονταν και πολλοί που θα είχαν τη διάθεση να το κάνουν.
Και πάλι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα,αλλά ΙΣΩΣ βοηθήσουν σε κάποιες καταστάσεις.
Ο περιορισμός των respawn κατα άτομο είναι μια πολύ καλή ιδέα,σε συνδυασμό με το ομαδικό και με χρονοκαθυστέρηση respawn.
Κάτι που θα μπορούσε να γίνει είναι ο κάθε παίκτης να έχει π.χ. 2 κουμπιά (ας τα λέμε credits)...αλλά και πάλι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να ελέγχει τους παίκτες.

Βέβαια η γνώμη μου είναι οτι ειδικά για το θέμα των ''αθανάτων'' και ειδικά στο airsoft που μπορεί να μην υπάρχουν εμφανή σημάδια του hit, είναι πολύ
δύσκολο να αλλάξει κάτι...το θέμα έχει να κάνει πάντα με τον εκάστοτε παίκτη...
Τα επίπεδα ευθιξίας του καθ'ενός παίζουν ρόλο...αν π.χ. κράζουν ένα άτομο πέντε άλλοι κι αυτός συνεχίζει τα ίδια είναι σαν να μιλάς σε τοίχο.
Αν όμως αυτοι οι 5 αποφασίσουν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους,αυτών και των ομάδων τους,απο όποιο παιχίδι εμφανιστεί ο ''τοίχος'' τότε σιγά-σιγά
το ίδιο το παιχνίδι θα αποβάλει ή θα συνετήσει (πιο πιθανό βλέπω το πρώτο) αυτούς που δεν αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό.
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Cataphract

Δυστυχώς είναι αδύνατο γιατί ο κριτής δεν μπορεί να είναι δίπλα στον καθένα να κοιτάει το πότε χτυπήθηκε- γιατί ελλείψει κάποιου σημαδιού (εκτός από μελανιές  :P :P) δεν υπάρχει δυνατότητα αναγνώρισης των χτυπημένων. Άρα όσο καλοπροαίρετη και αν είναι η ιδέα περί διαιτητών, είναι δυστυχώς αναποτελεσματική και inefficient.

Η ιδέα για περιορισμένα respawn/άτομο και πάλι επαφίεται στην κρίση του εκάστοτε παίκτη... αλλά εδώ μέσα στη μανούρα της μάχης το αν παίζεις ή όχι πάλι εκεί εξαρτάται, οπότε ή κάνεις και τα δύο ή κανένα.

Πάντως αν υλοποιηθεί κάποια τέτοια ιδέα προτείνω να είναι κατ'άτομο (όχι κατ'ομάδα) και να μην υπάρχει δυνατότητα "ανταλλαγής" ή "μεταφοράς" γιατί θα έχουμε παρεξηγήσεις. Airsoft είναι, όχι ποδόσφαιρο να γυαλίζουν μερικοί τον πάγκο.

loubamboo

Παράθεση από: Cataphract στις  19 Μαΐου 2009, 11:26:38 ΠΜ
Καλημέρα,

Κατ'αρχάς περαστικά στο φίλο misericord με τον οποία είχα την τύχη να παίξω μια φορά και ελπίζω να επαναληφθεί ακόμα και μετά από αυτό γιατί είναι εξαιρετικός παίκτης.

Θα αναγκαστώ όμως να σχολιάσω την πρόταση έλλειψης respawn. Έτυχε το πρώτο μου παιχνίδι να είναι χωρίς respawn (3/5) και μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα για πολλούς λόγους.

Πρώτον, το θέμα της διασκέδασης. Όταν βγαίνεις από τα 10 πρώτα λεπτά και πρέπει να περιμένεις 2 ώρες ακόμα, είναι εκνευριστικό ακόμα και για τους πιο ήρεμους ανθρώπους. Αν είναι να ερχόμαστε με κανένα βιβλιαράκι ή επιτραπέζιο να γεμίζουμε το χρόνο μας.

Δεύτερον, πάντα και παντού όπως βλέπετε υπάρχουν αθάνατοι σε δημόσια παιχνίδια. Μέχρι να βρούμε αποτελεσματικό τρόπο να μην υπάρχουν, φανταστείτε πόσο εκνευριστικό είναι να βγαίνεις νωρίς όχι απλά από δίκαιη βολή αλλά επειδή ο άλλος την έχει δει highlander.

Οπότε όπως το βλέπω το να μην υπάρχει respawn περιορίζει σημαντικά τη διασκέδαση. Και αυτός είναι ο δεύτερος παράγοντας (μετά την ασφάλεια φυσικά) που μας ενδιαφέρει σε ένα airsoft game*

Υπάρχουν λύσεις για να γίνει το respawn λιγότερο προβληματικό, όπως κάποια χρονοκαθυστέρηση ανά respawn, και περιορισμός των ατόμων (π.χ. 5 ανα 15'). Ακόμα και περιορισμένα respawn ανά άτομο (δηλαδή δικαίωμα μέχρι 2 respawn) θα μπορούσε να γίνει, εφόσον φυσικά ο παίκτης το τηρεί.

*Οποιοσδήποτε θέλει στρατιωτική εξομοίωση, είναι ελεύθερος να οργανώσει πριβέ παιχνίδια, φυσικά. Αλλά δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις στα δημόσια...

Αγαπητέ φίλε Cataphract, ευχαριστώ για την απάντηση,

σπεύδω να διευκρινήσω ότι δεν πρότεινα την κατάργηση των respawn. Απλά ανέφερα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, κατά τη γνώμη μου,
του συστήματος respawn και του συστήματος χωρίς respawn για να εξηγήσω γιατί εγώ προσωπικά προτιμώ την απουσία respawn.
  Είναι βέβαιο ότι ο χρόνος θα δείξει, αν δεν έχει δείξει ήδη ποιο σύστημα είναι καλύτερο από την άποψη της ασφάλειας.
  Επίσης είναι βέβαιο και το επισήμανες και εσύ ότι η ασφάλεια είναι σημαντικότερη της διασκέδασης.
  Όσον αφορά το θέμα της αναμονής των χτυπημένων παικτών, θα δεις ότι δεν είναι τόσο τραγικό το θέμα. Όταν δεν υπάρχει respawn το παιχνίδι
  τελειώνει σίγουρα πιο σύντομα και όλοι έχουν την ευκαιρία να ξαναπαίξουν ένα καινούριο σενάριο. Το σημαντικότερο είναι ότι στο διάστημα της
  αναμονής, οι χτυπημένοι παίκτες ξεκουράζονται και επανέρχονται σε κατάσταση σχετικής ηρεμίας. Ο ήρεμος παίκτης πολύ πιο δύσκολα προκαλεί
  παρεξηγήσεις ή διολισθαίνει σε επικίνδυνες ενέργειες, για τον εαυτό του ή για άλλους παίκτες.
Freedom is more important than peace. USMC!

Shadow

Καλησπέρα σε όλους, αφού διάβασα όλα όσα γράφτηκαν από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι σήμερα σχετικά με το παιχνίδι και τους τρόπους βελτίωσης αυτού πιστεύω ότι :

1ον το πεδίο παρότι έχει ανοιχτά σημεία τύπου Woodland και παρότι μου αρέσει το σκεπτικό του φίλου Lou περι τακτικής και ρεαλισμού (το ένιωσα τόσο πολύ στο BROKEN ARROW) είναι είτε το θέλουμε είτε όχι ένα Urban κατα βάση πεδίο με κοντινές κατα βάση εμπλοκές και το όριο πρέπει για την ασφάλεια όλων να είναι στα 350FPS για τα AEGs. Ίσως είχα αντίθετη γνώμη για το θέμα FPS αφού είδα τι μπορούν να κάνουν τα πολλά σε μια κακή στιγμή και σε συνδυασμό με τη νοοτροπία "Ότι κινείται εκτελείται" ορισμένων πιστέυω ότι 350 είναι more than enough.

2ον Την Κυριακή με τα συνεχή Respawn από ένα σημείο και μετά ένοιωσα και ίσως κάποιοι από εσάς επίσης ότι έπερνα μέρος σε ένα αγώνα speedball με παίκτες να τρέχουν δεξιά αριστερά και να ψεκάζουν μπίλιες χωρίς ιδιαίτερο αντίκρισμα. Από την άλλη μπορώ να καταλάβω την ξενέρα του να βγει κάποιος στο πρώτο 10λεπτο γιατι το χω ζήσει. Το καλύτερο για εμένα θα ήταν η οριοθέτηση χρονικής διάρκειας ενός σεναρίου η ο περιορισμένος (1-2) αριθμός respawn ανά παίκτη.

3ον Δυστυχώς για το θέμα των αθανάτων δεν υπάρχει λύση, καλή σα σκέψη η χρήση κριτών αλλά είναι πρακτικά ανέφικτη. Προσωπικά ακόμη και να δω πεντακάθαρα και να μαι 1000% σίγουρος ότι κάποιος δε βγήκε ούτε καν θα του πω τίποτα και αν μου ρίξει και με βγάλει θα βγω χωρίς πολλά πολλά. Θα ξέρω όμως που έκανα τη μ...κια και άλλη φορά θά μαι πιό προσεκτικός.

4oν Συμφωνώ ότι το πεδίο πρέπει να χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος του σε παιχνίδια με πολύ κόσμο.

Ελπίζω να μην κούρασα πολύ,
Φιλικά Shadow

Α last advance, one final chance it now shall be, no guts no glory...

mirrage

Αυτό που πρότεινες για τον χρονικό περιορισμό του παιχνιδιού νομίζω πως είναι πολύ σωστό!
Το να τραβάμε το παιχνίδι μέχρι να βαρεθούμε η να λιώσουμε εντελώς δεν είναι τόσο καλό.
Σε τέτοια πεδία μάλλον θα πρέπει να ρίξουμε τον χρόνο διεξαγωγής του παιχνιδιού στα 45 λεπτά.
Έτσι δεν θα είναι ούτε πολύ ούτε λίγο και θα μπορούμε να ξαναπαίξουμε γρήγορα.
Όσο για το οτι βγαίνουν κάποιοι από νωρίς έχω να πω οτι ως τώρα είμαι από αυτούς αλλά
νομίζω οτι δεν πρέπει να ζητάμε άπειρα spawns προκειμένου να ικανοποιηθούμε.
Εξάλου το παιχνίδι έχει νόημα αν χάνεις και οχι αν συνεχίζεις χωρίς παύσεις.
Πρέπει να φας την ήττα  για καταλάβεις οτι έπαιξες, οτι πάλεψες.Έτσι μόνο σκληραίνεις και παίζεις
με μεγαλύτερη συγκέντρωση μετά.Αυτό το πιστεύω από τότε που έπαιζα γκρινιάρη η Super Mario
στο SNES στα 7.
Το παιχνίδι είναι βαρετό όταν η ήττα δεν έχει αντίκτυπο στον παίκτη.Στην προκείμενη περίπτωση
ο αντίκτυπος είναι το να βγούμε.
Αυτά τα λέω από προσοπική πείρα αφού διαπίστωσα οτι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα
στην Βάση ήμουν πολύ πιο προσεκτικός και μετρούσα περισσότερο τις κινήσεις μου.
Αυτό έγινε λόγω της προηγούμενης εμπειρίας.
Όταν όμως το παιχνίδι έγινε βαρετό και τράβαγε πολύ και έβλεπες τον κόσμο να πηγαίνει και να
έρχεται στο safehouse των επιτιθέμενων γινόσουν πιο "ριψοκύνδινος" και απλά έπαιζες χωρίς τακτική.
Αν όμως ξέρεις οτι άπαξ και την φας βγαίνεις και περιμένεις δεν κάνεις πολλές μαγκιές.

Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι οι αρχηγοί.Ενώ ξεκινήσαμε με αρχηγούς διαπίστωσα οτι κανείς
δεν υπάκουγε και οτι άδικα έδιναν εντολές.Δεν μπορούμε να παίζουμε έτσι όμως γιατί γινόμαστε
σκορποχώρι και δεν βγαίνει τπτ.Οι εντολές πρέπει να είναι σαφείς και ο αρχηγός  αντί να λέει
"2-3 πηγαίντε δεξιά και πλευροκοπήστε τους" να λέει "εσύ mirrage και εσύ ΧΥΩ πηγαίντε δεξιά και πλευροκοπήστε τους".
Αυτό το λέω γιατί η αόριστη οδηγία δεν εισακούετε και περιμένουμε ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα.
Έτσι την πάτησα και προχθές και έφυγα πιστεύωντας οτι ακολουθούν και οι άλλοι 2 αλλά τελικά
ήμουν μόνος...

Aggelos91

Χαίρεται και πάλι. Ανυπομονώ και εγώ να βρεθώ σε ένα παιχνίδι. Τώρα όπου να 'ναι... από την παρεπόμενη Κυριακή ίσως. Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ airsoft αλλά μπορώ να κατανοήσω πλήρως το πόσο εκνευριστικό θα είναι το θέμα των αθανάτων. Φαντάζομαι και εγώ να έρθω την πρώτη φορά να πετύχω κάποιον και να μην βγαίνει και μετά να με βγάλει αυτός που δεν βγήκε. Φαντάζομαι ότι θα ενθουσιαστώ που τον πέτυχα και μετά πόσο πολύ άσχημο θα είναι να μην βγαίνει και να με βγάλει κιόλας. Μα καλά είναι δυνατόν να το κάνουν αυτό! Εγώ προσωπικά νομίζω ότι η μόνη λύση είναι όποιος αποδεδειγμένα το κάνει αυτό να υπάρχει ποινή. Δηλαδή να μην παίζει ξέρω εγώ για τα επόμενα 2 παιχνίδια. Το ξανακάνει να μην παίζει για τα επόμενα τρία παιχνίδια κ.ο.κ. Τότε σίγουρα θα συμμορφωθεί και δεν θα το ξανακάνει. Αν δεν συμμορφωθεί απλά δεν θα παίζει σχεδόν ποτέ και σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν αυτό. Ξέρω ίσως να φαίνεται λίγο σκληρό αλλά δεν είναι και σκληρό το να μην παίζει κάποιος δίκαια και να "κερδίζει" σε βάρος των άλλων?
Η συμβουλή μου για αυτό το παιχνίδι αν και είμαι νέος σε αυτό είναι να υπάρχει τιμιότητα. Να κοιτάμε να χαρούμε τίμια, έντιμα. Να μην θυμώνουμε με τους άλλους και να έχουμε καλή συμπεριφορά εντός του παιχνιδιού.

Cataphract

Αν μιλάμε για όρια 45', τότε ναι, καλύτερα από το respawn. Έτσι έχει νόημα και μπορείς να παίξεις 3-4 παιχνίδια αντί για 2 με το ζόρι. Επίσης ακόμη και αν βγεις στο 10λεπτο, ε ντάξει μισή ώρα είναι με λίγη κουβεντούλα περνάει. Όχι όμως μιάμιση και!

Το respawn θα έχει νόημα μόνο σε συγκεκριμένα σενάρια και υπό ορισμένες συνθήκες, π.χ. κάποια στιγμή ενισχύσεις, ή π.χ. στους επιτιθέμενους μόνο κ.τ.λ.

Aggelos91

Φαντάζεστε όμως να έρθει ένας νέος παίκτης και να πάιξει 10 λεπτά και μετά τέλος. Θα πρέπει πιστεύω να υπάρχει respawn αλλά με μέτρο. Ξέρω εγώ 2 φορές στο παιχνίδι όπως είπαν άλλοι. Ή χρονικός περιορισμός.
Η συμβουλή μου για αυτό το παιχνίδι αν και είμαι νέος σε αυτό είναι να υπάρχει τιμιότητα. Να κοιτάμε να χαρούμε τίμια, έντιμα. Να μην θυμώνουμε με τους άλλους και να έχουμε καλή συμπεριφορά εντός του παιχνιδιού.

Cataphract

Παράθεση από: Aggelos91 στις  20 Μαΐου 2009, 19:09:35 ΜΜ
Φαντάζεστε όμως να έρθει ένας νέος παίκτης και να πάιξει 10 λεπτά και μετά τέλος. Θα πρέπει πιστεύω να υπάρχει respawn αλλά με μέτρο. Ξέρω εγώ 2 φορές στο παιχνίδι όπως είπαν άλλοι. Ή χρονικός περιορισμός.

:-X

...αυτό συζητάμε τόση ώρα.

Σε παρακαλώ την επόμενη φορά διάβαζε τι έχουν πει οι προηγούμενοι πριν ποστάρεις, έτσι ώστε όταν ποστάρεις να πεις κάτι πρωτότυπο ή να σχολιάσεις κάτι ήδη ειπωθέν αντί να λες ακριβώς το ίδιο.

mirrage

Εντάξει μωρέ μην τον αποπαίρνετε τον άνθρωπο!Είναι νέος στο κόλπο.

Το spawn το οποίο μεταφράζετε σε δημιουργία ομάδας που θα κινηθεί
προς ενίσχυση των εναπομείναντων παικτών αξίζει σαν σκέψη αλλά το
πρόβλημα είναι οτι πρέπει (κατά την ταπεινή μου γνώμη)
1) να μαζευτούν τουλάχιστον 5-6 παικτές όταν η ομάδα έχει 25-30 άτομα και
2) να θεσπίζονται αρχηγοί που θα καθοδηγούν την ομάδα κατά την επανεμπλοκή
     στο παιχνίδι.Αυτό το λέω για να μην σκορπά η ομάδα και γίνετε μπάχαλο.

Επίσης επειδή ανέφερα πολλές φορές τη λέξη αρχηγός θέλω να τονίσω οτι
δεν πιστεύω στα μεγαλεία,τις διαταγές και την στρατιωτική συμπεριφορά
μέσα στο παιχνίδι απλά θεωρώ απαραίτητο τον αρχηγό(η συντονιστή) για να
συντονίζει την πορεία της ομάδας του και να σχεδιάζει την τακτική της.

fanioles

@Admin

Μήπως τα τελευταία ποστ μετα τις εντυπώσεις των παιχνιδιών να μεταφερθούν σε ένα νεο νήμα ?

Είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με αξιόλογες απόψεις που θα χαθεί όντας στην ανακοίνωση ενος Κυριακάτικου παιχνιδιού.

mirrage

Σκεφτόμουν και εγώ να το πω αυτό.
Αν μεταφερθούν τα posts σε νέο thread θα βοηθήσει μελλοντικά.

VagBlack

Παράθεση από: Cataphract στις  19 Μαΐου 2009, 23:02:53 ΜΜ
Αν μιλάμε για όρια 45', τότε ναι, καλύτερα από το respawn.
Παιδιά 45 λεπτά είναι πολύ λίγος χρόνος για το συγκεκριμένο πεδίο, αν θες να κινηθείς τακτικά. Από την άλλη είναι υπέρ-αρκετός αν αυτό που θες είναι να ψεκάσεις μπίλιες. Στο τέλος τις ημέρας το όλο θέμα έχει να κάνει με το τι παιχνίδι θες να κάνεις.

-OFF TOPIC- (αλλά πιστεύω ότι θα βοηθήσει)
Το καλύτερο παιχνίδι που είχα πάρει μέρος κράτησε 2 ώρες και 30 λεπτά και δεν έριξα ούτε μία μπίλια.

Aggelos91

Τί έγιναν αυτά που γράψαμε σε αυτό το topic? Είχαμε γράψει και άλλα πράγματα. Μπορεί να μου πει κάποιος που πήγαν?

SAPPER

Παράθεση από: Aggelos91 στις  22 Μαΐου 2009, 13:51:20 ΜΜ
Τί έγιναν αυτά που γράψαμε σε αυτό το topic? Είχαμε γράψει και άλλα πράγματα. Μπορεί να μου πει κάποιος που πήγαν?
Έγινε διαχωρισμός και ανοίχτηκε νέο θέμα με τα post που ήταν εκτός θέματος στο παιχνίδι του ZINZA όπου μεταφέρθηκαν εδώ με επικεφαλίδα που έχει σχέση με την συζήτηση. ;)

Aggelos91

Ναι Sapper αυτό το κατάλαβα :-). Απλά σε αυτό το συγκεκριμένο το νέο τόπικ που έχει τίτλο respawn  είχαμε γράψει και άλλα πράγματα και τώρα δεν υπάρχουν εδώ. Σε ευχαριστώ Sapper για τις διευκρινίσεις σου και την βοήθεια σου κάθε φορά.