Οργανωμένη προσφορά σε νέους παίκτες.

Ξεκίνησε από paliou, 23 Δεκ 2011, 16:41:06 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

paliou

Χαίρετε
Θα ήθελα να διατυπώσω και να μοιραστώ κάποιες σκέψεις στο φόρουμ προκείμενου να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση από τους συμπαίκτες.
   Αυτή την στιγμή νομίζω ότι η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει κανέναν από τους συνχομπιστες αλώβητο. Ωστόσο οι περισσότεροι που μπήκαν νωρίς στον μαγικό κόσμο του αιρσοφτ – και ξόδεψαν τα αντίστοιχα ποσά  - τώρα απολαμβάνουν το γεγονός ότι μετά από την αρχική επένδυση το χόμπι μας είναι μάλλον φτηνό. Μπίλιες, ηλεκτρισμός για τις μπαταρίες, άντε και αέριο για τα GBB / GBBR και όξω από την πόρτα.
   Η βασική παρενέργεια αυτή την στιγμή είναι ότι η οικονομική δυσπραγία εμποδίζει νέα άτομα να ξεκινήσουν το αιρσοφτ, αλλά δεν επιτρέπει και σε κάποιους νεοεισερχόμενους να συμπληρώσουν έναν βασικό εξοπλισμό που θα τους προσφέρει ασφάλεια (πχ επιγονατίδες). Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν μάθει για το χόμπι, έχουν ενθουσιαστεί, κάποιοι έχουν παρακολουθήσει και παιχνίδια, αλλά μόλις πληροφορηθούν το κόστος ενός AEG (έστω και μεταχειρισμένου), καθώς και του βασικού εξοπλισμού, κάνουν πίσω.
   Η πρωτοβουλία κάποιων συμπαικτών μας που χάρισαν ΑΕG δεν είναι απλά αξιέπαινη, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Το θέμα όμως είναι να υπάρξει συνέχεια. Να μην περιοριστούμε μόνο σε όπλα.
   Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας μας που να μην έχει εξοπλισμό που για τον α, β, γ λόγο δεν τον χρησιμοποιεί. Μπορεί να μην τον βόλεψε, να μην χωράει πια σε αυτόν, να άλλαξε χρωματισμούς η ομάδα του, κλπ.
   Τα υλικά αυτά αν και πολλές φορές πωλούνται μέσω του φόρουμ, στην πλειοψηφία τους παραμένουν σε ντουλάπες, συρτάρια και κουτιά μαζεύοντας σκόνη.  Αυτά ακριβώς τα υλικά – ακόμα και αν έχουν κάποιες φυσιολογικές φθορές από την χρήση - μπορούν να αποτελέσουν την μαγιά για έναν νέο παίκτη που θα του επιτρέψουν να ξεκινήσει.
   Αναρωτιέμαι λοιπόν αν υπάρχει τρόπος – και εδώ θα ήθελα και τις προτάσεις αυτών που είναι περισσότερα χρόνια στον χώρο – τα υλικά που μας περισσεύουν και δεν σκοπεύουμε ή δεν μπορούμε να πουλήσουμε, να βρουν αφιλοκερδώς τον δρόμο για τα χέρια αυτών που τα έχουν ανάγκη.
   Ίσως μέσω της διοργάνωσης ενός Μπαζάαρ (όπως είχε ξεκινήσει ο Λεονάρντο) με είδη που χαρίζονται ή δίνονται σε συμβολικές τιμές, ίσως μέσω κάποιας εξειδικευμένης παραπομπής του φόρουμ, ίσως ... δεν ξέρω, άκουω προτάσεις.

Υ.Γ. 1 Η προσφορά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε μπορεί να πάρει και άλλες μορφές όπως η οργάνωση carpooling με μοίρασμα εξόδων βενζίνης ή των διοδίων.
Υ.Γ. 2 Χαίρομαι που ακόμα και αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς οι Έλληνες σκεφτόμαστε τον διπλανό μας. Μια εκστρατεία για  συγκέντρωση τροφίμων που οργανώνει εδώ και λίγες μέρες η Εκκλησία μαζί με έναν τηλεοπτικό σταθμό - χωρίς ιδιαίτερη διαφήμιση-  μαζεύει από προσφορές κόσμου 60 ΤΟΝΟΥΣ τρόφιμα την ΗΜΕΡΑ!!!!   

#LEONARDO-SWORDFISH#

H ιδέα σου θα γίνει υλοποιησημη....
και σύντομα τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί
το πολυπόθητο Bazaar .. ;)

salonikios

Με το καλο κυριοι! Συμφωνω και επαυξανω με την προταση αυτη. Κανοντας εναν ανθρωπο χαρουμενο απο το τιποτα ουσιαστικα προσφερουμε διπλα στον εαυτο μας και σε αυτο που αγαπαμε. Το AIRSOFT!!!...

salamine153

Πολυ καλη η ιδεα, ειδικα οσον αφορα την οργανωση ;)
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

#LEONARDO-SWORDFISH#

alektor

Καλησπέρα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία αυτή.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Θέλω να στείλω και γω κανα δυο πραματάκια από Βόρεια Ελλάδα. Θα υπάρχει κάποιος υπεύθηνος να τα παραλάβει? Φυσικά τα έξοδα αποστολής δικά μου.

Καλή επιτυχία.

#LEONARDO-SWORDFISH#

Παράθεση από: alektor στις  27 Δεκ 2011, 15:36:56 ΜΜ
Καλησπέρα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία αυτή.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Θέλω να στείλω και γω κανα δυο πραματάκια από Βόρεια Ελλάδα. Θα υπάρχει κάποιος υπεύθηνος να τα παραλάβει? Φυσικά τα έξοδα αποστολής δικά μου.

Καλή επιτυχία.

To καλύτερο θα ήταν να παρευρεθείς και εσύ...
οταν ερθει η στιγμή μπορείς  να τα στείλεις σε μένα...

alektor

Ευχαρισστώ για την πρόσκληση.
Δυστηχως τα χιλιόμετρα και οι υποχρεωσεις είναι πολλές. :-[ κάνε ένα κόπο και στείλε μου με ένα pm καμιά διεύθυνση να στα στείλω.
ευχαριστώ.

batrax

:) Παντος το Bazaar ειναι πολη καλη ιδεα..... ΜΠΡΑΒΟ.......
-CERBERUS-

#LEONARDO-SWORDFISH#