Νεοι παικτες, διοργανωτες, κανονες, πεδια

Ξεκίνησε από jumbo, 18 Απρ 2011, 19:51:21 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jumbo

διαβαζοντας το λινκ με το χθεσινο παιχνιδι, διαπιστωσα οτι για ακομα μια φορα εγινε της εκδιδομενης το καγκελο, και οχι οτι ειμουν παρον αλλα εχω τυχει σε παιχνιδια στα οποια εχει γινει χαμος...
Ανοιγω αυτο το θεμα ωστε να δουμε,
- πως μπορουμε να μεταδωσουμε στα καινουργια παιδια τους κανονες ασφαλειας, οσο καλυτερα γινεται ωστε να γινουν δευτερη φυση τους.
- οσα παιδια θελουν να διοργανονουν παιχνιδια να εχουν υποχρεωτικα πλεον μετρητες.
- ευλαβικη αναφορα στους κανονες ασφαλειας πριν απο καθε παιχνιδι.
- και τελος οτι κανενα πεδιο δεν χωραει ατελιωτο κοσμο, αρα πλεον κατα την γνωμη μου θα πρεπει τα παιχνιδια να κλεινουν με αριθμητικες συμμετοχες. ( π.χ το ελαιουργειο πανω απο 50 ατομα, και πολλα λεω μετατρεπεται σε σφαγειο και παυει να ειναι πεδιο)

περιμενω με χαρα της αποψης σας επι των ανωτερο θεματων.
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Prom81

Καλησπερα απο εμενα, τα κατωθι αποτελουν προσωπικες αποψεις και μονον.

Σε γενικες γραμμες, με βρισκουν συμφωνο 100% τα οσα αναφερονται παραπανω.
Επιπροσθετως:
1. Επειδη τα παιδια που παιζουν πρωτη φορα ειναι λογικο να μην κατεχουν απο εφαρμογη κανονων ασφαλειας, ιδανικο θα φανταζε να ειχαν την ευκαιρια να συμμετασχουν αρχικα σε ενα περιορισμενου αριθμου ατομων εισαγωγικο παιχνιδι. Αυτο θα βοηθουσε στα εξης: (α) προσεκτικο και χαλαρο παιχνιδι οπου επισταμενα θα λυθουν αποριες και (β) λογω ανεσης καλυτερη αναφορα επι τη πραξει των περιπτωσεων εφαρμογης του καθε κανονισμου ξεχωριστα.
2. Νομιζω πως δεν χρειαζεται κατι παραπανω να αναπτυχθει επι τουτου, ειναι επιτακτικη η χρηση μετρητη (ισως και μετρητων) απο τους διοργανωτες. Επισης οι μη-μετρημενοι να μενουν εκτος.
3. Στο πρωτο μου παιχνιδι, εγινε εκτεταμενη αναφορα και παραδειγματα, μου αποτυπωθηκαν εκτοτε και το προτεινω ανεπιφυλακτα.
4. Περαν του Ελαιουργειου (που εχει αναγκαστικα σχετικα μικρες αποστασεις εμπλοκης), URBAN και WOODLAND πεδια εκτιμω πως "σηκωνουν" ελαστικοτητα, αλλα η προταση συγκεκριμενου αριθμου συμμετεχοντων, ειναι μια αλλη συζητηση. Ο αριθμος αυτος ομως, δεν παυει να βρισκεται στην διακριτικη ευχερεια του εκαστοτε διοργανωτη, (οπως και αντιστοιχα η επιλογη συμμετοχης του καθενος στο σεναριο του).

Συγχωρηστε μου το "σεντονι", και τονιζω οτι δεν εχω ως προθεση να ψεξω ουδ'ἐναν.

Iskios

Παράθεση από: jumbo στις  18 Απρ 2011, 19:51:21 ΜΜ
- και τελος οτι κανενα πεδιο δεν χωραει ατελιωτο κοσμο.

Μια λύση (που εμείς την εφαρμόζουμε εν μέρει λόγω των βαρδιών μας) είναι ότι πάμε στο πεδίο στις 07.30 και αποχωρούμε στις 11.00-12.00. Κάτω από αυτό το πρίσμα κ εν όψει καλοκαιρινής περιόδου αυτό λύνεται με 2 παιχνίδια διάρκειας 3h > 08:00 - 11:00 / 12:00 - 15:00

Το γενικό που έχω παρατηρήσει εγώ όσο αφορά τα κακώς κείμενα των τελευταίων public παιχνιδιών και από ότι φαίνεται επαναλαμβάνονται είναι:

• Μη κατανόηση του "μπαμ"
  • Headshots/τυφλές βολές λόγω πανικού, σε πολλές περιπτώσεις ριπές/HIGHLANDERS (λίγοι αλλά ικανοί να σου χαλάσουν την μέρα)
  • Μη αλλαγής θέσης "καμπέρωμα" σε URBAN παιχνίδια, με συνέπεια την ανταλλαγή bbs από παράθυρο σε παράθυρο... όπως λέμε πόρτα πόρτα

ΛΥΣΕΙΣ:

• ΜΠΑΜ > Επίσημα έχει καταργηθεί, άρα να μην χρησιμοποιείται. Αντί αυτού ΜΟΝΗ Βολή στο κάτω μέρος του κορμού
  • Ηeadshots + Headshots με ριπή / HIGHLANDERS > Σύσταση δημόσια στο τέλος του παιχνιδιού, στην δεύτερη φορά "ban" από τον διοργανωτή που θα βλέπει συμμετοχή του εν λόγω ατόμου ή μη συμμετοχή των υπολοίπων στο εν λόγω παιχνίδι (κάτι που εμείς το κάνουμε οφείλω να ομολογήσω :P )
  • Καμπέρωμα και φλάπα φλούπα > Εκεί δεν υπάρχει λύση, κάνουμε κάτι άλλο, πάμε να τους ξετρυπώσουμε :)

@ Prom

Η ελαστικότητα για να υπάρξει θα πρέπει να λυθεί πρώτα το πρόβλημα με τα headshots (και οι ριπές), αλλιώς καμία ελαστικότητα δεν είναι εφικτή.

sticker

Συμφωνω με τα παραπανω.Πυστευω οτι τα λογια απο την πραξη διαφερουν πολυ και γιαυτο ολα θελουν τον χρονο τους (πειρα) Καλο ειναι να λεγονται καθε φορα και ας μας τρωνε χρονο απο το παιχνιδι μας οι κανονες ασφαλειας αφου σχεδον παντα υπαρχουν καινουργοι παιχτες. Και να τους δειχνουν και τα πεδια μια βολτα αυτο βοηθαει πολυ.Μετα απο 2 χρονια που ασχολουμαι με το airsoft βλεπω μια εξελιξη σε ολα αυτα και καποιες ομαδες παλιες τα τηρουν ολα αυτα που λεμε. Οποτε τα ποιο παλια ατομα με την μεγαλυτερη πειρα να δεινουν το καλο παραδειγμα και υπαρχουν πολλα παραδειγματα που ξερω και μπραβω τους και ας στραβωσουν και κανα δυο αν το οπλο που θα φερει δεν θα παιξει αφου ειναι παραπανω fps και ειναι στο χερι του διωργανωτη αφου πριν εχει πει ποσα θα ειναι τα fps στο σεναριο του.ΣΕΒΑΣΜΟΣ
Τωρα για τα πεδια που λεμε στην Ελευσινα μπορουν και 100 ατομα να συμμετασχουν .
Στην Μαλακασα 60 - 70 μαζι με δασος οχι μονο κτιρια
Στο ελαιουργιο πανω απο 30 ατομα δεν γινετε καλο παιχνιδι αλλα και αυτο ειναι σχετικο αναλογα το σεναριο.
φιλικα sticker

jumbo

φιλε sticker  και η ελευσινα με 100 ατομα επισφαλης ειναι..
πιστευω οτι στα ογδοντα ατομα ειναι καλα.

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Tsitouras

Καλησπερα  :) ωσαν σχετικα ασχετος με το ολο θεμα , μου ηρθαν καποιες απορειας , αλλα και ιδεες ν δουμε μπας και γινει τιποτα ... Παντα φιλικα
1) Εαν καποιος που εχει την εμπηρεια αλλα και την διαθεση να φτιαξει καποια stats σχετικα με τα πεδια , οστε να ξερουν ολοι το ποσους παικτες σηκωνει το καθε πεδιο , τα χαρακτηριστικα του , καποια επικυνδηνα σημεια που καλυτερα να αποφευγονται εαν υπαρχουν και αλλες πληροφωριες τετοιου τυπου.
2) Να υπαρχουν παντα μετρητες , τουλαχιστον ενας ωστε να μην γινονται διαφορες μ@λ@κιες , με αποτελεσμα ατυχηματα , οπως το παλικαρι με το αεροβολο που βγαζει 440 fps εαν καταλαθως το φερνε σε κανα παιχνιδι , θα θεριζε ... (χωρις να θελω να πω τιποτα , απλα το χρησιμοποιω ως παραδειγμα)
3) οσο να νε το "μπαμ" εχει καποιες δυσκολιες στην εφαρμογη του , οπως η περιπτωση πολων αντιπαλων σε ενα μικρο δωματιο ... απ' οτι εχω καταλαβει η λυση ειναι να αρχισει το παιδι να αλλαλαζει ¨ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ " και να γινετε της τρελης , οποτε η λυση με την μονη βολη απο το παλικαρι παραπανω ακουγετε πολυ καλη  :) επεισης η πλειοψηφεια τον παικτων φοραει γυλεκο μαχης , οποτε απο οσο κοντα και να του ερθει το μπιλακι δεν θα πονεσει που.
3) για τα headshot δεν εχω καταλαβει ... απαγορευονται ? ... κι εαν ειναι η μονη επιλογη ? εαν ο αλλος ειναι χωμενος σε μια τρυπα και ξεπροβαλει μονο το κεφαλι ? .... επεισης , πολυς κοσμος φοραει κρανος ... μιπως θα ηταν καλυτερο να το φοραμε ολοι ? ... αφου οσο να νε μονο καλο θα κανει ....

επαναλαμβνω , πως απλα λεω ιδεες που ισως να βοηθουσαν ...
Φιλικα
Γιωργος
Umbrella Trashsweepers

jumbo

ε ρε ταξιαρχος θα γινω με αυτο το νημα  ;D

λοιπον φιλε Γιωργο
το μπαμ ειναι ενα , δεν υπαρχει ριπη απο μπαμ.
και εξηγω... ας υποθεσουμε οτι κινουμε με εναν συμπαιχτη μου σε ενα διαδρομο, και εσυ βρισκεσε σε μια καλη θεση, θα βγαλεις ναι μεν εμενα με μπαμ αλλα ο επομενος που ακολουθει θα βγαλει εσενα εκτος παιχνιδιου. Αυτο ειναι ενα παραδειγμα του μπαμ.
τα χτυπηματα στο κεφαλι δεν απαγορευονται, αλλα ειναι καλο να αποφευγονται οταν εχει καποιος επαφη με ολο τον κορμο του αντιπαλου του. Καλητερα να χασεις καποιος ενα kil παρα να χασει ο αλλος τα δοντια του ή στην χειροτερη των περιπτωσεων το ματι του.
οσον αναφορα το γιλεκο, πιστεψε με οτι αν την φας απο κοντα θα την ακουσεις , οποτε καλητερα να κατανοησεις και να χρησιμοποιεις το μπαμ.

ελπιζω να βοηθησα στις οποιες αποριες σου.

Tsitouras

βοηθησες αρκετα , απλα με το μπαμ εχω μπερδευτει λιγο , αλλα σιγα σιγα θα κατλβω  :) ευχαριστω
Umbrella Trashsweepers

sticker

οταν βγαζει κεφαλη μονο και ριχνει θα την φαει στο κεφαλι και μου εχει τυχει και εμενα αλαα εγω παιζω παντα με γυαλια και συρματινη μασκα και μαντηλη στο προσωπο και οχι σαν μερικα ατομα που βλεπω μονο με γυαλακια γιατι δεν ειναι ομορφος οταν παιζει, μην ξεχναμε οτι ειναι extreme sports και καθε τετοιο σπορ εχει κανονες και πρεπει να τους τυρουν ολοι, συγουρα θελω να παω σπιτι μου μια χαρα χωρις κανενα σιμαδι αλλα και να μην χτυπησω και κανα φιλο. Κριμα ειναι αλλα.... θα φωναζουμε για καιρο γιατι εχουν ερθει πολλα ατομα καινουργια και επειδη δεν εχουν μπει σε ομαδες ,για να τα μαθουν πιο γρηγορα καποια πραγματα θα ειναι λιγο δυσκολο

Iskios

Το ΜΠΑΜ υφίσταται όταν δεν μας έχει αντιληφθεί ο αντίπαλος. Με λίγα λόγια όταν είναι ΠΛΑΤΗ σε εμάς !

jumbo

Παράθεση από: Iskios στις  18 Απρ 2011, 21:56:56 ΜΜ
Το ΜΠΑΜ υφίσταται όταν δεν μας έχει αντιληφθεί ο αντίπαλος. Με λίγα λόγια όταν είναι ΠΛΑΤΗ σε εμάς !

σωστος... βεβαια υπαρχουν και αλλες εφαρμογες του μπαμ και παει αναλογα με το πεδιο και το παιχνιδι...
πχ αλλιως μπορει να γινει ενα μπαμ στην ελευσινα, αλλιως στην μαλακασα και αλλιως στο ελαιουργιο...

Prom81

@Iskios:

Αναφερομουν αποκλειστικα στον αριθμο ατομων/συμμετεχοντων,σε καμμια περιπτωση ελαστικοτητα στην ασφαλη διεξαγωγη σεναριου. Δεν το διατυπωσα ευκρινως ομολογω.  ;)

agent 47

Παράθεση από: sticker στις  18 Απρ 2011, 21:56:40 ΜΜ
οταν βγαζει κεφαλη μονο και ριχνει θα την φαει στο κεφαλι και μου εχει τυχει και εμενα αλαα εγω παιζω παντα με γυαλια και συρματινη μασκα και μαντηλη στο προσωπο και οχι σαν μερικα ατομα που βλεπω μονο με γυαλακια γιατι δεν ειναι ομορφος οταν παιζει, μην ξεχναμε οτι ειναι extreme sports και καθε τετοιο σπορ εχει κανονες και πρεπει να τους τυρουν ολοι, συγουρα θελω να παω σπιτι μου μια χαρα χωρις κανενα σιμαδι αλλα και να μην χτυπησω και κανα φιλο. Κριμα ειναι αλλα.... θα φωναζουμε για καιρο γιατι εχουν ερθει πολλα ατομα καινουργια και επειδη δεν εχουν μπει σε ομαδες ,για να τα μαθουν πιο γρηγορα καποια πραγματα θα ειναι λιγο δυσκολο

Το ότι ο άλλος δεν φοράει επιπλέον προστασία έιναι γιατί δεν τον βολεύει;;;;;
Μήπως επειδή δεν τον διευκολύνει κατα την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά αντίθετα δυσχεραίνει τις προσπάθιες του;;;
Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που δεν φοράνε την επιπλέον προστασία είτε αυτή λέγεται συρμάτινη μάσκα είτε μαντήλι γύρω από το λαιμό.
Δεν το κάνω για να ποζεριάζω αλλά γιατί δεν μπορώ να παίξω αλλιώς.
Αν όμως την φάω στο πρόσωπο (αν φένεται μόνο αυτό - πράγμα που παρατηρήται στο ελαιουργείο και σε κάθε cqb πεδία)  δεν θα βγώ να φωνάζω μετά γιατί με χτύπησε ο τάδε ή ο δίνα στην μάπα και μου έκανε σημάδι.......
Ας φόραγα επιπλέον προστασία......
Αλλά το να έχω όλο τον κορμό μου να φένεται και να την τρώω στην μούρη είναι κάτι το ανεπίτρεπτο.
Δεν το λεω για το σημάδι που μπορεί να αποκτήσω στην μούρη μου αλλά για την ευχέρεια του αντιπάλου μου να βαρέσει στο υπόλοιπο σώμα και παρά αυτήν την ευχέρεια να μου την καθήσει στην μάπα.
Αυτή την άποψη την έχω υποστηρίξει και σε παλαιότερο θέμα που είχε γίνει αμιγώς για την προστασία στα παιχνίδια......
if you can't beat them
DIE TRYING!!!!

Rebels Airsoft Team

sticker

συμφωνω agent47 οταν εχει την δυνατοτητα να ριξει αλλου εκτος κεφαλη συμφωνω +1000000000000000000000000000000000000000000000 να ριξει στο σωμα ...ειναι απαραδεκτο,μου ετυχε σε παιχνιδι να την φαω στο γιλεκο στο 1 μετρο απο πισω και ηταν και αυτο φαουλ και ηταν και παλιος παιχτης, τι να πεις τωρα με εκνευρισε παρα πολυ και μου ειπε οτι ηταν σωστος, θα τρελαθουμε εδω περα , τελος παντων για το μονο που ειχε δικιο ηταν οτι εκει που ηθελε εριξε αν ηταν νεος παιχτης μπορει να την ειχα φαει στο κεφαλη δεν ξερω, ας χαλαρωσουν μερικη γιατι μην ξεχναμε ειναι ενα παιχνιδι καιθελουμε να περναμε καλα

tristan

να διοργανοθουνε καπια παιχνιδια με δυο χρονικες περιοδους ασ πουμε 8:00 με 12:00 με παλεους παιχτες και 12:00 με 15:00 με νεους ωμος με τους παλεους κριτες να τους πριζουμε με τους κανονες 1 2 3 θα τους χονεψουν που θα παει ;D ;D ;D :o :o : :o

ολα τα οπλα να μετριουντε και να μαρκαροντε και οπλα με παραπανω fps  οχι πανω απο 360 με χοριστο μαρκαρισμα να ξεχοριζουν και ειδικους κανονεσ εμπλοκις  αυτο βεβεα στην εκερια καθε διοργανοτι  :D :D

chrisdeggestin

Καλημερα σε ολους!!!!!!!
Χαιρομαι πραγματικα οταν βλεπω φιλους μου συνχομπιστες να παραθετουν τις αποψεις τους για ενα τοσο σοβαρο θεμα.Αρχικα θα ηθελα να πω ενα μεγαλο μπραβο στον φιλο μας  Jumbo για το θεμα που παρουσιασε και το οποιο απασχολει πολλους .
Διαβασα με μεγαλη προσοχη οσα εχετε πει και μαλιστα με τα περισσοτερα με βρισκετε απολυτα συμφωνω και ειναι θεματα τα οποια αντιμετωπιζουμε ολο πιο συχνα στα πεδια .Το θεμα ομως εινα οχι μονο να δηλωνουμε οτι καποιοι οροι ,κανονες μας βρισκουνε συμφωνους αλλα να προσπαθησουμε να τους θεσπισουμε σαν κοινοτητα και να τους μεταφερουμε με υπευθυνοτητα στους νεους παικτες.
Οπως λοιπον ΚΑΝΕΝΑΣ παικτης δεν παιρνει μερος σε σεναριο αν δεν φοραει γυαλια ετσι ΚΑΝΕΝΑΣ παικτης δεν πρεπει να παιρνει μερος αν το οπλο του ειναι εκτος οριων.Θεωρω ακρως ΕΛΛΗΝΙΚΟ το γεγονος οτι ενας διοργανωτης λεει οχι σε καποιον που δεν φοραει γυαλια ,γιατι μπορει να τραυματιστει σοβαρα αλλα λεει ναι σε καποιον που το οπλο του μπορει να τραυματισει.
Νομιζω λοιπον οτι ηρθε η ωρα ολοι εμεις που αγαπαμε αυτο το χομπι να βρεθουμε να συζητησουμε αυτα τα θεματα να τα αποφασισουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ να αφησουμε εγωισμους και προσωπικες φιλοδοξιες και επιτελους να θεσπισουμε κανονες τους οποιους θα απαιτουμε να τηρουντε απο τον καθενα.Δεν αρκει μονο να συμφωνουμε ο Iskios o sticker kai o Jumpo και ο καθενας απο εμας ,θα πρεπει πλεον τα θεματα ασφαλειας και διεξαγωγης ενος σεναριου να θεωρουντε ΔΕΔΟΜΕΝΑ .
Κατηγορουμε τους νεους παικτες για τα λαθη τους ,μηπως φταιμε και εμεις ?ασχοληθηκαμε να τους μεταφερουμε τους κανονες και βασικες αρχες του χομπι?δεν νομιζω και μην απορρειτε για πολλα και μερικες φορες τραγικα που γινοντε στα σεναρια ,η παρεα μας εχει μεγαλωσει πολυ και βεβαια αυτο ειναι καλο ,αλλα πρεπει να προστατεψουμε τους νεους παικτες αν θελουμε να προστατεψουμε εμας και το χομπι μας.Εδω φτασαμε στο σημειο να σηκωνοντε μεσα απο τα forum σεναρια στα οποια ολοι γνωριζαν οτι μπορουν να συμμετεχουν με οσα fps θελουν και μαλιστα οι συμμετοχες σας ενημερωνω ηταν αρκετες.Αν λοιπον σε αυτο το σεναριο καποιος συνχομπιστης μας χτυπουσε σοβαρα τι θα γινοταν?θα σας απαντησω αμεσως θα ειχε πολυ ασχημο αντικτυπο στο χωρο μας ,θα αποτρεπε πολλους απο το να ασχοληθουν ενω πολλοι που εχουν και οικογενεις θα ελεγαν μαγκες σταματαω εχω και παιδια απο πισω.
Προτινω λοιπον την δημιοργια μιας επιτροπης με αντιπροσωπους  απο τις ομαδες ,η οποια θα κανει το εξης.Οταν ο Χ θα θελει να διοργανωσει ενα σεναριο θα παραθετει το σεναριο ,τις συμμετοχες καθως και τους κανονες συμμετοχης και θα δηλωνει στην επιτροπη οτι το παιχνιδι θα διεξαχθει συμφωνα με τους κανονισμους που εχουν θεσπιθει απο ολους .Η επιροπη με την συνεχεια της οταν το σεναριο θα αναρτηθει στα foroum θα ειναι η πρωτη που θα ποσταρει με μια υπογραφη που θα ειναι συγκεκριμενη και θα ενημερωνοι τους συμμετεχοντες οτι το συγκεκριμενο σεναριο θα διεξαχθει μ τους κανονισμους και τα μετρα ασφαλειας που ειναι ταυτοσιμα με το χομπι μας .Κατα την διεξαγωγη του σεναριου θα υπαρχουν αρκετοι απο την επιτροπη οι οποιοι θα ελεγξουν αν ολα εγιναν καλα και στο τελος θα ποσταρουν τα σχολια τους μετα την ληξη του σεναριου.
Θελω να δω λοιπον ποιοι μετα απο αυτο θα κανουν του κεφαλιου τους και ποιοι θα δηλωνουν  συμμετοχη σε σεναρια που δεν θα εχουν την σφραγιδα της επιτροπης  ;) ;) ;)

Παντα φιλικα Χρηστος

Horus

φιλε μου Chris, εχω καποιες αμφιβολιες στο κατα ποσο θα "αναγνωριστει" η εγγυροτητα μιας τετοιας επιτροπης.  ;)

επιπλεον μπορει η ομαδα που σηκωνει το παιχνιδι να τα αναγραψει ολα σωστα στο αρχικο ποστ και να παρει ας πουμε την "εγκριση", αλλα τι γινεται με την εκτελεση?? εκει νομιζω οτι κολαει το θεμα..

εχω παρατηρησει παιχτες να μιλανε μεταξυ τους οταν ανακοινωνονται οι κανονες ασφαλειας και το σεναριο. (ελλειψη σεβασμου στο διοργανωτη και επικινδυνο)

εχω δει παιχτες να φτανουν στο πεδιο μιση ωρα απο την ωρα εναρξης. (επισης ελλειψη σεβασμου στο διοργανωτη και στους συμμετεχοντες και υπο προυποθεσεις επικινδυνο)

εχω δει παιχτες να βγαζουν γυαλια στο safe house.. (απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ)

εχω ακουσει απαντησεις στην ερωτηση: "δεν ειπαμε μονο semi;"
"μα και οι αλλοι ριχνουν full auto"...  (μεγιστη καφριλα..)

τι να σου κανει η επιτροπη και η σφραγιδα για ολα αυτα?? αυτα μπορει και πρεπει να τα χειρηστει μονο ο διοργανωτης του εκαστοτε παιχνιδιου.

οπλα πανω απο το οριο των 328 fps:

προσωπικα θεωρω το να φερνει καποιος οπλο που ξερει οτι ειναι εκτως οριων σε παιχνιδι που υποτιθεται οτι συντάσσεται με τις αποφασεις των captain's meetings (αρα και του ανωτατου οριου των 328 fps) τουλαχιστον ασεβεια προς την συντριπτικη πλειοψηφια των συνχομπιστων μας, που αφιερωσαν χρονο και χρημα για να διορθωσουν τα οπλα τους για την δικη μας ασφαλεια!  υποβαθμιζουμε τα οπλα μας για να μην τσακισουμε τους φιλους μας..

και εδω τη λυση πρεπει να την δινει ο διοργανωτης. αλλιως τι να τα κανουμε τα ορια αν δεν τα τηρουμε??
enemies..we need more enemies!!

MAKISL

Λοιπον.... απο που να το ξεκινησουμε?
καταρχας ο φιλος τζαμπο εχει δικιο σε αυτα που λεει, και πολλες φορες εχει πει σωστα πραγματα... Αλλα το οτι εγινε της κακομοιρας, δεν οφειλετε μονο στην τηρηση ή μη των  κανονων....
ισως να βγαινω εκτος θεματος ελαφρως, αλλα βλεπω οτι ο Σταυρος δεν αναφερθηκε στο ολο θεμα και αν δεν μιλησει κανεις ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα ξαναγινει. Και προσωπικα πιστευω οτι αυτα που λεω δεν εχουν να κανουν  με τους κανονες ακριβως αλλα σιγουρα με το πνευμα και "το σαβουαρ βιβρ"  :P του αθληματος...
Αυτο το παιχνιδι ηταν στραβο απο την αρχη..... και δεν νομιζω να μην το καταλαβε κανεις... καταρχας το παιχνιδι , με ΟΠΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ και νατανε ακομα και το πιο απλο ανεβηκε απο τον σταυρο.... παρολα αυτα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ εμφανιστηκαν ομαδες και  παικτες  στο πεδιο, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΑΡΞΗΣ.... Ως εδω καλα, δεν υπαρχει προβλημα, δεν υπαρχει καμμια υποχρεωση να δηλωσει κανεις συμμετοχη...και δεν δημιουργειτε κανενα προβλημα ( εκτος του προβληματος των πολλων ατομων που εγω πιστευω οτι ακομα και αυτο -αν και ο τζαμπο εχει δικιο στο οτι δεν ειναι δυνατον να χωρεσουν ΟΛΟΙ σε ενα πεδιο ειδικα αυτο του ελαιουργιου - λυνετε...)... ολοι αυτοι λοιπον αρχισαν να παιζουν πριν την ωρα εναρξης.... Εγω  που εφτασα ακριβως την ωρα εναρξης ηδη γινοτανε παιχνιδι.... αλλα και μετα στις 11:30 που ηταν η ωρα εναρξης και μαζευτηκε κοσμος, γινοτανε ενας χαμος , μια χαβρα περιεργη, κανεις δεν ακουγε κανενα δοθηκανε 5 υποτυπωδεις οδηγιες σεναριου, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ (ο οποιος δεν ρωτηθηκε για τιποτα), και ξεκινησε ενα παιχνιδι τρεις λαλουν και δυο χωρευουν...
με ταμπουρωμενους και απο τις δυο μεριες και να γινεται οτι ναναι... ναι στο full auto οχι στο full auto, ναι παιζει το εξω, οχι δεν παιζει το εξω... με αποτελεσμα φυσικα να αρχισουν σιγα σιγα νατην κανουνε ενας ενας ολοι, γιατι παιχνιδι δεν γινοτανε της προκοπης....
και φυσικα μετα στο τελος παλι γινοτανε ενα αλλαλουμ...
δοκιμαστιεκς βολες στον πισω χωρο και οπου ναναι ακομα και κοντα στα αυοκινητα, με απιθανους εξοστρακισμους ,και παρατηρησεις απο τον ενα στον αλλο για πραγματα που ολοι κανανε... (ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΕΡΙΞΑ ΜΕΡΙΚΕς δοκιμαστικες ενω δεν επρεπε, και γιαυοτ ζηταω εστω και εκτων υστερων συγνωμη)
στη διαρκεια του παιχνιδιου δε , το ποσες φορες ακουσα το τρομερο "ρε αυτοι βαρανε ριπες ενω ειπαμε οχι .... ε βαρα τους και συ ρε φιλε..." δεν λεγεται....

Κατα συνεπεια και θελω να το τονισω αυτο, δεν φτανει το να αναφερουμε τι πρεπει να γινει με τους νεους δεν φταινε μονο οι νεοι για οτι γινεται... πολλες φορες ειναι και πιο προσεκτικοι απο τους παλιοτερους.... το προβλημα δεν ειναι μονο οι κανονες ασφαλειας...
ειναι η γενικοτερη οργανωση του σπορ...
Αυτο παντως δεν το χα ξαναδει ειναι η αληθεια.......

σε πολλα απο αυτα που ειπε ο horus εχει δικιο....

και τι θελω να πω με ολο αυτο? οτι υπαρχουν πραγματα που αναφερθηκαν σε αυτο το ννημα , και ειναι πολυ σωστα ... ΑΛΛΆ για τον  ενα η τον αλλο λογο ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ειτε  γιατι δεν μποουν να γινουν , ειτε γιατι δεν τα αφηνουμε να γινουν , κυριως λογω του ελληνικου σπορ, της αδιαφοριας μας.... Εχουμε γινει πολυ καναπεδατοι τα τελευταια χρονια η αληθεια ειναι... και πολυ σταρχιδιστες για οποιον κανονα πρεπει να εφαρμοσουμε και εμπεριεχει το ξεβολεμα μας εστω και λιγο.... (εννοειται πως βαζω και τον εαυτο μου μεσα σε ολο αυτο)

το θεμα των fps τωρα eχει τεθει απο πολους πολλες φορες και ολοι μας εχουμε τις αποψεις μας... Η δικη μου πανω σε αυτο ειναι οτι το οριο του fps τιθεται απο τον εκαστοτε διοργανωτη... και φυσικα ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ... Και φυσικα ολα αυτα μεσα σε καποιο πλαισο....  ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ πρεπει να υπαρχουν καποια πλαισια, δεν μπορει να παιξει κανεις με 850 φπσ, αλλα το να γινονται μερικα χαλαρωματα , οπως πχ το αν βρεθει ενα οπλο αντι για 345 στα 360 , δεδομενου κιολας οτι ολοι ξερουμε οτι ολοι οι μετρητεες δεν μετρανε το ιδιο, και φυσικα αναλογα το χωρο.... στη μαλακασα που ειναι woodland , δεν ειναι το ιδιο πεδιο οπως πχ το ελαιουργειο...

Ενα αλλο θεμα ειναι το θεμα των σεναριων.... δεν ταιριαζουν ολα τα σεναρια ουτε ολοι οι κανονες αυτων σε ολα τα πεδια....
Δεν εναι δυνατον να γινει παιχνιδι πχ στα μεγαρα με τα οπλα στη ριπη και τους παικτες καμπερωμενους και αντε να βρειτε την ακρη , ειδικα αν ειναι πολλα τα ατομα... (για να μην αναφερω το ποσο επικινδυνο πεδιο ειναιαυτο των μεγαρων... γυαλι , λαδια τρυπες , ετοιμοροπα κτισματα.... χαμος)
κατα συνεπεια θα πρεπει οταν σηκωνεται ενα σεναριο να εχει πεσει και λιγη σκεψη.... Για φανταστειτε να σηκωνοτανε ενα σεναριο οπως το οχι με εδρα το ελαιουργιο...... της π..νας θα γινοτανε... σιγουα θα υπηρχανε θυματα/.... ή φανταστειτε νασηκωνοτανε ενα σεναριο που ειχε οριο τα 15 20 ατομα με εδρα την ελευσινα , αντε να βρει ο ενας τον αλλο...

δεν ξερω μπορει να ειμαι και λαθος σε αυτα που λεω αλλα ετσι καπως το σκεφτομαι εγω, γιατι θελω να πηγαινω σε παιχνιδια και οσο το δυνατον να φευγουμε ολοι οσο το δυνατον   ευχαριστημενοι και να γυρναμε σπιτια μας χαλαροι και οχι με νευρα και τσιτωμενοι....
A.K.A.  ΑΝΩΔΥΝΟΣ

tristan

φιλε Horus το 328 φπς ειναι πολυ σωστο τη κανουμε με τους μετριτες που σε καπια σεναρια τα οπλα μετριουντε μεσα στο 328 +4% και σε καπια οχι ??? ???

Σαφος ειμαι πιο λυγω καιρω στο χομπι  και εχω ακουσι πολες φορες για τους  CAPTAINS MEETINGS  γνωμιμου ειναι οτι πρεπι να ξανα σηκετροθουνε και να δουνε τα νεα δεδομενα στο χομπι και την θεσπισι νεον κανονοων η αλλαγι των υπαρχων  και να τιρουντε απο την  κοινοτιτα του AIRSOFT

Dusty

καλησπερα σας διαβαζωντας την συζητηση που χει ξεκινησει με αφορμη το παιχνιδι της κυριακης εχω καποιες αποριες καταρχην να διευκρινησω οτι ειμαι νεος μεσα στην βδομαδα θα εχω και τον εξοπλισμο οποτε δεν εχω παιξει καποιο παιχνιδι ακομα παρ ολα αυτα ενω αρχικα νομιζα οτι το βασικο μεσο προστασιας ειναι οι μασκες και καποιο μαντιλι η κατι αντισοιχο για τον λαιμο και αυτο γιατι ειχα καταλαβει οτι οι βολες στο κεφαλι απαφορευονται αλλα απ οτι καταλαβαινω βολες γινονται οποτε θα χρειαστει να συμπεριλαβω κ ενα κρανος στον εξοπλισμο?? επιπλεον τα γιλεκα μαχης ειναι και αυτα απαροιτητα? και κατι τελευταιο υπαρχει καποιο οριο αποστασης κατω απο το οποιο δεν πρεπει να ριξεις στον αλλον??