γνωμες για το m249 para της Α&Κ

Ξεκίνησε από wrangler, 01 Απρ 2011, 11:21:16 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

wrangler

θα ηθελα να ρωτησω τους κατοχους του εν λογω AEG  σχετικα με την εμπειρια που ειχαν και
εχουν ...
τι πρεπει να αλλαχτει σε αυτο ....
τι πρεπει να προσεχτει κλπ.....
το aeg θα ερθει την επομενη εβδομαδα... 8)
ευχαριστω εκ των προτερων!
ΛΟΓΧΗ
                                      Hellenic Milsim Squad

Gunner

wrangler

ΛΟΓΧΗ
                                      Hellenic Milsim Squad

G.P.S.

@Papis
Συμπολεμιστη εξυπηρετησε τον κυριο ;D

Papis

Αν και βλέπω ότι σου έχει απαντήσει ο φίλος μου ο gunner θα σου πώ και εγώ τια λίγα που ξέρω για το όπλο,πρέπει να αλλάξεις λαστιχάκι hop up,θα πρέπει να προσέξεις τον διακοπτη της σκανδάλης γιατι κολλάει και θα σου δημιουργήσει προβλημα,πάντως σε γενικές γραμμές ειναι ένα όπλο value for money.

Gunner

Μήτσο don't worry, του έστειλα σεντόνι   ;D ;D ;D 8)
άντε να τα πούμε από κοντά και εμείς...καιρό έχουμε ;)

wrangler

σας ευχαριστω πολυ ρε παιδες ΟΛΟΥΣ !!!  :)

να ειστε καλα!  ;)
ΛΟΓΧΗ
                                      Hellenic Milsim Squad

dtz

καλημέρα σε όλους,

Gunner, υπάρχει περίπτωση να ανέβει εδώ το σεντόνι, ή τουλάχιστον να το στείλεις και σε
μένα ? Με ενδιαφέρει κι εμένα το συγκεκριμένο AEG, και είμαι ψιλοέτοιμος να προχωρήσω.

ευχαριστώ
don 't get mad, get even

alektor

Καλησπέρα κι από μένα. κι εγώ ενδιαφέρομαι για το θέμα μιας και απέκτησα προσφατα το συγκεκριμένο SAW. Μήπως μπορείται να με ενημερώσεται κι εμένα με ένα pm? Μου έχουν βγει τα μάτια στο internet να διαβάζω κριτικές, αλλαγες κ.ά. για το όπλο
ευχαριστώ πολύ.

Gunner

Παίδες καλημέρα,

Παρακάτω θα προσπαθήσω να δώσω μέρικεs πληροφορίες για το m249 σας της A&K, βάση της προσωπικής μου εμπειρίας και του ψαξίματος που έχω κάνει γενικότερα τους τελευταίους 4-5 μήνες που το έχω. το όπλο έχει ρίξει πλέον πάνω από( μαζί με το τελευταίο money drop  ;D ) 23000 bbs περίπου καθώς παίζω κάθε κυριακή ανελλιπώς η σε public, η πριβέ, η προπονήσεις με την ομάδα. Τα παραπάνω τα αναφέρω καθώς σίγουρα υπάρχουν παιδιά με το εν λόγω όπλο στην κατοχή τους περισσότερο καιρό από εμενα αλλα λόγω του ότι χρησιμοποιώ το όπλο auto και μονο όλους αυτούς τους μήνες πιστεύω ότι έχω σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη.

Το m249 της A&K κατά γενική ομολογία όλων των χρηστών του ανά τον κόσμο είναι value for money για οποιον θέλει να μπει στον κόσμο των SAW καθώς οι ανταγωνιστές του κοστίζουν τα υπερδιπλάσια χρήματα.

πάμε λοιπόν ena ένα τα κομμάτια όπως έκανα και στον φίλο wrangler.

Το kiριwς σώμα:
---------------------

Το όπλο είναι full metal εκτος από τον χειροφυλακτήρα και το κοντάκι(για την έκδοση MkII) τα οποια είναι πλαστικά και μεγάλης αντοχής θα έλεγα. Το Παρα έχει μεταλλικό κοντάκι  πτυσσόμενο. Το ευαίσθητο σημείο του είναι κυρίως το εμπρός σκοπευτικό και θέλει προσοχή καθώς είναι κολλημένο στην κάννη, αλλα then υπάρχει πρόβλημα αφού υπάρχει ανταλλακτικό στην Ελλάδα.
Γενικότερα το όπλο σου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για αρκετά ακριβότερο όπλο, κοινώς οι κινέζοι έχουν φτιάξει μια καλής ποιότητας ρεπλίκα.

Το gearbox:
---------------

Το gearbox του όπλου είναι Version2 που σημαίνει ότι ανταλλακτικά πουλάνε και στα περιπτερα. :). Μπορείτε να παίξετε για κάμποσο με το όπλο χωρίς να ανοιχτεί το gearbox όμως επειδή μιλάμε για made in China,  μπορεί από το εργοστάσιο να το έχουν πνίξει στο γράσο η να μην έχει καθόλου η το γράσο που έχουν βάλει να είναι να πατήσεις το καζανάκι και να φύγει, κοινώς ΣΚΑΤΑ.
Έτσι συνισταται ένα άνοιγμα για να γίνει και ένα shimming και να γρασαριστει σωστά και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Τα γρανάζια είναι μεταλλικά και γενικά υψηλής αντοχής οποτε και από εκεί έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Η μπαταρία &  φορτιστής:
-----------------------------

Το όπλο συνήθως έρχεται από τη μάνα του με μια 1200 9.6 Νmhι (no name) και φορτιστή ο οποιος είναι για τα ρέματα.
Παρα τα όσα ακούγονται ότι το όπλο θέλει τεράστιες μπαταρίες αλλιώς θα μείνεις στη μέση του παιχνιδιού, εγώ χρησιμοποιώ μια intellect 1600 9.6 Νimh η οποια έχει το capacity για περίπου 2500 bbs (υπεραρκετά για οποιοδήποτε παιχνίδι) και έχω και καβάντζα την μαμά 1200.
Το όπλο με μερικές μετατροπές που θα πούμε παρακάτω σηκώνει και  11.1 lipo χωρίς πρόβλημα με τρελα rate of fire αλλα εξαρτάται τι θέλει κανεις και πως το χρησιμοποιεί.
Την μπαταρία μαμά λοιπόν κρατήστε τη για ώρα ανάγκης και το φορτιστή πετάξτε τον.

Hop-Up:
----------

Εδώ είναι και το όλο θέμα, καθωs το όπλο από την μάνα του απλά δεν ανεβάζει hopup. Το μακαρονάκι που κατεβαίνει κάθετα και σπρώχνει το λάστιχο στην κάννη, πολύ απλά είναι κοντό και έτσι δεν φτάνει. μην ανησυχείτε όμως τα πράγματα είναι απλά καθώς το να το φτιάξουμε είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο καθένας.
Πρώτα απόλα βγάζουμε το oring που κρατάει τη ροδέλα του hopup στη θέση της. Προσοχή μην τραυματίσετε το oring. Μετά από αυτό η ροδέλα βγαίνει εύκολα τραβηχτή και αμέσως βλέπουμε αυτό που αποκαλώ ποιο πάνω μακαρονάκι. Δεν το πετάμε. Μετά παίρνουμε ένα BIC, βγάζουμε το σωληνάριο και κόβουμε από την πίσω μεριά ένα κομμάτι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Original μακαρονάκι με ένα ξυράφι. κατόπιν το τοποθετούμε στη θέση του και βάζουμε και τη ροδέλα. Τώρα πρέπει να δούμε αν μέσα στην κάννη δημιουργείται το καρούμπαλο στο λαστιχάκι του hopup. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να είναι μεγάλο το κομμάτι που κόψαμε γιατί θα σταματάει τα bbs αντί να τα περιστρέφει και θα έχουμε θέμα. Αφού τα κάνουμε όλα αυτά και έχουμε θετικό (στο μάτι) αποτέλεσμα, καλο είναι να αλλάξουμε και το λαστιχάκι του hopup μα κάποιο aftermarket ( οι επιλογές πολλές και από πολλές μάρκες). Όσο για την σκληρότητα, εγώ χρησιμοποιώ 70 deegrees ρaμπερ με αρκετά καλά αποτελέσματα.
Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω πάμε για δοκιμες και ανάλογα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία η απλά κάνουμε party που το πετύχαμε με την πρώτη. ;D

Κάννη:
---------

Το όπλο έρχεται από τη μάνα του με 6.08 κάννη οποτε ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του αλλάζει με κάννες ακριβειας η όχι. Προσωπικά έχω βάλει 510mm 6.04 (έχω το mkII) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος καθώς τα bbs πάνε τρένο.
το συγκεκριμένο όπλο αναφέρεται από πολλούς χρηστες σαν μια πρώτης τάξεως πλατφόρμα για DMR.  Και από προσωπική εμπειρία δεν θα έλεγα ότι έχουν άδικο. 8)
Περί ορέξεως Λοιπόν..........

Ελατήριο & FPS:
------------------

Και εδώ το όπλο σε βγάζει ασπροπρόσωπο για την επιλογή σου. Το M249 A&K έρχεται συνήθως στα 400 fps αλλα dont worry. Το ελατήριο αλλάζει σε 1-2 λεπτά χωρίς να ανοίγεις gearbox και λοιπά. Απλά ξεβιδώνεις τον πάνω pyro στο κοντάκι και τον βγάζεις. μετά ανοίγεις το κοντάκι προς τα κάτω. ανοίγεις το καπάκι του όπλου και θα δεις ότι στο πίσω μέρος του gearbox εξέχει κάτι. Το πατάς και αμέσως έχεις ελευθερώσει τον οδηγό ελατηρίου και mporeiς να βγάλεις και να βάλεις ότι ελατήριο θες. Προσοχή όταν πας να βάλεις το ελατήριο θέλει πάλι πάτημα.
Με λίγα λόγια μπορείς να αλλάξεις τα fps κατά βούληση ανάλογα με τα εκάστοτε όρια και τα μέρη που παίζεις.

Box mag:
------------

Γενικά καλή πατέντα μιας και έχει και το sound activated winding, το οποιο όμως μερικές φορες τρελαίνεται και κάνει winding οποτε του κα@#$%^&;ωσεί. Δεν θα πρότεινα να το γεμίσετε BBs ( ο κινέζος λέει ότι χωράει 2500) γιατί αν είναι πολλά τα bbs πέφτουν στο κάτω κομμάτι που είναι ο μηχανισμός και μπορεί να έχετε εμπλοκές. Γενικά με 1000 είσαστε μια χαρά και δεν βαραίνει και το όπλο. Πιστέψτε με έχει διαφορα. μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για 7kg όπλο μαζί με το box mag.
Καλο λοιπόν και το Box Mag απλά να τo έχετε συνεχεια σε πίεση πριν την εμπλοκή για να μην μείνετε με το m249 στο χέρι.

Triger switch:
-----------------

Εδώ έχουμε άλλη μια περίπτωση παρόμοια με το hopup. Δεν λέω ότι δεν μπορείτε να παίξετε κάνα 2 κυριακές πριν το αλλάξετε αλλα εγώ θα ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να κολλήσει ο διακόπτης της σκανδάλης και να πάρετε τa piston & cylinder & nozzle στο χέρι αν πανικοβληθείτε και δεν βγάλετε την μπαταρία. γιαυτο μετά από κάνα μηνα, απλά αγοράζουμε έναν της κλασικ army που κοστίζει 5.90 euro και τον αλλάζουμε.

Παρακάτω θα αναφέρω τι έχω αλλάξει εγώ στο όπλο χωρίς να σημαίνει ότι μερικά από αυτά είχαν κάποιο πρόβλημα, αλλα ούτε και ότι αυτά που έβαλα είναι και τα ποιο επώνυμα. Σίγουρα υπάρχουν και καλλίτερα κομμάτια, αλλα είπαμε. εξαρτάται τι θέλει ο καθένας, τι έχει διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και ποσα είναι διατεθειμένος να δώσει.

Κάννη SS 510mm 6.04
polycarbonate piston
aluminioum piston head
aluminioum cylinder head with bearing
triger switch
hopup 70 deegrees
gearbox shimming & correct greesing
railed kapaki gia skopeutika

Το κόστος για τα παραπάνω δεν ξεπερνάει τα 100-150 euro μαζί με εργατικά κτλ και σου κάνει το όπλο πραγματικά αλεξίσφαιρο. Όπως είπα και παραπάνω σηκώνει και Lipo 11.1 αλλα αυτή είναι άλλη κουβέντα. Είπαμε εξαρτάται τι θες. Προσωπικά έχω αλλα X άτομα να υποστηρίξω με το SAW μου και απαιτώ να έχω ένα consistent rof το οποιο μου το δίνει η 9.6 Νimh χωρίς να φοβάμαι ότι θα πάρω το gearbox στο χέρι. ;)

Ελπίζω όλα τα παραπάνω να βοη8ησουν οποιους έχουν το όπλο η θέλουν να το αποκτήσουν και συγχωρέστε με για οποια ορθογραφικά/ τυπογραφικά.

Κλείνοντας, θέλω να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ το φίλο UZI για τις συμβουλές του σχετικά με το M249 A&K  και να του ευχηθώ γρήγορα να είναι μαζί μας στα πeδia.

Gunner
Pilgrims

WhiskeyX-ray

Πολύ χρήσιμο post, ευχαριστούμε πολύ  :)

alektor

Τα σπασες κανονικά....
πέρα απο τις εσωτερικές αλλαγες που θέλω να κάνω στο όπλο μήπως ασχολήθηκε κανείς με καμιά αλλαγή στο στυλ του MK46?? Ελπίζω στο νέο e-shop που θα λειτουργήσει ελπίζουμε σύντομα να δούμε κανένα ris...

alektor

Παράθεση από: alektor στις  04 Απρ 2011, 15:01:58 ΜΜ
Τα σπασες κανονικά....
πέρα απο τις εσωτερικές αλλαγες που θέλω να κάνω στο όπλο μήπως ασχολήθηκε κανείς με καμιά αλλαγή στο στυλ του MK46?? Ελπίζω στο νέο e-shop που θα λειτουργήσει ελπίζουμε σύντομα να δούμε κανένα ris...
Με ένα γρηγορο ψάξημο στο you tube βρήκα αυτό το βιντεάκι: Modified Hop Up for A&K/Classic Army M249 or A&K M60
Φίλε gunner γι αυτή τη διόρθωση στο hop up δε κάνεις λόγο?

Gunner

Ακριβώς αυτό, απλά θα σου έλεγα να μην χρησιμοποιήσεις κατσαβιδάκι για να βγάλεις το oring, την έχω πατήσει και μετά πήρα ολόκληρο hopup. καλλίτερα πριν βγάλεις το σωληνάριο του BIC, τραβα το oring με τη mhth του BIC προς την πίσω μεριά.  ;) ;)
έτσι δεν θα το πληγώσεις ;D

επίσης, για εμενα ήταν πιο εύκολο να τοποθετήσω την κάννη με το hop up rubber μέσα στο hopup unit και μετά να τοποθετήσω το " μακαρονάκι" και στη συνεχεια να κλείσω το hop up. έτσι δεν έχεις το θέμα να μην σου πέσει το μακαρονάκι από την άλλη μεριά όπως δείχνει το video ;) ;D

alektor

Σ' ευχαριστώ πόλυ.
Το..χειρουργείο κανονίστηκε για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ελπίζω να τα καταφέρω και να μην έχουμε την....Εβδομάδα των Παθών ::)

dtz

φίλε Gunner, πολύ κατατοπιστικός, ευχαριστούμε πολύ  :)
με βλέπω και μένα να προχωράω  μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά ...  :-\
don 't get mad, get even

Gunner

Παράθεση από: dtz στις  04 Απρ 2011, 21:37:50 ΜΜ
φίλε Gunner, πολύ κατατοπιστικός, ευχαριστούμε πολύ  :)
με βλέπω και μένα να προχωράω  μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά ...  :-\

Τίποτα ρε σεις,
Για αυτό είμαστε όλοι εδώ. Για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.
θα τα πούμε στα πeδia ;)

dtz

το όπλο είναι αυτό που φαίνεται, σε κάποιες παλιότερες φωτό από Ελευσίνα,
που έχω στείλει στον ΠΑΥΛΟ (bill) ΜΕΛΑ ?
don 't get mad, get even

Gunner

Δεν ξέρω ποίες εννοείς, το όπλο πάντως είναι αυτό:

M249 SAW MkII ;D

http://thepilgrims.webs.com/apps/photos/photo?photoid=119485880

;)

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

o καθηγητης Gunner παρακαλειται να περασει στην ταξη για το μαθημα της πολυβολογιας!!! ;D ;D ;D
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...