airsoft goggles

Ξεκίνησε από lock, 31 Mar 2011, 15:12:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

lock

καλησπερα,μια απορια κ συγνωμη αν υπαρχει το αναλογο θρεντ κ μου ξεφυγε αλλα υπαρχει καποια συγκεκριμενη προδιαγραφη που πρεπει να πληρουν οι φακοι; ,γιατι ψαχνωντας εχω βρει απειρα ομορφα/ασχημα/σε διαφορα σχηματα αλλα δεν ξερω αν ειναι καταλληλα, με τιμες απο 12ευρω ως 70...

WhiskeyX-ray

Kαλησπέρα. Θεωρητικά τα γυαλιά πρέπει κατ'ελάχιστον να πληρούν τις προδιαγραφές ΑΝSI Z87.1-2003. Aπό εκεί και πέρα, αν πληρούν και τις στρατιωτικές προδιαγραφές MIL-PRF-31013 ή MIL-DTL-43511D τόσο το καλύτερο. Αυτό στη θεωρία...

Στην πράξη, η προδιαγραφή ΑΝSI Z87.1-2003 προστατεύει από πρόσκρουση ατσάλινης μπίλιας διαμέτρου 1/4 ίντσας με 150fps για τα γυαλιά και 250fps για τα goggles. Με τους σχετικούς υπολογισμούς, προκύπτει ότι η ενέργεια της εν λόγω μπίλιας (στην περίπτωση των γυαλιών) ειναι 1,04 Joule, πολύ κοντά δηλαδή στο όριο που ισχύει στην Αττική, και κάτω από το όριο για κάποιες άλλες περιοχές. Στην περίπτωση των goggles, η αντίστοιχη ενέργεια ειναι 2.89 Joule.

Tα νούμερα για τις στρατιωτικες προδιαγραφές είναι της τάξης των 4.4 Joule για την MIL-PRF-31013 και 10 Joule για την MIL-DTL-43511D.

Καταλήγοντας...εγώ προσωπικά, επειδή τα μάτια μου τα προσέχω σαν τα μάτια μου :P, θα έπαιρνα κάτι που να πληρεί κάποια από τις στρατιωτικές προδιαγραφές που προανέφερα. Με το ανάλογο κόστος βέβαια, αλλά το θέμα της ασφάλειας δεν προσφέρεται για εκπτώσεις...

lock

Παράθεση από: WhiskeyX-ray στις  31 Mar 2011, 15:42:38 ΜΜ
αλλά το θέμα της ασφάλειας δεν προσφέρεται για εκπτώσεις...
+1
δυστυχως σε οσα ιντερνομαγαζα εχω κοιταξει δεν γραφουν προδιαγραφες..
ας πουμε π.χ no1 στην λιστα μου ειναι αυτα,
-που ειναι κ το cammo που εχω στα υποψιν να χρησιμοποιω στο μελλον
http://www.vpcam.com/product/10357
-αυτα πληρουν τις ανωθεν προδιαγραφες
http://www.earinc.com/shop/product_info.php?products_id=218
-κ υστερα υπαρχουν κ αυτα που δειχνουν καλα,αλλα ειναι υπερβολικα φτηνα
http://airsoft-club.com/shop/tactical-gear/goggle-glasses/airsoft-x500-swat-tactical-goggle-glasses-gx2000-tan
τι εχετε να προτεινετε;...(οχι απαραιτητα αναμεσα στις παραπανω επιλογες,καθε γνωμη-link ευπροσδεκτο)

btw αυτα θα συνδυαστουν μ αυτο απαραιτητα
http://airsoft-club.com/shop/tactical-gear/head-gear/helmet/m88-pasgt-replica-helmet-tan
(σορυ αν φαινομαι γελοιος μ ολα αυτα,απλα λογο επαγγελματος δεν γινεται να 'ρχονται ασθενεις κ να ειμαι μπλαβε στην φατσα,την κατανοηση σας,και σορυ για τα 'σεντονια' ποστ,υπομονη θα μαθω)

Prom81

Παράθεση από: lock στις  01 Απρ 2011, 04:28:25 ΠΜ

btw αυτα θα συνδυαστουν μ αυτο απαραιτητα
http://airsoft-club.com/shop/tactical-gear/head-gear/helmet/m88-pasgt-replica-helmet-tan
(σορυ αν φαινομαι γελοιος μ ολα αυτα,απλα λογο επαγγελματος δεν γινεται να 'ρχονται ασθενεις κ να ειμαι μπλαβε στην φατσα,την κατανοηση σας,και σορυ για τα 'σεντονια' ποστ,υπομονη θα μαθω)

Αγαπητε φιλε, το παραπανω κρανος θα προστατευσει μεν την κεφαλη, αλλα οχι το προσωπο σου. Εκ πειρας (ευτυχως οχι ιδιαιτερως οδυνηρης), το ΒΒ μπορει να σε βρει σε οποιοδηποτε σημειο του προσωπου. Περαν των goggles, εχεις σκεφτει καθολου την χρηση assault mask? Καλυπτει το μπροστινο μερος πολυ καλα, και δεν αφηνει εκτεθειμενα στομα-μυτη-μαγουλα κ.ο.κ. Ο,τι σε βολευει και σου αρεσει βεβαια, απλα μιας και το επισημαινεις..

lock

σωστη η παρατηρηση,δεν το διατυπωσα σωστα
αυτα θα ειναι στανταρ + καποια μασκα,ισως κατι με πλεγμα που εχω δει σε φωτο που φορουν ορισμενα παιδια κ μου φαινεται καλη
tnks

και στην τλκη αν δεν φας κ καμια να την 'ακουσεις' ποια η γλυκα του παιχνιδιου; ;) χεχε

Prom81

Σωστος. Εχε απλα κατα νου την μικρη πιθανοτητα να μην ταιριαζει/εφαρμοζει 100% η μασκα/πλεγμα με τα goggles και να σε ενοχλει ολιγον.
Επισης ειναι καλυτερο να σου σκασει το ΒΒ στο προστατευτικο και να λες "παλι καλα".. την "ακους" και ετσι μια χαρα!!  ;D

Powerplant

Εγώ θα σου πρόσθετα την παράμετρο του χρώματος φακών. Από όσο είδα το πρώτο ζευγάρι που έχεις τσεκάρει οι φακοί είναι σκούροι. Εκ πείρας σου λέω ότι σε ένα πεδίο που υπάρχουν κτίρια ή σκοτεινά σημεία τότε θα κάνεις την τυφλόμυγα. Επίσης σε μια συνεφιασμένη μέρα και σε δασικό πεδίο πάλι θα χάνεις σε ορατότητα. Ίσως να κοίταγες σε ένα ζευγάρι που έχει σετ φακών με διαφορετικά χρώματα ώστε ανάλογα το πεδίο και τις συνθήκες να επιλέγεις.

Ακόμα θα σου πω ότι επειδή σε βλέπω να έχεις τάση στα goggles, να ξέρεις ότι θα έχεις πρόβλημα με θάμπωμα, μεγαλύτερο από ένα "ανοικτό" ζευγάρι γυαλιά. Αν επιμένεις σε μια τέτοια μορφή προστασίας (χωρίς να έχω καμία αντίρηση) θα σου πρότεινα να πας σε κάτι καλό και επώνυμο ώστε να περιορίσεις κάπως αυτό το φαινόμενο (δεν υπάρχει γυαλί που να μην θαμπώνει αλλά ανάλογα την ποιότητα και καθυστερεί η εμφάνιση του αλλά είναι πιο εύκολο και το ξεθάμπωμα). Βέβαια υπάρχουν και extreme λυσεις με εγκατεστημένο "ανεμιστηράκι" που βοηθά τον αερισμό της μάσκας για να αποφευχθεί το θάμπωμα.

lock

Παράθεση από: Powerplant στις  01 Απρ 2011, 14:33:57 ΜΜ
Εγώ θα σου πρόσθετα την παράμετρο του χρώματος φακών.
σωστη παρατηρηση

Παράθεση από: Powerplant στις  01 Απρ 2011, 14:33:57 ΜΜΑκόμα θα σου πω ότι επειδή σε βλέπω να έχεις τάση στα goggles,
οχι απαραιτητα σωνει ντε κ καλα θελω αυτα,απλα μου ειναι πιο οικεια (δεν χρησιμοποιω full face κρανος αλλα μοτοκροσαδικο)
Παράθεση από: Powerplant στις  01 Απρ 2011, 14:33:57 ΜΜΑν επιμένεις σε μια τέτοια μορφή προστασίας (χωρίς να έχω καμία αντίρηση) θα σου πρότεινα να πας σε κάτι καλό και επώνυμο ώστε να περιορίσεις κάπως αυτό το φαινόμενο (δεν υπάρχει γυαλί που να μην θαμπώνει αλλά ανάλογα την ποιότητα και καθυστερεί η εμφάνιση του αλλά είναι πιο εύκολο και το ξεθάμπωμα).

ας πουμε για κατι τετοιο σ αυτη την τιμη πως σου φαινεται;
http://hamamori.com/sale_10217_462272144-Tactical-Goggles-and-Mask-System-JT-USA-Raptor.htm

WhiskeyX-ray

Για ρίξε μια ματιά σε Οakley, ESS, WileyX...

Powerplant

Για εμένα οι μάρκες που αναφέρθηκαν παραπάνω (Oakley, ESS, W-X) είναι μάλλον μονόδρομος αν μιλάμε για κάτι ποιοτικό.  Πιθανότατα να υπάρχουν και κάποιες άλλες μάρκες που κάποιος άλλος μπορεί να προσθέσει. Προσωπικά μιλώντας και για να μην σε βάλω σε καλούπια αλλά για να σου δώσω ένα πλαίσιο, υπολόγιζε 70 ευρώ και άνω για να πάρεις ένα αξιόπιστο ζευγάρι και αυτή η τιμή σε e-bay. Σε ηλεκτρονικά καταστήματα με original πράγματα θα πας στο 120αρι χαλαρά.

Τώρα με όλο το θάρρος να σου αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία: αφού ξεκίνησα με ζεύγος 10ευρου, περιπλανήθηκα σε goggles αλλά και γυαλιά από 20-40 ευρώ, κατέληξα να πάρω ένα ζευγάρι ανοικτά της W.X και ένα ζευγάρι goggles με ανεμιστηράκι ESS clone. Τα W.X. τα φοράω στο 90% των παιχνιδιών αλλά και σε άλλες δραστηριότητες (και δεν εννοώ να πάω για καφέ  ;D ). Δεν θα σου πω ότι δεν θολώνουν αλλά αυτό θα γίνει στα πολύ δύσκολα, θα είναι σε περιορισμένη επιφάνεια και με μια απλή κίνηση ξεθολώνουν εύκολα και έτσι δεν σου κόβουν την ορατότητα. Μπορεί τα δικά μου να είναι W.X. αλλά τα ίδια έχω ακούσει και από άλλους που χρησιμοποιούν κάποιο καλής ποιότητα ζευγάρι.
Μια σκάλα πιο κάτω τα goggles αλλά ίσως για κάποιους το μοτεράκι να τους ενοχλήσει. Αλλά για εμένα σε ένα παιχνίδι καθαρά CQB τα goggles είναι απαραίτητα για να μην σου πω ότι πρέπει να θεωρούνται υποχρεωτικά.

Για να μην σε πρήζω, προσωπική μου άποψη είναι αν δεν μπορείς άμεσα, τουλάχιστον το 2ο ζευγάρι που θα πάρεις να είναι κάτι καλό και δυστυχώς "ακριβό". Έπαθα και έμαθα.