Mobile Main Menu

7,62 ή 5,56;

Ξεκίνησε από Overlord, 28 Mar 2011, 16:32:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Overlord

Ποιό διαμέτρημα θεώρείτε ως το ιδανικότερο για τον Ε.Σ. ;
Αν προχωρήσω, ακολουθείστε με...
Αν υποχωρήσω, σκοτώστε με...
Αν σκοτωθώ, εκδικηθείτε με...

Palladin

Αν ρωτούσες εμένα προσωπικά θα σου έλεγα "δεν ξέρω" γιατί απλά εγώ παίζω μόνο με μπίλιες, τον καιρό που είχα real steel είχαμε 7,62 αλλά και να με ρωτήσεις δεν έχω σκοτώσει κανένα για να σου πω τις εντυπώσεις μου. Πιθανολογώ λοιπόν ότι το ερώτημα σου μάλλον θα έπρεπε να το απευθύνεις σε κάποιους που υπηρετούν στις Ε.Δ. και όχι σε ένα φόρουμ που το αφορούν οι μπίλιες των 0,20/0,23/0,30 κλπ.

salamine153

Οπωσδηποτε το 7,62 - οι αποστασεις ειναι μεγαλες στην Ελλαδα (βουνα), κυριως ομως μονο αυτο δινει καποια λυση στο θεμα αλεξησφαιρων γκυλεκων :-\
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

alexz

Παράθεση από: Palladin στις  28 Mar 2011, 17:43:39 ΜΜ
Αν ρωτούσες εμένα προσωπικά θα σου έλεγα "δεν ξέρω" γιατί απλά εγώ παίζω μόνο με μπίλιες, τον καιρό που είχα real steel είχαμε 7,62 αλλά και να με ρωτήσεις δεν έχω σκοτώσει κανένα για να σου πω τις εντυπώσεις μου. Πιθανολογώ λοιπόν ότι το ερώτημα σου μάλλον θα έπρεπε να το απευθύνεις σε κάποιους που υπηρετούν στις Ε.Δ. και όχι σε ένα φόρουμ που το αφορούν οι μπίλιες των 0,20/0,23/0,30 κλπ.

συμφωνω απόλυτα με τον φίλο Palladin....κατα την ταπεινη μου γνωμη, τετοια ερωτήματα δεν πρεπει να τίθενται σε forum για το airsoft....

Iskios

Εγώ θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω αν και συμφωνώ με τον Palladin.

Η αλλαγή του διαμετρήματος σε 5,56 στην ουσία αφορά την δυνατότητα φόρτου (είναι πιο ελαφριές άρα ο οπλίτης μπορεί να κουβαλήσει 2σια ποσότητα περίπου). Το κενό των 7,62 (σε σχέση με το βεληνεκές) το καλύπτουν οι ακροβολιστές/ελεύθεροι σκοπευτές κάθε ομάδος.

(Επιπλέον το γεγονός ότι η 5,56 συνήθως τραυματίζει (εκτός άνω κορμού και κεφαλιού που θανατώνει), ενώ η 7,62 "τεμαχίζει" και έχουμε το εξής:

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ στο πεδίο της μάχης σημαίνει 2-3 επιπλέον οπλίτες απενεργοποιημένους εφόσον πρέπει να γίνει μεταφορά και περίθαλψη του τραυματία. Οι φωνές του τραυματισμένου μειώνουν το ηθικό των συμπολεμιστών του... )

@alexz > εφόσον το airsoft έχει mili-sim "προεκτάσεις" τα εν λόγω ερωτήματα είναι αναγκαίο "κακό" :)

Τάλων

7,62 επιλέγουν πλέον όλοι οι στρατοί που εμπλέκονται αυτοί την στιγμή σε πεδία.

Οι Άγγλοι το ζήτησαν μάλιστα κατεπειγόντως και είδη εξοπλίζονται.

Οι Αμερικάνικες SOCOM προχωρούν και αυτές προσωρινά σε 7,62. Και λέω προσωρινά διότι θα εξοπλιστούν πλέον με το νέο Scar που θα έχει την δυνατότητα να λειτουργεί και στα δυο διαμετρήματα.

Όσο για το βάρος σύντομα θα εξοπλιστούν με την νέου τύπου σφαίρα που δεν θα λειτουργεί με τον γνωστό μας κάλυκα.

@Iskios

Πολύ σωστά. Αυτός είναι και ο λόγος που επιστρέφουν στο 7,62. Ίδη στα βλήματα 5,56 έχει αλλαχτεί η σύνθεση τους για να κάνουν αυτό που περιγράφεις.

@salamine153

Σωστά μεγάλες αποστάσεις και βουνά σε συνδυασμό με αέρα ευνοούν 7,62.
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.

#LEONARDO-SWORDFISH#

Παράθεση από: chaos στις  28 Mar 2011, 16:32:34 ΜΜ
Ποιό διαμέτρημα θεώρείτε ως το ιδανικότερο για τον Ε.Σ. ;

Μπορεί να είναι σε off topic η ερωτηση που θέτεις...αλλά υπάρχουν ειδικά forum για αντιστοιχες ερωτησεις..... ή μάλλον θα ήταν προτιμότερο, σε forum του airsoft να τείθονται ερωτήσεις ανάλογες για την αεροσφαίριση.

Το airsoft είναι παιχνίδι. ;)

theosarr

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες το airsoft είναι παιχνίδι... αλλα για να σε γλιτώσω απο πολύ διάβασμα θα σου πώ απο προσωπική εμπειρία ότι ουσιαστικό συμπέρασμα δεν θα βγάλεις!

Είναι απο τα βασικότερα ερωτήματα που βαζανίζουν τους απανταχού shooters ανα τον κόσμο. 7,62 ή 5,56... 9mm ή 0.45'... aimpoint ή eotech... μπακλαβάς ή καρυδόπιτα! Αυτό που προσπαθώ να σου πώ είναι 6,8mm... (πλάκα κάνω, είναι καθαρά θέμα προτιμήσεως, αναγκών και καταστάσεων... )
When the warning labels are larger than the product labels, you got the good stuff!

Overlord

Παράθεση από: theosarr στις  29 Mar 2011, 08:58:19 ΠΜ
Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες το airsoft είναι παιχνίδι... αλλα για να σε γλιτώσω απο πολύ διάβασμα θα σου πώ απο προσωπική εμπειρία ότι ουσιαστικό συμπέρασμα δεν θα βγάλεις!

Είναι απο τα βασικότερα ερωτήματα που βαζανίζουν τους απανταχού shooters ανα τον κόσμο. 7,62 ή 5,56... 9mm ή 0.45'... aimpoint ή eotech... μπακλαβάς ή καρυδόπιτα! Αυτό που προσπαθώ να σου πώ είναι 6,8mm... (πλάκα κάνω, είναι καθαρά θέμα προτιμήσεως, αναγκών και καταστάσεων... )
Η καλύτερη απάντηση μακράν...
Εγώ πάντως θα προτιμήσω τον μπακλαβά εκτός και αν η καρυδόπιτα συνοδεύετε με παγωτο  ;D ;D ;D ;D

Nick_the_Greek

Παράθεση από: chaos στις  29 Mar 2011, 09:26:24 ΠΜ
Η καλύτερη απάντηση μακράν...
Εγώ πάντως θα προτιμήσω τον μπακλαβά εκτός και αν η καρυδόπιτα συνοδεύετε με παγωτο  ;D ;D ;D ;D
+1 ;D
Ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο πράγμα, το χειρότερο είναι να ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες

Tsitouras

Παράθεση από: theosarr στις  29 Mar 2011, 08:58:19 ΠΜ

+10000000 εγω παντως και τον μπακλαβα και την καρυδοπιτα , και τα δυο θα τα καταβροχθιζα  :)

Φιλε μου και εγω θα ακολουθησω τους αλλους , και θα σου πω πως εδω δεν ειναι στρατος και ουδεμια η σχεση του αθληματος , με κανονικα οπλα οστε να μας ενδιαφερουν διαμετρηματα σφαιρων .... απ' οτι θυμαμε σε απειρα ποστ εχει ανεβει το πλεον κλασσικο ποστ " το airsoft ειναι παιχνιδι και οχι στρατος " .... τελος παντων ... πιστευω πως αρκετα σου τα χωσαμε , μιας και το θεμα ειναι ουτοσιαλλιως στα off topic που απειρα ασχετα πραγματα συζητωντε εδω μεσα , αλλα και παλι δεν νομιζω οτι ειναι ο σωστος χωρος για να μιλαμε για κανονικα οπλα  :)
φιλικα
Γιωργος
Umbrella Trashsweepers

mirrage

6mm.
Το καλύτερο όλων.

Overlord

Σε ένα ΑΘΛΗΜΑ που ασχολείτε με ΟΠΛΑ, τυφέκια, πιστόλια, red-green-blue-skatouli dot's, αλεξίσσφαιρα γιλέκα, γιλέκα μάχης, άρβυλα και παραλλαγές ένα ερώτημα για  το διαμέτρημα που θεωρείτε κατάληλο για τον Ε.Σ., που πιστεύω οτι όλοι υπηρετήσαμε ή θα υπηρετήσουμε,  θεωρώ ότι δεν είναι ούτε υπερβολικό ούτε εκτος θέματος.
Και κλείνοντας θέλω να πώ ότι τελικά ο μπακλαβάς είναι καλήτερος από την καρυδόπιτα (για να κλείσουμε με λίγο χιούμορ)

mirrage

Και όμως είναι άκυρο γιατί οι περισσότεροι δεν είμαστε στρατιωτικοί και δεν έχουμε την παραμικρή
αληθινή πείρα και το σημαντικότερο η θεματολογία του forum δεν έχει να κάνει με αληθινούς
εξοπλισμούς αλλά replicas.

WhiskeyX-ray

+1 @ mirrage και συμπληρώνω ότι δεν μας αφορά επειδή τα παιχνιδάκια με τα οποία παίζουμε εξαντλούν τις ομοιότητες με τα πραγματικά στην εμφάνιση και μόνο. Όσοι υπηρετήσαμε υπηρετήσαμε, όσοι υπηρετήσουν θα υπηρετήσουν, δεν βλεπω λόγο να εμπλέκεται αυτό με ένα παιχνίδι σαν το δικό μας (δεν ειναι άθλημα γιατί τα αθλήματα έχουν και ομοσπονδία).

P.S.: Aν ρωτήσω για τα ελαστικά που φοράει η Ferrari 599GTO και την οδική της συμπεριφορά σε φόρουμ τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων θα είμαι εντός θέματος?

Iskios

Παράθεση από: WhiskeyX-ray στις  08 Απρ 2011, 22:46:28 ΜΜ
δεν βλεπω λόγο να εμπλέκεται αυτό με ένα παιχνίδι σαν το δικό μας

P.S.: Aν ρωτήσω για τα ελαστικά που φοράει η Ferrari 599GTO και την οδική της συμπεριφορά σε φόρουμ τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων θα είμαι εντός θέματος?

http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,5254.msg56830/topicseen.html#new
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,5258.0.html
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,1039.0.html
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,895.0.html

Υπάρχουν και αμέτρητα άλλα posts στο off topic σχετικά με τα "λάστιχα που φοράει η ferrari", μπακλαβάδες με γωνίες, κόλλες UHU κτλ κτλ... αρχίστε τα copy-paste γιατί εκτός από εδώ, υπάρχουν παντού στο off-topic (-> Εδώ παραθέτετε θέματα που δέν αφορούν το airsoft, Ποστάροντας εδώ ΔΕΝ αυξάνει τον αριθμό των μηνυμάτων σας).

ΥΓ: Υπάρχει παρόμοια επιχειρηματολογία για την ΕΛληνική σημαία και έχει επιτύχει 100%.

EDIT:

ΥΓ2: Πλάκα πλάκα τι λάστιχα φοράει η FERRARI γιατί έχω βάλει κάτι MICHELIN Energy στην δικιά μου και μετά τα 200km/h κουνάει :P

Maleficus