ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ

Ξεκίνησε από nikos1990, 08 Μαρ 2011, 20:30:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

nikos1990

Ποιες ειναι οι δυσκολιες που αντιμετοπιζει ενας ελυθερος σκοπευτης στο αιρσοφτ
I can see you but you can't if you run you will only die tired and one shot is enough for one kill

Carnifex1900

Ο ελευθερος σκοπευτης στο αιρσοφτ χρειαζεται υπομονη και ησυχια. Αυτη την θεση ειχα στην ομαδα και μπορω να σου εξηγησω αρκετα πραματα :)

1. Πρεπει να εχεις τρομερη υπομονη...υπαρχουν περιπτωσεις που δεν θα ριξεις ουτε μια μπιλια σε παιχνιδι
2. ΗΣΥΧΙΑ το οπλο σου πρεπει να ειναι spring για να μην ακουγεται
3. Πρεπει να φτιαξεις την δικια σου ghillie suit που να ταιριαζει με το περιβαλλον που παιζεις...αυτο μπορει να σου παρει και καμια βδομαδα (τροπος του λεγειν...εννοω πολλες ωρες ισως και μερες)

Αυτη τη στιγμη αυτες ειναι οι δισκολιες που μπορω να σκεφτω...ελπιζω να βοηθησα...λιγο  ;) 8)
Pete a.k.a Carnifex

remali

Αν παιζεις αττικη τοτε σε δημοσια παιχνιδια περιορίζεσαι στα 328-/+ 5%. Εχεις δηλαδη την ιδια δυναμη πυρος με ενα ΑΕG. Εσυ με το σνιπερ εχεις 1 βολη ανα 2 δευτερολεπτα ενω καποιος με το AEG εχει 15 ανα 1 δευτερολεπο. Μπορει να εχεις ελαφρος αυξημενη εμβελεια αλλα δεν ειναι αρκετη  για να πεις οτι εχεις υπεροχη :(

fmfOdin

Εαν ξεχασουμε για μια στιγμη το ισοδυναμο των FPS στην περιοχη της αττικης και οποιων αλλων περιοχων ακολουθουν αυτον τον κανονα τοτε οι δυσκολιες που ερχονται στο μυαλο μου ειναι οι παρακατω.

1. Ενας καλος ελευθερος σκοπευτης χρειαζεται Guillie Suit.
2. Τη Guillie Suit καλο θα ειναι να την φτιαξεις μονος σου. Το οποιο σημαινει περετερω εξοδα απο το να αγορασεις μια απλη παραλλαγη
3. Το οπλο σου θα πρεπει να ειναι τυφεκιο μονης βολης και οχι καποια παραλλαγη αυτοματου σε "ντεμεκ" sniper rifle
4. Οσον αφορα το οπλο σου θα χρειασεις σιγουρα να κανεις καποιες μικρο αλλαγες στα εσωτερικα του για να εχεις καλυτερη εμβελια και συγκεντρωση βολων.

Περαν των θεματων εξοπλισμου θελει και τα παρακατω

5. ΥΠΟΜΟΝΗ. Χρειαζεσαι πολυ απο αυτο το πραγμα. Μπορει να τυχει σε ενα παιχνιδι να μην ριξεις ουτε μπιλια.
6. Να μαθεις να καλυβεσαι σωστα.
7. Να μην κανεις ασκοπες μετακινησεις στο πεδιο.
8. Αν και οχι τοσο απαραιτητο, ενας spotter διπλα σου ειναι καλο να υπαρχει.

Αυτα μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη.

"Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys.
Look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death!"

Iskios

Κατ' εμέ ο Ελεύθερος Σκοπευτής (όχι ακροβολιστής) στο airsoft έχει λόγο ύπαρξης μόνο σε mili-sim σενάρια μεγάλης χρονικής διάρκειας (παρατήρηση - κάλυψη τακτικής ομάδος κρούσης - επίτευξη ΑΝΣΚ).

Στα public ή σε σύντομα mil-sim παιχνίδια δεν έχει κανένα avantage...

WhiskeyX-ray

Παράθεση από: Iskios στις  08 Μαρ 2011, 22:31:56 ΜΜ
Κατ' εμέ ο Ελεύθερος Σκοπευτής (όχι ακροβολιστής) στο airsoft έχει λόγο ύπαρξης μόνο σε mili-sim σενάρια μεγάλης χρονικής διάρκειας (παρατήρηση - κάλυψη τακτικής ομάδος κρούσης - επίτευξη ΑΝΣΚ).

Στα public ή σε σύντομα mil-sim παιχνίδια δεν έχει κανένα avantage...
+1

nikos1990

Παντα ηθελα να γινω ελευθερος σκοπευτης στο αιρσοφτ εστηλα μειλ στο ξαδερφο μου τον στρατιοτικο πως να κανω ghillie suit και μου εστηλε το εξης
Hey Niko,

There are no Gillie suits for sale here. You can find on the internet, but it's better to make your own. Here's how:

1.    Buy a mechanic's coverall in the base colour you want; green or black or tan

2.    Buy some fish net with big holes; maybe 3-4 cms. Net should be a good colour like black or green

3.    Sew the fishnet to the overalls; leave extra material to make a hood/head cover

4.    Find a few materials in the colours you want, rough material is better, can be rough like sandbags

5.    Cut the materials into 30cm strips

6.    Tie the strips to the fishnet, mix them colours around

7.    Wear the suit, cut off long strips as you want from arms, feet, head

8.    DONE!

I will find patches.
τα patches δεν εχουν σχεση με το θεμα απλος ζητησα να μου στηλει
ενα καλο τουφεκι και διοπρα για τον οπλισμο αλλα ελατιριου
I can see you but you can't if you run you will only die tired and one shot is enough for one kill

alegolas

Με τα όρια του 1joule για όλα τα όπλα και πεδία που έχει καθιερωθεί στην Αθήνα νομίζω οτι δεν μπορεί να σταθεί sniper σε παιχνίδι airsoft. Στην πραγματικότητα, αν τα πυροβόλα όπλα έχουν ένα δραστικό βεληνεκές της τάξεως των 300μ, το sniper όπλο έχει χιλιόμετρο και βάλε. Μιλάμε δηλαδή για υπερδιπλάσιες αποστάσεις.

Στο airsoft που τα περισσότερα όπλα είναι στημένα για να παίζουν στα 30 μέτρα, ο sniper πρέπει να έχει όπλο που να μπορεί να χτυπήσει με ικανοποιητική ακρίβεια σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 60 μέτρων. Και πάλι δεν υφίσταται η υπεροχή του στόχου εξ' αποστάσεων, καθώς τα 60 μέτρα γίνονται 30 σε λίγα δευτερόλεπτα και παρ' τον κάτω.

Η προσωπική μου προτίμηση είναι σε όπλα DMR, αυτόματα δηλαδή με μεγάλο βεληνεκές. Το SIG550 που διαθέτω βγάζει ~390fps (παίζουμε με τα παλιά όρια στην Κεφαλονιά) και χτυπάει με καλή ακρίβεια στα 60 μέτρα και βάλε. Αν πάλι κάποιος σε πλησιάσει κοντά έχεις την αυτόματη βολή.

Ελεύθερος σκοπευτής με την mil-sim έννοια της λέξης δεν υφίσταται στο airsoft.
Kefalonia Airsoft Club
http://airsoftkefalonia.com

jumbo

Παράθεση από: remali στις  08 Μαρ 2011, 21:31:41 ΜΜ
Αν παιζεις αττικη τοτε σε δημοσια παιχνιδια περιορίζεσαι στα 328-/+ 5%. Εχεις δηλαδη την ιδια δυναμη πυρος με ενα ΑΕG. Εσυ με το σνιπερ εχεις 1 βολη ανα 2 δευτερολεπτα ενω καποιος με το AEG εχει 15 ανα 1 δευτερολεπο. Μπορει να εχεις ελαφρος αυξημενη εμβελεια αλλα δεν ειναι αρκετη  για να πεις οτι εχεις υπεροχη :(

καπου το εχεις χασει λιγο το θεμα φιλε μου...
στο προκειμενο τωρα.. Φιλε nikos1990, οτι σου εχουν παραπανω τα παιδια ειναι σωστο.
Αυτο ομως που θα πρεπει επισης να λαβεις υποψιν σου ειναι το οικονομικο κοστος που απαιτηται ωστε να στηθει σωστα ενα sniper  <<οπλο>>, εκτος και αν εχεις την δυνατοτητα να παρεις κατευθειαν ενα ετοιμο στημενο μαμα.. ( π.χ RS, Tanaka κλπ)
επισης θα πρεπει να μαθεις να ρυθμιζεις σωστα την διοπτρα σου, κατι που απαιτει αρκετο χρονο προπονησης σε καποιο βουνο και πανω σε κουτακια, ωστε να εχεις τα επιθυμητα αποτελεσματα.
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

nikos1990

Μποριτε να εξηγησεται το ριθμιζοντας μια διοπτρα γιατι εγω ξερω οτι κανει ζουμ για την αποσταση και το αντιθετο τη αλλο θελει και jumbo δεν καταλαβα αυτο με το επιθημητο αποτελεσμα για διοπτρα θελω κατι τετοιο φωτιζομενη

dragon236

Νικο φιλε μου δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. δεν παιρνεις μια διοπτρα και την βαζεις πανω οποτε τελειωνει το θεμα εκει.
η διοπτρα θελει ρυθμιση και μαλιστα σχεδον καθε φορα που την ξανακουμπωνεις πανω στο οπλο.
1)βαζεις λοιπον την διοπτρα πανω στο οπλο σου
2)σφιγγεις οσο καλυτερα μπορεις τις βιδες (τις οποιες και δεν ξαναπειραζεις μεχρι να τελειωσεις τις ρυθμισεις και το παιχνιδι σου)
3)διαλεγεις σε τι αποσταση θες να ρυθμισεις το οπλο σου (25 μετρα πιστευω ειναι καλα για Αirsoft)
4)τοποθετεις το οπλο σου σε ενα σταθερο σημειο (οσο μπορεις τουλαχιστον) και βρισκεις εναν σταθερο στοχο ο οποιος δεν κουνιεται απο αερα η κατι αλλο
5)κανεις την πρωτη σου βολη και παρατηρεις που πηγε η βολη σου οποτε και κανεις ρυθμιση πανω-κατω (αν πχ ενω σημαδεψες στο κεντρο η βολη σου πηγε πιο κατω τοτε ανοιγεις το καπακι του up-down και γυριζεις την βιδα με ενα ισιο κατσαβιδι αντιθετα "εχει ενδειξεις πανω στην βιδα για το που ειναι το πανω και που το κατω")
6)μολις βρεις το σωστο οσον αφορα το πανω-κατω κανεις ακριβως το ιδιο και με το δεξια-αριστερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ οι ρυθμισεις γινονται σιγα σιγα δηλαδη δεν βιδωνεις τερμα δεξια η τερμα αριστερα. 5-10 κλικ καθε φορα
ολα τα παραπανω τα κανεις με το μικροτερο ζουμ διοτι οσο μεγαλωνει το ζουμ τοσο πιο μικρομετρικες γινονται και οι ρυθμισεις.
σκεψου οτι το παραπανω το κανεις με ιδανικες συνθηκες (καθολου ανεμο-οχι πολυ ζεστη και γενικοτερα οτιδηποτε μπορει να επηρεασει την τροχια της μπιλιας.)
σκεψου τωρα λοιπον οτι αυτο θα το κανεις σε καθε παιχνιδι και πως ενω ακουγεται ευκολο δεν ειναι πιστεψε με.

αν παλι δεν σε ενοχλει και παμε σε αυτο που λεει ο Jumbo θα πρεπει να βαλεις μια καλη κανη ακριβειας που θα σου προσφερει καλυτερη ευθυβολια,ενα σαφως καλο hop up που θα σου προσφερει καλυτερη συγκεντρωση, και ολα αυτα για ενα οπλο που δεν θα ξεπερναει τα fps που οριζονται ως 328.
και ρωταω εγω ΑΞΙΖΕΙ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ?

ζητω συγνωμη αν σας κουρασα με τα πολλα μου λογια
και αν εχω κανει λαθος καπου σε αυτα που γραφω παρακαλω διορθωστε με
always forgive but never forget!!

nikos1990

Yanni με καληψες αρκετα ελησα το θεμα διοπτρα θα παρω αυτη http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=67_154&products_id=2288 .Τωρα θελω να βρω τουφεκι θελω κατι απο 120-180 ευρω ελατηριου για αρχη οταν μαθω καποια πραγματα θα παρω ενα πιο ακριβω και καλυτερο

dragon236

εγινε αδερφε . αμα χρειαστεισ κατι να σου δειξω στο πεδιο μου λες οσον αφορα την διοπτρα.
always forgive but never forget!!

nikos1990

Nick_the_Greek

Αυτο ειναι πολυ καλο sniper δεν νομιζω οτι χριαζετε να παρεις κατι ακριβοτερο.Επισης για αυτο θα βρεις συγουρα πολα kit μετατροπης και ανταλακτικα.
Ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο πράγμα, το χειρότερο είναι να ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες

nikos1990

jumbo

το καλυτερο που μπορεις να κανεις κατα την γνωμη μου, ειναι να πας απο το μαγαζι και να δεις πιο απο τα δυο σε βολευει καλητερα... ;)
ασε που μπορει να δεις και αλλα μοντελα απο κοντα. :)

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

nikos1990

To Μ24 εδω στην Θεσσαλονικη μπορω να το δω το αλλο οχι

jumbo

κοιτα μεταξυ Tokio marui και Classic army σιγουρα θα προτιμουσα το πρωτο...
οχι οτι εχω κατι με τα δευτερα αλλα με επυφυλαξη αυτο που σου λεω δεν εχω ακουσει καλα λογια γι αυτα..
και λεω με επιφυλαξει για την δεν εχω ο ιδιος εμπειρια απο Classic army.
ενω απο Tokio marui που εχω εμπειρια μπορω να σου πω οτι ειναι πολυ καλο σαν επιλογη. :)

επομενως θα σου προτεινα να ακολουθεισεις την πρωτη σου επιλογη.

http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=43_173&products_id=209

nikos1990

Jumbo το εχω αναφερει ιδη αυτο το οπλο ποιο πανω και ζητουσα γνομες