VFC M4A1 GBBR

Ξεκίνησε από Jeff_Steel, 21 Δεκ 2010, 19:55:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Jeff_Steel

http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=144&products_id=2143

Αγόρασα σήμερα το εν λόγω όπλο. Πρώτη εντύπωση ο ρεαλισμός στο χειρισμό του. Μόνη διαφορά ότι στο αληθινό δεν οπλίζει το κλείστρο όταν το όπλο είναι ασφαλισμένο. Κατά τα άλλα η πιστότητα σε εντυπωσιάζει όσο το επεξεργάζεσαι. Η γεμιστήρα του γεμίζει με αέριο σε 8 δεύτερα.

Η ανάκρουση δεν συγκρίνεται με το αληθινό φυσικά, ούτε και ο ήχος, αλλά σε σχέση με το ηλεκτρικό VFC CQBR που έχω... απλά καμία σχέση. Στο ηλεκτρικό δεν μου άρεσε που άκουγα τον μηχανικό ήχο του gearbox πριν από κάθε βολή. Ο ήχος του GBBR είναι κατά πολύ πιο ωραίος. Επιτέλους νιώθω ότι κρατάω αεροβόλο και όχι παιχνίδι.  :) Το ίδιο ισχύει και με την ανάκρουση. Στο ηλεκτρικό είναι απλά απούσα. Είναι ωραίο να κουνιέται το όπλο!

Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι το AEG CQBR έχει χαραγμένα το αυθεντικό σήμα των USMC ενώ το GBBR το σήμα της VFC. Η ράγες του CQBR και ο υποφυλακτήρας του GBBR ανοίγουν το ίδιο και είναι πλήρως συμβατά.

Οι γεμιστήρες κουμπώνουν απίστευτα καλά και ερμητικά! Στο AEG "παίζουν" λίγο.

Το κοντάκι κουμπώνει σε κάθε θέση χωρίς να κουνιέται παρά ελάχιστα. Φαίνεται αρκετά στιβαρό.

Είναι το πρώτο μου GBBR και ως τώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Τώρα στις γιορτές θα το δουλέψω περισσότερο για να στρώσουν τα μέταλλα και αν παρατηρήσω κάτι άλλο θα επανέλθω.

Ερώτηση: Δεν έχω μετρήσει τα fps αλλά έχει ονομαστικά 420. Πώς μπορώ να τα μειώσω; Μόνο με αλλαγή βαλβίδας; Τα παιδιά στο ΑC μου είπαν ότι δεν έχει βγεί ακόμα για το συγκεκριμένο.

Nick_the_Greek

Ειναι καλιτερο απο τις WE??
Ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο πράγμα, το χειρότερο είναι να ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες

Jeff_Steel

Δεν το έχω της WE για να εκφέρω άποψη. Μού είπαν όμως ότι είναι παρόμοιο με της WE αλλά αναβαθμισμένο.

ampelift

Παράθεση από: Nick_the_Greek στις  21 Δεκ 2010, 20:01:19 ΜΜ
Ειναι καλιτερο απο τις WE??
Απ το WE  είναι καλύτερο,και μην ξεχνάμε ότι είναι VFC !!! ;)
Όσον αφορά την βαλβίδα για τα FPS δυστυχώς αν δεν απατώμαι δεν υπάρχει για τα GBBR της VFC.

Nick_the_Greek

Για ποσες βολες κραταει ο γεμιστηρας?
Ο θάνατος δεν είναι το χειρότερο πράγμα, το χειρότερο είναι να ζεις μια ζωή που δεν επέλεξες

Jeff_Steel

Πρέπει να κρατάει για δύο γεμίσματα, άρα γύρω στις 60 ΒΒς. Δεν μπορώ να ρίξω πολλές γιατί είμαι στο σπίτι και αν ρίξω από το παράθυρο ακούγεται σε όλη τη γειτονιά.

nikos1990

Ακουγεται τοσο δυνατα;
I can see you but you can't if you run you will only die tired and one shot is enough for one kill

Giotsil

σχεδόν όλα τα gbbr έχουν βαλβίδα στο εμπρός  και έσω μέρος
του κλείστρου και συνήθως ασφαλίζεται με πίρο.
Κατα κύριο λόγο φράσσεις κάπως τις εισόδους της βαλβίδας
για να έχεις μικρότερη αρχική ταχύτητα.

Αλλιώς κλασσικά low pressure και δοκιμές.

Jeff_Steel

Τέλος λοιπόν οι διακοπές... Καλή χρονιά σε όλους!

Παράθεση από: nikos1990 στις  23 Δεκ 2010, 20:19:20 ΜΜ
Ακουγεται τοσο δυνατα;

Ναι ακούγεται πάρα πολύ! Αν δεν το ακούσεις βέβαια δεν μπορείς να καταλάβεις. Είναι πολύ πορωτικό όμως, ειδικά όταν ρίχνεις κατά ριπάς!

Παράθεση από: Nick_the_Greek στις  21 Δεκ 2010, 20:18:20 ΜΜ
Για ποσες βολες κραταει ο γεμιστηρας?

Διαπίστωσα ότι με 10 δευτερόλεπτα γέμισμα, ο γεμιστήρας ρίχνει 3 φορές τη χωρητικότητα του (35 ΒΒs max)!

Η συντήρηση του όπλου είναι πανέυκολη και διασκεδαστική! Λύνεται σαν το αληθινό και το καθάρισμα-λίπανση δεν πέρνει πάνω από 10 λεπτά. Όταν συντηρείς το όπλο δένεσαι μαζί του. Το ΑΕG δεν τολμάω να το ανοίξω πέρα από τα βασικά. Είναι όλο γρανάζια και καλώδια. Φοβάσαι μην το χαλάσεις.

Παράθεση από: Giotsil στις  06 Μαρ 2011, 22:04:10 ΜΜ
σχεδόν όλα τα gbbr έχουν βαλβίδα στο εμπρός  και έσω μέρος
του κλείστρου και συνήθως ασφαλίζεται με πίρο.
Κατα κύριο λόγο φράσσεις κάπως τις εισόδους της βαλβίδας
για να έχεις μικρότερη αρχική ταχύτητα.

Αλλιώς κλασσικά low pressure και δοκιμές.

Δεν έχω μετρήσει αρχική ταχύτητα ακόμα γιατί δεν έχω μετρητή. Θα το πάρω μαζί στο επόμενο παιχνίδι που θα συμετάσχω. Για αυτό που λες όμως γνωρίζεις κάποια πατέντα;
Low pressure αέριο που μπορώ να βρω; Έχει στο AC;

Nick_the_Greek

Βολευει στα παιχνιδια ή ποιο πολυ το εχεις για να ριχνεις σπιτι σου?

Jeff_Steel

Δεν το έχω πάρει ακόμα σε παιχνίδι. Δυο βδομάδες το έχω. Πάντως πιστεύω το αν βολεύει ή όχι είναι στο πώς του αρέσει να παίζει του καθενός. Εγώ ακόμα και το AEG δεν το γέμιζα με πολλές ΒΒs για να κάνω περισσότερες αλλαγές γεμιστήρων. Όπως θα χρειαζόταν και στην πραγματικότητα. Αυτό το καλό έχει το airsoft πιστεύω, ο ρεαλισμός. Αλλιώς παίζεις paintball... :P

Nick_the_Greek

Δεν το λεω για τις γεμιστηρες αλλα για το αεριο.

Jeff_Steel

Έχω παρατηρήσει ότι αρχίζει και φαγώνεται από τη χρήση το bolt catch. Ξέρει κανείς καμιά πατέντα πριν φαγωθεί εντελώς;

...

Τελικά ήθελε καλύτερη λίπανση. Του έβαλα μια στρώση από παχύ gel σιλικόνης και τώρα δουλεύει καλύτερα από ποτέ!

Nick_the_Greek

Θυμασε ποσο το ειχες παρει?

Jeff_Steel

Παράθεση από: Nick_the_Greek στις  02 Mar 2011, 19:24:44 ΜΜ
Θυμασε ποσο το ειχες παρει?

350 ευρώ το όπλο και οι γεμιστήρες έκαναν περίπου 45 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

adinamos

Nα ρωτησω κατι στο συγκεκριμενο οπλο για να αλλαξω hopup/εσωτερικη κανη, πως πρεπει να το λυσω?
Δε βρισκω κατι στο youtube δυστυχως..

PanPan

Για να μην ανοίξω άλλο θέμα, νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να μπορείς να μειώσεις τα fps είναι αυτό  http://en.ratech.com.tw/product/html/rag/rag_prime_detail/rag_prime_detail_002.php το NPAS set από την ratech. Το έχει δοκιμάσει κανείς;

adinamos

260 $$$ ???  ::) ::) ::)
Δεν ειμαστε καλα.....

PanPan

Είναι πολλά αλλά αν κρίνω από τα αντίστοιχα ratech parts για τα WE GBBRs το όπλο μεταμορφώνεται και μειώνονται οι εμπλοκές.

MAKISL

ΕΙΧΑ βαλβιδα RATECH στο pdw gbbr που ειχα... το οποιο και πουλησα κυριολεκτικα σκοτωνοντας το....
ολα οσα λενε τα παδια ειναι σωστα , ανακρουση , ήχος (στο pdw δεν ηταν τοοοοοσο εντονος οσολεει ο φιλος για το Μ4 αλλα ηταν δυνατος) η βαλβιδα βοηθαει να ρυθμισεις τα φπσ.....
τωρα οσο για τη χρηστικοτητα ... τι να πω αυτο ειναι θεμα προτιμησης γιαυτο και το εδωσα....
στα πολυ κρυα δεν απιζει ή στην καλυτερη παιζει με γεμιστηρα CO2 (αλλα 50 γιουρα ανα γεμιστηρα) με τη σκονη μπουκωνει καιθελει συχνα λυσιμο και καθαρισμα... υπηρξε παιχνιδι (ολο κιολο σε δυο το πηγα και μονο στο ενα επαιξε) στο οποιο χρειαστηκε να το λυσω για να το λαδωσω ΚΙΑΛΛΟ επιτοπου γιατι ειχε συνεχεις εμπλοκες.... κοστιζει το αεριο , αν δεν γεμισει σωστα η γεμιστηρα τελειωνει πολυ γρηγορα..... παιρνει ολο κιολο 30 μπιλιες (οχι απαραιτητα κακο απλα λεω)κλπ κλπ... γενικα θελει τρελη συντηρηση, και συνεχη ενασχοληση ...
ενω το ηλεκτρικο ....... πφφφφφφφφ ....... αερας ... το μονο που ζηταει ειναι κανα καθαρισματακι καπου καπου... , λιγο το ηοπαπ να προσεξουμε κισως να αλλαξουμε και τελος .. μετα οτι βαλεις επανβ του ειναι γιατι το γουσταρεις εσυ κιοχι γιατι πρεπει..... δεν σε ενοχλει .... αμα παρεις και μια κλαη μαρκα ανθεκττικη (εγω εχω το G&G M4 blowback full metal ... τοτε τελειωσε.... παιζεις γυρνας σπιτι τελος... το blowback δινει και μια καποια ρεαλιστικοτητα..... και αν θες ακομα καλυτερη για ανακρουση παιρνεις ενα με recoil της τοκιο και τελος./...

αλλα αν θες το πλησιεστερο στο αληθινο μονο αεριου θα παρεις .... (εκτος απο το ιδιο το αληθινο ε?  ;D ;D ;D :P :P :P  )
A.K.A.  ΑΝΩΔΥΝΟΣ