Νέες Ομάδες - New Teams

Ξεκίνησε από spaniard, 06 Mar 2009, 17:42:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spaniard

(οτι θα γράψω εδώ, το γράφω εδώ και οχι στο hellasairsoft γιατί εκεί διατρέχω τον κίνδυνο να μου πει ο κόσμος οτι σταματώ την προσπάθεια να δημιουργηθούν ομάδες, ενώ θα πω το αντίθετο...)

Ρε παιδιά!

Διαβάζω τον τελευταίο καιρό πολύ κόσμο που ψάχνει να φτιάξει ομαδα, ή κόσμο που φτιάχνουν μια ομάδα απο 2-3 άτομα.
Αυτό το λάθος το έχουν κάνει στο παρελθόν και άλλοι, και φυσικά αυτές οι ομάδες δεν επιβιώνουν ή μετατρέπονται σε one-man-show.
Απο το να είστε πολλές ομάδες 2, 3 και 4 ατόμων, δεν έιναι καλύτερα να περιμένετε να γνωριστείτε καλύτερα με άλλο κόσμο και να συγχωνεύσετε 2αδες, 3άδες και 4άδες έτσι ώστε να φτιάξετε 8άδες και 10άδες? Στο κάτω κάτω, αυτό σημαίνει "ομάδα"...

Το ξέρω οτι έχει άρκετό κόσμο και οτι σκέφτεστε οτι σε λίγο θα γίνετε 10, ακόμη και αν ξεκινήσετε απο 2, αλλά τελικά όλοι αυτό σκέφτονται, και αντί να μεγαλώνουν οι ομάδες, πλυθαίνουν τα διαφορετικά ονόματα.

Η "ομάδα" είναι κάτι που ωριμάζει με τον καιρό, και φτιάχνοντας 2-3μελείς "ομάδες", χάνετε ακριβώς αυτή την ουσία... Επίσης, το γεγονός πως δεν εντάσεστε σε μεγαλύτερες ομάδες αλλά κάνετε μια 3μελής ομάδα δίπλα σε μια 3 μελή ομάδα γνωστών σας, είναι κάπως εχθρικό, γιατί αυτό σημαίνει οτι δεν ταιριάζετε με αυτούς...

Θα πρότεινα να κάνετε μια προσπάθεια...

Χαιρετισμοί,

Spaniard

and in english...

Guys, guys...

I have been reading lately about a lot of people that are looking to build a team, or about teams of 2'3 people.
This is a mistake that others have already made in the past, and of course these teams either don´t survive over time or they become a one-man-show.
Hence, istead of having a lot of 2-3 ppl teams, isn't it better to wait to get to know each other better in a few games, so that you can correlate several 2 and 3-ppl groups to larger 8 or 10 people groups? In the end of the day, this is what the term "team" is about...

I know that there are already loads of people, and that you are thinking that you are starting off as 2, but you will soon become 10, but it has been proven that in the end of the day this is how everyone thinks, so instead of seeing that existing teams grow, we see that the plurality of names grows instead.

A "team" is sth that matures over time, and this is exactly what you miss by making 2 or 3 membered groups... Besides, the fact that you do not intent to join a larger group, but instead you try to make a team next to another 3-membered team of people you already know, gives a hostile statement that they don't fit with you...

I'd vote you give it a try, try to blend a few 2-3 membered groups to make sth stronger...

Regards,

Spaniard

Who Dares Wins

theon

ΑΝΔΡΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΑΣΑ ΓΗ ΤΑΦΟΣ!

fanioles

Επιασα και έγραφα παλι ενα κατεβατό πραγματα και αντιρήσεις... αλλα τα έσβησα και θα αρκεστώ στα παρακάτω.

Και τι γίνεται αν αγαπάμε το παιχνίδι, θέλουμε να είμαστε οργανωμένοι και να έχουμε ομάδα, αλλα δε ταιριάζουμε στα μυαλά ??

Εγώ είμαι αντιμιλιταριστής και  δε γουσταρω να φοραω την ιδια στολη και σημαία οποιασδήποτε χώρας. Θέλω να έχω τη σωστή εκπαίδευση και δε θέλω αφεντικά πανω στη καράφλα μου. 

Δεν έχω θέση σε ομάδα λοιπόν ??  Ο καθε ένας βγάζει τα γούστα του στο παιχνίδι. Ο αλλος γουσταρει να τη δει John Rambo και ο άλλος να τη δεί Alien και ο άλλος FBI CIA CSI SAS MAS TAS FAS KLEIN MEIN. 

Εμείς βγάζουμε γούστα με το να είμαστε ακριβώς το αντίθετο απο τις υπόλοιπες ομάδες. Τι να κάνουμε δηλαδη? να μη κάνουμε το γούστο μας επειδη είμαστε λίγοι ?  Πολύ θα ήθελα να είμαι μέλος μιας μεγαλης ομάδας με το δικό μου σκεπτικό αλλα κατι τετοιο δεν υπάρχει.

Μπορεί να μη γίνουμε ποτέ πρώτες μούρες στο πάιχνίδι αλλα τουλάχιστον δε θα ρισκάρουμε ποτέ τα γούστα μας επειδή ο ενας διεταξε αυτό και ο άλλος το άλλο...

fanioles

ΞΑναδιαβάζοντας τα λεγόμενα του φίλου Spaniard κατάλαβα καλύτερα τι εννοεί λέγοντας τα παραπάνω.

Αυτα που έγραψα μάλλον άσχετα είναι με αυτά που λές..   

Το μόνο που τελικά θα έπρεπε ίσως να αντιπαραθέσω είναι οτι βιαζόμαστε να κάνουμε ομάδες επειδη είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και θέλουμε το χώρο μας στο παλμαρέ..

Αγαθά κόποις κτώνται όμως..   Δεν έχεις άδικο φίλε.

Φιλικά
fanioles

z_snap

Ας φτιάχνονται ομάδες. Έτσι κι αλλιώς στα μεγάλα games τα teams των 2-3 ατόμων αναγκαστικά θα παίζουν μαζί.

Εμένα μ' αρέσει να έχουμε διάφορες ομάδες φτάνει η κάθε ομάδα να έχει το δικό της χαρακτήρα και να προσπαθεί συνεχώς να μεγαλώσει και να φέρει νέους παίκτες στο άθλημα. Αυτό που δεν μ' αρέσει καθόλου είναι οι ξέμπαρκοι παίκτες...

...pointman
...re-think and do
   (pointman)

CostasV

Θα προτιμούσα να μην γράψω αμέσως μετά τον fanioles (με πρόλαβε ο z_snap ομως) για να μην θεωρηθεί επίθεση κατά μέτωπο, με οργανωμένο σχέδιο σε σύνθεση ομάδος. Με άλλα λόγια θα προσπαθήσω να γράψω εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη, από την πλευρά που εγώ βλέπω τα πράγματα.

Και η δικιά μου έποψη, έχει χαρακτήρα αντιπαράθεσης και δεν θα ήθελα να παρεξηγηθεί.... ίσα ίσα που εάν δεν υπάρχουν αντίθετες απόψεις δεν υπάρχει και διάλογος. Αλλά όλα αυτά πιστεύω ότι είναι γνωστά και θα προσπαθήσω και εγώ να εκφράσω την άποψη μου.   

Δεν πιστεύω ότι είναι λάθος να προσπαθήσεις να κάνεις μια αρχή για την δημιουργία μιας νέας ομάδας. Ίσα ίσα που είναι καλό και ευχάριστο να βλέπεις παιδιά που δεν γνωριζόντουσαν προηγουμένως να θέλουν να δέσουν και να δημιουργήσουν μια δικιά τους οντότητα.
Βεβαίως αυτή η οντότητα δεν πιστεύω από κανέναν από εμάς να έχει ας το πούμε "σνομπ" χαρακτήρα. Απλός γίνονται κάποιες προσπάθειες να ταιριάξουν τα μυαλά, ο τρόπος παιξίματος, οι φιλίες που υπήρχαν από το παρελθών, και ίσος οι γενικότερες αντιλήψεις που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά ιδεατές και μόνο.
Το εάν θα καταλήξουν σε one man show θα πρότεινα να το αφήσουμε να το δείξει ο καιρός. Πιθανότατα να είσαι σωστός, αλλά και πιθανότατα να είσαι και λάθος. Το ότι χρησιμοποιείς λέξεις απόλυτης τοποθέτησης δεν μου δίνει αυτό το "κάτι" για να χωρέσω μέσα στο μυαλό μου για ποιόν λόγο είσαι τόσο απόλυτα σίγουρος.

Σίγουρα το να δημιουργηθούν 20 ομάδες των 2-3-4 παιχτών ίσος να είναι λίγο κουτό, αλλά ας δώσουμε την πολυτέλεια ή ακόμα καλύτερα την ελευθερία σε κάποια άτομα να προσπαθήσουν να κάνουν την δικιά τους αρχή... Στο κάτω κάτω δεν έγινε και τίποτα, πάλι αγαπημένοι θα ήμαστε και θα πετάμε μπίλιες.

Το πόσος κόσμος υπάρχει είναι γνωστό, και το που πάει ο καθένας από εμάς είναι και αυτό γνωστό, το θέμα είναι να υπάρχει κλίμα ομαδοποίησης ή εάν θέλεις καλύτερα κλήμα ομόνοιας για ένα σκοπό... Να πέφτουν οι μπίλιες και να μας χαρίζουν ωραίες στιγμές και χαμόγελα! Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο οι δημιουργίες ομάδων σου φαίνονται εχθρικές, καλά το να είναι εχθρικές στο πεδίο το καταλαβαίνω, αλλά το να είναι εχθρικές στα forums δεν το καταλαβαίνω...

Παράθεση από: spaniard στις  06 Mar 2009, 17:42:40 ΜΜ
(οτι θα γράψω εδώ, το γράφω εδώ και οχι στο hellasairsoft γιατί εκεί διατρέχω τον κίνδυνο να μου πει ο κόσμος οτι σταματώ την προσπάθεια να δημιουργηθούν ομάδες, ενώ θα πω το αντίθετο...)

Καλά αυτό και εάν με γέμισε με ερωτηματικά... Τι ακριβός θες να πεις?

Σαν επίλογο θα ήθελα ευγενικά να σε ρωτήσω για ποιόν λόγο έγραψες το μήνυμα σου και στα Αγγλικά?
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

z_snap

Παράθεση από: CostasV στις  07 Mar 2009, 22:21:31 ΜΜ
Απλός γίνονται κάποιες προσπάθειες να ταιριάξουν τα μυαλά, ο τρόπος παιξίματος, οι φιλίες που υπήρχαν από το παρελθών, και ίσος οι γενικότερες αντιλήψεις που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά ιδεατές και μόνο.
Το εάν θα καταλήξουν σε one man show θα πρότεινα να το αφήσουμε να το δείξει ο καιρός. Πιθανότατα να είσαι σωστός, αλλά και πιθανότατα να είσαι και λάθος. Το ότι χρησιμοποιείς λέξεις απόλυτης τοποθέτησης δεν μου δίνει αυτό το "κάτι" για να χωρέσω μέσα στο μυαλό μου για ποιόν λόγο είσαι τόσο απόλυτα σίγουρος.

@ CostasV
Σκέφτομαι άλλα ομαδικά sports (π.χ. ποδόσφαιρο) που το δέσιμο περνά μέσα απ΄τις προπονήσεις, τα συστήματα που μαθαίνουν οι παίκτες, τις τακτικές ανάλογα με την κατάσταση του παιχνιδιού, τις εμπειρίες (νίκες, ήττες, χαρές, λύπες) και που το κοουτσάρισμα για την νίκη δεν λείπει ποτέ.

Στο airsoft που είναι και σχετικά νέο sport, γενικά όλα είναι πολύ παρεϊστικα και στο δέσιμο συμβάλλουν οι κοινές εμπειρίες απ' τα games και η φιλία/συναναστροφή εκτός games. Ειδικά, πιθανά να δημιουργηθούν ή να υπάρχουν ήδη ολιγομελείς ομάδες ήδη δεμένες όχι από το airsoft αλλά πιθανά από εκτός airsoft δραστηριότητες (θέλω να πιστεύω τουλάχιστον άσχετες με στρατούς κλπ).

Επαναλαμβάνω ας γίνονται ομάδες δεν είναι κακό φτάνει να λειτουργούν ως ομάδες στο game, να παίζουν καλά και γενικά να είναι ελκυστικές ώστε να θέλουν οι παίκτες που δεν είναι σε ομάδα να εντάσσονται σε αυτές.

...pointman

Υ.Γ.: Επίσης αυτό το Urban Ops Assassins στο σηματάκι της ομάδας σας......δηλαδή αυτό το Assassins, είναι απαραίτητο ??? (και σόρρυ που το λέω)
...re-think and do
   (pointman)

SAPPER

Πολλές φορές δημιουργούνται ομάδες χωρίς να το καταλάβουν και οι ίδιοι, φιλαράκια ξέμπαρκα οι μοναχικοί τύποι που κολάν με άλλους που ταιριάζουν τα χνότα τους και λένε που θα πάμε την άλλη Κυριακή? η θα είμαστε μαζί πάλι? την προηγούμενη φορά παίξαμε φοβερά σαν ζευγάρι? μετά έρχεται και άλλος ένας και κολάι και γίνετε 3... εεε μετά τον τρίτο λέγετε αλλιώς εεε...δηλαδή ομάδα ;D και στο τέλος λένε δεν βγάζουμε και ένα όνομα τώρα που μας βγήκε. ;D ;D
Οι περισσότεροι έτσι ξεκινάμε παιδιά, ας μην τους βλέπουμε κάπως γιατι δεν ανήκουν κάπου, κάποια στιγμή θα νιώσουν την ανάγκη να μπουν σε μια ομάδα, η να τους αρέσει να είναι μοναχικοί και αποτελεσματικότεροι. ;)

CostasV

@Z_snap

Όπα νάτος ο συνομιλητής (Πάλι με προλάβανε στην μέση... )

Ξέρεις τη γίνετε? Το airsoft δεν το βλέπω σαν το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να βάλεις γκόλ για να πάρεις την κούπα. Στο airsoft το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να λάβεις μέρος για να πάρεις τη προσωπική σου κούπα. Δεν έχει κανένα νόημα να κερδίσει η ομάδα σου στο στο σενάριο, σημασία έχει να παίξεις, να το χαρείς, και να διασκεδάσεις....

Και εάν θες να είμαι πιο συγκεκριμένος, διάλεξα να είμαι σε αυτή την ομάδα για να έχω εκατοντάδες κάννες να σημαδεύουν την κεφάλα μου... Όχι γιατί θα με μισούν αλλά για να νιώσω μέρος της διαφορετικής ομάδας.

Παρεϊστικα δεν είναι σε καμία περίπτωση...δλδ τη θέλω να πω...όταν είμαι στο πεδίο  Πιάνω κουβέντα με τον papaflesa, πειράζω και τσιγκλάω τον el-ninio, λέω καμιά χαζομάρα με τους γιατρούς, προσπαθώ να ακούσω καμιά συμβουλή από τον Dula, πλησιάζω τον kinmid για να μου πει 5-10 πράγματα για το σενάριο, πάω να πειράξω τον Sapper και τον lou για χαβαλέ και να τους πώ το νου σας και το Nounou σας, και να ακούσω από αυτούς κουβέντες του στιλ θα σε βγάλω έξω d-t, μεγάλε μου τι κάνεις(με ερωτηματικό), Κώστα μην τρώς προβατίνα, και κοίτα ποιος μιλάει, κτλ... και αυτό είναι ένα είδος  κοινωνικής συναναστροφής που προάγει την αδελφικότητα και τους κοινούς στόχους.. και ποιοι είναι οι κοινοί στόχοι? να περάσουμε καλα...

Ελκυστική δεν είναι καμιά ομάδα εκτός από εμάς.... (και φυσικά αστειεύομαι....)

Υ.Γ. το Assasins είναι από τα πρωταρχικά μας χαρακτηριστικά( και πάντα ιδεατά) εάν σε προσβάλει με οποιοδήποτε τρόπο μπορείς να μου το πεις για να λάβουμε και εμείς τις απαραίτητες ενέργειες.
Defeat isn't when you fall down, defeat is when you refuse to stand up!

z_snap

Παράθεση από: CostasV στις  08 Mar 2009, 00:53:13 ΠΜ
Υ.Γ. το Assasins είναι από τα πρωταρχικά μας χαρακτηριστικά( και πάντα ιδεατά) εάν σε προσβάλει με οποιοδήποτε τρόπο μπορείς να μου το πεις για να λάβουμε και εμείς τις απαραίτητες ενέργειες.

Να με προσβάλει???? Καμία σχέση φίλε...

...pointman
...re-think and do
   (pointman)

spaniard

χαχαχαχαχαχαχαχα

πάλι κολλήσατε σε μία και μοναδική φράση που είπα, και αφήσατε όλο το υπόλοιπο...  :) :) :) :)

anyway,

βασικά συμφωνώ με όλα όσα έιπατε, απλά τυχαίνει να βιώνω επίσης καθε φορά που πάω στο πεδίο και την άλλη σκηνή

μαζευόμαστε, λέμε, λοιπόν εμεις ειμαστε οι Reckies, πάμε όλοι απο εδώ, (αρχίζουν όλοι να μας κοιτάνε με μισό μάτι ::) :D :D :D :D :D) και μετά βάζουμε τους υπόλοιπους απέναντι, και παίρνουμε μαζί μερικούς έτσι για να ταιριάξουν τα νούμερα.

Ο μοναδικός τρόπος για να μην νιώσετε άσχημα ή μειονεκτικά όταν γίνεται αυτό, είναι να ανήκετε και εσείς σε μια 8άδα ή 10άδα, ωστε να έχετε αυτή τη σιγουριά σύμμαχο σας.

Αυτό προσπαθούσα να πώ μόνο, για όλα τα άλλα που λέτε με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο. :D :D Στο κάτω κάτω, στη μάχη της ταβέρνας, δεν έχει ομάδες, και πάντα χάνει το πρόβατο... :D :D :D

Τα λέμε,

Spaniard
Who Dares Wins

fanioles

ΠαράθεσηΥ.Γ.: Επίσης αυτό το Urban Ops Assassins στο σηματάκι της ομάδας σας......δηλαδή αυτό το Assassins, είναι απαραίτητο Απορία (και σόρρυ που το λέω)

Κατανοητή η παρατήρηση, αλλα όπως προανέφερα κι εγω κι ο Κώστας είναι όλα θέμα γούστου.

Παράθεσημαζευόμαστε, λέμε, λοιπόν εμεις ειμαστε οι Reckies, πάμε όλοι απο εδώ, (αρχίζουν όλοι να μας κοιτάνε με μισό μάτι :Χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο) και μετά βάζουμε τους υπόλοιπους απέναντι, και παίρνουμε μαζί μερικούς έτσι για να ταιριάξουν τα νούμερα.

Εμείς μαζευόμαστε, λέμε είμαστε οι Assassins, πάμε απο εδώ, (αρχίζουν όλοι να μας κοιτάνε με ορθάνοιχτα μάτια  ;D ;D ;D ) και περιμένουν να πάνε μαζί μας .... 

Ενταξει οχι όλοι .. αλλα πολλοί.. 

Εκεί νιώθουμε όμορφα και περήφανα οχι ασχημα και μειονεκτικά..  Έχει κι αυτό τη γοητεία του.   ;)

z_snap

Παράθεση από: fanioles στις  08 Mar 2009, 03:06:03 ΠΜ
Κατανοητή η παρατήρηση, αλλα όπως προανέφερα κι εγω κι ο Κώστας είναι όλα θέμα γούστου.

Εμείς μαζευόμαστε, λέμε είμαστε οι Assassins, πάμε απο εδώ, (αρχίζουν όλοι να μας κοιτάνε με ορθάνοιχτα μάτια  ;D ;D ;D ) και περιμένουν να πάνε μαζί μας .... 

Εκεί νιώθουμε όμορφα και περήφανα οχι ασχημα και μειονεκτικά..  Έχει κι αυτό τη γοητεία του.   ;)

...δεν κάνω παρατήρηση για το assassins, προς θεού. Άλλωστε για το όνομα και το στυλ της ομάδας πρώτο λόγο έχουν τα μέλη της ομάδας. Αναρωτιέμαι όμως αν αύριο βρισκόταν μια εταιρία που θα ήθελε π.χ. να σπονσοράρει 5-6 ομάδες airsoft ή τα games ολόκληρης της χρονιάς και θα έπρεπε κάθε εβδομάδα να παρουσιάζει ένα διαφημιστικό video των 5 λεπτών με τις δραστηριότητες των ομάδων, θα άφηνε μια ομάδα να παρουσιάζεται με το όνομα assassins???

Παράθεσηκαι μετά βάζουμε τους υπόλοιπους απέναντι, και παίρνουμε μαζί μερικούς έτσι για να ταιριάξουν τα νούμερα.

@ Spaniard
...να το σχολιάσω ??? αντέχεις ???
...re-think and do
   (pointman)

SAPPER

Ονόματα ομάδων μπορεί να είναι από video games, ταινίες, επίλεκτα τμήματα υπαρκτά η φαντασίας, η αυτοδημιούργητα και πρωτότυπα σχήματα.
Αν ήταν να κολάνε με ονόματα τύπου assassins θα έπρεπε να καταργηθούν πολλά ανάλογα παιχνίδια, αφού και εμείς παιχνίδι παίζουμε σε ένα φανταστικό κόσμο που ζούμε κάθε Κυριακή γυμνάζοντας σώμα και πνεύμα.
Θα ήταν κατακριτέο αν είχε προσβλητικό, υβριστικό, η ρατσιστικό τίτλο μια ομάδα που θα δίχαζε την κοινότητα μας και θα είχε αντίθετο αποτέλεσμα από το θεμιτό στο "διαφημιστικό video των 5 λεπτών με τις δραστηριότητες των ομάδων" π.χ.
Άλλοι μπορεί να έχουν ψώνιο με τα video game GHOST RECON η το Αssassin, άλλοι να την έχουν δει SAS, και άλλοι GHOST BUSTERS, δεν είναι κατακριτέο, αντίθετα ακόμα και αυτοί που μπορεί να μας κατακρίνουν, περιμένουν πως και πως τις απόκριες για να βγάλουν το απωθημένο τους ντυμένοι γυναίκες η cow boys. ;)