Απ: Kαλώς σας βρήκα με πολλές απορίες!

Ξεκίνησε από sundaze643, 06 Mar 2009, 17:30:23 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sundaze643

Φίλε μου Dulas,

κατάλαβα εκ' των υστέρων πως c.q.b. εστί close quarter battle γι'αυτό άλλωστε είναι και κοντόκανο..Το συγκεκριμένο όπλο απ'όσο γνωρίζω(όπως πολύ καλά είπες και εσύ),σχεδιάστηκε για ''καθαρισμούς'' δωματίων κ.ο.κ.Με μια γρήγορη,συγκριτική ματιά,το μοντέλο της Μarui που μου προτείνεις δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνο που ζαχαρώνω παρά μόνο,στην κάννη η οποία είναι και ένα ''κλικ'' πιο μεγάλη από το CA.Σαφώς εκ των έσω μπορεί να διαφέρει σε πολλούς τομείς,που όμως,στον συγκεκριμένο τομέα,δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη.Όταν λοιπόν λες,''περισσότερες λειτουργίες'',τι εννοείς;
   Περί προστασίας,σαφώς και λαμβάνω πάντα μέτρα!Έχω άλλωστε αρκετές στιγμές στο παρελθόν που ''στάθηκα τυχερός μες την ατυχία μου'' και συγκεκριμένα από βλήματα Προμηθεύς,που πιθανόν θα έχεις ακουστά.Μέτρα προστασίας λοιπόν,είναι το κυριότερο.. ;)
   Από την σχετική εμπειρία μου στα αεροβόλα,πρώτο μέλημμα μου είναι η ευστοχία  και το γκρουπάρισμα του όπλου και μετά τα fps,γιατί ως γνωστόν,δύναμη χωρίς ευστοχία ίσον μηδέν!Σαφώς όμως οι απαιτήσεις μου ως αναφορά την ευστοχία στα airsoft,μειώνοντε ραγδαία γι'αυτό και εστιάζω στο plinking και όχι στην σκοποβολή ακριβείας.
   Θα ήθελα να πω φίλε μου Dulas,πως έπεσες διάνα για το σκεπτικό αγορών μου.Φυσικά,και θα δαπανήσω το ''κάτι παραπάνω'' για να πάρω το ''καλύτερο'' στο είδος του..Απλά το κατάστημα που ψωνίζω έχει μόνο CA τουφέκια και πιθανόν να συμβιβαστώ με αυτό.Σε αυτό λοιπόν θα ήθελα άλλη μια συμβουλή:Στα μοντέλα της CA,ποιο Μ15,του τύπου που προαναφέρω στο πρώτο μου μήνυμα,είναι το ''καλύτερο'';Λέγοντας καλύτερο,εννοοώ:αληθοφάνεια και αντοχή σε βάθος χρόνου.Από ευθυβολία και δύναμη δεν μπορώ να έχω υψηλές απαιτήσεις μιας και αυτού του τύπου όπλα (Μ15) έχουν πάνω κάτω σταθερή δύναμη και η ευθυβολία τους εξαρτάται από την χρήση bb's.Γνωρίζω επίσης πως υπάρχουν κιτάκια βελτίωσης αλλά για αρχή θα μείνω με το ως έχει.
   Τέλος,τα αεροβόλα που γνωρίζω καλύτερα από τα airsoft,σαφώς έχουν κάνει άλματα προόδου σε σχέση με το%2

ΕDIT:κάπου χάθηκε το πρώτο μου μήνυμα και αντικαταστάθηκε με το δεύτερο μου post.Μπορεί κάποιος moderator να το διορθώσει;
Walther cp 88 nickel finish(.177).
NightHawk+Red dot Walther(.177).
Walther cp 99+laser+Brocock silencer (.177).
FX Monsoon synthetic (.22) +scope Hawke VarmintII 4-16X44AO+Sunshade.

sundaze643

Φίλε μου Dulas,

κατάλαβα εκ' των υστέρων πως c.q.b. εστί close quarter battle γι'αυτό άλλωστε είναι και κοντόκανο..Το συγκεκριμένο όπλο απ'όσο γνωρίζω(όπως πολύ καλά είπες και εσύ),σχεδιάστηκε για ''καθαρισμούς'' δωματίων κ.ο.κ.Με μια γρήγορη,συγκριτική ματιά,το μοντέλο της Μarui που μου προτείνεις δεν διαφέρει σε τίποτε από εκείνο που ζαχαρώνω παρά μόνο,στην κάννη η οποία είναι και ένα ''κλικ'' πιο μεγάλη από το CA.Σαφώς εκ των έσω μπορεί να διαφέρει σε πολλούς τομείς,που όμως,στον συγκεκριμένο τομέα,δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη.Όταν λοιπόν λες,''περισσότερες λειτουργίες'',τι εννοείς;
   Περί προστασίας,σαφώς και λαμβάνω πάντα μέτρα!Έχω άλλωστε αρκετές στιγμές στο παρελθόν που ''στάθηκα τυχερός μες την ατυχία μου'' και συγκεκριμένα από βλήματα Προμηθεύς,που πιθανόν να έχεις ακουστά.Μέτρα προστασίας λοιπόν,είναι το κυριότερο.. ;)
   Από την σχετική εμπειρία μου στα αεροβόλα,πρώτο μέλημμα μου είναι η ευστοχία  και το γκρουπάρισμα του όπλου και μετά τα fps,γιατί ως γνωστόν,δύναμη χωρίς ευστοχία ίσον μηδέν!Σαφώς όμως οι απαιτήσεις μου ως αναφορά την ευστοχία στα airsoft,μειώνοντε ραγδαία γι'αυτό και εστιάζω στο plinking και όχι στην σκοποβολή ακριβείας.
   Θα ήθελα να πω φίλε μου Dulas,πως έπεσες διάνα για το σκεπτικό αγορών μου.Φυσικά,και θα δαπανήσω το ''κάτι παραπάνω'' για να πάρω το ''καλύτερο'' στο είδος του..Απλά το κατάστημα που ψωνίζω έχει μόνο CA τουφέκια και πιθανόν να συμβιβαστώ με αυτό.Σε αυτό λοιπόν θα ήθελα άλλη μια συμβουλή:Στα μοντέλα της CA,ποιο Μ15,του τύπου που προαναφέρω στο πρώτο μου μήνυμα,είναι το ''καλύτερο'';Λέγοντας καλύτερο,εννοοώ:αληθοφάνεια και αντοχή σε βάθος χρόνου.Από ευθυβολία και δύναμη δεν μπορώ να έχω υψηλές απαιτήσεις μιας και αυτού του τύπου όπλα (Μ15) έχουν πάνω κάτω σταθερή δύναμη και η ευθυβολία τους εξαρτάται από την χρήση bb's.Γνωρίζω επίσης πως υπάρχουν κιτάκια βελτίωσης αλλά για αρχή θα μείνω με το ως έχει.
   Τέλος,τα αεροβόλα που γνωρίζω καλύτερα από τα airsoft,σαφώς έχουν κάνει άλματα προόδου σε σχέση με το παρελθόν.Αν είχαν όμως και καλύτερη αντιμετώπιση πρώτα από τους χρήστες και έπειτα από τους υπολοίπους αρμώδιους,ίσως να είχαμε φτάσει το επίπεδο άλλων χωρών (βλ. Αγγλία).Αντιθέτως,από τα λίγα που γνωρίζω ως τώρα για το είδως σας,το airsoft κάνει βήματα προόδου,χέρι-χέρι με το ''εξωτερικό'' και αυτό είναι νονάχα ευχάριστο.
   Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον-ώρα να μελετήσω! :)

Φιλικά,
          Μάριος.

EDIT:Για μερικές ορθογραφικές διορθώσεις.
Walther cp 88 nickel finish(.177).
NightHawk+Red dot Walther(.177).
Walther cp 99+laser+Brocock silencer (.177).
FX Monsoon synthetic (.22) +scope Hawke VarmintII 4-16X44AO+Sunshade.