FPS 328 +/-5%. Ένα χρόνο μετά.

Ξεκίνησε από Kallistos, 06 Δεκ 2010, 14:53:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Kallistos

Ανεβάζω το θέμα αυτό, γιατι έπεσε επανηλημένα στην αντιληψή μου ένα-δύο ζήτηματα που πρέπει να  λάβουμε υπόψη, και ίσως να κάνουμε κάτι για αυτό.
Αναφέρομαι σε πρώτα σε εμπειρίες απο σενάρια που έχει καταρχήν διοργανώσει η ομάδα μου Umbrella-Trashsweepers και μετά στα σενάρια υπολοίπων ομάδων.

Το 1ο αφορά τα νέα-ολοκαίρουρια όπλα που αγοράζουμε σε σύγκριση με τα όρια joule-fps που έχουμε ορίσει στην Αττική.
Οι ανθρωποι σκάνε καλά χρήματα και δεν μπορούν να παίξουν.

Εταιρίες όπως VFC και G&G στα αεροβόλα τους αναγράφουν ό,τι είναι 330-340 fps, ενώ στην μέτρηση που γίνεται στο πεδίο με όποιον απο τους μετρητές μας (με ότι αποκλιση και άν έχουν ο ένας απο τον άλλο), κάποια απο αυτά, βγαίνουν εντελώς εκτός ορίων μετρώντας 360-370 fps. Αυτό δεν είναι της φαντασίας μου και παρακαλώ οι παθόντες να παραθέσουν το συμβάν.

Σίγουρα, δεν φταίνει ο εκάτστοτε πωλητής για την εργοστασιακή κατάσταση των FPS καθώς τα όρια των fps είναι κάτι που έχουμε καθορίσει μεταξύ μας στην Αττική. Αλλά ο πωλητής σε οποιο κατάστημα και να μιλάμε (A/C, G/A, Βασ. κα) το πουλάει και υποθετικά είναι μέσα στα όρια τα οποια έχει καθορίσει η κοινότητα, όμως τελικά δεν είναι. (Παίζει το ελατήριο να είναι καινουριο και σκληρό ακόμα, αλλά το γιατι, δε αφορά το θέμα αυτό.)

Θα παραθέσω ένα παράδειγμα απο τη προσωπική εμπειρία ένος φιλου (Aeroflame) που αγοράζει ένα VFC SR16 στην σκληρή θήκη (500+ ευρώ) με αναγραφόμενη τιμή FPS 340. Στην μέτρηση βγήκε 360-370.

Εσείς θα τον αφήνατε να παίξει; ή θα έπρεπε να βάλει χέρι στο gearbox του;
-> Σίγουρα δεν θα τον αφήνατε να παίξει!
-> Ακόμα, προσωπικά πάντα, έχω μεγάλο κόλλημα στο να βάλω χέρι σε ένα μαμά όπλο, ιδιαίτερα όταν αυτό κοστίζει, με τα παρελκόμενά του, ένα μισθό, και ούτε σκεφτομαι την προοπτική να το πάω να το ανοιξει τεχνικός αφού παλιοόπλο πρεπει να είναι 340 αφου σαν τετοιο αγοράζεται.
-> Και μεγαλύτερο κόλλημα έχω όταν βλέπω την απογοήτευση ενός παίχτη όταν ερχεται πορωμένος να παίξει με το καινούριο του "μωρό" και να τρώει πόρτα.
Εγώ σε σενάριο μου ακυρωνα τα οπλα και κατά συνέπεια τους παιχτες, με πολύ βαριά καρδιά.

Επιπρόσθετα (2o)κάτι πολυ σημαντικό. Εχουμε βγάλει εκτός παιχνιδιού όλα τα οπλοπολυβόλα. Καθώς αυτά μετράνε πχ Classic Army μαμά, περιπου 360 FPS ειναι απαγορευτική η συμμετοχή τους. Και είναι οπλα που επιλέγουν οι πραγματικά πορωμένοι και ψαγμένοι στο αθλημα συν ότι σεναριακά το να ακούς το Μ60 να σε υποστηρίζει απο τον χειριστή του, δινει μια πολύ ωραία άισθηση ρεαλισμού... και τα βγάζουμε εκτος.

ΠαράθεσηΣκέψεις: ---> Θα μου πειτε γιατι να μην πάνε τα οπλα για υποβαθμιση για να είναι εντός ορίων. Δεν θα μπώ καν σε αυτή την κατάσταση. Τρία χρόνια τωρα ακούω συνεχως την λέξη αναβάθμιση-υποβάθμιση... εχω βαρεθεί πιά. Αγοράζω κάτι που θα πρεπε να παίζει, θελω να παίξω χωρις να σκάσω άλλω χρηματα κερατιάτικα, ουτε να περιμένω καρτερικά πότε το ελατήριο του όπλου απο την χρήση «μαλακώσει» για να είναι εντός ορίων - που ισως να μην γίνει και ποτέ.

Ενα χρόνο μετά απο τον καθορισμό των ορίων για την Αττική εχω να προτείνω τα εξής στην κοινότητα:
1. ----> Επιχειρηματολογόντας με τα παραπάνω, τα όρια όλων των αεροβόλων να προσαρμοστούν στα 360-370. Επιπρόσθετα, η άυξηση της τάξης των 7% σε σχέση με τα παλιά όρια θα μπορέσει να καλύψει τις διαφορές-αποκλίσεις ανάμεσα στους διαφορους τύπους μετρητων FPS που υπάρχουν. Τέλος με αυτο τον τροπο  θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις περιοχές γύρω απο την ελευσίνα, πχ τα τολλ και τα δεντρα, με καλύτερο αποτελεσμά συν οτι σε άλλες περιοχες πχ σε δάσος θα έχουμε την πολυπόθητη μεγαλύτερη εμβέλια.
2. ----> Στον χρόνο που παιζουμε με μέγιστο 344 FPS εχω παρατηρησει οτι ακόμα και αυτά τα FPS, ειναι ικανά να σε τραυματίσουν σοβαρά, κατω απο ορισμενες συνθήκες. Το ποτήρι ξεχύλισε όταν ο συναθλητής μάς τραυματίστηκε στο προσωπο χθες. Δεν αναφέρω λεπτομέριες γιατι δεν χρειάζεται.
Ετσι προτείνω υποχρεωτική την κάλυψη του προσώπου απο πλαστική μάσκα, νεοπρεν, μαντιλα ή διχτυ, απο όλους τους παίχτες στα δημόσια παιχνίδια. Αυτός ειναι ένας πραγματικά κανόνας ασφαλείας. Δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει η εμφανισή μας, πόσο cool δέιχνουμε στην φωτογραφία, αλλά η προστασία μας.
Ready... Steady... Fire...!!!

deusxt

Παράθεση από: Kallistos στις  06 Δεκ 2010, 14:53:03 ΜΜ
Ενα χρόνο μετά απο τον καθορισμό των ορίων για την Αττική εχω να προτείνω τα εξής στην κοινότητα:
1. ----> Επιχειρηματολογόντας με τα παραπάνω, τα όρια όλων των αεροβόλων να προσαρμοστούν στα 360-370. Επιπρόσθετα, η άυξηση της τάξης των 7% σε σχέση με τα παλιά όρια θα μπορέσει να καλύψει τις διαφορές-αποκλίσεις ανάμεσα στους διαφορους τύπους μετρητων FPS που υπάρχουν. Τέλος με αυτο τον τροπο  θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις περιοχές γύρω απο την ελευσίνα, πχ τα τολλ και τα δεντρα, με καλύτερο αποτελεσμά συν οτι σε άλλες περιοχες πχ σε δάσος θα έχουμε την πολυπόθητη μεγαλύτερη εμβέλια.
2. ----> Στον χρόνο που παιζουμε με μέγιστο 344 FPS εχω παρατηρησει οτι ακόμα και αυτά τα FPS, ειναι ικανά να σε τραυματίσουν σοβαρά, κατω απο ορισμενες συνθήκες. Το ποτήρι ξεχύλισε όταν ο συναθλητής μάς τραυματίστηκε στο προσωπο χθες. Δεν αναφέρω λεπτομέριες γιατι δεν χρειάζεται.
Ετσι προτείνω υποχρεωτική την κάλυψη του προσώπου απο πλαστική μάσκα, νεοπρεν, μαντιλα ή διχτυ, απο όλους τους παίχτες στα δημόσια παιχνίδια. Αυτός ειναι ένας πραγματικά κανόνας ασφαλείας. Δεν θα έπρεπε να μας νοιάζει η εμφανισή μας, πόσο cool δέιχνουμε στην φωτογραφία, αλλά η προστασία μας.

δεν ειναι λιγο παράδοξο να θελς αυξηση ορίων και στην ιδια προταση να αναφερεσαι σε τραυματισμο?
ειχα την εντυπωση οτι το όριο εγινα ακριβως για να περιοριστει το ενδεχομενο τραυματισμων.
Κριμα για το παιδι που χτυπησε (δε ξερω λεπτομεριες και δεν εχουν και σημασία εν προκειμενω) αλλα μου κανει εντυπωση που τα λες σε μια ανασα αυτα τα δυο.

Kallistos

Φίλε μου πρόσεξε τι γράφω:
Παράθεση"Στον χρόνο που παιζουμε με μέγιστο 344 FPS εχω παρατηρησει οτι ακόμα και αυτά τα FPS, ειναι ικανά να σε τραυματίσουν σοβαρά, κατω απο ορισμενες συνθήκες."
Θα προσέξεις οτι διαφορετικό λόγο προτεινω το 1ο και για διαφορετικό το 2ο. Την χρυσή τομή ψάχνω να βρώ. Και την εκφράζω για να ακούσω και τη γνώμη σας.

Παντως μπράβο... πολύ ευστοχη ερώτηση για 1ο ποστ. Πρεπει να ασχολείσαι καιρό υποθέτω.  ;)

MAYIOL

Νομιζω οτι ολα αυτα ειναι παραδοξα.Απο τη μια κρινεται οτι τα 340 ειναι ασφαλη ορια και απο την αλλη λετε ας τα αυξησουμε λιγο για να παιζουν τα εργοστασιακα!@#%.Οπως ειπαι και ενα παλικαρι σε αυτο το φορουμ η χριση ειναι που κανει τη ζημια οχι τα fps. εγω προχθες σε ενα παιχνιδη κανω ΜΠΑΜ σε ενα αντιπαλο ο οποιος τρομαξε και γυριζει και μου ριχνει μια ριπη στο στηθος απο τα 4 μετρα. Ή ο αλλος μπουκαρι σε κτηριο με το οπλο στα 400+ ενω κουβαλαει πανω κατω το ριμαδι το πιστολι. τελος δεν μπορει να υποχρεωσεις κανενα να φοραει μασκες προστασιας κτλ. Βεβαια ενημερωνεις για της συνεποιες και μετα ειναι στην κριση τους .Εγω π.χ. δεν μπορω με τιποτα να φορεσω τετοια πραγματα γιατι ιδρωνω υπερβολικα και θαμπονουν τα γιαλια μου συνεχεια.Οι νεοι ομως που ηρθαν προχθες να παιξουν παρολη την ενοιμερωση την προιγουμενη , ηρθαν με αμανικα οι μαγκες και μετα παραπονιοντουσαν...

UNSEEN

Καλησπέρα σε όλους. Είναι εντελώς νέος στο χόμπυ και το πρώτο σενάριο που πήγα ηταν αυτό του φίλου Κάλλιστου. Δεν ξερω αν μετράει η γνώμη μου, αλλά θα την πω. Ολοκαίνουργιο λοιπόν G&G M4, το πλαστικό και θεωρητικά 330, άντε 340. Στο παιχνίδι έτυχε και δεν μετρήθηκαν τα όπλα απο την αρχή αλλά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω (εννοώ το πως γίνονται οι διαδικασίες και αν μετριούνται τα όπλα κάθε φορά), οπότε έμεινα ήσυχος στα 330. Μετά το παιχνίδι λοιπόν βρήκα ένα μετρητή και λεω ας δοκιμάσω. 382 και 385 έδειξε ο μετρητής με στοκ εντελώς το όπλο. Ευτυχώς που δεν έγινε κάτι ώστε να μετρηθεί κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού και να γίνω ρεζίλι αφου δεν πήγαινε καν το μυαλό μου οτι παίζουν τέτοιες αποκλίσεις. Τώρα που χρησιμοποιήθηκε λίγο παραπάνω το όπλο και παρά την ύπαρξη Mad Bull 6.03 πλέον, δείχνει στο airsoftclub που το μέτρησαν τα παιδιά 360FPS. Το κακό είναι οτι προς το παρόν δεν έχουν 90αρι ελατήριο οπότε απλά δεν παίζω και περιμένω.

Αυτό επειδή ο Κάλλιστος ζήτησε να μιλήσουν οι παθόντες.

Το γεγονός που είδα όμως και με έβαλε σε σκέψεις, είναι οτι ήμουν σαν αστακός με επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, μακρυμάνικα, προστασία νεοπρεν στο πρόσωπο, άρα τηρούσα τους κανόνες ασφαλείας. Παρ` ολα αυτά ένα Classic Army συμπαίκτη μου ζόμπι, μου έκανε 3 πληγές στο πρόσωπο παρά το νεοπρέν απο τα 10 μέτρα. Το όπλο του επίσης καινούργιο έριχνε στα 370 μετά που μετρήθηκε και αυτό.

Το σημαντικότερο όμως θέμα είναι οτι πάρα πολλοί παλιοί απ` οτι κατάλαβα, έπαιζαν με κοντομάνικα και με ακάλυπτα πρόσωπα. Μόνο ένα ζευγάρι γυαλιά. Δηλαδή ένα Sidearm με 330FPS μέσα σε κτήριο δεν μπορεί να σπάσει δόντια? Η να κάνει πολύ γερές πληγές? Αν κρίνω απο τις δικές μου πάνω απο το νεοπρέν...... Φαντάζομαι σε ακάλυπτο πρόσωπο.

Τι θέλω να πω... Οτι δεν είναι σωστό απο τη μία να λέμε 328+/- και απο την άλλη τα μέτρα προστασίας να είναι μηδαμινά. Απο κοντινή σχετικά απόσταση και τα 328 μια χαρά ζημιά κάνουν. Αρα μήπως είναι πιο σωστό να ασχοληθούμε πιο πολύ με το να φοράνε προστατευτικά οι παίκτες? Ναι οκ κάποιες ομάδες στον πραγματικό κόσμο (Swat κλπ) μπορεί να φοράνε κοντομάνικα, αλλά η σφαίρα θα περάσει την οποιαδήποτε παραλλαγή. Στο airsoft όμως θα προστατέψει πολύ. Αρα καλή η αληθοφάνεια αλλά δεν νομίζω οτι για τους τραυματισμούς φταίνε μόνο τα όπλα και τα FPS. Οκ να μην στοχευουμε κεφάλια κλπ, αλλά πάνω στον πανικό και την αδρεναλίνη αυτό δεν είναι πανακεία. Προστατευουμε δηλαδή τα μάτια αλλά το στόμα, τα χείλη κλπ να είναι εκτεθειμένα? Ενα σπασμένο δόντι είναι καλό? Αρα γιατί κατεβαίνουν τα FPS και δεν αυξάνεται απλά ο εξοπλισμός ασφαλείας? Η λύση είναι κάπου στη μέση πιστεύω. Επίσης είναι και στο χέρι του κάθε ατόμου αν θα παίζει με ασφάλεια ή αν θα θέλει να τραυματίσει κάποιον απο απερισκεψία.

Επίσης θεωρώ κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, λάθος το να χτυπάνε τα Sniper με 328FPS που χτυπάει και ένα AEG. Ο ρόλος του Sniper είναι η εξουδετέρωση στόχου απο πολύ μακρυά και αόρατα. Το να πρέπει λοιπόν να έρθει κοντά σου σε ίση απόσταση με το AEG, εξουδετερώνει το πλεονέκτημα του να μένει αόρατος και του όπλου του να χτυπάει απο μακρια. Συνεπώς επειδή χτυπάει βολή - βολή τον κάνει ευάλλωτο απέναντι στα AEG των 15+ βολών το δευτερόλεπτο. Αρα ο ρόλος Sniper απλά δεν υπάρχει δεδομένων των μέχρι τώρα κανόνων.

Για να μην παρεξηγηθώ απο κάποιους, δεν θέλω να παω κόντρα σε κοινές αποφάσεις που έχουν παρθεί για τα σενάρια, αλλά απλά επισημαίνω έστω και σαν νέος στο χώρο κάποια πράγματα που νομίζω οτι είναι λάθος, ώστε να τα σκεφτούν και να βρουν ίσως λύση οι πιο έμπειροι.

Φιλικά Δημήτρης.

MAYIOL

φιλε Kallistos αν θες μια προταση απο μενα ειναι να να μην μειωσεται τα fps αλλα να θεσεται ορια αποστασης εμπλοκης στα εκαστοτε fps. π.χ. τα οπλα με 400+ ελαχιστη αποσταση εμπλοκης τα 10 μετρα

deusxt

Παράθεση από: Kallistos στις  06 Δεκ 2010, 15:37:07 ΜΜ
Φίλε μου πρόσεξε τι γράφω:Θα προσέξεις οτι διαφορετικό λόγο προτεινω το 1ο και για διαφορετικό το 2ο. Την χρυσή τομή ψάχνω να βρώ. Και την εκφράζω για να ακούσω και τη γνώμη σας.

Παντως μπράβο... πολύ ευστοχη ερώτηση για 1ο ποστ. Πρεπει να ασχολείσαι καιρό υποθέτω.  ;)

όχι δεν ασχολουμαι καιρο. 2-3 χρονια παιζω και τελευταιά λίγο πιο εντατικά.
συνολο να εχω παιξει καμια 10αρια παιχνιδια

αυτο που με εχει απασχολήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό -όπως και πολλους άλλους φαντάζομαι- ειναι να δημιουργηθεί ενα τεκμηριωμενο και κοινα αποδεκτό σετ απο κανονες ορια κλπ
Ναι θα ειναι ενοχλητικό και δυσκολο αλλα φοβαμαι οτι καποια στιγμη η δραστηριοτητα μας θα τραβηξει την προσοχή του κρατους το οποίο δε φημιζεται για την φαντασία του ή τη δημιουργικότητα του.
Πρεπει εκ τον προτερων εμεις να εχουμε φροντισει συλλογικά να προστατευσουμε τη δραστηριοτητα μας κανοντας ισως καποιες υποχωρσεις ή ναγνωριζοντας του κινδυνους κλπ ώστε να μη το κανει για μας καποιος ασχετος με το θέμα.

@ Δημητρη/unseen
Δε νομιζω οτι πρεπει να εχεις προυπηρεσία για να μπορεις να πεις την αποψη σου φίλε. Ανοιχτο φορουμ ειναι και εφοσον εκφραζομαστε κοσια μπορουμε ανετα να πουμε τη γνωμη μας.

για μενα το θέμα fpw ειναι λεπτο. Απο τη μια δε θες να αποστερωσεις εντελως τη δραστηριοτητα απο την αλλη θες να εξασφαλίσεις οτι μπορεις ακομα να παιζεις ικανοποιητικά. Ο καθένας βάζει τα ορια του βεβαια αλλά καπου όντως πρεπει να βρουμε τη χρυσή τομή ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που λεει και ο καλλιστος

el.cind

καλησπερα φιλε kalisto ωντος ειναι ενα θεμα τα FPS στα ωπλα μας ωπος και η ασφαλια μας και αν καταλαβα καλα αναφερεσε στο σεναριο της κυριακης που εγεινε στην ελευσινα της ωμαδας Ι4 που ημουν παρων και ιδιος με τον αδερφο μου και το οποιο δεν επεξε λογω τον FPS. και ροταω με την μηκρη μου πειρα τα ωπλα μας ειναι μετρημενα 5 φωρες μετρημενες και δηχνουν το δηκο μου ενα G36C ΤΜ 282-290 FPS και του αδερφου μου ενα MP5 της G&G με 318-322 FPS και την κυριακη βγαζουν το G36C 301fps και το MP5 370fps και η ερωτηση ΠΩΣ ΓΥΝΕΤΕ ΑΥΤΟ...!!! και δεν τηθετε το θεμα της ασφαλιας γιατη συνφωνουμε σε αυτο το ζιτημα και εμεις μαζι σας ΑΛΛΑ ειναι μεγαλη η αποκληση τον FPS απο τα παραπανω που θα διαβασετε ολλοι ωσοι ασχολουντε μα το airsoft.... ευχαρηστω

Kallistos

Παράθεση από: MAYIOL στις  06 Δεκ 2010, 15:53:30 ΜΜ
 φιλε Kallistos αν θες μια προταση απο μενα ειναι να να μην μειωσεται τα fps αλλα να θεσεται ορια αποστασης εμπλοκης στα εκαστοτε fps. π.χ. τα οπλα με 400+ ελαχιστη αποσταση εμπλοκης τα 10 μετρα

Φίλε Mayiol,
Οτι έχει γίνει τον τελευταιο καιρό με έχει προβληματίσει.
Δεν μπορεί ο κανόνας ασφαλείας να περιορίζεται στην μείωση της επιθετικής ικανότητας του αντιπάλου, μα ταυτοχρονα και στην αυξηση της προστασίας που έχουμε στον εξοπλισμό μας.
Κεφάλια παιδιά, στατιστικά χτυπάμε πολύ συχνά. Προσωπικά στο τελευταιο παιχνίδι βγήκα  3/8 με hit στο κεφάλι. Το οποίο είναι 37,5% κατακέφαλα. Φορούσα νεοπρεν, και αυτό μειωσε το χτυπημα σε μια μελανίτσα που θα φύγει. Αν φορούσα πλέγμα στο κάτω μέρος του προσωπου (ήδη φορώ κράνος και μεγάλα γυαλιά στο πάνω μέρος) η ζημιά θα περιορίζοντας στο... τίποτα.

Αυτο που προτεινεις για την αποσταση εμπλοκής... Έτσι αρχισα να παίζω χρόνια πριν, αλλά και πάλι με χτυπαγαν στο προσωπο, και αναλόγως το επιπεδο προστασίας παθαινα ή όχι ζημιά. Είναι ΚΑΙ στον σκοπευτή που θα ρίξει αλλά και είναι και 1002 παραγοντες ακόμα για το που θα καταλήξει το μπιλάκι.

Iskios

Μία σκέψη περί του υποχρεωτικού full face / μαντήλας / neopren κτλ:

• Μπίλια > Μάτι > Ζημιά > Αποκατάσταση: ΟΧΙ
  • Μπίλια > Δόντι > Ζημιά > Αποκατάσταση: ΝΑΙ

Θεωρώ ότι δεν είναι αναγκαίο το "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ", "όποιος προσέχει έχει" & "όποιος παθαίνει μαθαίνει"... παλιά ρητά και σίγουρα ισχύουν και τα 2...  ;D

Σχετικά με την μέτρηση των fps: Το όπλο θεωρώ ότι πρέπει να μετριέται με ρυθμισμένο το hop-up όπως ακριβώς θα παίζει μέσα στο παιχνίδι.

[Είχαμε περίπτωση ανάλογη με G&G GR15 Raider Long που "μέτρησε" 360-370 fps ενώ ο κατασκευαστής λέει για 335-350 fps (αυτό όμως είναι ένα +5% απόκλιση). Άρα όταν λέμε 328fps +/-5% σίγουρα ρισκάρουμε όταν αγοράσουμε κάτι με 335-350fps*

*350+5% = 367.5]

(Επισημαίνω ότι η μέτρηση ήταν διεξοδική (2 μετρητές) κ επαναλαμβανόμενη για το εν λόγω όπλο που βρέθηκε εκτός των ορίων)

plwtarxhs

Ανεξαρτητα απο τα fps, προσωπικα εγω θα προτιμουσα να φορουσαν ολοι μασκες/νεοπρεν για να μην εχω το ανχος οτι μπορει να κανω αθελα μου καποια ζημια σε καποιον συμπαιχτη.

Kallistos

@el.cind
@Iskios

Παιδια μην πέρνετε υποψην μόνο την κυριακή. Εγώ το σύνολο των διοργανώσεων πέρνω που έχω συμμετασχει τον τελευταίο καιρό και ιδίως στα δικά μου τα παιχνίδια.
Οποιος παθαίνει μαθαίνει το ξέρω πολύ καλά φίλε Ισκιε, και έχω δώσει πολλά χρηματα στην ζωή μου απο τα λάθη αυτά (εντος ή εκτός airsoft).
Αλλά αν μπορώ να πάρω απο το χεράκι ένα νέο παίχτη και να του πω, τα "κάνε" και τα "μη", θα το κάνω. Η γνώση είναι κάτι που μεταδίδεται και αν ένα πράμα έχω μάθει οταν διδάσκω, μαθαίνω διπλά.
Έτσι θα του πω: "ΒΑΛΕ ΜΑΣΚΑ, ΓΥΑΛΙΑ, ΚΡΑΝΟΣ... Ξέρω τι σου λεω".
Και κατι άλλο αν είναι στο χέρι μου και δεν αδικώ κανένα άλλο, εκτός απο τον εαυτό μου, θα του πω: "παίξε και με 360 fps, προστατευομαι επαρκή". Ηρθες να διασκεδάσεις και δε σε απορριπτω. (Aναφέρομαι σε ενα παιδί που είχε ερθει σε παιχνίδι της umbrella με ενα Μ60, ντυμένος με μεράκι και προσεγμένος. Τον χαιρόμουν πραγματικά... αλλά τον εδιωξα).

Το θεμα των μετρήσεων είναι κατί το είναι ελαστικό τελικά, γιατι υπαρχουν αποκλίσεις σε καθε μάρκα μετρητη. Ετσι μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτομαι ο δικός μου ο μετρητης είναι σωστος ή λάθος; Για αυτό προτείνω την ανοχή των 7% στην μέτρηση.
Για την ακρίβεια οι μαθηματικοι υπολογισμοί σου Κώστα, συμφωνουν με τους δικούς μου.

jumbo

Παράθεση από: MAYIOL στις  06 Δεκ 2010, 15:48:14 ΜΜ
Νομιζω οτι ολα αυτα ειναι παραδοξα.Απο τη μια κρινεται οτι τα 340 ειναι ασφαλη ορια και απο την αλλη λετε ας τα αυξησουμε λιγο για να παιζουν τα εργοστασιακα!@#%.Οπως ειπαι και ενα παλικαρι σε αυτο το φορουμ η χριση ειναι που κανει τη ζημια οχι τα fps. εγω προχθες σε ενα παιχνιδη κανω ΜΠΑΜ σε ενα αντιπαλο ο οποιος τρομαξε και γυριζει και μου ριχνει μια ριπη στο στηθος απο τα 4 μετρα. Ή ο αλλος μπουκαρι σε κτηριο με το οπλο στα 400+ ενω κουβαλαει πανω κατω το ριμαδι το πιστολι. τελος δεν μπορει να υποχρεωσεις κανενα να φοραει μασκες προστασιας κτλ. Βεβαια ενημερωνεις για της συνεποιες και μετα ειναι στην κριση τους .Εγω π.χ. δεν μπορω με τιποτα να φορεσω τετοια πραγματα γιατι ιδρωνω υπερβολικα και θαμπονουν τα γιαλια μου συνεχεια.Οι νεοι ομως που ηρθαν προχθες να παιξουν παρολη την ενοιμερωση την προιγουμενη , ηρθαν με αμανικα οι μαγκες και μετα παραπονιοντουσαν...

οπλο στα 400+ δεν υπηρχε στο πεδιο φιλε μου, και αν θες, και οποιος αλλος μπορω ανετα να του παραθεσω τα βιβλια καταγραφης των AEG..
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Kallistos

Φίλε Jumbo,

O MAYIOL αναφέρεται σαν "λογου χάρη" 400 fps.

salamine153

Φιλε Καλλιστε, συμφωνω απολυτα με τη θεση σου, ειχα και εγω τετοια ανησυχια οταν αγοραζα το οπλο μου και το ιδιο σκεφτομαι και οταν θελω να παρω και καποιο αλλο. Ομως νομιζω οτι πρεπει να υπαρχει και σερβις που ετσι και αλλιως χρειαζεται καμια φορα, οπως το καλοκαιρι που ειχα προβλημα με το κοντακι. Δεν μπορει λοιπον αυτο το σερβις να περιλαμβανει και τα φπσ ???
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

gioalex

Παράθεση από: MAYIOL στις  06 Δεκ 2010, 15:53:30 ΜΜ

Και πιστεύεις ότι έχουν όλοι την παιδεία/εκπαίδευση/αυτοσυγκράτηση να εκτιμήσουν την απόσταση και να αποφασίσουν αν θα τραβήξουν την σκανδάλη η όχι. Άλλοι δεν μπορούν να γυρίσουν την ασφάλεια του όπλου τους από "AYTO" σε "SEMI" και μπουκάρουν στα κτήρια σαν τον Γιαννάκη (τον Ράμπο ντε).

Πάντως θυμάμαι όταν πήγα στο πρώτο μου παιχνίδι στην Μαλακάσα (προ ορίου 328+5%). Μετρήθηκε το όπλο μου στα ~290 (ΤΜ G36C) και μου λέει ο τύπος που το μέτρησε "Φιλαράκι το όπλο σου δεν κάνει για woodland. Είναι πολύ χαμηλό". Ε, λοιπόν, μια χαρά τους χτύπαγα και με "αδύνατο" όπλο...

salamine153

Φιλε το μια χαρα απο τι το κρινεις ??? Οταν ειναι 30 μετρα και φυσαει κιολας (Ελευσινα, ΟΧΙ), τα δικα μου +-300 δεν μου εφταναν, απλουστατα γιατι το θεμα ειναι γενικα να βρισκει τον αλλον η μπιλια και οχι το ποσο δυνατα. Αμα ειναι ετσι , υπαρχει και η αλλα λυση - τα παραπανω φπσ να ειναι δεκτα για οσα σεναρια ειναι woodland (ασχετως πεδιου)

WAR ANGEL

Ωραιο το επιχειρημα σου Καλιστε και δικαιο.

Παρολα αυτα ομως δεν μπορω να παραβλεψω οτι ενω καποιες εταιριες (καλως η κακως) προσφερουν τα προιοντα τους παραπλανωντας τους πελατες τους , καποιες αλλες προσφερουν τα προιοντα τους με FPS πολυ μικροτερα του επιτρεπτου οριου.(Τokyo Marui πχ)

Δεν θα αναλυσω καν τι σημαινει ''παιζω με οσα FPS θελω'' αντιληψη.Την εχεις καταλαβει μονος σου και φαινετε αυτο.Μου φαινετε ομως λιγο περιεργη η αντιληψη παιζω με οσα FPS μου δινει ο κατασκευαστης μου.Δεν ξεχναω οτι πριν μερικους μηνες πολλοι παικτες επαιζαν με κινεζικα AEG των 400+fps τωρα παιζουν με αλλα των 350+Fps .Ας μην αλλαζουμε τα ορια αναλογα με τι AEG θεωρητε mainstream την δεδομενη στιγμη.Η τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα.

Δικια μου προταση λοιπον στον υποψηφιο αγοραστη ειναι να ζητα την μετρηση του AEG πριν την αγορα.Μαλιστα θα ζηταγα και απο τους πωλητες να μετρανε τα AEG που εμπορευονται μπροστα στον πελατη εαν ειναι δυνατον, ωστε να ξερει ο παικτης με τι AEG κατεβαινει στο εκαστοτε παιχνιδι.

salamine153

Iskios

Kallistos δεν διαφωνούμε κάπου, εγώ όποιον έχω φέρει μαζί μου το πρώτο που του λέω είναι για τα μάτια και για τα δόντια...

θεωρούσα ότι αν σε πετύχει η μπίλια με κλειστό το στόμα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας... διαψεύστηκα πανηγυρικά... όσο για τα head-shots δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό για τους συμπαίκτες της άλλης ομάδος, εφόσον ήμουν σε παράθυρο, τους πυροβολούσα μέσα από αυτό και έβγαζα μόνο κεφάλι... και εγώ στην θέση τους θα μου έριχνα  ;D

Όσο αφορά εμένα (και αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχω στο νήμα σαν ο "τραυματισμένος") δεν θα με ξαναδείτε "χύμα" σε παιχνίδι... με τα λεφτά που θα δώσω στον κτηνίατρο θα έπαιρνα ένα AEG αν φορούσα "φερεντζέ". :P

Σχετικά με τα καινούργια AEG και τα αναφερόμενα εργοστασιακά fps με τους σημερινούς κανονισμούς επισημαίνω ότι για να είναι σίγουρη η συμμετοχή τους θα πρέπει να υπολογίζουμε ανώτατο όριο τα 328fps και όχι τα 335-350fps (για να έχει και νόημα το +5%)