Νέο Sniper

Ξεκίνησε από Carnifex1900, 23 Νοε 2010, 21:15:55 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Carnifex1900

Καλησπερα συνχομπιστες!
Εδω και αρκετο καιρο εχω και 'γω το AEG μου με το οποιο εχω ζησει πολλες απο τις εμπειριες του χομπυ μας. Ηρθε λοιπον η ωρα νομιζω να δοκιμασω και ενα sniperακι...
Θα ηθελα λοιπον γνωμες! Παρακατω θα δειτε το λινκ με το οπλο που μ ενδιαφερει...Παρ' ολα αυτα οτι εμπειρια εχετε με καποιο αλλο σναιπερ θα με ενδιεφερε πολυ!

FN FAL (φυσικα με καννη 650mm tightbore 6.03 και διοπτρα)...παρακαλω μην μου αρχισετε τα "οχι αυτο προοριζεται για αυτοματο και εχει χαμηλο φπς κτλπ δεν με ενδιαφερει!
http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?products_id=1627

Ευχαριστω!  ;D
Pete a.k.a Carnifex

Ozymandias

Δεδομενης της επιλογης του οπλου σου, μαλλον προσανατολιζεσαι στην θεση του Designated Marksman (ακροβολιστη) και λιγοτερο στη θεση του sniper (Ελευθερου σκοπευτη)

Για τον πρωτο ρολο το οπλο που διαλεξες δεν ειναι κακο, αν και απο οσο ξερω δεν εχουν κατασκευαστει accurised versions του FAL για χρηση απο ακροβολιστες, οπως πχ στο G3 (G3SG1)  στο παρελθον υπηρχαν εκδοσεις του FAL με διοπτρα, ωστοσο ολες ηταν με το σταθερο κοντακι και οχι το σπαστο.

Επι του πρακταιου, το FAL μια χαρα θα σε βολεψει σαν οπλο ακροβολιστη, διατηρω ομως μια σοβαρη επιφυλαξη για το κατα ποσο το σπαστο κοντακι θα σε βοηθησει. Οσο να εχει, το FAL με το σπαστο κοντακι ειναι λιγοτερη σταθερη βαση βολης απο οτι το μοντελο με το σταθερο κοντακι. Αλλιως επωμιζει και αλλιως κουμπωνει στον ωμο σου.

Γνωμη μου ειναι να πας στο μοντελο με το σταθερο κοντακι.....επισης πιστευω οτι υπαρχουν καλυτερα παραδειγματα οπλων για χρηση ως οπλα ακροβολιστη airsoft.

Απο την αλλη βεβαια αν εσυ γουσταρεις το FAL,  συζητηση τελειωνει εδω

Carnifex1900

Ωραιος! Ευχαριστω πολυ! Μηπως μπορεις να μου προτεινεις ενα πολυ καλο οπλο ακροβολιστη...και να μου πεις την διαφορα ακροβολιστη και sniper? Μεχρι τωρα δεν τα ξεχωριζα!  ;D και παλι ευχαριστω
Pete a.k.a Carnifex

Ozymandias

Tα εχω εξηγησει τοσες φορες που δεν μπορω να το πω και παλι. Ψαξε στο wikipedia σαν Designated Marksman και Sniper

Oσον αφορα τα οπλα τους....τι προτινω, αναλογα με τα λεφτα σου παντα. Να υποθεσω οτι για το σωστο της υποθεσης θελεις να μεινεις σε 7,62 διαμετρημα οποτε εχεις

G3SG1.....Yποψιν οτι οι πληροφοριες λενε οτι εχει πολυ καλο hopup

M14 DMR.....Εμενα προσωπικα με βολευει πολυ το κλασσικο κοντακι. Νομιζω οτι επομιζει καλυτερα

M14 EBR....Το εκσυγχρονισμενο αδελφακι του Μ14.

G36

SCAR SSR

Dragunov

SAM-R

Aπλα εχε υποψη σου οτι ολα τα οπλα που προοριζονται για DMR πρεπει να τα πειραξεις λιγο, τοσο εξωτερικα, με διοπτρες ραγες κτλ, οσο και εσωτερικα με καλυτερα hopup κανες ακριβειας κτλ εστω και α δεν αυξησεις τα fps

Σε γενικες γραμμες δεν ειναι φθηνο το DMRιλικι...

Carnifex1900

Ok το scar και το G3 μου φαινονται πολυ ωραια, θα τα κοιταξω και θα αποφασισω, ευχαριστω!! :)
Pete a.k.a Carnifex

Ozymandias

Eιδικα το SCAR ειναι διαθεσιμο και εδω......απλα, πηγαινε να το δεις και να το επομισεις να δεις πως σου καθεται. Για παραδειγμα, εμενα αν και μου αρεσει πολυ, αυτο το χαζο κοντακι του SCAR δεν μου καθεται στον ωμο καλα  >:( >:( >:(

Carnifex1900

Ωπ, σωστος...ομως σε περιπτωση που θα θελησω το FAL (το Para) γιατι δεν θα ειναι καλο σαν οπλο ακροβολιστή...η καννη του ειναι εξισου μεγαλη με το κανονικο...ασε που θα του βαλω δικια μου 650μμ
Και τι εννοεις με το κοντακι οτι δεν θα βολευει? αντιθετα το full stock που πηγα και το 'δα μου φενεται πιο κακης ποιοτητας (το stock)...
Pete a.k.a Carnifex

Ozymandias

To σταθερο κοντακι καθεται πιο καλα στον ωμο, κουμπωνει καλυτερα και προσφερει μια πιο σταθερη βαση βολης. Δεν ειναι τυχαιο οτι ολα τα DMR οπλα εχουν σταθερο κοντακι

Απο εκει και περα, αν δεν σε ενδιαφερει η ιστορικη ακριβεια, μπορεις να κανεις ο,τι θελεις. Εχω δει και ακροβολιστη με ΜΡ5 καθως και ακροβολιστη με πειραγμενο Ρ90 το οποιο καρφωνε......

Περι ορεξεως.....

O.Y.K.1985

Συγνώμη του παρεμβαίνω αλλά τoσο το SVD , όσο και το EBR δεν χαρακτηρίζονται αμιγώς  όπλα ακροβλιστή.  Το SVD και από τα ρχικά του ονόματος του χαρακτηρίζεται sniper. Το Μ14 είναι μια πολύ ερμαφρόδυτη κατάσταση . Από ότι καταλαβαίνω πρέπει  ο συμπαικτης να αποφασίσει  ακριβώς αν τον βολεύει ο ρόλος του ακροβολιστή ή του ελεύθερου σκοπευτή . Συμφωνώ με το σταθερό κοντάκι για όπλο ακροβιλιστή καθ ότι συνήθως δεν έχει την πολυτέλεια να στήσει δίποδο και πρέπει να έχει σταθερό στίρηγμα στον όμο . Από την άλλη εφ όσον έχει όπλο με επιλογή ριπής το ζήτημα του ακροβολιστή (στο airsoft)  πάει λίγο περίπατο (όπως και του sniper εκτός και άν έχει κανένα barret m99 η m200 intervention με πάνω από 450 fps  οπότε εκεί κάτι παίζει). Ο λόγος που το λέω είναι ότι ο ακροβολιστής επιχειρεί σε πολύ μικρότερη απόσταση από το μέρος της εμπλοκής από ότι ο sniper  οπότε η ριπή είναι σχεδόν αναπόφευκτη.
PEACE IS ALWAYS OBTAINED THROUGH SUPERIOR FIREPOWER

kemosabe

Από την στιγμή που θα πάρεις κάποιο AEG και όχι bolt action πάρε το SCAR ή το Αrmalite και όποτε γουστάρεις βάζεις μακριά κάνη και το έχεις σαν Marksman και όποτε γουστάρεις βάζεις μια κοντύτερη και παίζεις σαν Assault. 2 se 1 Επίσης και το G3 είναι πολύ καλό και θα σε βολεύει πολυ σε Woodland.

Carnifex1900

Ozy, μου ειπες οτι το G3SG1 εχει πολυ καλο hopup, ομως στις πληροφοριες που λενε στο AC λεει οτι παιρνει hopup, οτι ειναι προσαρμοσιμο...
Pete a.k.a Carnifex

Ozymandias

Καλε μου ΟΥΚ.....ξεκινοντας, να σου προτεινω να ελεγξεις τις πηγες σου πριν βγεις να γραψεις κατι για να "διορθωσεις" καποιον. H Wikipedia ειναι  φιλη σου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dragunov_sniper_rifle

εκει λεει χαρακτηριστικα
ΠαράθεσηThe Dragunov is an original rifle design for several reasons. First, it was not meant for highly trained and specialized sniper teams, but rather for designated marksmen, spread in every basic infantry unit. In every platoon of Warsaw Pact troops, there was a Dragunov rifle marksman. In the DDR (Deutsche Demokratische Republik) arsenals alone, there were almost 2,000 Dragunov rifles,[10] while in many Western armies there was not even a single sniper rifle except in special forces units (as example, in the Italian Army until the 1990s), but in Warsaw Pact troop formations, the Dragunov marksmen were widespread among the regular units. To fulfill this role the rifle is relatively light for a sniper rifle but well balanced, making it easier to use in a dynamic battle. It also is a semi-automatic rifle, a rare feature for accuracy oriented rifles in the 1960s (except for customized ordnance, like M1 Garands), to allow rapid fire and quicker engagement of multiple targets. In order to fire effective API ammunition, its accuracy potential was slightly downgraded by shortening the twist rate, another uncommon priority for a pure sniper rifle. Its precision is good but not exceptional, also because it has a relatively light barrel profile. Like an assault rifle, the rifle has mounts on the barrel to fix a bayonet. The standard AKM bayonet can even be used to cut barbed wire. Lastly, the rifle was meant to be a relatively cheap mass produced firearm.

These features and unusual characteristics were driven by the tactical use doctrine of Dragunov armed marksman which was; from (just behind) the first line targeting high value targets of opportunity and providing special long-distance disrupting and suppressive fire on the battlefield, even with sudden close encounters with enemy troops in mind. A relatively small number of marksman could assist conventional troops by combating or harassing valuable targets and assets such as: enemy key personnel like officers, non-commissioned officers and radio operators, exposed tank commanders, designated marksman and snipers, machinegun teams, anti-tank warfare teams, etc.[

To Dragunov μπορει να αυτο-περιγραφεται σαν Sniper, ωστοσο ο ρολος του "Sniper" στο σοβιετικο/ρωσσικο στρατιωτικο δογμα ειναι πιο κοντα στον ρολο του δυτικου ακροβολιστη παρα στον δυτικο ελευθερο σκοπευτη

Ειδικα το Dragunov φτιαχτηκε και διατεθηκε σαν οπλο υποστηριξης στις διμοιριες του σοβιετικου στρατου. Ο ρωσος sniper ηταν οργανικο μερος της διμοιριας, οπως πχ ο πολυβολητης η ο RPG gunner και καμμια σχεση δεν ειχε με τον ελευθερο σκοπευτη του δυτικου στρατου ο οποιος δρα λιγο-πολυ αυτονομα.

Ως εκ τουτου το SVD ειναι ΚΑΘΑΡΑ οπλο Designated Marksman (ακροβολιστη)

Οσον αφορα το Μ14/Μ21....Στον πολεμο του Βιετναμ χρησιμοποιηθηκε σαν οπλο ελευθερου σκοπευτη,μαζι με το Μ40, αλλα αντικατασταθηκε στο ρολο αυτο Μ24

Αντιθετα το Μ14/Μ21 καθως και η EBR εκδοση του χρησιμοποιουνται κατα κορον απο τον Αμερικανικο στρατο και τους Πεζοναυτες σαν οπλο ακροβολιστη.

Για τον ρολο του ακροβολιστη στο airsoft εχουν γραφει αρκετα, απλα να πουμε οτι δρα λιγο πιο πισω απο την ομαδα του και αξιολογει οχι τοσο το μεγαλυτερο βεληνεκες που του δινει το οπλο του οσο την μεγαλυτερη συγκεντρωση και ακριβεια βολης για να παρεχει ακριβεις βολες προς υποστηριξη της ομαδας του

Για το Barrett και το  Cheytac εχω γραψει ξανα οτι ειναι σχεδον αχρηστα σαν οπλα airsoft, περαν της παπατζας και του wow factor. O λογος ειναι απλος. Εκει που τα κανονικα Barrett/Cheytac εχουν 2 και 3 και 4 και 5 φορες το ωφελιμο βεληνεκες των απλων τυφεκιων, τα airsoft οπλα το πολυ να εχουν 30%-40% μεγαλυτερο βεληνεκες. Σε αντιθεση με τον σκοπευτη μετο πραγματικο Barrett vπου μπορει να ειναι 2 χιλιομετρα μακρυα και να βαζει βολες στο στοχο, οποτε δεν χρειαζεται καμμια κινητικοτητα,  ο σκοπευτης με το airsoft Barrett  βρισκεται ΠΟΛΥ κοντα στην μαχη με ενα ΠΟΛΥ βαρυ οπλο μονης βολης που περιοριζει την κινηση του.

@Carnifex1900
Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις....ολα τα ηλεκτρικα εχουν hopup απο την μαμα τους το οποιο ειναι ρυθμιζομενο. Ειδικα η σειρα G3 λογω κατασκευης εχει πολυ καλο hopup απο τη μαμα της

@Κemosabe
Νομιζω οτι η ιδεα σου δεν ειναι καλη για δυο λογους.
Το μονο οπλο που ξερω που ενδεικνυται για γρηγορες και συνεχεις αλλαγες κανης ειναι το Masada. Ολα τα υπολοιπα δεν βολευουν να αλλαζεις κανη καθε τοσο.

Επισης παραλληλα με την αλλαγη κανης, ειδικα αν βαζεις μακρυτερη πρεπει να αλλαξεις και κυλινδρο, οποτε πρεπει να ανοιξεις gearbox.

Υποψιν οτι προτεινα το SCAR SSR που εχει φτιαχτει ειδικα για τον ρολο του ακροβολιστη και οχι καποιο απο τα  SCAR-H/SCAR-L  ;)

Γνωμη μου ειναι να φτιαξει καποιος ενα οπλο αμιγως για DMR και να το χρησιμοποιει ΜΟΝΟ για αυτο το ρολο

Carnifex1900

1. Κοιτα εδω την περιγραφη και πες μου αν τελικα εχει hopup
2. Για πιο λογο να αλλαξω και κυλινδρο μαζι με την καννη??!? ο.Ο
Pete a.k.a Carnifex

Ozymandias

Παράθεση1. Κοιτα εδω την περιγραφη και πες μου αν τελικα εχει hopup
2. Για πιο λογο να αλλαξω και κυλινδρο μαζι με την καννη??!? ο.Ο

1) Αν μου εδειχνες και σε ποιο οπλο αναφερεσαι για να δω την περιγραφη του  ;)

2) Οταν αλλαζεις ΜΗΚΟΣ κανης και πας απο μια μικροτερη πχ Μ4 σε μια πολυ μεγαλυτερη, πχ Μ16 πρεπει να αλλαξεις κυλινδρο. Εχει να κανει με την συμπιεση των αεριων.

Αυτο βεβαια συμβαινει οταν αλλαζεις μηκος κανης. Αν πας πχ απο μια κανη μηκους Α σε μια κανη tightbore ιδιου μηκους δεν εχεις να κανεις τιποτα

εδω τα εξηγει καλυτερα και πιο τεχνικα.

Παράθεση8. Barrel Length vs Cylinder Type
It is without a doubt that longer inner barrels promote more accurate and longer effective range. This is because the BBs are being projectored with guidance long enough with the help of barrel. You might wondering, in real life and real gun, why the sniper gun has longer barrels than other one? And why it can hit clean target as far as 1000m? Now some people might think that higher FPS helps to push the BBs further and they correct. But in my experience so far, extra range can be improved much better with a longer TBB paired with the correct cylinder type.

Using the wrong type of cylinder for the wrong barrel length has its adverse effect as well. For example, should you use a Type 2 cylinder in a 550mm TBB, the bbs would normally fail to travel the adequate distance out of the TBB before the piston moves back and the next round is chambered. When this occurs, the earlier BB might be sucked back into the inner barrel and hence causing the "Vacuum Effect". This is typically true when running at full auto. At semi mode, sometimes you can see BBs literally falling short of the expected distance and in some extreme cases, one can observe BBs literally dribbling out of the inner barrel.

Carnifex1900

Οποτε εγω, που θελω να του βαλω μια καννη 650μμ της madbull (6.03) τί cylinder θα χησιμοποιησω, ειναι δυνατον να μου στειλεις λινκ?

Ωραια, τωρα οσον αφορα το hopup σου μιλαω για αυτο το οπλο (sorry ξεχασα το λινκ x)
http://www.airsoftclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=26_29&products_id=95

...ουτος η αλλος δεν υπαρχει αλλο G3 τυπου SG1
Pete a.k.a Carnifex

Ozymandias

Mια χαρα ειναι το hopup του....δεν χρειαζεται να αλλαξεις τιποτα, εκτος ισως απο μια κανη ακριβειας. Το εχει ενας γνωστος και το hopup του τα σπαει  :)

Carnifex1900

τελεια, λοιπον και για να μην σε κουραζω αλλο (συγγνωμη για τις ερωτησεις)
απλα πες μου πιο cylinder bore up kit μπορω να παρω για FAL αν θελω να του αλλαξω καννη...εχω θερισει ολο το internet δεν βρηκα τιποτα

θα το σκεφτω αναμεσα στο FAL και το G3 γιατι φαινονται και τα δυο τελεια...
Pete a.k.a Carnifex

Ozymandias

Αν δεν αλλαξεις μηκος κανης στο FN, που δεν χρειαζεται δεδομενου οτι δεν εχει αρκετα μακρια κανη ως εχει, δεν χρειαζεται να πειραξεις τον κυλινδρο καθολου

Βαλε μια ακριβειας μονο και εισαι τζετ, αν και εγω πρωτα θα αγοραζα το οπλο να δω τι κανει μαμα, και μετα θα αλλαζα hopup και κανες αν χρειαζεται

Υποψιν οτι για το hopup του FN δεν ξερω απολυτως τιποτα, αν ειναι καλο κακο, οποτε πρεπει να το δεις μονος σου

Carnifex1900

ok ok ok ευχαριστω για ολα φιλε ΟΖΥ! ελπιζω να σε βρω και σε καποιο παιχνιδι να τα πουμε! :)
Pete a.k.a Carnifex

O.Y.K.1985

Παράθεση από: Ozymandias στις  26 Νοε 2010, 09:53:04 ΠΜ
Καλε μου ΟΥΚ.....ξεκινοντας, να σου προτεινω να ελεγξεις τις πηγες σου πριν βγεις να γραψεις κατι για να "διορθωσεις" καποιον. H Wikipedia ειναι  φιλη σου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dragunov_sniper_rifle

εκει λεει χαρακτηριστικα
To Dragunov μπορει να αυτο-περιγραφεται σαν Sniper, ωστοσο ο ρολος του "Sniper" στο σοβιετικο/ρωσσικο στρατιωτικο δογμα ειναι πιο κοντα στον ρολο του δυτικου ακροβολιστη παρα στον δυτικο ελευθερο σκοπευτη

Ειδικα το Dragunov φτιαχτηκε και διατεθηκε σαν οπλο υποστηριξης στις διμοιριες του σοβιετικου στρατου. Ο ρωσος sniper ηταν οργανικο μερος της διμοιριας, οπως πχ ο πολυβολητης η ο RPG gunner και καμμια σχεση δεν ειχε με τον ελευθερο σκοπευτη του δυτικου στρατου ο οποιος δρα λιγο-πολυ αυτονομα.

Ως εκ τουτου το SVD ειναι ΚΑΘΑΡΑ οπλο Designated Marksman (ακροβολιστη)

Οσον αφορα το Μ14/Μ21....Στον πολεμο του Βιετναμ χρησιμοποιηθηκε σαν οπλο ελευθερου σκοπευτη,μαζι με το Μ40, αλλα αντικατασταθηκε στο ρολο αυτο Μ24

Αντιθετα το Μ14/Μ21 καθως και η EBR εκδοση του χρησιμοποιουνται κατα κορον απο τον Αμερικανικο στρατο και τους Πεζοναυτες σαν οπλο ακροβολιστη.

Για τον ρολο του ακροβολιστη στο airsoft εχουν γραφει αρκετα, απλα να πουμε οτι δρα λιγο πιο πισω απο την ομαδα του και αξιολογει οχι τοσο το μεγαλυτερο βεληνεκες που του δινει το οπλο του οσο την μεγαλυτερη συγκεντρωση και ακριβεια βολης για να παρεχει ακριβεις βολες προς υποστηριξη της ομαδας του

Για το Barrett και το  Cheytac εχω γραψει ξανα οτι ειναι σχεδον αχρηστα σαν οπλα airsoft, περαν της παπατζας και του wow factor. O λογος ειναι απλος. Εκει που τα κανονικα Barrett/Cheytac εχουν 2 και 3 και 4 και 5 φορες το ωφελιμο βεληνεκες των απλων τυφεκιων, τα airsoft οπλα το πολυ να εχουν 30%-40% μεγαλυτερο βεληνεκες. Σε αντιθεση με τον σκοπευτη μετο πραγματικο Barrett vπου μπορει να ειναι 2 χιλιομετρα μακρυα και να βαζει βολες στο στοχο, οποτε δεν χρειαζεται καμμια κινητικοτητα,  ο σκοπευτης με το airsoft Barrett  βρισκεται ΠΟΛΥ κοντα στην μαχη με ενα ΠΟΛΥ βαρυ οπλο μονης βολης που περιοριζει την κινηση του.

@Carnifex1900
Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις....ολα τα ηλεκτρικα εχουν hopup απο την μαμα τους το οποιο ειναι ρυθμιζομενο. Ειδικα η σειρα G3 λογω κατασκευης εχει πολυ καλο hopup απο τη μαμα της

@Κemosabe
Νομιζω οτι η ιδεα σου δεν ειναι καλη για δυο λογους.
Το μονο οπλο που ξερω που ενδεικνυται για γρηγορες και συνεχεις αλλαγες κανης ειναι το Masada. Ολα τα υπολοιπα δεν βολευουν να αλλαζεις κανη καθε τοσο.

Επισης παραλληλα με την αλλαγη κανης, ειδικα αν βαζεις μακρυτερη πρεπει να αλλαξεις και κυλινδρο, οποτε πρεπει να ανοιξεις gearbox.

Υποψιν οτι προτεινα το SCAR SSR που εχει φτιαχτει ειδικα για τον ρολο του ακροβολιστη και οχι καποιο απο τα  SCAR-H/SCAR-L  ;)

Γνωμη μου ειναι να φτιαξει καποιος ενα οπλο αμιγως για DMR και να το χρησιμοποιει ΜΟΝΟ για αυτο το ρολο
Λόγω του ότι ανφέρθηκες στην ΄΄φίλη μου΄΄ σου παραθέτω την μετάφαση μέρους  του manual του SVD
1. TECHNICAL DESCRIPTION

1.1. Purpose of rifle

1.1.1. The 7. 62-mm Dragunov sniper rifle is a sniper's weapon and is designed to destroy various single targets, which may be collapsible, moving, open and screened (Fig. 1).
  The sniper optical sight is intended for precise aiming of the sniper rifle at various targets.
Fig. 1. 7.62-mm Dragunov sniper rifle with optical sight and knife bayonet:
1 - 7.62-mm Dragunov sniper rifle;
2 - sniper optical sight PSO-1;
3 - knife bayonet.

1.1.2. The sniper rifle uses rifle cartridges with ordinary, tracer and armour-piercing-incendiary bullets or rifle sniper cartridges. The fire is delivered in single shots.
  1.1.3. The optical sight permits to conduct night firing at infrared sources and under bad conditions of illumination, when it is difficult to fire at targets with the open sight.
  When observing the infrared sources, the rays radiated by the source pass through the sight objective and effect the screen, located in the focal plane of the objective lens.
  In place of acting the infrared rays luminescence appears on the screen. It results in a visible source image in the form of a round greenish spot.
Και αυτό επείδη η ΄φίλη μου΄ έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν λάθος.
Και λόγω της ενασχόλησης μου επί 20ετία με τα σοβιετικά όπλα καθώς και με την ειδικότητα του ελέυθερου σκοπευτή θεωρώ πώς έχω μία ελάχιστα καλύτερη αντίληψη περι του αντκειμένου από μία ψυχρή εγκυκλοπέδια.
Με το airsoft ασχολούμε έδω και ένα χρόνο και πιστεψε με το REAL SWORD SVD πού έχω , στην Ελευσίνα έχει κάνει θαύματα. Τώρα για το Μ200 με την σωστη απόκρυψη δεν το βλέπει κανείς στα 30 μ και πλέον το wow factor γίνεται 'αουτσ factor'
PEACE IS ALWAYS OBTAINED THROUGH SUPERIOR FIREPOWER