we m14 γνώμες

Ξεκίνησε από Hercules, 14 Νοε 2010, 15:50:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Hercules

Καλησπέρα σε όλα τα μέλοι του φόρουμ. Είμαι καινούργιος στο σπόρ (και ενήλικος βέβεα) και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το πρώτο όπλο που θέλω να πάρω. Το όπλο λοιπόν είναι το WE m14 στην κατηγορία όπλα αερίου. θέλω λοιπών τις γνώμες σας πάνω σε θέματα αξιοποιστίας ευθιβολίας διάρκια μιάς γέμισης του γεμιστήρα με αέριο και γενικός τέτοιες συμαντικές λεπτομέριες απο άτομα που έχουν δεί και έχουν χειριστεί αυτό το αεροβόλο μιάς και οι γνόμες σας θα με βοηθήσουν να σχηματίσω μια ποιό ολοκληρομένη γνώμη για το προιόν αυτό. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων (συγγνώμη για τοιχον ορθογραφικά προσπαθώ να κόπσω την κακια συνίθεια των greeklish)

Stathis

Φιλε ειναι καινουργιο μοντελο οποτε δυσκολα θα βρεις γνωμες.

Ριξε μια ματια εδω  ;)

http://airsoft-guns-blog.pyramydair.com/search/label/WE%20M14%20Gas%20Blowback%20Airsoft%20Rifle

http://www.airsoftcanada.com/showthread.php?t=108733
Airsoft is Life!

Ozymandias

Για πρωτο οπλο καλον θα ηταν να παρεις ηλεκτρικο. Τα αεριου ειναι....περιεργα και δεν ενδεικνυνται για τον νεο παιχτη.

Αγορασε ενα ηλεκτρικο μιας αξιοπιστης μαρκας, να κανεις τη δουλεια σου και να εχεις να παιζεις βρεξει-χιονισει, και μετα βλεπεις το 2ο-3ο-13ο οπλο να ειναι αεριου, η ο,τιδηποτε αλλο.

Αφεταιρου, το WE M14 ειναι αρκετα εκτος οριων για παιχνιδι στην Αθηνα, και δεν εχω ακουσει να εχει βγει ακομα για αυτο βαλβιδα που να κατεβαζει τα fps  

Δες και αυτο για να καταλαβεις ποσο περιεργα ειναι τα αεριου
Evike.com- Official WE M14 GBB review

magnett

Επειδη εχω το συγκεκριμενο GBBR στην κατοχη μου να σε προειδωποιησω οτι ειναι ΠΟΛΥ βαρυ, μακρυ και αβολο για assault rifle. Αυτοι ηταν και οι κυριοι λογοι που εκαναν και το αληθινο Μ14 "δυσκολο" οπλο. Ετσι λοιπον και το airsoftικο του αντιγραφο εχει διατηρηση αυτα τα χαρακτηριστικα.
Η επιλοφη του ως Sniper rifle ή DMR ειναι και παλι λιγο κακη εαν σκεφτεις οτι τα οπλα αεριου εχουν παντα μικρες ή μεγαλες αυξομειωσεις στα fps και ετσι εχουν μειωμενη ακριβεια.
Εγω προσωπικα το εχω χρησιμοποιηση μονο σε ενα παιχνιδι οπου απογοητευτικα απο θεμα ευχριστιας. Το εχω κρεμασμενο στον τοιχο και το βλεπω.

Υ.Γ.1. Ο ηχος που βγαζει και το κλωτσιμα ειναι απιθανα!
Υ.Γ.2. Το βαρος του δικου μου εχωντας πανω του στρατιωτικων προδιαγραφων tri-rail, red dot και bipod ειναι περιπου 7kg!

Ozymandias

Κανενα GBBR δεν ειναι τοσο ακριβες οσο ενα αντιστοιχο AEG. O λογος, περισσοτερα κινουμενα μερη, ταλαντωσεις, μεταβαλλομενες πιεσεις αεριου, καθως και η συμπεριφορα του αεριου σε διαφορες συνθηκες θερμοκρασιας.

Επισης κανενα GBBR δεν ειναι τοσο αξιοπιστο οσο ενα αντιστοιχο AEG. Σκεψου οτι μια μικρη φλατζουλα να σε αφησει, το οπλο βγαινει εκτος μεχρι να βρεις ανταλλακτικο

Ειδικα για αυτο το οπλο, ακομα και η μικροτερη ρυθμιση στο hopup για να γινει πρεπει να λυσεις το οπλο στα βασικα του μερη

Οσον αφορα το βαρος του οπλου να σημειωσω οτι καλη η ορεξη για εξομοιωση, αλλα σκεψου οτι οτι το οπλο αυτο θα το κουβαλας για ωρες τη φορα, μπορει και για μερες. Στο βαρος αυτο θα πρεπει να προσθεσεις το βαρος των αρκετων γεμιστηρων που θα πρεπει να παρεις και να κουβαλας, οι οποιοι ειναι πολυ πιο βαριοι (και πιο ακριβοι) απο αυτους των ηλεκτρικων. Με δεδομενο οτι καθε ενας απο αυτους παιρνει 20-30 βολιδες θα χρειαστεις τουλαχιστον 10 να βγαλεις το παιχνιδι.

Το δε παιχνιδι σου θα πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ πιο τακτικο απο τους υπολοιπους παιχτες δεδομενου οτι θα παιζεις με handicap βαρους, μηκους, χωρητικοτητας γεμιστηρα.

Η πεποιθηση μου ειναι οτι αν δεν εισαι ιδιαιτερα εμπειρος στην χρηση και συντηρηση των οπλων, και δεν εχεις εφεδρικο οπλο, θα μετανοιωσεις την μαυρη ωρα που πηρες GBBR.

Με τελευταιο δεδομενο οτι αυτο θα ειναι το πρωτο σου οπλο, σου λεω να το ξεχασεις, τουλαχιστον προς το παρον.....φτιαξε ενα loadout βασισμενο σε ενα ηλεκτρικο και μετα, αν εχεις ορεξη, αγορασε το αεριου

mirrage

Μόλις πριν λίγο δοκίμαζα ένα gbb we tech 1911 M.E.U. και απλά
διαπίστωσα ότι δεν μπορεί να βγάλει όλη την γεμιστήρα γιατί απλά
το αέριο έχει περιορισμούς.Πχ όταν ρίχνεις συνεχώς ψύχεται και
συρικνώνεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση.Αυτό αν συμβεί
στο παιχνίδι την έκατσες γιατί θα βγεις άδοξα έξω και θα σιχτηρίζεις
που δεν πρόλαβες να παίξεις.
Τον χειμώνα πχ τα αέρια συρικνώνονται και δεν έχουν πίεση (όση
χρειάζεται) το καλοκαίρι το αντίστροφο.
Πάρε ένα ηλεκτρικό και μετά κοίτα το αέριο.

Teacherdick

Παράθεση από: mirrage στις  15 Νοε 2010, 21:39:10 ΜΜ
Μόλις πριν λίγο δοκίμαζα ένα gbb we tech 1911 M.E.U. και απλά
διαπίστωσα ότι δεν μπορεί να βγάλει όλη την γεμιστήρα γιατί απλά
το αέριο έχει περιορισμούς.Πχ όταν ρίχνεις συνεχώς ψύχεται και
συρικνώνεται με αποτέλεσμα να μειώνεται η πίεση.Αυτό αν συμβεί
στο παιχνίδι την έκατσες γιατί θα βγεις άδοξα έξω και θα σιχτηρίζεις
που δεν πρόλαβες να παίξεις.
Τον χειμώνα πχ τα αέρια συρικνώνονται και δεν έχουν πίεση (όση
χρειάζεται) το καλοκαίρι το αντίστροφο.
Πάρε ένα ηλεκτρικό και μετά κοίτα το αέριο.

Το πρόβλημα αυτό οφείλεται πιο πολύ στο ότι οι γεμηστήρες αυτοί γεμίζουν δύσκολα.Θα σε βγάλει φουλ γεμηστήρα ή ακόμα και δεύτερο, αν βάλεις αέριο περίπου 30 δευτερόλεπτα.Ολα τα υπόλοιπα περί πιέσεων και θερμακρασίας ισχύουν για όλα τα gbb
Si Vis Pacem, Para Bellum.

Tολης

Τα GBBR δεν εχουν μεγαλιτερη ευθιβολια απο τα AEG;

Ozymandias

Ο ορος "ευθυβολια" απλα δεν υφισταται και απευθυνεται περισσοτερο στους αδαεις και ευκολα μπορει να μπερδεψει......αν θελεις, μπορουμε να μιλησουμε με πιο σχετικους ορους, οπως πχ βεληνεκες (μεγιστο/ωφελιμο κτλ), ακρίβεια, συγκεντρωση βολης κτλ.

Οποιοδηποτε οπλο, αν εχει ισια κανη, και οχι στραβη, και δεν υπαρχουν παρεμβολες πχ πλαγιος ανεμος, θα στειλει την μπιλια του ισια. Αυτο που μας ενδιαφερει λοιπον δεν ειναι η ευθυβολια, αλλα το θεμα της συγκεντρωσης βολης, δλδ κατα ποσο το εν λογω οπλο επιτρεπει σε εναν σκοπευτη να βαζει της βολες του ΣΤΑΘΕΡΑ εκει που θελει.

Οσο περισσοτερα και βαρυτερα κινητα μερη εχει ενα οπλο, τοσο μεγαλυτερες ταλαντωσεις, και ως εκ τουτου τοσο μικροτερη θα ειναι η ακριβεια βολης. Τα GBBR απο την φυση τους εχουν ενα βαρυ κλειστρο το οποιο παλινδομει, ενα μεγαλυτερο λακτισμα (recoil) Σε αυτο προσθεσε μια μεταβαλλομενη πιεση αεριου καθως αδειαζει ο γεμιστηρας, καθως και τη μεταβαλλομενη συμπεριφορα του αεριου καθως ψυχεται ο γεμιστηρας λογω εξωτερικης θερμοκρασιας (πχ χειμωνας) η επαναλαμβανομενων βολων

Τα bolt action αεριου καταφερνουν και παρακαμπτουν καποια απο αυτα τα προβληματα, οχι ολα. Τα gbb λογω κατασκευης και τροπου λειτουργιας δεν θα μπορεσουν ποτε να επιτυχουν τις συγκεντρωσεις ενως αντιστοιχου AEG

Tολης

Bεληνεκες πoiα εxoυν μεγαλητερο;

Ozymandias

Η ερωτηση σου ειναι εντελως λανθασμενη......το βεληνεκες δεν εχει να κανει με τον τροπο λειτουργιας του οπλου

mirrage

Παράθεση από: Teacherdick στις  16 Νοε 2010, 12:11:22 ΜΜ
Το πρόβλημα αυτό οφείλεται πιο πολύ στο ότι οι γεμηστήρες αυτοί γεμίζουν δύσκολα.Θα σε βγάλει φουλ γεμηστήρα ή ακόμα και δεύτερο, αν βάλεις αέριο περίπου 30 δευτερόλεπτα.Ολα τα υπόλοιπα περί πιέσεων και θερμακρασίας ισχύουν για όλα τα gbb

Προφανώς και ισχύει για όλα τα Gbb.