Υπερφορτίστηκε?

Ξεκίνησε από Arson, 28 Οκτ 2010, 23:53:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Arson

Παιδιά έχω τον Smart mini charger για 6-8 cells  ο οποίος θεωρητικά φορτίζει την μπαταρία μέσα σε 45 λεπτά... Την πρώτη μέρα που τον αγόρασα φόρτισα την μπαταρία μου για 30 λεπτά και έριξα κάποιες βολές (ενωώντας 100 BBs περίπου). Την επομένη δηλαδή σήμερα φοβούμενος ότι ενδχομένος να έχει ξεφορτίσει την φόρτησα για σίγουρα 45 λεπτά και περίμενα να ανάψει το πράσινο λαμπάκι που σημαίνει ότι η μπαταρία έχει φορτιστεί και μμπαίνει σε slow charge mode... Το λαμπάκι το έχω δει να ανάβει μόνο όταν βάζω την μπαταρία πρίν πατήσω start! Αφου τέλος πάντων πέρασαν τα 45 λεπτά πρόσεξα ότι η μπαταρία ήταν πολύ ζεστή! Για αυτό την έβγαλα αμέσως (αφού πρόσεξα υδρατμούς στην κορδέλα που κρατάει τα cells μαζί!) Λέγοντας ζεστή ενωώ ότι μετά από κάποια ώρα με την μπαταρία στα χέρια ένιωθες άβολα! Δοκιμαστικά την έβαλα στο όπλο μου αφού βεβαιώθηκα με λίγο ψάξιμο στο internet ότι δεν θα επηρεάσει κάτι και το όπλο έριχνε φανταστηκά! Αμφιβάλλω για το αν η μπαταρία έχει καεί αλλά απλά για να σιγουρευτώ θέλω τη συμβουλή σας!

Συγνώμη για το επίμηκες κείμενο χαχα :D

EDIT: Ο φορτηστής είναι στα 1500 μιλι αμπέρ, η μπαταρία στα 1600mA. Υπάρχει περίπτωση τα παιδιά στο μαγαζί να μπέρδεψαν τον χρόνο? Κανονικα μπορεί να θέλει 1 ώρα αντί για 45 λεπτά? Καλά εννοέιται δεν κάνει διαφορά το τέταρτο αλλά για μελλοντική φόρτηση θα ήθελα να ξέρω :)

lak1000

Εγώ θα έλεγα: Πρώτη φορτιση, πάνω από ώρα.
μετά, με άδεια μπαταρία, 1 ώρα περίπου.
όπως το έκανες εσύ, δεν χρειαζόταν άλλη φόρτιση.
Εναλλακτικά απλά μέχρι να ζεσταθεί.
Και να θυμάσαι να την αποφορτίζεις περιστασιακά
Please don't feed the trolls...

Kallistos

Δες πως θα συμπεριφερθεί και αν θα σου βγάλει παιχνίδι.
Τι μπαταρία είναι;
Σε τι AEG θα την βάλεις;;;
Ready... Steady... Fire...!!!

Arson

Παράθεση από: Kallistos στις  29 Οκτ 2010, 02:12:30 ΠΜ
Δες πως θα συμπεριφερθεί και αν θα σου βγάλει παιχνίδι.
Τι μπαταρία είναι;
Σε τι AEG θα την βάλεις;;;

Έπαιξα σήμερα και μου έβγαλε το παιχνίδι και συνέχισα τη σκοποβολή σπίτι μου χωρίς κανένα πρόβλημα η μπαταρία είναι μια χαρά. Πρόσφατα αγόρασα το Sport line M4A1 της ICS και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος!

vipergr

Παράθεση από: Arson στις  28 Οκτ 2010, 23:53:40 ΜΜ
Παιδιά έχω τον Smart mini charger για 6-8 cells  ο οποίος θεωρητικά φορτίζει την μπαταρία μέσα σε 45 λεπτά... Την πρώτη μέρα που τον αγόρασα φόρτισα την μπαταρία μου για 30 λεπτά και έριξα κάποιες βολές (ενωώντας 100 BBs περίπου). Την επομένη δηλαδή σήμερα φοβούμενος ότι ενδχομένος να έχει ξεφορτίσει την φόρτησα για σίγουρα 45 λεπτά και περίμενα να ανάψει το πράσινο λαμπάκι που σημαίνει ότι η μπαταρία έχει φορτιστεί και μμπαίνει σε slow charge mode... Το λαμπάκι το έχω δει να ανάβει μόνο όταν βάζω την μπαταρία πρίν πατήσω start! Αφου τέλος πάντων πέρασαν τα 45 λεπτά πρόσεξα ότι η μπαταρία ήταν πολύ ζεστή! Για αυτό την έβγαλα αμέσως (αφού πρόσεξα υδρατμούς στην κορδέλα που κρατάει τα cells μαζί!) Λέγοντας ζεστή ενωώ ότι μετά από κάποια ώρα με την μπαταρία στα χέρια ένιωθες άβολα! Δοκιμαστικά την έβαλα στο όπλο μου αφού βεβαιώθηκα με λίγο ψάξιμο στο internet ότι δεν θα επηρεάσει κάτι και το όπλο έριχνε φανταστηκά! Αμφιβάλλω για το αν η μπαταρία έχει καεί αλλά απλά για να σιγουρευτώ θέλω τη συμβουλή σας!

Συγνώμη για το επίμηκες κείμενο χαχα :D

EDIT: Ο φορτηστής είναι στα 1500 μιλι αμπέρ, η μπαταρία στα 1600mA. Υπάρχει περίπτωση τα παιδιά στο μαγαζί να μπέρδεψαν τον χρόνο? Κανονικα μπορεί να θέλει 1 ώρα αντί για 45 λεπτά? Καλά εννοέιται δεν κάνει διαφορά το τέταρτο αλλά για μελλοντική φόρτηση θα ήθελα να ξέρω :)

Κανονικα ο φορτιστης σου δινει ταση 1.5Α αρα επρεπε να στην ειχε φορτισει σε μια ωρα και κατι. Ενας χρυσος κανονας στη φορτιση μπαταριων ειναι η ταση του φορτιστη να μη ξεπερναει την ονομαστικη ταση της μπαταριας που φορτιζεις- στη δικη σου περιπτωση το 1.6Α- για να μη κασταστρεψεις τη μπαταρια σου απο υπερθερμανση οπως και την επαθες....  για τη μακροζωια των μπαταριων σου φορτιζε τες  με χαμηλη ταση απο 0.5Α μεχρι 0.8Α και δεν θα εχεις ποτε ξανα προβλημα υπερθερμανσης.