ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΔΙΑΣΠΩΜΕΝΩΝ

Ξεκίνησε από kemosabe, 26 Αυγ 2010, 09:07:14 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Θα χρησιμοποιούσατε μόνο βιοδιασπώμενα ΒΒ;

ΝΑΙ
59 (61.5%)
ΟΧΙ
37 (38.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 93

kemosabe

Παιδιά καλημέρα. Λέγομαι Θανάσης, είμαι από Τρίκαλα και παίζω με την παρέα μου σε πεδία της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος που κάνω αυτή την ψηφοφορία είναι η κατάσταση που βρίσκονται κάποια πεδία από άποψη πεταμένων εδώ και εκεί μικρών πλαστικών μπιλών από πλαστικό το οποίο κάνει χρόνια να αποσυντεθεί μολύνοντας το περιβάλλον και με τον κίνδυνο να φαγωθεί από μικρά ζώα τα οποία και μπορεί να πνιγούν, φυσικά μιλάω για τις γνωστές BBs. Εκτός απο αισθητικό δηλαδή είναι και οικολογικό το πρόβλημα. Κακά τα ψέματα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι 3-4 μαγαζιά όλα κι όλα που μας προμηθεύουν τις αγαπημένες μας μπίλιες. Έλεγα, και εφόσον συμφωνείτε, να γίνει μια συμφωνία κυρίων μεταξύ όλων αυτών που ασχολούνται επαγγελματικά με το airsoft σχετικά με την κατάργηση των μη βιοδιασπώμενων BB και αποκλειστική χρήση από δω και πέρα μόνο ECO Το κόστος δεν είναι φοβερά μεγαλύτερο και το καλό που κάνει στο περιβάλλον πιστεύω αξίζει το κόπο. Γι'αυτό όσοι στηρίζουν αυτή την ιδέα καλό είναι να ψηφίσουν Ναι ώστε να μαζευτεί ένας ικανός αριθμός ψήφων και να δουν τα καταστήματα ότι ο κόσμος θα τους στηρίξει αν την υιοθετήσουν. Φυσικά αυτή την στιγμή μπορεί να υπάρχουν καταστήματα με απόθεμα ΒΒ. Ας τις δώσουν κανονικά μέχρι να τελειώσουν και μετά να φέρνουν μόνο ΕCO.

ΟΧΙ σκουπίδια, όχι πλαστικά ΒΒ σε πεδία woodland και CQB...

Η παρούσα ψηφοφορία έχει καταχωρηθεί και σε άλλο φόρουμ

Iskios

ΟΧΙ γιατί το κόστος των ECO είναι αρκετά υψηλό.

Άλλο ένα αρνητικό είναι ότι έχουν ημερομηνία λήξεως και δεν ενδεικνύεται για παίχτες που δεν έχουν συχνή παρουσία στα πεδία.

[Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο, στο χέρι μας είναι να ρίξουμε το κόστος και να το υιοθετήσουμε το βιοδιασπώμενο ως υποχρεωτικό. Στα woodland πεδία προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο βιοδιασπούμενα]

Horus

ΟΧΙ κ απο εμενα.

με καλυψε ο Iskios, κατα τα αλλα να προσθεσω οτι δεν σου δινουν επιλογες στο βαρος.

enemies..we need more enemies!!

Mandis

Είμαι σίγουρος πως όλοι θα θέλαμε να παίζουμε με Eco BB για την προστασιά της πανίδας και της χλωρίδας αλλά πιστεύω δεν το κάνουμε  :'( γιατί:
α) υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρει το Aeg λόγω ποιότητας των BB

β) αν δεν καταναλωθούν σύντομα καταστρέφονται από μόνα τους και δεν μπορούν πια να χρησιμοποιηθούν.

Δεν νομίζω πως είναι οικονομικό το θέμα αφού η διαφορά στην τιμή  με τα απλά bb είναι ελάχιστη. Και επίσης δεν υπάρχει περιορισμός στο βάρος. Υπάρχουν πολλές επιλογές (.20 , .23 , .25 , και άλλα)
Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω...

Horus

φιλε Manolo,

ειναι λιγο σχετικο αυτο που λες "η διαφορά στην τιμή  με τα απλά bb είναι ελάχιστη".

χαρακτηριστικα αναφερω οτι το σακουλι των 1700 στοιχιζει 9 ευρω τη στιγμη που η μπουκαλα των 3000 στοιχιζει 8,5 ευρω.
η τιμη ειναι σχεδον διπλασια. αν παλι το μπατζετ σου ειναι απεριοριστο, αυτο ειναι αλλο καπελο  ;)

μπορει να κανω κ λαθος, αλλα στην Ελλαδα δεν εχω δει ακομα eco bbs σε αλλο βαρος απο το .20 κ βεβαια δεν εχει ξημερωσει ακομα η μερα που θα πληρωσω σταλτικα απο κινα για bbs!!!  ;D ;D

παντως συμφωνω σε αυτο που λες για την ποιοτητα των eco bbs.
enemies..we need more enemies!!

Iskios

Συμφωνώ με Horus και δίνω άλλο ένα παράδειγμα:

TM 3500 BBs 0.20g > 12€
ΤΜ ECO 1700 ΒΒs 0.20g > 12€

ποσοστιαία διαφορά κόστους ECO  +200%

Mandis

Σωστά μίλησες Φίλε Horus,
μακάρι και το budget μου να ήταν απεριόριστο, αλλά δεν είναι. Σκέψου όμως σε πόσο καιρό θα χαλάσεις 3000 ββ τη στιγμή μάλιστα που οι περισότεροι νομίζω παίζουν πιο τεχνικά (με λιγότερες βολές και mid/low cap) . Και για Ελλάδα έχεις δίκιο αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσεις όλα τα καύσιμα του μεταφορέα από την Κίνα  :'(. Μπορείς να πάρεις από Ευρώπη με λιγότερα μεταφορικά , και να τα μοιραστείς (μεταφορικά και ΒΒ  ) με κάποιον συμπαίχτη σου .Έτσι πετυχαίνεις και λιγότερα έξοδα και προλαβαίνεις και την ημερομηνία λήξεως των ΒΒ  ;).
Στη θεωρία καλά τα πάω αλλά στην πράξη...  
Δως μοι πα στω και ταν γαν κινάσω...

Dtq

Παράθεση από: Horus στις  26 Αυγ 2010, 11:22:36 ΠΜ
χαρακτηριστικα αναφερω οτι το σακουλι των 1700 στοιχιζει 9 ευρω τη στιγμη που η μπουκαλα των 3000 στοιχιζει 8,5 ευρω.
η τιμη ειναι σχεδον διπλασια. αν παλι το μπατζετ σου ειναι απεριοριστο, αυτο ειναι αλλο καπελο  ;)
Παράθεση από: Iskios στις  26 Αυγ 2010, 11:29:06 ΠΜ
Συμφωνώ με Horus και δίνω άλλο ένα παράδειγμα:

TM 3500 BBs 0.20g > 12€
ΤΜ ECO 1700 ΒΒs 0.20g > 12€

ποσοστιαία διαφορά κόστους ECO  +200%
Διαφωνώ. 5000 μπίλιες 14 ευρω με πιθανότητες μείωσης τιμής σε μεγάλες ποσότητες. Δεν είναι και πολύ άσχημη η τιμά για βιοδιασπώμενες έτσι? Αν και θα μπορούσε να πέσει κι άλλο.
μπορει να κανω κ λαθος, αλλα στην Ελλαδα δεν εχω δει ακομα eco bbs σε αλλο βαρος απο το .20 κ βεβαια δεν εχει ξημερωσει ακομα η μερα που θα πληρωσω σταλτικα απο κινα για bbs!!!  ;D ;D
Κάπου -αλλά δεν θυμάμαι που- είχα πετύχει νομίζω 0.25 βιοδιασπώμενες στην Ελλάδα. Άλλωστε παιδιά αν αρχίσουμε να πέρνουμε όλοι βιο, θα έρθουν και άλλα βάρη-μεγέθη-χρώματα και ότι άλλο ζητάμε!
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

Predator

Εδώ και 9 μήνες χρησιμοποιώ μόνο βιωδιασπώμενα και συγκεκριμένα Marui 0.20g τα οποία είναι καταπληκτικά.Όποιοι θέλουν 0.25g υπάρχουνε και τις G&G και αυτά πάρα πολύ καλά τα έχω δουλέψει.Παίζω με real cap και η ποσότητα δεν με ενδιαφέρει.

Αν τα αποθηκεύεται σε χώρο που έχει υγρασία προφανώς θα επηρεαστούν,αλλιώς δεν χαλάνε τουλάχιστον τα marui που τα ξέρω καλά.Τον απρίλιο έπαιζα με μπιλιες του Γενάρη και τώρα με μπίλιες του Απριλίου,δεν παθένουνε τίποτα.

Θα μου άρεσε να βλέπω και άλλους παίχτες να παίζουνε πιο τεχνικά και να κάνουν χρήση μόνο bio bb's και μπορεί να έρθουνε ακόμα περισσότερες μάρκες στα ελληνικά καταστήματα.Στην Ελλάδα τα καταστήματα έχουνε Tokyo Marui-G&G-BB king σε bio bb's.

kemosabe

Παιδιά στην Ελλάδα σε μαγαζί έχει τις 5000 των0,20   στα 14 ευρω. Αν ψάξεις θα βρεις. Εταιρία ΒΒ King. Επίσης 4000 ΒΒ των 0,25 στα 14 ευρώ πάλι . Δυστυχώς δεν λέω που για προφανείς λόγους αλλά πιστεύω πως και τα παιδιά από το AC αν ψαχτούν θα βρούν. Επίσης θα αλλάξει και π τρόπος που ψωνίζαμε ως τώρα. Είπε κάποιος πως αν δεν παίζεις συχνά θα σου μείνουν και θα χαλάσουν σπίτι. Όλοι πάμε με εναν 2 άτομα παρέα. Δεν είναι ανάγκη να έχει ο καθένας το σακουλάκι του. Μπορούν να μοιράζονται 3 και 4 άτομα της ίδιας παρέας ενα σακουλάκι και τελείωσε η υπόθεση. Λύσεις υπάρχουν. Θέληση χρειάζεται.

jumbo

Παράθεση από: Iskios στις  26 Αυγ 2010, 10:01:52 ΠΜ
ΟΧΙ γιατί το κόστος των ECO είναι αρκετά υψηλό.

Άλλο ένα αρνητικό είναι ότι έχουν ημερομηνία λήξεως και δεν ενδεικνύεται για παίχτες που δεν έχουν συχνή παρουσία στα πεδία.

[Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο, στο χέρι μας είναι να ρίξουμε το κόστος και να το υιοθετήσουμε το βιοδιασπώμενο ως υποχρεωτικό. Στα woodland πεδία προσωπικά χρησιμοποιώ μόνο βιοδιασπούμενα]

ψιφησα οχι και συμφωνω με τον προλαλησαντα απολυτα...
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Kallistos

Βιοδιασπωμενες χρησιμοποιούμε με τη νοοτροπια οτι δε ρυπαίνουμε το περιβάλλον.
Το κόστος να υπαρχουν  χιλιάδες bb σε ενα δάσος είναι πολύ μεγαλύτερο για τη φύση απο οτι στη τσέπη μας. Και αμα το καλοσκεφτούμε καλό σε έμάς κάνουμε αν δεν ρυπαινουμε.

Τωρα για να μη σφηνώσουν στο όπλο φροντίζεις να μην έχεις 6,4 - 6,3 κάνη, ή ακόμα καλύτερα, προμηθεύεσαι καλης ποιοτητας bbs (TM),  τις βάζεις σε ειδικό αεροστεγές κουτί και τις αποθηκεύεις σε κατάλληλο μέρος.

Έχετε υποψη σας, οτι κάθε αεροβόλο συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά σε κάθε διαφορετική μάρκα bb. Αρά με τον εμπειρικό κανονα ξέρουμε τι ειναι καλό για το AEG.

Ready... Steady... Fire...!!!

fanioles

Είχα κάνει ενα παρόμοιο poll πριν αρκετό καιρό.

Η ψήφος μου είναι ΝΑΙ

Και η αιτιολόγηση μου καθώς και άλλων φίλων είναι εδω

http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,460.0.html

φιλε Manolo,

ειναι λιγο σχετικο αυτο που λες "η διαφορά στην τιμή  με τα απλά bb είναι ελάχιστη".

παντως συμφωνω σε αυτο που λες για την ποιοτητα των eco bbs.

Πριν κανα 2μηνο είχε το center τα biobbs της G&G  σε .25 τα οποία είναι εκπληκτικά μπιλάκια.

Ε οκ νομίζω με .20 και .25 κάνουμε τη δουλειά μας.

Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε .23 είναι μάλλον υπερβολικός γιατί δεν υπάρχει διαφορά απο το .25 ..

Για μεγα΄λύερα βάρη σε χρήση sniper ας χρησιμοποιούμε κανονικά πλαστικα΄.. Ποσα να ρίξει ενα sniper στη τελική...

G.P.S.

NAI (οχι ομως απαγορευση ων απλων BBs)
Οσον αφορα το κοστος αν υπαρχει αποδοχη
με τον καιρο θα πεσει περιπου στο +30%.
Οσον αφορα το οτι χαλανε οι ΒΙΟΒΒs
ειτε με σωστη φυλαξη ειτε με κοινες αγορες 2-3 ατομων ξεπερνιεται.

Επισης οταν με το καλο παμε ενωμενοι στην πολιτεια
να διεκδικησουμε οτιδηποτε (νομιμοποιηση\απελευθερωση κτλ.)
θα εχουμε να παιξουμε & το χαρτι της οικολογιας. ;)

Για καθε προβλημα υπαρχει μια λυση αρκει να υπαρχει καλη διαθεση !!! ;)

Kallistos

Ειχα πάει με την ομάδα μου πριν μήνες στην Καισαριανή για ένα μικρό παιχνίδι.
Ηταν λυπηρό να βλεπεις στο SafeHouse πεταμένα κατω χιλιάδες bb.
Το επόμενο woodland πρεπει να σκεφτούμε σοβαρά να είναι bio. Μην σου πω και στην Ελευσίνα.

dragon236

Παράθεση από: G.P.S. στις  26 Αυγ 2010, 21:52:35 ΜΜ
NAI (οχι ομως απαγορευση ων απλων BBs)
συμφωνω με το παραπανω

Οσον αφορα το κοστος αν υπαρχει αποδοχη
με τον καιρο θα πεσει περιπου στο +30%.

θα πεσει η μηπως θα ανεβει λογω ζητησης??????

Οσον αφορα το οτι χαλανε οι ΒΙΟΒΒs
ειτε με σωστη φυλαξη ειτε με κοινες αγορες 2-3 ατομων ξεπερνιεται.

συμφωνω με την φυλαξη διαφωνω με την κοινη αγορα γιατι εμεις που δεν ειμαστε σε καποια ομαδα αναγκαστικα θα τα αγοραζουμε ολα  ;)

Επισης οταν με το καλο παμε ενωμενοι στην πολιτεια
να διεκδικησουμε οτιδηποτε (νομιμοποιηση\απελευθερωση κτλ.)
θα εχουμε να παιξουμε & το χαρτι της οικολογιας. ;)
σε αυτο θα μετρησει και η παραμικρη λεπτομερεια κατα την γνωμη μου αρα σιγουρα θα εχουμε ενα μεγαλο συν

always forgive but never forget!!

Kallistos

Να πέσει η τιμή, δύσκολα, και δεν το αναλύω περισσότερο για δικούς μου λόγους.

Η χρήση των BBs απο 2-3 ατομα μου φαίνεται μία χαρά λύση.  :)

Tολης

Ψηφισα ναι πρεπει να προσεχουμε το περιβαλον.

Maleficus

Με BioBB's απο καλές εταιρείες που δε ξεπερνάνε τα 9.00 ευρώ τα 2,000 μπιλάκια δε βλέπω κάν το λόγο να γίνεται αυτή η συζήτηση ...
Τώρα άμα κάποιου το AEG απαιτεί τη χρήση ΒΒ απο συγκεκριμένη εταιρεία πρέπει να ψαχτεί παραπάνω .

Θα παρέθετα λίνκ αλλά είναι εναντια στους κανόνες .

fmfOdin

Θεωρω τις βιοδιασπομενες ΒΒ's υποχρεωση μας με τις πλεον συνθηκες των πεδιων που χρησημοποιουμε. Το περιβαλλον που ζουμε ειναι ηδη σε χαλια κατασταση, γιατι πρεπει και εμεις να συμβαλουμε στην συνεχιση αυτης της καταστροφης?

Σαν ομαδα χρησημοποιουμε αποκλιστικα πλεον βιοδισπομενες και το προτεινουμε σε ολους.

Odin

"Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys.
Look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death!"