full face mask vs balaclava (neoprene ή απλη)

Ξεκίνησε από dragon236, 11 Αυγ 2010, 03:55:11 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dragon236

κυριοι τα σεβη μου
επειδη ειμαι σε αναζητηση προστατευτικων και γενικοτερα εξοπλισμου (εκτος απο το οπλο δεν εχω τιποτα αλλο ακομα,τουλαχιστον μεχρι να πληρωθω)
θα ηθελα την γνωμη σας σε κατι

μιας και εχετε σαφως περισοτερη εμπειρια στο θεμα απο εμενα θα ηθελα τις προτασεις σας οσον αφορα το τι χρησιμοποιητε και γιατι
δηλαδη για παραδειγμα προτιματε full face για μεγαλυτερη προστασια η σας δημιουργει ασ πουμε μια ψιλοασφηξεια οποτε προτιματε μια balaclava?

μια παραμετρος που θα εκτιμουσα να λαβετε υποψιν ειναι και η εξης¨

εφοσον δεν εχω φαει ουτε ενα bb μεχρι στιγμης (βεβαια κατι μου λεει οτι θα χορτασω οταν παιξω ;D ;D ;D) δεν γνωριζω αν ποναει η αν κανει "ζημια" η οτιδηποτε.

να πω την αληθεια δεν εχω καλες σχεσεις με τις μασκες γενικοτερα ¨(με ενοχλουν αρκετα) αλλα προκειμενου να ειναι ασφαλεστερο ισως κανω μια μικρη υποχωρηση
.καθε γνωμη σας ειναι καλοδεχουμενη και θα ληφθει σοβαρα υποψιν.
ευχαριστω για τον χρονο σας
Γιαννης
always forgive but never forget!!

SW1GEORGE

κατι πιστοποιημενο να προστατευει τα ματια σου ειναι απαραιτητο....

απο κει και περα ειναι δικη σου η εκλογη αν ειναι γυαλια,μασκα απλη ή μασκα full face!!!
ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

GOOD MORNING VIETNAM !!!!!!!!!!!!!

dragon236

πιστοποιημενο θα ειναι σιγουρα αλλωστε δεν παιζουν με αυτα τα θεματα.

Teacherdick

Λοιπόν Γιάννη, αν σκέφτεσαι για κάποιο full face, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που φοράνε κάτω απο το κράνος οι μοτοσυκλετιστές.Είναι αρκετά λεπτό και δεν ασφυκτιάς φορώντας το.Το μπιλάκι θα το νιώσεις και ίσως πονέσει λίγο, αλλά στο 95% των περιπτώσεων δε θα σου αφήσει σημάδι.Τέτοιο χρησιμοποιώ και εγώ.Απλά, θα πρέπει να βρεις και τη χρυσή τομή σε γυαλιά, για να μη σου θολώνουν με το παραμικρό.
Si Vis Pacem, Para Bellum.

Horus

καλημερα φιλε yiannisM  :)

εχω μια full face μασκα JT που θεωρουσα οτι τιποτα δεν μπορει να παρεχει μεγαλυτερη ασφαλεια (εστω κ με την σημαντική παραχωρηση στην ορατοτητα στο κατω μερος) μεχρι που μια μπιλια με βρηκε στο λαιμο κ μου κοπηκε η ανασα!

τα full face εχουν τα μειονεκτηματα της περιορισμενης ορατοτητας προς τα κατω κ του κενου στο λαιμο..

για να μην εχεις παρομοιες εμπειριες παρε ενα νεοπρεν half face να εχεις το κεφαλι σου σιγουρο! ναι, το νεοπρεν ειναι πολυ ζεστο το καλοκαιρι, αλλα νομιζω οτι εχει μεγαλυτερη "αποσβεση" στο χτυπημα απο καποιο βαμβακερο half face.

enemies..we need more enemies!!

fmfOdin

Καλημερα κατ αρχιν. Εγω προτιμω και προτεινω ενα half-face ή ακομα και full face neoprene και ενα καλο ζευγαρι googles απο την Willie X

"Regard your soldiers as your children, and they will follow you into the deepest valleys.
Look on them as your own beloved sons, and they will stand by you even unto death!"

dragon236

Teacherdick  εχω δοκιμασει αυτο που λες αλλα πιστευω οτι το neoprene θα προσφερει το κατι παρανω.

απ' οτι βλεπω λοιπον οι περισοτεροι ειναι δυστακτικοι με το full face

Teacherdick

Παράθεση από: yiannisM στις  11 Αυγ 2010, 14:06:12 ΜΜ
Teacherdick  εχω δοκιμασει αυτο που λες αλλα πιστευω οτι το neoprene θα προσφερει το κατι παρανω.

απ' οτι βλεπω λοιπον οι περισοτεροι ειναι δυστακτικοι με το full face

Σίγουρα δε νιώθεις μια απο μπιλάκια.Απλά το καλοκαίρι σκας.Εχω κι εγώ, αλλά μόνο για χειμώνα.
Si Vis Pacem, Para Bellum.

Kallistos

Εγώ έχω άλλη εμπειρία, το καλοκαίρι, με την neoprene (κατεχω μία με πλήρη κάλυψη προσώπου).
Θα ιδρωσεις τα 4-5 πρώτα λεπτά, σίγουρα, αλλά μετά, λόγω του υλικού της neoprene δεν ποτίζει με τον ιδρώτα σου αλλά αφηνει τον ιδρώτα να μένει στο προσωπό σου και απο πανω προσωπό σου η μάσκα λειτουργεί σαν μόνωση που κάνει το παιχνίδι σου αρκετά υποφερτό. Ακομα και σε μεγάλη ζέστη.
Ready... Steady... Fire...!!!