Σκέψεις & προβληματισμοί ενός πρωτάρη...

Ξεκίνησε από White Feather, 28 Ιουλ 2010, 01:28:13 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

White Feather

@Ozymandias: Απ' ότι φαίνεται τότε, μάλλον θα κινηθώ σε prive πλην όμως θα πρέπει να ξεκινήσω με public για προφανείς λόγους. Θα δείξει...

OK, I'll be standing by... :)

@Rookiejo: Ποιον να αιφνιδιάσω; Αν το παιχνίδι είναι νυχτερινό και εγώ κινούμαι με NVG, IR Illuminator εκτός και χωρίς φακό στο όπλο για να προδίδει την θέση μου (καθώς και με προσεκτική χρήση του laser ακόμη και αν αυτό είναι IR - κανείς δεν μου εγγυάται ότι δεν έχει και κάποιος άλλος NVG, ιδίως τώρα με το καινούριο NVG-σε-φιλμ της DARPA...), όποιον θέλεις. Με αργές και προσεκτικές κινήσεις, χαμηλό προφίλ, ενδεχομένως ghillie suit αν το παιχνίδι είναι σε woodland περιβάλλον... Και εννοείται, λειτουργικό σιγαστήρα σε όλα τα όπλα μου (συν προσεγμένο και περιποιημένο gearbox για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ηχητική υπογραφή του AEG που ακόμη δεν έχω). Το "επίσημο" nickname μου (αν υποθέσουμε ότι υπάρχει "επίσημο" nickname...) είναι "Ghost" αλλά όλα τα καλά τα έχουν πάρει άλλοι και έπρεπε να αυτοσχεδιάσω... Δανείστηκα λοιπόν το nickname του Carlos Hathcock... Το "Ghost" λοιπόν, δεν προέκυψε τυχαία... Βέβαια, όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι το παιχνίδι έχει κάποια διάρκεια διότι ή αθόρυβος και αόρατος θα είμαι, ή θα κινούμαι γρήγορα. Και τα δύο, δεν γίνονται... :(

Το θέμα δεν είναι πως με θέλουν οι άλλοι αλλά τι περιμένω εγώ από τον εαυτό μου. Και δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από την τελειότητα - αν όχι την πρώτη φορά, τότε σίγουρα την δεύτερη.

@Teacherdick: Εδώ έχεις δίκιο (για τα FPS). Το κόστος είναι μεγάλο αλλά τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση είναι και επένδυση... Έχω μόνο δύο λέξεις: "Land Warrior". Τα αμερικανάκια, τα γαλλάκια με το FELIN και όλα τα υπόλοιπα φρούτα που σκοτώνονται εδώ και τόσα χρόνια να φτιάξουν το προφανές, απλά είναι πολύ, πολύ πίσω... Εγώ, απλά πρέπει να το αποδείξω στην πράξη δηλαδή, να παιδευτώ -μόνος μου όπως πάντα- για ένα, δύο χρόνια (έξι μήνες αν μου περίσσευε χρήμα) και να φτιάξω ένα Demo πρωτότυπο το οποίο θα μπορεί εκτός από το να ανταλλάσει πληροφορίες και να υποβοηθά την σκόπευση, να κάνει και πολλά άλλα πραγματάκια... Και όλα αυτά με Commercial-Off-The-Shelf υποσυστήματα... Έτσι κι αλλιώς, το 85% της υπόθεσης είναι κώδικας και μόνο το 15% hardware... UAV δεν μπορώ να φτιάξω αλλά το δικό μου "Land Warrior" μάλλον θα το καταφέρω...

Για τους πεζοναύτες, το κατάλαβα για την πλάκα πλην όμως εγώ το εννοούσα: εγώ πάω, αυτούς τους ρώτησε κανείς αν με θέλουν; Δεν είμαι ειδικός αλλά το προφίλ του μοναχικού λύκου ταιριάζει περισσότερο σε υπηρεσίες πληροφοριών και μετά σε ελεύθερους σκοπευτές (ακόμη και αυτοί έχουν spotter...). Anyway...

Α, και με την ευκαιρία, από την στιγμή που επιλέγω ό,τι με βολεύει (άσχετα από το παράδειγμα με τους SAS), σκέφτομαι μία Beretta M9 SD/LAM (Silenced w. Laser Aiming Module και με άλλες μικροβελτιώσεις), ένα H&K MP5 SD6 με custom (και ιδανικά από ατσάλι 1095 ή D2) full length low profile M1913 rail επάνω και κάτω (επάνω για τον συνδυασμό Aimpoint M68 + Gen1plus 1x21 NVG και αργότερα και CCD και κάτω, βασικά για ένα μήκος περί τις δύο ίντσες/πενήντα χιλιοστά από την άκρη του σιγαστήρα για το IR Laser), τροποποιημένο ως προς τον σιγαστήρα συν aftermarket κάνη και hop-up ακριβείας (χρειάζεται κάτι άλλο για να βελτιώσω την ακρίβεια βολής; ) και ένα FN Mk-16 SCAR CQC με Mk-13 EGLM, σιγαστήρα, και τα ίδια λοιπά αξεσουάρ και βελτιώσεις με το MP5 συν δέκα re-cap γεμιστήρες για το καθένα (πέντε για την M9) και ανάλογα με το σενάριο και τις απαιτήσεις ισχύως πυρός (ή για να το θέσω αλλιώς, αν χρειάζομαι το Mk-13 ή όχι μια και θα έχουν και τα δύο την εργοστασιακή ταχύτητα εξόδου των 340FPS) διαλέγω... (εκτός αν προκύψει κανένα FN F-2000 επιπέδου ήτοι Marui ή κάτι τέτοιο οπότε θα το προτιμήσω σε σχέση με το SCAR)

Μία ακόμη σκέψη, είναι αυτή: Εκτός από το e-Bay και το ημερήσιο ταξίδι σε κάποιο γειτονικό κράτος όπου τα προϊόντα της Aimpoint πωλούνται ελεύθερα σε πολίτες, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για να προμηθευτεί κανείς -νόμιμα- ένα original Aimpoint M68 στην Ελλάδα? (άλλη υπόθεση πόσο θα κοστίσει - περί τα $600 στο e-Bay)

Horus

φιλε White Feather,  βγαζει η g&g νεο μοντελο για το 2010 το FN F-2000. κ σε καποιο banner πηρε το ματι μου με το μαυρο σκοπευτικο του (χωρις να λενε αν θα ερχεται standard ή optional). 

υπαρχει διαδικασια για εκδοση νομιμης αδειας για διοπτρα, αλλα μαλλον ειναι πολυ διαφορετικη απο αυτο που εχεις στο μυαλό σου. επειδη σε βλεπω ετοιμο να ριξεις πολλα λεφτα στο χομπυ, κανε μια ερευνα για να γλιτωσεις απο εξοδα, εκνευρισμο κ ταλαιπωρια.

πρωτου μπεις σε μεγαλα εξοδα, ελα σε μερικα public παιχνιδια να δεις τι παιζει οσον αφορα τα δυναμικα χαρακτηριστικα του εξοπλισμου (ακομα κ στα prive αυτα ΔΕΝ αλλαζουν).  i cannot stretch that enough !!!

enemies..we need more enemies!!

Powerplant

Eδω μέσα τελικά υπάρχουν ή πολύ ευγενικοί άνθρωποι ή πολύ αγαθοί ή που γουστάρουν το δούλεμα.

White feather να είσαι καλά ,παρότι είσαι κουραστικός, με έκανες να γελάσω πολύ. Απλά θα σου ζητούσα να είσαι πιο ειλικρινής. Όσοι μπήκαν στον κόπο να σου απαντήσουν ήταν ειλικρινείς τουλάχιστον αλλά και πολλά άλλα που δεν σέβεσαι. Η εξευγενισμένη χρήση της ελληνικής γλώσσας και η αντιγραφή ή οι παραπομπές από περιοδικά δεν σου ανεβάζουν το επίπεδο και δεν εντυπωσιάζουν όσους γνωρίζουν.

Δεν θα μπω στο κόπο να παραθέσω τα σημεία που είναι εμφανές ότι μας δουλεύεις όχι γιατί διαφωνώ αλλά γιατί οι προθέσεις σου δεν μου αρέσουν. Πάντως αν 1 στο 10.000.000.000 είσαι ειλικρινής σε αυτά που λες τότε όπως είπαν και άλλοι γύρνα ρότα γιατί πας να γίνεις γραφικός. Θα θυμίζεις τύπους που σκάνε στα 5χ5 με παπούτσια με αποστασιόμετρα, επικαλαμίδες με αερόσακους, σορτσάκια με ενσωματομένο κινητήρα για επιτάγχυνση και φανέλα με air-condition έχοντας ρίξει 500 ευρω σε εξοπλισμό αλλά έχοντας δει μπάλλα στο playstation, στην τηλεόραση, στις αθλητικές εφημερίδες και έχοντας διαβάσει τις διάτριβες διάφορων απομάχων.

ΥΓ Το φιλμ NVG σε φιλμ που διάβασες στην ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ, έχε υπόψη σου ότι άλλος φορέας και όχι με αντικείμενο την ασφάλεια καί άμυνα ανακάλυψε. Μην στεναχωριέσαι βρε όμως. Δεν θα πάρουμε!

Ερώτηση: Έχω γνωστό "φοιτητή", "φτωχό", χωρίς "δίπλωμα οδήγησης" και ψάχνει να αγοράσει με το "χαρτζιλίκι" του,4αδα ζάντες για Φερράρι που δεν έχει ακόμα. Έχει κάπου Ελλάδα ή να πεταχτεί μέχρι Μαρανέλο; Πληροφορίες παρακαλώ και ένα ψυχίατρο για εμένα!

jumbo

Παράθεση από: Powerplant στις  30 Ιουλ 2010, 13:32:07 ΜΜ
Eδω μέσα τελικά υπάρχουν ή πολύ ευγενικοί άνθρωποι ή πολύ αγαθοί ή που γουστάρουν το δούλεμα.

White feather να είσαι καλά ,παρότι είσαι κουραστικός, με έκανες να γελάσω πολύ. Απλά θα σου ζητούσα να είσαι πιο ειλικρινής. Όσοι μπήκαν στον κόπο να σου απαντήσουν ήταν ειλικρινείς τουλάχιστον αλλά και πολλά άλλα που δεν σέβεσαι. Η εξευγενισμένη χρήση της ελληνικής γλώσσας και η αντιγραφή ή οι παραπομπές από περιοδικά δεν σου ανεβάζουν το επίπεδο και δεν εντυπωσιάζουν όσους γνωρίζουν.

Δεν θα μπω στο κόπο να παραθέσω τα σημεία που είναι εμφανές ότι μας δουλεύεις όχι γιατί διαφωνώ αλλά γιατί οι προθέσεις σου δεν μου αρέσουν. Πάντως αν 1 στο 10.000.000.000 είσαι ειλικρινής σε αυτά που λες τότε όπως είπαν και άλλοι γύρνα ρότα γιατί πας να γίνεις γραφικός. Θα θυμίζεις τύπους που σκάνε στα 5χ5 με παπούτσια με αποστασιόμετρα, επικαλαμίδες με αερόσακους, σορτσάκια με ενσωματομένο κινητήρα για επιτάγχυνση και φανέλα με air-condition έχοντας ρίξει 500 ευρω σε εξοπλισμό αλλά έχοντας δει μπάλλα στο playstation, στην τηλεόραση, στις αθλητικές εφημερίδες και έχοντας διαβάσει τις διάτριβες διάφορων απομάχων.

ΥΓ Το φιλμ NVG σε φιλμ που διάβασες στην ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ, έχε υπόψη σου ότι άλλος φορέας και όχι με αντικείμενο την ασφάλεια καί άμυνα ανακάλυψε. Μην στεναχωριέσαι βρε όμως. Δεν θα πάρουμε!

Ερώτηση: Έχω γνωστό "φοιτητή", "φτωχό", χωρίς "δίπλωμα οδήγησης" και ψάχνει να αγοράσει με το "χαρτζιλίκι" του,4αδα ζάντες για Φερράρι που δεν έχει ακόμα. Έχει κάπου Ελλάδα ή να πεταχτεί μέχρι Μαρανέλο; Πληροφορίες παρακαλώ και ένα ψυχίατρο για εμένα!
τελικα μετα απο πολυ διαβασμα,θα καταληξω να συμφωνισω και να σταθω διπλα  στον φιλο μου  Powerplant ....κατι δεν παει καλα στο ολο θεμα....
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

agent 47

Εγώ απάντησα στο παλικάρι για κάτι που τουλάχιστον εγώ ξέρω κάπως σαν φοιτητής πληροφορικής και δεν είμαι κανένας από αυτούς που διαβάζουν όλη μέρα για την εξεταστική, αντίθετα έχω περάσει μόνο 2 στα 10 μαθήματα στο πρώτο έτος στο οποίο βρίσκομαι αλλά θέλησα να εξηγήσω στο παλικάρι για την δυσκολία προγραμματισμού ενός εγχηρήματος όπως αυτό που ανέφερε ( UAV και για το land warrior αν κατάλαβα καλά τα γραφόμενά του). Τώρα αν αυτός πιστεύει επειδή έκανε μοντελισμό οτι μπορεί να φτιάξει κάτι τέτοιο είναι γελασμένος. Εγώ προσωπικά είχα σαν μάθημα πρώτου εξαμήνου προγραμματισμό με java και πήγα να δώσω και έγραψα 1,5. Γιατί;;;;
Γιατί θέλει εμπειρία, θέλει να βάλεις τον κώλο σου κάτω και να λιώσεις μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να φτιαχνεις συνέχεια προγράμματα για να συνηθήσεις το όλο θέμα και να καταλάβεις τι γίνεται και πώς συνδέονται όλα μαζι, και δεν μιλάω για προγραμματισμό γραφικού περιβάλλοντος αλλά για προγραμματισμό του στυλ της 3ης λυκείου στο μάθημα του προγραμματισμού, δηλαδή προταρχικό στάδιο. Και ποιος ξέρει να προγραμματίζει  και δη τεχνητή νοημοσύνη εδώ κάποιος στο φορα. Άντε να έιναι ένας  που το βλέπω εξωπραγματικό.  Τέλος πάντων εγώ προσπάθησα να εκφέρω την γνώμη μου για κάτι που γνωρίζω και όχι για το airsoft στο οποίο είμαι αρχάριος αλλά θέλω να μάθω.... Τώρα αν νομίζει οτι θα παίζει σαν κανονικός U.S. Marine και εγώ δεν ξέρω τι άλλο ας αφήσει την φαντασία του να τρέχει, ουπς λάθος, να καλπάζει όσο θέλει. Εγώ πάντως πιστεύω πως το παλικάρι ή  θα απογοητευτεί πολύ γρήγορα και θα το παρατήσει το όλο θέμα ή θα θέλει να συνεχίσει και δεν θα βρίσκει άτομα να κάνει ομάδα λόγο οικονομικού θέματος, απόψεων, και όχι μόνο.....

Δεν έχω κάτι μαζί του ούτε θέλω να τσακωθώ μαζί του απλώς τα γραφόμενα του δεν στέκουν κατα την προσωπική μου άποψη (και απ' ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος με αυτή την άποψη) και απλά διαφωνώ. 
if you can't beat them
DIE TRYING!!!!

Rebels Airsoft Team

Ozymandias

ΠαράθεσηΕγώ πάντως πιστεύω πως το παλικάρι ή  θα απογοητευτεί πολύ γρήγορα και θα το παρατήσει το όλο θέμα ή θα θέλει να συνεχίσει και δεν θα βρίσκει άτομα να κάνει ομάδα λόγο οικονομικού θέματος, απόψεων, και όχι μόνο.....

Kαι εγω αυτο νομιζω για το πρωτο που εγραψες. Θα ερθει σε ενα παιχνιδι, θα ξενερωσει και ολο το σχεδιο θα παει περιπατο.....

Οσον αφορα την ομαδα, δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο ντε και καλα να εισαι σε ομαδα. Αν κανεις το κομματι σου και γουσταρεις, ολα ειναι τζετ. Φοβαμαι ομως οτι το παλικαρι δεν θα γουσταρει. Καπως ετσι ξενερωσα εγω με το ΡΒ την πρωτη φορα που πηγα να παιξω, με μεγαλες ιδεες, τακτικες και ουαου καταστασεις στο μυαλο.

Aν και κατα βαση το παλικαρι πιστευω οτι λεει -----------....

Horus

Παράθεση από: agent 47 στις  30 Ιουλ 2010, 14:30:03 ΜΜ
Εγώ απάντησα στο παλικάρι για κάτι που τουλάχιστον εγώ ξέρω κάπως σαν φοιτητής πληροφορικής και δεν είμαι κανένας από αυτούς που διαβάζουν όλη μέρα για την εξεταστική, αντίθετα έχω περάσει μόνο 2 στα 10 μαθήματα στο πρώτο έτος στο οποίο βρίσκομαι αλλά θέλησα να εξηγήσω στο παλικάρι για την δυσκολία προγραμματισμού ενός εγχηρήματος όπως αυτό που ανέφερε ( UAV και για το land warrior αν κατάλαβα καλά τα γραφόμενά του). Τώρα αν αυτός πιστεύει επειδή έκανε μοντελισμό οτι μπορεί να φτιάξει κάτι τέτοιο είναι γελασμένος. Εγώ προσωπικά είχα σαν μάθημα πρώτου εξαμήνου προγραμματισμό με java και πήγα να δώσω και έγραψα 1,5. Γιατί;;;;
Γιατί θέλει εμπειρία, θέλει να βάλεις τον κώλο σου κάτω και να λιώσεις μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και να φτιαχνεις συνέχεια προγράμματα για να συνηθήσεις το όλο θέμα και να καταλάβεις τι γίνεται και πώς συνδέονται όλα μαζι, και δεν μιλάω για προγραμματισμό γραφικού περιβάλλοντος αλλά για προγραμματισμό του στυλ της 3ης λυκείου στο μάθημα του προγραμματισμού, δηλαδή προταρχικό στάδιο. Και ποιος ξέρει να προγραμματίζει  και δη τεχνητή νοημοσύνη εδώ κάποιος στο φορα. Άντε να έιναι ένας  που το βλέπω εξωπραγματικό. 

φιλε agent 47,
οταν πριν απο χρονια στο uni βοηθησα τον κολλητό μου να γραψει κωδικα για να ρυθμιζει το βολταζ σε μια λαμπιτσα μεσω pc (15pin) βγηκε τελικα κοντα στις 1500 γραμμες C!! θυμαμαι μου ειχε κανει τρελη εντυπωση..
μακαρι το παλικαρι να ειναι τοσο γατος κ να τα καταφερει!!

spam off  :) 
enemies..we need more enemies!!

mirrage

Το UAV πάντως είναι κατά πολύ ευκολότερο στην κατασκευή και κυρίως την τιμή
από κάθε τι άλλο ακόμα και από τα AEG.Το τρελά δύσκολο θα είναι να το κάνεις να
εντοπίζει 4-5 στόχους και να τους χτυπάει με bbs!
Πάντως το LAND WARRIOR είναι όντως πολύ μακρυά από την πραγματικότητα και
νομίζω άχρηστο για το δικό μας περιβάλλον.

White Feather

@Horus
Ευχαριστώ πολύ. Νομίζω θα περιμένω το F-2000 της G&G. Είμαι σίγουρος ότι θα το βολευτώ καλύτερα από το SCAR. Το σκοπευτικό του δεν έχει και τόση πολλή σημασία για εμένα (εκτός για εφφέ στην βιτρίνα) διότι έτσι κι αλλιώς θα του βάλω ό,τι original αξεσουάρ απαιτηθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Βασικά, για την έρευνα είμαι εδώ. Σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να πάω Ιταλία ή Κύπρο και να ταχυδρομήσω την M68 στον εαυτό μου. Μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε ή να με παραπέμψετε κάπου για την έκδοση άδειας? (μην βρω και κανένα μπελά...)

Σε έξοδα θα μπω έτσι κι αλλιώς διότι η μεγάλη μου επιθυμία είναι να κάνω field testing σε high-tech gear (αισθητήρες, επικοινωνίες, σκοπευτικά) δικής μου επινόησης (η M68 για παράδειγμα είναι απλά ένα υποσύστημα του σκοπευτικού - προσφέρει ρυθμιζόμενη ένδειξη σκόπευσης - την κουκίδα δηλαδή - ημέρα και νύχτα με κάθε καιρό). Άσχετα αν θα μπορέσω να δοκιμάσω την αποτελεσματικότητα όλων αυτών σε παιχνίδι, θα τα κατασκευάσω έτσι κι αλλιώς. Το παιχνίδι είναι εντελώς προαιρετικό. Βέβαια, θα προσπαθήσω να συμμετέχω σε public παιχνίδια σεναρίου για να αποκτήσω εμπειρία (αν και μερικές φορές σκέφτομαι σοβαρά να κάνω αυτό που κάνω πάντα: ό,τι και όπως γουστάρω, εντελώς μόνος μου για να μην μπορεί κανένας να διαταράξει την ηρεμία μου - προς Θεού, όχι εσείς Horus - μην παρεξηγηθώ και χωρίς λόγο)

Με την ευκαιρία, όταν λέτε "δυναμικά χαρακτηριστικά" τι εννοείτε?

Και πάλι ευχαριστώ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@ Powerplant & Jumbo

Κατ' αρχήν, σωστά, το σχετικό με το φιλμ-NVG, το διάβασα στο περιοδικό "Καταδρομή & Ασφάλεια", τεύχος Νο 4, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2010, σελ. 81 όπου και γράφει:

"Η υπηρεσία αμυντικών ερευνών DARPA χρησιμοποίησε μία τεχνολογία που συναντάται στις επίπεδες τηλεοράσεις (flat screen OLED) για να δημιουργήσει ένα λεπτό φιλμ το οποίο μετατρέπει κάθε υπέρυθρη εκπομπή σε ορατό φως. [...]". Κλπ...

Κατ' αρχήν, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον μηχανικό που είχε την ιδέα! Πάλι καλά που υπάρχουν και μερικοί τέτοιοι άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά τους και κάνουν περήφανους και όλους εμάς που ελπίζουμε μία ημέρα να τους μοιάσουμε.

Όσο για το αν, πόσα και πόσο καλά ξέρω, αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι αποφεύγουν να προκαλούν όσους ενδεχομένως να ξέρουν πολλά περισσότερα απ' όσα δείχνουν. Συγγνώμη για την έκφραση αλλά, εσείς οι δύο τι ζόρι τραβάτε και ποιος σας όρισε δικηγόρους οποιουδήποτε άλλου? Ανοιχτό forum είναι και όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν την γνώμη τους. Δικαίωμά σας να διαφωνείτε όσο θέλετε και με ό,τι θέλετε. Μην το κάνετε όμως προσωπικό το θέμα διότι ξέρω και εγώ να χρησιμοποιώ και αλλιώς την γλώσσα. Το μόνο πράγμα που δεν έχει τολμήσει να μου ποτέ κανείς είναι ότι "δεν σέβομαι" και τέτοια σχόλια δεν τα ανέχομαι ούτε από τον Θεό τον ίδιο. Έγινα κατανοητός? Ως προς τον εξοπλισμό μου, γούστο μου και καπέλο μου να ξηλωθώ όσο γουστάρω και μπορώ (με όποια αποταμίευση πολλών μηνών) και να προμηθευτώ ό,τι γουστάρω - και λογαριασμό δεν δίνω. Μέχρι στιγμής, κάνω μία πολιτισμένη κουβέντα με τα υπόλοιπα (πολιτισμένα) μέλη του forum. Μην τους προσβάλετε με τις πράξεις σας. Τέλος. Και πολύ ασχολήθηκα.

ΥΓ: Για την ιστορία, μου θυμίζετε επικίνδυνα το είδος των ανθρώπων που αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι... Τα ξέρουν όλα, έχουν άποψη για όλα και το χειρότερο, επιτίθενται χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα τι κάνουν. Στο Λύκειο, ο μέσος όρος τους ήταν λίγο πάνω από την βάση και ήταν καλοί μόνο σε ένα πράγμα: να ενοχλούν τους άλλους. Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@ Agent47

Τυχαίνει τον προγραμματισμό που χρειάζεται να τον ξέρω - η δε τεχνητή νοημοσύνη είναι η αδυναμία μου, την λατρεύω. Όσο για το πρώτο έτος, πάλι καλά να λες. Εγώ δεν είχα περάσει κανένα... Απλά, κάποια πράγματα τα κάνω πολύ πριν μπω στο πανεπιστήμιο και είμαι πολύ καλύτερος σε αυτά παρά στις ανοησίες που μας διδάσκουν... Τώρα ότι δεν έχουν ιδέα τι λέω ακόμη και όταν τους εξηγώ με λεπτομέρειες τι εννοώ (για τους καθηγητές μας λέω), αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Ευτυχώς υπάρχουν και λίγοι που είναι όντως πολύ καλοί. Είναι όμως λίγοι.

Δεν το πιστεύω επειδή έκανα απλά μοντελισμό... Στα πλαίσια του μοντελισμού έχω κάνει ένα βουνό άλλα πράγματα και έμαθα να τα κάνω καλά. Το πλέον προφανές παράδειγμα είναι το reverse engineering. Αυτό που θέλω να κάνω τώρα, δεν λέω ότι είναι εύκολο, αντιθέτως είναι πολύ δύσκολο. Αυτή είναι και η ομορφιά του όμως. Αν ήταν εύκολο, θα το έκανε ο καθένας και δεν θα είχε νόημα να ασχοληθώ. Επιπλέον, μέρος της ομορφιάς της όλης υπόθεσης είναι να βρείς τρόπο να βάλεις τον υπολογιστή να κάνει την δουλειά για εσένα...

Ως προς το UAV, είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Εν συντομία, ξεκινάς από το "τι θέλεις να κάνεις". Αυτό υπαγορεύει τον απαιτούμενο εξοπλισμό ο οποίος με την σειρά του υπαγορεύει το μέγεθος του οχήματος. Ας πάρουμε ένα μεγαλούτσικο μοντέλο, δύο, δυόμισι μέτρα μήκος και άλλα τέσσερα εκπέτασμα όπως π.χ το Gotha 229. Είναι μία εξαιρετική επιλογή. Ως ιπτάμενη πτέρυγα, έχει μεγάλο λόγο άντωσης προς οπισθέλκουσα και αυτο σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερο φορτίο, σε μεγαλύτερη απόσταση με μικρή κατανάλωση ενέργειας και να πετάξει πολύ πιο αργά ή αρκετά πιο γρήγορα (πλην όμως υποηχητικά) από οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, το σχήμα του, παρέχει πολύ ελεύθερο χώρο για εγκατάσταση εξοπλισμού. Είναι δικινητήριο (μεγαλύτερη ασφάλεια) και στις περισσότερες περιπτώσεις ικανό να ανεμοπορήσει. Η απλούστερη περίπτωση εξοπλισμού περιλαμβάνει ένα netbook, ένα DGPS για να έχει και ένδειξη υψομέτρου και ταχύτητας επιπλέον των γεωγραφικών συντεταγμένων και της ηλεκρονικής πυξίδας, ασύρματο internet το οποίο δουλεύει μέχρι τα 1.000 περίπου πόδια ύψος (~300m) και μία γυροσκοπικά σταθεροποιημένη βάση (με τα ίδια γυροσκόπια της Futaba που χρησιμοποιούνται και στα απλά τηλεκατευθυνόμενα ελικόπτερα) στην οποία (βάση) τοποθετούμε ένα compact τηλεσκόπιο παρατήρησης (π.χ ένα Bushnell 12-36x50) και το συνδέουμε με οπτική ίνα ή με σύστημα πρισμάτων με ένα απλό (γελοία απλό θα έλεγα) σύστημα οπτικής πολυπλεξίας όπου η μία επιλογή είναι Night Vision μέσω κάποιου NVG Gen1+ και μετά ένα CCD και η άλλη απευθείας έγχρωμη CCD (μία webcam μας κάνει). Με ένα εξαιρετικά απλό πολυπλέκτη και ένα USB κύκλωμα ελέγχου (το πρόγραμμά μας παράγει ένα σήμα σε όποια USB port του netbook επιλέξουμε και "οδηγεί" όλα αυτά), voila! Σιγά το δύσκολο... Και η γάτα μου (αν είχα) θα το έκανε αν της περίσευαν καμιά δεκαριά χιλιάδες ευρώ... Και ναι, η σταθεροποίηση ενδεχομένως δεν θα είναι τέλεια αλλά θα είναι παραπάνω από επαρκής. Επιπλέον, χρειάζονται γυροσκόπια επί της ατράκτου για να μπορεί ο υπολογιστής να διατηρεί θέση. Προφανές αλλά πρέπει να το αναφέρω για να αποφύγω σχόλια... Χοντρικά αυτό. Ενδεχομένως δύο, τρία ακόμη πραγματάκια. Συν ένα ζευγάρι Ducted Fan υψηλής απόδοσης. Τώρα αν θέλετε IIR και άλλα καλούδια, το κόστος αυξάνεται εκθετικά. Μία απλή IIR κάμερα ξεκινούσε από τα 3.000 πριν από τέσσερα χρόνια που είχα ρωτήσει...

Όσο για το "λιώσιμο στην οθόνη", κάτσε να φτάσεις στο 4ο έτος και τότε θα καταλάβεις τι εστί "λιώσιμο". Ακόμη δεν είδες τίποτα. Επιλέον, εσύ μέχρι στιγμής έχεις δει μόνο C/C++ και λίγη Java που είναι κατά 80% περίπου (ή και περισσότερο) σαν την C/C++. Δούλεψε λίγο Prolog να δεις την γλύκα... Και ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις, χρησιμοποιείς και διαφορετική γλώσσα προγραμματισμού. Όπως χρησιμοποιείς το MP5 για CQB και το G3 σε ανοιχτό πεδίο, έτσι χρησιμοποιείς και διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού ανάλογα με την εφαρμογή. Επίσης, ανάλογα με την περίπτωση, μπορείς να βάλεις ένα πρόγραμμα C (ή ό,τι άλλο) να τρέχει μέσα σε Visual Basic ή ό,τι άλλο. Περίμενε λίγα χρόνια και θα καταλάβεις...

Όσο για το παιχνίδι, όπως έγραψα και παραπάνω, περισσότερο με ενδιαφέρει το field testing όταν έρθει η ώρα παρά το ίδιο το παιχνίδι. Δεν μπορώ όμως να κάνω σωστο field testing αν δεν ξέρω να παίζω σωστά το παιχνίδι - και αυτό με την προϋπόθεση ότι θα μου επιτραπεί να κάνω field testing. Πρώτα και πάνω απ' όλα είμαι τεχνοκράτης μηχανικός. Για U.S Marine... Δεν έχω περάσει ούτε απ' έξω... Για την ομάδα, με κάλυψε πλήρως ο κ. Ozymandias.

Ούτε και εγώ τσακώνομαι με κανέναν και αν φάνηκε κάτι τέτοιο, λυπάμαι αλλά κείμενο είναι, όχι πραγματική συζήτηση, πρόσωπο με πρόσωπο και ενδεχομένως να γίνουν απ' όλες τις πλευρές κάποιες παρανοήσεις.

ΥΓ: Και εσύ ξέρεις Prolog (και όχι μόνο)... Απλά νομίζεις ότι δεν ξέρεις... Περίμενε και θα καταλάβεις σε λίγα χρόνια. Καλή συνέχεια!

@ Ozymandias

Δεν έχετε και άδικο... Είμαι όμως υποχρεωμένος για άλλους λόγους να προσπαθήσω.

Για την ομάδα... Σωστός!
@ Horus (part 2)

Υπάρχουν και άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Τώρα αν λες για Unix... Την έβαψες. Εντελώς ακατάλληλο για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Υπάρχουν και καλύτερες λύσεις.
@ Mirrage

Για να εντοπίζει στόχους μόνο του, χρειάζεται απαραιτήτως την IIR κάμερα που προανέφερα συν κάποιου είδους blue force tracker (και υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό). Βέβαια, αν θέλεις κάτι απλό, γιατί να μην κάνει ο επίγειος manual tracking τους στόχους (όπως με τις Paveway) και αντι το UAV να κλειδώνει το laser, απλά να βάλλει στις συντεταγμένες που λαμβάνει από το σύστημα (και αυτό αν του βάλεις ένα ζευγάρι AEG ή μάλλον το περιεχόμενο από τα AEG κάτι μάλλον επικίνδυνο διότι αν κάνει ελαφρά βύθιση με 300km/h γιατί έβαλες Ducted Fan υψηλής απόδοσης και η αεροδυναμική του το επιτρέπει, συν τα 340FPS των AEG... Είναι λίγο επικίνδυνο ή είναι ιδέα μου?)

queef

ok somebody did his homework αλλά..

Α.Αν όλη μέρα βλέπω τσόντες δεν σημαίνει πως ξέρω να γ...
Β.Στο ίδιο παράδειγμα αν στην επίμαχη ταινία παίζει το μ..ι το απίθανο δεν παίζει πιθανότατα να το βρω ή να κάνει τα ίδια.
Γ.Αν ο πρωταγωνιστής είναι 30αρης(όχι ηλικιακά) δεν είμαι κι εγώ.
Το πρώτο πρόσωπο για να μην ενοχληθεί κανείς.

Παραβολικά λοιπόν επιστρέφω στο θέμα μας..
Α. Επειδή παίζεις cod,battlefield,----------- κλπ δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις τα ίδια.
Β.Ακόμη κι αν μπορείς δυσκολάκι να βρεις κόσμο να τα κάνει.
Γ.Που πας ρε μεγάλε;Με το βάδισμα της γάτας και του φαντάσματος θα κινηθείς αθόρυβα μέχρι την ακτή,θα τραβήξεις ένα μακροβούτι μέχρι την Αίγινα,θα βγεις,θα φορέσεις το ghillie και θα με βγάλεις από τα 3459μέτρα με το uber sniper rifle;ΟΚ,κι όλα αυτά με λιγότερα από 100€/μήνα.Πάλι καλά γιατί μέχρι τότε που θα έχεις όσα λες ότι χρειάζεσαι θα παίζω με το Π και δεν θα σε δυσκολέψω..
Όσο για την πολεμική σου εμπειρία από το Λύκειο του  Bronx,τι να πω.Προσκυνώ
Ειλικρινά πάντως αισθάνομαι υπερβολικά αφελής που απαντάω,είμαι 100% σύμφωνος με τα όσα είπε ο powerplant..

White Feather

@ Queef

1. Αν και από μία μεριά οφείλω να παραδεχτώ ότι έχεις ένα δίκιο, δεν έχεις απόλυτο δίκιο.

2. Όλα τα προβλήματα έχουν λύση. Στην τελική, φτάνει να ενημερώνομαι και ας ξεχάσω το ενδεχόμενο να έρθω σε παιχνίδι. Παίξτε μόνοι σας. Ποτέ δεν είχα ανάγκη κανένα. Technocrats rule No1: Always have a backup plan, and a backup to your backup and so on... Γιατί; Όπως λέτε και εσεις οι super commando που τα ξέρετε όλα, "no battleplan survives the first contact with the enemy". Ισχύει παντού.

3. Δεν συγκρίνω την "πολεμική μου εμπειρία" με τα κωλόπαιδα του λυκείου με όσους έχουν πραγματική και ουσιαστική εμπειρία πλην όμως, αυτό είναι κάτι που έζησα και ο μόνος λόγος που την έβγαλα καθαρή ήταν επειδή δεν περίμεναν ότι θα αντιδράσω, αιφνιδιάστηκαν και πάγωσαν για περίπου δύο δευτερόλεπτα - ακριβώς όσο χρειάζόμουν για να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου επί της ανατομίας. Αν κάθε χτύπημα μετράει και ο στόχος αιφνιδιαστεί, σπάνια θα χρειαστεί δεύτερο χτύπημα. Προσωπικά πάντως εύχομαι να μην είχαν επέμβει άλλοι για να μας χωρίσουν και να τους αποτέλειωνα όταν τους "είχα". Το τραυματισμένο ζώο είναι περισσότερο επικίνδυνο... Όσο για τους καθηγητές? Ποτέ δεν έμαθαν τίποτα - αν εξαιρεθούν τα παράπονά μου όταν με έπρηζαν τα καθίκια... Γιατί έκανα υπομονή? Γιατί αν αποφασίσω να εμπλακώ σε μάχη, βάση κανόνων, δεν επιτρέπεται να αφήσω κάποιον να φύγει. Γιατί? Γιατί είναι μάχη και όχι αγώνας με διαιτητή και δεν παίζω για βαθμούς αλλά για το τομαράκι μου που το έχω σε πολύ μεγάλη υπόληψη.

4. Αν θέλω να κάνω κάτι, στο τέλος ΠΑΝΤΑ το κάνω - με την προϋπόθεση ότι δουλεύω ΜΟΝΟΣ μου. Οι συνεργάτες είναι περισσότερο πρόβλημα παρά βοήθεια. And that is that.

Have a nice day...

agent 47

@ mirrage

Μα γι' αυτό μιλάω εγώ για τον προγραμματισμό του να εντοπίζει  και να αναγνωρίζει ποιός είναι ποιός,να στέλνει και να λαμβάνει πληροφορίες από μόνο του αλλά και να βαράει από μόνο του. Μιλάμε αυτό το πράγμα θέλει χρόνο, κόπο, το κατάλληλο πρόγραμμα που αμφιβάλλω αν υπάρχει υπάρχει στο ιντερνετ κάτι σε δημιουργια τεχνητής νοημοσύνης και να διατίθεται δωρεάν (δεν το έχω ψάξει αλλά είναι πολύ απίθανο να συμβαίνει κάτι τέτοιο), οτι υπάρχουν υπάρχουν αλλά δεν πιστεύω να είναι διαθέσιμα χωρίς αντίτιμο. Το να αγωράσεις το μοντέλο είναι το πιο εύκολο σε όλη αυτήν την προσπάθεια για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου. Για σκέψου να ζητάς από το μηχάνημα να σας βρίσκει από το ύψος το οποίο θα βρίσκεται, να αναγνωρίζει για τον καθένα αν είναι αντίπαλος ή όχι με κάποια κριτήρια που θα του θέσεις εσύ ( ποια θα είναι αυτά ένας θεός ξέρει αφού κάθε φορά αλλάζουν πολλά θέματα στο game που ανακοινώνεται κάθε φορά και χίλια δυο άλλα) να στέλνει πληροφορίες μέσω δικτύου, όπως γράφετο παλικάρι, σε laptop αλλά και να διατηρεί την πορεία που του έχει προκαθοριστεί από πριν με ότι αυτό συνεπάγεται (αλλαγή πορείας, αντίδραση σε πτωτική ή ανωδική πορεία λόγο ρευμάτων).

Παράθεση από: Horus στις  30 Ιουλ 2010, 15:55:22 ΜΜ
φιλε agent 47,
οταν πριν απο χρονια στο uni βοηθησα τον κολλητό μου να γραψει κωδικα για να ρυθμιζει το βολταζ σε μια λαμπιτσα μεσω pc (15pin) βγηκε τελικα κοντα στις 1500 γραμμες C!! 

και πιστεύω διάβασες τι λέει ο Horus. 1500 γραμμές για την ρύθμιση του βολταζ σε ένα λαμπάκι. για σκέψου λιγάκι αν υπάρξει άνθρωπος που θα υλοποιήσει αυτό το σχέδιο, θα το φέρει στο πεδίο για να ικανοποιούν οι υπόλοιποι την κ...α τους; Αν το έκανα εγώ ξέρεις τι θα τους έλεγα; Σκάστε τόσα για τον κόπο μου τον χρόνο μου τον ιδρώτα μου και μετά βλέπουμε. Δεν το λέω με κακή διάθεση αλλά μην αρχίζουμε όλοι και ζητάμε ανήκουστα πράγματα. Δηλαδή μετά από αυτό θα θέλουμε και ένα mini ac130  και κανένα ammo drop  γιατί ξεμείναμε απο bibikia (καλά μιλάμε το ξεσήκωσα όλο το modern warfare). Τέλος πάντων  αυτά είχα να πω, καθαρά φιλικά και ενημερωτικά.

@ white feather

Δεν έχω κάνει καθόλου C ή C++, στο πρώτο έτος στο οποίο βρίσκομαι από πλευράς προγραμματισμού γίνονται java 1 και java 2, από το δεύτερο έτος μπαίνουμε σ' αυτά. Κατά πόσο είναι εύκολα αυτά που λές δεν ξέρω γιατί δεν γνωρίζω καν από μοντελισμό και δεν με ενδοιαφέρει γιατί δεν με πρροσέλκυσε ποτέ αυτό το hobby. Εγώ μίλησα καθαρά για το προγραμματιστικό κομμάτι που θέλει πολύ κόπο και πείρα. Τώρα αν εσύ έχεις τον χρόνο την διάθεση την γνώση αλλά προπάντων την οικονομική ευχέρεια που δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο γιατί όπως δήλωσες είσαι και εσύ φοιτητής ( εκτός αν είσαι κρυφός γιος του κόκαλη, του mr MIG ή γιος του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ). Νομίζω όμως χωρίς παρεξήγηση πως το σχόλιο του powerplant είναι σωστό. Όσες οικονομίες και αν έχει κάνει κάποιος δεν γίνεται, κατα την προσωπική μου άποψη βέβαια, να θέλει τόσα πολλά και νε ξέρει τόσα πολλά. Μακάρι να με διαψεύσεις. Το λέω σαν παιδί λαικής οικογένειας που έπιασα και φτυάρι στα 14 μου και έχω δουλέψει αρκετά σε σχέση με κάποιους άλλους που τρώνε τα λεφτά του μπαμπά της μαμάς και των παπούδων ( θυμήθηκα χαρακτηριστικό παράδειγμα συμαθητή μου, δεν θέλω να θήξω κανέναν σ' αυτό το forum γιατί απλούστατα δεν ξέρω κανέναν). Τώρα οποιοσδήποτε που γράφει εδώ μέσα διαθέτει τον εαυτό του σε κάθε λογής κριτική είτε είναι αρνητική είτε είναι θετική είτε και εγώ δεν ξέρω τι. Αλλά και ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει υπακούοντας βέβαια στους κανόνες του forum. 

ΔΕΝ παιρνω την θέση κανενός, απλώς λέω την άποψη μου φιλικά. :) :)  ;D ;D ;D
if you can't beat them
DIE TRYING!!!!

Rebels Airsoft Team

White Feather

@ Agent47

Κρατούμενο 1ο: Για τον προγραμματισμό, (για οποιοδήποτε από τα δύο project) πρέπει κανείς να ξεκινήσει από το μηδέν. Για το UAV (που δεν παίζει έτσι κι αλλιώς), ό,τι υπάρχει σε έτοιμο το έχει η General Atomics, η Dassault και η QuinetiQ (αν το γράφω σωστά).

Κρατούμενο 2ο: Αν σου πω πως γίνεται -ακριβώς και με λεπτομέρειες- τι κερδίζω? Γιατί είναι εξαιρετικά απλό - αν ξέρεις κάποια πράγματα...

Κρατούμενο 3ο: Η C/C++, Java και άλλες παρόμοιες γλώσσες είναι -από μόνες τους τουλάχιστον- εντελώς ακατάλληλες για τέτοια εφαρμογή εκτός και αν θέλεις να γράφεις κώδικα για μία ζωή... Πράγμα που μας φέρνει στο 2ο: Αν σου πω πως γίνεται, τι κερδίζω? (και στους καθηγητές μου έκανα την ίδια ερώτηση... δεν απάντησαν...)

Κρατούμενο 4ο: Έχω τα πάντα εκτός από το χρήμα. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξα το "Land Warrior Demo/proof-of-concept prototype", είναι περισσότερο cost efficient. Σε άλλη περίπτωση, εννοείται ότι το UAV είναι μακράν περισσότερο ενδιαφέρον...

Κρατούμενο 5ο (και τελευταίο): Να ξέρει κάποιος τόσα πολλά γίνεται, ειδικά αν έχει περάσει δεκαεφτά ολόκληρα χρόνια από την ζωή του ασχολούμενος με την τεχνολογία σε οποιαδήποτε μορφή της και έχει μετατρέψει το δωμάτιό του σε εργαστήριο. Να θέλει τόσα πολλά? Δεν ζητάω τον ουρανό με τ' άστρα... Και ο Bill Gates από το γκαράζ του σπιτιού του ξεκίνησε... Συγγνώμη αν γίνομαι αδιάκριτος αλλά εσύ ας πούμε τι θέλεις? Να πάρεις το πτυχίο, να αισθάνεσαι σούπερ τυχερός αν βρείς μία δουλειά όπου θα σε "μπιπ" για τουλάχιστον δώδεκα ώρες κάθε μέρα για εφτακόσια ψωροευρώ και αν και αυτό είναι όλο? Ε λοιπόν δεν θα απολογηθώ σε κανέναν επειδή (θα) κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να πιάσω τον ταύρο από τα κέρατα. Στην Μινωϊκή Κρήτη αυτό έκαναν. Και ή που έπιαναν τον ταύρο ή που τους κάρφωνε. Ή, όπως έλεγαν και οι Σπαρτιάτες, ή ταν ή επί τας.

Και σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ειλικρινά που λες την γνώμη σου. Αυτός είναι και ο σκοπός. Επιπλέον, συγχαρητήρια επειδή μπορείς και λες την γνώμη σου πολιτισμένα, χωρίς να πρήζεις το συκώτι των συνομιλητών σου.

agent 47

Το τι έκαναν στην μινωικκή κρήτη είναι άλλο θέμα. Εγώ δεν είπα οτι είμαι εκεί που είμαι για να δουλεύω σε μια intralot και να ψοροζώ. Οτιδήποτε στην ελλάδα σε θέμα υπολογιστών δεν έχει μέλλον. Απλώς όπως μου έχει πει ο δάσκαλος μου που κάνω μαζί του γερμανικά και αγγλικά εδώ και χρόνια μου έχει πει μία φράση που δεν θα την ξεχάσω ποτέ αλλά και αυτόν που τον έχω μέσα στην καρδιά μου  " Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας ". Τώρα αν εσύ ξέρεις αυτά που ξέρεις σε πάρα πολύ καλό επίπεδο ( δεν θα πώ υψηλότατο  γιατί να υπήρχε κάτι τέτοιο τώρα θα ήσουν εξωτερικό και μάλλο  θα δίδασκες) συγχαρητίρια και δεν το λέω ειρωνικά.  Μακάρι αυτά που ξέρεις και που γράφεις να τα ξέρεις καλά όχι για να βγάλεις εμένα ψεύτη ή οτιδήποτε άλλο αλλά για να πας μπροστά στην ζωή σου. Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημά σου. Από εμένα θα κέρδιζες την προσωπική αναγνώριση αλλά και την αναγνώριση όσων πιστεύουν στα λεγόμενα μου και θεωρούν ότι είμαι σοβαρό άτομο. Τώρα αν για εσένα η αναγνώριση ενός ατόμου σαν και εμένα είναι ασήμαντη καλά θα κάνεις και δεν θα μου τα πείς. Αλλά θυμίσου πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους και τις ιδέες τους τόσο σημαντικές που στο φινάλε δεν τις λένε πουθενά και όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται αλλά θεωρούνται ως ψεύτες.

πάντα φιλικά... :) :) :)
if you can't beat them
DIE TRYING!!!!

Rebels Airsoft Team

jumbo

Παράθεση από: White Feather στις  30 Ιουλ 2010, 16:52:55 ΜΜ
@ Powerplant & Jumbo

Κατ' αρχήν, σωστά, το σχετικό με το φιλμ-NVG, το διάβασα στο περιοδικό "Καταδρομή & Ασφάλεια", τεύχος Νο 4, Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2010, σελ. 81 όπου και γράφει:

"Η υπηρεσία αμυντικών ερευνών DARPA χρησιμοποίησε μία τεχνολογία που συναντάται στις επίπεδες τηλεοράσεις (flat screen OLED) για να δημιουργήσει ένα λεπτό φιλμ το οποίο μετατρέπει κάθε υπέρυθρη εκπομπή σε ορατό φως. [...]". Κλπ...

Κατ' αρχήν, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον μηχανικό που είχε την ιδέα! Πάλι καλά που υπάρχουν και μερικοί τέτοιοι άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά τους και κάνουν περήφανους και όλους εμάς που ελπίζουμε μία ημέρα να τους μοιάσουμε.

Όσο για το αν, πόσα και πόσο καλά ξέρω, αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι αποφεύγουν να προκαλούν όσους ενδεχομένως να ξέρουν πολλά περισσότερα απ' όσα δείχνουν. Συγγνώμη για την έκφραση αλλά, εσείς οι δύο τι ζόρι τραβάτε και ποιος σας όρισε δικηγόρους οποιουδήποτε άλλου? Ανοιχτό forum είναι και όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν την γνώμη τους. Δικαίωμά σας να διαφωνείτε όσο θέλετε και με ό,τι θέλετε. Μην το κάνετε όμως προσωπικό το θέμα διότι ξέρω και εγώ να χρησιμοποιώ και αλλιώς την γλώσσα. Το μόνο πράγμα που δεν έχει τολμήσει να μου ποτέ κανείς είναι ότι "δεν σέβομαι" και τέτοια σχόλια δεν τα ανέχομαι ούτε από τον Θεό τον ίδιο. Έγινα κατανοητός? Ως προς τον εξοπλισμό μου, γούστο μου και καπέλο μου να ξηλωθώ όσο γουστάρω και μπορώ (με όποια αποταμίευση πολλών μηνών) και να προμηθευτώ ό,τι γουστάρω - και λογαριασμό δεν δίνω. Μέχρι στιγμής, κάνω μία πολιτισμένη κουβέντα με τα υπόλοιπα (πολιτισμένα) μέλη του forum. Μην τους προσβάλετε με τις πράξεις σας. Τέλος. Και πολύ ασχολήθηκα.
ΥΓ: Για την ιστορία, μου θυμίζετε επικίνδυνα το είδος των ανθρώπων που αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι... Τα ξέρουν όλα, έχουν άποψη για όλα και το χειρότερο, επιτίθενται χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα τι κάνουν. Στο Λύκειο, ο μέσος όρος τους ήταν λίγο πάνω από την βάση και ήταν καλοί μόνο σε ένα πράγμα: να ενοχλούν τους άλλους. Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες.
με κοκκινο τονισμο επσημαινω σημεια του ως ανω κειμενου, και απαντω :

α) παρτο αλλιως, θα βρεις..... ο πολυς τσαμπουκας ξεχιλησε απο τα πληκτρα σου και τινει να μας πνιξει....κοινως αφιππευσε...
β) δικαιωμα σου να ξοδεψεις οσα θες και οτι θες σε αυτο που σε ευχαριστει, μην επιμενεις ομως στο πως θα πεισεις καποιους που μπορει να γνωριζουν 10 πραγματακια παραπανω απο εσενα..
γ) μου εκανες την μουρη κρεας.....
δ) στο θεμα του λυκειου εχεις δικιο, γι αυτο τελιωσα Ε.Μ.Π και τωρα πια στα 31 τελιωνω το μεταπτυχιακο μου...

ΥΓ: καλη σου τυχη φοιτητη/υπερ-επιστημονα στο ολο εγχειρημα σου....παντως καλα θα κανεις να μαθεις πρωτα να προγραματιζεις κανενα P.L.C και μετα ξανα συζητας για τα υπολοιπα..
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

kaliostro

Να κάνω μερικές ερωτήσεις λίγο χαζές???white feather είπες οτι δεν έχεις πάει στρατό σωστά???Τί ηλικία έχεις???έχεις φάει ΒΒ απο τα 5 μέτρα στα 300 φπσ???έχεις κλασει στο γέλιο επειδή ο "αντίπαλος" σου έφαγε τα μούτρα του κάνοντας τον κομμάντο (επειδή διάβασε τα SAS και τα  kissmyAss βιβλία)???βασικά να σου πώ το εξείς απλό...τους κανόνες στο captains meeting αποφάσιστηκε να αλλαχτούν (κάποιοι) για να είναι το παιχνίδι ποιο κατανοητό απο άποψη κανόνων,γιατί ο ένας κανόνας πατούσε τον άλλο,γιατί χρειαζόταν να κάνεις ανάλογες "διατριβές" για να μπορείς να έχεις ολοκληρωμένη(???)  άποψη περι του αθλήματος κλπ κλπ.

Και για να ξέρεις...αν δεν βρέξεις τον πισινό σου ψαρια δεν πιάνεις...
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

White Feather

@ Agent47

Σοβαρά, αν μπορούσα να φύγω, δεν θα είχα φύγει? Αν είχα την οικονομική δυνατότητα να φύγω εννοώ... Αυτό είναι το θέμα, ότι για να φύγω πρέπει να έχω σχέδιο αλλιώς, όπου και αν πάω, τα ίδια προβλήματα θα με ακολουθούν. Κανείς δεν τα ξέρει όλα. Το θέμα είναι να ξέρει κανείς περισσότερα από τον υπόλοιπο (πολύ) κόσμο. Η αναγνώριση καλή είναι αλλά για τον ίδιο λόγο που υφίσταται "εταιρικό απόρρητο" και "κρατικό απόρρητο" και για τον ίδιο λόγο που υπάρχουν νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν μπορώ να πω σε κανέναν απολύτως πως γίνεται αν πρώτα δεν το φτάξω και δεν κατοχυρώσω την ιδέα στο όνομά μου. Σε άλλη περίπτωση, τι σε εμποδίζει εσένα ή και οποιονδήποτε άλλο διαβάζει αυτό το forum, να υλοποιήσει την ιδέα μου, να την κατοχυρώσει στο όνομά του και εγώ να πάρω από τα "μπιπ" το "μπιπ"? Sorry. Από μία άποψη, έχω ήδη αποκαλύψει πάρα πολλά - ιδίως για το UAV που έτσι κι αλλιώς ήταν wishful thinking. Η ουσία είναι πάντως πως όταν βαριέμαι, σκέφτομαι πως θα μπορούσε να φτιαχτεί κάτι - οτιδήποτε... Ένα είδος mental exercise για να μην με πάρει ο ύπνος αν δεν έχω κάποιο πραγματικό πρόβλημα για να ασχοληθώ... Το ίδιο κάνω σε όλες τις περιπτώσεις που πρέπει να απασχολήσω το μυαλό μου... Κάποια πράγματα είναι απλά δεύτερη φύση. Και μόνος ένας τρόπος υπάρχει να ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι έχω δίκιο: να πραγματοποιήσω όσα λέω. Αλλιώς, έχεις δίκιο: είμαι ψεύτης. Ο χρόνος θα δείξει...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

@ Jumbo

Για τελευταία φορά: έχω βαρεθεί να ακούω (και εν προκειμένω να διαβάζω) τα ίδια από άτομα τα οποία μπορεί να είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν αλλά μπορεί και όχι και κατά 99% δενέχουν την παραμικρή hands-on εμπειρία σε αυτά για τα οποία μιλάω. Μεταξύ εκατό προγραμματιστών έχουμε εκατό ειδικούς σε διάφορους τομείς. Σπάνια κάποιος απ' όλους αυτούς μπορεί να καταλάβει γιατί είναι τόσο έξυπνη η ιδέα κάποιου άλλου προγραμματιστή με άλλη ειδικότητα (π.χ ένας έχει ειδικότητα σε προγράμματα διαχειρισης δικτύων και ένας άλλος στην τεχνητή νοημοσύνη).

Όσο για τον τσαμπουκά, sorry αν σας προσέβαλα αλλά "what goes around, comes around... be more careful next time". Καρφάκι δεν μου καίγεται αν θα πείσω οποιονδήποτε... Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουν τα έργα και όχι τα λόγια και τότε θα κοπεί ο βήχας σε όλους... (και κυρίως στους εκτός forum, όταν θα τους δω να πρασινίζουν από το κακό τους face-to-face)

Κατάλαβα... Ξέρεις ακριβώς όσα σου δίδαξαν και πιθανότατα τα ξέρεις καλά... How about some out-of-the-box, original & unconventional thinking? Άγνωστο... Μπορεί ναι αλλά μπορεί και όχι. Αν κρίνω από τα ζώα τους καθηγητές μου (με μερικές ΛΑΜΠΡΕΣ εξαιρέσεις - να 'ναι καλά) και τα ακόμη μεγαλύτερα ζώα, τους συμφοιτητές μου (με ακόμη λιγότερες εξαιρέσεις), που πρέπει να τους εξηγήσει κανείς δέκα φορές την σύνταξη ενός "for" και πάλι δεν το καταλαβαίνουν... Και όχι ότι νοιάζει κανέναν αλλά έχω προγραμματίσει PLC (Programmable Logical Array για τους "κοινούς θνητούς").
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

@Kaliostro

Δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω (ούτε και δύναμαι να κάνω) επί του Captains Meeting. Όσο για τα βιβλία, θεωρία και πράξη πάνε παρέα. Έχω φάει τα μούτρα μου αρκετές φορές για να μάθω τι πρέπει να προσέχω και να είναι μάλλον απίθανο (αλλά όχι και αδύνατο) να μου ξανασυμβεί. Και ναι, αυτό το thread αρχικά και πριν γίνει μύλος, αυτό τον σκοπό είχε, να αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη επί του αθλήματος. Έχεις δίκιο στο τελευταίο, 100%. Αλλά πρώτα πρέπει να γνωρίζεις την θεωρία του ψαρέματος, να μάθεις να σκέφτεσαι σαν ψάρι και μετά να πας να πιάσεις το ψάρι και όσο αποκτάς εμπειρία, να βελτιώσεις και την τεχνική σου. Υποθέτω ότι θα συμφωνήσεις?

mirrage

Whitefeather αν έχεις τις γνώσεις που λες τότε μπράβο σου!Συνέχισε και μην ακούς τπτ.
Βέβαια νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να κοιτάξεις άλλου είδους fora αφού δεν ενδιαφέρεσαι
για το airsoft τόσο όσο για το field testing κτλ.Προσωπικά δεν με ενοχλείς καθόλου απλά
δεν νομίζω πως αυτό το hobby και αυτό το forum θα σου δώσει αυτό που θες.
Τέλος επειδή έχεις πάρει πολλή φόρα γίνεσαι εύκολος στόχος.Καλύτερα κράτα μερικά
πράγματα για εσένα...

Μιλάω πάντα φιλικά πάντα και με καλή διάθεση.

kaliostro

WTF???
1ον θεωρία κ πράξη δεν έχει καμιά ομοιότητα στο αίρσοφτ πίστεψε με...
2ον αν θέλεις κ οδηγίες χρήσεως για το ψάρεμα τότε παω να κάνω κουβέντα με την κόρη μου που είναι 8 μηνών...ποιο σοβαρή απάντηση απο το "...να σκεφτεσε σαν το ψάρι..." θα πάρω...
3ον ΠΑΙΞΕ!!!μόνο έτσι θα μάθεις...είναι σαν να μου λες οτι θα σπάσω το ρεκόρ του Γιουσείν Μπόλντ αν μάθω απ'έξω φυσιολογία ανθρώπινου σώματος,δυναμική των ρευστών και τα μυστικά του στίβου χωρίς να έχω πατήσει ποτέ μου τάπητα...
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

White Feather

Ώστε λέω "παπαριές" κ. Ozymandias? Καλώς.

Κατ' αρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους ήταν καθ' οιονδήποτε τρόπο ευγενικοί μαζί μου. Μακάρι όλοι να ήταν σαν εσάς.

Για όλους τους υπόλοιπους (και ξέρουν μόνοι τους ποιοι είναι - μειοψηφία είναι έτσι κι αλλιώς), ευθαρσώς σας λέω  --------, εσείς και το παιχνίδι σας! Αφού το ρίξατε το επίπεδο στον υπόνομο, μπορείτε να πάτε να παίξετε με το ------ σας μόνοι σας.

Ώρα να διαγράψω τον λογαριασμό μου.

ΥΓ1: Συγγνώμη για την γλώσσα από τις κυρίες (μέλη και μη) που μπορεί να διαβάσουν το post.

ΥΓ2: Αν θέλετε να με εντοπίσετε και να μου κάνετε μήνυση, ελεύθερα... Δεν έχω τίποτα να χάσω, ούτε και λεφτά για δικηγόρο. Αλλά έχω αρκετά στοιχεία για να ανταποδώσω.