Fps - Όρια και Νόμοι

Ξεκίνησε από cgwolf, 07 Ιουλ 2010, 14:37:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

White Feather

Χαίρετε φίλοι συνχομπίστες... Συγγνώμη κιόλας αν αυτό έχει ήδη απαντηθεί αλλού αλλά έχω μία απλή πλην όμως μεγάλη απορία και αν είναι δυνατό θα ήθελα να απαντηθεί απλά χωρίς να γίνει ένας κακός χαμός. Ίσως φταίει και το ότι είμαι εντελώς μα εντελώς "ψάρι" με μηδέν παιχνίδια στο ενεργητικό μου πλην όμως αν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για το τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω και το τι επιτρέπεται και τι όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστώ σε παιχνίδι. Anyway, στο θέμα: Τελικά, ποιοι είναι οι τρέχοντες κανόνες γύρω από τα FPS;;; Διότι πέρασα τις τελευταίες οκτώ ώρες, διαβάζοντας και το μόνο που απέκτησα είναι έναν μεγάλο πονοκέφαλο. Τι ακριβώς θέλω; Μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση του τύπου:

"τυπος/κατηγορία όπλου" (ρέπλικας για να μην παρεξηγηθώ) --> ΧΧΧ FPS"

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν φαντάζομαι ότι ένα πιστόλι μπορεί ούτε καν να φτάσει τα 300 ακόμη και αν γίνουν βελτιώσεις πάνω του (και δεν έχει και νόημα αφού δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ σε απόσταση μεγαλύτερη των 25m που σημαίνει ότι δεν πρέπει κιόλας να μπορεί να επιτύχει μεγάλα FPS), υποπολυβόλα, καραμπίνες, τουφέκια εφόδου, πολυβόλα και pump-action shotguns δεν έχει νόημα να επιτυγχάνουν περισσότερα από (τα εργοστασιακά) 350FPS (αν κατάλαβα καλά, το τρέχον γενικό όριο) διότι εκτός αν μιλάμε για CQB θα χρησιμοποιηθούν σε αποστάσεις μεταξύ 10m και του μέγιστου δραστικού τους (εξαρτάται πόσο ευθύβολα είναι) και μετά μένουν μόνο τα εξειδικευμένα τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή ήτοι bolt-action ή αυστηρά και μόνο semi-auto AEG (ή άλλου τύπου εκτός από AEG) τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι χαρακτηρισμένα από την κατασκευάστρια εταιρία ως sniper rifles και ως τέτοια είναι πρακτικά αδύνατο (ή τουλάχιστον δεν μπορώ εγώ να φανταστώ πως θα μπορούσαν να) χρησιμοποιηθούν σε αποστάσεις μικρότερες των 65+ μέτρων (και λίγα λέω διότι όταν το τουφέκι φέρει διόπτρα με κάποια μεγένθυνση -έστω μικρή- η υποχρεωτική χρήση της (διόπτρας) για σκόπευση αυτόματα υποχρεώνει τον σκοπευτή να έχει και κάποια συγκεκριμένη ελάχιστη απόσταση εμπλοκής ώστε να μπορεί να δει καθαρά τον στόχο του). Υπόθέτω (διότι είμαι ψάρι και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω) ότι ειδικά και μόνο στην περίπτωση των τουφεκιών ελεύθερου σκοπευτή, ο συνδυασμός σχετικά υψηλών FPS (maximum 550 ίσως?) με κάνη ακριβείας και ποιοτικό hop-up (ενδεχομένως και άλλα πραγματάκια αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το γνωρίζω - ακόμη) και φυσικά με τα βαρύτερα διαθέσιμα ΒΒ (για να διατηρούν την ταχύτητά τους σε μεγαλύτερη απόσταση και κατά συνέπεια να διανύουν μεγαλύτερη απόσταση αυξάνοντας το δραστικό βεληνεκές του τουφεκιού), είναι αναγκαίος για να μπορέσουν τα εν λόγω τουφέκια να επιτελέσουν τον σκοπό τους. Όλα αυτά με δεδομένες συγκεκριμένες ελάχιστες αποστάσεις εμπλοκής διότι ένα παιχνίδι (έστω και αν είναι mil-sim και απαιτεί μία σχετική αληθοφάνεια, η ασφάλεια είναι πάνω απ' όλα) θέλουμε να παίξουμε, με την απαιτούμενη σοβαρότητα, σεβασμό (στο άθλημα και μεταξύ μας) και ασφάλεια. Αυτό όμως δεν είναι παρά μία θεωρία. Το ερώτημα είναι "τι ισχύει" (και ελπίζω το post μου να μην είμαι off-topic). Ευχαριστώ.

lak1000

Το \"ψάρι\" εμίλησε! ;D
Και πάνω-κάτω πιστεύω ότι έχει δίκιο.
Και ναι, ξέρω ότι με το ποστ μου αυτό θα πέσει πάλι πάνω μου ο όζυ και θα γίνει χαμός!
Please don't feed the trolls...

Vangelis

Παράθεση από: lak1000 στις  22 Ιουλ 2010, 12:03:20 ΜΜ
Και ναι, ξέρω ότι με το ποστ μου αυτό θα πέσει πάλι πάνω μου ο όζυ και θα γίνει χαμός!

Γιατί το κάνετε αυτό!!... και πάνω που είχαμε ηρεμήσει.   :D
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

Ozymandias

Επειδη εχω καλυτερα πραγματα να κανω στη ζωη μου απο το  να ασχολουμαι με τον καθε  Lak1000, θα απαντησω απλα στον feather

Aυτα που γραφεις ειναι λογικα μεν, δεν ισχυουν δε.....

Tελευταια φορα που κοιταξα (Ειμαι 1 εβδομαδα σχεδον χωρις ιντερνετ) Οι ομαδες που συμμετειχαν στο Captain's meeting αποφασισαν να εφαρμοσουν το οριο του 1 joule ητη 328fps +/-5% σε ΟΛΑ τα οπλα airsoft ανεξαρτητως τροπο λειτουργιας, ειδους και χρησης. Αν θελεις να συμμετεχεις σε παιχνιδια που οργανωνουν οι ομαδες θα πρεπει να προσαρμωσεις τα οπλα σου σε αυτα τα ορια.

Αν απο την αλλη δεν σε ενδιαφερουν αυτα τα ορια, εχεις καθε δικαιωμα να μαζεψεις την παρεα σου (να παρεις και τον Lak) και να πατε να παιξετε μονοι σας με οσα fps θελετε

Παντως μου κανει εντυπωση 1) που νεκρανασταινεις το τοπικ, και 2) που ρωτας κατι το οποιο εχει απαντηθει ξανα και ξανα και ξανα στις προηγουμενες 8 σελιδες.

Τρια τινα μπορουν να συμβαινουν.....

Ειτε βαρεθηκες να κοιταξεις τις προηγουμενες σελιδες
Ειτε κανεις πλατες σε καποιους εδω μεσα ουσιαστικα αναπαραγοντας τις αποψεις τους, προσπαθοντας να αλλαξεις μια σταση που δεν σε αφορα
Ειτε απλα τρολλαρεις

Μακαρι να ειμαι λαθος, αλλα κανενα απο τα τρια δεν σε τιμα ιδιαιτερα.....

White Feather

ΟΚ. Ευχαριστώ. Το θέμα έκλεισε. Μία παράκληση (αν είναι εύκολο): Να προστεθεί το όριο του 1 joule ήτοι 328fps +/-5% σε ΟΛΑ τα όπλα airsoft ανεξαρτήτως τρόπου λειτουργίας, είδους και χρήσης στο thread με τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς Airsoft (διότι βασικός κανόνας συμπεριφοράς και σεβασμού απέναντι στους συμπαίκτες είναι) για να μην ψάχνουν με τις ώρες ψάρακες σαν και εμένα.

Για την ιστορία (το τονίζω αυτό για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση), κοίταξα τις προηγούμενες σελίδες αλλά απλά μπερδεύτηκα αρκετά, δεν γνωρίζω κανένα για να του κάνω πλάτες και την έκφραση "τρολλάρεις" δεν την έχω ξανακούσει, δεν ξέρω τι σημαίνει και κατά συνέπεια δεν δύναμαι να σχολιάσω επ' αυτού.

Και πάλι ευχαριστώ.

lak1000

Παράθεση από: Ozymandias στις  22 Ιουλ 2010, 18:11:53 ΜΜ
Επειδη εχω καλυτερα πραγματα να κανω στη ζωη μου απο το  να ασχολουμαι με τον καθε  Lak1000
Ειμαι 1 εβδομαδα σχεδον χωρις ιντερνετ
Βλέπω έσπευσες να απαντήσεις όμως! ;)
White Feather, στο συγκεκριμένο θέμα και σε άλλα τέτοια, θα δεις μόνο καυγάδες!
Υπάρχει μια αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο θέμα από τις 2 πλευρές...
Αν είσαι Αθήνα, τα περισσότερα παιχνίδια είναι με 328 +5% ανοχή.
Αν είσαι επαρχία, απ\'όσο ξέρω ισχύουν τις περισσότερες φορές τα παλιά όρια!
Please don't feed the trolls...

Shadowjack

Νομίζω ότι υπάρχει ένα κύριο ζήτημα που δεν γίνεται αντιληπτό.

Όταν σχεδιάζεις κάτι, οτιδήποτε, από τουαλέτα μέχρι πολυκατοικία μέχρι αυτοκίνητο ή προφυλακτικό ή πολεμική επιχείρηση ή προστατευτικά αθλήματος, δεν το σχεδιάζεις λειτουργικά.

Το σχεδιάζεις για την χειρότερη των περιπτώσεων. Η πολυκατοικία ή μονοκατοικία στην οποία ζείτε, έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σεισμούς, και όχι μόνο για να σηκώσει το βάρος της κατασκευής και των κατοίκων.

Κάπως έτσι είναι και τα 328 fps, 1 Joule. Δεν είναι ότι δεν συμφωνούμε ότι ένα sniper rifle στα 550 fps είναι ασφαλές στα 50 μέτρα. Είναι ότι δεν είναι ασφαλές στο 1 μέτρο, και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα ότι θα γίνει βολή στο 1 μέτρο κατά λάθος (έχει γινει ακόμη και σε woodland).

Εναλλακτικές λύσεις όπως ελάχιστες αποστάσεις βολής και ΜΠΑΜ αποτελούν φαντασίωση κατ' εμέ (χαλάνε το παιχνίδι), και θα πρέπει να απαγορευτεί το καμπέρωμα και το παίξιμο σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Δεν έχω δει πολλά δωμάτια μεγαλύτερα από 3-4 μέτρα.

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

White Feather

Λοιπόν καλοί μου άνθρωποι (που έλεγε και ο Βέγγος...), έχουμε και λέμε:

1. Έκανα μία πολύ συγκεκριμένη ερώτηση και ο Ozymandias έδωσε μία συγκεκριμένη απάντηση (τα 328 +5%max = 344 δηλαδή 340) και τον ευχαριστώ πολύ. Το θέμα έκλεισε.

2. Δεν είχα την πρόθεση να αντιπαρατεθώ με κανέναν. Το θέμα (για εμένα τουλάχιστον) έκλεισε και δεν θα κάνω άλλο post στο συγκεκριμένο thread αφού πήρα την απάντησή μου. Να μάθω κάτι πολύ συγκεκριμένο ήθελα και σίγουρα όχι να πάρω θέση υπέρ οποιουδήποτε.

3. Επειδή τυχαίνει λόγω δουλειάς (αν και ακόμη είμαι φοιτητής) να έχω μεγάλη εμπειρία γύρω από την σχεδίαση συστημάτων (και όχι μόνο...) ήδη από την δευτέρα δημοτικού όταν υλοποίησα το πρώτο μου τυπωμένο κύκλωμα (και όποιος θέλει ας το πιστέψει), γνωρίζω πολύ καλά την σχεδιαστική αρχή του πλεονασμού όπως γνωρίζω ότι όταν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού (εν προκειμένω παικτών) και σωστή συντήρηση του υλικού ("όπλων"), και φυσικά υφίστανται συγκεκριμένες και σαφώς ορισμένες διαδικασίες (όπου και εδώ μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή του πλεονασμού), οι πιθανότητες ένα sniper να βάλει κατά λάθος στο ένα μέτρο είναι πρακτικά αμελητέες. Επιπλέον, από την στιγμή (και εδώ μιλάω για τον εαυτό μου και μόνο) που γνωρίζω ευθύς εξ' αρχής ότι επιθυμώ να ασχοληθώ με ένα extreme sport, λογικό και αναμενόμενο είναι να λάβω όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας  που σημαίνει, προστατευτικά γυαλιά πιστοποιημένα από το DoD και φέροντα NSN, original στολή και εξάρτηση, original προστατευτικά, κλπ και φυσικά, δεν θα αφήσω ακάλυπτο απολύτως κανένα σημείο του σώματός μου, χειμώνα ή καλοκαίρι, άσχετα πόσο άβολα μπορεί να αισθάνομαι. Μπορεί στις πραγματικές "μαύρες επιχερήσεις" να το κάνουν (μεταξύ πολλών άλλων λόγων) για να μην αφήσουν ίχνη (DNA, αποτυπώματα - και δεν είναι το μόνο που κάνουν αλλά δεν είναι αυτό το θέμα) αλλά εδώ ο κύριος λόγος είναι η προστασία. Αν υποτίθεται ότι παίζουμε milsim με σενάριο και αυστηρούς κανόνες οι οποίοι δεν επιδέχονται "bending" και σκοπό έχουν την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την αληθοφάνεια του παιχνιδιού, αυτό -θεωρητικά- θα μπορούσε να ισχύσει κάποτε. Αν τώρα ο καθένας μπορεί να πάρει ένα airsoft, τα αθλητικά του, μία φόρμα γυμναστικής και ένα ζευγάρι γυαλιά και να συμμετέχει σε παιχνίδι, λυπάμαι αλλά εγώ τουλάχιστον αρνούμαι κατηγορηματικά να συμμετέχω για τον απλούστατο λόγο ότι θα ανησυχώ μήπως γίνει καμία "στραβή" (ακόμη και με τα 328 + 5%) και δεν θα μπορώ να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι με όλες τις (γνωστές υποθέτω) αρνητικές συνέπειες που η έλλειψη συγκέντρωσης συνεπάγεται.

Ευχαριστώ πολύ. White Feather over and out.