M1 Garand Tanker version (kinda...)

Ξεκίνησε από liongreek, 30 Ιουν 2010, 13:18:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

liongreek

Λοιπόοοοον...αγόρασα ένα Μ14 scout της CA με σκοπό να το μετατρέψω σε Garand.

Θα κάνω μια ενημέρωση του τι έχει προηγηθεί και που κατέληξα...

Ήρθα σε επαφή με έναν τύπο (US) που μετατρέπει Μ14 σε Μ1. Η μετατροπή που κάνει βασίζεται στην φόρμα της marui, που είναι διαφορετική από την CA. Τα βάλαμε κάτω και αφού είδαμε ότι CA και G&G είναι η ίδια φόρμα, και αυτός είχε ένα G&G να μετρήσει, μου έφτιαξε ένα κιτ μετατροπής.

Το πρόβλημα ήταν ότι η CA ήταν όντως ίδια φόρμα με την G&G αλλά με κάποιες μικροδιαφορές που όμως καθιστούσαν τις μετρήσεις μας λάθος. Επίσης, το scout είναι κοντύτερο από το κανονικό Μ14 με αποτέλεσμα ακόμη και οι χειροφυλακτήρες να βγαίνουν τεράστιοι...

Η πρώτη ιδέα ήταν να κοντύνω και άλλο το σώμα του όπλου για να χάσω λίγο μήκος από τους χειροφυλακτήρες σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της εξωτερικής κάννης που δεν επέτρεπε την εφαρμογή τους σε full size. Σαν πρώτη δοκιμή βγήκε αυτό:

...να εξηγήσω ότι το ροζουλί χρώμα είναι μια ρητίνη που δίνη υφή ξύλου στο σώμα...

το μεγάλο πρόβλημα από το κόντεμα του σώματος όμως ήταν ότι φάρδυνε πολύ στο σημείο που τελείωνε και φαινόταν ασύμμετρο...

υπήρχε μια ιδέα να το φάω στην άκρη φτιάχνοντας ένα είδος καναλιού, και βάφοντας το με μαύρο μεταλικό να το κάνω να φαίνεται σαν το μεταλλικό κομμάτι που συγκρατεί τους χειροφυλακτήρες, αλλά το πάχος του σώματος δεν το επέτρεπε, αφού θα το τρύπαγα...

...οπότε, ξανακόλλησα το κομμάτι που έκοψα, και αποφάσισα να κάνω την έκδοση Tanker, που είναι πιο κοντή και έχει μικρότερο μπροστινό χειροφυλακτήρα...κάτι σαν και αυτό δηλαδή:

πέρασα ένα χέρι βάψιμο το σώμα για να αποκαλυφθούν τα σημεία που θέλουν στοκάρισμα...

μετά άρχισε το βάψιμο...πρώτο στρώμα μετά από αστάρωμα...θα ακολουθήσει παλαίωση και τελευταίο στρώμα...

σχεδόν έτοιμη η παλαίωση του σώματος...

...να πω εδώ ότι φυσικά το σώμα δεν είναι ξύλινο...είναι το πλαστικό του Μ14 περασμένο με μια ρητίνη σαν ξυλόστοκος για να δίνει την εντύπωση του ξύλου, η οποία τρίβεται και βάφεται...ήταν μέρος του κιτ που μου έστειλε ο τύπος από Αμέρικα, αλλά υπάρχει σε όλα τα μαγαζιά που πουλάνε χρώματα (ανακατέβεις και μια άλλη αλοιφή που νομίζω είναι σιδηρόκολλα για να πήξει το μίγμα).

...με τα παρόντα υλικά, ως εδώ μπορώ να το φτάσω...έκδοση Tanker, με real wood-steel τα κομμάτια των χειροφυλακτήρων καθώς και τα ferrules που τα συνδέουν

...αν κάποια στιγμή πέσει στα χέρια μου ένα μεγαλύτερο outer barrel καθώς και ακόμη 2 real size handguards, θα το μετατρέψω σε κανονικό. Το AEG βγάζει 330fps και φοράει μια Tanio Koba inner barrel. Αυτές ήταν και οι μόνες παρεμβάσεις στα εσωτερικά του.

Σίγουρα δεν είναι ακριβές αντίγραφο, αλλά γενικά δίνει την αίσθηση WWII που θέλω...

Προς το παρόν, βάζω μπρος για γεμιστήρες και στολή 101st Airborne...

loubamboo

Είσαι σε καλό δρόμο, φίλε.  ;)
Freedom is more important than peace. USMC!

cgwolf

Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Stathis

Δεν εχω λογια, συγχαρητηρια!!
Airsoft is Life!

liongreek

small update...πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια για low profile γεμιστήρες...χρειάστηκε να διαλύσω 2 ειδών για να φτιάξω μία...αλλά με το Μ14 της CA δεν υπάρχει επιλογή μιας και δεν είναι συμβατό με ΤΜ...

το κύριο μέρος είναι από γεμιστήρα VSR-10 και το χείλος από τις πλαστικές της ΜΑG...για 7 γεμιστήρες θέλω περίπου 80 USD, δηλαδή ποσό όχι απαγορευτικό...αν χρησιμοποιούσα κουτσουρεμένες γεμιστήρες της CA θα ήθελα περίπου 240 USD...

έχω στα σκαριά μια πατέντα που θα μειώσει ακόμη περισσότερο το προφίλ...είδωμεν...

η γεμιστήρα ρίχνει περίπου 10 βολές...

SW1GEORGE

καλημερα φιλε μου..πολλη καλη η προσπαθεια σου και το αποτελεσμα ειναι πολλη καλο.

μπραβο σου.
ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ

GOOD MORNING VIETNAM !!!!!!!!!!!!!