Airsoft και προστασία περιβάλλοντος (υπαρχει μέριμνα?)

Ξεκίνησε από zimaroulis, 07 Ιουν 2010, 00:57:02 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

zimaroulis

Σαν νέο μέλος στο σίτε και άπειρος πρακτικά αλλα έμπειρος  θεωρητικά (ναι ειμαι σελιδοφάγος :P) αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα λίγο άκυρο για μερικούς η όχι τοσο μεγάλης σημασίας για άλλους. Το θέμα περιβάλλον παντα με απασχολούσε και με προβλημάτισε και με το airsoft. Εχει ποτε σκεφτεί κανείς η μια σεβαστή μεριδα ατόμων-μελών που τους αρέσει το παιχνιδι αυτό, τι γίνονται όλα αυτα τα πλαστικά σφαιρίδια?  Αν ειναι ελεγχόμενος χώρος υπάρχει μέριμνα καθαρισμού υποθέτω (τουλαχιστον έτσι γίνεται σε κάποιες χώρες). Σε περίπτωση που παιζεται το σενάριο καλή ώρα σε δάσος τι γίνεται? Απλώς γεμιζει η περιοχη με εκατοντάδες BBS τα οποία κανουν κανα αιώνα να διαλυθούν.

Δεν είμαι ουτε φανατικός οπαδός καποιας πρασινης ομάδας που εχει στοχο το airsoft, ούτε αντιζηλος που αρέσκεται να παιζει paintball. Ως γνωστόν υπαρχει διαμαχη έξω κυρίως για το ποιο παιχνιδι ειναι το καλύτερο.. Καλό ειναι να επισημανθεί, ύστερα απο καποια άρθρα που εντοπισα οτι το προβλημα με τις χρωματιστες μπίλιες του paintball έχει λυθει και ειναι βιοδιασπώμενες. Τουλαχιστον υπαρχουν νομοι που επιβαλλουν αυτο το τροπο κατασκευης  για να μην επιβαρυνεται το περιβάλλον. Όσον αφορά το airsoft που μου αρέσει προσωπικά περισσότερο σαν ιδέα, σαν στυλ παιχνιδιου και σαν ρεαλισμό (αν και ποτε δεν εχω παιξει) υπαρχουν και βιοδιασπώμενες μπιλιες αλλα πιο ακριβες που διαλυονται με την βοηθεια των εξωτερικών παραγόντων σε 1 έως 3 εβδομάδες. Όμως, πολλοι δεν τις προτιμουν γιατι ειναι πιο ακριβές η δεν αποδίδουν τοσο καλά όσο οι κανονικές πλαστικές? Το κόστος δεν είναι και τοσο τρομερό, αν σκεφτέι κανεις οτι ειναι υπερ του περιβάλλοντος και όσο για την αποδοση θα μου απαντήσουν οι ειδικοι που γνωρίζουν στο forum.

Η ερώτηση μου ειναι, αν οσοι διοργανωνουν παιχνιδια σε ανοιχτους χώρους, προτρεπουν τη χρήση τετοιων σφαιριδίων. Καποιοι θα πούνε ελα ρε φίλε σε χαλαρα ελληνικά ..για 100 μπίλιες κανεις ετσι..εδω τα παντα ειναι μολυσμένα η δεν υπαρχουν νομοι για την προστασία του περιβαλλοντος γενικότερα. Το οτι κατι είναι στραβό δεν σημαίνει οτι πρεπει να το στραβώσουμε περισσότερο και το να δειχνουμε οτι διασκεδάζουμε αλλα είμαστε πρασινοι ειναι υπερ μας. Ο κοσμος είναι ο πιο αυστηρός κριτής.
θα δώσω 20 ευρώ να πάρω 4000 ''πρασινες'' μπίλιες που θα διαλυθούν ή να δώσω 15 ευρώ για να πάρω 6000 πλαστικές που θα θαφτούν ή θα φαγωθούν απο κανα ζώο η θα μείνουν μεχρι τις φωτιές του καλοκαιριου... ή εως τον αιώνα τον άπαντα. Τόσο τραγικό ειναι? Η απάντηση έρχεται απο μόνη της.. νομίζω.

Υ.Γ Καλώς σας βρήκα σαν νέο μέλος αν και με λίγο ανορθοδοξο τροπο γνωριμίας.. :)

Υ.Γ2 Οταν με το καλό πάρω τον εξοπλισμό εύχομαι να σας γνωρίσω και απο κοντά. Θα με αναγνωρίσετε...Θα ειμαι ντυμενος έλατο  ;D

Y.Γ3  Μόλις βρηκα λιγη ωρα αφου εγραψα το αρθρο, μια ψηφοφορία που έγινε στο σιτε για το τι σφαιριδια χρησιμοποιει ο καθενας και αλλη μια για το αν θα πρεπει να επιβάλλεται η χρήση τους. Χάρηκα που υπαρχει ανταπόκριση απο πολλους υπερ των πρασινων παρόλο το κοστος τους.
Lasciate ogne speranza, voi ch'entrate  (Dante's inferno)

Dtq

1. Καλώς ήλθες φίλε μου! :D
2. Το έχω σκεφτεί κι εγώ... Πραγματικά, θα έκανα το έξοδο για βιοδιασπώμενες αν δεν υπήρχε το θέμα να σπάσουν μέσα στο όπλο μου... Ως αρχάριος στα ανοίγματα όπλου (να το λύσω κλπ), είναι εφιάλτης να σπάσει η μπίλια μέσα και να το μπλοκάρει... Αν είχα την δυνατότητα να παίζω πιο συχνά και να τελειώνουν τα σακουλάκια πιο γρήγορα, θα το έκανα... Αν όμως μου μείνουν?(πράγμα πολύ πιθανό) Θα πετάξω αυτά τα χρήματά μου ή θα χαλάσω το όπλο μου! Αν υπήρχαν στην Ελλάδα κάποια που είδα που διασπώνται με ακτίνες UV, ίσως τα έπαιρνα... Αν ήταν σε λογική τιμή βέβαια...
Αυτά από μένα... Ελπίζω εσύ και όποιος άλλος παίζει αρκετά και ξοδεύει μπίλιες να ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε... Από μένα, αν και υπάρχει η διάθεση (αν και δεν υπάρχει χρήμα), δεν γίνεται!

Καλά BBs φίλε μου! :D

Α! και... Απ'όσο ξέρω, όχι, δεν υπάρχει μέριμνα και είναι πολύ λίγες οι φορές που άκουσα το "Πάρε βιοδιασπώμενα" ή "Κοίτα και το περιβάλλον" ή άλλα τέτοια!
Κάτι δεν πάει καλά...

Παράθεση από: Barack Obama
My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

zimaroulis

Γεια σου και σενα Dtq.. Καλώς σε βρήκα. Αυτό που λές καπου πρέπει να το εχει πάρει το μάτι μου, για το σπάσιμο εσωτερικα του όπλου, αλλα δεν ήμουν σιγουρος. Μπορείς να ρωτήσεις για το αν καποιες εταιρίες τα φτιαχνουν με τρόπο οικονομικό και ανθεκτικο ωστε να διαλύονται..εξω και οχι μεσα στο όπλο. Όταν με το καλό σου τελειωσουν, ψαξε το. Ισως βρείς μια μεσή λύση. Μου έδωσες το εναυσμα για να ψάξω να βρώ καποιες που να ειναι σχεδον σε ανθεκτικοτητα με τις απλές μπίλιες.
Καλά παιχνίδια σου εύχομαι κι εγώ, και ευχαριστω για το χρόνο που αφιέρωσες για ανγνωση και απάντηση.

Maleficus

Καλωσόρισες Ζυμαρούλι και καλός σε βρήκαμε !
Άμα λέγοντας έλατο εννοείς στη θέση του ακροβολιστή σου συστίνω να δείς τα ανάλογα νήματα με ερωταπαντήσεις άλλων χρηστών του Forum .

Το ερωτημά σου δεν είναι άσχετο και απασχολεί πολλούς συνχομπίστες , μάλιστα σε πολλά σημεία έχουν κανονιστεί ανα καιρούς συγκεντρώσεις για το καθαρισμά τους !
Για κλειστούς χώρους CQB παιχνιδιών δε νομίζω να έχει πρόβλημα το τσιμέντο άμα πέσουν πάνω του καμμία 500.000 ΒΒ , αλλά σε πολλά άλλα σημεία που υπάρχει ή κυριαρχεί φυσικό περιβάλλον προτιμούμε της βιοδιασπόμενες ΒΒ οι οποίες δε καταστρέφουν το περιβάλλον , και αυτό απο τα άτομα που εγώ γνωρίζω ή έχω γνωρίσει απο ηλεκτρονικές συνομιλίες μας ( not much that is )
Εγώ δε βλέπω γιατί να μη δώσει κανείς πέντε ευρώ παραπάνω ή να πάει να πάρει λιγότερες μπίλιες για να διατηρήσει το περιβάλλον σε καλή υγεία !!!

Πόσες μπίλιες να ρίξει ένας άνθρωπος σε μία βδομάδα ;
και στη τελική και οι βιοδισπόμενες μπίλιες είναι ... μην τις αφήνουμε στο περιθώριο παραπονεμένες , μόνες .....

αν και πιο πιθανό είναι να δείς κάποιο να πετάει το κυπελλάκι με το καφέ του ή το νερό του στο έδαφος παρά να μην χρησιμοποιεί ΒΒΒ .

Dtq

Έκανα ένα ποστ επί του θέματος ( http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,2591.0.html ) αλλά όπως θα δεις, δεν είχε και πολλή ανταπόκριση...
Έχω ακούσει ότι αν κρατήσεις το σακουλάκι πάνω από μήνα, αρχίζουν τα προβλήματα καθώς οι μπίλιες τραβάν υγρασία...
Κάτι δεν πάει καλά...

My friends, we live in the greatest nation in the history of the world. I hope you'll join with me as we try to change it.

zimaroulis

Γεια σου και σενα Maleficus. Χαιρομαι που ακουω οτι καποιοι όντως εχουν και το μυαλό στην άλλη μεριά περα απο το χομπυ. Πολλοι τσιγκουνευονται να δωσουν 50λεπτά για ενα μπουκάλι νερο..νομίζεις η διαφορά δεν θα τους φανει..μεγάλη των 10 ευρώ? π.χ Ασε γιατι ο ωχαδερφισμός ανθίζει παντου..΄Παντως το οτι υπαρχουν καλα δείγματα αυτο ειναι καλό σημάδι. Τέλος το οτι καποιοι χρησιμοποιουν καλές σε εισαγωγικά μπίλιες..και πετανε το ποτηρι του καφε στο χώμα..ειναι σε κατηγορία..τι να πω..αλλων ακρων..

Το έλατο ήταν χιουμοριστικό επειδη σκεφτομαι πρασινα όσο μπορώ...και ειπα να σκασω με φύλλα και ρίζες .. ;D ;D

Το γεγονός οτι σου απάντησαν ειναι καλό... Αν αντεχουν τριμηνο ειναι καλό. Αν μπουνε σε καποιο αεροστεγες βαζο..κρυμμενο απο φως μηπως αντεχουν παραπάνω? Λεω..πειραματα..δεν ξερω.. Επίσης υπαρχει ενα λινκ μεσα στο αρθρο σου..που δειχνει μπιλιες που δεν τραβανε υγρασια δεν κολλανε στο οπλο μεσα, και εχουν καλή τιμη. Νομιζω ειναι μονοδρομος:P

Maleficus

αν το πάρεις αναλογικά το κόστος όπλο μπίλια γυαλάκια παιχνίδι είναι κατά πολύ χαμηλότερο το μήνα απο το να παίξεις paintball
άρα δε βλέπω το λόγο γιατί όχι !
επίσης τα 10 ευρώ που σε εμένα και σε εσένα φαίνεται μικρό ποσό σε άλλον μπορεί να φαίνεται μεγάλο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν υποκύπτει στη θεματολογία του Forum .
τώρα αν για 4.000 μπίλιες είναι μεγάλο το ποσό των 24 ευρώ σε σχέση με τη ζημιά που θα προκαλέσεις στο περιβάλλον τι να πώ ;

καλλίτερα στο μέλλον που όπως και να έχει θα είμαστε όλο και πιο πολλοί στο χώρο να μαζευτούμε να βάλουμε καμμία φωτιά σε ότι δε μπορέσαν να κάψουν ....

Dtq

Αυτές στο λινκ είναι αυτές που διασπώνται με ακτίνες UV και δεν τις έχω δει στην Ελλάδα...
Οι άλλες οι απλές (που διαλύονται με την υγρασία) νομίζω κρατάνε μήνα...
Όσο για την τιμή (αυτών στο λινκ), δεν την θεωρώ και πολύ λογική (σε σχέση με τα άλλα εννοώ) αλλά ίσως και να τα αξίζουν οπότε θα το προσπαθούσα αν είχα την δυνατότητα...
Κάτι δεν πάει καλά...

Fakas

Παράθεση από: zimaroulis στις  07 Ιουν 2010, 01:40:27 ΠΜ
Τέλος το οτι καποιοι χρησιμοποιουν καλές σε εισαγωγικά μπίλιες..και πετανε το ποτηρι του καφε στο χώμα..ειναι σε κατηγορία..τι να πω..αλλων ακρων..

Γειά! Σωστό το θέμα γαι bbs που είναι ή δεν είναι βιοδιασπόμενες. Και μάλλον είναι επιλογή του καθένα με τα λεφτά που θα δόσει. Αυτό που δεν είναι όμως επιλογή και δεν πρέπει να επιτρέπεται είναι αυτό που αναφέρεται πιο πάνω. Δλδ το πλαστικό ποτήρι του καφέ, το μπουκάλι νερό, η σακούλα των bbs που περίσεψε, το κομμάτι ταινία που χρησιμοποιήθηκε για διακριτικό ομάδων, κλπ, κλπ, κλπ... να πετιούνται στο χώρο χύμα αντί να μαζέυονται σε μια σακούλα για πέταμα. Είναι λάθος για το περιβάλλον και δημιουργία ενδεχόμενης πυρκαγιάς...

Βέβαια με τη λογική ότι αφού ήδη είναι σκουπιδότοπος ο χώρος στον οποίο παίζουμε (Ελευσίνα/Καισαριανή), γιατί να μπούμε στο κόπο να μαζέυουμε τα σκουπίδια σε σακούλες. Εδώ θα μπορούσε με μια πρωτοβουλία μετά από κάθε παιχνίδι για 10 λεπτά να μαζεύουμε ότι σκουπίδι βρίσκουμε. Και έτσι μετά από πολλές Κυριακές και πολλά 10-λεπτα να έχουμε τελικά καθαρό χώρο.

who am i kidding... dream on Fakas...

zimaroulis

Παράθεση από: Fakas στις  13 Ιουν 2010, 18:54:02 ΜΜ
Γειά! Σωστό το θέμα γαι bbs που είναι ή δεν είναι βιοδιασπόμενες. Και μάλλον είναι επιλογή του καθένα με τα λεφτά που θα δόσει. Αυτό που δεν είναι όμως επιλογή και δεν πρέπει να επιτρέπεται είναι αυτό που αναφέρεται πιο πάνω. Δλδ το πλαστικό ποτήρι του καφέ, το μπουκάλι νερό, η σακούλα των bbs που περίσεψε, το κομμάτι ταινία που χρησιμοποιήθηκε για διακριτικό ομάδων, κλπ, κλπ, κλπ... να πετιούνται στο χώρο χύμα αντί να μαζέυονται σε μια σακούλα για πέταμα. Είναι λάθος για το περιβάλλον και δημιουργία ενδεχόμενης πυρκαγιάς...

Βέβαια με τη λογική ότι αφού ήδη είναι σκουπιδότοπος ο χώρος στον οποίο παίζουμε (Ελευσίνα/Καισαριανή), γιατί να μπούμε στο κόπο να μαζέυουμε τα σκουπίδια σε σακούλες. Εδώ θα μπορούσε με μια πρωτοβουλία μετά από κάθε παιχνίδι για 10 λεπτά να μαζεύουμε ότι σκουπίδι βρίσκουμε. Και έτσι μετά από πολλές Κυριακές και πολλά 10-λεπτα να έχουμε τελικά καθαρό χώρο.

who am i kidding... dream on Fakas...

Φίλε fakas Δεν εχω δει το χωρο για να σου πω την αληθεια, αλλα με λιγη φαντασια απο οσα λες βγαζω μια εικονα. Ειναι μια καλή ιδέα αυτο που λες, ενα ζευγαρι γαντια θελει προστατευτικα και ενα 10λεπτο οπως καλα ειπες. Ξερω οτι πολλοι νοιαζονται και δεν βαριουνται. Πολλες φορες εχω πεταξει κατι που βρηκα αφημενο πανω σε αμαξια..(κλασσικα ποτηρι καφέ) η κατι που με ενοχλουσε πολυ οπτικα. Οχι δεν μαζευω το καθε τι που υπαρχει πεταμενο στη γειτονια μου. Ομως θα ηθελα να συμμετασχω σε καθαρισμο στο δασος.. Αν δεν γινει απο καποιον δεν θα γινει ποτε.

salamine153

Νομιζω οτι δεν υπαρχει  και ιδιαιτερο προβλημα με τις μπιλιες. Τωρα αυτες εγιναν επικινδυνες ενω κατα τα αλλα η καταστροφη των δασων και τα βουνα μπαζων σε καθε βημα δεν ειναι προβλημα; Σαν παραδειγμα των παραπανω παρτε την Ελευσινα που ολοι παιζουμε. Κανεις ποτε δεν σκεφτηκε να ορισουμε ενα κουτι η μια σακουλα μεγαλη για τα σκουπιδια, κανενας, παρα την πολλη κουβεντα δεν οργανωθηκε τελικα να γινει ενας καθαρισμος και μια αναδιωργανωση του πεδιου, ενω μαλστα παρα πολλα πραγματα, πχ τα λαστηχα διπλα στα μακρυνα τολλ, θα μπορουσαν να βοηθησουν να φτιαξουμε κατι, ωστε να εχουμε που να παιξουμε, αμα ερθουν οι πεηντμπολαδες παλι. Επισης δεν θα εβλαπτε να βαζαμε και καποια δεντρα εκει
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

zimaroulis

Παράθεση από: salamine153 στις  13 Ιουν 2010, 21:40:23 ΜΜ
Νομιζω οτι δεν υπαρχει  και ιδιαιτερο προβλημα με τις μπιλιες. Τωρα αυτες εγιναν επικινδυνες ενω κατα τα αλλα η καταστροφη των δασων και τα βουνα μπαζων σε καθε βημα δεν ειναι προβλημα; Σαν παραδειγμα των παραπανω παρτε την Ελευσινα που ολοι παιζουμε. Κανεις ποτε δεν σκεφτηκε να ορισουμε ενα κουτι η μια σακουλα μεγαλη για τα σκουπιδια, κανενας, παρα την πολλη κουβεντα δεν οργανωθηκε τελικα να γινει ενας καθαρισμος και μια αναδιωργανωση του πεδιου, ενω μαλστα παρα πολλα πραγματα, πχ τα λαστηχα διπλα στα μακρυνα τολλ, θα μπορουσαν να βοηθησουν να φτιαξουμε κατι, ωστε να εχουμε που να παιξουμε, αμα ερθουν οι πεηντμπολαδες παλι. Επισης δεν θα εβλαπτε να βαζαμε και καποια δεντρα εκει

Aπλως προσθετουν ενα ακομα λιθαρι στο  προβλημα σκουπιδιων που χαρακτηριζει τα δαση και τους αλλους χωρους. Συμφωνω με οσα λες..αλλα ειμαστε και σαν λαος στα τετοια μας..οποτε δεν υπαρχει προκοπη. Ειναι αυτο που λενε τα σκουπιδια δεν με ενδιαφερουν εκτος αν ειναι στη δικη μου αυλή...

salamine153

Σε μεγεθος ομως δεν ειναι και τοσο τρομερο αυτο το λιθαρι, αν και οι διασπομενες δεν θα εβλαπταν

zimaroulis

10 Aτομα 100 να ριχνει ο καθενας 10χ100=1000 επι 4 φορες το μηνα 4000 επι 12  μηνες.. 48000 μπιλιες.. απλως δεν τις βλεπ[εις και φαινεται μικρο το προβλημα. Αλλα συσσωρευονται με το καιρο..βαλε και ποσα χρονια παιζουν τα παιδια καισαριανη..π.χ Ειμαι υπερ των βιοδιασπομενων και αν θες ριξε και 100.000 δεν με πειραζει. Τελος παντων, γενικα ειμαι υπερ του ο καθενας να συνεισφερει για το περιβαλλον. :)

salamine153

Αυτα ειναι 15 περιππου σακουλες των 3500. Παρε τωρα και συνκρινε αυτα με τα πλαστικα σε εναν μονο σκουπιδοτοπο. Για να φτιαξουμε τοσα σκουπιδια, πρεπει καθε φορα να ριχνουμε αρκετα παραπανω απο οσα ριξαμε στις 30-05-2010, που ηταν και το καλητερο παιχνιδι μας

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

Παράθεση από: zimaroulis στις  13 Ιουν 2010, 21:55:30 ΜΜ
10 Aτομα 100 να ριχνει ο καθενας 10χ100=1000 επι 4 φορες το μηνα 4000 επι 12  μηνες.. 11888 μπιλιες =  ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ;D ;D

salamine153

Απλα αυτες δεν ειναι και τα βασικα σκουπιδια. Αμα συμμαζεψουμε την Ελευσινα, θα χρειαστουμε αρκετα φορτιγα))

zimaroulis

Παράθεση από: ΕΚΔΡΟΜΟΣ στις  13 Ιουν 2010, 22:28:57 ΜΜ
10 Aτομα 100 να ριχνει ο καθενας 10χ100=1000 επι 4 φορες το μηνα 4000 επι 12  μηνες.. 11888 μπιλιες =  ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ;D ;D

xaxaxa σωστος..:P Εντωμεταξυ δεν μου το εβγαλε ολο το ποστ..δεν ξερω γιατι. μισο το βγαζει..:P

zimaroulis

10 Aτομα 100 να ριχνει ο καθενας 10χ100=1000 επι 4 φορες το μηνα 4000 επι 12  μηνες. 48000 μπιλιες.απλως δεν τις βλεπεις και φαινεται μικρο το προβλημα. Αλλα συσσωρευονται με το καιρο,βαλε και ποσα χρονια παιζουν τα παιδια καισαριανη..π.χ Ειμαι υπερ των βιοδιασπομενων και αν θες ριξε και 100.000 δεν με πειραζει. Τελος παντων, γενικα ειμαι υπερ του ο καθενας να συνεισφερει για το περιβαλλον. :)

zimaroulis

Παράθεση από: zimaroulis στις  13 Ιουν 2010, 22:52:19 ΜΜ

Aυτο ηταν ολοκληρο το ποστ πριν μερικες σειρες που δνε το εβγαλε ολοκληρο.