LARP airsoft

Ξεκίνησε από kaliostro, 30 Mar 2010, 19:07:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

spaniard

Παράθεση από: kaliostro στις  01 Απρ 2010, 10:33:05 ΠΜ
... κ το κάθε έξω να είναι 1 βαθμός (σύν για τους μεν μείων για τους δε), η ολοκλήρωση αποστολής 20 βαθμοί,η κίνηση της ομάδας με άριστα το 20 (π.χ. εκαθάριση δωματίου,έστω κ άδειο να είναι αλλά να γίνει η κίνηση) κ η λύση κάθε γρίφου 5 βαθμοί.

βασικά, σωστά το έχεις πιάσει, και διακρίνω οτι έχουμε εδώ τη γέννηση ενός μεγάλου σεναριογράφου (αιρσοφτ) που θα με ανταγωνίζεται σε επιπεδο!!!  :D ωραία, να πάρω και κανα ωραίο ρολάκι σε σενάριο αλλουνού
όχι οτι δεν υπάρχουν και άλλοι βέβαια, ο bobkid κάνει πολλά καλά σεναρια, παιδιά στη θεσσαλονίκη έχουν κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βήματα, και ο misericord εδώ δείχνει τρομακτικό ταλέντο σε αυτό τον τομέα. Έχω περιέργεια να δώ τώρα και δική σου δουλειά!!!

Πάντως, όταν είσαι στην διρογάνωση και καταμετράς πόντους, δεν χρειάζεται να δίνεις θετικό πόντο στον ένα κάθε φορά που δίνεις αρνητικό στον άλλο. Αυτό το χρειάζεσαι μόνο εκει που χρειάζεσαι να ανοίξει περισσότερο η ψαλίδα πόντων (σε περιπτωση δηλαδή λάθους/penalty). Ετσι πχ, αν όλοι μετρούν ένα πόντο οταν βγαίνουν, το αποτέλεσμα είναι καλό, αν πρέπει να προσθέτεις και να αφαιρεις για κάθε kill, ίσως χαθείς κάπου στο μέτρημα.

Δηλαδή δεν έχει μεγάλη διαφορά να δώσεις +1 στην ομάδα Α και -1 στην ομάδα Β, αν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, δίνεις κατευθείαν -2 στον χαμένο ή +2 στον κερδισμένο απο ενα respawn.

Επίσης, να πάρουν πόντους για σωστή κίνηση, όπως είπες εκκαθάριση δωματίου κλπ. Αυτό έχει 2 προβλήματα:
1. πρέπει να είσαι εκει σε κάθε σκηνικό για να αξιολογήσεις την προσπάθεια. Αυτό απλά είναι εντελώς αδύνατο
2. με ποιά κριτίρια και ποιά γνώση θα αξιολογήσεις αν μια ομάδα μπήκε σωστά ή όχι? κανεις μας δεν είναι πραγματικός ειδικός.

Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις σε επίπεδο τουρνουά, να οργανώσουμε δηλαδή κάποιο circuit σε ένα μέρος, κτίριο ή δάσος, με ουδέτερους παίκτες σαν "στόχους" και χάρτινους, και να λαβαίνουν μέρος κάποιες ομάδες διαδοχικά, ωστε να είναι εκεί διοργανωτές και να γίνεται καταμέτρηση βάση συγκεκριμένων μετρήσιμων πραγμάτων. επίσης, αν τα Ρέκια παίξουν πρώτοι στην πίστα, μετά κάνουν τους ουδέτερους παικτες για αυτούς που μπαίνουν στην πίστα δεύτεροι, οπότε έτσι μπορεί να πάρει μέρος μέχρι και ο διοργανωτής.
Σε αυτό μαζί σου, θαυμάσια ιδέα, και γουστάρουμε,

αλλά οχι σε ένα LARP σενάριο...

Παράθεση από: kaliostro στις  01 Απρ 2010, 10:33:05 ΠΜ
Σκοπός δεν θα είναι το να εξουδετερώσεις τους "κακούς" αλλά να βγάλεις τις αποστολές.Όποιος βγάλει πρώτος την δική τού κεντρική αποστολή(ΔΕΝ θα πέρνουν βαθμούς για αυτήν) λήγει το παιχνίδι κ γίνετε η καταμέτρηση των βαθμών.Έτσι ακόμα κ ο παίχτης που θέλει να κερδίσει θα καταλάβει οτι μόνο με kills δεν παίζει να κερδίσει κ θα αναγκαστεί να ψάξει.Βέβαια θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 διαιτητές για να μην έχουμε πονηρήδηδες,γιατί μπορεί οι ομάδες να χωριστούν-χαθούν μεταξύ τους κλπ.

Ωραία, καταπληκτικά, εδώ όμως πρόσεχε: ναι, νίκη βάση ολοκλήρωσης αποστολής. Επειδή όμως όπως και να το κάνουμε το παιχνιδι είναι ΤΑ ΜΠΙΛΑΚΙΑ, αν θυσιάσεις υπερβολικά το gameplay, θα δεις εν μέσω του παιχνιδιού οτι ο κόσμος μπορει να βαρεθεί λιγο και να αποφασίσει οτι δεν τον νοιάζει να χάσει μερικούς πόντους, αρκει να παίξει λίγο να γουστάρει. Δεν θέλεις ο παίκτης να κάνει αυτή την επιλογή απο μόνος του, θέλεις να δημιουργήσεις τέτοιες συνθήκες ωστε να προβλέπεται, αλλά όχι "on sight". Δηλαδή ο κίνδυνος με το "κυνήγι θησαυρού", είναι πως πρέπει να μπλέξεις λίγο τα items και τα σημεία, σε συνδιασμό με αντικρουόμενα συμφέροντα, ώστε να χρειάζεται και η συμπλοκή, αλλιώς μετά απο μια ώρα θα δεις οτι κάποιες ομάδες μάζεψαν πιο εύκολα απο άλλες, και μετά για να μην βαριούνται αναζητούν τη συμπλοκή. Τότε το σενάριο σου περιέχει λάθος. Δεν τους βοηθάς να πιάσουν το νόημα.

----------------------------------

Τελικά θα κάνουμε καφέ μεγάλη παρασκευή ή όχι? δεν έλαβα καμια απάντηση...
Who Dares Wins

Maleficus

Καλημέρα και καλό μήνα ,

αν διαλέξεις ένα πεδίο ως το πεδίο διεξαγωγής ,ορίσεις όριο συμμετοχών και χωρίσεις αυτά τα άτομα σε ομάδες και θέσεις τα σημεία των αποστολών έχεις κάνει την αρχή.
μετά είναι υπολογισμός των κινήσεων των παικτών και μετατόπιση των VIP στόχων και η πιθανότητα μερικοί απο αυτούς να μην συνεχίσουν να υπάρχουν έπειτα απο συγκεκριμένες ενέργειες.
ο κάθε παίκτης δεν πρέπει να υπολογισθεί μεμονομένα αλλα κάθε ομάδα να θεωθηρεί ένα άτομο εκτός και αν κάποιος απο τους  παίκτες της ομάδας είναι VIP και εκτός αν θεωρήσουμε ότι κάποιος γίνει "Εφιάλτης"....
το σενάριο δεν θα είναι όπως το θέλουν οι παίκτες επ ακριβώς διότι πρέπει με το δικό του τρόπο ο διοργανωτής ASW να πιέσει καταστάσεις χωρίς να το παίρνει υπ όψιν του ο οποιοσδήποτε παίκτης.
με λίγα λόγια είναι όπως το D&D και το καλό DMing....

μόνο που για χάρη της αληθοφάνειας πρέπει να χρησημοπιούνται low cap  magazines και να τηρείται το dress code ...δεν είναι λογικό να έρθει ο Σομαλός πειρατής με πλήρης εξάρτηση αμερικανού πεζοναύτη!!!!
σε μερικούς μπορεί να μην αρέσει η υπερβολική πειθαρχεία που θα πρέπει να δείξουν στο παιχνίδι όπως ο στρατιωτικός χαιρετισμός σε παίκτη με ανώτερο "βαθμό" στο παιχνίδι...
σε μερικούς μπορεί να μην αρέσει το γεγονός ότι όλοι οι αιχμάλωτοι θα δένονται με πλαστικές χειροπέδες και θα οδηγούνται στη βάση τους

εγώ αυτά έχω να πώ αυτή τη στιγμή.....

kaliostro

Σπαν έχω σκεφτεί κάπως το τί θα κάνω με το ποιντ σύστεμ...πίνακας κ δεν πέρνει +1 ο μεν...αλλα -1 ο δε...whiteboard με μαρκαδοράκι σε κάποιο σημείου κ όπως περνάνε για τα safe house τους βάζουν μια γραμμούλα...έτσι για να μάθουν να καλύπτονται καλύτερα.
Στο θέμα τώρα τις τακτικής κίνησης θα σου πω το εξείς...AD&D 2nd edition έχεις παίξει???η παπάτζα μετράει όχι το αν μπήκαν με τον σωστό χρόνο-απόσταση-ταχύτητα στο δωμάτιο αλλα ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ με μια τακτική(έστω κ λάθος...θα ενθαρύνει τον κόσμο να κάνει ποιο τακτικές κινήσεις),ακόμα κ μια τακτική υποχώρηση να κάνουν αν το κάνουν σαν ομάδα μετράει.Σιγά σιγά επειδή θα δουν οτι το σαν γίδια δεν είναι όμορφο θα εξασκηθούν για την ομοιορφια κ την ποζεριά.Η ποζεριά στο rpg = xp ;) και στην τελική για την ποζεριά δεν ντυνόμαστε σαν καρναβάλια κ σκάμε εκατοντάδες ευρό για στολές, γιλέκα, όπλα και εξαρτήματα επ'αυτών?

Έστειλα ΠΜ σε όλους που απάντησαν στο πόστ για καφέ Μ.Παρασκευή σε πολύ κεντρικό σημείο.περιμένω απαντήσεις για να ξέρω.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

spaniard

Παράθεση από: Maleficus στις  01 Απρ 2010, 13:08:31 ΜΜ
...σε μερικούς μπορεί να μην αρέσει το γεγονός ότι όλοι οι αιχμάλωτοι θα δένονται με πλαστικές χειροπέδες και θα οδηγούνται στη βάση τους ...

σε όλα τα άλλα όσα είπες, μια χαρά, το μόνο θέμα είναι εδώ... Ακόμη και στο δείγμα του ρόλου που ποστάρησα, εκείνος ο ρόλος απαιτούσε δέσιμο, που όμως δεν το κάναμε ποτέ.
Ο λόγος είναι:
Συνήθως, τα άτομα που πάσχουν απο διαβήτη, επιληψία, αναιμία, (ισως και καρδιά) δεν το λένε ποτέ.
Φαντάσου να τον πιάσει κάποιον κρίση ή λιποθυμία και να έχει τα χερια του δεμενα...
Η φαντάσου απλά να τον έχεις δεμένο και να πέσει, και καθώς δεν μπορεί να βάλει τα χέρια του να μην χτυπησει, να σπάσει καμια μύτη...

Το ξέρω οτι το θεωρείτε ακραίο, αλλά φαντάσου πόσο άδικα μπορέι να "πάει" κάποιος απλά επειδή δέχθηκε να παίξει ένα τέτοιο ρόλο...

Αυτό που γίνεται σε αυτή την περίπτωση, τον βάζεις να κρατάει ένα ξύλο μήκους 20 εκατοστών, με ρητές διαταγές να μην το αφήσει ποτέ, γιατί εξομοιώνει χειροπέδες. Φυσικά σε αυτήτην περίπτωση, αν κινδυνέψει, τα χέρια του τα έχει ο άνθρωπος...
Εάν δεν το κάνει, κατόπιν παραπόνου θα παίρνει πόντους ποινής. Μαζί με βολές υπακοής, το έχεις λύσει το θέμα, δηλαδή οταν είναι αιχμάλωτος αν φάει καμια είναι για να συμορφωθεί.

------------------------

kaliostro
απάντησα στο ΡΜ,

Παράθεση από: kaliostro στις  01 Απρ 2010, 14:26:04 ΜΜ
Σπαν έχω σκεφτεί κάπως το τί θα κάνω με το ποιντ σύστεμ...πίνακας κ δεν πέρνει +1 ο μεν...αλλα -1 ο δε...
σωστά, αυτό κάνουμε κι εμείς, παίζεις δηλαδή για να χάσει πόντους ο αντίπαλος, όχι για να κερδίσεις εσύ, η διαφορά είναι μικρή αλλά κάνει καλό, και θετικούς βαθμούς παίρνει μόνο ότι θεωρείται πως συμβάλει προς ολοκλήρωση στόχου ή αποστολής, και έτσι τους πιέζεις να σκέφτονται πάντα τι ζητάς γιατι διαφορετικά θα έχουν μόνο αρνητικούς βαθμούς στο τέλος, που θα φέρει πολλή καζούρα... και αυτό μέσα στο παιχνιδι και το κέφι είναι, αλλά ωθεί τον κόσμο να παίξει σωστά.

ο τρόπος με το whiteboard ειναι πολύ καλή ιδέα, δεν το ειχα σκεφτεί να σου πώ την αλήθεια, μέχρι τώρα χρησιμοποιουμε λίστες τυπωμένες φτιαγμένες στο excel. Και πάλι, δεν θα τους άφηνα να το κάνουν μόνοι τους, θα χρησιμοποιούσα κάποιον απο τη διοργάνωση, γιατι ακόμη και αυτό μπορει να αφήσει παράθυρο για εριδες, δηλαδή να πάει κάποιος να γράψει ένα πόντο, και να αρχίσει ο πανικός μπροστά στον πινακα, "οοχι φιλαράκι, αυτό τον πόντο δεν θα τον γράψεις γιατι κάνατε λαμογιά, και να παραππονεθούμε τώρα, εδώ να έρθει ο διοργανωτής" κλπ κλπ. Εάν εμφανίζονται μπροστά σε κάποιον, τα πράγματα είναι πολύ πιο κόσμια.

παρόλα αυτά, είναι καταπληκτική η ιδέα του whiteboard, γιατί τότε κάθε παίκτης βλέπει αποτελέσματα καθώς γυρνάει στο respawn, το οποιο ανεβάζει το γούστο και την αδρεναλίνη... χμμμμ

Όσο για την ποζεριά και τα συναφή... ναι  :D δηλώνω και εγώ ένοχος κύριε πάρεδρε,  :D για μια παπάντζα ζούμε!

Who Dares Wins

kaliostro

Λεπόν...για τον γκαιφέ μέσα είμαστε
Kaliostro
Goodspeed
Spaniard
BoBKiD
Trapped_8(-1) (δεν το βάζω το κατηραμένο) :D :D :D
Cgwolf (99%)
Rookiejo (50%)
Maleficus (50%) έχει σπασμένο πόδι το παιδί οπότε αν πάμε σε κάποιο άλλο σημείο αναλαμβάνω να κάνω την πατερίτσα του.
Περιμένω απάντηση κ απο τους υπόλοιπους και θα γίνει ΕΔΙΤ για οποιαδήποτε αλλαγή.
Χαίρομε που το βλέπουμε ζεστά το θέμα κάποια άτομα,ίσως κ να κάνουμε και κάτι το διαφορετικό στο χόμπι μας.Περιμένω πως κ πώς την στιγμή που θα δω ποστ στα παιχνίδια που θα λέει "LARP airsoft σενάριο στο ...... πεδίο την ../../.."

BoBKiD

Καλησπέρα και καλό μήνα!  :)

Αν και ο Σπανιόλος με έχει καλύψει, επιτρέψτε μου να εξηγήσω τις διαφορές μεταξύ LARP και regular παιχνιδιών.

Τα γράμματα L.A.R.P. είναι τα αρχικά των λέξεων "Live Action Role Playing", που σημαίνει Παιχνίδια Ρόλων Ζωντανής Δράσης. Όσοι έχουν παίξει κάποιο επιτραπέζιο DnD ή ένα RPG στον υπολογιστή τους, θα ξέρουν τι εννοώ. Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με κάτι τέτοιο, μπορούν απλά να φανταστούν πως ένα σενάριο LARP είναι η αναπαράσταση μιας ταινίας του σινεμά με πρωταγωνιστή αυτούς! Μπορούμε να πούμε πως στα παιχνίδια LARP το airsoft αντιπροσωπεύει την μορφή "βίας" στο σενάριο, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να υπάρξει σενάριο στο οποίο να μην γίνει ούτε μια βολή!! Όσο κι αν ακούγεται περίεργο κάτιτέτοιο, πιστέψτε με είναι πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε.

Εκεί που υπάρχει σύγχιση είναι στο πώς παίζεται ένα τέτοιο σενάριο. Στα καθαρόαιμα παιχνίδια LARP, ο κάθε παίχτης θα πρέπει να "παίξει" τον ρόλο του. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε αρκετούς παίχτες, είτε γιατί θεωρούν κάτι τέτοιο "ξενέρωτο", είτε γιατί θέλουν οπωσδήποτε να ρίξουν μπίλιες, που και τα δύο είναι λογικά και απόλυτα κατανοητά.

Επίσης, ένα σενάριο LARP πρέπει να είναι μή-γραμμικό. Είναι τεχνικά αδύνατο να θεωρηθεί πως ένα παιχνίδι deathmatch ή ένα capture the flag είναι LARP ή μη-γραμμικό, διότι σε ένα μη-γραμμικό σενάριο ο παίχτης έχει ανα πάσα στιγμή την επιλογή να κάνει ότι θέλει, αλλά πάντα στα πλαίσια του σεναρίου.

Τις παραπάνω "δυσκολίες" μπορούμε να τις ξεπεράσουμε άνετα με την χρήση NPCs (και με ΠΟΛΥ debugging), δηλαδή ναι μεν ο παίχτης επιλέγει τις πράξεις του, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που θα το ελέγχει αυτό, ώστε να κυλάει ομαλά η διεξαγωγή του σεναρίου. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χρήση αρχηγών στις ομάδες, οι οποίοι θα δίνουν εντολές ανάλογα με το τι έχουν κάνει οι παίχτες τις ομάδας τους κάθε φορά.

Το μόνο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει κατά την γνώμη μου είναι πως πλέον δεν χωράμε (με την καλή έννοια φυσικά)! Αυτό σημαίνει πως, ειδικά για τα LARP σενάρια, θα πρέπει να υπάρχει όριο συμμετοχών, ανάλογα με το σενάριο αλλά και με το πεδίο που θα παιχτεί.

Ας αναλύσουμε μια αποστολή που είχε η ομάδα Mutants και μία των Raiders από το Wasteland2, για να δούμε πώς λειτουργεί ένα μη-γραμμικό σενάριο.

Mutants:
Capture 5 humans and mutate them with FEV (Αιχμαλωτίστε 5 ανθρώπους και μεταλλάξτε τους)
Raiders:
Capture and sell 5 slaves (Αιχμαλωτίστε και πουλήστε 5 σκλάβους)

Τι επιλογές υπήρχαν;
1) Οι Raiders μπορούσαν να πιάσουν 5 παίχτες και να τους πουλήσουν σε έναν συγκεκριμένο NPC για ένα σεβαστό ποσό caps (τα χρήματα του wasteland)
2) Οι Mutants μπορούσαν να πιάσουν 5 παίχτες και να τους κάνουν δικούς τους!
3) Mutants και Raiders θα μπορούσαν να συμμαχήσουν ώστε οι μεν raiders να πιάσουν παίχτες και οι δε mutants να τους αγοράσουν από αυτούς (αν είχαν καλύτερη προσφορά από τον NPC  ;) )
4) Στην παραπάνω συμμαχία θα μπρούσε να γίνει μια... προδοσία ώστε οι mutants και τους αιχμαλώτους να πάρουν αλλά και να κρατήσουν τα χρήματα.
5) Οι Mutants θα μπορούσαν να αγοράσουν τους παίχτες κατευθείαν από τον NPC, εφόσον έκαναν πρώτα κάποια συμφωνία μαζί του.
6) Mutants και Raiders θα μπορούσαν να πιάσουν αιχμαλώτους (ήταν οι μόνες ομάδες που είχαν αυτή την δυνατότητα) και να τους χρησιμοποιήσουν ως ομήρους σε αντάλλαγμα με διάφορα αντικείμενα!
7) Όπως το Νο 6 αλλά μετά θα μπορούσε να υπάρχει και σχετική "τσατσιά" (a.k.a. προδοσία).

Όπως βλέπετε είναι πιο πολύπλοκο από ότι φαίνεται, ειδικά για τον σεναριογράφο που πρέπει να υπολογίσει ΟΛΕΣ τις διαφορετικές πράξεις που ΙΣΩΣ σκεφτεί να κάνει κάποιος παίχτης, και να διαμορφώσει ανάλογα το σενάριο.

Μπορώ εάν θέλετε να γράψω αναλυτικα πώς δούλεψαν και κάποιες ακόμα αποστολές του Wasteland2 για να πάρετε μια ιδέα του πώς πρέπει να στήνεται ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά θα χρειαστώ 2-3 σελίδες του forum  ;D. Περιληπτικά όμως, φανταστείτε τέσσερις (4) ομάδες με τρεις (3) αποστολές η κάθε μία, και ακόμα δέκα (10) αποστολές "κρυμμένες" στο παιχνίδι. Το παραπάνω παράδειγμα ήταν μόνο μία απο αυτές και σκεφτείτε ότι οι περισσότερες ήταν αλληλένδετες! ;D

Η ιδέα του καφέ πάντως είναι τέλεια! Kaliostro, εάν περισεύουν δύο φλιτζάνια ακόμα, κράτα δύο θέσεις για εμένα και την trapped7!  ;)

Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!
Diligentia, Vis, Celeritas

kaliostro

BoBKiD ακα Μπάμπη (αν θυμάμε καλά απο άλλα ποστ) τα φλυτζάνια δεν είναι δικά μου(χεχεχε) κ όσων αφορά το θέμα "LARP στο airsoft" είναι ευπρόσδεκτος ο καθένας που μπορεί να δώσει μια ιδέα για να δούμε αν μπορεί να τσουλίσει το θέμα(παραπέρα απο πολύ στενούς κύκλους *δεν είναι μομφη για τα πριβέ αντιθέτος μάλιστα,για τους πετάω τα ΒΒ με το φτυάρι είναι*).Μιας κ είσαι κ γνώστης του θέματος κ έχεις κάνει πετυχημένες κινήσεις (wasteland2 *δεν είχα ξεκινήσει ακόμα να παίζω αιρσοφτ*) δεν γίνετε να λείπεις απο την παρέα.Αυτό το ψαροειδές όμως τί το θες ρε παιδί μου μαζί σου??(χεχεχεχεχε)
Σου στέλνω ΠΜ με τα υπόλοιπα

Maleficus

αν είναι παιδιά διαλέξτε ένα σημείο απο τώρα για να με αφήσει το παιδί που θα με φέρει ....
θα πιούμε το καφέ στο σημείο της συναντησής μας ή θα μεταβούμε κάπου αλλού....
συγγνώμη αν σας φέρνω σε δύσκολη θέση με το πρόβλημα λόγω της καταστασής μου ,,,,

Sniper_Gr

Μετά απο μια επιτυχημένη ευτυχώς εγχείρηση στον δεξιό μου καρπό μπορώ απο σήμερα να ακουμπάω πληκτρολόγιο...

Διάβαζα τόσες μέρες τα γραφόμενα σας για το LARP airsoft playing και ομολογώ ότι μου αρέσει και πιστέυω πως και εγώ και ο Μιχάλης μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε μια τέτοια φάση ...ο δε αδερφός μου δεν θα την παλέψει με LARP...

Η μόνη πρόταση/σκέψη που μπορώ να κάνω/έχω εγώ είναι πως όταν ξεκινήσει το στήσιμο του σεναρίου ίσως θα ήταν σωστό να ασχοληθούν παραπάνω του ενός άτομα για καλύτερο αποτέλεσμα...

Εγώ προτίθεμαι να πάρως μέρος στην σεναριογραφία και όσο μπορώ σε οποιαδήποτε βοήθεια μου ζητηθεί και φυσικά σε περίπτωση που κληθούμε σαν ομάδα στο παιχνίδι που ίσως βγεί με LARP κατάσταση τότε σαφώς και θα αναλάβω και την υγεινομική υποστήριξη του παιχνιδιού (το έχω κάνει άπειρες φορές) γιατί ως γνωστόν το επάγγελμα μου νοσηλευτής γαρ...

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους σας...
Είθε η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει Ανάσταση σε όλον τον Κόσμο..
Υγεία σας ευχόμαστε....Προσωπικα κ Οικογενειακή επιτυχία και ευτυχία..

Βάγγος - Λαμία..
a.k.a. Sniper_Gr

Maleficus

συναντειθείτε με την ευχή μου!
Maleficus (0%)

mirrage

Παράθεση από: spaniard στις  01 Απρ 2010, 17:17:13 ΜΜ
σε όλα τα άλλα όσα είπες, μια χαρά, το μόνο θέμα είναι εδώ... Ακόμη και στο δείγμα του ρόλου που ποστάρησα, εκείνος ο ρόλος απαιτούσε δέσιμο, που όμως δεν το κάναμε ποτέ.
Ο λόγος είναι:
Συνήθως, τα άτομα που πάσχουν απο διαβήτη, επιληψία, αναιμία, (ισως και καρδιά) δεν το λένε ποτέ.
Φαντάσου να τον πιάσει κάποιον κρίση ή λιποθυμία και να έχει τα χερια του δεμενα...
Η φαντάσου απλά να τον έχεις δεμένο και να πέσει, και καθώς δεν μπορεί να βάλει τα χέρια του να μην χτυπησει, να σπάσει καμια μύτη...

Το ξέρω οτι το θεωρείτε ακραίο, αλλά φαντάσου πόσο άδικα μπορέι να "πάει" κάποιος απλά επειδή δέχθηκε να παίξει ένα τέτοιο ρόλο..

Με έστειλες αδιάβαστο!!!
Ευτυχώς που μερικοί σκέφτονται
και τις πιο ακραίες περιπτώσεις.
Εύγε!!!

cgwolf

Να ζητήσω συγγνώμη που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην συνάντηση...
Είχαμε ιατρικές εξετάσεις (η γυναίκα μου έπαθε κάταγμα κόπωσης στο πόδι)  και το σπινθηρογράφημα αποδείχθηκε πολύ χρονοβόρα εξέταση (συνολικά 3 ώρες).
Ελπίζω σε νέα συνάντηση όπου θα μπορέσω κι εγώ να παρευρεθώ!
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

ROOKIEJO

ειμαι τυχερος που πηγα για καφε και θελω να ξαναπαω.
λυπαμαι που δεν ηρθατε και ευχομαι περαστικα .
ηταν πολυ γλυκος καφες {εγω πινω σκετο}
ΠΡΕΠΕΙ να ξαναγινει.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥς ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ

spaniard

καλημέρα, και χρόνια πολλά, καλή ανάσταση,

ναι η συνάντηση ήταν πολύ καλή, κριμα που δεν ήρθαν και τα υπόλοιπα παιδιά, ανταλάξαμε πολλές ιδέες για σενάρια, και αναποφευκτα συζητήσαμε και για "τα άλλα", οπου και εγώ προσωπικά εξεπλάγην που είδα οτι τελικά υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται απο τα ίδια πράγματα και καταστάσεις που ενοχλούν και εμάς.

Σίγουρα με λίγη καλή διάθεση θα γυρίσουμε ίσως στην "παλιά ομορφιά" του χόμπι μας...

Αναμένουμε τώρα,
1. να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τα σενάρια
2. να ξεκινήσουν τα παιδιά που ειδιαφέρονται να στήσουν ένα σενάριο για να το δουλέψουμε όλοι μαζί.

Χρόνια πολλά και πάλι,

Χαιρετισμοι,

Spaniard
Who Dares Wins

Maleficus

το ότι θα κάνουν μία τακτική κίνηση σε ένα milsim scenario δεν νομίζω ότι είναι αφορμή για να δίνονται πόντοι σε μία ομάδα .
όσον αφορά την παπάτζα δεν κάναμε και 'background" για να πάρουμε εξτρα πόντους στο σενάριο άρα με βρίσκεται αντίθετω ως προς αυτό το θέμα ..
το πινακάκι στο δρόμο προς το safe house είναι υπέροχη ιδέα αν και θα πρέπει να επιμείνω δυστηχώς στο θέμα του αν είμαστε έτοιμοι για το απόλυτο fair play .
Παράθεση από: spaniard στις  03 Απρ 2010, 11:18:23 ΠΜ

Σίγουρα με λίγη καλή διάθεση θα γυρίσουμε ίσως στην "παλιά ομορφιά" του χόμπι μας...

Αναμένουμε τώρα,
1. να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τα σενάρια
2. να ξεκινήσουν τα παιδιά που ειδιαφέρονται να στήσουν ένα σενάριο για να το δουλέψουμε όλοι μαζί.

δεν καταλαβαίνω πλέον που βρίσκεται αφορμή και μιλάτε για κάτι άλλο πέραν του LARP σε μία συνάντηση περί του θέματος και η μόνη ομορφιά που μπορώ να δώ είναι στη τήρηση των κανόνων και μόνο και δεν καταλαβαίνω πως ένα σενάριο ή μία οργάνωσή του μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο ...αφήστε τα άλλα και ας μιλήσουμε για LARP   ότι έγινε έγινε!!!
2. όταν λές να το "στήσουν" εννοείς να πραγματοποιηθεί ή να το γράψει κάποιος και να δουλέψουμε τη πλοκή του?

Εγώ ανυσηχώ διότι δεν είναι ακόμα το Larping τόσο φνωστό σε άτομα που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα απο RP ....
είμαστε εδώ για να ανταλλάξουμε ιδέες ή να θεσπίσουμε κάτι?
όταν λέω να θεσπίσουμε μην με πάρετε με στραβό μάτι αλλά είναι θέματα όπως η AIXMAΛΩΣΙΑ και η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΝΤΩΝ που με ανυσηχούν αυτή τη στιγμή
ο καθένας μπορεί να σβήσει ή να προσθέσει κάτι παραπάνω στο πίνακα και ο καθένας μπορεί να αφήσει το ξύλο 20εκ και να πέσει ηρωικά στην αποδρασή του

ROOKIEJO

με τις ευχες μου για χρονια πολλα και καλη ανασταση σου λεω οτι το μονο πραμα που πρεπει να σε ανησυχει ειναι το αν θα ψηθει καλα το αρνι και αν ειναι οι μπυρες παγωμενες.
η διαθεση υπαρχει και ολα θα βρουν τον δρομο τους

tRappED7

Η χθεσινή συνάντηση ήταν πολύ ευχάριστη και σε ευχάριστο κλίμα (αν και Μεγ.Παρασκευή)  :)
Λέχθηκαν αρκετά πράγματα από τους παρευρισκόμενους, ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις σε πολλά θέματα.
Είναι φυσικό να μη μιλήσαμε αυστηρά μόνο για larp, αλλά να επεκταθήκαμε κάποια στιγμή και σε άλλου είδους σενάρια, κανόνες, εμπειρίες μας από την ενασχόλησή μας, κλπ.
Λύθηκαν αρκετες απορίες, δημιουργήθηκαν ίσως ακόμα περισσότερες και αυτό είναι το ευχάριστο ότι νομίζω όλοι φύγαμε από τον καφέ γεμάτοι καινούρια δεδομένα, καινούριες ιδέες, νέες σκέψεις προς υπολοίηση και όχι μόνο.
Σίγουρα καλό είναι να λέγονται κάποια πράγματα από κοντά.

Κλείνοντας, θα συμφωνήσω με τον Rookiejo, όχι μόνο ως προς τις ευχές, αλλά κυρίως ως προς το θέμα "της ανησυχίας"  :)
Μην ανησυχείτε για τέτοιες λεπτομέρειες.
Είναι το "Ψ", του σεναρίου σας και όχι το "Α" και το "B" από το οποίο πρέπει να ξεκινήσουμε.  :)

Οι καλύτερες μου ευχές να σας συνοδεύουν.
Είθε το φετινό Πάσχα να φέρει υγεία πάνω απ'όλα σ'εσάς και τις οικογένειές σας.
Όλα τ'άλλα γίνονται.  :)
Καλή Ανάσταση.

spaniard

καλημέρα, χριστός ανέστη,

είμαι κάτω και ψήνω, ανέβηκα να ξεφορτώσω κάτι φωτογραφίες απο τη μηχανή...

για αυτό γρήγορα

Εδω μέσα θα βρείς κάτι για τους αιχμαλώτους, για να κάνεις μια ιδέα

ΠαράθεσηΚανόνες Εγγραφής RPG σεναρίου.

1. Κανόνες Γενικής Φύσης

1.1   Ο σεναριογράφος είναι αυτός που γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες, οπότε και κατέχει την πιο άχαρη θέση κατα τη διεξαγωγή του σεναρίου του...
Για αυτόν δεν υπάρχουν εκπλήξεις, οπότε και πρέπει να τις προσποιηθεί. Οφείλει να εκτελέσει κάποιο ρόλο που δεν επηρεάζει την έκβαση της παρτίδας. Οι «ωραίοι» ρόλοι θα πάνε σε άλλους, ελπίζοντας κάποια στιγή να παίξουμε ένα καλό ρολο σε σενάριο που θα φτιάξει κάποιος άλλος.  :-)

1.2   Κάθε παίχτης θα λάβει τουλάχιστον ενα χαρτί που να περιγράφει το ρόλο του, ακόμη και αν ειναι ίδιο με το χαρτί όλης της ομάδας του. Μεσα σε αυτό πρέπει να αναγράφονται όλα όσα έχει ανάγκη να γνωρίζει για να τοποθετηθεί μέσα στην παρτίδα.

1.3   Θυμηθείτε ότι οι άλλοι παίχτες δεν ξέρουν τι έχετε στο μυαλό σας. Αν δεν το εξηγήσετε με ικανοποιήτικό τροπο, δεν «ενοείται».

1.4   Είναι πλέον ΣΙΓΟΥΡΟ οτι οποιοσδήποτε παίχτης θα αυτοσχεδιάσει κατά τη διάρκεια ενός σεναρίου. Ο σεναριογράφος οφείλει να ανακαλύψει τους «προφανείς» τρόπους με τους οποίους μπορεί να καταστραφεί η έκβαση της παρτίδας και να «καθοδηγήσει» τον επικοδομητικό αυτοσχεδιασμό. Το σίγουρο ειναι οτι γραμμένοι «κανόνες» του τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, διευκολύνουν τυχόν παρεξηγήσεις.

1.5    Δεν χρησιμοποιείται πραγματική βία: Ειναι διαφορετικό αν καποια στιγμή αντανακλαστικα και λογω μηδενικής αποστασης πιασουμε την καννη του εχθρου "που παραλιγο να μας μπει στο ματι". Δεν χειροδικούμε, δεν δένουμε κανεναν, δεν ασκείται κανενα είδος πραγματικής βίας ή χειροδικίας

1.6    Οπως εχει ήδη συζητηθεί, οταν γράφουμε ένα σενάριο προσπαθούμε να το φτιαξουμε με την ιδέα οτι πρεπει να οριοθετήσουμε το περιβαλλον οσο πιο καλά μπορούμε διοτι οι παίκτες θα καταφερουν ουτως ή άλλως να βρουν πολλαπλους τρόπους να αυτοσχεδιασουν. Και εδώ ισχύει ο κανονας "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους"

2. Νεες Έννοιες

2.1 Πιασιμο αιχμαλώτου
Στο Airsoft η έννοια της αιχμαλωσίας δεν υπάρχει γιατί καθώς γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χάσουμε πραγματικά τη ζωή μας, όλοι μας προτιμούμε να παίξουμε το σκηνικό μέχρι τέλους και να «πεθάνουμε» αν τύχει... Παρόλα αυτά, η έννοια της αιχμαλωσίας είναι χρήσιμη για τη διεξαγωγή κάποιων RPG σεναρίων, οπότε και πρέπει να οριστεί κάποιος τρόπος εξομοίωσης της, χωρίς να ασκηθεί πραγματική βία. Οπότε ΜΟΝΟ σε όσα σενάρια απαιτείται και ορίζεται:

Εάν μια ομάδα που κινείται με 3 η περισσότερα άτομα ( δηλ., ομάδα ≥ 3 στη φάση) εξοντωθεί στην ίδια συμπλοκή και ΜΟΝΟ εάν ο εχθρός τους φωνάζει να παραδοθούν, ο τελευταίος επιζών της εξοντωμένης ομάδας ΠΡΕΠΕΙ και ΘΑ παραδοθεί στην αντίπαλη ομάδα πριν η μετά την Airsoft εξόντωσή του ως αιχμάλωτος.

Εάν κάποιος παίχτης παραβεί αυτό τον όρο (είτε τρέχοντας μετά τον «Airsoft θάνατο» του τελευταίου συμπαίχτη του είτε αδιαφορώντας την έκκληση του αντιπάλου) σε παιχνίδι που ορίζεται η χρήση του, θα θεωρηθεί αυτόματα εξορισμένος από την παρτίδα και όλοι οι όροι επιτυχίας του θα αναιρεθούν. Από μια συμπλοκή μεταξύ ομάδων μεγαλύτερων των 3 ατόμων, είτε 2 άτομα «το βάζουν στα ποδιά» όταν η ομάδα τους εξοντωθεί, είτε ένας πιάνεται αιχμάλωτος. Το να σκοτωθείς κατά την απόδραση σου από μια συμπλοκή θεωρείται μέρος της ίδιας σκηνής (αν δηλαδή ο εχθρός σας κυνηγήσει και σας «πετύχει»). Εάν το αποδρών ζευγάρι ξεφύγει από τους διώκτες τους μόνιμα (ο εχθρός τους χάσει εντελώς) τότε θεωρείται ότι η συμπλοκή έληξε.

2.2 Ανακριση
Κατά γενική ομολογία, (χωρίς να έχουμε πείρα κατ’ιδίαν) κανείς δεν αντέχει την ανάκριση επ’άπειρον, κάποια στιγμή όλοι «λυγίζουν». Αυτό έχουμε ανάγκη να το εξομοιώσουμε με κάποιο τρόπο χωρίς να χρησιμοποιηθεί πραγματική βία για τις ανάγκες μερικών σεναρίων. Έτσι ως χρονικό διάστημα αντοχής στην ανάκριση ορίζονται τα 10 λεπτά (ή παραπάνω αν το ορίζει διαφορετικά το σενάριο).
Αν ένας παίχτης παραμείνει αιχμάλωτος για τουλάχιστον 10 λεπτά, θα παραδώσει στον εχθρό το χαρτί του ρόλου του και ότι άλλα στοιχεία ή αντικείμενα έχει για εξέταση. Μετά από αυτό, ο φάκελος με ότι άλλα αντικείμενα έχει, θα επιστραφούν στον παίχτη σύμφωνα και ανάλογα με το σενάριο. Αυτό σημαίνει ότι ο εχθρός θα επιστρέψει όλα τα αντικείμενα που θα βρει στον αντίπαλο παίχτη, εκτός αν βρει κάποιο αντικείμενο το οποίο γράφει το δικό τους χαρτί ότι πρέπει να βρουν, η αν τους έχει ειδοποιήσει ανάλογα για κάποιο αντικείμενο κάποιος συμπαίχτης τους.
Η αόριστη αφαίρεση αντικειμένων από τον αιχμάλωτο παίχτη χωρίς καθορισμένο λόγο θα σημαίνει αυτόματη αποβολή της ένοχης ομάδας από την παρτίδα (δηλαδή δεν αφαιρούμε από ένα παίχτη μια κάρτα πρόσβασης η τα ψεύτικα χρήματα αν δεν έχουμε συγκεκριμένες οδηγίες ότι ψάχνουμε για αυτά τα αντικείμενα).

2.3 Διαρκεια Αιχμαλωσίας
Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας, ο αιχμάλωτος παίχτης ΘΑ αφαιρέσει τους γεμιστήρες από όλα του τα όπλα (φανερά και κρυφά – θεωρούμε ότι του έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος) και θα ρίξει στον αέρα μέχρι να αδειάσουν όλα τα ΒΒ από την κάνη των όπλων του, αλλά δεν θα αδειάσει το αέριο η δεν θα αποσυνδέσει τη μπαταρία από τα όπλα του. Κατόπιν θα βάλει τους γεμιστήρες σε όποια τσέπη η θήκη του (απάνω του) όπως του υποδείξει ο αντίπαλος. Δεν θα γίνει αφαίρεση της ιδιοκτησίας ενός παίχτη, δεν θα διακινδυνεύσουμε να χαθεί εξοπλισμός. Ο αιχμάλωτος τότε θα υπακούσει τις διαταγές του εχθρού για να κινηθεί, να περιμένει η να κάτσει στο έδαφος, και δεν θα δημιουργήσει «παιδιάστικα» προβλήματα όπως να κάνει αδικαιολόγητο θόρυβο, ψεύτικο βήχα η φωνές για να ειδοποιήσει την ομάδα του. Έχει πάντως το δικαίωμα να δοκιμάσει να αποδράσει. Το να έχεις έναν αιχμάλωτο (φυλακισμένο, όμηρο) σημαίνει ότι θα ξοδέψουμε (τουλάχιστον) ένα άτομο να τον φυλάει. Δεν τον αφήνουμε σε ένα ανοιχτό δωμάτιο απαιτώντας να τον βρούμε εκεί όταν γυρίσουμε, δεν κλειδώνουμε η δένουμε κανέναν πουθενά, δεν αφήνουμε ένα αιχμάλωτο σε ένα δωμάτιο γεμάτο εξοπλισμό απαιτώντας να μην αρπάξει ένα «όπλο». Ο φυλακισμένος έχει δικαίωμα να δοκιμάσει να αποδράσει αν οι αντίπαλοι δεν τον φυλάνε επαρκώς. Μπορεί να τρέξει η να δοκιμάσει να οπλίσει τα όπλα του και να μαχηθεί για την ελευθερία του, αλλά:
(i)   Εάν ο εχθρός τον καταλάβει εν καιρώ και τον διατάξει να σταματήσει, οφείλει να υπακούσει. Σε αυτή την περίπτωση, εάν χτυπηθεί από ΒΒ δεν πεθαίνει αλλά παραμένει αιχμάλωτος, ενώ οι δικές του βολές δεν θα μετρούν ως χτυπήματα.
(ii)   Εάν τον δουν πριν ετοιμαστεί να προσπαθεί να ετοιμάσει το όπλο του, διαταχθεί να σταματήσει αλλά αυτός συνεχίσει, οι βολές του πάλι δεν μετρούν, ενώ οι βολές που δέχεται είναι βολές «περιοριστικών μέτρων» όχι «θανάτου». Εντός των ορισμένων πλαισίων, ο αιχμάλωτος θα παραμείνει αιχμάλωτος κατά τη διάρκεια των 10 λεπτών με η χωρίς πόνο από ΒΒ, αυτό εξαρτάται από τον ίδιο.
(iii)   Το να διατάξουμε τον αιχμάλωτο να σταματήσει αφού ακούσουμε το κλικ του γεμιστήρα είναι πολύ αργά: Τότε είναι fair play, οι αντίπαλες μεριές θα μαχηθούν για να προστατέψουν «τη ζωή τους».
(iv)   Οι αιχμαλωτιστές μπορούν να ρίξουν με τα όπλα τους στον αιχμάλωτο (σύμφωνα με τους κανονισμούς αποστάσεων και όπλων που θα ισχύουν για την παρτίδα) για να τον κάνουν να τους ακούσει αν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Αυτές οι βολές θα θεωρούνται βολές υπακοής, ο αιχμάλωτος ΟΦΕΙΛΕΙ να τις υπακούσει και δεν θα προκαλούν την εξόντωση του παίκτη

Η ομάδα του αιχμάλωτου μπορεί να αποφασίσει να τον «σώσει» για διάφορους λόγους, είτε επειδή χρειάζονται τον παίκτη για την ολοκλήρωση των στόχων τους, είτε γιατί οι πληροφορίες (στο χαρτί του) δεν μπορούν να διαρρεύσουν στους αντίπαλους είτε απλά γιατί τους αρέσει η συμπλοκή που εξυπακούει αυτό και πιστεύουν ότι μπορούν να το χωρέσουν ανάμεσα στους στόχους τους.

«Αποστολή διάσωσης» σημαίνει διάσωση, όχι δολοφονία του μέλους της ομάδας, Οπότε:
(i)   Η προσπάθεια να ελευθερώσουμε τον αιχμάλωτο με μια καθαρή sniper βολή δεν μετράει για «επιτυχημένο» θάνατο. Ο αιχμάλωτος θα παραμείνει αιχμάλωτος άσχετα με το πόσα πυρά θα δεχθεί, εχθρικά η φίλια.
(ii)   Στην περίπτωση που οι φίλιες δυνάμεις υποστούν ήττα μεγαλύτερη του 60% ( ≥ 60%) της ομάδας διάσωσης (3 στους 5, 3 στους 4) τότε επιτρέπεται να αποφασίσουν να θυσιάσουν τον αιχμάλωτο συμπαίχτη τους για να αποτρέψουν τη διαρροή πληροφοριών. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθηθεί η περίπτωση θανάτου που έχει οριστεί στο σενάριο (medic, respawn η μόνιμη εξόντωση). Θα ρίξει στο έδαφος ότι αντικείμενα έχει για το σενάριο στη σακούλα του, αλλά δεν θα δώσει στον αντίπαλο το χαρτί του ρόλου του. Ο μοναδικός λόγος να μην κάνει κάτι τέτοιο θα ήταν να το γράφουν ρητά οι οδηγίες του ρόλου του. Σε αυτή την περίπτωση οι αντίπαλοι μπορούν να εξετάσουν τα αντικείμενα στο πάτωμα, αλλά δεν θα πάρουν κάτι που δεν έχουν οδηγίες να πάρουν. Μπορούν βέβαια να μεταδώσουν τα περιεχόμενα της σακούλας σε όλη την ομάδα τους

Οπότε, στο τέλος της διάρκειας ανάκρισης, (10 λεπτά) ο κρατούμενος δίνει το χαρτί του ρόλου του και τα αντικείμενα στους αντίπαλους προς εξέταση, αυτοί το διαβάζουν και του το/τα ξαναδίνουν, τότε η αιχμαλωσία του έχει τελειώσει. Μένει στη διακριτική ευχέρεια των αιχμαλωτιστών τι θα κάνουν μαζί του, είτε να τον «σκοτώσουν» οπότε ο παίκτης θα ακολουθήσει ότι έχει οριστεί στο σενάριο για το «θάνατο» είτε τον αφήνουν ελεύθερο.

2.4 Παράδοση στον αντιπαλο
Υπάρχει ήδη Bang rule ορισμένη για να αποφευχθούν βολές από μικρή απόσταση. Είναι υπερβολικά σπάνιες περιπτώσεις. Σε περίπτωση που το σενάριο το ορίζει, θα συμπεριληφθεί στην περίπτωση της αιχμαλωσίας (παράδοση για αιχμαλωσία). Ούτως η άλλως όταν κάποιος «πεθάνει» σε μια συμπλοκή Airsoft δεν έχει για ποιο λόγο να μην εκπληρώσει τις απαιτήσεις του σεναρίου (που τον θέλει ζωντανό και αιχμάλωτο αντί για «νεκρό»). Η περίπτωση αυτή δεν συμπεριλαμβάνει την περίπτωση καθαρής συμπλοκής σε μικρή απόσταση (πχ στις 2 μεριές του ίδιου τοίχου).

2.5 Εγκατάλειψη παρτίδας
Στην περίπτωση διεξαγωγής σεναρίου, εάν ένα όπλο κολλήσει, πάθει βλάβη, τελειώσει η μπαταρία η τα ΒΒ, ο παίκτης δεν εγκαταλείπει την παρτίδα, διότι έχει κάποιο ρόλο. Συνεχίζει να παίζει το ρόλο του όπως μπορεί, είτε άοπλος είτε με το δευτερεύον όπλο που έχει, είτε με όπλο συμπαίκτη του, μπορεί να παει να παραδοθεί, να πιαστεί αιχμάλωτος αν θέλει, η να δοκιμάσει να εκπληρώσει τους στόχους του χωρίς όπλο. Δεν θα εγκαταλείψει. Η εγκατάλειψη του παιχνιδιού όταν υπάρχει πρόβλημα στο όπλο έχει νόημα μόνο σε απλές παρτίδες χωρίς σενάριο.

2.6 Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση βόμβας
Για να λάβει χώρο μια τέτοια ενέργεια, θα οφείλουμε να ορίσουμε μια επαρκή διαδικασία που να προσθέτει μια 5-10λεπτη καθυστέρηση για την ολοκλήρωσή της. Το φτιάξιμο ενός παζλ, το χτίσιμο μιας απλής κατασκευής, το γράψιμο ενός κειμένου, και/ή φυσικά η χρήση κάποιας συσκευής (ηλεκτρονικής/μηχανικής) με ικανό τρόπο ώστε να προσθέσει τη ζητούμενη καθυστέρηση. Η έννοια που αναζητούμε να εκπληρώσουμε είναι η απασχόληση των χεριών και της προσοχής ενός παίκτη με κάτι άλλο εκτός από το όπλο του για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

το θέμα του medic...
είναι απλά πολυσύνθετο... έχουν γίνει πολλές συζήτησεις για το πώς το αυτονόητο μπορεί να λειτουργήσει σωστά, όμως δεν έχουμε δεί σωστή εκτέλεση μέχρι τώρα... μόνο μια φορά που το ρόλο τον ανέλαβαν γυναίκες. Οι άντρες φαίνεται πως απλά θέλουν το ρόλο στα χαρτιά, όμως στην πράξη χρησιμοποιούν αυτή την έννοια για να κάνουν οποιαδήποτε "κλεψιά"...

χρονια πολλά και πάλι,

Spaniard

Who Dares Wins

kaliostro

Μετά απο μια μέρα με πολύ φαϊ το μυαλό μου δεν λέει να δουλέψει για να γράψω σενάριο με LARP στοιχεία ούτε στο 10%.Θα πάω να δω το Τιτανομαχία 3D  και αν με το καλό πάρω μπρος το βράδυ θα ξεκινήσω να γράφω.
Στην κουβέντα αυτό που με ενθουσίασε είναι οτι όλοι θέλουν να γίνουν LARP παιχνίδια, όλοι ξέρουν οτι είναι δύσκολο, και συμφωνίσαμε οτι το καλύτερο για να δεις κ σε ποιους αρέσει είναι στην αρχή να κάνει ένα σενάριο με 20% LARP,σε όποιον αρέσει θα έρθει κ την επόμενη φορά που θα έχει 30% και πάει λέγοντας.Εννοείτε οτι θέλει χρόνο ένα σενάριο LARP ακόμα κ με 20% στοιχεία αυτού οπότε θα πρέπει να εκματαλευτούμε τον χρόνο αυτό για "εκπαιδευτικά" σενάρια (σχετικά με κανόνες).Μετά ακόμα κ οι καινουργιοι παίχτες θα θέλουν να δουν αυτό το κάτι παραπάνω και θέλω να πιστεύω οτι θα το σεβαστούν.Ένα παιχνίδι με ψάξιμο και συλλογή στοιχείων πιστεύω οτι είναι μια καλύ αρχή.Βέβαια θα είναι με περιορισμό ατόμων αλλιώς θα γίνει όπως στα πανάκια που ενώ στα 20 πρώτα λεπτά ψάχναμε μετά παίζαμε απλά μπίλιες με τους απέναντι.

spaniard

Παράθεση από: Maleficus στις  03 Απρ 2010, 18:46:34 ΜΜ
...Εγώ ανυσηχώ διότι δεν είναι ακόμα το Larping τόσο φνωστό σε άτομα που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα απο RP ....
είμαστε εδώ για να ανταλλάξουμε ιδέες ή να θεσπίσουμε κάτι?
όταν λέω να θεσπίσουμε μην με πάρετε με στραβό μάτι αλλά είναι θέματα όπως η AIXMAΛΩΣΙΑ και η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΝΤΩΝ που με ανυσηχούν αυτή τη στιγμή
ο καθένας μπορεί να σβήσει ή να προσθέσει κάτι παραπάνω στο πίνακα και ο καθένας μπορεί να αφήσει το ξύλο 20εκ και να πέσει ηρωικά στην αποδρασή του

φίλε μου, αν είχες καταφέρει να έρθεις στον καφέ, ίσως να είχες καθυσηχαστεί λίγο...
κατα δεύτερον, όχι, δεν είμαστε εδώ για να θεσπίσουμε κάτι.
Προσωπικά είμαι κάθετα και κατηγορηματικά ενάντιος στο να "θεσπίσουμε" παραπάνω κανόνες. Το airsoft έχει μόνο έναν και πολύ απλό απαράβατο κανόνα. Τα υπόλοιπα είναι περιττα, και τα έχουμε προσθέσει για να φτιάξουμε κανόνες για όσους δεν νιώθουν τι εστί fairplay και sportmanship.

Το να φτιάξουμε κάποιους μηχανισμούς για το LARP, σημαίνει απλά οτι δημιουργούμε μια διαδικασία για να δυσκολέψουμε λίγο τις συνθήκες σε ένα παιχνιδι. Δεν σημαίνει οτι μόλις φτιάξουμε μια διαδικασία, θα είναι και η μοναδική που χρησιμοποιούμε.

Πχ, εγώ κάποια στιγμή πρότεινα ένα τρόπο να λειτουργεί η αιχμαλωσία, βρέθηκαν κάποια άτομα να αντιπροτεινουν αρκετούς άλλους τρόπους, και εγώ ο ίδιος έχω χρησιμοποιήσει διαοφορετικό τρόπο σε σενάρια μου απο αυτόν που πρότεινα αρχικά.

Εξαρτάται αν θέλεις αυτός ο μηχανισμός να λειτουργεί για όλες τις ομάδες, ή μόνο κάποιες, αν ο παράγοντας "ψέμα" μπορεί να λειτουργήσει με το σενάριο σου ή όχι, προς ποια μεριά θέλεις να γύρει η μετάδοση πληροφοριών κλπ κλπ.

Για αυτό και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συζητήσουμε τρόπους που λειτουργούν διάφοροι μηχανισμοί, πλεονεκτήματα-μειονεκτηματα και τί παρέχουν σε ένα σενάριο. Μετά, ο σεναριογράφος τα χρησιμοποιεί, και ο κόσμος πρέπει να τα εκτελέσει. Βλέπουμε πως πήγε, και την επόμενη φορά, οι ίδιες διαδικασίες μπορει να πραγματοποιηθούν με εντελώς διαφορετικό μηχανισμό.  

Όσο για το point system, δεν υπάρχει επίσης εδώ κάποιος χρυσός τρόπος. Όταν φτιάχνεις ένα παιχνιδι, επινοείς και ένα point system ώστε να επιβραβεύεις ή να τιμωρείς διάφορες ενέργειες. Με το point system ντύνεις το σενάριο σου, ώστε να καθοδηγήσεις τους παίκτες να το εκτελέσουν με τον τρόπο που θέλεις (δηλαδή που έχεις επινοήσει πως πρέπει να λειτουργήσει).
Έτσι, δεν υπάρχει χρυσός κανόνας για point system.

To LARP είναι απλά ένας τρόπος να κάνουμε πιο πολύπλοκο το παιχνιδι μας. Δεν απαιτεί γενικούς κανόνες και τόμο κανόνων...

Όσο για τις ένοιες που παρέθεσα links: Δυστυχώς, εκείνες οι συζητήσεις ξεκινησαν απο κάποιες δικές μου προτάσεις, όμως πολλά παιδιά κατέθεσαν δικές τουα απόψεις που ήταν πολύ αξιόλογες. Δεν μπορώ και δεν πρέπει να κάνω copy-paste όλο το υλικό απο το άλλο φόρουμ, γιατί δεν είναι τίμιο, όμως μπορώ να μεταφέρω εδώ μόνο τα δικά μου. Δυστυχώς πάλι έτσι, είναι σαν να καταργώ όλα όσα προσέθεσαν οι άλλοι...

χαιρετισμοί,

Spaniard
Who Dares Wins