Airsoft... Μία νέα αρχή.

Ξεκίνησε από Goodspeed, 17 Mar 2010, 18:04:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Whiskey

Παράθεση από: Shadowjack στις  18 Mar 2010, 03:54:27 ΠΜ
(Βασίλη, ακόμη που υπάρχει αυτή η δήλωση αυτή στο φόρουμ σας και είναι το όνομα του καταστήματος από πάνω, και εφόσον δεν διαχωρίζετε τη θέση σας σαν καταστηματάρχες, είστε νομικά εκτιθεμένοι. Ρωτήστε κάποιον δικηγόρο - μην με πιστέψετε. Και μετά, για φόβο της στραβής, βάλτε μια δήλωση ότι τα περιεχόμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις μόνο και δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση του καταστήματος (και αν ο δικηγόρος συμφωνήσει μαζί μου, που θα γίνει, μου χρωστάτε ένα πακέτο ΒΒs για την εξυπηρέτηση)) 

ΠαράθεσηΑ. Τι είναι – ποιες οι επιδιώξεις του Φόρουμ

Είναι προφανές ότι η απάντηση στα ερωτήματα «Πώς οικοδομείται – πώς οργανώνεται και λειτουργεί» το Φόρουμ, προϋποθέτει απάντηση στα δύο πρώτα ερωτήματα («τι είναι – ποιες οι επιδιώξεις του»). Στην προσπάθεια να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά, καταθέτω τις εξής δύο βασικές θέσεις-προτάσεις:

1.       Το Φόρουμ είναι ένας ανοιχτός χώρος συνάντησης, πληροφόρησης, διαλόγου, διαμόρφωσης θέσεων και διασύνδεσης δράσεων των προσώπων που συμμετέχουν στις διαδικασίες του και των κοινωνικών σωμάτων, στα οποία ανήκουν τα πρόσωπα αυτά.

2.       Το Φόρουμ είναι πρωτοβάθμιος κοινωνικός χώρος, δεν είναι κοινωνικό ή πολιτικό σώμα.

Από τις δύο παραπάνω θέσεις απορρέουν νομίζω μία σειρά από παράγωγες θέσεις, μεταξύ των οποίων οι εξής:

Το Φόρουμ είναι ένα σύστημα σχέσεων μεταξύ προσώπων, στα οποία προσφέρονται οι αντικειμενικές δυνατότητες για να αναπτύξουν τις αναγκαίες ατομικές και συλλογικές ικανότητες πληροφόρησης, διαλόγου, διαμόρφωσης θέσεων και διασύνδεσης δράσεων των προσώπων, που συμμετέχουν στις διαδικασίες του Φόρουμ, και των κοινωνικών σωμάτων, στα οποία ανήκουν τα πρόσωπα αυτά.

Οι μετέχοντες/μετέχουσες στο Φόρουμ δεν αποφασίζουν ως σώμα και δεν εκφράζουν θέσεις ή διακηρύξεις που δεσμεύουν όλους/όλες ή την πλειονότητα όσων μετέχουν σε αυτό. Κανένας/καμία, δεν εξουσιοδοτείται να αντιπροσωπεύει ή να εκφράζει θέσεις στο όνομα του Φόρουμ, ως τέτοιου. Μέσα από τις διαδικασίες του, το Φόρουμ επιδιώκει την ανάπτυξη οριζόντιων σχέσεων επικοινωνίας μεταξύ όσων μετέχουν σε αυτό.

Κοινωνικές, πολιτικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, σωματεία, σύλλογοι, ομάδες, δίκτυα, πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών καλούνται να στηρίζουν και να διευκολύνουν τις διαδικασίες που οργανώνονται από το Φόρουμ, αλλά δεν μετέχουν και δεν εκπροσωπούνται ως τέτοιες στο Φόρουμ.

Το Φόρουμ, αναγνωρίζοντας ότι η εναντίωση στο νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο, το ρατσισμό, την περιβαλλοντική καταστροφή και την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών προϋποθέτουν την ανάπτυξη και το συντονισμό διακεκριμένων κοινωνικών πράξεων στους χώρους εργασίας, στο σχολείο, στη γειτονιά, επιδιώκει να συμβάλει στο συντονισμό επιμέρους αντιστάσεων σε κοινωνικούς χώρους και δεν αναλαμβάνει το συντονισμό τους, στο όνομά τους.

Το Φόρουμ δεν επιδιώκει να αποτελέσει το μοναδικό τρόπο διασύνδεσης και συντονισμού δράσης όσων μετέχουν σε αυτό και δεν επιχειρεί τη διαμεσολάβηση ή την υποκατάσταση κοινωνικών ή κοινωνικοπολιτικών οργανώσεων και κινήσεων που αναπτύσσονται στους κοινωνικούς χώρους. Οφείλει, όμως, να εξασφαλίζει τις αντικειμενικές προϋποθέσεις όσων μετέχουν σε αυτό να διαβουλεύονται ελεύθερα και να παίρνουν συγκεκριμένες αποφάσεις πάνω σε θέσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις.

Συγκεκριμένες συμφωνίες κοινής δράσης και παρέμβασης που διαμορφώνονται, αποφασίζονται και συντονίζονται με διαδικασίες στο πλαίσιο του Φόρουμ δεν το δεσμεύουν ως τέτοιο. Είναι δράσεις που εκφράζουν όσες και όσους συναποφασίζουν και συμφωνούν με αυτές και όχι το Φόρουμ ως σύνολο. Το Φόρουμ, ως τέτοιο, δεν αποφασίζει και δεν συντονίζει δράσεις και παρεμβάσεις.

Πηγη : http://dimotika.snn.gr/psaroudas1.htm

Shadowjack

Παράθεση από: Powerplant
Πω, πω πόσο έξυπνος είσαι και πόσο σέβεσαι και αγαπάς αυτό τον χώρο και όσους ασχολούμαστε.
(κοκκινίζει από ντροπή) έλα τώρα... βέβαια είναι αλήθεια όλα αυτά, αλλά δεν έπρεπε..... τέλος πάντων, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια....

ΠαράθεσηΑς ευχόμαστε στον καλό Θεούλη να μην ξυπνήσεις στραβά γιατί θα μας στείλεις τον εισαγγελέα, θα στείλεις την αστυνομία, θα μας κάνεις μήνυση, θα μας πάρεις το σπίτι ή θα μας δείρεις σε 3 δευτερόλεπτα.
Μπα, 3 δευτερόλέπτα είναι πολλά για μια εκτέλεση. Ρώτα κάποιον εμπειροπόλεμο. (Τεντώνεται, χασμουριέται) Σήμερα κοιμήθηκα καλά, δεν διατρέχετε κίνδυνο.

ΠαράθεσηΜπορεί ότι λένε να είναι λάθος, μπορεί να είναι παράνομο, μπορεί να μην δουλέψει, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει, μπορεί να μην χρειάζεται κάτι πιο απλό. Και εγώ είχα πει ότι μην μπλεχτούμε με δηλώσεις γιατί και 5χ5 να παίζαμε που είναι νόμιμο δεν έχουμε δικαίωμα να ζητάμε κάτι τέτοιο.

Παιδά το σύγχρονο σχήμα του "αποφεύγω ευθύνη και να προχωράω μεσα στην καλή χαρά, με κοννέ, και την ελπίδα ότι δεν θα ασχοληθεί κάποιος μαζι μου", δεν δουλεύει. Απόδειξη η οικονομία της χώρας, η διεθνή μας πολιτική και κοινωνική υπόληψη, η κατάντια των αμυντικών μας δυνατοτήτων, και αυτά που θα ζήσετε τους επόμενους μήνες είτε το θέλετε, είτε δεν το θέλετε. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του airsoft.

ΠαράθεσηΔεν βλέπω καμία διάθεση να βοηθήσεις αλλά γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια όσους προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους για να είναι ασφαλέστερα και καλύτερα τα παιχνίδια μας, εσύ προσπαθείς και πάλι να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα. Ξέρουμε ΟΛΟΙ τι είναι παράνομο. Δυστυχώς στην Ελλάδα γίνεται κάτι και μετά το κράτος έρχεται να κάνει ένα νομικό πλαίσιο. Τι να κάνουμε λοιπόν; Πες μια γ......νη πρόταση!
Την έχω κάνει επανειλημμένα την πρόταση αυτή και το γνωρίζουν όλοι οι παλιοί σε όλη την ελλάδα: Κάντε έναν πανελλήνιο σύλλογο, με ανθρώπους στο ΔΣ που έχουν τα κότσια να αναλάβουν την αστική ευθύνη. H πρόταση για συνεργασία είναι σωστή, αλλά δεν είναι επαρκής και δεν είναι νομικά ορθή. Και ναι, μιλάω από εμπειρία: Το έχω κάνει 2 φορές έως τώρα στον αθλητικό χώρο. Τα αθλήματα με τα οποία ασχολήθηκα αναγνωρίστηκαν από τα αντίστοιχα κράτη στα οποία λαμβάνανε χώρα. Και πριν προλάβει κανείς να ξεστομίσει κάποια επιπλέον μπούρδα, στις συζητήσεις που έχουν γίνει επανειλημμένα γι αυτό το θέμα, έχω δηλώσει ότι δεν έχω καμία επιθυμία να μπω στο ΔΣ ενός συλλογου γιατί δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ για το airsoft σε τέτοια δραστηριότητα.

ΠαράθεσηΚαι όσο για τον Γλαύκο, τα ψαροτούφεκα και τις καταδύσεις και πολλά άλλα να είσαι σίγουρος ότι δεν νομιμοποιήθηκαν από ρουφιάνους και ψηλομύτηδες που έβλεπαν τους υπόλοιπους σαν μιάσματα και τους απειλούσαν με νομικές κυρώσεις.
Για να καταλάβω καλά, τώρα είμαι ρουφιάνος και ψηλομύτης; Χαχαχαχααα.. τουλάχιστον δεν είμαι αλαζόνας και αυταρχικός σήμερα. Easy day, λοιπόν. Παιδιά αν εγώ ήθελα να κάνω ζημιά, δεν θα απειλούσα - θα την είχα κάνει χωρίς ενοχές ή φόβο ή την ανάγκη να σας προειδοποιήσω. Δεν θα μιλούσαμε γι αυτό, απλά θα είχαν τελειώσει τα πράγματα. Act like adults for chrissakes. Αν έχει φθάσει σε σημείο η νεολαία να μην αναγνωρίζει την ειρωνεία, αλλοίμονο σε μας και τρεις αλλοί σαν κοινωνία. Γι αυτό η Τζούλια έχει τόση πέραση (χάλια δουλειά το βιντεο by the way).

Όσο για τον Γλαύκο, απάντησε ο sniper_gr για μένα σε αυτό:
Παράθεση'Ασχετο αλλά μακάρι να ξέρατε Κύριε (το Κύριε ως ένδειξη σεβασμού και όχι ειρωνικό προς Θεού) τι τραβήξαμε εμείς της επαρχίας όταν περιφέραμε το ψαροντούφεκο μας απο το σπίτι στο αμάξι και απο εκεί στην θάλασσα είτε της Ιτέας είτε του Γαλαξιδίου....
Τα εύσημα στον Σύλλογο Γλαύκο λοιπόν για τις όποιες προσπάθειες έκανε και απέφεραν καρπούς...
Δεν ήμουν στο ΔΣ του Γλαύκου, αλλά ήταν καλοί μου φίλοι αυτοί που τα καταφέρανε. Αυτά που αναφέρεις, sniper, τα τράβηξα και εγώ - μέχρι κατάσχεση ενός πολύ καλού ροφού που κατέληξε στο τραπέζι κάποιου λιμενικού, γμτ, γιατί αλλιώς θα μου έπαιρνε το όπλο. Τα έζησα από κοντά και όντως τα έυσημα σε αυτούς. Είναι παράδειγμα του τι πρέπει να γίνει με το airsoft. Διότι, παιδάκια, το airsoft θα μπει/ εχει μπει στο μικροσκόπιο/στόχαστρο της ευρωπαϊκής ένωσης εντός ολίγου, και αν δεν καταλάβατε το τι γίνεται γύρω σας, οι ανοχές τελειώσανε.

Μα γιατί; Μα στο paintball μπλα μπλα κλπ κλπ. Δεν θα μας την πεις εσύ ρε. Και όμως, και όμως ... Το paintball δεν παίζεται με ρέπλικες όπλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν/ έχουν χρησιμοποιηθεί για ληστείες. Για κοιτάξτε τι γίνεται σε άλλα κράτη. Γιατί νομίζετε πάντα ότι θα την σκαπουλάρετε και συμπεριφέρεστε ντατσκαναρέικα; Ότι γίνεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θα γίνει και στην ελλάδα αναπόφευκτα, τελειά και παύλα. Προτροπή μου είναι να προλάβετε καταστασεις και να ενεργήσετε/ συμπεριφερθείτε σαν ενήλικοι. Ο δρόμος είναι προκαθορισμένος.

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

Goodspeed

Κύριοι, το brainstorming συνεχίζεται. Παρακαλούνται όσοι έχουν Storm in brain να σταματήσουν να γεμίζουν το νήμα με ανούσια post.

@ Deadlock
Το ότι έχετε περιορισμένο χρόνο και αντοχές δεν αποτελεί εμπόδιο. Κι εμένα οι χρόνοι μου είναι πιεσμένοι. Η διάθεση μετράει.  ;)

@ Spaniard
Έχεις και έχετε σαν ομάδα ιδέες που θα βοηθήσουν αυτήν την κοινή προσπάθεια. Περιμένουμε το check σας.

@ Shadowjack
Αν έχετε σκοπό να βοηθήσετε ως Sandmen, δώστε το παρών μέσω check. Αν δεν θέλετε να συμμετάσχετε, απλά ενημερώστε με post ώστε να μην υπολογίζουμε στην βοήθειά σας.
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

Spartan

Συντροφε Shadowjack  KKE ψηφιζεις εεεεε???
Λογικη του "ειμαι αντιθετος σε ολα χωρις να προτεινω κατι" , δεν βοηθαει σε τιποτα αδερφε....
Φιλικα παντα και με μεγαλη δοση humor!!!!
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

spaniard

Παράθεση από: Goodspeed στις  17 Mar 2010, 18:04:38 ΜΜ

2. Οι παρακάτω ομάδες : ( Η σειρά είναι τυχαία )

- Ghost Recon  -  CHECKED  -
- Raven Shield
- Bravo 3 Zero
- MLS
- Hell Reckies
- Sandmen
- T.A.S.             -  CHECKED  -
- Red Circle      -  CHECKED  -
- H.A.De.S.       -  CHECKED  -    
- I-4                 -  CHECKED  -

Θα αναλάβουν την διοργάνωση μίας σειράς από 6 παιχνίδια σε 3 Κυριακές. Από 1 παιχνίδι σε 2 διαφορετικά πεδία κάθε Κυριακή ώστε να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των συμμετεχόντων. Στα παιχνίδια αυτά η ομάδα ή οι ομάδες που θα διοργανώνουν το εκάστοτε παιχνίδι, θα έχουν ενεργό ρόλο σε επίπεδο ελέγχου εφαρμογής των κανονισμών.

Εχω περάσει το θέμα στο πριβέ της ομάδας μου, προς συζήτηση. Όλοι είπατε γρήγορα ένα ΝΑΙ, όμως θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μερικά θέματα γύρω απο το πλαίσιο με το οποιο θα το κάνουμε αυτο.

1. Λέτε 6 παιχνιδια, δηλαδή σύνολο, ή για κάθε ομάδα?
2. Γιατί 6? Πως προέκυψε αυτό το νούμερο?
3. Φυσικότατα οι ομάδες που αναφέρατε είναι οι πιο αναγνωρίσιμες, δομημένες, ή όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε στο χώρο. Και σέβομαι τα άτομα σε αυτές, και τις ομάδες συνολικά.

Όμως (και χωρίς διάθεση για ασέβεια προς κανέναν τους).
< Με τη σειρά που αναφέρθηκαν >

Α. Οι Raven Shield αν και είναι στο χώρο αρκετό καιρό τώρα, πέρα απο κάποια πριβέ που έχουν πάρει την πρωτοβουλία να οργανώσουν, δεν έχουν επιδείξει μέχρι τώρα κάτι σε οργάνωση σεναρίου ή αλλιώς οργανωμένου παινιδιού. Φυσικά και εμπιστευόμαστε τα παιδιά, και θα συνεργαζόμασταν πχ, μαζί τους για κάτι τέτοιο, όμως δεν νομίζω πως θα ήταν η στιγμή (εφόσον πάμε να ξεκινήσουμε κάτι δυνατό τώρα) να πάρουν στα χέρια τους τη διοργάνωση ενός παιχνιδιού 60-80 ατόμων.

παιδιά, δεν είμαι ασεβής προς εσάς, ελπίζω να καταλαβαίνετε τι και πώς το εννοώ.

Β. Οι Β3Ζ, αν και έχω ΑΠΟΛΥΤΗ εμπιστοσύνη στις "διοικητικές" ικανότητες του Henno, πρώην medic, κατα κόσμο Ανέστης, την εμπειρία του και το ήθος του στο χώρο, πάλι τα παιδιά δεν έχουν ηγηθεί ποτέ πριν τέτοιας οργάνωσης. Είμαι σίγουρος οτι μπορούν και θα συμβάλλον τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια, όμως πάλι, γιατί να τους χώσουμε σε κάτι που δεν έχουν χωθεί απο μόνοι τους μέχρι τώρα.

Γ. MLS. Τα παιδιά που τουλάχιστον έχει τύχει να γνωρίσω εγώ, εστω και λίγο, τα θεωρώ πολύ καλά. Είναι όμως μια νεοσύστατη ομάδα, τους έχουμε και "εκ των έσω", όμως είναι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ για αυτό το εγχείρημα, και δεν νομίζω οτι πρέπει να τους φορτώσουμε με ένα τέτοιο βάρος τώρα. Δεν είναι δικαιο. Ούτε για αυτούς, ούτε για εμάς. Και αν οργανώσουν κάτι τέτοιο αυτοί, γιατί όχι οποιαδήποτε άλλη νεοσύστατη ομάδα?

----------------

Εχοντας πει αυτά: Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το ποιόν, το χαρακτήρα και το ήθος που διέπει τα παιδιά τα οποία έθιξα. Αναφέρομαι μόνο στην διαδικασία διοργάνωσης αυτών των 6 παιχνιδιών.
Who Dares Wins

Whiskey

Ασχετα με το πιο πανω post του Spaniard (απλα συνεπεσε) και κατοπιν επικοινωνιας μου με τον Goodspeed πριν λιγο, θα ηθελα να ζητησω να βγει το check απο την ομαδα μου HADES, καθως αφενος δεν θελω να εμπλακουμε σε μια οπως διαφαινεται ακομα ανουσια διαμαχη - αντιπαραθεση, αφετερου προτιμω να ακουσω πρωτα πιθανες προτασεις πριν αποφασισω συμμετοχη σε αυτες (αλλωστε οπως προειπα στον κυριο ShadowJack πιο πριν δε θα συμβαλλω με περαιτερω προτασεις).

Ελπιζω οτι αυτο δεν αποτελλει δειγμα κακης φρονησης και ειναι κατανοητο απο ολους.

Ευχαριστω.

Shadowjack

Παράθεση από: Spartan στις  18 Mar 2010, 13:39:44 ΜΜ
Συντροφε Shadowjack  KKE ψηφιζεις εεεεε???
Λογικη του "ειμαι αντιθετος σε ολα χωρις να προτεινω κατι" , δεν βοηθαει σε τιποτα αδερφε....
Φιλικα παντα και με μεγαλη δοση humor!!!!
ΠαράθεσηΤην έχω κάνει επανειλημμένα την πρόταση αυτή και το γνωρίζουν όλοι οι παλιοί σε όλη την ελλάδα: Κάντε έναν πανελλήνιο σύλλογο, με ανθρώπους στο ΔΣ που έχουν τα κότσια να αναλάβουν την αστική ευθύνη.
(και προσθέτω) και να νομιμοποιήσουν το άθλημα.

Μου φαίνεται όμως ότι μια φορά πρέπει να ψήφισα και ΚΚΕ..... (κοιτάζει γύρω γύρω έντρομος και σταυροκοπιέται...)

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

Whiskey

Παράθεση από: Shadowjack στις  18 Mar 2010, 14:29:33 ΜΜ
Μου φαίνεται όμως ότι μια φορά πρέπει να ψήφισα και ΚΚΕ..... (κοιτάζει γύρω γύρω έντρομος και σταυροκοπιέται...)

*Μην αισθανεστε ενοχος ... οταν το υπαρχον προσκηνιο μας αποσυντονιζει ειναι ευκολο να περιελθουμε σε κατασταση πανικου :) :)

*Just bad humor.

eversman

"Την έχω κάνει επανειλημμένα την πρόταση αυτή και το γνωρίζουν όλοι οι παλιοί σε όλη την ελλάδα: Κάντε έναν πανελλήνιο σύλλογο, με ανθρώπους στο ΔΣ που έχουν τα κότσια να αναλάβουν την αστική ευθύνη."
Και αυτό κύριοι μάλλον αποτελεί την επόμενη και πιό σαβαρή κουβέντα που θα μπορούσαμε να κάνουμε(άσχετα άν αυτή έχει ξαναγίνει στο παρελθόν).Το τώρα μετράει.Δηλαδή ποιοί και πόσοι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν(μαζί και ενωμένοι)την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ δημιουργίας του ώς άνω συλλόγου.Τί να τα κάνω τα όρια fps και τα μαθήματα,στους χωρίς πείρα παίκτες,όταν ξέρω ότι είμαι φτερό στο άνεμο!Την καλησπέρα μου σε όλους.

Whiskey

Παράθεση από: eversman στις  18 Mar 2010, 14:48:12 ΜΜ
"Την έχω κάνει επανειλημμένα την πρόταση αυτή και το γνωρίζουν όλοι οι παλιοί σε όλη την ελλάδα: Κάντε έναν πανελλήνιο σύλλογο, με ανθρώπους στο ΔΣ που έχουν τα κότσια να αναλάβουν την αστική ευθύνη."
Και αυτό κύριοι μάλλον αποτελεί την επόμενη και πιό σαβαρή κουβέντα που θα μπορούσαμε να κάνουμε(άσχετα άν αυτή έχει ξαναγίνει στο παρελθόν)Το τώρα μετράει.Δηλαδή ποιοί και πόσοι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν(μαζί και ενωμένοι)την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ δημιουργίας του ώς άνω συλλόγου.Τί να τα κάνω τα όρια fps και τα μαθήματα,στους χωρίς πείρα παίκτες,όταν ξέρω ότι είμαι φτερό στο άνεμο!Την καλησπέρα μου σε όλους.

Παναγιωτη δυστυχως δε μπορουμε να μιλαμε για συλλογο και νομιμοποιηση προιοντος το οποιο αντικειται στους νομους του κρατους.

Δεν υπαρχει κατ'εμε λοιπον θεμα δημιουργιας συλλογου που θα τυχει εννοια υπαρξης εναντια σε ψηφισμενο νομικο πλαισιο του κρατους.

Αν μιλαμε για κατι αναλογο με οτι εκαναν στην Θεσσαλονικη τοτε το γυρναμε σε συλλογους δασοπροστασιας - κτλ που και παλι αν η εκαστοτε αρχη θελησει το προσβαλει, απο την στιγμη που θα μας δει να κραταμε αεροβολα οπλα χρησιμοποιωντας τα εκτος σκοπευτηριου, μπορει χαλαρα.

eversman

Ξέρεις ότι δέν διαφωνώ μαζί σου Απόστολε.Μέσα όμως από σοβαρές προτάσεις,θα δούμε τις επιλογές που έχουμε.Ακόμα και άν καταλήξουμε ότι δέν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,τουλάχιστον θα το ξέρουμε και δέν θα ασχοληθούμε άλλο.Άν όμως...λέω άν...υπάρχει έστω και κάποιος τρόπος..έμμεσος ή άμεσος(το αποκλείω και εγώ),τότε ίσως αξίζει να το δούμε.Respect.

Maleficus

Α)350 τα όπλα με επιλογή αυτοματης βολής*, 400 τα AEG sniper ή οτιδήποτε δεν έχει δυνατότητα αυτόματης βολής και δεν συνεπάγεται στην κατηγορία των sniping , 500-550 τα Bolt action sniper rifles **
Α1)CQB παίζουν μόνο τα 350 minus (345,322,333,219,2FPS) οποιασδήποτε κατηγορίας
Α2)Urban παίζουν μέχρι 400 οποιασδήποτε κατηγορίας
Α3)Woodland μπορούν να παίξουν και τα Bolt action αν ο χρήστης επιθυμεί περισσότερη ταχύτητα(500-550FPS)**
Α4)ελάχιστη απόσταση βολής 5 μέτρα για 350 FPS  ,10 μέτρα για 400 FPS   ,20 μέτρα για 500-550 FPS

Β)"ψήφισμα" για το τί είναι κάθε πέδιο....μην λέει τη μία ο ένας π.χ ότι η Eλευσίνα είναι Urban και την άλλη Woodland.
Β2)σε περίπτωση που κάποιο πεδίο συνδιάζει δύο ή και τα τρία στοιχεία των format να γίνεται "μαρκάρισμα" στο AEG ή GBB  το οποίο να μπορεί να εισέλθει σε κτήριο(Βlue tag? καρτούλα στη τσέπη του παίκτη με το όνομα του μοντέλου?)
Β3)αν απαγορεύεται η είσοδος σε κτήρια.....σε περίπτωση που κάποιο πεδίο έχει στοιχεία και WOOD και URBAN να ισχύσουν το δυνατόν ελάχιστα όρια και όχι κάτι το ενδιάμεσο
Β4)αν επιτρέπεται η είσοδος σε κτήρια να γίνει απο τους παίκτες που έχουν μετρηθεί μέχρι 350 ΦΠΣ και όχι παραπάνω στον εξοπλισμο που θα χρησημοποιήσουν στη είσοδό τους αλλά και στη παραμανή τους σε αυτό
Β5)σε περίπτωση που κάποιος θέλει να πυροβολήσει μέσα σε ένα κτήριο(προς τα  άτομα μέσα δλδ) αλλά δεν έχει τα απαραίτητα FPS.... να το κάνει απ έξω με ευλάβια στις αποστάσεις βολών ανάλογα με τα FPS του όπλου του.

Γ)Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικών γυαλιών καθόλη τη διάρκεια παραμονής μας στο πεδίο .
Γ2)Σε CQB σενάρια είναι υποχρεωτική λόγω μικρών αποστάσεων η χρήση μάσκας
1) νεοπρέν ή
2)Full Face μασκών (νεοπρέν ή άλλες μάσκες) ή
3)η χρήση καλύματος ( φουλάρι κασκόλ κάτι άλλο κλπκλπκλπ) ,'ετσι 'ωστε να καλύπτεται η ρινική και η στοματική κοιλότητα (μύτη στόμα) που μπορεί να μας επιφέρουν τραυματισμούς και διορθωτικές/αισθητικές επεμβάσεις που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε διότι είμαστε πανέμορφοι ;D(κρυώσατε?)

Λίγα λόγια απο μένα λοιπόν: Τα παραπάνω δεν είναι δική μου ιδέα αλλά άλλου ο οποίος φοβήθηκε να μην του "ορμήξουν" κάποιοι

*Μπορεί κάποιος να πεί:"Γιατί οι πολυβoλητές και αυτοί να είναι 350?"
Η κάννη των machine gun είναι μακρύτερη συνήθως  απο αυτή των υπολοίπων όπλων και έτσι αν γίνει μία αλλαγή στην εσωτερική κάννη και η ενσωμάτωση μίας καλύτερης κατα την αποψή μας hop up unit το αποτέλεσμα είναι πως το μπιλάκι θα διανύσει μεγαλύτερη απόσταση απο ότι ένας με μικρότερη κάννη ίδιας ακριβείας και το ίδιο hop up.
**Οι απόψεις είναι πολλές και διάφορες πάνω σε αυτό το ζήτημα των 500 ή 550 FPS το αφήνω σε εσάς λοιπόν .

Τα παραπάνω είναι η δική μου πρόταση για να μην υπάρχουν δικαιολογίες στις αλλαγές ελλατηρίου (δεν είχα δεν βρήκα ήταν κλειστά.....μπλα μπλα μπλα)  και να πλησιάσουμε όσο γίνεται στα σταθερά όρια FPS αλλά και τηρησής τους στα παιχνίδια μας ....

Κύριος ΧΧΧ(μην σας μπαίνουν ιδεές) ;D

Goodspeed

Συκοφαντίες και λάσπη, υπονοούμενες απειλές και δωρεάν ψυχαναλύσεις, ερωτήματα του τύπου "Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα" και γιατί η εβδομάδα να έχει 7 ημέρες, φαβέλες και πισώπλατα μαχαιρώματα, κουτσομπολία και συνεχώς να χάνεται η μπάλα, πολλά-πολλά ακόμα και στην κορυφή ποιός θα τα κονομήσει από το Airsoft.   

Δεν μπορώ και δεν θέλω να τα βάλω μαζί σας και ουδέποτε σκέφτηκα ή ονειρεύτηκα κάτι παραπάνω από το να περνάω ευχάριστα Σάββατο ή/και Κυριακή ασχολούμενος με ένα πολύ όμορφο hobby. Ούτε Χαλιφάτα, ούτε προεδρικούς θώκους σε ΔΣ συλλόγων και Ομοσπονδιών. Δεν είμαι γι' αυτά. 

Δεν ζώ για το Airsoft, δεν ζώ από το Airsoft άρα δεν θα "πεθάνω" για το Airsoft.

Οι προτάσεις που έκανα στο παρόν post είναι απλά και μόνο προτάσεις για να γίνουν λίγο καλύτερες οι ώρες που ανταλλάσουμε μπίλιες. Δεν έχουν copyright και μπορεί ελεύθερα όποιος θέλει να τις πραγματοποιήσει. Δεν ασχολούμαι πλέον, όσο και αν το αγαπάω το ρημάδι.

Λυπάμαι που ίσως απογοητεύσω κάποιους αλλά είναι και αυτό κομμάτι από το ψυχολογικό μου profile. Σωστά Sensei ??

Έκανα λάθη και στεναχώρησα κάποιους. Για μερικούς από αυτούς με νοιάζει και έχω ήδη ζητήσει συγνώμη. Για τους υπόλοιπους, απλά δεν με ενδιαφέρει. Κι εμένα με στεναχώρησαν αλλά συγνώμη δεν έχω ακούσει και ούτε θέλω γιατί απλά θα είναι ψεύτικη.

Επιστρέφω λοιπόν στον Απρίλιο του 2009 που ήμουν απλά ένας από τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι και το μόνο που θέλω είναι να παίζω με τα AEG μου παρέα με άλλους συνχομπίστες-συναθλητές-συμπαίκτες και να μοιράζομαι με όποιον μου το ζητήσει όσες ( λίγες ή αρκετές ) γνώσεις έχω γύρω από το Airsoft. Η γνώμη μου στα forum θα συνεχίσει να υπάρχει, και μέχρι εκεί.

Καλή συνέχεια λοιπόν στα μαλιοτραβήγματα, στα ξεκατινιάσματα και στα flame topics.

See you arround και ο ΘΕΟΣ μαζί σας.

Λεωνίδας
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

cgwolf

Αν και με πρόλαβε ο Maleficus (ναι,εγώ είμαι ο "κακός" της υπόθσης),λέω να αποθέσω τις σκέψεις μου ώς προς
το θέμα "ταμπού"....τα fps...

Πάμε λοιπόν...

ΟΛΑ τα AEGs/AEPs/GBBs εως 350 fps...

Τα sniper AEGs εως 450fps...Όπου sniper AEGs μόνο όσα έχουν δυνατότητα μονής βολής...PSG-1,SVD Dragunov και SR-25.
SVD Dragunov θεωρείται ΜΟΝΟ της Real Sword,για τον απλούστατο λόγο ότι το αντίστοιχα ονομαζόμενο Dragunov της JG,στην ουσία είναι ένα απλό ΑΚ με άλλη εμφάνιση και με δυνατότητα ριπής. Αυτό (JG) πέφτει στην κατηγορία –εως 350pfs-.
SR-25 υπάρχει της G&G και της CA που έχει μόνο βολή κατά βολή,και της Α&Κ το οποίο έχει ΚΑΙ ριπή αλλά αυτό οφείλεται σε «πατέντα» που έκανε η κατασκευάστρια εταιρεία.
Με την αλλαγή και μόνο του selector switch, το αεροβόλο χάνει αυτή τη δυνατότητα.

Βασικότατος κανόνας για τα sniper AEGs είναι η δεύτεη βολή να γίνεται ΜΟΝΟ αφότου φτάσει η πρώτη στον στόχο.
Ελάχιστη απόσταση εμπλοκής τα 25 μέτρα.

Τα bolt action (ελατηρίου και αερίου) εως 550fps.
Ελάχιστη απόσταση εμπλοκής τα 30 μέτρα.

(Εννοείται ότι οι μετρήσεις γίνονται με 0.20gr ΒΒs και με μηδενισμένο το hop up).

Που στηρίζω αυτή την πρόταση.
Ο μόνος λόγος που δεν βάζω τα sniper AEGs και τα snipers γενικότερα στην ίδια κατηγορία, είναι ο ρόλος τους (και λόγος ύπαρξής τους) και ο τρόπος λειτουργίας τους.

Τα 350fps (για την ακρίβεια τα 328 ή 1Joule σε δύναμη) είναι το όριο «ασφαλείας» για να μην πάθει ζημιά το μάτι αν χτυπηθεί...Βέβαια αυτό είναι θεωρητικό, αλλά σαν βάση είναι μια αρχή για την ασφάλειά μας.
Τα 350 fps είναι για κοντινές εμπλοκές (CQB/Urban) και επειδή συχνά υπάρχουν εμπλοκές σε αποστάσεις μικρότερες των 10 μέτρων θεώρησα κοινώς αποδεκτό αυτό το όριο.

Τα Snipers παίζουν μόνο και καθαρά σε woodland ή σε πολύ ανοιχτά πεδία.
Τα sniper AEGs τα έβαλα 450 για να κερδίσουν σε ευθυβολία και δύναμη (άρα και σε απόσταση), την ταχυβολία των AEGs που έχουν τη δυνατότητα ριπής.
Επειδή μιλάμε για ευθυβολία, και επειδή συνήθως για ευθυβολία χρησιμοποιούνται βαρύτερα BBs,τα 450 fps δίνουν και την λίγη απόσταση παραπάνω αφού (χοντρά χοντρά) με χρήση 0.25 ή ακόμα βαρύτερων BBs,τα fps πέφτουν σε επίπεδα κοντά στα 350...Θυσιάζουν fps,πλησιάζουν τα απλά AEGs αλλά κερδίζουν σε ευθυβολία.

Τα 550 στα bolt action μπήκε με τη λογική να έχουν πλεονέκτημα απέναντι στα sniper AEGs...Η έστω και λίγο μεγαλύτερη απόσταση (με το σκεπτικό ότι κάνουν και αυτά χρήση βαρύτερων BBs για μεγαλύτερη ευθυβολία) σε σχέση με τα Sniper AEGs τους δίνει πλεονέκτημα σε σχέση με το χρόνο όπλισης μεταξύ των 2 κατηγοριών. (Τα sniper AEGs ρίχνουν πιο γρήγορα, αλλά πιο κοντά,τα bolt action ρίχνουν πιο αργά αλλά λίγο πιο μακρυά).

Τα όρια δεν τα έβγαλα απ'το μυαλό μου....αλλά ούτε και στηρίχτηκα σε κανόνες και όρια ΜΙΑΣ χώρας (υπάρχουν τόσες χώρες με τόσο διαφορετικούς κανόνες που χάνεται η μπάλα)...Στηρίχτηκα στα παλιά όρια εν μέρει (στα νούμερα σε μεγάλο ποσοστό) και στα συμπεράσματα που έβγαλα μετά από πολλές δοκιμές (εντός και εκτός πεδίων) παίζοντας με όλους τους τύπους αεροβόλων.

Επειδή είμαι σίγουρος ότι ο αντίλογος του -350fps για όλα τα AEGs είναι τα Κινέζικα,να αναφέρω ότι το κόστος να «ρίξει» το αεροβόλο του κάποιος σε <350 είναι 10-15 euro για το ελατήριο +τα όποια εργατικά....τα οποία αν κάποιος ασχοληθεί έστω και λίγο είναι μηδαμινά...
Όπως είπε κάποιος (ο misericord νομίζω ήταν)....Δεν είναι πυρηνική φυσική...

Εύκολα θα μπορούσε κάποιος να ζητήσει από το κατάστημα αγοράς να γίνει η αλλαγή με την αγορά, ώστε να μην χρειάζεται κάποιος ο οποίος είναι νέος στο χώρο, να «μπλέξει» και με  το τεχνικό κομμάτι πριν ακόμα προλάβει να δοκιμάσει το χόμπυ...

Το "σεντόνι" τελείωσε....Now start shooting....
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

kaliostro

Με τον φίλο cgwolf έχουμε ξαναμιλήσει για το θέμα των ΦΠΣ οπότε να παρεθέσω κ εγώ την άποψη μου...350fps AEG , 400fps  sniper AEG, 450 fps sniper bolt action/gas.Για τις αποστάσεις συμφωνώ απόλυτα.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Leonardo-Swordfish

Συκοφαντίες και λάσπη, υπονοούμενες απειλές και δωρεάν ψυχαναλύσεις, ερωτήματα του τύπου "Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα" και γιατί η εβδομάδα να έχει 7 ημέρες, φαβέλες και πισώπλατα μαχαιρώματα, κουτσομπολία και συνεχώς να χάνεται η μπάλα, πολλά-πολλά ακόμα και στην κορυφή ποιός θα τα κονομήσει από το Airsoft.   

Δεν μπορώ και δεν θέλω να τα βάλω μαζί σας και ουδέποτε σκέφτηκα ή ονειρεύτηκα κάτι παραπάνω από το να περνάω ευχάριστα Σάββατο ή/και Κυριακή ασχολούμενος με ένα πολύ όμορφο hobby. Ούτε Χαλιφάτα, ούτε προεδρικούς θώκους σε ΔΣ συλλόγων και Ομοσπονδιών. Δεν είμαι γι' αυτά.

Δεν ζώ για το Airsoft, δεν ζώ από το Airsoft άρα δεν θα "πεθάνω" για το Airsoft.

Οι προτάσεις που έκανα στο παρόν post είναι απλά και μόνο προτάσεις για να γίνουν λίγο καλύτερες οι ώρες που ανταλλάσουμε μπίλιες. Δεν έχουν copyright και μπορεί ελεύθερα όποιος θέλει να τις πραγματοποιήσει. Δεν ασχολούμαι πλέον, όσο και αν το αγαπάω το ρημάδι.

Έκανα λάθη και στεναχώρησα κάποιους. Για μερικούς από αυτούς με νοιάζει και έχω ήδη ζητήσει συγνώμη. Για τους υπόλοιπους, απλά δεν με ενδιαφέρει. Κι εμένα με στεναχώρησαν αλλά συγνώμη δεν έχω ακούσει και ούτε θέλω γιατί απλά θα είναι ψεύτικη.

Επιστρέφω λοιπόν στον Απρίλιο του 2009 που ήμουν απλά ένας από τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι και το μόνο που θέλω είναι να παίζω με τα AEG μου παρέα με άλλους συνχομπίστες-συναθλητές-συμπαίκτες και να μοιράζομαι με όποιον μου το ζητήσει όσες ( λίγες ή αρκετές ) γνώσεις έχω γύρω από το Airsoft. Η γνώμη μου στα forum θα συνεχίσει να υπάρχει, και μέχρι εκεί.

Καλή συνέχεια λοιπόν στα μαλιοτραβήγματα, στα ξεκατινιάσματα και στα flame topics.

See you arround (στα πεδία) και ο ΘΕΟΣ μαζί σας.

O Ξιφίας

;D ;D ;D

ROOKIEJO

ποσο δυσκολο ειναι να βρουμε εναν δικηγορο μεσα στην κοινοτητα η διπλα στην κοινοτητα ετσι ωστε να δρομολογισουμε συμπεριφορες που θα ειχαν τα λιγοτερα δυνατα προβληματα.?
τροπους μεταφορας ,φυλαξη, καταστατικο λειτουργιας ,αδεια χρησης πεδιου ,αστικη ευθηνη κλπ ειναι θεματα που καλο ειναι να γνωριζουμε πιο υπευθηνα απο οσο τωρα για να μπορουμε να εχουμε ενα πλαισιο λειτουργιας και συμπεριφορας σοβαρο και οσο το δυνατον συνομο.
τουλαχιστον απο το 87 που αρχιζει η συλλογη μου απο μοντελα ο νομος εχει αλλαξει πολλες φορες αλλα ποτε δεν ηταν τοσο ευκολο οσο σημερα .
νομιζω αν ειμαστε σοβαροι απο μονοι μας και ενημεροι δεν υπαρχει λογος ανυσηχιας

Whiskey

Παράθεση από: Whiskey στις  17 Mar 2010, 20:08:41 ΜΜ
EDITED BY AUTHOR ....

Δεν προτεινω τιποτα σε προ-αποφασισμενες καταστασεις.

Παρακαλω οι Admins να επιληφθουν του θεματος διαγραφοντας το post μου προς οφελος ... του forum φυσικα, θεωρωντας λαθος μου την εν λογω ενασχοληση επι του θεματος.

Ζητω δημοσια συγνωμη για οσους εκανα να ασχοληθουν χαλωντας τον πολυτιμο χρονο τους με την προηγουμενη εσφαλμενη θεληση για συνεισφορα.

Ευχαριστω.

Καλη συνεχεια σε ολους.

Vangelis

Παράθεση από: ROOKIEJO στις  18 Mar 2010, 21:05:11 ΜΜ
ποσο δυσκολο ειναι να βρουμε εναν δικηγορο μεσα στην κοινοτητα

Όταν τα άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο αποφασίσουν σοβαρά και υπεύθυνα να αναλάβουν την προτοβουλία ίδρυσης ενός συλλόγου, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν μαζί μου με χρήση προσωπικού μηνύματος.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε οτι κάποιοι θα πρέπει να ηγηθούν της προτοβουλίας!
Εκτός απο το αντικείμενο του συλλόγου όπως αυτό θα διατυπωθεί, το καταστατικό με τη σφραγίδα, υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που καθηστούν το όλο εγχείρημα αρκετά "ειδικό" και πολύπλοκο μεν, αλλά εφικτό δέ.

Θα ήθελα πολύ να δω κάποιους απο του ανθρώπους που ασχολούνται με τον χώρο και ενδιαφέρονται για αυτό, να αποφασίσουν να ξεφύγουν απο τα λόγια και να περάσουν στην πράξη που είναι και το ζητούμενο!

Εγώ είμαι εδώ και προτίθομαι να βοηθήσω!
Vangelis aka IronHawk

Τό νικάν σαυτόν πασών νικών πρώτη τε καί αρίστη.

Whiskey

Παράθεση από: Vangelis στις  18 Mar 2010, 23:04:43 ΜΜ
Όταν τα άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο αποφασίσουν σοβαρά και υπεύθυνα να αναλάβουν την προτοβουλία ίδρυσης ενός συλλόγου, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν μαζί μου με χρήση προσωπικού μηνύματος.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε οτι κάποιοι θα πρέπει να ηγηθούν της προτοβουλίας!
Εκτός απο το αντικείμενο του συλλόγου όπως αυτό θα διατυπωθεί, το καταστατικό με τη σφραγίδα, υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που καθηστούν το όλο εγχείρημα αρκετά "ειδικό" και πολύπλοκο μεν, αλλά εφικτό δέ.

Θα ήθελα πολύ να δω κάποιους απο του ανθρώπους που ασχολούνται με τον χώρο και ενδιαφέρονται για αυτό, να αποφασίσουν να ξεφύγουν απο τα λόγια και να περάσουν στην πράξη που είναι και το ζητούμενο!

Εγώ είμαι εδώ και προτίθομαι να βοηθήσω!

Συγνωμη προκαταβολικα για τις αποριες μου και παρακαλω οπως εκλαβετε αυτες διχως την παραμικρη εννοια ειρωνειας.

Ειστε Δικηγορος κυριε ?

Και αν ειστε, προτιθεστε να δημιουργησετε συλλογο εναντια σε νομικο καθεστως ?

Το καταστατικο που θα δημιουργηθει θα αναφερει οτι μιλαμε για συλλογο αεροσφαιρησης το οποιο ειναι ενα χομπυ οπου οι συμμετεχοντες νομιμοποιουνται να βαλλουν με αεροβολα οπλα εναντιον αλλων μελων και εχοντες κατοχην αυτων εκτος διαπιστωμενων σκοπευτηριων ?

Εχετε υποψην τετοιο νομικο παραθυρο ωστε να περασετε κατι τετοιο νομιμοποιωντας το airsoft ?

Αν ναι τοτε σας σεβομαι κυριε.