Airsoft... Μία νέα αρχή.

Ξεκίνησε από Goodspeed, 17 Mar 2010, 18:04:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SAPPER

Παράθεση από: Goodspeed στις  18 Mar 2010, 00:10:58 ΠΜ
Να υποθέσω ότι πρέπει να σας κάνω " Checked " σε ότι αφορά τα 6 παιχνίδια ?
Δεν χρειαζόταν να ρωτήσεις, δεν είμαστε μόνο για τα λόγια man ;)

ROOKIEJO

γιαυτο αγαπω αυτο το παιχνιδι :) ;) :D ;D ;D :D ;) :)
χωρις να εναντιωνομαι σε τιποτα απο οσα λετε και θελετε να γινουν ,αρκει και μονο ο ξυπνιος να βλεπει ολους ενωμενους και μονιασμενους και το μισο προβλημα λυθηκε

alekoukos_kalashnikov

Ο πόλος μας βρακί δεν έχει,ο λούτσος μας λουλούδια θέλει... :-[
why so serious...?

Shadowjack

Παράθεση από: Whiskey
Να διευκρινησω κατι ... δεν εμφανιστηκαμε ξαφνικα σαν απο μηχανης Θεοι να φτιαξουμε το airsoft στην Αττικη.

Μελεταμε αυτα που εσεις οι παλαιοτεροι εχετε σαν εμπειρια και θελουμε απλα να συμβαλουμε ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ σε ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Ωραία. Επειδή σέβομαι τη δημιουργικότητα σου, και επειδή τοποθετήθηκες με τον τρόπο που τοποθετήθηκες, θα σου κάνω την ερώτηση: σκεφτήκατε ποτέ ότι το airsoft είναι καραπαράνομο;

Όχι μόνο παράνομο, αλλά τόσο παράνομο που πας μέσα για οπλοχρησία αν ξυπνήσει κάποιος φορέας με στραβή μια ωραία πρωία;  Εγώ προσωπικά αν ξυπνήσω αύριο με πονοκέφαλο, μπορώ να στείλω τουλάχιστον 3 εισαγγελεις που γνωρίζω να πιάσουν καμιά 100στή βαλέδες που παίζουν airsoft έτσι για να έρθω στα ίσια μου πριν πιω τον πρώτο καφέ μου και να τους τραβήξω από τρεις ονομαστικές μηνύσεις για να στανιάρω οριστικά. Για ρωτήστε τους μπόμπιρες που τα τραβήξαν όταν τους έπιασε το 100 στην Καισαριανή γιατί δεν μας άκουσαν και ξέρανε καλύτερα. Είναι πολύ λεπτή η θέση όλων μας, ιδίως των καταστηματαρχών.

Η εισαγωγή και η πώληση αεροβόλων όπλων είναι καθ' όλα νόμιμη - τα καταστήματα είναι νόμιμα.  Η διεξαγωγή των παιχνιδιών αεροσφαίρισης δεν είναι. Δεν μπορείς να βάλεις εναντίον τρίτου με νόμιμο αεροβόλο όπλο - τελεία και παύλα. Τσαντίστε κάποιον αστυνομικό στην πορεία και έρχετε η κλούβα και πιάνει όλους τους συμμετέχοντες σε ένα παιχνίδι, έτσι για ορεκτικό, και επειδή έτσι είναι το γράμμα του νόμου, και πες του ότι θες ότι παίζεις με 350 fps.   

Διαβάζω στο ποστ εδώ για βιβλία, κατάστιχα, διπλώματα, ακόμη και για οικονομικές ανταλλαγές και γελάω  υστερικά (αναμενομενη η πρόταση όμως, δεδομένου του ότι η όλη ιστορία είναι μέσα στο ψυχολογικό Profile του αρχιposter, όπως είχα δηλώσει νωρίτερα). Και επειδή εμείς οι αλαζόνες αυταρχικοί "παλιοί" όλα αυτά τα είχαμε σκεφεί εδώ και χρόνια (και παρά το jetlag), και επειδή κάπου χάσαμε την μπάλα εμείς με τα προσωπικά μας όταν άρχισε η λαοπλημμύρα υμών των καινούργιων και μας βρήκε απροετοίμαστους, σας κάνω την εξής πρόκληση:

Δράσετε εσείς οι καινούργιοι ούτως ώστε να νομιμοποιηθεί το airsoft.

Οι Θεσσαλονικείς, λόγου χάρη, επειδή ενεργήσανε δυναμικά κάποια άτομα και δεν χάσανε την μπάλα όπως εμείς, οδεύουν προς τα κει (και πάλι μπράβο παιδιά).

Όποιος βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο κατάστιχο όπως τα περιγράφετε, είναι αστικά και ποινικά υπεύθυνος για τις συνέπειες του κάθε αποδοχέα του διπλώματος, τόσο που δεν φαντάζεστε. Όποιος βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο ντεφτέρι δεν είναι μόνο μήτσος, είναι μητσάρας ναούμ. Και καλά οι περισσότεροι από σας που ζουν ακόμη με τους γονείς τους, και δεν έχουν περιουσία στο όνομα τους - οι λοιποί;  Αν εγώ ξυπνήσω στραβά αύριο, π.χ. και θέλω τη δόση μου, ή θέλω να πλακώσω κάποιον στο ξύλο να έρθω στα ίσα μου, τραβάω μια μήνυση για οπλοχρησία στον "χ" καλοτάξιδο απειλώντας να του πάρω το σπίτι, έτσι για πρωινό καφέ και πριν το πρώτο τσιγάρο, και τον αναγκάζω να με συναντήσει σε κάποιο σκοτεινό χωράφι προκειμένου να τον στείλω στην εντατική (σε fair fight αν όχι σε fair play), με αντάλλαγμα να αποσύρω τη μήνυση και να κρατήσει το σπίτι του αν μπορεί να μείνει στα πόδια του, και ελπίζοντας ότι θα αντέξει πάνω από τρία δευτερόλεπτα γιατί αλλιώς δεν θα έχει πλάκα ναούμ.     

Σοβαρολογώντας, προσωπικά έχω ζήσει την νομιμοποίηση του ψαροντούφεκου μέσω του Γλαύκου, και ξέρω το μονοπάτι που πρέπει να τραβήξουμε. Ο δρομος είναι καθορισμένος - περπατήστε τον λοιπόν, αφού τον έχετε τόσο μεγάλο. Ή μήπως κάθεστε μέσα σε μπανιέρα, και σας μπερδεύει η αντανάκλαση, και το μέγεθος είναι κατάτι μικρότερο απ' ότι φαίνεται; Γιατί έτσι πως πάτε, μόνο γερό χουνέρι θα δείτε μπροστά σας. Ο εισαγγελέας πολύ απλά θα ρωτήσει: η υπογραφή ποιανού βαλέ νομιμοποιήσε την παράνομη οπλοχρησία; Και ο εν λόγω υπογράφων βαλές θα μπει μέσα χωρίς αμφιβολία.   

(Βασίλη, ακόμη που υπάρχει αυτή η δήλωση αυτή στο φόρουμ σας και είναι το όνομα του καταστήματος από πάνω, και εφόσον δεν διαχωρίζετε τη θέση σας σαν καταστηματάρχες, είστε νομικά εκτιθεμένοι. Ρωτήστε κάποιον δικηγόρο - μην με πιστέψετε. Και μετά, για φόβο της στραβής, βάλτε μια δήλωση ότι τα περιεχόμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις μόνο και δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση του καταστήματος (και αν ο δικηγόρος συμφωνήσει μαζί μου, που θα γίνει, μου χρωστάτε ένα πακέτο ΒΒs για την εξυπηρέτηση)) 

"You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." 
- W.S. Churchill

spaniard

Απαντώ, χωρίς τα απαραίτητα quote  :D, ίσως τα προσθέσω αργότερα.

να διευκρινήσω πως:
1. Η ομάδα Hell Reckies δεν έχει αρχηγό, captain ή όπως αλλιώς.
2. Ακόμη δεν έχουμε βγάλει αποτελέσματα στα θέματα που ανοίξατε, για αυτό, ακόμη δεν μιλάω εκ μέρους όλης της ομάδας, απλά δίνω το παρόν για να μην πεί κανεις οτι τα Ρέκια δεν θέλησαν να πάρουν το "check"  :D

1. Η συμμετοχή για τα 6 παιχνιδια
Δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό επινοήθηκαν τα 6, αλλά τέλωσπάντων, πιστεύω πως δεν έχουμε πρόβλημα να συμμετάσχουμε σε αυτό. Πρέπει να συννενοηθούμε ποιές ημερομηνίες θα μας βόλευαν, αλλά οκ, γιατί όχι?

2. κανόνες: Με κάλυψε πλήρως ο Deadlock. Εάν έχετε πρόβλημα να τους βρείτε, μπορώ να σας βοηθήσω, απο τ hellas, αλλά σας αφήνουμε να ξεκινήσετε εσείς τα πόστ, που σημαίνει πως κάποιος άλλος πρέπει να κάνει το αρχικό ποστάρισμα, και με edit να προσθέτει. Πάντως, εμείς τα έχουμε γράψει και ξανα-γράψει άπειρες φορές, δεν αντέχουμε ούτε copy-paste να τα κάνουμε.

Μόλις τα φέρετε σε ένα σημείο, θα δούμε τι υπάρχει, τι και πώς είναι συνεταγμένο και κατόπιν αν εφαρμόζεται.

3. Βιβλία παρουσιών, συμπεριφοράς κλπ.
Με βρίσκουν (προσωπικά) εντελώς αντίθετο. Οι λόγοι διάφοροι. Ποιός είμαι εγώ να κρατάω αυτό το βιβλίο? ποιος θα το έχει, τι γίνεται αν δεν πάει το βιβλιο στο παιχνιδι (θα κάνουμε έκπτωση, και θα παίξουμε χωρίς αυτο, και θα συμπληρώσουμε αργότερα, ή θα φύγουμε?), η συμπεριφορά δεν είναι μετρήσιμη για να καταγραφεί, κλπ κλπ.

4. Μια απο τις καλύτερες ίσως ιδέες είναι κάποιοι καινούριοι να μαθαίνουν σε πριβέ προπονήσεις (που πρότεινε ο HADES), και δεν θα μας ενοχλούσε αν αυτό οδηγούσε και σε recruiting. θα το θεωρούσαμε ίσως σαν έναν απο τους καλύτερους τρόπους για recruiting, και για να πάει το χόμπι μας μπροστά.

παρόλα αυτά, ποιος αποφασίζει και χωρίζει σε ποια νεούδια πρέπει να κάνω σεμινάριο? (λέμε τώρα, για να καταλαβετε τι εννοώ).

Επίσης, η προπόνηση των HR είναι ένα πολύ λεπτό θέμα, δεν δεχόμαστε ούτε φίλους, και απλά είναι εκτος συζήτησης να παραστεί "κάποιος" που θα μας πεί "κάποιος άλλος" οτι πρέπει να έρθει.
Μπορούμε όμως να οργανώσουμε ένα session μόνο για καινουριους, όπου να τους δείξουμε 5 πράγματα για το airsoft.

5. Είπατε στα 6 παιχνιδια η απαγκελία των κανόνων να είναι απαράμιλλη. Εγώ διαφωνώ. Εδώ ακριβώς είναι όλο το θέμα, και θα οργανώσουμε παιχνιδι που θα απαγγείλουμε τους κανόνες απο ποιηματάκι που θα μας έχει γράψει άλλος?

ΟΧΙ. Αντιπροτείνω, να υπάρχει ένα γκρουπάκι απο 2-3 άτομα (θα δούμε ποια θα είναι αυτά), που θα παρακολουθήσουν και τις 6 διοργανώσεις. Θα τραβήξουν βίντεο, και αν θέλετε θα κρατήσουν σημειώσεις.
Μετά συναντιώμαστε και βλέπουμε τι λείπει απο τον έναν και απο τον άλλον, τι παραλείπουμε, τι πρέπει να λέμε όλοι, κλπ κλπ.

Αναμένω, σύντομα θα έχω και τοποθέτηση ομάδας.

Χαιρετισμοί,

Who Dares Wins

cgwolf

Παράθεση από: Shadowjack στις  18 Mar 2010, 03:54:27 ΠΜ
Ωραία. Επειδή σέβομαι τη δημιουργικότητα σου, και επειδή τοποθετήθηκες με τον τρόπο που τοποθετήθηκες, θα σου κάνω την ερώτηση: σκεφτήκατε ποτέ ότι το airsoft είναι καραπαράνομο;

Όχι μόνο παράνομο, αλλά τόσο παράνομο που πας μέσα για οπλοχρησία αν ξυπνήσει κάποιος φορέας με στραβή μια ωραία πρωία;  Εγώ προσωπικά αν ξυπνήσω αύριο με πονοκέφαλο, μπορώ να στείλω τουλάχιστον 3 εισαγγελεις που γνωρίζω να πιάσουν καμιά 100στή βαλέδες που παίζουν airsoft έτσι για να έρθω στα ίσια μου πριν πιω τον πρώτο καφέ μου και να τους τραβήξω από τρεις ονομαστικές μηνύσεις για να στανιάρω οριστικά. Για ρωτήστε τους μπόμπιρες που τα τραβήξαν όταν τους έπιασε το 100 στην Καισαριανή γιατί δεν μας άκουσαν και ξέρανε καλύτερα. Είναι πολύ λεπτή η θέση όλων μας, ιδίως των καταστηματαρχών.

Η εισαγωγή και η πώληση αεροβόλων όπλων είναι καθ' όλα νόμιμη - τα καταστήματα είναι νόμιμα.  Η διεξαγωγή των παιχνιδιών αεροσφαίρισης δεν είναι. Δεν μπορείς να βάλεις εναντίον τρίτου με νόμιμο αεροβόλο όπλο - τελεία και παύλα. Τσαντίστε κάποιον αστυνομικό στην πορεία και έρχετε η κλούβα και πιάνει όλους τους συμμετέχοντες σε ένα παιχνίδι, έτσι για ορεκτικό, και επειδή έτσι είναι το γράμμα του νόμου, και πες του ότι θες ότι παίζεις με 350 fps.   

Διαβάζω στο ποστ εδώ για βιβλία, κατάστιχα, διπλώματα, ακόμη και για οικονομικές ανταλλαγές και γελάω  υστερικά (αναμενομενη η πρόταση όμως, δεδομένου του ότι η όλη ιστορία είναι μέσα στο ψυχολογικό Profile του αρχιposter, όπως είχα δηλώσει νωρίτερα). Και επειδή εμείς οι αλαζόνες αυταρχικοί "παλιοί" όλα αυτά τα είχαμε σκεφεί εδώ και χρόνια (και παρά το jetlag), και επειδή κάπου χάσαμε την μπάλα εμείς με τα προσωπικά μας όταν άρχισε η λαοπλημμύρα υμών των καινούργιων και μας βρήκε απροετοίμαστους, σας κάνω την εξής πρόκληση:

Οι Θεσσαλονικείς, λόγου χάρη, επειδή ενεργήσανε δυναμικά κάποια άτομα και δεν χάσανε την μπάλα όπως εμείς, οδεύουν προς τα κει (και πάλι μπράβο παιδιά).

Όποιος βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο κατάστιχο όπως τα περιγράφετε, είναι αστικά και ποινικά υπεύθυνος για τις συνέπειες του κάθε αποδοχέα του διπλώματος, τόσο που δεν φαντάζεστε. Όποιος βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο ντεφτέρι δεν είναι μόνο μήτσος, είναι μητσάρας ναούμ. Και καλά οι περισσότεροι από σας που ζουν ακόμη με τους γονείς τους, και δεν έχουν περιουσία στο όνομα τους - οι λοιποί;  Αν εγώ ξυπνήσω στραβά αύριο, π.χ. και θέλω τη δόση μου, ή θέλω να πλακώσω κάποιον στο ξύλο να έρθω στα ίσα μου, τραβάω μια μήνυση για οπλοχρησία στον "χ" καλοτάξιδο απειλώντας να του πάρω το σπίτι, έτσι για πρωινό καφέ και πριν το πρώτο τσιγάρο, και τον αναγκάζω να με συναντήσει σε κάποιο σκοτεινό χωράφι προκειμένου να τον στείλω στην εντατική (σε fair fight αν όχι σε fair play), με αντάλλαγμα να αποσύρω τη μήνυση και να κρατήσει το σπίτι του αν μπορεί να μείνει στα πόδια του, και ελπίζοντας ότι θα αντέξει πάνω από τρία δευτερόλεπτα γιατί αλλιώς δεν θα έχει πλάκα ναούμ.     

Σοβαρολογώντας, προσωπικά έχω ζήσει την νομιμοποίηση του ψαροντούφεκου μέσω του Γλαύκου, και ξέρω το μονοπάτι που πρέπει να τραβήξουμε. Ο δρομος είναι καθορισμένος - περπατήστε τον λοιπόν, αφού τον έχετε τόσο μεγάλο. Ή μήπως κάθεστε μέσα σε μπανιέρα, και σας μπερδεύει η αντανάκλαση, και το μέγεθος είναι κατάτι μικρότερο απ' ότι φαίνεται; Γιατί έτσι πως πάτε, μόνο γερό χουνέρι θα δείτε μπροστά σας. Ο εισαγγελέας πολύ απλά θα ρωτήσει: η υπογραφή ποιανού βαλέ νομιμοποιήσε την παράνομη οπλοχρησία; Και ο εν λόγω υπογράφων βαλές θα μπει μέσα χωρίς αμφιβολία.   

(Βασίλη, ακόμη που υπάρχει αυτή η δήλωση αυτή στο φόρουμ σας και είναι το όνομα του καταστήματος από πάνω, και εφόσον δεν διαχωρίζετε τη θέση σας σαν καταστηματάρχες, είστε νομικά εκτιθεμένοι. Ρωτήστε κάποιον δικηγόρο - μην με πιστέψετε. Και μετά, για φόβο της στραβής, βάλτε μια δήλωση ότι τα περιεχόμενα εκφράζουν προσωπικές απόψεις μόνο και δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση του καταστήματος (και αν ο δικηγόρος συμφωνήσει μαζί μου, που θα γίνει, μου χρωστάτε ένα πακέτο ΒΒs για την εξυπηρέτηση)) 

Σκέφτηκες εσύ ποτέ ότι το paintball είναι καραπαράνομο για τους ίδιους (και για περισσότερους στην πραγματικότητα) λόγους αλλά παρ'όλ' αυτά καλά κρατεί???
Και αναπτύσσεται,και εξελίσσεται...
Οι προτάσεις λοιπόν που γίνονται είναι για να καταφέρουμε,ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να φέρουμε αυτή την αναγνωριστικότητα και "ανέχεια" (γιατί και το paintball λόγο αναγνωριστικότητας και ανέχειας υφίσταται) και στο χώρο του airsoft...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

Powerplant

Πω, πω πόσο έξυπνος είσαι και πόσο σέβεσαι και αγαπάς αυτό τον χώρο και όσους ασχολούμαστε.

Ας ευχόμαστε στον καλό Θεούλη να μην ξυπνήσεις στραβά γιατί θα μας στείλεις τον εισαγγελέα, θα στείλεις την αστυνομία, θα μας κάνεις μήνυση, θα μας πάρεις το σπίτι ή θα μας δείρεις σε 3 δευτερόλεπτα.

Βαγγέλη κρύψου! Τώρα θα πληρώσεις για τα αναμνηστικά "πτυχία" που μας έδωσες για να μας ευχαριστήσεις που ήρθαμε στο παιχνίδι σου.

Μπορεί ότι λένε να είναι λάθος, μπορεί να είναι παράνομο, μπορεί να μην δουλέψει, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει, μπορεί να μην χρειάζεται κάτι πιο απλό. Και εγώ είχα πει ότι μην μπλεχτούμε με δηλώσεις γιατί και 5χ5 να παίζαμε που είναι νόμιμο δεν έχουμε δικαίωμα να ζητάμε κάτι τέτοιο.

Δεν βλέπω καμία διάθεση να βοηθήσεις αλλά γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια όσους προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους για να είναι ασφαλέστερα και καλύτερα τα παιχνίδια μας, εσύ προσπαθείς και πάλι να αποπροσανατολίσεις την κουβέντα. Ξέρουμε ΟΛΟΙ τι είναι παράνομο. Δυστυχώς στην Ελλάδα γίνεται κάτι και μετά το κράτος έρχεται να κάνει ένα νομικό πλαίσιο. Τι να κάνουμε λοιπόν; Πες μια γ......νη πρόταση!

Και όσο για τον Γλαύκο, τα ψαροτούφεκα και τις καταδύσεις και πολλά άλλα να είσαι σίγουρος ότι δεν νομιμοποιήθηκαν από ρουφιάνους και ψηλομύτηδες που έβλεπαν τους υπόλοιπους σαν μιάσματα και τους απειλούσαν με νομικές κυρώσεις.

Teacherdick

Παρόλο που οι προτάσεις που ακούγονται παραπάνω είναι άκρως ενδιαφέρουσες, επιτρέψτε μου να έχω μερικές αμφιβολίες..Πιστεύω ότι τα προβλήματα που δημιουργούντε δεν οφείλονται μόνο σε μη εφαρμογή των κανόνων.Υπάρχουν και άλλοι λόγοι:

1) Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους.Φίλοι με το ζόρι δεν γίνεται βρε παιδάκι μου!!!!Άρα, παρά την κοινή προσπάθεια, πάλι θα καταλήξουμε στα ίδια.....

2) Δεν έχουμε όλοι την ίδια χρηματική άνεση να αγοράζουμε όπλα με λίγα fps ή να πληρώνουμε εργατικά για να τα μετατρέπουμε.Καλά και ασφαλοί τα Marui, αλλά ο λόγος που αγοράζουμε κινέζικα δεν είναι τα πολλά fps........

3) Υπερπληθυσμός.Τα πεδία που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν μπορούν να χωρέσουν 100+ άτομα που κάθε φορά μαζευόμαστε, με αποτέλεσμα να χαλάνε τα σενάρια....

Η πρότασή μου λοιπών σαν Κώστας, είναι να γίνονται παραπάνω απο ένα παιχνίδια κάθε Κυριακή, με διαφορετικό σενάριο ( CQB, WOODLAND, URBAN κτλ), ώστε ο καθένας να διαλλέγει το style παιχνιδιού που θέλει αλλά και τα άτομα που θέλει να παίξει μαζί...Μικρότερος αριθμός συμμετοχών, πιο εύκολη διαχείριση απο τους διοργανωτές.Δεν είναι τυχαίο ότι μετά απο κάθε public, παίζουμε και deathmatch λίγων ατόμων για να διασκεδάσουμε.........

Επίσης, μου αρέσει πολύ η ιδέα κοινής εκπαίδευσης απο όλους και ανοιχτών προπονήσεων ομάδων.Είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ που πρέπει να κάνουμε.Τέλος, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Shadowjack, ότι πρέπει να κάνουμε τα απαραίτητα για να νομιμοποιηθεί το hobby μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.Με εκτίμηση
Κώστας Δασκαλόπουλος
Si Vis Pacem, Para Bellum.

spaniard

Ο mirrage πρότεινε ένα σύστημα μέσα απο φόρουμ, όπου φαίνεται η "πιστοποίηση στα θεματα κανόνων και "καθαρού παιχνιδιού". Με βρίσκει σύμφωνο, είμαι γενικά απόλυτα σύμφωνος σε οτιδήποτε περιορίζει το χαρτί. Και δεν έιναι δίκαιο να του πετάξουμε ένα "ωραία φτιάχτο", γιατί τότε για να το φτιάξει, θα έπρεπε να του επιτρέψουμε να αντιμινιστράρει το φόρουμ αυτος.

Επίσης, για να γίνει αυτό, δεν αποφασίζεται το ποιόν ενός παικτη μόνο απο 2 παιχνιδια. Είναι βέβαια λίγο πολύπλοκο πως θα το μετρήσουμε αυτό.

Προτείνουμε για αρχή την έννοια του buddy ή wingman. Το κάνουν σε όλες τις μεγάλες εταιρίες: Όταν πρωτοπάς, μέσα στο unit ο μάνατζερ σου αναθέτει ένα buddy, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με εσένα και ίσως ποτέ δεν γίνετε φιλοι. Αυτος όμως για ένα διάστημα, έχει την "υποχρέωση" να σου δείξει που είναι οι τουαλέτες, οι εξοδοι κινδύνου, που πάει να φάει ο κόσμος, που είναι το καπνιστήριο κλπ.
Όταν έρθει η ώρα φαγητού,θα φροντίσει να σε παρει μαζί του για να γνωρίσεις το μέρος και κόσμο κλπ.
Όταν φτάσει η ώρα να του πώ εγώ, ευχαριστώ αλλά έχω κανονίσει για φαγητό με τους τάδε, τότε αυτός αποτραβιέται φιλικά και τελειώνει ο ρόλος του.

Με τον ίδιο τρόπο φερόμαστε και εμείς. όταν παρουσιάσω ένα νέο, τον φορτώνομαι. Και αν για κάποιο λόγο δεν μπορώ εγώ, επιβαρύνω ένα δικό μου να το κάνει. Πρόσφατα εμείς είχαμε τέτοια συζήτηση για το πως θα φροτνίσουμε 3 νέους που έιχαμε.

Με αυτό τον τρόπο, ένας νέος παίζει δίπλα μας, και έχουμε λίγο χώρο για βελτίωση και συμμορφωση στα αρχικά του στάδια.

Αν κάνουμε αυτο, τότε αργότερα, θα βρούμε και τρόπο να καταγράψουμε τις εντυπώσεις του "παλαιότερου buddy" για τον "καινούριο wingman".
Δηλαδή με αυτό τον τρόπο, δεν αντιμετωπίζουμε το "νέο" σαν "κρέας για σφαγή", αλλά σαν ένα "vip υπο προστασία", για να έχει την ευκαρία να δεί πως παίζεται το παιχνιδι, να ψιλοκαταφέρει και αυτός κάτι μέσα σατην ημέρα, και να μην νιώσει αμυντικά, ασχημα, εύκολη λεία, ότι τον δουλεύουν, κλπ.

Ημερολόγιο (που το θύμισε ο sniperGR)
Είχαμε ήδη ξεκινήσει τη σκέψη, ξεκίνησε μια πολύ καλή ιδέα ο geoarv των Dogs Of War, όμως έμεινε εκει.
Ας την ξαναπροσπαθήσουμε.

Επισης, goodsp, πήρατε την πρωτοβουλία, και χειροκροτώ, όμως τι σύγκλιση στους κανόνες να κάνουμε όταν αυτή την Κυριακή η ομάδα σας έχει ανακοινώσει, και θα διοργανώσει παιχνιδι αυτή τη βδομάδα με όρια 380 fps? θα εφαρμόσετε τα "κοινά "απο Δευτέρα"?

Δεν είναι βαβούρα που ξεκινάω, δεν θέλω να τσακωθώ, απλά θα έλεγα πως μετά την πρωτοβουλία σας, και για την υγεία της συζήτησης, σύμπραξης, ασφάλειας, απαιτείται πλέον να αλάξετε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.

Who Dares Wins

ZINJA

" Checked " σε ότι αφορά τα 6 παιχνίδια ! και σε ότι άλλο χρειαστεί!

Εκ μέρους των Ι-4 ΤΕΑΜ ΝΑΙ είμαστε ανοιχτοί σε ολα!
Αρκεί το αθλημά μας να πάει μπροστά!
ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!!

Ι-4

http://i-4team.blogspot.com/

Maleficus

+1 δαγκωτό στον Powerplant

όπος είπε και ο SAPPER και ο CgWolf και οποιοσδήποτε άλλος για Captains and Individuals meeting με έχει σύμφωνο διότι ήταν ένα απο τα πρώτα βήματα που έκαναν το milsim paintball αυτό π είναι σήμερα .Το να νομιμοποιήσουμε το χόμπι μας όμως απέχει πολύ μιάς και δεν έχει γίνει μεγάλη προβολή στον Ελλαδικό χώρο....εδώ ακόμα και με την προβολή του paintball δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο με ρεπορτάζ στην τηλεόραση σε περιοδικά με αφήσες πεδίων κλπ κλπ κλπ
θα αναφέρω όμως την HADES και την GHOST RECON που σε περιοδικά έχουν κάνει τα πρώτα βημάτα , και όχι κάποιο σύλλογο (οχί επειδή δεν είμαι μέλος αλλα επειδή δεν έχω δεί τίποτα όσο στην απέξω και αν είμαι απο διοργανώσεις και όλα τα σχετικά )

το να κρατάμε ένα βιβλιαράκι και να έχουμε τα παρονύμια των παικτών δεν είναι άσχημο ...ούτε και παράνομο... αρκεί κανείς να πατήσει να δεί τη λίστα μελών στα φόρα και θα καταλάβετε αμέσως τι ενοοω....

εγώ θα έρθω σε οποιοδήποτε meeting/gathering  και με το Πι και με τη μαγκούρα μου και ότι άλλο θέλετε και με όποιους θέλετε ότι μέρα και ώρα καταστεί δυνατή η παρουσία όλων μας
οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι απόλυτα λογικές και ωραίες και το μόνο που μένει είναι η παράμετρος υλοποίηση

ας γίνει το meeting και αν θέλει κανείς ας φωνάξει και το 3000 να μας σταματήσει .
το μόνο που θα δεί θα είναι κρύα μπύρα και συζήτηση  ;)

deadlock

O Παναγιώτης (Spaniard) έθεσε κάποιες ωραίες λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθούμε και τώρα. Μετά από τα παραπάνω post:

...

1. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο να υπάρχει ένα κοινό κείμενο κανονισμών. Την δική μας προσπάθεια μπορείτε να την  πάρετε για "μαγιά" -είναι τα κείμενα που έχουμε συντάξει ήδη στο hellas airsoft- και να προσθέσετε- αντιπροτείνεται όπου χρειάζεται τις δικές σας ιδέες, τεκμηριωμένες προς συζήτηση. Θα χαρούμε να παραθέσουμε γνώμες επάνω στη διατύπωση αν μας ζητηθεί

2. Θα ήταν επίσης σκόπιμο να υπάρχει και μια "σύντομη" εκδοχή των βασικών κανονισμών -επίσης κοινή- για την ανάρτηση στα παιχνίδια και την ενημέρωση των παιχτών -ιδιαίτερα των νεότερων- στο πεδίο.

3. Ονομαστική (nickname) συμμετοχή κατά την δήλωση μας σε παιχνίδι στο forum. Ας καταργηθεί πλέον το "deadlock +3 μαντράχαλοι". θα πρέπει να υπάρχει λίστα ονομάτων η οποία θα βοηθήσει τον διοργανωτή και κατά την μέτρηση αλλά και για να ξέρουμε ποιος ήταν πού και πότε με έναν απλό τρόπο.
3.1. H λίστα θα μπορούσε να είναι σχετικά ανοιχτή για να προστεθεί ένα ας πούμε 10% επιπρόσθετων συμμετοχών που θα φτάσουν κατευθύαν στο πεδίο χωρίς να έχουν δηλώσει από πριν για τον οποιοδήποτε προσωπικό λόγο. Καλό θα ήταν εκ των υστέρων ο διοργανωτής να μεταφέρει τα ονόματα και στη λίστα του φόρουμ.

4. Αρχηγοί ομάδας ή Υπεύθυνος ομάδας ατόμων. Ας μοιράσουμε την ευθύνη, ας μοιράσουμε την μεταφορά του σεναρίου μέχρι και τον τελευταίο παίχτη μέσα από κανάλια. Είναι διαπιστωμένο ότι όταν μιλάς σε όχλο αρκετοί δεν θα ακούσουν

5. Περιορισμό στις συμμετοχές. Με 80 άτομα εκ των οποίων οι 40 φρέσκοι παίχτες ότι και να λέμε δεν θα στρώσει η δουλειά. Ας υπολογίζουμε πόσους σηκώνει το σενάριο που ετοιμάζουμε, ένα ποσοστό επιπλέον ατόμων που δεν μπορούν να συντονιστούν με αυτή τη προσπάθεια και θα έρθουν ούτως η άλλως και ας βάζουμε έναν περιορισμό (βλ.το σωστότατο κατά την γνώμη μου παράδειγμα του Pit). Καλό θα είναι το ποσοστό έμπειρων παιχτών να είναι σαφώς μεγαλύτερο από τους νεότερους.

...

Θέλω να πιστεύω ότι ο παραπάνω μπούσουλας μπορεί να δώσει άμεσα αποτελέσματα. Θα μπορούσατε όσοι ενδιαφέρεστε να το δοκιμάσετε ήδη στα παιχνίδια που είναι να τρέξουν και να μεταφέρετε εντυπώσεις.

Ως προς τα υπόλοιπα η ομάδα μας θα κάτσει να στήσει ένα παιχνίδι με την παραπάνω λογική στο οποίο εκτός από τους φίλους θα φροντίσουμε να έχουμε και έναν αριθμό θέσεων για συμμετοχές μεμονωμένων παιχτών ή μικρών ομάδων -με προτεραιότητα παίχτες που θέλουν να διοργανώσουν κάτι στη συνέχεια- ώστε να προλάβουμε να γνωριστούμε με παιδιά που δεν ξέρουμε αλλά και να μπορέσουμε να διεξάγουμε ένα παιχνίδι "πείραμα" για εκ των υστέρων ανταλλαγή απόψεων. Ως προς τα υπόλοιπα παιχνίδια, αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι μου ακούγεται πολύπλοκο αυτό που συζητάμε, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στον βαθμό που μας επιτρέπει ο χρόνος μας και οι -περιορισμένες δυστυχώς πλέον- αντοχές μας

Τέλος να ενημερώσουμε ότι ούτε η δική μας ομάδα έχει αρχηγό, πέρα από μια υλοποίηση αυτής της θέσης που επιχειρούμε να υιοθετήσουμε για τις ανάγκες των σεναρίων και μόνο. Επίσης αυτές οι συναντήσεις σίγουρα δεν θα μπορέσουν να εκπροσωπέυσουν τους πάντες (είμαι σίγουρος ότι οι απουσίες θα πάνε σύννεφο).  Ως εκ τούτου παράλληλα με αυτές τις συναντήσεις θα παρακαλούσαμε να υπάρχει και ένα topic όπου θα αναγράφονται τα υπό συζήτηση θέματα με τα αποτελέσματα της συζήτησης ώστε να μπορέσουν να εκφέρουν άποψη και όσοι δείχνουν ενδιαφέρον αλλά δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν (μιλάω και για εμάς προφανώς).

Στο πρακτικό του θέματος. Είμαι 32, με σπίτι δουλειά γυναίκα, συνάντηση ομάδας, συντήρηση φόρουμ ομάδας, ένα παιχνίδι στο τόσο και επιπρόσθετα χόμπυ = απίθανο να καταφέρω να παρευρεθώ και σε κάτι ακόμα όσο και να το θέλω.
Λυση: την έχουμε ήδη. το-τα φόρουμ

Leonardo-Swordfish

Παράθεση από: spaniard στις  18 Mar 2010, 09:35:41 ΠΜ
Επισης, goodsp, πήρατε την πρωτοβουλία, και χειροκροτώ, όμως τι σύγκλιση στους κανόνες να κάνουμε όταν αυτή την Κυριακή η ομάδα σας έχει ανακοινώσει, και θα διοργανώσει παιχνιδι αυτή τη βδομάδα με όρια 380 fps? θα εφαρμόσετε τα "κοινά "απο Δευτέρα"?

Δεν είναι βαβούρα που ξεκινάω, δεν θέλω να τσακωθώ, απλά θα έλεγα πως μετά την πρωτοβουλία σας, και για την υγεία της συζήτησης, σύμπραξης, ασφάλειας, απαιτείται πλέον να αλάξετε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.

Αν είχες την υπομονή να διαβάσεις το σενάριο, θα έπαιρνες και την απαντηση.... και στο editorial που γραφω κάτω από το σενάριο αναφέρω τους λόγους επιλογής αυτού του ορίου.

Aν σε ρωτήσω όμως πόσους τόνους έβαλε o Gdspd στο νήμα " Εχω Βαρεθει " είμαι σίγουρος οτι θα μου πεις τον ακριβή αριθμό.

Φίλε Spaniard,

Αφου σκούζετε για τα fps τι στο διάλα(που λέει και ο Ζήκος) κουβαληθήκατε ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ στη Λαμία, μηδενός εξαιρουμένου από αυτούς που σκούζουν για τα fps ??????
Δεν είδα ούτε άκουσα κανέναν να τι λέει στους διοργανωτές......

To woodland είναι 450 και εγω το έβαλα 380 και το -350 cqb στα κτίρια ισχύει...πως 8α τα καταφέρω το διαχωρισμό αυτό??
Θα τα καταφέρω !!!

Ακόμα και αν δε το καταφέρω (που δεν υπάρχει περίπτωση) λέμε τωρα...., τουλάχιστον θα ξέρω και θα έχω να λέω ότι ,
ΝΑΙ κύριοι το airsoft απαρτίζεται από αδαής και ηλιθίους.
Θα έχω κάτι στην πράξη για να το πω αυτό και όχι με λάσπες και ανυπόστατες κατηγορίες.

Sniper_Gr

Σοβαρολογώντας, προσωπικά έχω ζήσει την νομιμοποίηση του ψαροντούφεκου μέσω του Γλαύκου, και ξέρω το μονοπάτι που πρέπει να τραβήξουμε.

'Ασχετο αλλά μακάρι να ξέρατε Κύριε (το Κύριε ως ένδειξη σεβασμού και όχι ειρωνικό προς Θεού) τι τραβήξαμε εμείς της επαρχίας όταν περιφέραμε το ψαροντούφεκο μας απο το σπίτι στο αμάξι και απο εκεί στην θάλασσα είτε της Ιτέας είτε του Γαλαξιδίου....

Τα εύσημα στον Σύλλογο Γλαύκο λοιπόν για τις όποιες προσπάθειες έκανε και απέφεραν καρπούς...

Sniper_Gr

Παράθεση από: Leonardo-Swordfish στις  18 Mar 2010, 10:34:51 ΠΜ
Αφου σκούζετε για τα fps τι στο διάλα(που λέει και ο Ζήκος) κουβαληθήκατε ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ στη Λαμία, μηδενός εξαιρουμένου από αυτούς που σκούζουν για τα fps ??????
Δεν είδα ούτε άκουσα κανέναν να τι λέει στους διοργανωτές......

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά όπως όλοι είδατε όλα τα fps είναι καταγεγραμμένα σε έντυπο και κακώς ακόμα δεν έχουν πληκτρολογηθεί σε excel...

Εκτός απο το δικό aeg (Μ4 Dboys outside / Systema Inside) που μετρήθηκε στα 449,5 και ούτως ή άλλως δεν έπαιξα όπως όλοι γνωρίζατε..ο μέσος όρος όλων των rifles aeg's ήταν μέχρι 420...

Εξάλλου δεν μπορεί κανείς να μας πεί οτιδήποτε γιατί υποτίθεται (που πολύ αμφιβάλλω) ότι όλοι σας διαβάσατε το σενάριο..τους κανόνες ασφαλείας...τα όρια ασφαλείας....

Όποιος δεν συμφωνούσε με τα αναγραφόμενα του σεναρίου είχε την άνεση να μην έρθει...
Δεν πιάσαμε κάποιον απο τον λαιμό για να τον φέρουμε να δείξουμε ότι μαζεύουμε κόσμο εμείς οι επαρχιώτες....

Στην διάθεση μετά το ΣαββατοΚύριακο όλες οι μετρήσεις των παιχτών που παρευρέθησαν στον χώρο....
Θα είναι πληκτρολογημένες απο τις αρχικές αναγραφές και οι αρχικές αναγραφές θα φυλαχτούν τουλάχιστον για ένα έτος απο την ημερομηνία του παιχνιδιου για αντιπαράθεση....

pit

Παράθεση από: Leonardo-Swordfish στις  18 Mar 2010, 10:34:51 ΠΜ

To woodland είναι 450 και εγω το έβαλα 380 και το -350 cqb στα κτίρια ισχύει...πως 8α τα καταφέρω το διαχωρισμό αυτό??
Θα τα καταφέρω !!!

Ακόμα και αν δε το καταφέρω (που δεν υπάρχει περίπτωση) λέμε τωρα...., τουλάχιστον θα ξέρω και θα έχω να λέω ότι ,
ΝΑΙ κύριοι το airsoft απαρτίζεται από αδαής και ηλιθίους.
Θα έχω κάτι στην πράξη για να το πω αυτό και όχι με λάσπες και ανυπόστατες κατηγορίες.

ποιο ειναι ρε λεο woodland ?????τοσο καιρο λεμε οτι ειναι woodland  η ελευσινα? μονο αυτο θα σου πω φιλικα και σκεψου να τα κατεβασεις τα φπς αν θες με ακους κιολας εσυ εισαι διοργανωτης εσυ κανεις το σεναριο αρα εσυ βαζεις και τους κανονες σεναριου και  διεξαγωγης ... το διορθωσα να μην γινουν και λαθοι

mirrage

Λέω η Ελευσίνα λέμε πως είναι urban και όχι woodland.
Εσύ φαντάζομαι πως θες να παίξει και το δάσος.
Αλλά τα 10μ για τα 380 είναι ακριβώς η ίδια απόσταση που
την Κυριακή ίσχυσε και για τα 350  ;) .
Επίσης έχεις δώσει 4μ για τα 350.
Αν κρατήσουμε 1 και μοναδικό τρόπο υπολογισμού τότε
πρέπει να ρίξεις τα όρια στα 350 όπως λέγαμε και σε άλλα
threads.

spaniard

Παράθεση από: pit στις  18 Mar 2010, 11:13:57 ΠΜ
... αν θες με ακους κιολας εσυ εισαι διοργανωτης εσυ κανεις το σεναριο αρα εσυ βαζεις και τους κανονες...

Αγαπητέ pit, αν και συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λές εσύ και ο mirrage,
στη φράση που σου έκανα quote έχουμε χάσει τη μπάλα στην κοινότητα μας.

Το οτι "πρόλαβε" κάποιος και ανακοίνωσε οτι διοργανώνει παιχνιδι, δεν σημαίνει αυτόματα οτι έχει το δικαίωμα να ανακοινώσει ότι θέλει.

Αυτό είναι μια λανθασμένη παρανόηση που προέρχεται απο εμάς, για την ανακοίνωση απαιτητικών σεναρίων. Εκεί ακούστηκε η φράση "οτι ορίσει ο διοργανωτής" και σήμαινε πως αν ο διοργανωτής σου πεί πως ο αιρθμός των respawn σου ορίζεται απο τα καπάκια κοκακόλας που θα μαζέψεις, ή απο τις χριστουγενιάτικες μπάλες που θα μαζέψεις, τότε αυτό θα κάνεις και δεν επιδέχεται συζήτηση.

Αυτή η φράση λοιπόν, λειτούργησε απο εκεί και πέρα σαν χαλασμένο τηλέφωνο και εφαρμόστηκε κατα γράμμα.

Όχι. Δεν σημαίνει οτι επειδή ανακοινώνει κάποιος μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά όρια και μέτρα ασφαλείας. Είναι υπόλογος σε όλους τους υπόλοιπους. Ο διοργανωτής μπορεί να οριοθετήσει ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΧΝΙΔΙΟΥ δηλαδή, να πει οτι εκεινη την ημέρα δεν θα ρίχνουμε μεταξύ μας, αλλά σε αόρατες μπεκάτσες. Τότε, εντελώς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ, εάν αποφασίσει ένας παίκτης να παραστεί στο παιχνιδι, θα εκτελέσει βάση σεναρίου αυτά που όρισε ο "τρελός διοργανωτής".

Δεν αλάζουμε κανένα σύστημα ασφαλείας απλά επειδή ανακοινώσαμε διοργάνωση παιχνιδιού.

------

Όσα έγραψα, τα έγραψα όχι για να ανάψω φλόγες πάλι, αλλά ειλικρινά γιατί πιστεύω πως βοηθούν σε αυτό που υποτίθεται σκοπεύουμε να πετύχουμε.
Επισης συμφωνώ ακριβώς με όσα κατα τα άλλα είπαν οι pit και mirrage, απλά εκμεταλεύτηκα τη φράση του pit για να επισημάνω τα παραπάνω.

Who Dares Wins

Whiskey

Όχι μόνο παράνομο, αλλά τόσο παράνομο που πας μέσα για οπλοχρησία αν ξυπνήσει κάποιος φορέας με στραβή μια ωραία πρωία;  Εγώ προσωπικά αν ξυπνήσω αύριο με πονοκέφαλο, μπορώ να στείλω τουλάχιστον 3 εισαγγελεις που γνωρίζω να πιάσουν καμιά 100στή βαλέδες που παίζουν airsoft έτσι για να έρθω στα ίσια μου πριν πιω τον πρώτο καφέ μου και να τους τραβήξω από τρεις ονομαστικές μηνύσεις για να στανιάρω οριστικά. Για ρωτήστε τους μπόμπιρες που τα τραβήξαν όταν τους έπιασε το 100 στην Καισαριανή γιατί δεν μας άκουσαν και ξέρανε καλύτερα. Είναι πολύ λεπτή η θέση όλων μας, ιδίως των καταστηματαρχών.

Η εισαγωγή και η πώληση αεροβόλων όπλων είναι καθ' όλα νόμιμη - τα καταστήματα είναι νόμιμα.  Η διεξαγωγή των παιχνιδιών αεροσφαίρισης δεν είναι. Δεν μπορείς να βάλεις εναντίον τρίτου με νόμιμο αεροβόλο όπλο - τελεία και παύλα. Τσαντίστε κάποιον αστυνομικό στην πορεία και έρχετε η κλούβα και πιάνει όλους τους συμμετέχοντες σε ένα παιχνίδι, έτσι για ορεκτικό, και επειδή έτσι είναι το γράμμα του νόμου, και πες του ότι θες ότι παίζεις με 350 fps.  

Διαβάζω στο ποστ εδώ για βιβλία, κατάστιχα, διπλώματα, ακόμη και για οικονομικές ανταλλαγές και γελάω  υστερικά (αναμενομενη η πρόταση όμως, δεδομένου του ότι η όλη ιστορία είναι μέσα στο ψυχολογικό Profile του αρχιposter, όπως είχα δηλώσει νωρίτερα). Και επειδή εμείς οι αλαζόνες αυταρχικοί "παλιοί" όλα αυτά τα είχαμε σκεφεί εδώ και χρόνια (και παρά το jetlag), και επειδή κάπου χάσαμε την μπάλα εμείς με τα προσωπικά μας όταν άρχισε η λαοπλημμύρα υμών των καινούργιων και μας βρήκε απροετοίμαστους, σας κάνω την εξής πρόκληση:

Όποιος βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο κατάστιχο όπως τα περιγράφετε, είναι αστικά και ποινικά υπεύθυνος για τις συνέπειες του κάθε αποδοχέα του διπλώματος, τόσο που δεν φαντάζεστε. Όποιος βάλει την υπογραφή του σε τέτοιο ντεφτέρι δεν είναι μόνο μήτσος, είναι μητσάρας ναούμ. Και καλά οι περισσότεροι από σας που ζουν ακόμη με τους γονείς τους, και δεν έχουν περιουσία στο όνομα τους - οι λοιποί;  Αν εγώ ξυπνήσω στραβά αύριο, π.χ. και θέλω τη δόση μου, ή θέλω να πλακώσω κάποιον στο ξύλο να έρθω στα ίσα μου, τραβάω μια μήνυση για οπλοχρησία στον "χ" καλοτάξιδο απειλώντας να του πάρω το σπίτι, έτσι για πρωινό καφέ και πριν το πρώτο τσιγάρο, και τον αναγκάζω να με συναντήσει σε κάποιο σκοτεινό χωράφι προκειμένου να τον στείλω στην εντατική (σε fair fight αν όχι σε fair play), με αντάλλαγμα να αποσύρω τη μήνυση και να κρατήσει το σπίτι του αν μπορεί να μείνει στα πόδια του, και ελπίζοντας ότι θα αντέξει πάνω από τρία δευτερόλεπτα γιατί αλλιώς δεν θα έχει πλάκα ναούμ.    

Αγαπητε μου φιλε, στα 43 μου χρονια και οντας κατοχος κυνηγετικης αδειας απο τα 19 μου, καθως και αδειας αλιειας με χρηση ψαροντουφεκου, πιστεψε με γνωριζω πολυ καλα τους σχετικους περι οπλοκατοχης και χρησης νομους.

Περαν αυτου πιστευω οτι καπως παρανοησες τα γραφομενα και την προθεση μου.

Το οποιο χαρτι αναφερεται φυσικα και δεν νομιμοποιει κανεναν απεναντι στον ξεκαθαρο νομο. Φυσικα και εγω μπορει ενα πρωι ξυπνωντας να μην βρω τις παντοφλες μου στην θεση τους και ετσι να σου στειλω και εσενα μια κλουβα να σε μαζεψει μαζι με τους φιλους σου ... ετσι απλα επειδη νομιζω οτι θα προσφερω κατι στο εγω μου και στην δηθεν ηθικολογια που με διακατεχει.

Αυτο που ειπα λοιπον εγω προσωπικα, ειναι οτι χρειαζεται μια "διαβεβαιωση" προς ολους εμας που παιζουμε αυτο το παρανομο παιχνιδι, του οτι καθε νεο-εισελθων θα εχει λαβει τουλαχιστον την βασικη - απαραιτητη γνωση περι των κανονισμων αυτου, ενω σε καμια περιπτωση δεν νομιμοποιει κατι τετοιο την οπλοχρησια και απλα βοηθαει στο να μην υπαρχει αργοτερα δικαιολογια απο την πλευρα του. Κοινως ενα μικρο και υποτυπωδες "σχολειο" προκειμενου να δοθει μια αρχικη παιδεια στον καθε ενδιαφερομενο. Τιποτε αλλο, ουτε καταστιχα, ουτε ποινολογια, ουτε εκτελεστικα αποσπασματα.

Τωρα αν εχεις εσυ καλυτερο τροπο να γινει αυτο, απο την δικη μου χαζη (και στο ποδι προς το παρον) προταση, βεβαιως να το σεβαστω και να συνδραμω οσο μπορω.

Αν παλι η προτεινομενη απο εσενα λυση ειναι η κινηση προς την δημιουργια ενος ας πουμε νομικου πλαισιου που να καλυπτει το Airsoft, τοτε και παλι σεβαστη η αποψη σου και ειμαι μαζι σου. Θα πρεπει ομως να σου πω (οπως προφανως γνωριζεις) οτι η προσπαθεια δημιουργιας νομικου πλαισιου (σε καθε πιθανη μορφη) ειναι μια μακροχρονια διαδικασια και μεχρι την ολοκληρωση αυτης ειτε συνεχιζουμε να ειμαστε παρανομοι ολοι ειτε απλα σταματαμε και περιμενουμε. Αν επιλεγεις για δεοντολογικους λογους το 2ο τοτε κανε το πρωτο βημα και σε ακολουθω απο σημερα κιολας.

Ελπιζωντας η γραφη μου να μην ειναι παρεξηγησιμη θα σταματησω εδω. Ειναι κατα την αποψη μου μεγαλο λαθος ενω ξεκινησε ενα thread με θετικη διαθεση να καταλληξει σαν το προηγουμενο και πιστεψε με ειμαι ο τελευταιος που θα καθησω να αντιπαρατιθεμαι με τον οποιονδηποτε εδω μεσα.

Αποσυρω λοιπον την διαθεση μου για προτασεις περιμενωντας να κατασταλλαξετε εσεις καπου και εφοσον με βρισκει συμφωνο η αποφαση θα ακολουθησω σιωπηλα.

Ξεκινησα το Airsoft για διασκεδαση και οχι για να γραφω κατεβατα σε forums.

Whiskey out

pit

Παράθεση από: spaniard στις  18 Mar 2010, 11:51:49 ΠΜ
Αγαπητέ pit, αν και συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λές εσύ και ο mirrage,
στη φράση που σου έκανα quote έχουμε χάσει τη μπάλα στην κοινότητα μας.

μαλλον το ειπα λαθος... για να μην μπερδευω εννοω τους κανονες του παιχνιδιου και διεξαγωγης οχι κανονες ασφαλειας