ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΔΙΩΝ

Ξεκίνησε από ROOKIEJO, 16 Mar 2010, 12:58:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ROOKIEJO

και τωρα εχουμε πολλα :μεγαρα ελευσινα μαλακασα καισαριανη χαμαλια σουνιο.
   μεχρι τωρα στα πλαισια του να "μην του χαλασω το σεναριο" {σωστα κατα την γνωμη μου},σπανια εως ποτε δεν ανεβαιναν 2 σεναρια την ιδια μερα σε διαφορετικα πεδια,δημοσια εννοω.
   τωρα ομως που και τα πεδια υπαρχουν και οι παικτες να τα στελεχωσουν αλλα το κυριοτερο πολλες καλες ιδεες απο πολλους ,νομιζω οτι πρεπει σιγα σιγα να αρχισουν να ανεβενουν 2 η περισοτερα σεναρια την ιδια μερα σε διαφορετικα πεδια.
   εκτος του οτι ετσι κατοχηρωνουμε τα πεδια εστω να μην βλεπουμε ασχετους με το παιχνιδι,δινουμε επιλογες στον υποψηφιο παιχτη.
   με αυτο τον τροπο και εφοσον τα σεναρια εχουν διαφορετικο υφος μπορει ο καθενας να διαλεξει τι του ταιριαζει ,τι του λειπει και να παει οπου πιστευει οτι θα περασει καλυτερα.
   δινουμε ετσι στον σεναριογραφο να βαλει περιορισμους πχ στα πυρομαχικα ,στις γεμιστηρες ,στα ρουχα,η οπου αυτος πιστευει για να γινει το σεναριο πιο σωστο.
   ετσι μπορει να χρησιμοποισει τις ακρηβοπληρωμενες επιλογες του ο καθενας χωρις να αισθανεται σαν την μυγα μες το γαλα.
   θα αναγκαζομαστε να μελετησουμε τα σεναρια και τις απαιτησεις τους και να επιλεξουμε αυτο που μας αρεσει.
   θα αποσυμφορησουμε  μερικα πεδια απο την μια και θα παιζουμε συνολικα περισοτεροι απο την αλλη .
   θα αποφευγουμε αυτους που δεν θελουμε να παιξουμε.
   θα εκπαιδευομαστε καλυτερα νεοι και παλαιοι
   παντα θα υπαρχει η δυνατοτητα ακυρωσης αν ενα σεναριο δεν μαζεψει συμμετοχες {που θεωρω απιθανο να γινει} .
   η αν ενα σεναριο απαιτει πολυ κοσμο για την λειτουργια του μπορει με συννενοηση να μην ανεβει αλλο .
   και εχουμε αποδειξει οτι συννενοουμαστε

baldcoyote

+++++++++++++

αν και με καλυψες να συμπληρωσω οτι δε νομιζω οτι θα "διχαστει" η κοινοτητα,αντιθετως, και ακομα οτι αν υπαρχει ΠΑΝΤΑ συννενοηση των δυο ή και τριων διοργανωτων μεσω φορουμ του τι τυπου σεναριο σηκωνει ο ενας κι ο αλλος θα αποφευχθουν τυχον παρεξηγησεις του τυπου εμεις ερχομαστε στα δικα σας-σας υποστηριξαμε και τετοια.
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

ROOKIEJO

και εχουμε αποδειξει οτι συννενοουμαστε

αυτο εννοω

Dadias

+ το ότι θα αποφευχθεί ο υπερπλησθημός στα πεδία
+θα έχετε καλύτερο έλεγχο
+το ότι οι πιθανότητες να γίνονται πολλές παρατυπίες,ανομίες μειώνονται..

salamine153

Συγνωμη δηλαδη, αλλα δεν νομιζετε και μονοι σας οτι αυτα που γραφετε σε ορισμενα θεματα ειναι καπως γελια;
Για να υπαρχουν πολλες καλες ιδεες αυτες πρεπει να ΛΕΓΟΝΤΑΙ. Και για να γινονται και πραξη, πρεπει να υπαρχουν τα καταλληλα πεδια. Που θα ειναι μεγαλα, καλα, και να μην ειναι 2-3 θαμνοι μονο, οπως η Καισαριανη, κυριως ομως να ειναι και λιγο πιο προσβασιμα. ROOKIEJO, τι κερδιζουμε με το να ανεβαινουν διαφορα σεναρια την ιδια μερα; Αμα θελεις να παιξεις πριβε, παιξε, αλλα οι υπολοιποι για να περασουν καλα, πρεπει να μαζεψουν, πχ στην Ελευσινα, απο 50 και βαλε κοσμο, οπως στο Χουε και τα Πανακια, που για μενα ηταν τα 2 καλητερ παιχνδια απο τοτε που μπηκα (Χοτελ 6-12-2009). Μονο με τοσο κοσμο μπορουμε να φτιαξουμε ομαδες μαχης που θα εχουν διαφορους ρολους, οπως οριζει ενα ρεαλιστικο σεναριο. Στις ιδεες για τα σεναρια εχω ηδη γραψει 2, διαβασε τα και θα δεις και μονος σου, οτι δεν γινονται με 10-15 ατομα. Μπορεις να μου πεις, γιατι θεωρεις κατορθωμα το να μπαινουν διαφοροι γελιοι περιορισμοι, πχ στα ρουχα; αυτα που ηδη εχουμε διαχωριζονται πανευκολα και αφηνουν μεγαλο περιθοριο στους παικτες να εκφραστουν μεσο της στολης τους. Η ενδηση που εχουμε τωρα περιγραφεται και στα δυο σεναρια μου, μας επαρκει και απλα δεν ειναι ανανγη τωρα να αλλαζουμε κατι. Και τι θελεις να πεις, οτι τωρα καποιοι δεν μελετανε το σεναριο;
Dadias, δηλαδη για σενα ο καλος ελεγχος ειναι να μην εχουμετι να ελεγξουμε;
Δεν μπορεις να σταματισεις την ελευθερια

mirrage

Δεν πιστεύω ότι ο μεγάλος η μικρός αριθμός παικτών είναι το παν.
Αντίθετα πιστεύω ότι ο αριθμός των παικτών πρέπει να είναι ανάλογος
του πεδίου και του είδους του σεναρίου.
Στο Mogadishu πχ είχαν στείλει 180 άτομα (μιλάω για την πραγματική αποστολή *).
Ήταν όμως ολόκληρη πόλη και είχαν 2 με 4 χιλιάδες εχθρούς.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως για τα δεδομένα των πεδίων μας ξεπερνάμε
κατά πολύ τα όρια.Οχι πάντα αλλά πολλές φορές.

Δεν είμαι αντίθετος στο να παίζουν πολλά άτομα αλλά πάντα προτιμώ το
μέτρο και την ισοροπία ανάλογα με το μέγεθος του πεδίου.

*Ίσως τελικά για αυτό και να έχασαν αλλά είναι δείγμα του αριθμού των μελών αυτών
των αποστολών.Χοντροειδές και ίσως όχι το καλύτερο αλλά δεν μου ήρθε κάποια άλλη
επιχείρηση στο μυαλό.

salamine153

Το θεμα ειναι οτι απλα για να γεμισουμε με κοσμο τα χτησματα στην Ελευσινα, οτι και καλα κανουν αμυνα, ηδη θελουμε 20 ατομα τουλαχιστον

mirrage

Συμφωνώ.Αλλά με 20 αμυνόμενους θες άλλους 20 επιτιθέμενους.
Σωστά?Εδώ στο hotel έχει τύχει να παίζουν 80 άτομα!!!
Ας πει την γνώμη και κάποιος που έχει εμπειρία από τον στρατό η
γενικά σε αυτά τα θέματα.

Maleficus

κάποιος είχε πει ότι συνήθως οι επιτιθέμενοι είναι οι τριπλάσιοι

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

οταν εχεις να κανεις με εθχρο δυναμης δριας (πχ 30), τοτε παει λοχος( πχ100)
δεν θα κατσω να  το αναλυσω γιατι  8) ειναι σε αλλο επιπεδο.

mirrage

Μα αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε στο Ιρακ να έχουν στείλει πάνω από
1.125.000 στρατιώτες αφού όταν άρχισε ο πόλεμος το Ιράκ
είχε περί τους 375.000.Βέβαια οι Αμερικάνοι κάλυψαν τις διαφορές
με την υπεροπλία τους αλλά αυτό δεν μας ενδοιαφέρει εδώ.
Το έχω ακούσει και εγώ αυτό που λες αλλά μάλλον είναι και αυτό
ένας χοντροειδής κανόνας που δεν έχει αντίκρυσμα.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά το πιθανότερο είναι η αλήθεια να
είναι στην μέση.

Δεν κάνω τον ξερόλα.Λέω ξεκάθαρα πως δεν έχω εμπειρία πέρα από
καμιά ταινία, ειδικό τύπο και καμιά ειδική εγκυκλοπαίδεια.
Είναι πολύ πιθανό να κάνω λάθος.

Maleficus

οι αμερικάνοι βγάλανε τα αεροπλανάκια και μετά στείλανε τα palymobil να φάνε ότι είχε μείνει
αν είχε μείνει τπτ

salamine153

Σε μας δεν ειναι απαραιτητο να εχουμε αναλογια 3-1, αρκει να εχουμε καποια συνεργασια  στο πεδιο, αναλογος και του σεναριου, το να εχουμε ομοςπιο πλυ κοσμο μας διευκολυνει και στον ρεαλισμο και στις τακτικες επιλογες

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

Παράθεση από: mirrage στις  16 Mar 2010, 16:35:50 ΜΜ
Μα αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε στο Ιρακ να έχουν στείλει πάνω από
1.125.000 στρατιώτες αφού όταν άρχισε ο πόλεμος το Ιράκ
είχε περί τους 375.000.Βέβαια οι Αμερικάνοι κάλυψαν τις διαφορές
με την υπεροπλία τους αλλά αυτό δεν μας ενδοιαφέρει εδώ.
Το έχω ακούσει και εγώ αυτό που λες αλλά μάλλον είναι και αυτό
ένας χοντροειδής κανόνας που δεν έχει αντίκρυσμα.
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά το πιθανότερο είναι η αλήθεια να
είναι στην μέση.

Δεν κάνω τον ξερόλα.Λέω ξεκάθαρα πως δεν έχω εμπειρία πέρα από
καμιά ταινία, ειδικό τύπο και καμιά ειδική εγκυκλοπαίδεια.
Είναι πολύ πιθανό να κάνω λάθος.

εαν εχεις πχ σε 1 υψωμα καμπερωμενους 30 η σε οικια. τοτε ισχυει αυτο που ειπα.
και οχι σε στρατηγικο επιπεδο καταληψης μιας χωρας, που στο ιρακ δεν το καταλαβαν και ολωκληρο.

Whiskey

Ο ανθρωπος (ROOKIEJO) εκανε μια προταση για καλυτερη διαχειρηση των πεδιων και κατ επεκταση των συμμετεχοντων στα παιχνιδια ... αντι αυτου βλεπω posts σχετικα με real καταστασεις και τετοια συναρπαστικα !!

Οταν κανεις ενα public και μαζευονται 80 και πλεον ατομα, ειναι σχεδον αδυνατο για καθε διοργανωτη να μπορεσει αφενος να επιβαλει μια στοιχειωδη ταξη, αφετερου να διασφαλισει οτι το παιχνιδι θα κυλισει οπως εκεινος το σχεδιασε.

Αν λοιπον μιλαμε για χυμα παιχνιδι (αμυνα - επιθεση) διχως σεναριακο υποβαθρο τοτε ολα καλα και ας ερθουν 500 ατομα.

Οταν ομως μιλαμε για προσπαθεια υλοποιησης σεναριου τοτε εχει αποδειχθει πως η υπερ-πληροτητα παικτων μονο καταστροφη φερνει.

Δυο δρομοι λοιπον κατα την αποψη μου και οσον αφορα τα public games ...

Ειτε θα μπαινει περιορισμος ατομων εξ αρχης απο τον διοργανωτη, ειτε απλα θα "σπασουμε" σε περισσοτερα του ενος σεναρια - παιχνιδια προκειμενου να αποσυμφορηθει η ολη κατασταση.

Πιστευω οτι κατι τετοιο ηταν στη σκεψη του ROOKIEJO οταν ανοιξε αυτο το thread και οχι το να μπει στην διαδικασια να σκεφτει αν στο Ιρακ ή στην Σομαλια ηταν σωστες οι αναλογιες ... θυμηθειτε ... εμεις παιζουμε airsoft ενω εκει παιχτηκαν δεκαδες πολιτικα παιχνιδια που καθορισαν την εκβαση του πολεμου ασχετα απο τις πραγματικα μαχομενες δυναμεις.

Απολυτα φιλικα προς ολους και διχως καμια διαθεση να θιξω κανεναν.

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

Παράθεση από: salamine153 στις  16 Mar 2010, 16:41:51 ΜΜ
Σε μας δεν ειναι απαραιτητο να εχουμε αναλογια 3-1, αρκει να εχουμε καποια συνεργασια  στο πεδιο, αναλογος και του σεναριου, το να εχουμε ομοςπιο πλυ κοσμο μας διευκολυνει και στον ρεαλισμο και στις τακτικες επιλογες
πρεπει να εχεις 3 προς 1 γιατι παντα η αμυνομενοι εχουν το τακτικο πλεονεκτημα
(σκοπους, ενεδρες,περιπολα,παγιδες,γνωση περιοχης,σχεδιο ενεργειας σε περιπτωση επιθεσης κ.α) για'υτο ειπα οτι ειναι πολλα αυτα που γινονται πριν κανεις ντου κ δεν ειναι του παροντος να τα πουμε

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

Παράθεση από: Whiskey στις  16 Mar 2010, 17:30:48 ΜΜ
Ο ανθρωπος (ROOKIEJO) εκανε μια προταση για καλυτερη διαχειρηση των πεδιων και κατ επεκταση των συμμετεχοντων στα παιχνιδια ... αντι αυτου βλεπω posts σχετικα με real καταστασεις και τετοια συναρπαστικα !!

Οταν κανεις ενα public και μαζευονται 80 και πλεον ατομα, ειναι σχεδον αδυνατο για καθε διοργανωτη να μπορεσει αφενος να επιβαλει μια στοιχειωδη ταξη, αφετερου να διασφαλισει οτι το παιχνιδι θα κυλισει οπως εκεινος το σχεδιασε.

Αν λοιπον μιλαμε για χυμα παιχνιδι (αμυνα - επιθεση) διχως σεναριακο υποβαθρο τοτε ολα καλα και ας ερθουν 500 ατομα.

Οταν ομως μιλαμε για προσπαθεια υλοποιησης σεναριου τοτε εχει αποδειχθει πως η υπερ-πληροτητα παικτων μονο καταστροφη φερνει.

Ειτε θα μπαινει περιορισμος ατομων εξ αρχης απο τον διοργανωτη, ειτε απλα θα "σπασουμε" σε περισσοτερα του ενος σεναρια - παιχνιδια προκειμενου να αποσυμφορηθει η ολη κατασταση.

Πιστευω οτι κατι τετοιο ηταν στη σκεψη του ROOKIEJO οταν ανοιξε αυτο το thread και οχι το να μπει στην διαδικασια να σκεφτει αν στο Ιρακ ή στην Σομαλια ηταν σωστες οι αναλογιες ... θυμηθειτε ... εμεις παιζουμε airsoft ενω εκει παιχτηκαν δεκαδες πολιτικα παιχνιδια που καθορισαν την εκβαση του πολεμου ασχετα απο τις πραγματικα μαχομενες δυναμεις.

+++++++++++

mirrage

Παράθεση από: Whiskey στις  16 Mar 2010, 17:30:48 ΜΜ

Ναι βρε!Δεν ήθελα ν ατο πάω αλλού το θέμα απλά χρησιμοποίησα
αληθινή ιστορία ως παράδειγμα.O ROOKIEJO κατά την γνώμη έκανε
πολύ καλά που έβαλε και όριο συμμετοχών.

fanioles

ROOKIEJOE απολύτως σωστά όλα όσα λές.

Μπορείτε όσοι διοργανώνετε παιχνίδια να έρθετε σε συνεννόηση και να ανεβαίνουν woodland και cqb την ίδια Κυριακή.
Όταν ξεκίνησα να παίζω κάπως έτσι ήταν με 2 δασικά και 1 cqb πεδίο που υπήρχε. Ήταν φανταστικό να έχεις την επιλογή.

Αστοχη η παρομοίωση με πραγματικές καταστάσεις. Εμείς παίζουμε ενα παιχνίδι.

ROOKIEJO

φιλε 123 εγω πριβε ??????.
καθε σεναριο που εχω ανεβασει ειναι ιστορικη αναπαρασταση και θελει κοσμο .
στο οχι λογω καιρου παιξαμε μονο 85 και αναγκαστικα εκοψα το πεδιο στην μεση.
δεν βαζεις περιορισμους στα ρουχα,δινεις την ευκαιρια σε αυτον που τα εχει να τα χρησιμοποιησει.
οταν ζητας πολυβολα και εμφανιζονται λιγοτερα απο οτι συνηθως,οταν ζητας σναιπερ και ερχεται μονο το δικο σου,οταν ζητας μονοχρωμα και δεν ερχεται ουτε ενας,οταν ερχεται καποιος και σε ρωταει τι κανουμε εμεις ,οχι φιλε δεν μελεταμε τα σεναρια, χωρις αυτο μεχρι τωρα να πειραζει .
και οπως ειπα σεναρια υπαρχουν πολλα και τα δικα σου το μονο τους κακο ειναι οτι δεν τα ειχαμε δει μεχρι τωρα.
    μπορουμε να συννενοηθουμε για ολα και να κανουμε παπαδες