To airsoft στη ΣΣΕ-ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά

Ξεκίνησε από alekoukos_kalashnikov, 22 Μαρ 2010, 16:57:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

WAR ANGEL

Παράθεση από: alekoukos_kalashnikov στις  22 Μαρ 2010, 22:24:53 ΜΜ

Απο αυτα που γραφεις φαινεται οτι γνωριζεις αρκετα για το στρατο,αλλα εκθετεις τα ασχημα!Ευχομαι να μην εισαι στελεχος γιατι με αυτα που γραφεις εκθετεις το επαγγελμα σου.Οσο για τους Ευελπιδες ο ενας εφερε μονο ΑΣΤΡΟΠΟΥΛΑΔΑ και δεν μπηκες στον κοπο να τον ρωτησεις αν την κερδισε η οχι πριν τον εκθεσεις...

Αυτο το εγραψα για να μαθαινουμε τα ευχαριστα νεα για την πορεια του αθληματος και οχι για να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου..δεν θα ξανααπντησω σε παρομοια σχολια σου :-*

@Alekoukos : Αστειευετε βεβαια....για το επ'ομου... ;D ;D ;D

Και εγω τους προσεξα τους κυριους αλλα οπως δεν μιλησα σε μη καταδρομεις που φορανε καταδρομοσημα ετσι δεν μιλησα και στην συγκεκριμενη στιγμη.Ο PowerPlantMaster ομως ενοχληθηκε μια και δεν εχει την δικια μου ανοχη-αντοχη οποτε θα καλεσω τους παντες να προσεχουν τι βαζουν γιατι μερικους προφανως και τους ενοχλει.Ελπιζω το θεμα να θεωρητε ληξαν... ;) :) :) :)

οσο για το AEG μονο για cqb θα συμφωνησω αλλα και θα διαφωνησω μερικως

@Μirrage ειμαι και εγω μαζι σου για την υποχρεωτικη στρατευση...αλλα δυστηχως ειναι αναγκαιο ο Ελληνας πολιτης να ειναι και ΟΠΛΙΤΗΣ δυστηχως δεν ζουμε ακομα σε καταστασεις κεντρικης ευρωπης.
Οσο για τους δικους μου , ναι ειχαν και αυτοι οπλα paintball δεν ειμαστε και τοσο ασπλαχνοι να χτυπαμε αοπλους.... ;) ;) ;)
οσο για τα αβολιδοτα ειναι και αυτα ενα εκπαιδευτικο μεσο...χρειαζετε ισσοροπια ωστε να μην μενουν στους εκπαιδευομενους λαθος παραστασεις.

@Maleficus:Δυστηχως καταλαβαινω τι εννοεις....και δεν ξερω τι να προβλεψω (εχω και αναδρομο Κρονο παναθεμα με  ;) ;) ;) )

κοντευοντας να γινω κουραστικος ας κλεισω παρακαλοντας για λιγη αυτοσυγκρατηση , βλεπω οτι η συζητηση γινετε λιγο περισσοτερο θερμη απο οσο πρεπει....

ευχαριστω που με ακουσατε...

mirrage

Maleficus οι επόμενες 2 γραμμές αναφέρονταν αόριστα σε όσους
κρίνουν επιφανειακά το τι είναι ο καθένας μας μόνο και μόνο από
το ότι παίζουμε με AEG.

Powerplant διακριτικά κτλ δεν επιτρέπεται να φοριούνται εκτός
υπηρεσίας και γενικά  για λόγους άσχετους με το σώμα που
υπηρετεί ο καθένας....

WAR ANGEL

Παράθεση από: mirrage στις  22 Μαρ 2010, 23:01:59 ΜΜ
Powerplant διακριτικά κτλ δεν επιτρέπεται να φοριούνται εκτός
υπηρεσίας και γενικά  για λόγους άσχετους με το σώμα που
υπηρετεί ο καθένας....

Oh δεν το ηξερα αυτο....ευχαριστω για την πληροφορια... ;)

queef

Λεγεται αντιποίηση στολής και διώκεται από το νόμο.

mirrage

Παράθεση από: WAR ANGEL στις  22 Μαρ 2010, 22:51:20 ΜΜ

@Maleficus:Δυστηχως καταλαβαινω τι εννοεις....και δεν ξερω τι να προβλεψω (εχω και αναδρομο Κρονο παναθεμα με  ;) ;) ;) )

Έχεις μεγάλο ζόρι..... ;D ;D ;D ;D

Gismo_ac

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στα παιδιά που προώθησαν το θέμα με προσωπικό κόπο και ιδρώτα μιάς και τους γνωρίζω προσωπικά. Όσο για το θέμα του τί φορούσε ο Εύελπις στην στολή του το θέμα είναι απλό: Ο υπερβάλλον ζήλος και η επιθυμία να φορέσει κάτι τέτοιο στο μέλλον (ίσως) τον οδήγησε να το βάλει στο παιχνίδι. Κατανοώ πλήρως ανθρώπους που σκίστηκαν κανονικά για να τα φορέσουν οι οποίοι ενοχλούνται και έχουν δίκιο ΑΛΛΑ... εφ'οσον είναι παιχνίδι δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να δημιουργούνται έριδες για τέτοια ζητήματα. Εάν φορούσαν πουλάδα των USMC δεν νομίζω να ενοχλούσε τόσο. Εξάλλου φίλοι μου ας μην ξεχνάμε ότι κανένας δεν κατέβηκε να εκπροσωπήσει επίσημα την ΣΣΕ ή τον ΕΣ.  Άρα το θέμα παραποίησης της στολής αν και υπαρκτό δεν εμπίπτει σε αυτή την περίπτωση. Θα παρακαλούσα τέλος να μην γενικεύεται η ιδιότητα του καθ'ενός που ασχολειται με το άθλημα. Όπως είχε πει και κάποιος σε ένα φόρουμ "Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις στη δουλειά σου εδώ όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε σκοπό να διασκεδάσουμε". Κλείνοντας θα ήθελα να πώ ότι εάν τετοιες κινήσεις ενοχλούν καλύτερα να διευκρινίζονται στις οδηγίες του παιχνιδιού ή να γίνονται προσωπικές συστάσεις. Με συγχωρείτε για το μεγάλο μήνυμα.

Είμαι ανοιχτός σε κάθε άποψη αρκεί η τηρηθούν πολιτισμένοι τόνοι Ευχαριστώ.

mirrage

Μα εδώ δεν μιλάμε για δικούς μας κανόνες αλλά
για νόμους του ελληνικού κράτους.Απαγορεύεται
να φοράς στολές, δικριτικά, σήματα κτλ εκτός υπηρεσίας!
Εκτός αν πηγαίνεις στο σπίτι από την δουλειά και στη
δουλειά από το σπίτι.Τεσπα ξεφύγαμε.

Το ζήτημα είναι να μην βρει μπελά από την σχολή του.
Οχι από εμάς.

On topic...
Αν η ΣΣΕ κρίνει οτι χρειάζεται το airsoft ας το χρησιμοποιήσει
αν οχι ας μην το κάνει.Εκείνοι ξέρουν (ελπίζω).

queef

Παράθεση από: Gismo_ac στις  23 Μαρ 2010, 00:48:06 ΠΜ
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στα παιδιά που προώθησαν το θέμα με προσωπικό κόπο και ιδρώτα μιάς και τους γνωρίζω προσωπικά. Όσο για το θέμα του τί φορούσε ο Εύελπις στην στολή του το θέμα είναι απλό: Ο υπερβάλλον ζήλος και η επιθυμία να φορέσει κάτι τέτοιο στο μέλλον (ίσως) τον οδήγησε να το βάλει στο παιχνίδι. Κατανοώ πλήρως ανθρώπους που σκίστηκαν κανονικά για να τα φορέσουν οι οποίοι ενοχλούνται και έχουν δίκιο ΑΛΛΑ... εφ'οσον είναι παιχνίδι δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να δημιουργούνται έριδες για τέτοια ζητήματα. Εάν φορούσαν πουλάδα των USMC δεν νομίζω να ενοχλούσε τόσο. Εξάλλου φίλοι μου ας μην ξεχνάμε ότι κανένας δεν κατέβηκε να εκπροσωπήσει επίσημα την ΣΣΕ ή τον ΕΣ.  Άρα το θέμα παραποίησης της στολής αν και υπαρκτό δεν εμπίπτει σε αυτή την περίπτωση. Θα παρακαλούσα τέλος να μην γενικεύεται η ιδιότητα του καθ'ενός που ασχολειται με το άθλημα. Όπως είχε πει και κάποιος σε ένα φόρουμ "Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις στη δουλειά σου εδώ όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε σκοπό να διασκεδάσουμε". Κλείνοντας θα ήθελα να πώ ότι εάν τετοιες κινήσεις ενοχλούν καλύτερα να διευκρινίζονται στις οδηγίες του παιχνιδιού ή να γίνονται προσωπικές συστάσεις. Με συγχωρείτε για το μεγάλο μήνυμα.

Είμαι ανοιχτός σε κάθε άποψη αρκεί η τηρηθούν πολιτισμένοι τόνοι Ευχαριστώ.
Δηλαδή αν εγώ θέλω να γίνω κάποια στιγμή αστροναύτης θα πρέπει από υπερβάλλοντα ζήλο να έρθω να παίξω με σκάφανδρο;Ας σοβαρευτούμε κι ας μην προσπαθούμε να συμμαζεύουμε τα ασυμμάζευτα.

Τάλων

Ξέρεται όλο αυτό μου θυμίζη όταν υπηρετούσα στο Μ. Πεύκο. Ερχόταν ένας φωτογράφος μέσα στη μονάδα που είχε χιτώνια με ότι διακριτικό υπάρχη επάνω. Όσοι λοιπόν ήξεραν ότι θα έφευγαν απο Ε. Δ. είχαν φωτογραφιθεί με όλες τις πουλάδες και όλα τα διακριτικά. Μετά τις έστελναν στο "χωριό τους" και καταλαβένεται την συνέχεια. :D :D :D

Για μια ακόμη φορά λοιπόν θα έλεγα ότι λίγο πολύ σε αυτή την χώρα ότι δηλώσεις είσαι.

Όσο για το παλικάρι που φόρεσαι την αστεροπουλάδα όπως θα έλεγε και ένας φίλος ανθύπας από την 2α ΜΑΛ για να χαλαρώσουμε και λίγο  : "στάσου στου χάους νέους".
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

Καλημερα σας κυριοι, βλεποντας τα παραπανω αντι να παμε το Αιρ Σοφτ μπροστα  εμεις τρογωμαστε
μεταξι μας.
 Ναι εγω το βλεπω σαν εκπαιδευση για τι οταν παω σε Game εφαρμοζω αυτα που εχω μαθει στην εργασια μου, αλλα κ  τα μεταδιδω κ  στους συμπαικτες μου για την καλυτερη τακτικη κινηση κ επιβιωση με τα λιγοτερα κτυπηματα. κ οχι να καθομαι σε μια γωνια με 400 ΒΒ στην γεμιστηρα και να ραντιζω των χωρο μπας κ πετυχω καπιον.
 Τωρα εαν φοραει καπιος διακριτικα ( πτερυγες, καταδρομωσιμα, κ οτι αλλο) δεν τον κανει ατρωτο, αλλα προσβαλει αυτους που απο την σκληρη  εκπαιδευση κ την καθημερινοτητα τα αποκτανε  δικαια,
δεν θα κατσω να ασχοληθω κ να ερθω σε αντιπαραθεση εκτως υπηρεσιας με καπιον που απλως κανει το χομπι του εκεινη την ωρα κ μετα θα παει στο σπιτι του( εκτος εαν το παρακανει κ λεει κ μπαρουφες).
  Υπαρχουν ευελπιδες που ηταν Μ. λοχιες στης Ειδικες Δυναμεις κ μετα αποφασισαν κ πηγαν ΣΣΕ κ φερουν κανονικα τα διακριτικα που απεκτησαν στα σχολεια.

queef

Κατ'αρχήν σόρρυ για το οφ τόπικ.
Έκδρομε μόνιμοι λοχίες πάνε μετά από ένα χρόνο που είναι εκτός σμυ στην σσε.Σε αυτό το χρόνο λοιπόν,πάνε στο εκάστοτε κέντρο Ο/Σ και μετά ειδικότητα/μηχανοδήγηση.Ακόμη και ΠΖ πάει πρώτα Χαλκίδα 6 μήνες και μετά ΣΟΣΟΕΚ Ρεντίνα.Δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβει κάποιος να πάει ΣΧΑΛ,πόσο μάλλον να κάνει 30 άλματα.Ακόμη κι αν τα έκανε στη ΣΜΥ,η μόνη τάξη που πήγε ΣΧΑΛ ήταν η 2001 που όσοι πήγαν μετά σσε είναι τώρα υπολοχαγοί κι όχι ευέλπιδες.
Απορώ αφού είσαι ότι δηλώνεις πως και δεν τα ξέρεις αυτά.
Γενικότερα πάντως,το τι κάνει ο καθένας έξω είναι άσχετο με το αιρσοφτ.

mirrage

Παράθεση από: ΕΚΔΡΟΜΟΣ στις  23 Μαρ 2010, 09:09:44 ΠΜ
 Καλημερα σας κυριοι, βλεποντας τα παραπανω αντι να παμε το Αιρ Σοφτ μπροστα  εμεις τρογωμαστε
μεταξι μας.
 Ναι εγω το βλεπω σαν εκπαιδευση για τι οταν παω σε Game εφαρμοζω αυτα που εχω μαθει στην εργασια μου, αλλα κ  τα μεταδιδω κ  στους συμπαικτες μου για την καλυτερη τακτικη κινηση κ επιβιωση με τα λιγοτερα κτυπηματα. κ οχι να καθομαι σε μια γωνια με 400 ΒΒ στην γεμιστηρα και να ραντιζω των χωρο μπας κ πετυχω καπιον.
 Τωρα εαν φοραει καπιος διακριτικα ( πτερυγες, καταδρομωσιμα, κ οτι αλλο) δεν τον κανει ατρωτο, αλλα προσβαλει αυτους που απο την σκληρη  εκπαιδευση κ την καθημερινοτητα τα αποκτανε  δικαια,
δεν θα κατσω να ασχοληθω κ να ερθω σε αντιπαραθεση εκτως υπηρεσιας με καπιον που απλως κανει το χομπι του εκεινη την ωρα κ μετα θα παει στο σπιτι του( εκτος εαν το παρακανει κ λεει κ μπαρουφες).
  Υπαρχουν ευελπιδες που ηταν Μ. λοχιες στης Ειδικες Δυναμεις κ μετα αποφασισαν κ πηγαν ΣΣΕ κ φερουν κανονικα τα διακριτικα που απεκτησαν στα σχολεια.

Άλλο η εκπαίδευση και άλλο το παιχνίδι.Το να κινήσε τακτικα δεν σημαίνει πως είσαι εκπαιδευμένος.
Εμείς είμαστε εδώ για να παίξουμε.Ακόμα κια όσοι κάνουν Milsim δεν εκπαιδεύονται απλά παίζουν σε
πιο δύκσολες συνθήκες και με πιο περιορισμένο εξοπλισμό και αυστηρότερους κανόνες.
Δεν μπορείς να λες πως εκπαιδευόμαστε.Στην τελική κάνεις κακό γιατί έτσι θα θεωρηθεί οτι με το
airsoft ασχολούνται τπτ παραστρατιωτικοί κτλ.
Αν ήταν έτσι τότε εγώ που παίζω flight sim εκπαιδεύομαι για πιλότος.

Επίσης...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Τάλων

Φίλε queef δυστηχώς αλλά κάνεις λάθος. Ο ΕΚΔΡΟΜΟΣ έχει δίκιο μπορεί να συμβεί αυτό που λέει. Αλλά θέλει ένα μέσον μετά συγχωρήσεως νάααααα.
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.

queef

Παράθεση από: Τάλων στις  23 Μαρ 2010, 12:03:28 ΜΜ
Φίλε queef δυστηχώς αλλά κάνεις λάθος. Ο ΕΚΔΡΟΜΟΣ έχει δίκιο μπορεί να συμβεί αυτό που λέει. Αλλά θέλει ένα μέσον μετά συγχωρήσεως νάααααα.
Τάλων απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.
Αν θες περισσότερες πληροφορίες μέσω ΡΜ.

Gismo_ac

Αν και συνεχίζουμε off topic θέλω να πώ στον queef ότι παίζει. Οι αποφοιτούντες από ΣΜΥ έχουν δικαίωμα να μπούν στη ΣΣΕ αφού κάνουν 1 χρόνο έξω. Μπορούν να δίνουν κατατακτήριες εξετάσεις μέχρι να φτάσουν 24 χρονών. Άρα είναι εφικτό να φέρει κάποιος "πουλάδες"! Μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα μέσω pm αν θέλεις. Όσο για το βύσμα διαφωνώ.

Powerplant

Μην το συνεχίζεται. Τα παληκάρια φόραγαν κάτι που δεν είχαν κερδίσει. Ήμουν παρών και άκουσα και είδα. Ας έλεγαν που τα κέρδισαν, όταν ρωτήθηκαν. Και στη τελική είναι τόσα στελέχη  των ΕΔ στο airsoft και δεν διανοήθηκαν να φορέσουν διακριτικά που ίδρωσαν να αποκτήσουν.

Τα παληκάρια το είδαν στην πύλη το "Άρχεσθαι μαθών" ή μόνο το "αρχείν επιστήσει"; (μακάρι κάποια στιγμή να το μάθουν και αυτό)

Πρώτη φορά άκουσα να λέει ότι ο εφοριακός Παπαδόπουλος μου ζήτησε "λάδωμα" και αυτό να εκλαμβάνεται ότι προσβάλει τον δημόσιο τομέα και δεν σέβεται τους δημόσιους υπαλλήλους!

Για να μιλήσει κάποιος για στρατιωτικό επάγγελμα θα πρέπει να το έχει εξασκήσει. Πραγματικά το εξασκούν και όχι απλά φοράνε μια στολή για να πάνε στο γραφειάκι τους ή "σπουδάζουν" ή έχουν συγγενείς-φίλους ένστολους. Σέβομαι αφάνταστα όσους είναι περήφανους για το επαγελμά τους, σε κάνουν να τους σέβεσαι με την συνολική παρουσία τους και το επιπεδό τους και δεν χρειάζονται "αστέρια" χαρισμένα και  παράσημα από επιτελεία και δεν απαιτούν τον σεβασμο. Σέβομαι αυτούς που την αγάπη τους στο επαγγελμά τους την δείχνουν έμπρακτα επιλέγοντας να την μάθουν σε δύσκολα σχολεία, να επιδιώξουν τοποθετήσεις σε μονάδες που πραγματικά εκπαιδεύονται και κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν και ας είναι σε νησιά ή σύνορα και όχι αυτούς που επιλέγουν υπηρέτηση σε Πολυτεχνεία και επιτελεία ή μονάδες με οικονομικές απολαβές. Και επειδή τους μεν τους σέβομαι ,δεν θα κρύψω τα χάλια των δε. Αφήνοντας  ατιμώρητους τους άδικους, τιμωρείς τους δίκαιους.
Για τα υπόλοιπα +1 σε όσα είπαν μέχρι τώρα War Angel, Queef.

alekoukos_kalashnikov

παρακαλω καποιον moderator να σβησει τα κομπλεξικα οφ-τοπικ...
why so serious...?

Dadias

παρακαλώ να γίνει Delete στο παρών Post μου,

ευχαριστώ

baldcoyote

δωσε λιγο λεπτομεριες,τι γνωριζεις σχετικα.τι εξοπλισμο πηρανε,αν θα "παιξουνε" cqb μονο ή και τιποτε αλλο,πρωτες αντιδρασεις απο τους "εξοπλισθεντες",πως ηταν η παρουσιαση που οδηγησε σε αυτη την εκβαση ,γενικα δωσε καμια λεπτομερια.πετα μας λιγο μπλα μπλα να μαθουμε κι εμεις τι γινεται....
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

baldcoyote

φιλε bullet (αν και greeklish νομιζω ομως οτι συγχωρειται απο ολους) δεν ειμαι στρατιωτικος απλα πηγα κι εγω καποτε φανταρος και απο τη σκοπια αυτη νομιζω πως το να μπει το airsoft εστω σε καποιο μικρο κομματι,να γινει ενα μικρο μερος αυτου που λεγετε Ε.Σ. ειναι απο τα πιο απιθανα πραγματα που θα μου ελεγε κανεις.

Το οτι εγινε δεκτο-αποδεκτο απο ενα κρατικο φορεα-οργανο ως μεσω εκπαιδευσης μελλοντικων αξιωματικων προσωπικα το θεωρω τεραστια επιτυχια αν αναλογιστει κανεις ποσο δυσκολη ειναι μια τετοια καινοτομια σε ενα κομματι της κοινωνιας που προσωπικα θεωρω απο τα πιο πουριτανικα(δεν το λεω ως κριτικη για τον Ε.Σ. απλα οπως και στον υπολοιπο δημοσιο τομεα οπου κυριαρχει η ευθυνοφοβια ειναι δυσκολο καποιος να παρει το ρισκο της καινοτομιας και ειτε να πιστωθει την επιτυχια ή να αναλαβει την ευθυνη της αποτυχιας).

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι αναμφιβολα ενα αρκετα μεγαλο και πολυ γενναιο βημα προς τα εμπρος για τη πορεια του airsoft στην Ελλαδα ,μεγαλο γιατι το οτι το υιοθετει ενας κρατικος φορεας ισως να "υποχρεωσει" την πολιτεια την αναγνωριση του ως σπορ και να αναγνωριστει το καθε AEG ως "μη θανατηφορο οπλο" (non lethal weapon) οπως ισχυει σε καποια αλλα κρατη και απο την αλλη γενναιο για τα κακαλα που χρειαστηκαν ωστε να παρουσιασετε στους ανωτερους σας με το ενδεχομενο της αποτυχιας αλλα και για τους ηθυνοντες οι οποιοι αποφασισαν να το υιοθετησουν.

Απο εμενα προσωπικα +απειρο φιλε μου και μπραβο μπραβο μπραβο.
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...