Χρήση των όπλων airsoft kai αξεσουάρ

Ξεκίνησε από Laetius, 10 Μαρ 2010, 18:07:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

alegolas

Το ότι δεν επετράπει το M4 να παίξει ως sniper μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Το αβαντάζ του sniper είναι η ακρίβειά του σε μεγάλη απόσταση και η χρήση διόπτρας, πράγμα το οποίο για να επιτευχθεί σε όπλα airsoft χρειάζεται σαφώς περισσότερα fps. Το αρνητικό όμως είναι η δυσκολία στη μεταφορά, στήσιμο, σημάδεμα κλπ που προκύπτει λόγω του μεγάλου μήκους των όπλων αυτών. Ένα όπλο λοιπόν που έχει μήκος 80εκ. και την ευκολία σε κίνηση που έχει ένα CQB να παίζει με όρους sniper δεν είναι σε καμία περίπτωση δίκαιο. Τα όρια δεν τα σκέφτηκε κάποιος ένα απόγευμα σπίτι του και τα έβγαλε, έχουν λογική ώστε τα παινχίδια να είναι ρεαλιστικά και με γνώμονα την ασφάλεια των παικτών.
Kefalonia Airsoft Club
http://airsoftkefalonia.com

Maleficus

ρεαλιστικο συμπατριωτη μου θα ηταν το ΜΠ5 να εχει λιγοτερα ΦΠΣ απο το Μ4 και οχι να παιζουν με την ιδια ταχυτητα
αλλα ειναι κατι το οποιο δε μπορει ευκολα να επιτευχθει
ας αναρτησουμε μια λιστα να μην εχουμε παραπονα και να γινει μαρκαρισμα πανω της με το τι θεωρειται Ακροβολιστικο για να σταματησει το θεμα εδω

δεν υπαρχει κατι αλλο να πουμε πιστευω

Laetius

Παράθεση από: alegolas στις  13 Μαρ 2010, 20:30:06 ΜΜ
Το ότι δεν επετράπει το M4 να παίξει ως sniper μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Το αβαντάζ του sniper είναι η ακρίβειά του σε μεγάλη απόσταση και η χρήση διόπτρας, πράγμα το οποίο για να επιτευχθεί σε όπλα airsoft χρειάζεται σαφώς περισσότερα fps. Το αρνητικό όμως είναι η δυσκολία στη μεταφορά, στήσιμο, σημάδεμα κλπ που προκύπτει λόγω του μεγάλου μήκους των όπλων αυτών. Ένα όπλο λοιπόν που έχει μήκος 80εκ. και την ευκολία σε κίνηση που έχει ένα CQB να παίζει με όρους sniper δεν είναι σε καμία περίπτωση δίκαιο. Τα όρια δεν τα σκέφτηκε κάποιος ένα απόγευμα σπίτι του και τα έβγαλε, έχουν λογική ώστε τα παινχίδια να είναι ρεαλιστικά και με γνώμονα την ασφάλεια των παικτών.
Πρώτον με μ4 sniper μονή  στα 370 δεν έχω πλεονέκτημα με τπτ έναντι ενώσ στα 350 full auto  και δεύτερον βγάλε το σιγαστήρα από ένα bar10 g kαι  έφτασε το μήκος ενως ακ-47 πολύ πιο ελαφρύ και βολικό  από το ful metal m4 το ξέρω γιατί έχω και στο κάτω κάτω τα g-36  που έβλεπα να παίζουν στα παιχνίδια δεν ήταν βολικά σαν sniper? ή to stuer aug? To g-36   από 94- 74 εκατοστά φτάνει αλλά παίζει κανονικά και δεν είναι και κανονικό sniper κατάλαβες το πρόβλημα μου? δεν είναι θέμα ευκολίας υπάρχουν πολύ ελαφριά και εύχρηστα κανονικά sniper .Μην κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος . Εγώ λέω ΑΦΟΥ παίξαν αυτά γιατί όχι και εγώ
Ο πόνος είναι  εφήμερος η δόξα είναι αιώνια

Maleficus

οπα μια
το Στοιερ Αουγκ εχει Α1 εχει και απο μονο του στη πραγματικοτητα διοπτρα και δεν υποκυπτει στη κατηγορια ακροβολιστικων μιας και εχει ζουμΧ1
εκτος αν ηταν το Α2 που του βαζεις οτι θελεις απανω του απο σκοπευτικα
κοκκινες κουκιδες κλπ

ROOKIEJO

αν εσυ εισουνα διοργανωτης που εχει ειδοποιησει οτι το οριο ειναι αυστηρα 350 και ερχομουν εγω με οπλο 370 με διοπτρα θα με εκοβες η οχι ?
αν δεν με εκοβες τι το εγραψες το @#@$5&^ το οριο?
εκτος αν υπονοεις οτι ο διοργανωτης εκοψε μονο το δικο σου και ειχε προσωπικα μαζι σου
πληροφοριακα εκοψε το σταμπυ μεσα απο το κουτι της δικια μου παρεας αρα αν πεις οτι εκοψε μονο το δικο σου δεν θα συμφωνησω
τα ορια ειναι για την ασφαλεια ολων και δεν διαπραγματευονται για χαρη κανενος  αλλιως θα γινει μπαχαλο.-

baldcoyote

αν δε το εκοβε το δικο σου φιλε laetius θα επαιζε ολη η Κινα σναιπερ.
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

Laetius

Παράθεση από: baldcoyote στις  14 Μαρ 2010, 10:16:26 ΠΜ
αν δε το εκοβε το δικο σου φιλε laetius θα επαιζε ολη η Κινα σναιπερ.
εφόμον έπαιζε ι μισή κίνα sniper  ας έπεζε και η άλλη μισή.Δεν έχεις καταλάβει ακόμα οτί αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι ΄πεζαν ίδιας κατηγορίασ όπλα  την ίδια μέρα π εγώ κόπηκα .Πόσες φορές πρέπει να το πω δλδ?Διαβάζετε όλα τα  post  .και το  dragunof  κινέζικο ήταν και αυτόματο (επειδή κολίσαν στην αυτόματη βολή πολλοί το αναφέρω).Αν ήθελε να ήταν δίκαιος και σωστός γιατί στην οπτική κόλισαν και κόπηκα, πουθενά αλλού να βγαίναν και  οι άλλοι 3 τουλάχιστο που δεν ήταν πραγματικά sniper τα όπλα τους.Κατάλαβες που κόλησα εγώ τώρα? Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην είδα όπλο σαν του δικου μου τύπου  σε ρόλο sniper  σε παιχνίδι αλλά τότε δεν υπήρχε πρόβλημα όυτε με τους άλλους που έπεξαν την κυριακή. Αλλά μόνο τώρα π μίλισα γίνετε ντόρος.Kατάλαβες γιατί έκανα το post?

baldcoyote

το σωστο λοιπον κατα τη γνωμη σου ποιο θα ηταν? να κοπουν κι οι υπολοιποι ή να επαιζες κι εσυ? μηπως θα επρεπε να το πεις με πμ στο διοργανωτη ?
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

Horus

καλημερα,

νομιζω οτι η υπαρξη της κατηγοριας snipper AEG τα οποια παιζουν σε υψηλότερα fps σε σεναρια δινει αφορμη για αμφισβητηση κ ισως αδικιες.
νομιζω οτι απο τη στιγμη που ενα airsoft εχει μηχανισμο AEG πρεπει να παιζει σαν AEG, ασχετα αν ειναι ρεπλικα ενος snipper οπλου στην πραγματικοτητα.
δηλαδη SVD, M14, Sig550, M16 παραλλαγες κ οτιδοιποτε αλλο που δεν ειναι BOLT ACTION να παιζει στα ορια των AEG. οι λυσεις ειναι 2. ή ανεβαζουν τα ορια του AEG οι διοργανωτες (με οποιους κινδυνους αυτο συνεπαγεται) ή χαμηλωνουν λιγο τα fps τους οι παιχτες με snipper AEGs.

δεν ειναι δικαιο να εχει διαφορετικη αντιμετωπιση πχ. το SVD (των 800 ευρω) απο το κινεζικο AUG A2 (των 150) με διοπτρα για αισθητικους λογους!!  :)
enemies..we need more enemies!!

Laetius

Παράθεση από: Horus στις  14 Μαρ 2010, 11:30:40 ΠΜ
καλημερα,

νομιζω οτι η υπαρξη της κατηγοριας snipper AEG τα οποια παιζουν σε υψηλότερα fps σε σεναρια δινει αφορμη για αμφισβητηση κ ισως αδικιες.
νομιζω οτι απο τη στιγμη που ενα airsoft εχει μηχανισμο AEG πρεπει να παιζει σαν AEG, ασχετα αν ειναι ρεπλικα ενος snipper οπλου στην πραγματικοτητα.
δηλαδη SVD, M14, Sig550, M16 παραλλαγες κ οτιδοιποτε αλλο που δεν ειναι BOLT ACTION να παιζει στα ορια των AEG. οι λυσεις ειναι 2. ή ανεβαζουν τα ορια του AEG οι διοργανωτες (με οποιους κινδυνους αυτο συνεπαγεται) ή χαμηλωνουν λιγο τα fps τους οι παιχτες με snipper AEGs.

δεν ειναι δικαιο να εχει διαφορετικη αντιμετωπιση πχ. το SVD (των 800 ευρω) απο το κινεζικο AUG A2 (των 150) με διοπτρα για αισθητικους λογους!!  :)
+1

Παράθεση από: ROOKIEJO στις  14 Μαρ 2010, 00:57:56 ΠΜ
αν εσυ εισουνα διοργανωτης που εχει ειδοποιησει οτι το οριο ειναι αυστηρα 350 και ερχομουν εγω με οπλο 370 με διοπτρα θα με εκοβες η οχι ?
αν δεν με εκοβες τι το εγραψες το @#@$5&^ το οριο?
εκτος αν υπονοεις οτι ο διοργανωτης εκοψε μονο το δικο σου και ειχε προσωπικα μαζι σου
πληροφοριακα εκοψε το σταμπυ μεσα απο το κουτι της δικια μου παρεας αρα αν πεις οτι εκοψε μονο το δικο σου δεν θα συμφωνησω
τα ορια ειναι για την ασφαλεια ολων και δεν διαπραγματευονται για χαρη κανενος  αλλιως θα γινει μπαχαλο.-

και βέβαια δεν θα σε έκοβα αν το έπεζες σαν sniper και τηρούσες τους κανονισμούς που αναφέροντε στους sniper.Αν όχι , ε εκεί δεν θα έπεζες σε δικό μου σενάριο ξανά γιατί εκεί θα κινδύνευε η σωματική ακαιρεότητα άλλων .Τώρα αν έκοψε και άλλον δεν σημαίνει ότι δικαιολογήτε το g-36 π έπεξε(δίπλα δίπλα είμασταν ) ή παρόμοιες καταστάσεις άλλων σεναρίων μην λέμε ότι θέλουμε. Οσο για τα όρια δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει αλλά στα ίδια πεδία αλλάζουν συνεχώς τα όρια .Τη μία πέζει μέχρι 450 το aeg την άλλη όχι μην λέμε για σταθερές γιατί δεν υπάρχουν.Και δεν έθηξα ποτέ προσωπικά καποιον όπως προείπα έχει γίνει γενικό φαινόμενο τουλάχιστο στα παιχνίδια π έχω παίξει . Δεν μίλισα για προσωπικά με διοργανωτή  ποτέ .Δεν υπονοώ τπτ μιλάω όσο πιο καθαρά γίνετε τώρα αν δεν γίνομαι κατανοητός τι να πω σταματάω εδώ.Τα σεναρια δεν ανάγραφαν ότι απαγορεύετε τέτοιο όπλο ως sniper  σε κανένα παιχνίδι .Καποιοι μου είπαν για μια ΄λιστα όπλων π επιτρέποντε και πια όχι ως sniper είχε βγει παλιότερα . Δημοσιεύτε την κάποιος τότε να το ξέρω και έγω και ο κάθε επόμενος από εμάς .30+νέοι ήρθαν στο παιχνίδι ρώτα τους αν την έχουν δει τι λίστα πουθενά στα σενάρια  να μ πουν και μένα

Maleficus

Παράθεση από: Horus στις  14 Μαρ 2010, 11:30:40 ΠΜ
καλημερα,

δεν ειναι δικαιο να εχει διαφορετικη αντιμετωπιση πχ. το SVD (των 800 ευρω) απο το κινεζικο AUG A2 (των 150) με διοπτρα για αισθητικους λογους!!  :)

ειναι λογικο να κοβεισ το Dragunov AEG π ολοι ξερουμε οτι ειναι ακροβολιστικο και να το κατατασεις στη κατηγορια των 350FPS??
τι λετε?
ειναι Sniper Περα Ως Περα και επειδη εχει αυτοματη βολη εκει κολλησατε?
το πηρε ο αλλος για να ριχνει αυτοματα?
φυσικα και οχι
τιρει ολες τις προυποθεσεις για να παιξει στη θεση ακρονολιστη αυτο το οπλο
και μιας και δεν βγαλαμε εμεις τα ορια και δεν ειμαστε οι πατερες του Airsoft κοιταχτε μια ποιο εξω και αν μου δειξετε π παιζει αυτη η Οπλαρα με 350 FPS εχω θα μετακομισω στο Αφγανισταν !!!!!

Horus

φιλε Maleficus, η αυτοματη βολη ειναι μεγαλο θεμα ετσι οπως διατυπώνεται απο την συζητηση.
αλλα ακομα κ αν δεν ειχε αυτοματη βολη, οπως πχ το GR25 snipper της G&G, παλι επρεπε να παιζει στα fps των AEG (κατα την ταπεινη μου αποψη φυσικα), προκειμενου να θεσουμε κανονες ασπρο-μαυρο κ οχι γκρι!!

(μικρη παρενθεση: αν το ξεφτιλισουμε ακομα κ το GR25 εχει πλεονεκτημα εναντι των bolt action μιας κ για καθε βολη του δευτερου, το πρωτο μπορει να εχει εκτελεσει τουλαχιστον 3)

στο αφγανισταν δεν ξερω τι γινεται, αλλα ..στο ελλαδισταν κανουμε "κρα" για γκρι κανονες ωστε να μπορουμε να τους καπηλευτουμε!! ας μην παιξει το SVD στα 350, ας ανεβει το οριο των AEG στα 400 για ολους, εφοσον το θελει ο διοργανωτης στο φιναλε. απλα λεω πως η ενοποιηση ολων των AEG σε μια κατηγορια ισως ελυνε μερικα προβληματα.
enemies..we need more enemies!!

misericord

Παίζει με 328 fps και κάτω σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επειδή ακριβώς εμείς δεν είμαστε πατέρες του airsoft, κάποιοι πιο εξεληγμένοι από εμάς για κάποιους λόγους, κυρίως ασφαλείας, θέσπισαν σαν universal fps limit τα 328 fps σε οποιοδήποτε AEG έχει αυτόματη βολή.

Επειδή ακριβώς εμείς είμαστε χύμα και εκείνοι έχουν τουλάχιστον ένα αναγνωρισμένο φορέα να τους αντιπροσωπεύει (U.K.A.R.A.) ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσουμε έστω και στο ελάχιστο τα βήματά τους.

Πριν προλάβει κάποιος να πει δικαιολογίες θα σου πω ότι πρόσφατα πήρα ένα newsletter από το Firesupport (αν πειράζει η αναφορά σε άλλο μαγαζί παρακαλώ σβήστε το), το οποίο τυγχάνει να είναι από τους μεγαλύτερους retailers στην Αγγλία και σε κατάξη για τα αγαπημένα assault riffle AEGs, 2o βρίσκεται το L85 της Star το οποίο βγάζει μαμά 400 κάτι fps.
Και όμως οι Άγγλοι το αγοράζουν και όμως του κάνουν downgrade στα 328.

Δεν είναι τόσο τραγικό να κατεβάσεις τα fps του AEG.

Διάβασα ένα post από ένα παληκάρι στο τελευταίο σενάριο στην Ελευσίνα και έλεγε να ανεβούν τα όρια στα 400 γιατί δεν φτάνουν οι μπίλιες.
Έχει δίκιο...δεν φτάνουν σε ορισμένα σημεία. Πήγαινε τότε πιο κοντά και θα φτάσουν. Αν όλοι σέβονται τα όρια τότε όλων οι μπίλιες δεν φτάνουν.

Για μένα θα έπρεπε να υπάρχει universal limit στα 350 για να τελειώνουμε. Ελπίζω αν ποτέ γίνει κάποιο σωματείο να θεσπίσει κάποιο τέτοιο κανόνα για τα παιχνίδια που αφορούν τα μέλη του για να τελειώνουμε.

queef

Παράθεση από: queef στις  13 Μαρ 2010, 19:00:26 ΜΜ
Κοίταξε να δεις,το θέμα όπως φαίνεται δεν αυτό που πόσταρες ως θέμα του τόπικ(χρήση όπλων και αξεσουάρ αιρσοφτ) αλλά ότι κάποιος είναι εμπαθής με το πρόσωπό σου και,αντίθετα με όλους τους άλλους, δεν σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις τον εξοπλισμό σου στη θέση που θες.
Παράθεση από: Laetius στις  13 Μαρ 2010, 19:25:49 ΜΜ
Υ.Γ. θέλοντας να μάθω τι αξεσουάρ μπορώ να βάλω στο όπλο μου και τη χρήση μπορώ να ΄κανω ανοιξα το θέμα και ξέφυγε λίγο συγνώμη αν είναι ατυχής ο τίτλος είναι το πρώτο μου θέμα
Παράθεση από: Laetius στις  14 Μαρ 2010, 10:44:46 ΠΜ
εφόμον έπαιζε ι μισή κίνα sniper  ας έπεζε και η άλλη μισή.Δεν έχεις καταλάβει ακόμα οτί αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι ΄πεζαν ίδιας κατηγορίασ όπλα  την ίδια μέρα π εγώ κόπηκα
Τώρα δηλαδή τι να καταλάβω;Μάλλον ούτε εσύ δεν κατάλαβες γιατί άνοιξες το τοπικ.Αν είναι άλλη φορά βρείτε τα με τους διοργανωτές εκείνη την ώρα αντί να κατινιάζουμε στα φορα ;)Έτσι με 2 κουβέντες θα είχε λυθεί το θέμα αντί να λύνουμε 4 σελίδες το κυπριακό..
Μην παρεξηγηθώ δεν στη λέω  αλλά αισθάνομαι μακάκας όταν σε ρωτάω ευθέως για την πηγή του κακού και μου απαντάς και μετά διαψεύδεις τον εαυτό σου ???

Maleficus

τι διαφορα εχει να σε χτυησει ενα AEG με ενα Bolt Action απο την ελαχιστη αποσταση βολης για τον ακροβολιστη η οποια ειναι 10-15 μετρα π εχουν την ιδια ταχυτητα
αυτο το αναρωτηθηκαμε ? οπως ειπε καποιος αλλος αμα δεν εχεις εμπιστοσυνη στον αλλο τοτε να μην παιζεις αιρσοφτ
και π εχει αυτοματη βολη δεν πηρε ο αλλος το Dragunov για να ριχνει αυτοματα και ασε π τυρει ολες τις προυποθεσεις για να παιξει ακροβολιστικα

η αγγλια λογω των αυστηρων νομων δεν επιτρεπει ουτε τη μεταφορα σπρινγκερ αμα δεν τα χρησιμοποιει καποιος συλλογος και αυτο διοτι καποτε ενα παλικαρακι πηγε στο σχολειο του και εσφαξε τους συμμαθητες του με το κολτ του μπαμπα του ....ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταορα και η χρηση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ρεπλικας εκτος και αν ειναι για σκοπευτικο κυνηγετικο και αλλο συλλογο
θα βρω το  PDF αρχειο και θα το αναρτησω που αναφερει τη σχετκη τους νομοθεσια
και να μην ξεχναμε οτι η αγγλια δεν εχει συνταγμα .... αρα να ψαξει κανεις εκει να βρει τα δικαιωματα του εκει πρεπει να παει σε δικηγορο ...

queef

Παράθεση από: Maleficus στις  14 Μαρ 2010, 16:04:32 ΜΜ
τι διαφορα εχει να σε χτυησει ενα AEG με ενα Bolt Action απο την ελαχιστη αποσταση βολης για τον ακροβολιστη η οποια ειναι 10-15 μετρα π εχουν την ιδια ταχυτητα
αυτο το αναρωτηθηκαμε ? οπως ειπε καποιος αλλος αμα δεν εχεις εμπιστοσυνη στον αλλο τοτε να μην παιζεις αιρσοφτ
και π εχει αυτοματη βολη δεν πηρε ο αλλος το Dragunov για να ριχνει αυτοματα και ασε π τυρει ολες τις προυποθεσεις για να παιξει ακροβολιστικα

η αγγλια λογω των αυστηρων νομων δεν επιτρεπει ουτε τη μεταφορα σπρινγκερ αμα δεν τα χρησιμοποιει καποιος συλλογος και αυτο διοτι καποτε ενα παλικαρακι πηγε στο σχολειο του και εσφαξε τους συμμαθητες του με το κολτ του μπαμπα του ....ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η μεταορα και η χρηση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ρεπλικας εκτος και αν ειναι για σκοπευτικο κυνηγετικο και αλλο συλλογο
θα βρω το  PDF αρχειο και θα το αναρτησω που αναφερει τη σχετκη τους νομοθεσια
και να μην ξεχναμε οτι η αγγλια δεν εχει συνταγμα .... αρα να ψαξει κανεις εκει να βρει τα δικαιωματα του εκει πρεπει να παει σε δικηγορο ...
Η διαφορά είναι ότι το ένα μπορεί να σου ρίξει 3 ΒΒς/δλ ενώ το άλλο 1ΒΒ το πολύ,και όταν τα φπς είναι πολλά δεν αργεί να γίνει η ζημιά.
Όσον αφορά το θέμα εμπιστοσύνης κλπ,όταν ελοχεύει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος δεν τίθεται θέμα στραβών ματιών/γκρίζων κανόνων κλπ.Κανονικά θα έπρεπε ο κάθε διοργανωτής σε ένα παιχνίδι σε δάσος να λεεί πχ:
AEG(real steel cal)
9mm 300
5,45-5,56 350
7,62 400
sniper (bolt action only)
500-550fps
Έτσι ούτε κλάψα θα είχαμε ούτε γκρίζους κανόνες.Και στην τελική ένα ΜΡ5 δεν θα έριχνε όπως ένα Μ4 που σχολιάζατε παραπάνω.
Όσον αφορά το θέμα γιατί ρε μεγάλε εγώ να δώσω Χ φράγκα για να το κατεβάσω,εγώ τόσο γουστάρω να παίζω,πάω πάσο.Απλά κάποια στιγμή(τουλάχιστον στο μιλσιμ)αν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει να ανοίξουμε τα ματάκια μας αντί να τα βγάζουμε.

misericord

Άρα δεν ξέρουν αυτοί οι Άγγλοι επειδή ακριβώς όταν έγινε η παπαριά το αντιμετώπισαν με αυστηρό τρόπο.

Καλά κάνουν και δεν αφήνουν ούτε springer να κυκλοφορεί.

Πίστεψε με μετά από 6 χρόνια στην Αγγλία, σε εταιρείες, πανεπιστήμια και σπίτια, σου λέω ότι ο μέσος Άγγλος διεκδικεί τα δικαιώματά του πολύ καλύτερα και πολύ ευκολότερα από το μέσο Έλληνα και μάλιστα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων "αυτεπάγγελτα".

Για τη μεταφορά τώρα ισχύει το ίδιο καθεστώς με το δικό μας. Μπορείς να το κατέχεις αλλά δεν μπορείς να το μεταφέρεις ΕΚΤΟΣ και αν ο τελικός προορισμός σου είναι σκοπευτήριο ή κατοχυρωμένη και επίσημη πίστα παιχνιδιού, καλή ώρα στη δική μας περίπτωση.

Η νομοθεσία για τις ρέπλικες πραγματοποιήθηκε μετά το περιστατικό στο μετρό του Λονδίνο, όπου 2 πιτσιρικάδες με MP5 σπείραν το χαμό και αφόπλισαν 2 αστυνομικούς. Υπάρχει και σχετικό άρθρο στο archives του wolfarmouries.

Το γεγονός ότι κάποιος αγοράζει το SVD για να παίξει μόνο single fire είναι κάτι το οποίο υποστηρίζεις εσύ και δεν μπορείς να το εγγυηθείς κιόλας. Από την άλλη μπορεί εγώ να είμαι καχύποπτος και κακοπροαίρετος. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα το λύνουν οι πιο σφικτοί κανόνες ασφαλείας. Όπως έγραψα και παραπάνω υπάρχουν ένα κάρω μόντες για να κάνεις που δεν τις παίρνει γραμμή κανείς και να περάσεις από τους κανόνες.

Σε ρωτάω λοιπόν το εξής. Σε σενάριο στην Ελευσίνα κατεβαίνω με M16A2 με burst mode και 320 fps μετρημένα και ζυγισμένα. Στο όπλο έχω κοτσάρει διόπτρα τούμπανο. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καταφέρνουμε να πάρουμε τον πύργο και έχω τη δυνατότητα να ανέβω στην ταράτσα. Αλλάζω το M16 μου σε 440 fps και χρησιμοποιώ τη διόπτρα μου και το παίζω Λευτέρης σκοπευτής. Σωστή κίνηση?

Επειδή το έχω κάνει και ξέρω να παραδέχομαι τα λάθη πίστεψε με ήταν μεγάλη παπαριά.

Τι διαφορά έχει λοιπόν το SVD με το Μ16 και το ένα θα πρέπει να επιτρέπεται να παίζει sniper αν και έχει full auto ενώ το άλλο έχει μόνο burst (το οποίο και αυτό αλλάζει) και δεν μπορεί να παίξει σαν sniper riffle.

Τα πράγματα είναι κάπως θολά στο airsoft για αυτό ο καθένας τα αποκωδικοποιεί όπως τον βολεύει.
Στο φινάλε ας γράφουν στα σενάρια... sniper μόνο τα bolt action.

Maleficus

οκ
τοτε να μην το παρει κανενας
τζαμπα τα 800$ που θα δοσεις στην τελικη
αλλα για να μην υπαρχει κατι τετοιο ας παει καποιος πως απενεργοποιει την αυτοματη βολη εκτος απο το να σπασει το διακοπτη ....

cgwolf

Να ξεκαθαρίσω κάτι απλά...
Το Dragunov SVD της Real Sword,το GR-25 (SR-25) της G&G και το PSG-1 της Tokyo Marui εχουν ΜΟΝΟ semi auto και παρ'όλα αυτά είναι AEG...

Το Dragunov της Jing Gong έχει full auto...(δεν έχω ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αεροβόλο περισσότερο αλλά απ'όσο ξέρω δεν είναι ακριβές αντίγραφο,αλλά σώμα/μηχανισμός ΑΚ και μερικά εξωτερικά μέρη για να μοιάζει με Dragunov).

Όπως και το SR-25 της Α&Κ...το οποίο έχει full auto με πατέντα (ένα κενό κάτω απο το selector switch) και το οποίο με αλλαγή και μόνο του selector switch με ένα απο Μ16 (που δεν έχει κενό) χάνει αυτή τη δυνατότητα...

Μια πατέντα για να σταματάει ο επιλογέας στο semi είναι η τοποθέτηση μιας μικρής βίδας στο σώμα του αεροβόλου,στο σημείο που ο επιλογέας σταματάει στο semi auto...έτσι ο επιλογέας θα βρίσκει στη βίδα και δε θα μπορεί να κινηθεί άλλο ώστε να φτάνει στο full auto...
Wolf-X...Wolf is the sniper,X marks tha spot!

kaliostro

Συγνώμη κύριοι αλλά κοντεύω να χάσω την μπάλα...Δηλαδή αν κοτσάρω διόπτρα κλπ σε ένα οπλάκι έχω Sniper?!?!!?ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ!!!
Θα συμφωνίσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον queef με το θέμα real steel!
ΑΛΛΑ εφόσον κ το Μ16 κ το MP5 κ το G36 θεωρούνται Assault rifles τότε θα υπόστούμε τα 350 FPS όριο που βάζει ο διοργανωτής.Προσωπικά αν δώ ποτέ μου άτομο με sniper να μου ρίχνει με auto θα του το βάλω στον πισινό με τον δίποδα ανοιχτο κ την διόπτρα κουμπωμένη!
Over and out.Κουράστηκα να μην μπορούν κάποιοι να δεχτούν κανόνες που προυπήρχαν απο εμάς.Οι κανόνες είναι για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.Χωνέψτε το κ πάμε παρακάτω.
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!