Ταυτότητα AIRSOFTER!

Ξεκίνησε από Θάνος, 16 Δεκ 2009, 18:35:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Πως σας φαίνεται η δημιουργία "ταυτότητας" AIRSOFTER?

Ναί, γιατί όχι?
Όχι βέβαια.
Μου είναι αδιάφορο.

Θάνος

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα?  :-\

Βέβαια στην ουσία δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης, καθώς δεν υπάρχει κάτι επίσημο καί νομότυπο που να της δίνει κάποια αξία/χρησιμότητα, απλά πιστεύω ότι είναι μιά αρχή κι αυτό, όσο κι αν φαίνεται αστείο με την πρώτη σκέψη. Γιά να πω την αλήθεια βέβαια, η πρώτη μου αντίδρασή μου αν με ρωτούσατε, θα ήταν να γελάσω καί να απαντήσω (μα να την κάνω τι?).

Στην ουσία η "ταυτότητα" θα έχει κάποια "αξία" (αν έχει), ανάμεσά μας καί μόνο, αλλά πιστεύω ότι θα προσδίδει καί κάποια σοβαρότητα προς τους απέξω, γιά το συγκεκριμένο χόμπυ/σπορ.

Δεν έχω ακόμα σκεφτεί τι άλλο θα μπορούσε να αναφέρει πέρα από το nick name, την χρονολογία γέννησης καί την ομάδα αίματος, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο, σε κάποιο (χτύπα ξύλο) ατύχημα. Ακόμα εκρεμμεί το ποιός θα την εκδίδει, αφού δεν υπάρχει κάποιος σύλλογος να τις εκδόσει καί να είναι "έγκυρες".

Αυτά σταματάω εδώ, να δω καί αντιδράσεις δικές σας.

υγ. με το μαλακό παρακαλώ το κράξιμο.  ;D
keep safe distance...

Whiskey

Προσωπικα την βρισκω πολυ καλη ιδεα και την επικροτω.

Ομως ... (υπαρχει ομως) ... επειδη δεν υπαρχει πισω απο αυτο καποιο κεντρικο οργανο (ομοσπονδια - συλλογος) πιθανον θα υπαρξει προβλημα μια και εκει αναγραφονται προσωπικα δεδομενο καθενος διχως να εχει κανεις αρμοδιοτητα τα τα διαχειριστει.

Μηπως πριν απο αυτο θα προειχε η δημιουργια ενος αναγνωρισμενου συλλογου ?

Θάνος

Παράθεση από: Whiskey στις  16 Δεκ 2009, 19:46:14 ΜΜ
Προσωπικα την βρισκω πολυ καλη ιδεα και την επικροτω.

Ομως ... (υπαρχει ομως) ... επειδη δεν υπαρχει πισω απο αυτο καποιο κεντρικο οργανο (ομοσπονδια - συλλογος) πιθανον θα υπαρξει προβλημα μια και εκει αναγραφονται προσωπικα δεδομενο καθενος διχως να εχει κανεις αρμοδιοτητα τα τα διαχειριστει.

Μηπως πριν απο αυτο θα προειχε η δημιουργια ενος αναγνωρισμενου συλλογου ?
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω που εκφράζεις την άποψή σου στο θέμα μου φίλε @Whiskey.  :)

Τα προσωπικά στοιχεία που ανέφερα στο πρώτο μου ποστ, αναφέρονταν στο ψευδώνυμο του κατόχου, π.χ. Πιστόλας  :P, έτος γέννησης π.χ. 1963 καί ομάδα αίματος π.χ. Α+.
Είναι προσωπικά στοιχεία κάποια, συμφωνώ, αλλά δεν νομίζω ότι έχουν να κάνουν με την κοικωνική καί πολιτική υπόσταση του φέροντα, καθώς τα στοιχεία αυτά, είναι λίαν επιεικώς ανεπαρκή, γιά να ταυτιστούν με τον ίδιο.  ;)

υγ. Σαφώς καί η δημιουργία συλλόγου προέχει, αλλά όπως το πάμε, ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.  :-\
keep safe distance...

Whiskey

Θανο αν μιλαμε για τοσο απλα στοιχεια τοτε σιγουρα δεν τιθεται θεμα.

Δεν θα πρεπει ομως να υπαρχει και φωτο ? αλλιως πως θα αναγνωριζεται το πτωμα ? :) :) οκ black humor ... ;)
Απλα περαν της οποιας πλακας θα πρεπει να υπαρχει σχετικη (και καθαρη μαλιστα) φωτο ωστε να μην υπαρξει πιθανοτητα καποιος ανηλικος να χρησιμοποιησει την ταυτοτητα ... ας πουμε καποιου συγγενικου προσωπου.

Περαν ολων οπως ειπα ειμαι θετικος για πολλους και διαφορους λογους.

Τάλων

Θεωρώ ότι πρίν φτάσουμε στην μορφή της ταυτότητας θα πρέπει να βρούμε τον λόγο ύπαρξής της.

Τα υπόλοιπα σίγουρα θα είναι πιο εύκολα.

Τώρα όσο αφορά το θέμα των προσοπικών δεδομένων αν π.χ. δεν διατηρήται ένα αρχείο μελών τότε δεν προκύπτει θέμα.
Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει.

Θάνος

Σωστός ο Τάλων. Σε τι θα χρησιμεύει? Κι εγώ, παρόλο που έριξα την ιδέα, δεν το έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου.  :(
keep safe distance...

Goodspeed

Πολύ καλή η σκέψη σου Θάνο.

Η δημιουργία συλλόγων είναι κοντά και οι ταυτότητες θα είναι τόσο υποχρεωτικές όσο και επίσημες  ;)

Υπομονή λοιπόν
No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

bomber

Αν υπάρχουν ταυτότητες λογικά θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο αρχείο, που θα τις επικηρώνει. Διαφορέτικα θα έχουν οι πάντες και φυσικά χωρις έλεγχο οπώτε, δεν ξέρω σε τι θα χρησημεύση.

Συμφωνώ πάντος με την ιδέα, αρκεί αν δουλευτεί σωστά. Επίσης συμφωνώ και με την ίδρυση Συλλόγου γιατί και απο εκεί μπορούμε να κερδίσουμε πολλά. Και επηδή έχω εμπειρία απο Συλλόγους δεν είναι τρομερά δύσκολο να ιδρυθεί. Και αν χρειαστεί μπορώ να βοηθήσω.

Τάλων

Σύλογος αθλητικός  ας  υποθέσουμε ή σε κάποια άλλη μορφή ;

Nikolai

Παράθεση από: Θάνος στις  16 Δεκ 2009, 18:35:29 ΜΜ

Δεν έχω ακόμα σκεφτεί τι άλλο θα μπορούσε να αναφέρει πέρα από το nick name, την χρονολογία γέννησης καί την ομάδα αίματος, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο, σε κάποιο (χτύπα ξύλο) ατύχημα. Ακόμα εκρεμμεί το ποιός θα την εκδίδει, αφού δεν υπάρχει κάποιος σύλλογος να τις εκδόσει καί να είναι "έγκυρες".

Συμφονω μαζι σου αλλα αυτο με την ομαδα αιματος νομιζο οτι εινα λιγο παραταραβιγμαινω.Πες οτι χτυπαει καπιος και αιμοραγει αν ξερεις την ομαδα αιματος του τι θα κανεις  ???

ΕΚΔΡΟΜΟΣ

πολυ καλη ιδεα για την ταυτοτητα κ εχω καπιες ιδες για την χρηση αυτης.
1. θα μπορουσε να τις εκδιδει το ΑΙR SOFT SENTER με την εγγραφη στο φορουμ, αφου ειναι κ διαχειριστης. κ θα εχουν ισχει μονο οταν διοργανωνονται αγωνες μεσο αυτου.
2. με την επιδειξη τις ταυτοτητας να εχεις εκπωση σε αγωρες απο το καταστημα κ στο σερβις
3. με την οργανωση αγωνα οπιος δηλωνει σημετοχη θα πρεπει να την εχει μαζι του ωστε να δινει παρουσια στον αγωνα κ σε περιπτωση αθανασιας, μακακιας, κ.α. να τιμωρειται.
4. δεν μου ερχεται κατι αλλο συμπηρωστε εσεις.
ολα αυτα ειναι ιδεες προσωπικες

Θάνος

Παράθεση από: Nikolai στις  16 Δεκ 2009, 22:29:39 ΜΜ
Συμφονω μαζι σου αλλα αυτο με την ομαδα αιματος νομιζο οτι εινα λιγο παραταραβιγμαινω.Πες οτι χτυπαει καπιος και αιμοραγει αν ξερεις την ομαδα αιματος του τι θα κανεις  ???

???
Δεν καταλαβαίνω γιατί σου έκανε κλικ το συγκεκριμμένο...μετάγγιση αίματος πάντως, εγώ δεν θα του έκανα, ορκίζομαι!

Μην πιάνεστε από λεπτομέρειες...ακόμα δεν συμφωνήσαμε αν έχει νόημα να υπάρχει κάτι τέτοιο, στο τι θα αναφέρει φτάσαμε?
keep safe distance...

transporter

είναι πολύ καλή ιδέα η δημιουργία ταυτότητας airsoft μέλος γιατί έτσι θα μπορούμε να ελέγχουμε και το όριο ηλικίας αλλά όπως αναφέρατε πριν πρέπει να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο...βέβαια δεν συμφωνώ να εκδωθεί από το  καθώς δεν είναι διοργανωτής αλλά forum επικοινωνίας...η γνώμη μου είναι να δημιουργηθεί πρώτα ένας αθλητικός σύλλογος airsoft και μετά να μιλήσουμε για ταυτότητες...πάντος  Θάνο έδωσες ωραίο θέμα προς συζήτηση καθώς πολλά ακούγωνταν σχετικά με αυτό και ίσως με την γνώμη του καθενός να βγάλουμε και συμπέρασμα αν ο κόσμος θέλει κάτι τέτοιο,δηλαδή ίδρυση airsoft συλλόγου και ταυτότητας

Maleficus

το θεμα με τη ταυτοτητα το ειχαμε ξανασηζητησει νομιζω στη ψηφοφορια για το αν θελουμε να υπαρχουν ατομα κατω των 18 στο φορουμ
εγω ειμαι συμφωνος στη ταυτοτητα μονο για παιχνιδια και οχι για εγγραφη στο φορουμ αρκει να υπαρχει η αρμοδια αρχη

mirrage

Το καλύτερο, για να μην τριγυρνούν τα προσωπικά μας δεδομένα
εδώ και εκεί, είναι να φοράει, όποιος πιστεύει οτι το χρειάζεται, ένα
dogtag με τα στοιχεία του.Αν του συμβεί ποτέ κάτι οι διασώστες
που θα τον ψάξουν θα το βρουν στον λαιμό του και θα δουν οτι
χρειάζονται.
Υπάρχουν στο ebay με 8 ευρουλάκια μαζί με τα μεταφορικά.
5 σειρές χωράνε και γράφεις οτι θες.

jumbo

ειναι πολυ καλη η ιδεα της ταυτοτητας, για ολους τους ανω λογους που αναφερατε, απο το να πιστοποιητε η ηλικια του παικτη, εως και η ομαδα αιματος σε μια κακια στιγμη ( μακρια απο εμας και απο ολων τον κοσμο βεββαια)... μια ρητορικη ερωτηση που σκεφτομαι ειναι αν οι ομαδες θα μπορουσαν να προμηθευουν τις ταυτοτητες στα μελη τους και να κρατανε ισως, ενα καποιο αρχειο μελων..  ;)
ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ, ΑΡΧΗ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ

ΑΞΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ

Τάλων

Αν φτάσουμε σε αθλητικό σύλλογο τότε δεν υπάρχει λόγος έκδοσης ταυτότητας αλλά έκδοση δελτίου υγείας και ειδιότητας αθλητού όπου κατατίθεται από τον εκάστοτε σύλλογο και επικυρώνεται από την ανάλογη ομοσπονδία που με την σειρά της ανήκει στην ΓΓΑ  Τότε είναι υποχρεωτική και η διατήρηση σχετικού μητρώου.

Όσον αφορά την ομάδα αίματος σε περίπτωση ακόμη και ατυχήματος αυτό που αναγράφεται ακόμη και στην ΑΤ δεν το λαμβάνη κανείς υπόψη του. Υπάρχει σχετική οδηγεία να γίνεται νέα ανάλυση.

Θάνος

Έτσι, γιά να σας δελεάσω.  ;D
keep safe distance...

Whiskey

Καλο ... και θα μπορουσε και κατα ομαδα ... αν μου επιτρεπετε εικαστικα (πολυ προχειρα) ... (κατ'εμε η φωτο ειναι ... must).

Θάνος

Το προχώρησες ένα βήμα παραπάνω, μου αρέσει.  ;)

υγ. γιά το θέμα "φωτο", συμφωνώ κι εγώ, αλλά οι αντιρρήσεις θα είναι πολλές.  :-X
keep safe distance...