Βάψιμο stock,χειροφυλακτήρα και γεμιστήρα σε χρώμα desert yellow.

Ξεκίνησε από mirrage, 01 Δεκ 2009, 19:58:10 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mirrage

Κοιτούσα φωτογραφίες AEG σε διάφορα forae και διαπίστωσα οτι μου άρεσαν αρκετά τα μονόχρωμα
βαψίματα ερήμου.
Έτσι είπα αφού δεν υπάρχουν γεμιστήρες SOPMOD σε οτιδήποτε πέρα από μαύρο και αφού δεν θέλω
να πάρω νέο κοντάκι να πάρω μπογιά και να τα βάψω μόνος.
Πήρα λοιπόν την μία γεμιστήρα (ώστε αν έκανα βλακεία να περιοριζόταν σε εκείνη) και το AEG και μετά
την απαραίτητη βόλτα κατέληξα με τα παρακάτω καλούδια...

Από αριστερά προς τα δεξιά έχουμε...
1 Mr.Muscle καθαριστικό φούρνου (η ετικέτα έπεσε κάπου στον δρόμο) Θα το βρείτε σε όλα τα super markets. 3,42€
2 Humbrol acrylic spray "Dessert Yellow" 93 Θα το βρείτε στο plastimodelismo στην Ιπποκράτους. 5,5€
3 Dupli-Color αστάρι αυτοκινήτου σε spray. Θα το βρείτε στα χρωματοπωλεία (εγώ το πήρα από την Αθηνάς). 3€
Συνολικό κόστος 11,92 ευρώ.

Όλα τα προϊόντα είναι εξαιρετικά εύφλεκτα και μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα,ασφυξία η δηλητηρίαση!!!!
Η χρήση τους πρέπει να γίνεται σε καλά αεριζόμενους χώρους και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με φλόγα
η θερμά αντικείμενα καθώς και με το δέρμα, μάτια κτλ.
Καλό είναι να φοράτε γάντια, γυαλιά κατά τις εργασίες τριβής (αν χρειαστούν) και μάσκα κατά την βαφή (καλό είναι
να φοράτε και γυαλιά).

Οδηγίες.

Εγώ έκανα μερικά λάθη τα οποία θα παραλείψω και θα περάσω στο ψητό...

1 Ξεβιδώνουμε την βίδα της γεμιστήρας (αν είναι SOPMOD) και κρατάμε το περίβλημά της μόνο
   το οποίο και θα βαφτεί.

2 Βάζουμε την γεμιστήρα σε μία σακούλα και την ψεκάζουμε με το Mr.Muscle  μέχρι να καλυφθεί
  πλήρως.Αμέσως μετά δένουμε την σακούλα και την αφήνουμε όλο το βράδυ στο μπαλκόνι.Αν την
  αφήσετε μέσα στο σπίτι θα σκάσετε από τις αναθυμιάσεις που θα βγουν από την σακούλα!
  Προσέξτε και κατά το ψέκασμα γιατί το προϊόν ερεθίζει τον λαιμό και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα
  η ασφυξία (αν βάλετε το κεφάλι μέσα στην σακούλα...) ;D !

3 Βγάζουμε την γεμιστήρα και τρίβουμε κάτω από τρεχούμενο νερό με μία οδοντόβουρτσα η με
   μεταλική, αλλά μαλακή, βούρτσα.Αν δεν φύγει όλη η μπογιά τρίβουμε με γυαλόχαρτο η με κάποιο
   εργαλείο με μεταλικό βουρτσάκι.Εγώ χρησιμοποίησα το dremmel.

4 Περνάμε το αστάρι με προσοχή να μην εισπνεύσουμε τα αέρια η να μην μπουν στα μάτια μας!!!

5 Αφού στεγνώσει (δεν θέλει πολύ)περνάμε το χρώμα.

Το χρώμα και το αστάρι θέλουν καλό κούνημα 2-3 λεπτά και απόσταση 10-15 εκ και 25 εκ. αντίστοιχα.
Τα περνάμε σε λεπτά στρώματα για να μην τρέξουν.Αν κάπου το παρακάνουμε αφήνουμε το υγρό να
ηρεμήσει και να εξατμιστεί ελπίζωντας οτι δεν θα σπάσει και δεν θα κάνει σημάδια.Αν κάνει τότε το
αφήνουμε να στεγνώσει και μετά το τρίβουμε η καλύτερα το αφήνουμε πάλι στην σακούλα με Mr.Muscle
και περιμένουμε 12-24 ώρες.Δεν ξέρω πως δουλεύει το Mr.Muscle με το αστάρι αυτοκινήτου οπότε παίζει
και να μην το βγάλει.Σε αυτή την περίπτωση ρωτάμε τον φαναρτζή μας...

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και με το κοντάκι με εξαίρεση το αστάρωμα.
Επίσης μασκαρίστηκε το όπλο με χαρτοταινία και εφημερίδες.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό...
Η γεμιστήρα...

και το κοντάκι...

Μην περιμένετε οτι θα μείνει για πάντα άψογο το χρώμα.Μόλις μπει 1-2 φορές η γεμιστήρα στο AEG
θα αρχίσει να φθείρετε.Επίσης το κοντάκι στο πρώτο πέσιμο θα κάνει γρατζουνιά.Αυτά όμως θα βοηθήσουν
να φανεί πιο "μάχιμο" το σύνολο   ;)

Συγνώμη για τις σχετικά κακές φωτογραφίες αλλά η μηχανή είναι σπασμένη και το χέρι μου επίσης (έσπασαν
κατά το ίδιο πέσιμο)...
Απορώ με την υπομονή μου στο όλο εγχείρημα...  ;D

alekoukos_kalashnikov

εχω βαψει κι εγω μια γεμιστηρα με χρωμα οπλου χακι...καλη συνεχεια και στο υπολοιπο aeg μιας και δεν λεει να εχεις μονο το κοντακι βαμμενο... ;)ωραια δουλεια!
why so serious...?

mirrage

Δεν παίζει να το βάψω όλο.
Υπάρχει μία σκέψη για τον χειροφυλακτήρα
αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

SAPPER

Πολύ καλή παρουσίαση mirrage, μπράβο σου για τον χρόνο και το μεράκι σου για μια καλή και λεπτομερή παρουσίαση.

Έχω κάνει άπειρα βαψίματα με αυτόν τον τρόπο, βέβαια καλύτερα είναι να πάμε σε ένα χρωματοπωλείο που πουλάει απευθείας σε φαναρτζήδες χρώματα όπως είναι ο Μπίσιας στην Λεωφόρο Ηλία Ηλιού στον Ν.Κόσμο απέναντι από την Ελευθεροτυπία.
Τι το καλό έχει ?
1) Σου βγάζει ακριβός την απόχρωση που θέλεις και σε ΜΑΤ από δειγματολόγιο η όχι και κρατάς τον κωδικό για μελλοντικά φτιαξίματα.
2) Βάζει την απόχρωση που θες σε σπρέι (έχει τα μηχανήματα) με καταλύτη - σκληρυντικό για ανθεκτικό βάψιμο σαν του αυτοκινήτου. (σημαντικό)
3) Βγάζει και βερνίκια για μετά το βάψιμο με σκληρυντικό μόνο που πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις μέσα σε 3-4 ώρες γιατί μετά πετρώνει μέσα στο σπρέι.
4) Βγάζει αστάρι, την βάση δηλαδή που περνάμε πριν την βαφή που πολύ σωστά είπε ο mirrage, αφού διαβρώσουμε και αφαιρέσουμε το αρχικό χρώμα πχ με διαβρωτικό.
5) Και όλα αυτά τα παίρνουμε από το ίδιο μαγαζί στης τιμές που ανέφερε ο mirrage.
Εγώ μιας και δεν έχω φούρνο βαφής γιατί δένει καλύτερα το χρώμα ζεσταίνω πρώτα με ένα μπιστολάκι για τα μαλλιά που δεν έχω  ;D και μετά ξεκινώ την διαδικασία.
Προσοχή: η κάθε διαδικασία πρέπει να γίνετε αφού έχει στεγνώσει καλά η προηγούμενη, και μετά την διάβρωση σημαντικό να καθαρίσουμε καλά την επιφάνεια γιατί αν μείνουν κατάλοιπα διαβρωτικού θα φουσκώσει η νέα βαφή.

Powerplant

Θα συμφωνήσω με τον sapper για το θέμα της πηγής προμήθειας των υλικών. Απλά θα προσέθετα όταν πάτε για ψώνια πάρτε μαζί και το κομμάτι που θέλετε να βάψετε για να σας δώσει ο "μάστορας" ότι ακριβώς χρειάζεσται για την δουλειά σας.

Μπράβο και στον mirrage για το τοπικ και τον sapper για τις πληροφορίες.

mirrage

Λοιπόν...Πήγα στον Μπίσια σήμερα και πήρα ματ βερνίκι αυτοκίνητου.
Το ψέκασα και όλα καλά.Βέβαια για κάποιο λόγο το κόστος από 4 που
είχες γράψει στο post του AlienProduce στο hellasairsoft.com ανέβηκε στα
7,5.Ένιωσα το χέρι του να πιάνει άγρια τον πισινό μου αλλά...

Ιδού λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα το οποίο ,μετά τα δισεκατομύρια
μηνύματα που πήρα από τους απανταχού airsofters, περιλαμβάνει και το
βαμένο handguard.

Παρά το καλό αποτέλεσμα πιστεύω οτι με ένα RIS σε ερημί χρωματάκι θα
έδειχνε καλύτερα.Πιο άγριο...