Πρόβλημα καί λύση, σε γεμιστήρα (Tokio Marui) πιστολιού GBB.

Ξεκίνησε από Θάνος, 07 Νοε 2009, 14:36:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Θάνος

Πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός m1911 της CA. Παράλληλα αγόρασα καί μία επιπλέον γεμιστήρα της Tokio Marui, την οποία δοκιμάζοντας να γεμίσω, διαπίστωσα με έκπληξη, ότι κατά το γέμισμα υπήρχε μεγάλη διαρροή αερίου, το οποίο δεν συνέβαινε στην γεμιστήρα της CA που συνόδευε το πιστόλι. Ρίχνοντας μιά ματιά στην βαλβίδες των γεμιστήρων, παρατήρησα ότι η βαλβίδα της Tokio Marui ήταν μικρότερη σε μέγεθος από της CA.

Classic Army - Tokio Marui

Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι λόγω μικρότερης βαλβίδας στην Tokio Marui, δεν εφάρμοζε σωστά το ακροφύσιο της φιάλη αερίου (CA) καί έχανε τόσο πολύ αέριο κατά την διάρκεια του γεμίσματος...καί μιλάμε γιά πολύ πράμα...στο ένα γέμισμα έχανα άλλα δύο!!  :o
Ρωτώντας (..πας στην πόλη) 8), με συμβούλεψαν να προσέξω την κατακόρυφη θέση της φιάλης, αλλά καί την σωστή τοποθέτηση του ακροφυσίου της φιάλης στην βαλβίδα της γεμιστήρας, αν καί όπως μου είπαν, γενικά της Tokio Marui το παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.
Πριν λοιπόν την στείλω από το μπαλκόνι γιά να δω μέχρι που θα φτάσει, έριξα μία ακόμη τελευταία καί λεπτομερέστερη ματιά, βάζοντας καί τα γιαλιά μου αυτή τη φορά...καί τι διαπιστώνω?? ???  ???
Η βαλβίδα της Tokio Marui δεν είχε εσωτερικά, το λαστιχάκι στεγανοποίησης!!!!  :o :-X  Πιθανόν καί να έκανε σεισμό στo Hong Kong με αυτά που τους έσειρα...  >:(

Classic Army - Tokio Marui

Αφού συνήλθα πίνοντας κανα δυό ηρεμηστικά (τα έχω πάντα εύκαιρα), μου ήρθε η ιδέα να καταστρέψω έναν αναπτήρα (του ευρώ) καί παίρνοντας το στεγανωτικό λαστιχάκι της βαλβίδας του, το τοποθέτησα στην βαλβίδα της Tokio Marui, το οποίο ταίριαξε απόλυτα καί το πρόβλημα λύθηκε.  :D Δεν χάνει ούτε ένα "τσιφ"... ;D

Αυτά...μου συνέβη κι αυτό, να δω τι άλλο μου επιφυλάσει η μοίρα με τα AEG, GBB, CQM, MOU SOU TOU, κ.λ.π., σε σημείο που σκέφτομαι να μου κάνω κανα ευχέλαιο!!!  ;D ;D
keep safe distance...

Dadias

φίλε μου,θεώρησε το εαυτό σου απλά άτυχο, ήμουν κάτοχος ενός Μ1911Α1 και είχα πάρει και εξτρά γεμίστηρα οπού δεν μου έβγαλαν κανένα πρόβλημα, το θέμα με τα o-rings είναι συνηθησμένο πρόβλημα για οποιοδήποτε GBB με την πάροδο του καιρού φθήρονται και χρήζουν αντικατάστασης

Θάνος

Έτσι θεώρησα τον εαυτό μου, απλά άτυχο, αλλά φίλε Dadias διαβάζοντας στο φόρουμ, διαπίστωσα ότι αρκετοί έκαναν παράπονα γιά διαφυγή αερίου κατά το γέμισμα, σε γεμιστήρες της Tokio Marui, οπότε κάπου άρχισα να αμφιβάλλω, γιά το κατά πόσο συνέβη μόνο σε μένα.  ;)
keep safe distance...

SAPPER

Οι γεμιστήρες της TM για GBB pistols δεν έχουν την φλάντζα στεγανοποίησης στην βαλβίδα πλήρωσης, και ενώ είναι κορυφαίες γεμιστήρες αυτό είναι ένα μείον.
Οι γεμιστήρες πχ της KWA έχουν φλάντζα, αλλά δεν έχουν την ποιότητα της TM.

Η πατέντα πάντως με τον αναπτήρα έγραψε ! ! !

Και +1 για τον τρόπο παρουσίασης  ;)