Θαμπομενα γιαλια

Ξεκίνησε από MAYIOL, 03 Νοε 2009, 16:41:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

MAYIOL

Ξερει κανεις ρε παιδια κανενα κολπο για να μην θαμπονουν τα γιαλια. Εχω αυτα της CA τα οποια ειναι φοβερα αλλα μολις υδρωσω λιγο θαμπονουν και μπαινω στον κινδινο να τα βγαλω για σκουπισμα και ξανα τα ιδια. Ευχαριστω

filakio 8

Καλησπέρα.ΝΑ πας σε ένα μαγαζί με οπτικά η σε κατάστημα ψαροντούφεκο-καταδύσεις και να ζήτησης ένα σπρέι antifogk

queef

σάλιο,πατάτα,φύκια αυτά από φυσικά προιόντα.Αλλιώς antifog spray.
Το να βγάλεις τα γυαλιά για να τα σκουπίσεις κατά τη διάρκεια παιχνιδιού απαγορεύεται και είναι πολύ επικίνδυνο για τα μάτια σου ???

kaliostro

Ωραία ερώτηση.Το κόστος του antifog spray???
Φίλοι είναι...τα αδέρφια που επιλέγεις!!!

Έρχονται όσοι θέλουν.... Μένουν όσοι μπορούν!!!

Noob

Αδύνατον τόν μηδέν πράττοντα πράττειν εύ

Αριστοτέλης

kaliostro

perfect.ελπίζω να κρατάει για παραπάνω χρόνο απ'οτι τα γνωστά φυσικά κόλπα που στα 30-40 λεπτά πάλι αρχίζει να θαμπώνει(λίγο μεν αλλά χάνεις τον στόχο σου).
Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ επειδή έκανα εγώ την πατάτα τελευταία φορά, έκανα μια απο τις φυσικές τεχνικές στην μασκούλα μου αλλά...ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΥΩΠΙΑΣ ΜΟΥ.ναι ναι την έκανα την...$#%$#^#!!! θάμπωναν τα γυαλιά μυωπίας.

MAYIOL

Σαν αθλητης ελευθερης καταταδυσης εχω χρισιμοποιησει αντιθαμβοτικο σπρει απειρες φορες ομως εδω πως γινεται η χριση του. Το ψεκαζεις και το αφηνεις 'η πρεπει να το σκουπισεις -ξεπλινεις. Καλα αυτο με τα φυκια δεν παιζει με τιποτα.μην το κανει κανεις γιατι κινδινευει να χαραξει τους φακους των γιαλιων με την αμμο- κοραλακια που ειναι προσκολιμενα πανω στα φυκια.Εκτος και θελει να κανει πλακα αυτος που το εγραψε.

queef

Δεν είναι αστείο και ισχύει.Προφανώς πρώτα τα ξεπλένεις και μετά τα τρίβεις πάνω στο φακό.Δοκίμασέ το και θα δεις κι εσύ ότι δεν θαμπώνουν.

MAYIOL

Δεν αμφισβιτω την αποτελεσματικοτιτα ως προς το θαμπομα αλλα οτι ειναι επικινδινο να χαρακτουν οι φακοι.Ενα παραπανο που τα γιαλια για Airsoft ειναι πλαστικα και χαραζουν πιο ευκολα.Αν το κανεις μερικες φορες αυτο θα καταντησουν τα γυαλια σου σα να εχει σπηναρει πανω γατα με τα τεσσερα.Πιστεψεμε, εχω εικοσι χρονια στο χωρο της ελευθερης καταδυσης. Φιλικα παντα...

queef

Κι εγώ σε μάσκα το έκανα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.Τώρα πράγματι σε γυαλιά αιρσοφτ δεν το χω δοκιμάσει αλλά ίσως έχεις δίκιο αναφορικά με το γρατσούνισμα αν δεν είναι καλής ποιότητας τα γυαλιά :-\

Noob

οσο αφορα τα αντιθαμπωτικο σπρεϊ... Πρεπει να το κανουμε πριν ξεκινησουμε να παιζουμε; καθε πόση ώρα κτλ; ας μας πει ομως καποιος που ξερει σίγουρα
Αδύνατον τόν μηδέν πράττοντα πράττειν εύ

Αριστοτέλης

liongreek

Για το spray...το ότι θα αποφύγετε το θάμπωμα δεν σημαίνει100% ορατότητα. Οι υδρατμοί, ειδικά σε διαμόρφωση goggle που σημαίνει κλειστά περιμετρικά, δεν θα δημιουργήσουν θολούρα λόγω του spray, αλλά θα υγροποιηθούν. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μια ποσότητα νερού στο φακό, που αν είναι μεγάλη (σε άτομα που ιδρώνουν πολύ όπως εγώ) θα σας περιορίσει σημαντικά την οπτική λόγω διάθλασης.

Από προσωπική εμπειρία προτιμήστε κάποια γυαλιά που να προσφέρουν άφθονο εξαερισμό. Έχει τύχει σε παιχνίδια να μην βλέπω τίποτα λόγω θολούρας, και σε άλλα να μην βλέπω τίποτα λόγω διάθλασης.

dash

Παράθεση από: Noob στις  05 Νοε 2009, 10:04:47 ΠΜ
οσο αφορα τα αντιθαμπωτικο σπρεϊ... Πρεπει να το κανουμε πριν ξεκινησουμε να παιζουμε; καθε πόση ώρα κτλ; ας μας πει ομως καποιος που ξερει σίγουρα

φυσικα και θα το κανεις πριν.σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν βγαζουμε μασκα-γυαλια την ωρα του παιχνιδιου για να τα καθαρισουμε κλπ

aroutha

Παράθεση από: MAYIOL στις  03 Νοε 2009, 21:33:03 ΜΜ
Το ψεκαζεις και το αφηνεις 'η πρεπει να το σκουπισεις -ξεπλινεις.

Και εμείς πώς θα ξέρουμε τι από τα δύο πρέπει να κάνουμε; Θα είναι ανάλογα με το σπρέι που θα πάρουμε;

aroutha

Προσωπικά έχω να παρατηρήσω ότι οι φυσικές μέθοδοι δεν αποδίδουν ιδιαίτερα. Για αυτό το σπρέι δεν ήξερα μέχρι τώρα και θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ.

Whiskey

Σε περιπτωση που δεν υπαρχει αντιθαμπωτικο σπρευ προσθεστε στις "φυσκες" μεθοδους και την οδοντοπαστα. Απλα περαστε μια στρωση οδοντοπαστας και σε 5 λεπτα καθαριστε την επιφανεια (πλυσιμο με νερο και σκουπισμα).

Ενας προχειρος τροπος στο πεδιο και εφοσον δεν υπαρχει κατι αλλο (οχι κατα την διαρκεια του παιχνιδιου αλλα πριν αρχισει) ιδιαιτερα αν καπνιζετε μπορειτε να φτυσετε εσωτερικα και να σκουπισετε. Η νικοτινη απο το σαλιο σε συνεργασια με καποια ενζυμα που περιλαμβανονται θα βοηθησει πολυ.

Αυτα.

baldcoyote

Παράθεση από: dash στις  05 Νοε 2009, 16:26:54 ΜΜ
σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν βγαζουμε μασκα-γυαλια την ωρα του παιχνιδιου για να τα καθαρισουμε κλπ

μη με παρεξηγησετε (κακια,εξυπναδα κτλ) αλλα αν σου θαμπωσουνε την ωρα του παιχνιδιου δηλαδη τι πρεπει να κανεις? προσωπικα (και δε το λεω ως "να κανουμε ολοι αυτο") γυρισα προς ενα τοιχο,μακρυα απο το πανηγυρι και τα σκουπισα προχειρα.αν υπαρχει κατι με τη μορφη κανονα ειμαι ολος αυτια φυσικα!
Οταν μιλαμε δεν μπορουμε να ακουσουμε...

Whiskey

Παράθεση από: baldcoyote στις  19 Νοε 2009, 17:08:46 ΜΜ
μη με παρεξηγησετε (κακια,εξυπναδα κτλ) αλλα αν σου θαμπωσουνε την ωρα του παιχνιδιου δηλαδη τι πρεπει να κανεις? προσωπικα (και δε το λεω ως "να κανουμε ολοι αυτο") γυρισα προς ενα τοιχο,μακρυα απο το πανηγυρι και τα σκουπισα προχειρα.αν υπαρχει κατι με τη μορφη κανονα ειμαι ολος αυτια φυσικα!

Σε ΚΑΜΙΑ περιπτωση δεν τα βγαζεις παρα μονο μεσα στο safe house. Σκεψου ενα αδεσποτο bb να χτυπουσε στον τοιχο που κοιταγες και να ερχοταν στο γυμνο ματι σου μετα !!
Βαση κανονισμου αν χρειαστει για οποιονδηποτε λογο να μεινεις διχως γυαλια πρεπει να ενημερωσεις και να σταματησει το παιχνιδι.

vipergr

Η καλήτερη λύση στο πρόβλημα είναι η αγορά μιας ποιοτικής μάσκας με thermal(διπλός φακός)  φακούς και δε προκειται να θαμπώσουν με τίποτα.....

kaliostro

viper περιπου κόστος αυτης της μάσκας?