ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Ξεκίνησε από queef, 16 Οκτ 2009, 19:20:02 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Goodspeed

No flag, no uniform, ever stopped the bbs from my gun...

pit

απο οτι ξερω εχουν γινει 2 πανελληνια και εκτος αυτου ειναι στην κριση του καθε διοργανωτη να το κανει... και εκτος αυτου μπορει να γινει οπως ειπε ο θανος να γινεται απο  καποιον που μας ξερει ποσο ειμαστε να γινεται ετσι η συγκριση... τωρα ειμαι 26  αμα φαινομαι 18 χρονων καλο ειναι αυτο ;D

fanioles

Όσο περισσότερη σοβαρότητα και επαγγελματισμός διακατέχει την ενασχόληση μας, τόσο καλύτερα για εμας και το ίδιο το παιχνίδι.
Καλό είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με στοιχεία φυσικά που όλοι δέχονται να παρέχουν. (όσοι δε δέχονται απλά δε παίζουν)
Αυτό φυσικά θα είναι για λίγο καιρό γιατί σύντομα θα πλαισιωνόμαστε απο συλόγους που θα τηρούν τέτοια και πολλά άλλα στοιχεία για τα μέλη τους.

queef

Παράθεση από: fanioles στις  17 Οκτ 2009, 15:34:53 ΜΜ
Όσο περισσότερη σοβαρότητα και επαγγελματισμός διακατέχει την ενασχόληση μας, τόσο καλύτερα για εμας και το ίδιο το παιχνίδι.
Καλό είναι να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με στοιχεία φυσικά που όλοι δέχονται να παρέχουν. (όσοι δε δέχονται απλά δε παίζουν)
Αυτό φυσικά θα είναι για λίγο καιρό γιατί σύντομα θα πλαισιωνόμαστε απο συλόγους που θα τηρούν τέτοια και πολλά άλλα στοιχεία για τα μέλη τους.
Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγω :)

mirrage

Στο airsoftcanada.com το λένε age verification και λειτουργεί αρκετά καλά.
Οι ανήλικοι δεν συμετέχουν σε θέματα αγοραπολησιών AEG, GBB, EBB κτλ
ούτε μπορούν να πάνε σε παιχνίδια.Έτσι όλοι είναι ήσυχοι.
Αν και δεν συμφωνώ με τους "αστυνομικούς" ελέγχους δεν θα ήθελα να χτυπήσει
κάποιο παιδί και να τρέχουν οι δικοί του.

queef

To θέμα είναι ότι δεν θα τρέχουν μόνο οι δικοί του.Επίσης δεν πρόκειται περί αστυνομικών ελέγχων,μάλλον τείνει στο φυλάμε τα ρούχα μας ;)

Powerplant

Θετική η πρόταση αλλά μόνο με θέληση όλων μπορεί να γίνει και εξηγώ: Θα διαφωνήσω με το θέμα που έθεσε ο fanioles. Αν κατάλαβα καλά λέει ότι όσοι δεν δέχονται να καταγράφονται τα στοιχεία τους να μην παίζουν; Δηλαδή γιατί πρέπει τα δικά μου στοιχεία πρέπει να καταγραφούν κάπου; Αν τηρώ αυτά που ζητάει ο διοργανωτής και δείχνω και την ταυτοτητά μου γιατί να μην παίζω; Συμφωνώ να δείχνω ταυτότητα σε κάθε παιχνίδι ακόμα και να υπογράφω και υπεύθυνη δήλωση και αυτό για να αποδείξω ότι δεν έχω να κρύψω κάτι και ξέροντας ότι για να μου ζητηθούν όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι νομικά κατοχυρομένος για να τα ζητήσει (δημόσια αρχή ή νομικό-φυσικό πρόσωπο εγκεκριμένο από δημόσια αρχή για τις δραστηριοτητές του).
Για να μην μπλέξει λοιπόν το θέμα είναι νομίζω καλύτερο να ζητηθεί από όλους όσους συμμετέχουμε να το υιοθετήσουμε και όχι να επιβληθεί σε αυτή τη φάση. Αν το θέμα οργανωθεί καλύτερα (π.χ σύλλογος) εγώ μέσα πρώτος και προκαταβολικά συνδρομή-υπογραφή-στοιχεία-βοήθεια ή ότι άλλο χρειαστεί.
Fanioles προκαταβολικά συγνώμη αν τυχόν κατάλαβα λάθος την αποψή σου. Κατα βάση έχεις δίκιο αλλά θα φαγωθούμε μεταξύ μας με το υποχρεωτικό νομίζω.

Spartan

+ 1 και απο εμενα!
Αρκει οι διοργανωτες να ανταλαξουν αρχεια!
Αν θελετε φιλτατοι TAS μπορω να κανω σε exelaki 1 λιστα με αλφαβητικη σειρα nicknames και ηλικια!!!
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Θάνος

Παράθεση από: Spartan στις  22 Οκτ 2009, 01:43:04 ΠΜ
+ 1 και απο εμενα!
Αρκει οι διοργανωτες να ανταλαξουν αρχεια!
Αν θελετε φιλτατοι TAS μπορω να κανω σε exelaki 1 λιστα με αλφαβητικη σειρα nicknames και ηλικια!!!
Σε μένα βάλε -10 χρονάκια παρακαλώ.  :-[
keep safe distance...

fanioles

Παράθεση από: powerplantmaster στις  18 Οκτ 2009, 23:21:45 ΜΜ
Θετική η πρόταση αλλά μόνο με θέληση όλων μπορεί να γίνει και εξηγώ: Θα διαφωνήσω με το θέμα που έθεσε ο fanioles. Αν κατάλαβα καλά λέει ότι όσοι δεν δέχονται να καταγράφονται τα στοιχεία τους να μην παίζουν; Δηλαδή γιατί πρέπει τα δικά μου στοιχεία πρέπει να καταγραφούν κάπου; Αν τηρώ αυτά που ζητάει ο διοργανωτής και δείχνω και την ταυτοτητά μου γιατί να μην παίζω; Συμφωνώ να δείχνω ταυτότητα σε κάθε παιχνίδι ακόμα και να υπογράφω και υπεύθυνη δήλωση και αυτό για να αποδείξω ότι δεν έχω να κρύψω κάτι και ξέροντας ότι για να μου ζητηθούν όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι νομικά κατοχυρομένος για να τα ζητήσει (δημόσια αρχή ή νομικό-φυσικό πρόσωπο εγκεκριμένο από δημόσια αρχή για τις δραστηριοτητές του).
Για να μην μπλέξει λοιπόν το θέμα είναι νομίζω καλύτερο να ζητηθεί από όλους όσους συμμετέχουμε να το υιοθετήσουμε και όχι να επιβληθεί σε αυτή τη φάση. Αν το θέμα οργανωθεί καλύτερα (π.χ σύλλογος) εγώ μέσα πρώτος και προκαταβολικά συνδρομή-υπογραφή-στοιχεία-βοήθεια ή ότι άλλο χρειαστεί.
Fanioles προκαταβολικά συγνώμη αν τυχόν κατάλαβα λάθος την αποψή σου. Κατα βάση έχεις δίκιο αλλά θα φαγωθούμε μεταξύ μας με το υποχρεωτικό νομίζω.

Δε διαφωνούμε.  Είναι λογικό το οτι δεν εχει κανεις δικαίωμα να ζητήσει προσωπικά δεδομένα απο κάποιον αλλα και να το κάνει, όταν κα΄ποιος δε θέλει δε τα δίνει. Αν δείχνε οριακά ανήλικος όμως, ας μη παρεξηγηθεί αν δε τον αφήσουν να παίξει.
Σε αρχική φαση μια καταγραφη nicknames με ηλικία και μία απλή επίδειξη ταυτότητας για τους φίλους που μικροδείχνουν και μπορεί να υπάρχει αμφιβολία είναι αρκετή.
Άλλωστε δε θα θεσπιστεί και σα νόμος. Αν θέλει ο διοργανωτής το κάνει και δε θα είναι αναγκαίο μετα τη πρώτη φορά. Άλλωστε ακόμα είμαστε λίγοι και ψιλογνωριζόμαστε. Αργότερα θα υπάρχουν οι σύλλογοι και όλα θα γίνονται με το γράμμα του νόμου.
Θέμα επιβολής δε τίθεται.   Γιατί δεν είμαστε κοινότητα. Είμαστε αυτόνομες παρέες που η κάθε μία κάνει ό,τι γουστάρει αδιαφορόντας για το σύνολο.
Εδώ κάναμε ψήφισμα και αποφασίστηκε απο τη πλειοψηφία οτι ασφαλή fps για την Ελευσίνα είναι τα 350 παρόλα αυτά στο τελευταίο παιχνίδι ήταν 400 και στο επόμενο απ'ότι κατάλαβα θα φτάσει και τα 450.
Αυτό που δε καταλαβαίνουν κάποιοι είναι οτι αν υπάρξει ατύχημα μη σας πω που θα τα βαλουμε τα aeg και αν τύχει και παρεβρίσκεται και κάνας ανήλικος...... αλλα αυτά είναι ψιλά γράμματα και δεν ανήκουν σε αυτό το νήμα.

SAPPER

1) Μην διανοηθεί κανένας να αφήσει κανέναν ανήλικο να παίξει σε παιχνίδια που ανακοινώνονται σε αυτό το Forum που είμαι συντονιστής  >:(

2) Με την Ελευσίνα έχουμε πει ότι το όριο είναι 350 FPS παρόλα ταύτα μερική μας γειώνουν κανονικά.

3) Είχα πει στον ROOKIEJO να συνεννοηθεί με τον ZINZA για την ιδέα του, την αναπαράσταση του 40' και να το κάνουν Καισαριανή που ταιριάζει καλύτερα με το Story, και το βλέπω στην Βάση με εκτός ορίου FPS. δεν καταλαβαίνω τι δεν είναι κατανοητό  ::) και γιατί πρέπει να επαναλαμβανόμαστε, όπως πολύ σωστά είπε ο Fanioles το πεδίο ψηφίστηκε 350 FPS.

Θάνος

Στο σενάριο που έπαιξε την Κυριακή στην Ελευσίνα, (ήθελα να'ξερα ποιός $΅&$#^@$ το διοργάνωσε)  ;D, τα 400 fps δεν έφταναν καλά καλά καί παρακαλώ ρωτήστε τους συμμετέχοντες, αν καί το έχουν αναφέρει ήδη στο νήμα του συγκεκριμένου σενάριου (βλέπε "το μετέωρο βήμα" του ..τάδε)  8).

Ίσως γιατί έπαιξαν μόνο δύο κτίρια κι αυτά σαν βάσεις, χωρίς να υπάρχει κοντινή συμπλοκή σε αυτά, αφού τις αντίπαλες ομάδες τις χώριζε ο δρόμος.

Παρακαλώ, όταν υπάρχουν αντιρήσεις γιά κάποιο σενάριο, περί κανονισμών ασφαλείας καί όχι μόνο, να αναφέρονται πρωτού διεξαχθεί το παιχνίδι, ώστε να μπορεί να αλλάξει ή να διορθωθεί.

Αυτά, έτσι στα γρήγορα που λένε...ευχαριστώ.  :)
keep safe distance...

fanioles

Θάνο μου το είχα δεί οτι είχατε βάλει 400 αλλα είχε πεί ο pakatsao οτι δε θα παίξουν μέσα στα κτήρια γι αυτό και δε το ανέφερα.
Όμως όπως φαίνεται απο τις φωτογραφίες υπήρχε κόσμος μέσα στα παράθυρα. και όταν γκελάρει στο σοβά η μπίλια και χτυπήσει κανα γυαλί απο το πλαί οι πιθανότητες στραβής μεγαλώνουν.
Μπορεί οι αποστάσεις να ήταν κάπως μεγαλύτερες μιας και χώριζε ο δρόμος αλλα υπάρχουν σημεία που είναι περίπου 10 μέτρα τα κτήρια μεταξύ τους ή απο όχθη σε όχθη.  Και τελικά, το οτι δε δούλεψε καλά το σενάριο όχθη δε σημαίνει οτι θα ανεβάσουμε τα φπσ τόσο ωστε να φτάνουν απέναντι..!!
Εμένα η ιδέα ποτάμι μάρεσει τρελά και δίνει πολύ στο πεδίο.  Μπορείτε με ενα σπρει να ζωγραφίσετε μια γέφυρα και για δευτερο σημείο το τουνελάκι που σας είχα πει. (θα το έχετε βρεί φαντάζομαι)
Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη κρίση σου και του φίλου pakatsao γι αυτό δεν εσπευσα να φέρω αντίρηση.
Τώρα που το παίξατε και το είδατε και αν θέλετε να παίξουν κτήρια, θα πρότεινα να επανεξετάσετε τα fps. (προς τα κάτω εννοείται)
Η δικαιολογία του να αφήσουμε να παίξουν τα κινέζικα που παίζουν απο 360-390 δεν είναι αρκετή οταν μιλάμε για ασφάλεια.
Γίνομαι ο υποχονδριακός της παρέας πάλι (τι μας λεει ο @@ρας , σιγα για 20-30 fps τι πειράζει..)
Οταν μιλάμε όμως για όρια, αυτά πρέπει να τηρούνται για όλους ανεξαιρέτως. Και ας στεναχωρηθεί ο νεος παιχτης που δε θα παίξει επειδη δεν εχει κανει ακόμα downgrade το aeg του. Την επόμενη εβδομάδα θα παίξει.
Προσωπικά πάλι πιστεύω οτι και για τη Καισαριανή τα 450 είναι πολλά. Μόνο στη ρεματια χρειάζονται για να φτάνουν οι βολές απέναντι αλλα και πάλι δεν είναι αναγκαίο το καμπέρωμα στα βραχάκια ή στους θάμνους... ΔΕΝ κανουν τα fps τον παίχτη.

Θάνος

Η απάντηση του pakatsao στην ερώτηση
Παράθεση από: queef στις  15 Οκτ 2009, 09:15:56 ΠΜ
Αν θα παίξουν τα κτήρια δεν είναι πολλά τα 400;
ήταν αυτή
Παράθεση από: pakatsao στις  15 Οκτ 2009, 09:24:43 ΠΜ
Όταν λέμε παίζουν τα κτήρια δεν εννοούμε ότι επιτρέπεται και η εισβολή σε αυτά απο αντιπάλους. Τα κτήρια θα έχουν το ρόλο της κάλυψης. Με 330 fps έχω βγάλει αντίπαλο αλλά ξόδεψα μια γεμιστήρα (edit : HIgh Cap) . Με μέγιστο 400 ίσως να έχει περισσότερο ενδιαφέρον.Και μή ξεχνάς ότι κτήριο απο κτήριο έχει μια απόσταση πάνω απο 40 μέτρα

Το αναφέρω με δείγματα των απαντήσεων, γιά να μην σκεφτεί κάποιος ότι άλλα λέγαμε στην ανακοίνωση του σενάριου καί άλλα πράξαμε εκεί.  ;)

Το ότι κρατήθηκε στα 400 fps χωρίς την υπέρβαση ούτε από τα snipers (που παίζουν στα 550 fps στο συγκεκριμένο πεδίο), δείχνει ότι σκέφτηκα την ασφάλεια καί σε ευχαριστώ γιά την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις βέβαια.
Στραβή έχει γίνει καί μέσα στα όρια, πράγμα που δεν έγινε την Κυριακή, γιατί η δομή του σενάριου με τις αποστάσεις που κρατήθηκαν δεν το επέτρεψαν.
Φαντάσου ότι το hotel παίζει στα 350 fps, που βγάζεις πρόσωπο καί στα 3 μέτρα κι εδώ δόθηκαν +50 fps με αποστάσεις που δεν έπαιξαν σίγουρα κάτω από 30 μέτρα καί αυτά μόνο κατά την μεταφορά του δέματος καί όποιος φίλος έπαιξε την Κυριακή ας βγει να επιβεβαιώσει ή όχι. Ειλικρινά, καθόμασταν καί κοιταζόμασταν μερικές φορές καί τα ΒΒς δεν φτάνανε στον άλλο, σε σημείο που φαινότανε "κωμικό".  :D
Συμφωνώ μαζί σου γιά την Καισαριανή, γιατί έχει πυκνά σε πολλά σημεία καί ξαφνικά βρίσκεσαι μούρη με μούρη με τον "αντίπαλο" χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.
Το πέρασμα που λες, ούτε καν το ξέρω.. :-X
keep safe distance...

pakatsao

και στην καισαριανή έχω φάει ριπή των 8 ΒΒ από τα 3 μέτρα με το όριο των 450. Με ακούσατε να γκρινιάζω?

Στην καισαριανή το όριο των 450 πρέπει να πέσει στα 350 άν θέλετε να μιλήσουμε για ασφάλεια στα σοβαρά.

ZINJA

ναμε και εγω καλοι μου φιλοι!

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΟΥΝΛΑΝΤ!

και οπως ανεφερα και στο σεναριο,απαγωρευεται να ριξεις κατω απο τα 10 μετρα!τι δεν καταλαβατε?
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΥΡΙΟ!τι δεν καταλαβες ΣΑΠΠΕΡ?
ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΕ!!!!!!!!!

Ι-4

http://i-4team.blogspot.com/

SAPPER

Παράθεση από: pakatsao στις  22 Οκτ 2009, 17:39:30 ΜΜ
και στην καισαριανή έχω φάει ριπή των 8 ΒΒ από τα 3 μέτρα με το όριο των 450. Με ακούσατε να γκρινιάζω?

Στην καισαριανή το όριο των 450 πρέπει να πέσει στα 350 άν θέλετε να μιλήσουμε για ασφάλεια στα σοβαρά.
Δεν φταίει το πεδίο εδώ αλλά αυτός που σου την έριξε στα 3 μέτρα  ;)
Για αυτό λέω ότι το πεδίο της Ελευσίνας είναι 350 γιατί όταν έκανα σενάρια εκεί δεν τηρούσαν όλοι τους κανόνες και έκαναν εμπλοκές στα κτίρια όπου λέγαμε μόνο με πιστόλι η να μπαίνουν όσοι είχαν AEG με 350

Predator

Παντως απ'οτι βλεπω στις αιρσοφτ πιστες στο εξωτερικο τα ορια για woodland παιχνιδια ειναι αυστηρα τα 400fps και urban τα 350fps περα απο τα sniper που τα επιτρεπουν να πανε παραπανω.Η ταπεινη μου γνωμη οταν μιλαμε για ασφαλεια τα 400fps  ειναι αρκετα για woodland.

SAPPER

Παράθεση από: ZINJA στις  22 Οκτ 2009, 19:33:00 ΜΜ
ναμε και εγω καλοι μου φιλοι!

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΟΥΝΛΑΝΤ!

και οπως ανεφερα και στο σεναριο,απαγωρευεται να ριξεις κατω απο τα 10 μετρα!τι δεν καταλαβατε?
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΥΡΙΟ!τι δεν καταλαβες ΣΑΠΠΕΡ?
Κατόπιν συνεννοήσεως συνεννοηθήκαμε  ;D
http://www.airsoftclub.gr/forum/index.php/topic,1514.msg18183.html#new

pakatsao

Παράθεση από: SAPPER στις  22 Οκτ 2009, 19:40:52 ΜΜ
Δεν φταίει το πεδίο εδώ αλλά αυτός που σου την έριξε στα 3 μέτρα  ;)
Για αυτό λέω ότι το πεδίο της Ελευσίνας είναι 350 γιατί όταν έκανα σενάρια εκεί δεν τηρούσαν όλοι τους κανόνες και έκαναν εμπλοκές στα κτίρια όπου λέγαμε μόνο με πιστόλι η να μπαίνουν όσοι είχαν AEG με 350
Φταίει και το πεδίο και αυτός που μου έριξε. όταν τα σενάρια έχουν να κάνουν με επιθεση και κατάληψη θέσης αντιπάλου, αυτό συνεπάγεται και την κοντινή εμπλοκή. κσι μάλιστα όταν το πεδίο ειναι γεμάτο θάμνους και δέντρα. (ή κτίρια)
Τα ΒΒ που έφαγα ήταν φίλια (υπερβάλων ζήλος, κακή σήμανση ομάδων, κεκτιμένη ταχύτητα, μίσος στους αντιπάλους) διάλεξε και πάρε.
όσον αφορά το θέμα της ελευσίνας και των κτιρίων ισχύουν ΄τα ίδια. Είπαμε με τον Θάνο, μιας και οι δύο είμαστε παπούδες ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ (EDIT κατόπιν παραπόνων ώριμου παίκτη :P) με τρυφερό κορμί και φοβόμαστε να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ΒΒ να κρατήσουμε νεκρή ζώνη και να μή γίνουν εκαθαρίσεις κτιρίων για να μήν έχουμε κοντιν ές εμπλοκές. Και το σενάριο πέτυχε σε αυτό τον τομέα. Εκεί που δεν πέτυχε ήταν ότι οι αποστάσεις ήταν τόσο μεγάλες που στις περισσότερες περιπτώσεις τα ΑΕΓ είχαν την χρήση όλμου. Όταν λέμε ότι στα κτίρια μπαίνει ο κόσμος με πιστόλι είν αι και αυτό μια ουτοπία. Ακόμα και άν οι παίχτες ακολουθήσουν τον περιορισμό, (πράγμα δύσκολο έως αδύνατο οπως αποδυκνίεται στην πράξη (βλέπε χοτελ ακόμα χειρότερα) υπάρχει το θέμα πως θα περιορίσεις τα φπς στα πιστόλια αερίου. Η χρήση πιστολιών και μόνο θα έπρεπε να είναι καλοκαίρι μόνο ηλεκτρικά και αερίου μόνο το χειμώνα και με έλεγχο.