βαση ελευσινας

Ξεκίνησε από ανθυπασπιστης, 28 Σεπ 2009, 13:18:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mirrage

Παράθεση από: SAPPER στις  25 Νοε 2009, 14:51:16 ΜΜ
Ήρθε τυχαία ένας για να αγοράσει όπλα και πάνω στην κουβέντα για το που παίζουμε και βλέποντας τις φωτογραφίες στον προντζέκτορα  αναγνώρισε την βάση που υπηρετούσε εκεί.
Μας εκμυστηρεύτηκε μερικά πράγματα που είχε ζήσει ο ίδιος και τα οποία επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ειδικών πυρομαχικών που σε ορισμένα TOL η πρόσβαση γινόταν με στολές ΠΒΧ από μικτό τμήμα Ελλήνων και Αμερικανών μαζί.

@ mirrage, F-84 Thunderjet πετούσε ο θείος μου στην Κορέα.. αλλά τα τροποποιημένα δικά μας ήταν αργότερα τα F-104 η αλλιώς όπως τα αποκαλούσαν οι ίδιοι πιλότοι "Ιπτάμενα Φέρετρα" ήταν το μόνο που μπορούσε να ρίξει και να προλάβει να φύγει αλλά δεν είχε δυνατότητα ελιγμού, τώρα είναι μουσειακά πλέον...

@Teacherdick Η Βάση ήταν αυτόνομη με γεννήτριες, σκοπιές, περίπολα, όλα κανονικά και πολλά δεν υπάρχουν στην θέση τους όπως μερικές σκοπιές συρματοπλέγματα κλπ.
Παλαιότερα η Αεροπορική βάση της Ελευσίνας είχε διαφορετικό ρόλο απ' ότι σήμερα, τότε ο Πύργος ελέγχου λειτουργούσε για λογαριασμό του αεροδιάδρομου.

Έλληνικά F-84 στην Κορέα δεν πήγαν ποτέ.Εξάλου σε ελληνική υπηρεσία μπήκαν το 53.
Μόνο 8  C-47 του 13ου Σμήνους Μεταφορικών Αεροσκαφών είχαμε στείλει και είχαν και
φοβερή δράση η οποία τους χάρισε τον σεβασμό των συναδέλφων τους.

Στο ελληνικό οπλοστάσιο υπήρχαν σχεδόν πάντα ,μετά το 50, αεροσκάφη ικανά να
χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα και νομίζω οτι τα πρώτα ήταν τα F-84.
Θα δω αν έχω ακόμα το τεύχος του "ΠΤΗΣΗ κ ΔΙΑΣΤΗΜΑ" και θα σου πω με pm για
να μην συνεχίσουμε τα off-topic.

----EDIT----
Τελικά κατά 99% έκανα λάος για την ικανότητα μεταφοράς
και ρίψης πυρηνικών από τα ελληνικά F-84.Τα F-104 σίγουρα
την είχαν και μάλλον ήταν τα πρώτα.
----EDIT----

ανθυπασπιστης

επειδη δεν εχω παει στρατο ακομα τι ειναι οι στολες που ανφερε ο SAPPER πιο πρην? ειναι αυτες που βλεπουμε στις ταινιες ολοσωμες μονου χρωματος και μασκα αεριων?
BLACK HAWK :.: TEAM SPECIAL WARFARE OPERATOR

SAPPER

@ mirage τα κατορθώματα οι Έλληνες στην Κορέα δεν τα έκαναν με τα C-47  ;) βέβαια τα γεγονότα πολλές φορές δεν είναι όπως τα γράφουν τα περιοδικά... αλλά μην περιμένεις ποτέ από τον Τύπο να μάθεις την πραγματικότητα, βλέπε μεγάλα κατορθώματα της ιστορίας μας, Κύπρος, Ίμια, κλπ

mirrage

Παράθεση από: SAPPER στις  26 Νοε 2009, 18:17:07 ΜΜ
@ mirage τα κατορθώματα οι Έλληνες στην Κορέα δεν τα έκαναν με τα C-47  ;) βέβαια τα γεγονότα πολλές φορές δεν είναι όπως τα γράφουν τα περιοδικά... αλλά μην περιμένεις ποτέ από τον Τύπο να μάθεις την πραγματικότητα, βλέπε μεγάλα κατορθώματα της ιστορίας μας, Κύπρος, Ίμια, κλπ

Το site της Π.Α. είδα πέρα από τον ειδικό τύπο.
Τώρα αν έστειλαν καμιά μοίρα μυστικά δεν ξέρω.
Επίσης βρήκα κάτι φίλους που συμφωνούν οτι τα
F-84 είχαν δυνατότητα πυρηνικής κρούσης.
Το άτιμο τεύχος του "ΠΤΗΣΗ" δεν βρίσκω ρε γμτ!

ROOKIEJO

Παράθεση από: mirrage στις  26 Νοε 2009, 20:42:39 ΜΜ
Το site της Π.Α. είδα πέρα από τον ειδικό τύπο.
Τώρα αν έστειλαν καμιά μοίρα μυστικά δεν ξέρω.
Επίσης βρήκα κάτι φίλους που συμφωνούν οτι τα
F-84 είχαν δυνατότητα πυρηνικής κρούσης.
Το άτιμο τεύχος του "ΠΤΗΣΗ" δεν βρίσκω ρε γμτ!
τα φ 84 δεν ειχαν δυνατοτητα πυρηνικης κρουσης ουτε καν στην ουσαφ ποσο μαλλον στην ελληνικη .την εποχη που αναφερεστε οι ατομικες βομβες ειναι ακομα μυστικο οπλο και μαλιστα επτασφραγιστο .οι ρωσοι μονο υπαινηγμους εχουν κανει για την δυνατοτητα κατασκευης πυρηνικων.δυσκολο μου φαινετε να υπαρχει διασπορα βομβων ανα τον κοσμο.οσο για τα αφ της ελ.αερ.με δυνατοτητα ριψης πυρηνικων ο σαπερ εχει δικιο ,τα ιπταμενα φερετρα που μας πεταξαν οι συμμαχοι ειναι τα πρωτα με δυνατοτητα ριψης λογω αρχικης σχεδιασης