Αισθητική βελτίωση πλαστικής ΜΚ2, γιά χρήση αποθήκευσης καί μεταφοράς των BBs.

Ξεκίνησε από Θάνος, 18 Αυγ 2009, 16:02:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Θάνος

Η πρώτη λογική απορία που θα σας δημιουργηθεί διαβάζοντας την επικεφαλίδα είναι, "για ποιό λόγο? οι συσκευασίες που πουλιούνται τα BBs, είτε σε μπουκάλι, είτε σε σακουλάκι, καλές δεν είναι"?

Ναί, μιά χαρά είναι, αλλά ήθελα να έχω μαζί μου κάτι πιό simulated", που να βολεύεται σχετικά εύκολα στο γιλέκο, ή σε θήκη ζώνης καί να χωράει καί αρκετά BBs.

Το πιό προσιτό που βρήκα να αγοράσω στον Ελλαδικό χώρο καί μάλιστα με τιμή κάτω από 5 ευρώ...είναι αυτό!

..με χωρητικότητα περίπου 800 ΒΒς καί σχετικά μικρό όγκο.
σημ. τα 0,12 ΒΒς που τυχόν θα έχει μέσα (όπως το παρόν της φωτογραφίας), μην τα χρησιμοποιήσετε στα AEG!
Η όλη κατασκευή του είναι από πλαστικά μέρη, τα οποία βγάζοντας τον πλαστικό "πείρο/ασφάλεια" χωρίζονται. Στο επάνω μέρος μάλιστα, έχει κι ένα κομβίο δύο θέσεων (on/off), το οποίο επιτρέπει ή σταματάει την ροή των ΒΒς, από το στόμιο εξαγωγής.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι φυσικά... χρώματα, ειδικά γιά πλαστικά, που θα βρείτε εύκολα σε καταστήματα μοντελισμού ή καί στο "Πρακτικό" μαγαζί (μην κάνουμε καί τσάμπα διαφήμιση)  ;), τα οποία κοστίζουν περίπου στα 2 με 3 ευρώ το ένα.
Οι χρωματισμός είναι δικής σας επιλογής βέβαια, αλλά εάν σας αρέσει ο δικός μου, παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν.

Αρχίζοντας από αριστερά προς τα δεξιά, έχουν ως εξής.
Reseda No 9004 513 mat καί Dark Green No 9004 688 mat, που σε ανάμιξη (περίπου 50/50), δημιουργήθηκε ο χρωματισμός που βάφτηκε το σώμα της πλαστικής ΜΚ2,
Silver gloss, με το οποίο βάφτηκε το επάνω μέρος
Olive Green gloss, με το οποίο βάφτηκε η περόνη καί τέλος,
Yellow mat, το οποίο έδωσε απλά μιά πινελιά στην όλη κατασκευή.  ;D

Τα μόνα μέρη που αντικαταστάθηκαν με άλλα, γιά να δημιουργηθεί περισσότερη αληθοφάνεια, είναι ο πλαστικός μαύρος πείρος/ασφάλεια καί το πλαστικό μαύρο κούμπωμα που κρατάει τον πείρο στη θέση του.

Την θέση τους πήραν, ένας μεταλλικός κρίκος από κλειδιά/μπρελόκ, μία ασφάλεια (καμβύλια νομίζω ότι λέγεται) καί μία μεταλλική ροδέλα.

Στην παρακάτω φωτο, φαίνονται όλα τα εξαρτήματα, που απαρτίζουν την κατασκευή, με τα πλαστικά του μέρη βαμμένα.

Καί τέλος η ολοκληρωμένη πλαστική ΜΚ2, έτοιμη γιά χρήση.

Αυτά, ευχαριστώ που με διαβάσατε.  8)
keep safe distance...

Falcon

ναι, τετοιες πουλανε και εκει που πουλαν και τα πανηγυριωτικα springer...αγοραζεις μια και αντικαθιστας τις μούφα με 0,20 ή 0,25 g ... ;) ;) ;)

skotostras

μπραβο Θανο, απο μενα την εκλεψες την ιδεα? ;D ;D ;D
Αγορασα ολοηδιες 2 τετιες και της εβαψα ολο μαβρες για ακριβος τον ίδιο λογο, βεβαια οι δικες μου δεν αιναι τοσο ορέες....  ;D

Θάνος

keep safe distance...

SAPPER

Παράθεση από: Θάνος στις  19 Αυγ 2009, 00:57:04 ΠΜ
:D...ας πούμε ότι "τα μεγάλα πνεύματα, συναντώνται".  :P ;D
Και τα μεγάλα φαντάσματα εε.. δηλαδή GHOST.. το είχα κάνει και εγώ σε μαύρο  :)

Spartan

Νομιζω φιλοι μου οτι σας προλαβα!!!
εχω αυτες τις 3(ηταν 4) απ' το  1997 ειναι στην 1:1 με μερικες προσθηκες απο πραγματικες χειροβομβιδες!!!
Αν δεν κανω λαθος ειναι της airfix η' της italeri!
Εχω και 2 πιστολακια ελατιριου που επαιζα ας πουμε airsoft μεσα στο σπιτι και κοντεψα να βγαλω το ματι μου απο 1 βολη που εφαγα στο "ασπραδι"
ευτυχως απεκτησα μονο 1 αιματωμα στο ματι που μετα απο 2 βδομαδες εφυγε!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Θάνος

keep safe distance...

KostasT

καθομαι και χαζευω τις χειροβομβιδες σου φιλε spartan απλα τα σπανε μπραβο σου...

mirrage

Παράθεση από: Spartan στις  19 Αυγ 2009, 19:52:32 ΜΜ
Νομιζω φιλοι μου οτι σας προλαβα!!!
εχω αυτες τις 3(ηταν 4) απ' το  1997 ειναι στην 1:1 με μερικες προσθηκες απο πραγματικες χειροβομβιδες!!!
Εχω και 2 πιστολακια ελατιριου που επαιζα ας πουμε airsoft μεσα στο σπιτι και κοντεψα να βγαλω το ματι μου απο 1 βολη που εφαγα στο "ασπραδι"
ευτυχως απεκτησα μονο 1 αιματωμα στο ματι που μετα απο 2 βδομαδες εφυγε!

Έχω  και εγώ τέτοιες!Την tennis ball την έχω όπως είναι ενώ από την ΜΚ2 πήρα το spoon
και το έβαλα στο κάνιστρο από ένα spray.Το έβαψα και τώρα είναι σαν smoke grenade!
Αν μπορούσα να κάνω κια μία πατέντα για να ανοιγοκλείνει θα το έκανα θήκη για bbs
αλλά δεν έχζω βρει λύση ακόμα.

ROOKIEJO

θα ελεγα οτι σιγουρα ειναι ls που ειχε και την γερμανικη χειροβομβιδα.

mirrage