Τι πρεπει να φερει ο καλος AirSofter μαζι του στο παιχνιδι?

Ξεκίνησε από WAR ANGEL, 10 Αυγ 2009, 14:48:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

WAR ANGEL

Πηρα μια παλια στολη παραλλαγης , το AEG , την εξαρτηση , κρανος , γυαλια , Επιγονατιδες και επιαγγωνιδες , αρβυλα ,γαντια και μικρη συλλογη Α βοηθειων νομιζα οτι ημουν ετοιμος οταν ειδα αλλους AirSofters να εχουν μαζι τους επιπλεων κατι να τους προστατευει τον λαιμο , Ασυρματο , φακους κλπ.Νομιζω οτι θα ηταν καλο καποιος πιο εμπειρος να κανει μια λιστα με το τι θα χρειαστει ο νεος Airsofter να φερει μαζι του ωστε να προετοιμαστει καταλληλα. (π.χ. δεν ηξερα οτι δεν ειναι καλο να φορας βερμουδα και οτι χρειαζεσε απαραιτητα μακρυ παντελονι ).

Ευχαριστω 

leonardo sunbird

Καλησπερα WarAngel...  ;) Η Ασφάλεια Πανω απ΄όλα.! Το Airsoft θεωρειται extreme sport αρα ειναι κατανοητό τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Το Αirsoft ειναι παιχνίδι δράσης και έντασης που σημαινει ότι 8α τρεξεις 8α κρυφτείς θα πεσεις μπρούμυτα και πολλα άλλα...
Κάποιος που το εχει δει σαν πικ-νικ νομιζω ενα ζευγάρι παντοφλες και ένα σορτσακι είναι υπερ-αρκετο.  ;D ;D .. εκεί που φαίνεται αστείο .... τα σορτσακια και οι παντόφλες πρέπει να εχουν την χρήση αποκλειστικά και μόνο της παραλιας και οχι σε ένα παιχνίδι Airsoft.
Ακόμα και η προσωπική ευθυνη που παίρνει ο καθένας για τον τροπο ένδυσης και εξοπλισμου.....είναι κάτι που με ενδιαφέρει, γιατι σε καμμια περιπτωση, σε ένα πι8ανο ατυχημα,  :-X δε θέλω να μου χαλασει την διαθεση, επειδή ο άλλος ζεσταινετε και δε θέλει να φορέσει παντελόνι.
Βρε αδερφε, καλως η κακως εχει μια προστασια σε σχεση με την βερμούδα. ;D
Κα8ε εξάρτηση ασφαλειας εχει το σκοπο της. Δε θέλει πολυ σκεψη ,ξαναλεω, για το τι πρεπει και τι όχι. Μεγαλα παιδια είμαστε και λιγο μυαλό το εχουμε . ;D ;D
Είναι και καποιοι άλλοι....όμως που θέλουν εντατικά μαθηματα.  ;D ;D ;D (ονοματα δε λεω  :o ;D )
Αυτά τα ολίγα για να μην κουραζω το Τοπικ... :D

OUT !!!!

Θάνος

Σφυρίχτρα!!!!  8)

(γιατί μάλλον έχω μόνο εγώ κι έχω καταντήσει να λένε όλοι "θα σφυρίξει ο Θάνος")  :P ;D
keep safe distance...

JIM-ETA

Οτι χρειαστείς για να τα πάρεις θα τα βλέπεις σιγά-σιγά μέσα από κάθε παιχνίδι αλλά και ρωτώντας τους ποιό έμπειρους παίκτες.
Αλλά προπάντων θα ακούεις τις συμβουλές των πιο πεπειραμένων που οργανώνουν τα παιχνίδια και παίκτες με πολλές ώρες αγώνων,και προπάντων να προσέχεις και εσύ και να λαμβάνεις πάντα τα οποιαδήποτε μέσα προστασίας χρειάζεσαι.Το moto μπορείς να το πείς ως εξής:

Προσοχή
Ασφάλεια
Υπευθυνότητα

Στους χώρους παιχνιδιού,και κανόνες του εκάστοτε παιχνιδιού ,και φυσικά στις σχέσεις με τους άλλους παίκτες ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και προστιβές.

Dadias

εκτός από όλα αυτά που προανέφεραν οι προηγούμενοι αξιόλογοι συμπαίκτες μας που είναι κάποιες από τις βασικές προυποθέσεις, έχω να παραθέσω κάποια πράγματα από εξοπλιστικής μεριάς

1. επιγονατίδες-επιαγκονίδες > θα σου φανούν χρήσιμες σε καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να πέσεις-συρθείς-σκύψεις κάτω αποροφούν τους κραδασμούς κατά κάποιο βαθμό ενώ παρέχουν και προστασία από εκδορές στα προτατευόμενα άκρα
2. γάντια > εκτός από τις κρύες μέρες του χειμώνα σου παρέχουν μία πρόστασία από την πρόσκρουση της μπίλιας στα δάχτηλά σου , δηλαδή τι εννοώ ,  θα τσούξει λιγότερο όλοι λίγο πολύ έχουμε φάει κάποιες "κακές" στα δάχτηλα και για αυτό επιλέξαμε τα γάντια
3. γυαλία- μάσκες > απαραίτητο αξεσουαρ, καλό είναι να φέρει πάνω του ή στην συσκευασία ότι είναι δοκιμασμένο προιόν (π.χ. CE, TUV κλπ) και αντέχει την πρόσκρουση της bb χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού, οι μάσκες που καλύπτουν και σφραγίζουν την περιοχή του προσόπου θα πρέπει να προτιμούνται περισσότερο καθώς παρέχουν πλήρης κάληψη, εκτός αν είστε ποιο σκληροπυρηνικοί παίκτες και προτιμάτε γυαλία, παρολαυτά γυαλία και μάσκες πρέπει να πετώνται σε περιπτώσεις που υπάρχει εμφανής ζημιά- γρατσουνίες - ρογμές
4. ένα φουλάρι -  segmah - εσωθερμικό λεμού > παρέχει προστασία στην περιοχή του λεμού και συν το ότι θερμένει τον χειμώνα
5. ένα κράνος > εκτός από εφέ , πάρεχει καλήτερη προστασία από bb's συν την προστασία σε περίπτωση ατυχήματος
6. ένα ζευγάρι άρβυλα > προτιμάτε άρβυλα τα οποία παρέχουν προστασία και κρατούν τον αστράγαλο σε σταθερή θέση , τα χαμηλά παπούτσια διατρέχουν τον κίνδυνο στραμπουλήγματος - σπασίματος του αστραγάλου
7. κάλτσες μάλλινες > αποροφούν τον ιδρώτα και στεγνόνουν σχετικά γρήγορα
8. μία μπαντάνα - μαντήλι για το κεφάλι > αποροφά τον ιδρώτα
9. καπέλο booney > αν δεν φοράτε κράνος προτιμίστε το σε πεδία δασώδεις καθώς προσφέρει καλήτερη απόκρηψη στο φυσικά περιβάλον λόγο του σχήματος που "δένει" καλήτερα με δέντρα,χρώματα κλπ κλπ
10. μία εξάρτηση > τον τύπο τον επιλεγετε εσείς molle,alice κλπ αυτό που σας βολεύει καλήτερα , μπορείτε να αποθηκεύσεται τις γεμμηστήρες σας,χάρτες,κινιτά, bb's , στυλό
11.μία θήκη για νερό τύπου camelback > τα μπουκαλάκια καλά είναι , αλλά ποιό βολικά είναι να έχεις 3 λίτρα νερό στην πλάτη σου και να μην ανυσηχείς μην σου πέσει το μπουκαλάκι ,αν άδειασε , που να το γεμίσω τώρα κτλ. πάντα να προτιμάτε θήκες πιστοποιημένες λόγο του ότι υπάρχει κίνδυνος τα υλικά που είναι φτιαγμένο να προκαλέσει δηλητηρίαση
12.ένα σακίδιο μικρού-μεσαίου μεγέθους > για να αποθηκεύται τα πράγματα σας, θήκη νερού , bb's , παλτό , φούτερ κτλ
13. εσωθερμικά > για τον χειμώνα θα φανούνε πολύ χρήσιμα καθώς διατηρούνε μια καλή θερμοκρασία για το σώμα
14. φούτερ > για τον χειμώνα θα φανεί χρήσιμο είτε κάτω από το χειτώνιο ή χωρίς αυτό
15. ασύρματος > εκτός του ότι βοηθά στους ελιγμους και στην καλήτερη συνενοήση της ομάδας χρησιμεύει και σε περίπτωση κινδύνου, συνδιάστε το με handfree για καλήτερη ευχρηστία με τον υπόλοιπο εξ/σμο
16. φακός > για τα σκοτεινά μέρη, για να τυφλώνεις τον εχθρό σε πεδίο CQB, σε πεδίο woods δεν θα φανεί χρήσιμο καθώς θα αποκαλήψει την θέση και θα σας κάνει μαγνήτη bb's , εκτός αυτού χρησημεύει σε περίπτωση ανάγκης για το καλήτερο εντοπισμό σας
17. σφηρίχτρα > εκτός αν είσαι ο διαιτητής θα σου χρησιμέψει και σε περίπτωση ανάγκης
*18. kit επιβίωσης > έχει μέσα μερικά απαραίτητα αξεσουάρ π.χ. σφηρήχτρα,σπίρτα,σουγιαδάκι, κεράκι, lightstick, αναπτήρα,χάπια χαλαζόλης(χρησημεύουν για τον καθαρισμό του νερού, αν δεν υπάρχουν, μια σταγόνα bedadine ανα λίτρο νερού κάνει την δουλειά) κ.α. τα οποία θα χρησιμέψουν σε περίπτωση ανάγκης
19. σουγιάς > πάντα σε θήκη ,κλειστός σε σακίδιο μέσα , χρησημότητα : καθαρά σε ώρα ανάγκης
*20. kit α' βοηθειών > απαραίτητο , θα πρέπει να έχει : γάζες, επιδέσμους, τσιμπιδάκι , φυσικό ορό , θερμόμετρο , κουβέρτα , γάντια μιας χρήσεως ( σε ακραία περίπτωση μπορεί να χρησημοποιηθεί προφυλακτικό , και δεν το λέω καθόλου υπό την μορφή αστείου), bedadine , bepanthol, αντισταμινικά χάπια, ponstan σιρόπι/χάπι (όχι ασπιρίνη μερικά άτομα έχουν έληψη ενζήμων και θα προκαλέσει τον θάνατο τους) , βαζελινούχες γάζες, kit αφαίρεσης δηλητηρίου από φίδι, νάρθηκες ,fenistil  , ένεση αδρεναλίνης ( για αλλεργικά άτομα ,μετά από την ένεση πρέπει να ακολουθήση άμεση διακομιδή στο πλησιέστερο νοσοκομείο)  , σύριγγα μίας χρήσης με βελόνα
*21. οδηγός α'βοηθειών > θα πρέπει να υπάρχει μαζί με το φαρμακείο, αλλά να έχει διαβαστεί πολλές φορές ωστέ σε περίπτωση ανάγκης να εφαρμοστούν οι τεχνικές, καλό είναι να παρακολουθήσετε κάποια σεμηνάρια α' βοηθειών
*22. οδηγός επιβίωσης > σε ώρα ανάγκης θα χρησιμέψει
23. μαχαίρι >σε θήκη και σε σακίδιο μέσα , σε περίπωση ανάγκης θα χρησιμέψει για τον απεγκλωβισμό σας-επιβίωση σας
24. κυάλια νυκτερινής οράσεως > καθαρά προερετικό εργαλείο, χρησιμεύει σε νυκτερινό παιχνίδι για εντοπισμό εχθρού - καλήτερη πλοήγηση-ελιγμό στο φυσικά περιβάλλον , επιτρέπεται μέχρι 1ης γενιάς στους πολίτες
*25. πυξίδα - gps > για την πλοήγηση στο φυσικό περιβάλλον
*26. μερικά μέτρα σκοινί > χρησιμεύει για πληθώρα εφαρμογών κυριώτερα σε περίπτωση ανάγκης , προτιμάτε στρατιωτικού τύπου (αρτάνη)
*27. έναν επιπεδομετρικό χάρτη της περιοχής > σε συνδιασμό με την πυξίδα μπορείτε να βρέιτε την θέση σας ( θέλει και λίγο μελέτη όμως)
28. πυροσβεστήρα > στα safe house και σε συγκεκριμένα σημεια απαραίτητα
29. κινιτό > φορτισμένο, εκτός για να επικοινονήτε με τους αγαπημενους σας θα βοηθήσει και σε περίπτωση ανάγκης
30. extra γεμμηστήρες > αν είστε milsimαδες πάρτε αρκετούς
31. bb's > χωρίς αυτές no game
32. το A.E.G σας > που πάμε χωρίς αυτό?
33. ένα πιστόλι > θα σας φανεί χρήσιμό σε περίπτωση που "ξεμείνετε" από bb's ή μπαταρία
34. θήκη για το πιστόλι > για να το έχετε σε θέση αμέσα εύκαιρη
*35. αντηλιακό  > για το καλοκαίρι θα χρησημεύσει αρκετά ειδικά σε αυτούς με ευαίσθητη επιδερμίδα
35. φόρμα παραλλάγής-bdu > προτιμάτε φόρμες παραλαγής με παντελόνι και χιτώνιο ή ολόσωμη , ο τρόπος επιλογής της παραλαγής θα πρέπει να γίνετε ανάλογα με το πεδίο, π.χ. woods : Ελληνική, Αμερικάνικη , Βρετανική , DWC, Χακί , OD κλπ (σημ. μετά από έρευνα κατέληξα ότι η Greek Lizzard είναι ότι καλήτερο για το Ελληνικό δασώδεις πεδίο προτιμήστε την,παρέχει καλήτερη κάληψη-απόκρηψη), Αμμώδες πεδίο (έρημος ή στις αποχρώσεις τις άμμου) : greek dessert lizard,DDC , DBDU , κλπ , Πεδίο αστικών περιοχών (urban) : marpat , μαύρο , μπλε κλπ , ΠΑΝΤΑ να προτιμάτε τις αποχρώσεις παραλαγής οι οποίες θα δέσουν καλήτερα με το πεδίο , αν επιλέξετε κάποια παραλαγή π.χ. για έρημο σε δασώδεις περιοχή οι bb's που θα "γευτείτε" θα σας αξίζουν, εκτός αυτών , θα πρέπει να καλύπτει τα κάτω & άνω άκρα πλήρως ο λόγος είναι ο εξής : σας προστατεύει από εκδορές, αλλεργείες-εξανθήματα (σε περίπτωση που το δέρμα σας έρθει σε επαφή με κάποια φυτά π.χ. φτέρη) έκτος αν κάνει ζέστη ανασύρατε τα μανίκια μεχρι λίγο κάτω από τον αγκώνα έτσι ώστε να προστατεύεται απο χτυπήματα-εκδορές  

με κόκκινο τα απαραίτητα

με πορτοκαλί τα προτινόμενα

με κίτρινο τα προερετικά

*ορισμένα αντικείμενα καλό είναι είτε να υπαρχουν ατομικά είτε ανα ομάδα (π.χ. φαρμακείο)

συγνώμη για τα ορθ. λάθη

mirrage

Προσωπικά θεωρώ και το κράνος υποχρεωτικό λόγω εμπειρίας που είχα και είδα μπροστά μου να σώζεται
συνάδελφος από σοβαρό τραυματισμό από θραύσμα.Δεν έγινε σε παιχνίδι αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει.
Αν δεν θες κράνος υπάρχουν κάτι καπελάκια jockey που έχουν ενίσχυση από σκληρό πλαστικό και θα σε
προστατέψουν από bb's και κλαδιά, πέτρες, αιχμηρές εξοχές κτλ.Τα βρίσκεις σε διάφορα χρώματα σε μαγαζιά
με είδη προστασίας εργαζομένων και ΔΕΝ είναι τα κλασικά πορτοκαλί που φοράνε οι εργάτες.

Γενικά οτι σε προφυλάσει από κραδασμούς, χτυπήματα, αιχμές, πέτρες, κλαδιά, γλυστρίματα, στραμπουλήγματα
καιρικές συνθήκες (ήλιο, κρύο κτλ) και σκοτάδι η φώς (φακοί η αντίστοιχα γυαλιά με προστασία uva/uvb) είναι
καλό να το εντάξεις στον εξοπλισμό σου.Από γυαλιά ξέρω οτι πολύ καλή επιλογή είναι πχ τα ess που είναι και
εγκεκριμένα από τον αμερικανικό στρατό.

Επίσης τις φόρμες καλό είναι να τις φοράμε με τα μανίκια σε έκταση και οχι μαζεμένα.

Θάνος

Μπράβο Dadias, ωραίος οδηγός καί θα τολμούσα να πω, πλήρης!  ;)
keep safe distance...

Hornet

you'll fire your musket but l'll run you through...

Dadias

Παράθεση από: mirrage στις  10 Αυγ 2009, 23:08:00 ΜΜ
Προσωπικά θεωρώ και το κράνος υποχρεωτικό λόγω εμπειρίας που είχα και είδα μπροστά μου να σώζεται
συνάδελφος από σοβαρό τραυματισμό από θραύσμα.Δεν έγινε σε παιχνίδι αλλά θα μπορούσε να είχε γίνει.
Αν δεν θες κράνος υπάρχουν κάτι καπελάκια jockey που έχουν ενίσχυση από σκληρό πλαστικό και θα σε
προστατέψουν από bb's και κλαδιά, πέτρες, αιχμηρές εξοχές κτλ.Τα βρίσκεις σε διάφορα χρώματα σε μαγαζιά
με είδη προστασίας εργαζομένων και ΔΕΝ είναι τα κλασικά πορτοκαλί που φοράνε οι εργάτες.

Γενικά οτι σε προφηλάσει από κραδασμούς, χτυπήματα, αιχμές, πέτρες, κλαδιά, γλυστρίματα, στραμπουλήγματα
καιρικές συνθήκες (ήλιο, κρύο κτλ) και σκοτάδι η φώς (φακοί η αντίστοιχα γυαλιά με προστασία uva/uvb) είναι
καλό να το εντάξεις στον εξοπλισμό σου.Από γυαλιά ξέρω οτι πολύ καλή επιλογή είναι πχ τα ess που είναι και
εγκεκριμένα από τον αμερικανικό στρατό.

Επίσης τις φόρμες καλό είναι να τις φοράμε με τα μανίκια σε έκταση και οχι μαζεμένα.

έγινε edit ,ευχαριστώ για την υπενθήμηση και για τις επιπλέον πληροφορίες

JIM-ETA

Καταπληκτικός  Dadias ο κατάλογος με τα διάφορα που θα χρειαστούμε είναι ότι το καλύτερο,σε ευχαριστούμε και φυσικά να μπεί σε ξεχωριστή ενότητα ώστε να ενημερώνονται όλοι οι παίκτες παλιοί -νέοι.

Dadias

έγινε edit προστέθηκαν :3 νέα αντικείμενα στο φαρμακείο & το no.35. Φόρμες παραλλαγής

Falcon

Παράθεση από: Gimli στις  21 Αυγ 2009, 14:55:18 ΜΜ
Φιλε dadias εβλεπα που ανεφερες τη χρειαζετε μαζι ενας airsofter και αναφερεις οτι μια ομαδα airsofters καλο θα ταν να ειχε μαζι της ενα kit προτων βοηθειων λογικο και προλιπτικο το kit προτων βοηθειων θα πρεπει να περιλαμβανει γαζες ,ponstan κουβερτα γαντια μιας χρισεος kit προσλιψης απο δαγκομα φιδιου bedadine ενεση ανδρεναλινης ΟΠΑ εδω τα πραγματα αγριευουν ροτισα  τουσ γονεις μου που τυχαινει να ειναι γιατροι και με προειδοπεισαν για τη χριση της σιγκεκριμενης ενεσης ΠΡΟΤΩΝ αφτη η ενεση χρισιμοποιειται οταν ο ασθενης εχει υποστη καποιου ειδους αλλεργικου το οποιο απειλει την καρδια(δεν μ ειπαν πιο ειδος υπαρχουν πολλα και ολα μπορει να ειναι θανατηφορα αναλογα με τον οραγανισμο του ασθενη) δευτερον οταν για οποιονδιποτε λογο η καρδια εχει επικινδινα λιγους παλμους ανα λεπτο και σινεχιζουν να πευτουν και τριτον οταν ο ασθενης εχει ουσιαστικα πεθανει οταν προσπαθουνε να τον επαναφερουμε με ηλεκτοσοκ προτα χοριγουμε δεν ξερο και εγω ποσα ml αναλογα με τον ασθενη (δεν μου ειπαν με ποια κριτιρια υπολογιζουμε τα ml που θα χοριγισουμε αλλα λογικα τα ml χοριγουνται αναλογα με το βαρος του ασθενη) και τριτον αυτη η ενεση χοριγειται αμεσος στην καρδια (τριπαμε με την βελονα καπου κοντα στι καρδια) γιατι η ανδρεναλινη πρεπει να χοριγιθει αμεσος χορις να περασει απο το αιμα γιατι μονο η καρδια τη χρειαζεται.    

Συμπερασμα η σιγκεκριμενη ενεση καθος και αλλες δεν πρεπει να χοριγουνται απο ατομα που δεν γνοριζουν( οπος εμεις) γιαιτ δεν Ξερουμε τη αναλογια ml βαρους και μπορει να προκαλεσουμε στον ασθενη εξαρτιση (ναρκομανης) η ακομα χειροτερα να τον σκοτοσουμε απο την υπερβολκη αναλογια .

Και δευτερον τη σιγκεκριμενη ενεση τη χοριγουμε κατευθειαν καπου κοντα στι καρδια και απο καποιον που δεν ξερει πος θα την χρισιμοποιεισει μπορει να σκοτωση τον ασθενη προσβαλοντας την καρδια διμιουργοντας της καποιο εσοτερικο τραυμα .
Τελευταιον πρεπει να ειμαιστε πολυ προσεκτικη οταν χρισιμοποιουμε ενεσεις στην αναλογια ml ασθενη και γιαιτι με τις ενεσεις τριπαμε αρτιριες που ειναι πολυ ευαισθιτες και οραγανα και αν δεν προσεξουμε μπορει να προκαλεσουμε μεγαλη εσωτερικη αιμοραγια.Οποτε πιστευω οτι θα ηταν καλιτερα τις ενεσεις να τις χοριγουν ατομα που εχουν μια σχετικη γνοση σε πολυ ακραιες περιπτοσεις τις χοριγουμε εμεις : ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Παναγιά μου & Χριστέ μου !!!!!!!!!!!!!!!  :o :o :o :o
Μηπως υπερβαλεις λιγο Gimli? Το θεμα λεει τι πρεπει να εχει μαζι ενας airsofter , και παλι αυτο ειναι εντελως ακραιο και δε νομιζω να γινει σε παιχνιδι airsoft ....

IC|XΡ
ΝΙ|ΚΑ

Dadias

κατ'αρχάς, εγώ προσωπικά είμαι αλλεργικό άτομο από τα 13 μου σε ορισμένους παράγοντες που μου έχουν γνωστοποιηθεί μετέπειτα από ιατρικά τεστ, κόντεψα να πάω στον άλλο κόσμο πολλές φορές στα 19 μου χρόνια από την αλλεργεία μου και άλλες φορές από άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης για αυτό και έφτιαξα αυτόν τον οδηγό, έχω βρεθεί σε πολλά περιστατικά  και λόγο της εκπαίδευσης που πήρα όντας πρόσκοπος και ως άτομο το οποίο γενικότερα μ'αρέσει να βάζω τον εαυτό μου σε δύσκολες συνθήκες στο φυσικό περιβάλλον έχω εμπειρία πάνω σε α'βοήθειες , επιβίωση κ.α. όσα έχουν σχέση με τέτοιες καταστάσεις, η ένεση αδρεναλίνης ,που το τονίζω για αλλεργικά άτομα στην παρένθεση, είναι ειδικό σκεύασμα το οποίο χορηγήται με ιατρική συνταγή είναι σε συγγκεκριμένη δοσολογία και δεν χορηγήται (το συγκεκριμένο) στην καρδία η δίπλα της, αλλά στην εξωτερική μερία του μηρού, όταν ο παθών παρουσιάσει έντονη αλλεργεία π.χ. έντονο πρήξιμο πρήξιμο, φαγούρα, εξανθήματα, είναι κόκκινος στο σώμα του , υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή και ειδηκότερα αυτό το τελευταίο πρέπει να χορηγηθεί άμεσα εφόσον δεν βρίσκονται κοντά σε νοσοκομείο ή η διακομιδή δεν είναι εύκολη ή μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

πολύ ευχαρίστως αν θέλει η κοινότητα σε συνεργασία με άλλα έμπειρα άτομα κάποια στιγμή να διοργανώσουμε ένα σεμηνάριο α' βοηθειών και όχι μόνο

και σε παρακάλω σβήσε σημεία του post σου που δίνεις οδηγίες την στιγμή που δεν ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις ή δεν έχεις κάποιες γνώσεις ή εμπειρία σχετικά με το τι πρέπει να γίνει

η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας

@Falcon τίποτα δεν είναι ακραίο.. απλά πρέπει να είσαι έτοιμος για το αν συμβεί την στιγμή που το άθλημα-παιχνίδι μας είναι x-treme πρέπει,και είμαι σίγουρος ότι δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι σε περίπτωση ατυχήματος

Jocker

βασικα αν και βλεπω οτι το παμε για off topic
να πω και εγω κατι σαν αλλεργικος που ειμαι.

η ενεση που ξερω εγω και εχω, και την χτυπαμε σε περιπτωση αλλεργιας στο μηρο, ειναι ενεση κορτιζονης!

αν υπαρχει και αδρεναλινης παω πασο... αλλα λιγο δυσκολο μου φαίνεται.
παντως οταν ενα αλλεργικο ατομο παρουσιασει αλλεργια και παει στο νοσοκομειο το πρωτο πραγμα που του κανουν ειναι ενδοφλεβια κορτιζονη με ορο!
But who are ye, in rags and rotten shoes,You dirty-bearded, blocking up the way?

We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further...

Dadias

στο νοσοκομείο ναι σου δίνουν κορτιζόνη,
πάνω στο σκεύασμα δεν γράφει Eπινεφρίνη?είναι μια εναλακτική ονομασία της Αδρεναλίνης , δεν λέω μπούρδες το σκεύασμα το έχω μπροστά μου, σε λίγο ανεβάζω φοτο

.............

pakatsao

Μάπα η λίστα... Δεν έχει Φραπεδιά!   :P Που πάτε ρε στο πόλεμο χωρίς καφέ?

Dadias

Παράθεση από: pakatsao στις  21 Αυγ 2009, 20:41:33 ΜΜ
Μάπα η λίστα... Δεν έχει Φραπεδιά!   :P Που πάτε ρε στο πόλεμο χωρίς καφέ?

χαχαχαχαχαχαχααχα έλειωσα πραγματικά...έχεις δίκαιο όμως!!

Greek_soldier

Παράθεση από: Dadias στις  10 Αυγ 2009, 21:54:02 ΜΜ
24. κυάλια νυκτερινής οράσεως > καθαρά προερετικό εργαλείο, χρησιμεύει σε νυκτερινό παιχνίδι για εντοπισμό εχθρού - καλήτερη πλοήγηση-ελιγμό στο φυσικά περιβάλλον , επιτρέπεται μέχρι 1ης γενιάς στους πολίτες

Επιτρέπονται και τα Generation 2+. Και αν έχεις λεφτά, χαλαρά αγοράζεις και μεταχειρισμένο ή καινούργιο PVS-7 από Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκεφτόμουν σοβαρά να αγοράσω ένα από Βρετανία με 1200 Ευρώ, αλλά προτίμησα ένα Yukon Exelon 3x50 (Super Gen1+) από τον Βασιλικό

Ξέχασες πάντως να προσθέσεις και μερίδες έκτακτης ανάγκης (Emergency Ration BP-5) ή power bar.

Ναι, χρειάζεται και ο καφές. Μην σε πάρει και ο ύπνος στο παιγνίδι.

Πάντως πολύ καλή η λίστα ακόμη και για πραγματικές συνθήκες μάχης. Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται και η ύπαρξη φίλτρου καθαρισμού νερού, γιατί τα χάπια αποστείρωσης δεν αρκούν για το (πολύ) βρώμικο νερό και οπωσδήποτε πτυοσκάπανο.

Falcon

Παράθεση από: pakatsao στις  21 Αυγ 2009, 20:41:33 ΜΜ
Μάπα η λίστα... Δεν έχει Φραπεδιά!   :P Που πάτε ρε στο πόλεμο χωρίς καφέ?

Παράθεση από: Greek_soldier στις  21 Αυγ 2009, 21:30:54 ΜΜ
Ναι, χρειάζεται και ο καφές. Μην σε πάρει και ο ύπνος στο παιγνίδι.

Ο υπνος παιρνει μονο τα παιδια.. Μα καλα, προκειται ποτε να σας επαιρνε ο υπνος την ωρα που ... ... "πολεμαγατε" ? Για να 'χετε κατι να πιειτε ομως, μια χαρα ειναι... :D

Dadias

δεν πρόκειτε να συνεχίσω αυτή την κουβέντα φίλε μου,γιατί δεν βγάζω άκρη μαζί σου, την στιγμή που έχω γράψει κάποια πραγματα που από ότι φένετε δεν τα έχεις διαβάσει,δεν λέω ότι οι γονείς δεν ξέρουν τι λένε μάλλον εσύ δεν τους έδωσες τα στοιχεία έτσι όπως τα παρουσίασα
Συνοψίζοντας αυτά που έγραψα για Ένεση Αδρεναλίνης(Επινεφρίνης) :
* ΕΡΧΕΤΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ
*ΧΟΡΕΙΓΗΤΕ ΣΤΟΝ ΜΗΡΟ
*ΧΟΡΕΙΓΗΤΕ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Δηλαδή εαν υπάρχει αλλεργικό άτομο-α στην ομάδα την έχουν προμηθευτεί ήδη και γνωρίζουν τις διαδικασίες το τι και το πως (δεν συνεχίζω να λέω τα αυτονόητα)